var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Det är verkligen sjukt bra det går för mig nu!

Publicerad 2013-07-31 14:38:56 i Vanlig vardag,

Jag snittar typ 6-7-8 gånger mer än jag tänkt från början. Det är helt galet. Varje dag längtar jag också tills jag får provexemplaret på ridbyxorna. De kommer ju under nästa vecka. Allt känns så himla roligt med webshopen. Tänk att jag kunde få till något så bra. Alla säger. Man får inga besökare, det är svårt att få köpare etc etc etc. Snicksnackskitsnack säger jag! Det gäller bara att hitta rätt sak att sälja.

Nu ska jag vidare mot jobb nummer två. Har redan avverkat 5 timmar nu på morgonen med arbete. Jag kommer få schysst lön i augusti iaf. Det är bra. Allt överskott kommer att gå till att investera i en ny grej i butiken. Visserligen kommer jag inte att behöva göra någon investering av mina "privata" pengar om det ska fortsätta komma in beställningar varje dag. Jag hade räknat med 5 beställningar framt till sista augusti och jag kan säga att jag redan är uppe den mängden som jag skickat till produktion. Jo, jag vet, augusti har inte ens börjat! Haha! Nåväl, nu ska jag iaf åka och fixa med jobb nummer två. Jag hoppas på att få servera alkohol för det är roligast.

Jag kanske skulle ha tagit mer betalt?

Publicerad 2013-07-30 19:26:00 i Vanlig vardag,

Det här går ju för bra för att vara sant. Jag trodde seriöst ALDRIG att det skulle gå så här bra. Jag har hittils 2 beställningar, ett par till som jag vet är sålda och en som ska hem och mäta benen. Det här är bara på 5 dagar. Normalt sett om man öppnar en webshop är de enda kunder man har sina vänner. Sedan kanske, i fall att, att man få någon enstaka. Man brukar dessutom behöva budgetera ca 1500:- marknadsföring varje månad. Jag har budgeterat 0, men det är bara för att jag är extremt smart. Även med större summor marknadsföring brukar man få vänta på sina kunder. Jag gjorde det enkelt: Jag önskade att mina kunder skulle komma till mig and so they are....
 
Precis som en av mina kunder skrev: Det känns för bra för att vara sant! Det börjar kännas likadant för mig faktiskt. Det är för bra för att vara sant.
 
Jag hade tänkt lägga upp lite mer produkter i sortimentet idag, en ny storsäljare faktiskt, men programmet som bilderna skickas via uppdaterades i morse och efter det är all historik borta. Suck och stön alltså! Det här med tidsskillnader kan vara ett problem. Nåväl, jag får väl vänta på att uppdatera sidan.

Imorgon är det återigen dags för arbetspass de luxe på hela 12 timmar. Det är väl lagom? =D Bra lön kommer jag iaf att få i slutet på augusti. My life is looking sooo good!

Planera mina hemsidor

Publicerad 2013-07-30 15:26:05 i Vanlig vardag,

Sitter och försöker planera hur mina hemsidor ska se ut. Inte själva designen utan mer - vad ska jag ha på vilken sida. Lite är det en kostnadsfråga också för att ha en butikssida kostar 3 ggr mer än att ha en enklare vanlig hemsida. Jag kan enkelt byta domännamn på de sidor jag har och göra sidorna med sammanflätade med varandra. Samtidigt är det vissa saker jag måste hålla isär. Hmm.....tål att funderas på. 
 
Idag har jag också börjat fundera över hur jag ska kunna ge något tillbaka. Jag tycker inte om att köpa, gå med vinst och sedan göra pengar på att andra har sämre förhållanden än jag. Därför har jag bestämt mig för att ge något tillbaka. Frågan är bara hur. Jag har en idé naturligtvis och jag kommer snart att utveckla den vidare. Jag är nog egentligen alldeles för godhjärtad och ogirig för att bli miljonär, men jag har hellre en större inneboende storhet inom mig. Världen går att göra bättre även med små medel. Så är det bara. Det gäller bara att öppna rätt lucka och fylla igen.

Betala utan trustpass! -Är som att ligga med någon okänd utan kondom

Publicerad 2013-07-30 07:58:00 i Vanlig vardag,

Ni kanske inte vet vad trustpass är. Det kan jag berätta för er. Det är ett betalningssystem som ger leverantören pengarna när jag fått varan levererad och godkänt den för betalning. Jag tycker det är super. Handlar man med utlandet står man helt blottad. Det är helt enkelt som att ligga med någon okänd utan kondom. 
 
Nu har jag betalat min första utlandsbetalning utan trustpass. Det känns helt otroligt. Jag älskar känslan. Jag har betalat en summa pengar till en okänd på andra sidan jordklotet och de ska skicka en vara. Den enda garantin jag egentligen har är att de vill göra mer business med mig och är seriösa. I annat fall har jag inte förlorat så mycket pengar. Från mitt privata konto endast en väldigt liten summa av 151 kr och några ören. Resterande drogs från mitt saldo på Paypal som numer efter betalningen är 0, men vad gör det. Jag har ju i och med det här öppnat för världen. När produkten kommer, för jag räknar med att den här leverantören inte tillhör den skalan av samlagspartner som hade kunnat ha HIV, och jag ser att produkten håller lovad kvalitet då kommer jag att vara jordens lyckligaste människa. Helt överlägset! På ett sätt kommer det att göra att mitt liv i framtiden kommer att se helt annorlunda ut och, viktigast av allt här, jag kommer ett steg närmare min dröm. Ni vet allt börjar ju med drömmen, sedan gäller det bara att fortsätta drömma tills det blir verklighet.
 
Det här är min dröm. Jag förstår att det inte är din, för vi är helt olika du och jag. Det känns som att jag är på väg att bestiga Mount Everest efter att ha varit nere på botten av Marianergraven. True fucking story!

 

Är det här mitt nya liv?

Publicerad 2013-07-30 06:42:40 i Vanlig vardag,

Upphausad av min upptäckt igår, eller snarare, det faktum att jag fick det svart på vitt gjorde att jag sov väldigt dåligt. Det braiga var att jag vaknade innan klockan ringde 05.30 i morse. Nu sitter jag här en timme senare med att ha svarat på x antal mail till både leverantör och potentiella kunder.Sista mailet till kund kan jag tillägga att jag skickade kl 23.30 igår kväll.
Inte nog med det. Just nu har jag i ugnen ettt stycke glutenfritt bröd på G. Jag hoppas det blir supersmarrigt. Receptet låter SÅÅÅÅ gott.
Mitt nya liv kanske inte låter så tokigt ändå. ;-)
 
 
 
 

Så lycklig att jag knappt tror det är sant!

Publicerad 2013-07-29 23:11:30 i Vanlig vardag,

Det är nästan så att jag börjar gråta av lycka. Tänk att jag var värd att få det här. Jag älskar redan den här chansen jag fått. Det är verkligen min tur nu. Allt annat har bara varit övningar.
 
Jag kommer att erövra hästvärlden med min klass och stil i framtiden. Ni kan välja - vara med eller stå vid sidan av och vara avundsjuka. Jag säger det. Den som påstår annat än att jag kämpat mig upp på toppen helt själv sedan den kan brinna i helvetet. Nu jävlar alltså. Jag har ALLT det jag älskar samlat på ett och samma ställe och vet ni vad det bästa är. Det står MITT namn på det. Jag är sjukt märkeskåt det kan jag erkänna, men jag är ännu mer kåt på att mitt eget märke ska vara nummer ett. Så det så!

Oj, nu blev veckan fullbokad igen

Publicerad 2013-07-29 21:12:00 i Vanlig vardag,

Jag ska egentligen vara ledig den här veckan, MEN nu har jag lyckats boka upp mig. Ovanligt va!? Eller kanske inte..... ;-)

Iaf har jag under den lediga veckan, som varade från onsdag kl 12.30 redan hunnit arbeta 20 timmar och har 5 till inbokade imorgon, blivit bjuden på en fika av en man och fått till en stallplatstitt. Jag tycker det är bra gjort för att ha en ledig vecka. 
 
Lägg därpå till att jag har lyckats starta och köra igång en webshop från scratch - completely! Den har jag också lyckats få in beställningar på så jag har hunnit bli en real webshopper(detta på endast 3 dagar). För er som inte vet hur svårt det är kan jag säga att jag är ett unikt exemplar av människa. Dessutom är jag fenomenal. Jag har marknadsfört mig GRATIS. HAHAHAHA! Screw you, världen. Ni har inte sett mig i full aktion ännu. Jag ska erövra er allihopa.
 
 

Det går bra för mig nu!

Publicerad 2013-07-29 11:42:00 i Vanlig vardag,

Tänk att jag är en sådan fantastisk människa. Det går bra för mig nu. Jag kan inte säga annat. Min dröm om en stor fin ridbana vid stallet håller på att bli verklighet. Jag hade aldrig kunnat tro det förra sommaren, men som jag sagt innan allt börjar med en dröm. Under den här veckan börjar det första materialet komma och det känns bara SÅÅÅ bra. Så himla roligt. 
 
Jag har fått massor med förfrågningar om stövlar och jag är så glad. Det första paret är redan i produktion. Prover på ridbyxor kommer, men väntas till början på nästa vecka. Jag trodde att de skulle komma redan den här veckan.
 
Det här komer bli så toppen.

Nästa projekt jag ska trycka in en spark i är hinderförsäljningen. Det ska bli skitakul det också. För attans så fina hinder som kommer att stå på ridbanan i framtiden.
 
Stallet verkar vara fullt från 1:a september och det känns också bra. Eller fullt och fullt, en box hade jag tänkt ha tom, men blir det mer efterfrågan hyr jag nog ut den också. Jag har lite mer planer för stallet. Allt måste liksom vidareutvecklas i min värld. Jag kan inte bara stå och se på och inte få saker bättre. Nu har jag haft stallet snart i två år och jag vet nu vad jag vill förbättra. Naturligtvis är det genomtänkta saker som är fullt genoförbara OCH saker som kommer att göra mitt stall en milijon gånger bättre än utgångsläget. 

Nu är jag en webshopper!

Publicerad 2013-07-28 18:28:00 i Vanlig vardag,

Idag sålde jag mina första par stövlar på webshoppen. Jag är sjukt nöjd med mig själv! Det har tagit mig ett år att hitta en BRA leverantör. Äntligen känns det som att jag hittat rätt. Inte med att jag sålt, jag har sålt mer än ett par stövlar. Ikväll ska jag fira med lite alkohol. Mmm, alkohol it is. =)
 
Dagen har jag ägnat åt grovstädning en stund i hemmet och sorterat ut en massa skräp. Det ska in nytt som inte är skräp så jag måste förbereda. Skräpet ska jag åka och slänga nu så jag blir kvitt det.
 
Jag har hittat möbler jag ska köpa - i Indien, men det kommer bli ett senare projekt i höst för det kräver lite merarbete. Jag vill inte ha ett hem som ser ut som alla andras - jag vill ha ett eget och unikt hem. Eftersom de möblerna är lite annorlunda ska jag försök få till lite mer neutral stil på resten.
 
Jag skulle behöva en garderob, ett städskåp och en annan hallmöbel och jag har tittat men inte hitta några lämpliga. Vid rätt tillfälle dyker de nog upp.
 
Vad gäller män tänker jag bara avvakta och låta rätt man komma till mig. Det känns lättast så. Jag kommer köra på "what is meant to be is meant to be" i framtiden. 

Fixar fler kunder till min webshop!

Publicerad 2013-07-28 11:59:15 i Vanlig vardag,

Det är liksom inte bara att göra en webshop. Det är lätt att göra en webshop, åtminstone för mig, men att hitta kunder är lite knivigare i början. Dock är jag en väääääldigt smart, kreativ och uppfinningsrik människa. 
 
Jag läste precis en intressant artikel hos Loopia och den fick mig bara att tro mer på det jag gör. Jag kan villigt erkänna att jag måste jobba lite på hur jag ska lägga upp mina AdWords annonser. Det har jag inte ens börjat med
att läsa på om. Big black hole kan man kalla det i min kunskapsbank. Måste förbättras.

Under tiden jag läser på om det kan jag ju inte bara sitta och vänta. Istället ägnar jag tiden åt andra kommunikationskanalar. Idag har jag lagt ut två annonser på Tradera på stövlar. Det är ett rätt smart drag. Vet ni varför? Jag betalar endast för såld vara vilket betyder att även om vara inte blir såld har jag tjänat besökare till min sida HELT GRATIS, säljer jag på auktionerna, ja, då har jag ju förutom de gratis besökarna sålt varor. Smart va!

Det är så här jag jobbar. Det är helt suveränt. Jag är nöjd med dagens arbete. Nu ska jag luncha och sedan ska jag ut i solen och njuta av det fina vädret.

Skam den som ger sig

Publicerad 2013-07-27 23:43:55 i Vanlig vardag,

Den som söker skall finna. Det är inte alltid bra att googla människor, men ibland kan det vara bra att ha lite förhandsinformation om vissa också. Idag fick jag fram mindre bra information, men men. Jag fortsätter köra på min linje. Den var bra innan och den lär fortsätta vara bra.
 
Nu ska jag sova efter x antal timmars arbete idag.

Taktiska drag!

Publicerad 2013-07-27 14:24:59 i Vanlig vardag,

Jag har funderat lite över det här med webshopen och hur jag ska få igång verksamheten bra. Jag vill ju ha många besökare och många kunder. Därför behöver jag vara smart. Det har jag varit!


Hur annonserar man utan kostnad? 

Den ni, har jag kommit på. Smart och enkel lösning, men det återkommer jag till. Det är inte bara så att JAG tjänar pengar. Andra tjänar pengar när jag tjänar pengar. Smart va!
 
Vill du vara med och dela på kakan?

Jag trodde väl det. =)
Men jag kan inte ha något klart förrän till veckan och till veckan då smäller det. 

Första paret ridstövlar beställda!

Publicerad 2013-07-27 12:34:48 i Vanlig vardag,

Första paret ridstövlar som är beställda är nu under produktion. Det känns bra. Grejen var just nu att hela lagret hos producenten såldes ut i veckan så det finns inte ens standarstorlekar hemma. På ett sätt bådar det gott inför framtiden. Det betyder att det är bra och eftertraktat å andra sidan blir det längre leveranstider för mig. Nåväl, det blir nog bra det här. Han klämde iaf in det här stövelparet i den andras produktion så jag "mitt" par samtidigt som den som köpte upp hela lagret får resten av sina.
 
Ridstövlarna är iaf supersnygga. Själv har jag inte ridit i stövlar sedan några år tillbaka då jag haft sådana enorma problem med smärta i min högra fot. Det är ju inte så att man vill sitta och vara gnällig varje dag, men jag har ibland så ont att hela foten domnar bort. Det är något med ischias-muskeln tydligen och jag ska stretcha på ett visst sätt. Nu gör jag nästan aldrig den stretch-övningen så jag får lite skylla mig själv. Sedan är det också så att jag skadat foten massvis med gånger.

Idag fungerar det dock smärtfritt med ridningen och det är skönt.
Ett par stövlar är på väg till mig.
 
 

Att driva webshop!

Publicerad 2013-07-26 15:36:18 i Vanlig vardag,

Bara för att man kommer på att man ska göra en webshop betyder det inte att man automatiskt får kunder - tvärtom. Jag kan säga att de normalt sett lyser med sin frånvaro. Kunder kommer in en gång och tittar och sedan, kanske eventuellt att de kommer tillbaka en gång till och kikar på vad man har. Idag finns det dessutom en uppsjö och mängder av oilka shopar. 

Jag har de senaste dagarna tittat runt på diverse som är hästrelaterade. Frågan är då: Hur driver man trafiken till sin sida? Det är lite trixigt och knixigt. Bra sätt är att få folk att dela länken på facebook, annonsera på div ställen, få folk att skriva om produkterna i sina bloggar. Dessutom är designen OTROLIGT viktig. Ingen vill gå in på en sida som är så plottrig att det knappt går att urskilja texterna från varandra.
 
Jag har lite planer för innehållet på min sida som jag tänker använda mig av i det här. Jag tänker också använda alla mina sidor tillsammans. 
 
Min nya sida är ändå den jag ABSOLUT och överlägset mest nöjd med. =)

http://www.jtclothes.se/
 
Jag har mål och de ska jag uppfylla. Det gäller bara att komma på hur. 

Det är roligt att ha stall?

Publicerad 2013-07-26 08:36:41 i Vanlig vardag,

Idag har jag en del på schemat som jag ska göra. Jag ska iväg och fika med en person. Det ska bli nice. Sedan behöver jag mocka färdigt en hage. Jag har gjort en hel del. Jag ska kolla om jag kan få hjälp att köra iväg det till containern. Det skulle vara toppen.

När jag är färdig med den hagen ska jag ta tag i den andra. Det är mycket att fixa med utöver de vanliga stallsysslorna.
Det sjuka är att detta är självvalt arbete. =P Ibland undrar man hur knäpp man egentligen är.

Min butik är up-and-running!

Publicerad 2013-07-26 00:51:01 i Vanlig vardag,

Bättre sent än aldrig, men nu är den ute - min butik!


Jag har i praktiken redan sålt en del. Jag har fått två personer som vill köpa av mig till deras verksamheter. Ja, det blev helt galet mot vad jag var beredd på. Fast, det var ju precis det här jag önskade mig!

Nu ska jag lägga mig, inte mycket mindre trött än gårdagens 15 timmar i streck. Det enda jag ska säga att jag är nöjd med idag är att jag lyckas fördela ut lite jobb och BE OM HJÄLP! Det är något nytt för mig, men det här är viktigt. Jag msåte få det att fungera. Jag vill det här och JAG SKA LYCKAS. Det bara är så.
 
Nästa steg är att börja bädda in övriga verksamheter så att allt blir sammanflätat och hänger ihop. Allt ingår i min plan, för jo, tro det eller ej, jag har en och den är väl utarbetad och genomtänkt. Se upp världen - here I come. Den som inte har hört talas om mig när jag väl dör, många många år kvar till dess, den personen har varit döv hela livet. Det är det kommer att bli. Från och med nu ska jag bara rida på framgångsvågen. Jag ska göra det lätt, snyggt, elegant och med klassisk stil. Det här med klassisk stil är något jag älskar. Men nu mina vänner ska jag passa på att sova lite.

Vänta är inte min grej

Publicerad 2013-07-25 18:50:56 i Vanlig vardag,

Det känns som att jag suttit och väntat halva dagen på saker. Det är så drygt när det blir stopp i flaskhalsen. Jag hoppas på en lösning å det snaraste. Just nu kan jag inte påverka något utan får sitta och vänta helt enkelt.
 
Bättre att gå och göra nytta där man kan medan man väntar. Då blir det liksom inte ett lidande heller. Mot stallet bär det av. Hästarna vill ha mat varje kväll, kinkiga de är, så ner och utfodra tottosarna.
 
När jag kommer upp sedan hoppas jag ha en lösning på det jag väntar på.

So far i min "nya" business....

Publicerad 2013-07-25 13:15:00 i Vanlig vardag,

Ibland känner jag mig som en hattartattare som bara flänger hitåt och ditåt, men hur ska jag annars komma fram till målet om jag inte hittar rätt väg att gå. Jag måste pröva alla stigar för det är inte säkert att alla stigar leder till stjärnorna och jag vill ju komma högst upp.
 
Min senaste business har lett till att jag fått erbjudande om 2 samarbeten på mindre än 3 dagar. Jag har fått mer intresseförfrågningar och jag är helt överhopad av människor som vill beställa. Det här var jag INTE beredd på. Jag har hoppats att få med mig ca 5 personer på första beställningen. Jag har säkert 10-20 redan och det är INNAN jag öppnat butiken. Butiken är typ färdig egentligen. Det är lite glest med produkter och egentligen vill jag hålla nere antalet, men påtryckningarna gör att det blir fler och fler förfrågningar och ja, jag kan helt enkelt sammanfatta det med att det känns HELT galet. Skitkul också, men paniken jag har inom mig för att faila allt är typ ENORM. Nåväl, det är bara att tuta och köra. Segra eller dö är ju mottot.
 
Here I come. I eftermiddag smäller det. Hur många beställningar kan man få på en och samma dag????? 
Jag hoppas att jag undviker det en av de potentiella samarbetspartnerserna skrev: Min sida kraschade av alla betsällningar. Haha! Det är inte lätt att vara för bra heller.
 
När jag väl fått snurr på det här då ska jag sammanväva med det jag redan påbörjat och hinderförsäljngen kommer att haka på och gå som smort. Det gäller att hitta lösningar på allt. Rätt tid och rätt plats!

Tjäna pengar på din blogg!

Publicerad 2013-07-25 12:40:30 i Vanlig vardag,

Jag har funderat ett tag på om jag ska skriva ett inlägg om hur man tjänar pengar på sin blogg. Vilka möjligheter som finns och var man som "liten" bloggare kan få sig en liten extrapeng nu och då. 

För att tjäna pengar ska man ha hyfsat mycket läsare och det har de flesta inte. De flesta bloggar är små och det är svårt att tjäna några pengar. Jag har dock prövat mig fram och hittat några ställen som kan ge lite klirr i kassan.
 
Det handlar ganska mycket om när, var och hur.
 
Är det av intresse för er läsare? Det tar en stund att skriva ihop detta, men om ni är intresserade av att läsa om det här kan jag ta mig tiden för eran skull. 

Mannen som fångat mitt intresse

Publicerad 2013-07-25 09:41:05 i Vanlig vardag,

Jag förstår att ni är några som undrar nu och jag kan svara på frågan. Intresset är bestående. Jag insåg det igår ännu lite till faktiskt.
 
Ni vet det är de här små sakerna som gör det. På något sätt skapar han en känsla av trygghet när han är i närheten. Det  är precis det jag vill ha av en man. Jag tycker om känslan och den är verkligen bestående. Det här kan bara bli bra. Visserligen finns det en par men, men de är inte större än att de skulle gå att hantera. 
 
Jag kan komma med en konkret sak. Jag kan säga att jag tycker verkligen inte om att ha kroppskontakt med så många. En av de värsta sakerna jag vet är när någon ska överlämna eller ta något från handen och liksom tallar på ens hand. När det istället är så att man vill att den lilla kroppskontakten ska vara kvar. Då är det bra! Jag vet att det finns fler än jag som känner så här angående den typen av kroppskontakt och om inte annat så förstår ni exakt vad jag menar. 
 
Ha det gött!

Imorgon it is!

Publicerad 2013-07-23 18:34:00 i Vanlig vardag,

Japp, jag har väntat på dagen - imorgon. 
 
Jag ska äntligen få träffa en rolig person igen. Ni vet jag har skrivit om det här innan. Jag vet inte vad det kan leda till och det kvittar. Det är roligt. Jag behöver något som uppmuntrar mig till att våga träffa någon igen. Jag har varit så sjukt rädd för att bli sårad - igen. När jag träffade den här personen vars ex började förfölja mig på min blogg för något år sedan var typ dödsstöten för mig att våga lita på någon. Jag tyckte sjukt mycket om honom. Jag hade nog fan varit beredd att göra precis allt för honom, men han visade sig vara ett fucking asshole. Alla säger att han egentligen inte är sådan, men vad spelar det för roll när han var sådan och jag ändå blev sjukt sårad. Eftersom han inte ens någonsin kunnat be om ursäkt eller öppna käften och säga något är det sådan han är i min värld. Det är så det fungerar. Alla kan ändra sig, men då får man fan ha stake å stå upp för det också. Hade han haft minsta intresse hade han sett till att hans ex hade lagt ner sitt jävla psykfallsbeteende, men han brydde sig inte för fem jävla öre. Det bevisar att det inte var ömsesidigt. Han var en typisk jävla man som bara var ute efter en enda sak - att hitta någon att ligga med och jag var korkad nog att gå med på det. Det är så jävla typsikt. Att man går med på sådana saker som kvinna och bara blir sårad.
 
Nej, jag behöver den här andra personen för att gå vidare. Jag vill ha någon som verkligen vill ha mig. Det är det jag vill ha. Sedan, vem det blir, det får tiden utvisa. Imorgon ska jag iaf ha nice fun. Han är inte den enda som jag tycker om att umgås med nuförtiden. Det finnas även andra som ligger inom intressesiktet.

Massor med intresserade köpare - varför ångest?

Publicerad 2013-07-22 19:11:35 i Vanlig vardag,

Jag fick en hel drös med intresserade köpare och då kom ångesten. Det är fan sjukt. Jag borde vara överlycklig. Jag är bara rädd att de ska bli missnöjda, att jag inte ska vara tillräckligt bra, att jag inte, att jag inte, att jag inte. Fan också. Varför känner jag så här?

Jag måste bearbeta det här nu och bli lite tuffare. Det här fungerar inte. Jag har bra produkter att sälja, bra priser och allt annat är toppen. Nu måste jag skärpa mig. Jag måste hitta lite moraliskt stöd tror jag. Här borde en man komma in och ge mig en spark i arslet. Jävla mespropp jag är alltså.

Hej kunder! Jag välkomnar er.

Publicerad 2013-07-22 16:07:44 i Vanlig vardag,

Nu börjar jag hitta vägen till mina kunder. Jag är fan kreativ när jag sätter den sidan till. Nu minsann ska jag köra och jag ska göra det bra! =)


Har redan fått två extra intressenter på mina produkter och det inom loppet av några minuter. Yeeehaaa!
Nu ska det börja tillverkas ridstövlar, täcken och ridbyxor i mängder. Jag kommer att bli nummer ett när det gäller ridoutfitar. Det  bara är så och svaret är enkelt - Det är så för att jag är bäst!
 

Jag har en ny sida om mig på gång

Publicerad 2013-07-22 11:59:00 i Vanlig vardag,

Jag sitter och håller på att göra en sida om mig själv. Min tanke är att flytta över bloggen dit också, men jag har ett problem.

För det första kommer jag antagligen inte att få med några gamla blogginlägg och för det andra blir jag aldrig nöjd med någon design. Jag hittar nog på något till slut. Helt plötsligt brukar ju saker bara uppenbara sig.

Tanken med sidan är att jag ska kunna ha en sida där jag har allt samlat och sedan länka till mina övriga sidor. Det skulle vara lättare att ha det så.
 
Sidan har jag iaf börjat med, men jag har inte kommit så långt. Jag fundera lite på vad jag skulle skriva om mig själv först. Jag tycker det är svårt. Vad vill andra veta? Vad är väsentligt och inte? 

Löneförhöjning - igen!

Publicerad 2013-07-22 10:42:24 i Vanlig vardag,

Jag trodde man var tvungen att löneförhandla för att få löneökning, men icke sa nicke. När det gäller mig som är unik och gör det omöjliga möjligt räcker det med att bara vara Jag. 

Tror ni att det är svårt att välja vilket av jobben som man väljer först om de vill ha en på båda ställena? Nej, det är det inte heller. Jag måste dock arbeta på drickskassan. Mitt rekord är 200:- från en person som köpte en öl. Han köpte visserligen flera, men när han köpte en gav han mig verkligen 20Euro som på den tiden motsvarade 200:-. 

Äntligen en ledig dag

Publicerad 2013-07-22 09:48:00 i Vanlig vardag,

Idag ska jag vara ledig. Ledig är alltid något abstrakt i mitt liv, men någon timme kan jag iaf unna mig. Det enda jag ska göra idag är att arbeta lite med den kommande ordern. Jag har tänkt lägga den den här veckan. Nästan alla får ju lön på torsdag så då passar det att beställa lite.
 
Min lediga tid ska jag spendera i Sollentuna Centrum. Det var länge sedan jag var där och vi ska dit av en enda anledning. Det går att ta ut Euro på bankomaten och det var närmsta stället att göra det på.
 
 Kommer ni ihåg när jag var där förut en gång? 

Ni ska få en minnesbild.
 
 
Jag ville ha den här jackan. Nu är det så att jag hittat en jacka som jag ska sälja själv. Den kommer inte att komma än. Jag har en plan och i den ingår jackan, men den kommer inte att lanseras ännu. Dessutom är jackan jag vill sälja betydligt mer exklusiv än den här. Lite bättre kvalitet. Min jacka säljs i liknande exemplar av ett annat märke och då kostar den mellan 6500-12 000:-. Den ni. Jag vet att jag har storslagna planer, men vill man lyckas bli något måste man det. =)

Ringt Aftonbladet - check!

Publicerad 2013-07-21 19:08:00 i Vanlig vardag,

Aftonbladet som ringt mig gång efter gång och frågat om jag kunnat tänka mig att ställa upp på en intervju har jag nu ringt. Jag vet inte om det längre är aktuellt, men jag behöver publicitet för framtiden. Jag vill gå lite mer offentligt nu.
 
Det kanske kan bli något. Jag blir nervös som fan, men som jag skrivit innan måste jag både för min egen och för det jag vill göras skull. Taktiska skäl helt enkelt! Rikstänkade - javisst! Men det är också det jag är ute efter. Rikstäckande och offentligt. Jag vill använda det till något vettigt och något vettigt ska det bli.
 
Jag har tagit med i beräkningen en hel del smutskastande, men vem fan orkar bry sig. Jag har bra vänner och de vet jag kommer att stå kvar vid min sida no matter what! Kanske att någon faller av på vägen, men då kan de ligga kvar i gruset och kravla. Jag plockar inte längre upp skitiga vänner. Stolthet.nu är mitt mellannamn om ni inte visste det sedan innan. =D

En dikt

Publicerad 2013-07-21 18:33:57 i Vanlig vardag,

Jag öppnade en bok idag, den hette något i stil med De vackraste kärleksdikterna. Jag har öppnat den flera gånger och tänkt att en dag ska jag öppna rätt sida. Rätt dikt ska visa sig. Idag var den dagen. 
 
Sommar

Jag har kyssar av dig på min mun.
I min hand har jag värme av din.
Jag har känt att en susande stund
har en lycka ikväll varit min.

Jag har dikter om dig i mitt blod,
jag har smek på min panna av dig,
och små tankar, jag förr ej förstod,
står och blommar som rosor kring mig.

Nu må mörkna till sorgernas stund.
Nu må stormarnas höst bryta in -
Jag har kyssar av dig på min mun.
I min hand har jag värme av din.

-Ture Nerman

Den som läser och vet, det är den personen det hade handlat om, om det varit jag som skrivt. Nu har jag inte jag skrivit. Jag brukar inte skriva dikter. Jag brukar inte läsa dem heller, men den här, ja, den var mitt i prick!

Smart och billig lunchautomat till hagen

Publicerad 2013-07-21 08:39:00 i Hästägarnas bästa spartips,

Jag har ett tag nu gått och funderat på en smart och relativt billig lösning för automatisk lunchfodring i hagen. Igårkväll hittade jag den här hökrubban och nu funderar jag på om det inte går att göra en smart lunchbox av den. Det man behöver är en någon form av 12V ström, timer och en lucka, givetvis lite fix och trix för att få till det, men det måste vara omöjligt. Jag är inte så haj på den här biten av hästägandet. Tror jag måste önska mig en man med kunskaper och idéer för att kunna fixa sådana här saker åt mig. Eller rättare sagt: Det ingår i mina önskningar. Jag önskar att någon läste det här inlägget och kommer ner till stallet och säger: Jag har en idé och jag kan fixa den åt dig. Alternativt att han bara kommer ner med den som en överraskningspresent. Det skulle vara toppen och om det kom någon och gjorde det är det nästan så att jag skulle kunna gifta mig med personen på plats. =) Nåväl, drömma är gratis...... 
 
Nu finns det ju en ritning och allt på den här produkten så rimligtvis borde det gå att göra iordning allt redan innan man beställt och köpt varan.
Har ni någon idé om hur man kan göra en eller några andra tankar om automatisk lunchfodring?
Jag behöver verkligen lunchutfodring till en hage och jag vill helst inte ha någon lunchgrind utan flyttbara höautomater.
 
 
 

Bli känd, eller inte?

Publicerad 2013-07-20 23:05:07 i Vanlig vardag,

Jag har nu nämnt mitt "horande" för två personer. En kom med några bra inflikningar. Nu ställer jag mig själv frågan: Ska jag våga, eller inte? Vad kan jag vinna och vad har jag att förlora? Är jag beredd att "synas i rutan"? Hur mycket är jag beredd att betala av mig själv? 

Jag tror att svaret är: Ja, jag kommer att våga. Jag har mer att vinna än att förlora. Jag är beredd att "synas i rutan" och det skulle vara bra för mig själv och mitt Jag. Jag är beredd att blotta mig själv, jag vet vem jag är, vad jag har, vad jag kan åstadkomma och vad jag har åstadkommit - jag är fantastisk!

Därför tror jag att det kommer att bli så att jag kommer att satsa allt. Jag kommer att vara beredd. Det är lika bra att gå ut offensivt. En defensiv attack leder ändå sällan till seger. Man måste våga förlora för att våga vinna.
 
Frågan som återstår är: Vilken media ska jag välja? Vad vill jag bli igenkänd genom? Jag måste komma på svaret på de frågorna och några till innan jag bestämmer mig. Dessutom måste jag fixa lite med bloggen samt med några andra sidor jag har som ska ordnas med innan. ALLT det här är ändå bara en taktiskt plan. En businessmedveten sak för att nå till mitt mål. Helgon, martyr eller ett fucking failure. Det kan sluta med att jag kan bli precis vad fan som helst av de sakerna, men en sak är säker. Jag har fan mod för en hel armé.
 
Nu ska jag sova. Jag har hela dagen imorgon på mig att fundera vidare. Den dagen jag syns kommer ni garanterat inte att missa. Jag kanske ska helgardare mig och göra som sist: Köra både på A och E för att slå igenom i precis hela Sverige. Nåväl, det blir nog bra. =D

Jag ska hora med stolthet!

Publicerad 2013-07-20 15:11:27 i Vanlig vardag,

Igår kväll hade jag svårt att sova. Helt plötsligt insåg jag att jag behöver hora lite. Tanken fick mig på andra tankar än sömn. Jag behöver helt enkelt sälja mig själv. Nu kanske ni funderar på att min tanke är att sälja sexuella tjänster. Sådant är inte fallet. Jag ska hora med stolthet.

Det kommer att vara bra. både för mig personligen och för mina framtida business. Vill man vara fin får man lida pin, eller? I promise you - jag hoppas att jag kommer att synas, och det mycket!

Allt ingår i min plan. Jag har en fast ni inte har fattat det ännu. Planen är storslagen och faktum är att jag skiter i vad varenda jävla kotte tycker. Jag kan, jag vill och jag SKA!

Så tändes idélampan, när jag minst anade det!

Publicerad 2013-07-19 22:29:28 i Vanlig vardag,

Helt plötsligt ikväll tändes idélampan. Vilken superidé jag kom på. En lösning på något som jag sett lite som ett problem. Jag insåg att jag behöver lite hjälp. Jag är bra på sak 1 alltså behöver jag hjälp av någon som är bra på sak 2. Var jag ska hitta den personen vet jag ännu inte, men det löser sig. Han eller hon dyker nog upp när jag behöver denne. 
 
Det kanske är just DIG jag söker? Nu vet ju inte du vad det handlar om, men det kommer att utvisa sig senare i bloggen. Allt har sin tid och plats. Just det här har inte plats just nu, det kommer, det kommer. ;-)

Bla bloggen kommer att ändra lite riktning, ev kommer den även att byta namn. Den ni......

Jag ska börja hålla träningar igen

Publicerad 2013-07-19 18:38:29 i Hästarna,

Jag bestämde mig här i veckan. Nu när möjligheterna öppnar sig i och med att vi får vår så efterlängtade ridbana tänker jag börja hålla träningar igen. Det ska bli roligt. Kan andra kan jag. Någonstans hittade jag gnistan och fick en nytändning med allt som handlade om hästar. Jag tror att det här med träningarna kan ge mig en spark i arslet och komma igång själv med tränandet också. Jag måste bara hitta en tränare.
 
När A försvann kändes det som att hela min hästvärld rasade samman. Jag grät inombords. Den låga av hopp som fanns i och med honom slocknade och allt rann ut i sanden. Nu har jag gett mig fan på att lyckas ändå. Jag får göra som jag gjorde sist han åkte iväg. Hitta små godbitar från olika. Lite här och där, eller försöka hitta en ny supertränare som kan ge mig lite annat.
 
Jag och Ante vill komma tillbaka till läget där det går framåt. Jag vill återigen ha målet med att rida 1,50. Ante kan utan problem hoppa höjden. Han är lite slow så några stjärnor i miniklasserna 1,10 tänker jag inte satsa på, även om han är extremt vändbar med superbalans. 1,50 it is!
 
Jag orkar inte tänka hur, jag bara vet att jag tänker ge mig fan på att ta mig dit upp igen. Nu för tiden är jag så mycket klokare än jag var då. Mer mogen i huvudet. Har vässat planen ännu mer. Hemligheterna om hur man lyckas har jag lyckats snappa åt mig genom åren. Jag ställer er frågan: Tror ni att Rolf-Göran Bengtsson kliver upp och sedan inte smörjer utrustningen efteråt? Jag tror inte att han gör det själv, men tro mig. Det lämnas inte åt slumpen. Det gör det inte hos mig heller - längre. Allt är snart i den tip-top kondition och perfektionism som jag vill ha det. Det kommer tillbaka bit för bit.

Pengaplanering!

Publicerad 2013-07-19 11:54:28 i Vanlig vardag,

Jag har tagit ett antal extra-pass den här månaden. Pengaplanering kallar jag det för. Jag har ju egentligen bara halvtid och det bra för det är inte alltid jag orkar jobba mer än så. Därför passade jag på nu  att ta ett antal extrapass när jag orkade och hade chansen. 
 
Därför blir det 3:e kvällspasset den här veckan. Nästa vecka blir det nog också ett antal extrapass. Om inte annat ska jag jobba på mitt favoritställe på onsdagkväll. Det är så roligt att träffa en massa glada och trevliga människor, ha roliga arbetskamrater och bara ha roligt när man arbetar. Dessutom kräver det lite mer tankeverksamhet.
 
Imorgon är det grillparty här hemma och det blir nog tokroligt som vanligt. För min del blir det en lugn kväll då jag ska jobba både imorgon på dagen och söndag på dagen.

Känslan när hästen är perfekt!

Publicerad 2013-07-18 21:29:58 i Ante,

Jag älskar verkligen Ante. Även om han är en buse, tokstolle och att han ibland känns som ett helt hopplöst fall av häst kliver man nästan alltid av med känslan av det perfekta ridpasset. När man sitter och rider de sista varven och strålar av lycka kan inte mätas med annat. Idag hände det igen.
 
Först var han lite stökig och jobbig, men på slutet <3 <3 <3!!!! Traven som brukar vara hans sämsta sida var perfekt den också och när jag saktade av fick han megaklappen. Jag hoppas få med någon som kan fota och filma någon dag ska ni få se. Han är verkligen en riktig drömprins. Idag blev jag lite irriterad i början. Man märker att han har lite hingsttankar. Så fort det är ett sto i närheten kan ögonen vinklas åt precis alla möjliga håll och han tappar helt fokus på annat än stoet. Det här gjorde att jag ställde betydligt högre krav på honom -och han svarade upp med den äran (till slut).
 
Nu ska jag njuta en stund, ta en välförtjänt dusch och sedan lägga mig med leendet i behåll.

Vad löjlig jag är!

Publicerad 2013-07-18 15:43:00 i Vanlig vardag,

Jag känner mig fan löjlig ibland. För ett tag sedan tror jag att skrev om att jag blev störd på en person som envisas med att komma ner hit bland bostäderna på gården. Det blir jag egentligen inte. Jag är bara jävligt rädd att jag ska behöva prata med personen, för jag är rädd att jag ska känna något för honom. Svårare än så är det inte.

Jag vill inte känna något för den här personen för jag är rädd att bli ledsen. Han var aldrig intresserad från början. Det slutar bara med att jag blir besviken. Men åter till det stora, menet, det är fan löjligt. Vad spelar det för jävla roll egentligen?

På något sätt är det ändå någon form av förhoppning och det är ganska roligt i sig. Jag tycker att om han nu skulle vilja något skulle han vända sig till vår enda gemensamma vän. Jag vet den personen  tycker att vi skulle passa ihop. Tjing, tjing! ;-) Det skulle underlätta för inblandade parter i det här om den som kommer hit ibland skulle komma lite oftigare och säga något till den andra. En skjuts i rätt riktning och en hjälpande hand skulle det kunna vara om han skulle säga något till den gemensamme vännen.

Det är tur att jag är ett geni! Det är avancerat att hålla på med tull

Publicerad 2013-07-18 12:08:17 i Vanlig vardag,

Vet ni hur avancerat det är med tull och sådant?
Om inte så kan jag göra en kort resumé i hur det är att köpa saker från andra länder. För det första ska du hitta en BRA tillverkare. Med bra menar jag att kommunikationen ska vara bra mellan köpare och säljare. Det är bra om de engelska kunskaperna hos säljaren är hyfsad, dvs något högre än kraftigt begränsad. 

Indier har jag konstaterat att jag INTE vill handla med. Visserligen verkar de ok, men de är struliga som fan. Jag hade allt klappat och klart för order hos en när den helt plötsligt bara försvann bort i tomma intet. Jag kontaktar nr 2 same shit happenend there. Nu har jag givit upp indier. Visserligen har jag hittat en möbel jag kommer att beställa av en indier. Fett coolt kommer mitt hem att bli då, men det blir ett senare projekt i höst. 

Jag återgick till Kina. Problemet här är att det är så sjukt stora kvantiteter om man vill starta upp något. Oftast är minsta antalet av något uppemot 300 stycken av samma färg och vill jag då har till exempel tre färger på ridbyxor, ja, då är jag uppe i 900. Det är fan mycket i början. Kineser är dock lätta att hålla på med. De är måna om sina kunder, pålitliga och jag tycker att i förhållande till inköpspriset håller sakerna bra kvalietet. Om sedan påslaget i Sverige är gigantiskt, självklart håller kvaliteten inte för priset på varan.
 
Nu kommer vi till nästa fakta som jag upptäckte idag. Bara för att Kina är billigast, betyder det inte att Kina blir billigast. Notera skillnaden i ordvalen innan. Idag pratade jag med Tullverket om ett annat land jag ska beställa från. Jag håller på att sammanställa en order tillsammans med några och planen är att vi ska kunna skicka den innan den här månaden är slut. Det här landet ingår i något där tillverkaren kan få ett sk GSP-certifikat. Tullen på några av mina produkter blir då 0%. Helt plötsligt blev Kina inte billigast.
 
Man måste ta allt i beräkningen och nästintill varje dag lär jag mig något nytt nu. Jag kanske borde ha läst något med tull istället när jag studerade. Ämnet verkar ju uppenbarligen intressera mig. Allt det här är innan jag ens påbörjat inköpen. Den här informationen behövde jag enbart för att kunna göra lite papper till SKV färdiga.

Min lista över saker jag önskar mig!

Publicerad 2013-07-18 12:01:00 i Attraktionslagen,

Jag har en vision och en bild över vad jag vill. På ett sätt håller den på att fixa till sig piece by piece. Tänk vad tanken kan göra!

Hade någon sagt till mig för 2,5 år sedan att livet skulle kunna ta sådan vändning då hade jag aldrig trott på den personen. Det finns ingen som kommer och räddar en ur djävulshålet och när man befunnit sig där i x antal år då ser man inte ljuset som kan finnas på andra sidan. Jag har fortfarande saker jag vill förbättra och de kommer nog till mig när tiden är mogen, men kanske inte ännu. 
 
Vet ni, folk skrattar åt mig ibland och tycker jag är knäpp. Hur många gånger har jag inte fått ett litet svar med ett hånfullt litet skratt som kommit upp av sig själv. Skrattar bäst som skrattar sist. Då kan du springa där och slicka röv. I don´t fucking give a shit about you!
 
Pricken över I:et hittade jag häromdagen. Fast den kostar liiiiite mer pengar än jag har råd med just nu. Faktum är att den normalt sett kostar ca 250 000:-, vilket ju i princip omöjliggör ett köp på bra många år. Dock är ju jag fantastisk och kan lösa så att jag utan problem kan få tillbaka investeringskostnaden på ca 1 år. Inköpspriset är dock något lägre då. Det är ju bara för att jag är jag. Det här skulle vara det bästa tänkbara möjliga för mig för att nå dit jag vill komma i slutändan.

Det är så tomt i stallet!

Publicerad 2013-07-18 10:11:23 i Vanlig vardag,

"Alla" är typ på semster. Det är så tomt och ensligt i stallet. Sommar i stallet är knappast en dans på rosor. De flesta tar semester och låter hästen vila den bästa hästårstiden. Min tyske tränare sa att vi svenskar var knäppa som gjorde så och att det var anledning till att de flesta av oss aldrig kom någonstans.

Hur tänker vi egentligen? Det är ju rätt självklart att en-två månader på sommaren gör att vi tappar en stor del av träningen. Att istället träna den här årstiden och ställa av hästen mitt i vintern när det ändå är kallt och jävligt är ju betydligt bättre.
Nej, för min del blir det ridtur idag. Igår hade Ante vilodag och det förtjänade han. Jag önskar bara att det vore lite mer liv och rörelse i stallet igen. Det här suger, men, men när "alla" andra kommer tillbaka kommer jag och Ante att ha speedat om er alla i fitnessformen och vara redo för större uppdrag. Hihi!

Vågar man bara se möjligheterna kan man nå stjärnorna

Publicerad 2013-07-18 00:03:42 i Vanlig vardag,

Det är verkligen så. Om du bara vågar se möjligheterna som kommer i din väg har du alla möjligheter att nå precis dit du vill. Jag fick en vision av något som kom i min väg idag. Helt plötsligt inser jag: Jag kan få det jag önskar! Nu är den önskan som infann sig idag en hemlig önskan och dröm som jag haft lääääänge. Jag har bara inte vågat tro på den. Faktiskt inte förrän idag. Det är verkligen möjligt att jag kan ta mig dit jag vill. Happy moment!

LCHF- glass på supervis

Publicerad 2013-07-17 12:25:17 i Recept,

Igår gjorde jag "glass". Det var inte riktigt glass, men det blev ändå som glass. Supergott blev det iaf och det tog nog inte ens 10 minuter att göra.
 
För att kunna göra den här behöver du en iskross och en stavmixer.
 
Först hällde jag i frysta jordgubbar i iskrossen och körde dessa. Valfri mängd.
 
Sedan hällde jag över i en ny bytta och hällde på ett ägg, lite vaniljsocker(går att byta ut mot annat med vaniljsmak om man vill för att få det till LCHF, eller så går det nog lika bra utan) och sedan grädde.
 
Det här körde jag ihop med stavmixern och det blev supergott!! Det smakade precis som helt vanlig glass.
 
Det går antagligen att vispa äggula, äggvita och grädde för sig. Det skulle ge lite annan struktur på glassen, men snabbreceptet ovan funkade perfekt.
 
Serveras omgående eller ställs i frysen i serveringsskålen fram till det är dags att äta.
 
 

En vecka kvar

Publicerad 2013-07-17 11:27:42 i Vanlig vardag,

Nu är det bara en vecka kvar. Det är perfekt. Tiden har gått mycket fortare än jag hade kunnat hoppas på. Det är till och med så att jag längtar lite. =)

Vad som sedan händer, ja, det återstår att se.

Det här är ett hinder - enligt Ante!

Publicerad 2013-07-16 20:50:30 i Vanlig vardag,

Vi hoppade det här "hindret" flera gånger idag. Riktiga språng var det också. Vi brukar även hoppa bajshögar. Bajshögar kan man även trava cavaletti över säger Ante. Man vet aldrig vad som händer när man rider honom kan jag säga. Skutt hit, skutt dit.
 
 
Här ser ni anridningen på det fashionabla hindret. Vad ska det räknas som? Dike? Nedgrävd bom? Häck? Ni kanske har fler förslag.
 
Snart är den här synen ett minne blott.
 
 
Grindstolpen är nämligen flyttad vilket betyder att ridbanematerial är på G. Snart har vi områdets överlägset bästa och finaste ridbana på vår gård. 
 

Sommarfynda hästsaker!

Publicerad 2013-07-16 16:10:58 i Hästägarnas bästa spartips,

Igår satt jag och letade någon som sålde Anky-schabraken på nätet. När jag var ute och letade hittade jag en sommarrea hos  HorseMeUp. Där går det verkligen att fynda just nu! 70% är ju jättebra och det hade dem på en del produkter. Det är bara att surfa in och se om ni hittar något som passar er.
 
Själv såg jag de här Eskadron-bootsen. 99kr nu mot 125kr på ordinarie pris. Eskadron är definitivt mitt favvomärke när det kommer till benskydd.
 
Sedan tycker jag om att skaffa märket Norton till Norton. Haha! Lite roligt måste man få ha. Jag har faktiskt en del saker redan. Roligast är när det står NortonPro på sakerna.
Ett par gummiboots till det lilla priset av 65:-.
 
Jag som envisas med att gå runt i jeans i stallet om dagarna borde skaffa mig ett par ridbyxor i jeansmodell istället.  Ett par Mountain Horse kanske vore något. De här var till halva priset. Dessutom ett extra plus till de snygga detaljerna.
 
Nog för att jag tyckte det var roligt med Norton-märket, men här går ändå gränsen. En sadel som ser ut så här är inte OK.
Norton distanssadel
 
Smartaste fyndet skulle vara alla som köper förbrukningsvaror på rea. Vad kan vara bättre än något man konstant gör av med? När man dessutom kan fynda en sadeltvål till halva priset, ja, då är fyndlyckan total! 

En Stübben sadeltvål är ett måste i varje stall. Helt överlägsen när det kommer till att rengöra läder.
 
 

Göra iordning till skatteverket....

Publicerad 2013-07-16 13:47:38 i Vanlig vardag,

Jag var ju och skickade in papper till Skatteverket häromveckan. Naturligtvis fyllde jag i vissa saker fel. Jag trodde att det skulle fungera bra eftersom jag var in på deras servicekontor och skicka i sakerna. Nu måste jag istället sätta mig och göra iordning en ordentligt kalkyl och affärsplan för resten av 2013. Nåväl, det är väl lika bra egentligen. Då är det ju klart sedan och de har fått sina papper.
 
 

Dagens stalltips + före/efterbild på Ante . det har blivit skillnad! =)

Publicerad 2013-07-15 21:37:00 i Vanlig vardag,

Min nya favorit när det kommer till utrustning är: Anky Technical Pad. Den är helt suverän. Det är knappt så hästen blir svettig. Den här är egentligen för dressyr, men det skiter jag i. Den är min favorit ändå.
Finns bla här: http://www.hastvarld.se/anky-pad-p-91.html?osCsid=0ba0f53d7358c3bed9b741267e312f16
 
 
 
 
 
 
Vovvish talar om att jag gjort fel. Vi brukar mocka innan vi rider. Idag var han söt och hämta mig för att vi skulle mocka först. Rätt ska vara rätt. Rutiner och ordning är till för att följas!
 
Ante idag, under är bilden jag tog för någon vecka sedan. Någon skillnad tycker ni?
 

Dagens stallpiff färdigt. Vad tycker ni?

Publicerad 2013-07-15 17:24:00 i Vanlig vardag,

Dagens efterbilder!
 
Mellan det vita och det gråa ska det dit något, därför ser det lite hackigt ut med färgerna just nu. Innan jag gör det sista måste båda färgerna torka. 

På bilderna längst ner har jag inte börjat ännu. Det är onsdagens projekt. 
 
Visst blev det mycket snyggare med alla takbalkar vita? Det här stallet kommer att bli SÅÅÅÅ snyggt! Ibland måste man våga för att få det lilla extra. =)
 

Fixar i stallet idag

Publicerad 2013-07-15 12:46:00 i Stallet,

Idag har jag påbörjat upp-piffningen invändigt i boxarna. Jag börjar längst in i stallet där det ändå inte är någon häst just nu. Det här var delen som vi byggde till i höstas och där är nästan ingenting gjort innan. Det fattas färg på vissa väggar och på en del ställen är det blandat vit, svart och till och med lite grått på en planka på en vägg. Nu ska allt bli enhetligt. Det kommer att bli sketasnyggt när allt är klart, men hur det ska se ut får förbli en hemlighet tills vidare. ;-)
 
Efterbilder kommer naturligtvis ikväll. 
 

 

Anledningar till att alla ryttare borde äga ett sådant här träns

Publicerad 2013-07-14 21:07:00 i Vanlig vardag,

Ni kanske undrar vad det är. Det är ett westernträns utan bett. Ett absolut måste i varje stall. Att köra ett ridpass på det här lite nu och då är som att öppna facit längst bak i boken. Det går helt enkelt inte att fuska på ett endaste sätt när man rider med detta.
 
Jag älskar det här tränset. Jag köpte det för miljontontuttons år sedan begagnat, av en som hade köpt det begagnat av en person som jag några år senare träffade när jag stod i den personens stall. Jag har ridit alla mina hästar på det. Idag var det Antes tur.
 
Vet ni vad det sjuka är? Helt plötsligt fungerade allt som inte fungerar annars. Vi hade inte en endaste "islandspassgångs-sprätta-med-benen-kamelgångs-galoppfattning", trots att vi flertalet gånger gjorde fattningar som inte var perfekta från början. Normalt sett när jag ska fatta galopp på Ante gäller det att göra fattningen när rätt ben är i backen. Nu spelade det inte längre någon roll.
Bakdelsvändning körde vi på med utan problem, nåväl, det var stor hoppryttarvarning på dem, men ändå, annars brukar det sluta med att han börja lätta fram. Nu fanns inte tillstymmelse till irritation från honom.
Vi kunde även göra extremt små svängar i alla gångarter.
Jag red mellan hindren som stod uppställda och använde dem som riktmärken . Mellan några där vi lagt in cavaletti med traktordäck tänkte jag vänster, Ante svarade omgående vänster it is. Jag konstaterade: Det går att använda traktordäck som cavaletti, åtminstone om man har en grå knäppgök till häst som heter Ante. Vi körde alltså rakt genom däcket, jag tänkte ju vänster efter hindren.
Vi har aldrig heller haft så fina avsaktningar.
 
Det var faktiskt riktigt roligt, även om det antagligen såg förjävligt ut och om någon hade sett mig hade de nog undrat vad fan jag höll på med. Själv konstaterade jag bara - jag har mycket att arbeta på med honom. Ante blev väldigt positiv. Han tyckte nog att det var lite konstigt i början, men ju längre vi red desto mer försökte han göra rätt och så snabbt som möjligt. Det är en bra början.
 
Hemligheten ligger lite i att du inte kan rida med innerhand utan blir helt beroende av att enbart rida med ytterhand, skänkelhjälper, vikten och sitsen  - som jag skrev överst: Det går inte att fuska!
 
Det blir fortsatt träning med det här tränset ett tag framöver. Mitt enda råd till er som vill pröva att rida med ett är att om hästen kör upp huvudet har du precis ingenting att säga till om så jag rekommenderar att ha en martingal på dessa hästar, åtminstone vid uteritt. Enbart av säkerhetsskäl alltså.
 
 
 

Jättegod glutenfri kladdkaka med cheesecakeglasyr

Publicerad 2013-07-14 17:28:39 i Vanlig vardag,

Kladdkakan blev super! Som vanligt läste jag receptet och höftade sedan till på känsla. 
 
Receptet var ungefär:

200 gr smör
1,5 dl socker
1 dl kokosmjöl
 
De här ingredienserna vispade jag ihop, smöret skulle vara rumsvarmt, men det hann inte jag så det blev lite krångligt att blanda dem.
 
3 ägg
De vispas i ett och ett.
 
100 gr 70% smält choklad
Vänd i chokladen på slutet.
 
In i ugnen en "stund" ca 15-20 min. Jag tog ut när den luktade färdigt.
 
Glasyren bestod av 1 paket cream cheese och 1 paket kesella hallon.
 
Supergott och superenkelt. Det enda som var lite jobbigt var att vänta på att kakan skulle svalna så att glasyren gick att ha på, men jag passade på att göra middag under tiden.

Kladdkaka och Falsterbo

Publicerad 2013-07-14 13:02:07 i Vanlig vardag,

Nu ska jag hem och baka kladdkaka. Kl 14.30 börjar sändningen från Falsterbo och då är det fika i goda vänners lag som gäller.
 
Jag tänkte mig en variant på den här kakan. (Den översta på sidan)
http://www.kladdkakan.se/vinnare-arets-kladdkaka-2013/
 
Jag ska göra en lite egen variant på den, men den blir garanterat supergod den också. Lovar att ta en bild när underverket är färdigt. Innan måste jag hinna köpa en HDMI-kabel så vi kan titta på tvn och sedan köpa lite ingredienser.
 

Imorgon är det dags igen.

Publicerad 2013-07-13 22:20:16 i Vanlig vardag,

Imorgon ska jag ta tag i träningen av Ante igen. Jag hoppade ju senast och efter det fick han några dagas ledighet. Nu känner jag mig på topp igen och jag hoppas han har vilat ordentligt han med. När jag hoppade tidigare i veckan var han så skum att rida och jag insåg att han gått rätt hårt från att ha vilat i nästan tre veckor.
 
Jag har också börjat ge honom lite kraftfoder. Det behövs väl när jag kommer igång och rider. Av erfarenhet vet jag att jag brukar vara lite snål med kraftfodergivan till mina hästar.
Helst skulle jag vilja ge havre och soja till hästarna, men det beror på vad jag får tag på för havre.
 
Ridningen blir på kvällen isf för jag ska jobba på morgonen.

Om två timmar.....

Publicerad 2013-07-13 13:59:42 i Vanlig vardag,

Ja, mer tid än så har jag inte på mig idag. På två timmar ska jag hinna göra allt i stallet och sedan duscha. Jag vet inte om det är bra eller dåligt att det är sommar och två hästar går ute. Jag behöver ändå fylla vatten osv. Det blir lite kånkande och stönande. Jag sa i veckan att jag ville jobba lite extrapass, och extrapass blev det. Hela onsdagen+en timmes övertid då. Idag x två jobbar jag och imorgon. Måndag sa jag att jag behövde vara ledig och det ska jag också.
 
 

Vad lite som kan göra en människa glad!

Publicerad 2013-07-12 14:38:45 i Vanlig vardag,

Jag är nöjd med mig själv. Naturligtvis måste jag sprida till alla "hemligheten" som jag upptäckte om en person häromdagen.Det är ju något positivt. Det här ledde till att han igår fick prata om det fantastiska tidigare i sitt liv. Idag när jag kom var han mycket gladare och verkligen sken som en sol. Det var så himla roligt. Naturligtvis fortsatte jag sprida hur läget ligger.
 
Är nöjd med mig själv och kände helt plötsligt hur fantastiskt det är att ge en annan person positivitet och glädje i tillvaron. Det ska jag fira - med lite glass i det fina vädret senare i eftermiddag.
 
Bibeln har rätt om mycket faktiskt, även om jag inte är troende: Behandla andra som du själv vill bli behandlad är en av sakerna.
 
Jag känner sådan tacksamhet över att jag själv fick lite glädje och uppskattning tillbaka, även om det inte uttalas i rena ord.

Ut och skura box!

Publicerad 2013-07-11 15:29:33 i Vanlig vardag,

Nu ska jag gå ner och skura rent en box. Jag tänkte göra iordning så att Norton och Hoppan kan gå in på dagarna, men först måste jag städa ur hans box. Hon får låna Antes dagtid så länge medan jag städar ur andra stalldelen ordentligt. Nu minsann ska det bli ordning och reda på torpet. =)

När ångesten kommer

Publicerad 2013-07-11 14:43:58 i Vanlig vardag,

Jag har haft ångest i några dagar nu. Det är fan jobbigt. Jag måste fixa det. Idag släppte det något. Jag fick nämligen ett bra besked. Hemligheten ligger i att fokusera på dem, de bra sakerna i livet. Bra saker leder till fler bra saker och allt blir en spiral som flödar uppåt och uppåt och uppåt. 
 
Nu ska jag njuta lite och sedan fixa mitt. Det här blir suveränt!

Ju mer jag tänker - desto bättre blir det!

Publicerad 2013-07-10 21:56:09 i Vanlig vardag,

Allt jag tänker blir till idéer. Det kanske helt enkelt är så att jag är ett geni. Sakta men säkert börjar jag hitta det jag vill och det jag letar. Det liksom bara kommer till mig piece by piece. Så jävla snyggt detta kommer att bli i slutändan. Traditionellt, men samtidigt med lite mer stil och klass. Det är min stil! Bara så ni vet och det här kommer att bli en storslagen succé. Frågan är om jag inte ska spara och jobba så att det jag idag kom på kan lanseras i höst. Under tiden ska jag bygga upp mitt varumärke.
 
Frågan är bara: Hur får man klass på saker med lägre pris? Samtidigt som jag inte vill bli klassad som billighetsmärke vill jag ha bra priser på mina saker men ändå hålla superkvalitet. Precis så som jag önskar när jag handlar. Är det möjligt och hur ska jag gå tillväga för att hitta just det? Var och hur ska jag få vågskålen att väga jämnt?

Kändes som julafton idag!

Publicerad 2013-07-10 18:29:08 i Vanlig vardag,

Äntligen hade jag fått mitt paket - som jag har väntat. Jag blev lyckligare än på julafton. Nu kan jag känna mig pigg och glad igen. Jag hade så många planer förut, men eftersom jag trodde att jag skulle få mina näringsdrycker ganska omg gick jag inte och köpte nya. Det var inte ett bra beslut. För varje dag som gått sedan dess har jag känt mig mer och mer trött och utmattad. 

Det är inte så att jag dricker de istället för en måltid utan som ett komplement mellan två måltider. Det gör också att jag orkar äta ett mellanmål mellan de andra måltiderna och att jag faktiskt orkar tillaga mat de gånger jag ska äta. Det är typ det största problemet jag haft. Nu börjar iaf nystarten. Det här är bara SÅÅÅ bra.
 
Jag kommer med vidare uppdatering om hur det går för mig och tröttheten. Jag är övertygad om att det kommer att bli bättre och bättre väldigt snart. Förra gången tog det ungefär en vecka innan jag kände mig riktigt pigg och normal igen.
 
Tänk om det är så enkelt att jag ska dricka en simpel och sketen dryck varje dag för att må bra. Det skulle verkligen vara toppen.

Hur lång tid tar det innan kandidaterna kommer?

Publicerad 2013-07-09 22:48:04 i Vanlig vardag,

Nu får vi se hur lång tid det tar innan kandidaterna börjar stå här utanför igen. Haha, ni kanske tror att jag är galen, men så är det. De har ungefär till nästa lön på sig att lägga in en stöt, sedan kan det vara försent. Ni kanske undrar vad som händer då? Det är helt enkelt så att ungefär precis vid löningsdagen kommer jag att träffa personen jag har visst intresse av och han verkar ju uppenbart intresserad tillbaka. Därav: Ev kandidater, manligt kön, bör lägga in en stöt eller visa intresse innan. Det kan liksom vara försent efter det.

Alla har vi fördomar! (även jag uppenbarligen)

Publicerad 2013-07-09 16:23:00 i Vanlig vardag,

Idag fick jag bevisat att JAG har fördomar. Fattar ni, jag anser naturligtvis mig själv som fördomsfri, njae, kanske inte fullt till 100%, men iaf till större delen. För mig spelar det exv inte någon roll varifrån här i världen man kommer, det spelar ingen roll om man är fet, ful, krokig näsa mustasch fast man är kvinna eller ingenting alls faktiskt. Jag ser det liksom inte.

I dagsläget har jag inte så många vänner från andra kulturer. Det kan ju dock bero på mitt val av intresse - hästar. I hästvärlden i Sverige är det till 99,9% svenskar. Segregationen är nästintill total.
 
Var kommer då mina fördomar från?

Idag satt jag hos en kund, som jag har trott inte förstår så mycket av det man säger. Han verkar ha svårt att förstå när man pratar och han har svårt att uttrycka och prata själv. Idag satt jag vid bordet när han åt frukost och ser en bok som ligger på bordet. Min spontana reaktion var att det var ett barnbarn som glömt sin universitetsbok. Jag som är lite på var naturligtvis tvungen att titta i boken för att se vad det var. Samtidigt frågar jag om han läst boken. -Lite, svarar han. Minen på mig när jag öppnar och ekvationerna som tornar upp sig sida efter sida är mer än bara avancerade. De är på någon form av extrem snille-nivå. Vad fan var det? Jag frågar vad han jobbade med tidigare och han svarar digitala sändningar. Det var helt sjukt. Från att ha suttit med en person, som jag tänkte mig lite mindre begåvad till en person som är sjukt intelligent förändrade hela min bild. Det visade sig dessutom att han varit med och tagit fram en av våra viktigaste uppfinningar genom tiderna (av svenskar),

Är det så jag ser på andra människor? Uppenbarligen! Jag måste ta och arbeta mer med mig själv. För någon månad sedan pratade jag med en annan. Han berättade för mig att han varit ordförande i en rikstäckande STOR organisation tidigare. Vice VD faktiskt. 

Här sitter vi outbildade människor och nästan ser ner på andra som tidigare haft stora postioner inom olika områden bara för att de drabbats av sjukdom eller ålder. Nej, bättring från min sida sett å det snaraste.

Förhoppningarna stiger!

Publicerad 2013-07-09 14:12:27 i Attraktionslagen,

Jag fattar inte ens att det är möjligt att göra det omöjliga möjligt. Är jag undantaget? Ett samtal senare steg förhoppningarna ännu ett snäpp och jag känner mig riktigt positiv inför att lyckas. Det som oroar mig lite är att jag inte vet innerst inne om det är det jag vill. Jag vet vad jag har rätt till och vad som är bonus. Bonusen förenklar vissa saker för mig, men gör också att jag får betydligt mer ansvar. Är jag beredd att ta det ansvaret?

Jag tror fan det. På sätt och vis är jag grym. Inte på sätt och vis, På alla sätt är jag grym. 
 
Nu ska jag njuta lite av att jag gjort det ännu en gång och samtidigt sätta mig ner och planera inför framtiden.

Jag bevisar återigen: Jag gör det omöjliga möjligt!

Publicerad 2013-07-08 21:35:56 i Vanlig vardag,

Jag borde sluta fundera över livet. Det är bara att inse att jag är född med gåvan att göra det omöjliga möjligt. Jag har gjort det igen.
 
Jag kryssade i en ruta trots att jag visste att jag INTE är godkänd för att få det krysset i rutan innebar. Dock vågade jag kryssa i. Har man inte ens prövat har man inte tagit den 50% chans man har att få ett ja, eller nej. Ni vet, konkreta fakta. Svaret på ett ja/nej fråga innebär alltid 50% chans enligt sannolikhetsläran. Det går inte att komma ifrån. Den konkreta sannolikheten är 50%. Den abstrakta är något helt annat. 

Jag kryssade iaf i och helt plötsligt innebar det att oddsen hamnade på min sida. Just nu överväger de att inte ge mig det jag kryssat för. Det innebär automatiskt att jag ligger på plus i frågan, eftersom de har tagit övervägandet att ge mig det som jag egentligen inte, enligt svensk standard skulle ha rätt till. Hur kommer det sig? Jag vet ärligt talat inte och jag tänker inte lägga någon större vikt vid att fundera över ämnet. Däremot tänker jag ta mig i kragen och ringa ett samtal. Ni vet, jag kan vara väldigt säljande och det jag är absolut bäst på är att sälja in mig. Klappat och klart. Det är som att jag har målet i min hand. Även om jag mot all förmodan skulle få ett nej, spelar det ingen roll. Jag kan ändå göra det jag vill och önskar. Det är liksom bara en bonus det jag kryssade i rutan. Den underlättar helt klart, men det är inget hinder om jag inte skulle få igenom det.
 
Det är bara och tuta och köra. Någon högre makt verkar vilija att jag ska lyckas med det jag tar mig för. Det känns nästan som att jag har någon som vakar över mig däruppe. Väldigt betryggande måste jag säga. 

Vad hände?

Publicerad 2013-07-08 16:32:44 i Vanlig vardag,

Snacka om att datorn lever ett eget liv. Helt plötsligt började Google Chrome fungera igen. Den har ju muppat i någon månad nu och jag har försökt med ALLT för att få igång programmet igen, men allt jag fått till svar är att det kraschat hela tiden. Nu helt plötsligt, öppnade det sig av sig själv. Bara att tacka och ta emot antar jag.

Jag mådde så mycket bättre - sätt aldrig ett pris på din hälsa

Publicerad 2013-07-08 13:45:43 i Vanlig vardag,

Väntar på ett paket som skulle ha kommit förra veckan. Det innehåller mina näringsdrycker. Idag tog jag mig i kragen och ringde de som skickar paketen. Tydligen har det gått iväg och är hos Posten, men de har inte lämnat av paketen. Vad är det för muppar?

Nåväl, nu ringer iaf de som skickar paketen till Posten och jag hoppas vid G att jag har det imorgon. Jag behöver verkligen mina näringsdrycker. Jag mådde så mycket bättre när jag drack dem. Då orkade jag allt vad jag brukar orka en normal "frisk" dag. Sedan blev jag snål och köpte inga fler när jag visste att de skulle komma. Jag trodde bara att jag skulle bli utan förra helgen inte över en vecka. Det var dumt. Det finns inget pris på ens egen hälsa.
 
Nu hoppas jag att de står och väntar på mig imorgon när jag kommer från jobbet.

När hunden bajsar INNE på Centralen!

Publicerad 2013-07-07 18:49:46 i Vanlig vardag,

Jag vet hur den känslan är nu. Tro det eller ej, men Vovvish gjorde just det idag när vi åkte in till stan. Jag skämdes som en gris. Helt plötsligt när vi passerat butikerna mellan pendeln och tunnelbanan tar det tvärstopp i kopplet. Jag vänder mig om och ser att hunden intagit bajs-sits-ställning. Pinsamt!!!!

Vad gör man? Paniken som uppstår i hjärnan är total. Min lösning var att hitta närmsta utgång, släpa hunden som intagit sittställningen stenhårt, och trycker ut honom genom utgången. Här sitter han och klämmer som en idiot. Ut kommer det minsta i bajsvägen som går att skåda med ögat. Aldrig att jag slösar en påse på det lilla. Jag hittar en kartongbit och sprätter ner det genom ett galler. Så, bara att vandra vidare.
Rädslan för att hunden, som ju haft någon form av förstoppning, ska bajsa inne i tunnelbanevagnen är STOR. Resan gick dock bra.

Vi klev i Hornstull och börjar gå ut. Halvvägs upp för första trappen intar han återigen bajs-sits-ställning. WTF!  Grr...... Drar hunden som, nu knappt kan gå pga bajs-ställningen uppför trapporna och tänker att Hornstull är en liten tunnelbaneuppgång. Jag kan säga: De har byggt om. Jag släper den halvt bajssittande hunden genom en hel galleria. Fatta stanken om bajsklutten hade trillat ur där inne. Uppför sista trappen ut börjar han dock gå normalt. Fråga mig inte om han bajsat då eller inte, för jag vände mig aldrig om kollade.

Puh! Nu vet ni! Vem vill åka med nästa gång?

Mot Hornstulls marknad

Publicerad 2013-07-07 12:47:50 i Vanlig vardag,

Nu ska jag bege mig mot Hornstulls marknad. Det är sjukt varmt här idag och jag hoppas att det är många "shoppare" där. Många hårsnoddar finns det till salu! (+en massa annat)
 
Bild utlovas senare idag

Idag blir det besök i stora staden

Publicerad 2013-07-07 06:46:32 i Vanlig vardag,

Direkt efter jobbet ska jag in till stan. Det ska bli lite spännande och roligt det jag ska göra. Jag och Vovvish ska för en dag bli statsfolk. Normalt sett är vi ju riktiga lantisar.
 
Kanske, kanske att jag kan dela med mig av lite bilder senare idag. Mobilen jag har just nu är ju inte top-notch, men vad göra när man förbrukat några stycken under årets gång? Nej, bara att bita i det sura och ha kvar sunk-telefonen. Den är iaf rätt rolig emellanåt.

Film på Ante från idag!

Publicerad 2013-07-06 20:48:46 i Vanlig vardag,

Idag blev det både film och bild när jag red på Ante. Det är roligt, för det är sällan någon tar kort när jag rider. Det var typ evigheter sedan. Nu blev det iaf idag. Jag ser fram emot att se filmklippen från dagens ridpass för på slutet kändes det riktigt bra.

Han är inte helt lätt, men det är som att poletten trillat ned och vi jobbar åt samma håll och tillsammans nu. Det är skitroligt. Go with the flow! Det är möjligt att det inte ser bra ut, men det skiter jag i. Jag rider på känslan och när den är bra då har jag ett bra ridpass. Svårare än så är det inte. Nu är det också så att jag längtar till imorgon då jag får rida igen. Är det inte så det ska vara?

Bilderna och filmen kommer iaf, jag har inte fått dem än, men jag lovar att lägga ut alltihop så snart de kommer oavsett hur ridningen ser ut. Hur ska ni se att det gått framåt om jag inte visar film från början? Smart va. Då kan ni följa min och Antes framgångssaga tillsammans för nu jäklar är det dags för honom och mig att ta över världen!

Hoppade Ante idag!

Publicerad 2013-07-05 21:32:21 i Vanlig vardag,

Jag skulle bara rida en sväng, men det stod ett par småhinder på banan så jag passade på att ta en par skutt. Oj, så roligt det var! För första gången på lääääänge var jag inte heller rädd att han skulle hitta på en massa idiotgrejer medan jag red. Det har nog mer med mig att göra än honom.
 
Det började med att jag hoppade vårat "cavaletti" på ca 70-80 och ett litet kryss. När jag tyckte det blev för lågt gick jag och gjorde om trippelbarren till en liten oxer och gjorde ett räcke av en annan oxer. Shit vad den hästen hoppar alltså! Som en liten Gud. Jag är glad att jag är tjej för första språnget över oxern, som bara låg på ca 70, var ungefär som att hoppa 1,30-1,40 med Norton. Jag är glad att jag är tjej........
 
Min plan med honom var att efter 4 veckor kunna hoppa en bana snyggt på 70, efter ytterliggare 4 veckor 80, för att sedan efter ytterliggare 4 veckor vara startklara i 90. Nu kan vi hoppa över det. Checken på 70 är redan gjord. Nästa vecka checkar jag av 80 och min gissning är det är lika enkelt som 70 var att hoppa idag. Så bra som jag är nu, från sjukdom och så, har jag nog inte varit på många år. Jag känner mig mer än fit när det gäller ridningen. Jag har kommit tillbaka till något jag saknat länge.

Håll tummarna nu!

Publicerad 2013-07-05 14:53:49 i Vanlig vardag,

Nu ska jag ner och visa stallplats igen. Håll tummarna nu för att det går bra. Det här är tredje visningen den här veckan.
Jag hoppas ha stallet fullt innan den här månaden är över, även om det inte är någon som flyttat in ännu hoppas jag ha kontrakt skrivna med ett antal.

=)

Planerade tävlingar inför hösten

Publicerad 2013-07-05 12:32:00 i Ante, Hästarna,

Jag har suttit och kollat på tävlingar inför hösten. Det kommer att bli en hel del tävlingar att åka på faktiskt. Nu ska jag inte tävla - varje gång, utan jag behöver ett antal praktikdagar till innan jag är färdig med mitt år som aspirant. Från nästa år ska jag ju ut och bygga själv. Puh! Lite nervöst lär det vara det första gångerna....
 
Iaf ser planen ut som följer från september, jag återkommer med resten av juli och augusti.
 
*1 september Mälarhöjdens RS lokal tävling och det är JW som bygger
*15 september Ekerö RS lok tävling. Jag vet inte vem det är som bygger, men jag hoppas kunna åka dit också. Det skulle passa in i schemat.
*5+6 oktober Sollentuna RK lok tävling.JW byggde sist, annars brukar LS bygga. Jag får se när proppen kommer ut. Här tänkte jag även vara med med Ante.
*20 oktober lok tävling. Vet inte vem som bygger här heller, men hursom tänker jag själv vara med och tävla.
*3+4 november lok tävling. JW lär bygga, det är "hans" klubb så den ska jag planera in.
 
Jag vill ha några fler tävlingar som aspirant också. Alla tävlingar är ju inte ute i TDB än och jag vill gärna gå med LS några gånger. Hon brukar bygga häromkring.
Ante ska också åka på någon av de andra, men jag måste ju träna lite innan det. Ett upplägg inför tävlingsstart ska jag komma med också så ni ser hela min plan för det.
 

 
 

Jag tror att jag äntligen hittat rätt

Publicerad 2013-07-05 10:39:09 i Vanlig vardag,

Big plans, big plans! Nu har jag iaf gjort det jag kan. Nu är det upp till den andra parten. Det här är ju bara SÅÅÅ bra. Ni vet ju att jag försökte köpa ridbyxor från Indien tidigare i år. Det gick ju sisådär. Indier är uppenbarligen konstiga. Dock är jag mer nöjd med hur jag lagt upp det nu istället.
 
Det här är så spännande. Det här öppnade för helt andra möjligheter. Jag säger ju att man ska kämpa, kämpa och kämpa. Allt är möjligt! Det gäller bara att VÅGA hitta rätt väg. Den vägen som anses som standard kanske inte är den vägen som är rätt för dig?

Det var en person som en gång sa: "Det är så roligt att du vågar!" Just i det ögonblicket handlade det om något som jag kände mig mindre lyckad i. Sättet hon sa det fick mig att tänka om. Det kanske inte var mindre lyckat? Det kanske helt enkelt bara var ett steg på vägen, vägen dit jag egentligen skulle nå.

Väntar nu på priset som kommer att bli på frakten, sedan är det bara att köra. Jag hoppas innerligt och ber att det som ska skickas till mig håller rätt kvalitet och standard. Då ni, ska ni få se hur man gör när man lyckas på riktigt.

Jag SKA lyckas!

Publicerad 2013-07-05 09:47:13 i Vanlig vardag,

Skam den som ger sig! Har jag äntligen hittat det jag letat efter?

Jag fungerar på ett sätt. Det är så här jag är. Ibland undrar jag om jag är dum i huvudet, men jag har insett att jag bara är så här. Andra människor är oftast nöjda, jag vill ha mer. Jag vill lyckas och jag vill göra det jag vill göra.
 
Problemet är att jag ofta vill mer än jag har resurser till just för tillfället. Med resurser menar jag att jag till exempel ville ha hästarna i mitt eget stall tidigare. Jag hade inget - idag har jag ett. Jag ger liksom inte upp trots diverse motgångar på vägen. Det är här de flesta lägger sig och ger upp.
 
Jag istället, känner mig dum och korkad ett tag, för inom mig har jag någon form av misslyckande-känsla. Jag vet, nu när jag skrev det här insåg jag att det lät riktigt korkat. Anledningen till att jag känner mig misslyckad är att jag inte kan starta det jag önskar i exakt samma ögonblick som jag kom på idén. Fascinerande va! Människohjärnan är inte klok alla gånger.
 
Iaf har jag nu letat, och letat, och letat utan att hitta det jag önskat. Till nu. Helt plötsligt uppenbarade sig lösningen, just som jag satt och skulle börja skriva det här inlägget. Tänk, jag kan lyckas, för jag gav inte upp.

Nu jävlar ska jag göra det jag vill. Det tar faktiskt några månader att hitta rätt, men jag blir bättre och bättre och duktigare och duktigare på det jag gör.
 
Ett tag trodde jag att jag hade storhetsvansinne, men är det något jag är bra på så är det att synas i skymundan och bli ihågkommen bara som jag är, trots att jag inte kommer ihåg många. Det är två egenskaper jag tänker använda på vägen dit jag vill komma. För vem får dessa två saker gratis? Det var inte förrän häromdagen jag kom på att jag har två talanger jag försökt dölja istället för att använda.
 
 

Hos hur många personer finns ens nummer sparat?

Publicerad 2013-07-04 21:35:34 i Vanlig vardag,

Idag fick jag reda på att en person jag inte känner hade gett mitt nummer samt rekommenderat mig. Jag vet vem personen är, men jag känner inte personen för fem öre. Det blev lite som en chock. Hos hur många finns ens nummer egentligen? Var har den fått numret ifrån?

Det finns en anledning till att jag INTE vill ha mitt nummer registrerat hos typ hitta.se och dylikt, men naturligtvis lägger jag ut mitt nummer när jag lägger ut annonser och sådant. Annat kan jag inte göra. Det gör inget heller för jag antar att inga obehöriga håller på och kollar mig så. En annons är ju riktad till de jag vill ha kontakt med och de kontaktar mig i det ärendet. Samma sak gäller alla andra som jag har med att göra titt som tätt.

Jag tycker till exempel inte om att få suspekta telefonsamtal mitt i natten, vilket hände förut när jag lämnade ut mitt nummer ibland. Jag är mer försiktig nuförtiden. Dock fick jag för ett tag sedan flertalet samtal under en och samma natt från - okänd, som om jag skulle svara då. Hade faktiskt inte svarat även om jag sett vem det var kan jag säga.
 
Nåväl, bara tacka och ta emot att det tydligen är en hel massa som vill ha mitt nummer i sin telefon. Ni får väl se det som en ära! =)

Norton - vilken klippa!

Publicerad 2013-07-04 16:13:25 i Vanlig vardag,

En liten middagspaus mellan ridpasset på Norton och visning av stallet har jag nu. Snacka om att Norton är en riktig gammal klippa. Superhästen nummer 1! Hur skall jag kunna leva utan honom sedan? Hur skall jag kunna bibehålla mina kunskaperna. Han är den perfektaste perfektaste.
 
Jag har inte ridit honom på länge och han har verkligen lagt på sig med egna idéer om vad han behöver och inte behöver göra. Själv ville han hävda på demens. Jag tror honom inte....
 
Efter en del trixande och fixande var vi iaf överens om att regeln: Gör jag rätt - gör han rätt fortfarande gäller. Det var en av sakerna demensen hade fört med sig att han glömt.
 
Det var här jag insåg vilken superklippa han är. Känslan när man rätt till sätet några cm i sadeln och den perfekta galoppen som uppstår är obetalbar. Fan alltså, vad ska jag göra när han är borta? Han visar mig ju alltid hur det är när man gör rätt och hur det ska vara. Han är ju min supertränare.
 
Jaja, bara att passa på att fortsätta lära sig så mycket som möjligt........helt sjukt att en häst på 23, som man haft i 11 år fortfarande kan lära en massor, men vem är väl ens bästa lärare om inte hästen själv?

Badade pool igår

Publicerad 2013-07-04 11:47:05 i Vanlig vardag,

Igår blev jag medbjuden att bada pool. Sagt och gjort åkte jag iväg och badade en sväng. Det var väldigt skönt. Nu sitter jag och har lite träningsvärk eftersom jag envisades med att simma runt också. Jag tror att jag ska skaffa simkort någonstans och simträna lite igen. Jag har gjort det förut en del och känner att det skulle vara skönt igen.
 
Igår när jag kom hem stod det en man här utanför. Nu letade han inte mig utan en som är bortrest. Jag har en stark känsla av att personen i fråga kommer att komma förbi fler gånger och då inte bara för att träffa den han sökte.....om ni förstår vad jag menar. Jag vet att han kommer fler gånger för jag pratade med honom, men han lär komma fler gånger än bara det ärendet han var ute efter igår.
 
Ha det gött! Nu ska jag snart ner och visa stallplats och hoppas att mina näringsdrycker kommer snart.

Igångsättning av häst

Publicerad 2013-07-03 15:31:17 i Vanlig vardag,

Eftersom jag nu ska "sätta igång" Ante tänkte jag att jag kan dela med mig. Nu är ju skillnaden mellan att sätta igång honom jämfört med andra hästar att han har varit frisk, förutom hovbölden, och det är jag som varit sjuk. Det jag har sett är att många googlat sig till bloggen på just de här orden därav att jag vill dela med mig.
 
Jag började som sagt måndag kväll. Den här veckan lär se ut som följer:

Måndag Hade tänkt att bara skritta och trava lite, lite grann, men eftersom han var väldans pigg och lite dum i traven blev det även en galoppsväng. Effektiv ridtid ca 10 min. Inkl skritt 30 min
Jag hade trav korta bitar och skrittade mellan att jag bytte varv.

Tisdag Han kändes ganska mör och kantig, lite stel efter gårdagen. Efter en liten lätt jogggning släppte det snart. Det blev även lite galopp idag. När ridpasset var slut kändes han jäm och fin i båda varven. Effektiv ridtid ca 15 min. Inkl skritt 30 min. Egentligen skulle det bara ha blivit 10 min, men en del strul när han galopperade gjorde att det tog lite längre tid.

Onsdag Idag blir det samma som igår. Jag ska försöka att rida bara de 10 minutrarna som jag tänkt och hoppas att han sköter sig och är snäll.
 
Torsdag Vila

Fredag Lättare ridpass på ridbanan. Blir samma som i onsdags. Ev ökar jag till 15 min effektiv ridning. Det beror på hur det känns.

Lördag Lättare ridpass på ridbanan. Blir samma som i onsdags. Ev ökar jag till 15 min effektiv ridning. Det beror på hur det känns.

Söndag Lättare ridpass på ridbanan. Blir samma som i onsdags. Ev ökar jag till 15 min effektiv ridning. Det beror på hur det känns.
 
Det här är in första plan för veckan. Sedan beror det naturligtvis på hur det känns när jag rider. Ante har ändå bara stått i två veckor pga hovböld nu. Han var inte i så bra form innan heller så det blir lite försiktigt.

Nu minsann blir det till att resa lite nu och då. =)

Publicerad 2013-07-03 15:07:38 i Vanlig vardag,

Jag är sugen på att resa nu. Det är lite dumt när man varit sjuk hela vintern för man har liksom ingen semester då. Bara att acceptera läget och anpassa sig efter det. Ställer mig frågan: Var är det nice att resa i september. Det är inte förrän då jag kommer att ha möjlighet att åka nämligen - tidigast. Jag ska kolla mitt schema för jag är ledig på det en vecka av sex ändå så ta semester behöver jag inte egentligen, bara jag kan klämma in resan exakt då. Nästa krux är att det inte ska infalla en dag på mitt andra jobb för det jobbet är så roligt, av många anledningar, att det knappt är värt att resa när jag har möjlighet att jobba där.
 
Med andra ord kan jag åka bort en vecka torsdag - torsdag utan att ta semester. Bara att börja leta med andra ord. Jag ska hämta schemat och kolla när jag har den veckan också.

Nu blir det till att semestra på. Är jag smart planerar jag in en billigare resa och åker igen nästa gång veckan infaller. Yeay! Mitt liv är så bra.

Ridningen idag: The german way

Publicerad 2013-07-02 21:55:12 i Ante,

Jag tänkte att jag skulle börja lägga ut bilder allteftersom jag kommer igång med Ante igen. Det är faktiskt roligt att se förändringar och hur det blir bättre och (förhoppningsvis) hästen blir snyggare.
 
Idag gick jag ner vid 20 och red. Det kändes lite sent eftersom jag också skulle ta in hästarna osv, men det är bara att tuta och köra. Har jag inte sagt att det är tävling som får mig att tagga igång?
Sagt och gjort stövlade jag ner strax efter åtta för att rida. The german way betyder bara att jag jag lämnade stallet kl 21.20. Då hade jag plockat fram all utrustning, tagit in hästarna från hagen, sadlat och ridit. Idag var jag dessutom duktig och plockade undan allt inkl sopade stallgången. Det ni! Jag brukar kunna fuska annars.....
 
Idag var han seg som en mört i början. Min gissning är att han var stel sedan igår. Han har ju inte gått på två veckor pga hovbölden. Efter en stund lossnade det dock och han kändes fin i båda varven. Det går liksom inte att ta det lugnt med den här knäppgöken för han är så påhittig. Idag körde vi bara en knäppomgång där hans plan var att leka rodeohäst. Jag avstyrde dock det hela.
 
 
 

Spar- och städtips för stallet!

Publicerad 2013-07-02 21:34:00 i Hästägarnas bästa spartips,

Jag är en big fan av grönsåpa för er som inte visste det. Det går ju att använda till precis nästan allt. Till att städa stall är det dock inte alltid det bästa. Det krävs helt enkelt starkare kemikalier för att få det rent. Det är ju inte vad man önskar då hästarna ska bo därinne sedan och dessutom är det inte så bra för miljön.
 
Idag provstädade jag taket med citronsyran jag blivit rekomendera. Snacka om supermedel för möglet som blir i de flesta stall. Det behövdes knappt skrubbas. I princip hade jag bara på lite citronsyre-vatten och drog sedan borsten över och vips var det borta.
 
10 poäng till citronsyra på svartmögel i stall. Ni vet, det där svarta som finns i taket.
 
Jag blev så lycklig över att det var så effektivt att jag tänkte att det måste vara lika bra i boxen. Tyvärr var det en besvikelse, men jag kommer genast på idén att blanda i lite grönsåpa. Tada! Supermedel för att skrubba box uppfunnet. Det funkerade precis lika bra som det svindyra djurstall-skrubbmedlet jag köpt tidigare och kostar bara en bråkdel. Dessutom är det nog både mer hälsosamt och miljövänligt.

10 poäng till citronsyra blanda med grönsåpa för att skrubba stall.

Ner å rida mupphästen igen

Publicerad 2013-07-02 20:04:21 i Vanlig vardag,

Jag tror att jag tänker rida muppot idag igen. Han behöver rastas lite nu. Pigg som en mört var han ju igår. Idag har jag visat stall för potentiell hyresgäst och skulle haft en som ringde och tjatade en del igår. De har inte hört av sig alls idag. Hmm.... På torsdag har jag en till bokad och en på fredag. Det ska nog bli bra det här. Helt plötsligt känner jag mig taggad igen. Stallet är så fint sedan S målat invändigt. Nu var vi fler som målade, men hon gjorde sista finslipningen som blev pricken över i:et.
 
Jag har inte tagit några bilder och lagt ut. Ni ska få det om någon dag. Stallet kommer att bli sååååå fint. =)

Jag är sugen på semester!

Publicerad 2013-07-01 21:40:01 i Vanlig vardag,

Idag när jag var hos en kund låg en tidning på bordet. Jag bläddrade igenom lite och hittade reklam för en resesite. Jag blev sjukt sugen på att resa. Det är värsta resmålen på sidan. Nu ska jag bara hitta någon att åka.

Jag har ju Count down på när jag får träffa en som jag är intresserad av igen. Det dröjer nog inte så länge nu, men det är ju lite svårt att få honom att åka med för då blir det med så kort varsel. Känns som att jag får önska mig annat resesällskap.

Någon som är intresserad?

Jag är sugen på alperna igen, men kan även tänka mig annat resmål. Har tittat på en del hotell runt München - Salzburg-hållet.
 
Min gissning är att jag kan åka någon gång i augusti september. Jag måste kolla lite med mina jobb. Det skulle vara så himla roligt. På den här resesiten finns det lite extra-erbjudanden till varje hotell.

Överbelamrad av stallplatsintressenter!

Publicerad 2013-07-01 17:35:32 i Vanlig vardag,

På mindre än ett dygn har jag fått hela 7 svar på stallplatsannonsen. Det är fan mycket. Jag har ringt upp några och mailsvarat en par stycken.
 
Det här kommer bli toppen. Nu ska jag sätta fart med hästeriet igen. Hästanden ska jag också få fart på. Nu blir det ridbyxor på för idag ska jag ner och åka kamel. Kamelen har ju haft ont i "klöven"; men han har sett ok ut senaste dagarna. Nu jäklar. Sporrad till max av helgens tävlingar ska jag rida en sväng. Jajemensan vad kul jag ska ha.

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela