var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Fy fan vad jag är bra!

Publicerad 2012-01-31 22:00:09 i Vanlig vardag,

Nu har jag lyckats göra en komplett ansökan till två kurser. Fatta vad bra jag är. Nu kan vi bara hoppas att jag kommer in på dem också. Såg på min sida att de var under behandling just nu. Hoppas, hoppas!

Jag vill verkligen komma in. Såg att jag kan skriva en prövning på en mattekurs också då jag trodde att jag hade bättre betyg i den än vad jag faktiskt hade. Det är matte eller fysik jag vill läsa och då kan det vara bra att höja matten också.

Profilernas 5 betyg när det kommer till Facebooksnokande

Publicerad 2012-01-31 17:29:03 i Vanlig vardag,

Vi kan alla erkänna det. Vi facebooksnokar på andras loggar. Det är ingen idé att du försöker förneka det. Vi alla vet att du gör det. Jag gör det också. Om jag ska erkänna det, ganska mycket. Inte kanske just på mina fbvänner utan mer på dem som jag inte är vän med och de jag snokar mest på är de jag skulle vilja vara vän med, men inte vågar skicka vänförfrågan. Jo, jag har faktiskt sådana.

1. De tråkigaste profilerna är de där man klickar på personen och det enda som kommer upp är profilbilden, loggen är stängd, ingen info tillgänglig och inget foto öppet för allmänheten. Hur jävla spännande är det liksom? Det är INGEN som tycker att du är rolig om du har så. Om du har så är du lika rolig som en man med liten snopp.(Jag vet att det där var omoget att skriva, men jag behövde en jämförelse). Och om du har så, då är det bara för att du ska verka vara hemlighetsfull och att vi ska tro att du på något sätt är spännande när du i själva verket bara är en tråkmåns, törpitt eller bitterfitta.

2. De som kommer som nummer två är de som bara visar infon. Det är ju inte värst roligt. Vem är intresserad av att veta att du klickat på gilla-knappen på Sova och Solsidan. Du är ju bara som vilken annan svennebanan som helst. Totalt ointressant att du klickat att du gillar att sova, vem fan gör inte det liksom?

3. Jag kan bara se dina vänner. Här kan jag faktiskt bli sådan att jag måste kolla på vänner, som jag anser verkar vara närmast vänner med personen i fråga och gå in på deras profiler. Ibland kan man ju hitta något där. Vännerna är väldigt intressanta.

4. Näst på tur kommer de som åtminstone visar sina bilder. Ni är något roligare. Äntligen något att snoka runt på. Nu kan man börja kartlägga personens liv lite. Jag gissar, eftersom vi alla är lika(vi bara inte vågar erkänna att vi är sådana kärringar), att det vi mest är intresserad av är att se den andres partner. Näst efter det kommer det vi letar efter: Är personen mer lyckad än jag? Innerst inne ber vi till den stora Guden att det inte förhåller sig så. Vi vill ju inte vara misslyckade.

5. Loggen öppen. Tjoho!!! Här kommer den spännande personen. Man kan läsa alla sliskiga saker om den, för allt blir sliskigt om man inte vågar vara vän med den. I loggen kan man få reda på det mesta - och lite till. Det är extremt intressant att sitta och snoka runt på andras loggar. Jag gör det också. Jag vet att det finns de som läser min logg, åtminstone en. Tänk om det är just du.

Det här är lite av tabu. Det är ju fult att snoka, men jag tycker om att göra det. Jag vet inte om det betyder att jag inte har något liv, men isf får det vara så. Det som är jobbigt är när man ser att personen har klickat i en app där det står: I can see who watch my profile, eller något i liknande stil. Det är då man känner kallsvetten och hur pulsen börjar öka. Det blir en akut google-sökning på om Facebook släppt på integriteten. Ångesten över att någon skulle ha sett att man satt och snokade på deras profil är sjuklig och total. Det jobbiga med det är att man måste googla och hitta ungefär 10 svar där det står att Facebook fortfarande håller på sin integritet och att det är omöjligt att se vem som har varit in och kollat upp en. Ångesten kvarstår dock oavsett antal svar på att det inte syns att man snokar.

Även om du sitter och säger nu att du inte gjort det här vet vi alla att du ljuger. Enda möjligheten att du inte gjort det är att du inte har Facebook(vilket ju säger det mesta), men då tror jag inte heller att du läser min blogg. Det leder till att alla som läser här idag har Facebook och kollar andras profiler. Nu undrar ju jag. Vem kollar in min? Och är det så att någon inte vågar vara vän med mig och jag inte vågar vara vän med den? Hmm.....

Det här irriterar oss mest på FB.
EX
 DN DN

Ångest över mina mansproblem

Publicerad 2012-01-31 13:09:13 i Vanlig vardag,

Sitter nu och har ångest. Ni vet, jag ska ju säga hej. Det jobbiga är ju att personen i fråga kanske kollar bloggen och då måste jag ha ångest över att det kan hända. Allt som har med män att göra känns lite ångest. Det kanske är därför det inte går så bra. Jag vill också passa på att säga att jag glömde deo idag. Antagligen luktar jag äckligt idab, men det är ju inget jag känner.

Alla känner apan, och det är tydligen jag.

Publicerad 2012-01-31 10:13:02 i Vanlig vardag,

Jag kom ihåg locket idag. Till termosen alltså. Det var bra för att köra och hålla termosen samtidigt var ingen höjdare.

Rasten är snart slut och sedan ska jag gå ner och flytta lite mer bajs. Move the poop... Varje år i januari kommer jag på att jag skulle vilja åka till Sunshine Tour. Jag gissar att det har med kylan att göra.

Hörde idag att jag återigen varit samtalsämne på min Hyresvärds arbetsplats från någon helt annan stans. Jag tycker inte om att vara samtalsämne, men det var ju det där med inte igen. Jag kan inget annat. Dessutom vänder sig alltid x antal människor om när jag kliver in genom dörren. Vi återkommer också till alla känner apan, apan känner ingen. Jag vill ju synas, speciellt hos det manliga könet och jag lyckas.

Alltså det där med engelskan har fått konsekvenser

Publicerad 2012-01-31 06:39:24 i Vanlig vardag,

Igår var jag upp till Hyresvärden. Jag blir alltid lite lätt paranoid. Vi pratar lite och då säger jag att jag tyckte att Irländarna, som för övrigt hade samma namn alla tre, var trevliga. Och så bla bla bla fortsätter samtalet och sedan säger han: Vad bra, då kan du ju passa på att öva på din engelska samtidigt. Alltså,  jag kände ju bara Vafan! Jag är fan inte dålig på engelska. Jag är ju bra! VIsserligen har jag mest bara pratat engelska med tyskar mest och där får man ju sänka nivån på tioårsnivå, men dålig är jag fan inte.

Samtidigt fick jag lite ångest. Har de hunnit prata med honom och sagt att jag stod där och aåg jävligt korkad ut eller? Jag är ju liätt paranoid. Vi måste fundera vidare på det här.

Dagen ser ut som följer. Eftersom jag kanske måste fundera mer på det här kommer det nog någon uppdatering. Jag har också funderat på att ta kontakt med den här mannen genom att inleda starkt med ett Hej!. Vad tror ni? Är det något? Det kändes som bättre än Hejdå! eller Ska vi gå hem till dig eller mig?. Hej kändes som på lagom avancerad nivå. Alternativt att man skriver något helt galet. Det kanske jag ska göra istället och inte vara så standard.

Morgonstund har guld....

Publicerad 2012-01-31 06:27:42 i Vanlig vardag,

Det är morgon nu. Morgon är ingen bra tid på dagen. Det är en tid då man helst vill gå tillbaka till sängen och sova. Själv sitter jag och dricker första koppen extremt starkt kaffe och jag kan säga dig att det behövs. Om man ser något ljus genom kaffet när man häller upp det i muggen är det för svagt. Du kanske känner lite skräck just nu, men det är sant. Mitt kaffe är så starkt.

Jag kom på att på torsdag är jag ledig. Fatta vad skönt. Då har jag tid att leta en massa och städa upp lite i stallet och så. Torsdagens projekt kommer att få bli den tomma boxen. Den ser återigen ut som crap.

Nej, vet ni vad, jag kommer inte på något roligare att skriva. Eller jo, förresten. Det är en helt absurd grej, men jag vet inte om jag kan dela med mig av den, eller om jag ska hålla på den ett tag till. Jag kanske skrämmer bort någon då.

PS. Jag har inte hällt upp kaffe än och det finns risk för en ny lockolycka även idag.

8 potentiella problem som kan uppstå med min "nya" man

Publicerad 2012-01-30 21:51:20 i Tvåbenade problem,

Vi har nu kommit till mitt nya mansproblem. Det är stort. Jag har hittat ett offer, ja, inget lamm som jag ska offra utan någon jag hittat som jag vill dejta. Problemet är att det uppstått flera komplikationer i ärendet.

1. Jag känner inte personen så bra, eller typ nästan inte alls faktiskt när jag tänker efter.

2. Jag är mycket osäker på om personen i fråga kommer ihåg vem jag är, men jag brukar ju vara oförglömlig(och nej, jag har inte haft sex med personen om ni nu trodde det)

3. Den ser bra ut. Fattar inte varför jag kallar alla för den. Jag tänder ju inte på tjejer så det är med 100% säkerhet en kvinna. (Fan nu dök ännu ett problem till upp).

4. Återkallar att det verkligen inte är en kvinna till 100% och skriver ned det till 99% sannolikhet. Det går ju faktiskt att göra könsoperationer. Problem 4 - risken finns att det är en kvinna.

5. Återkommer till att den ser bra ut - jag blir lätt nervös. Tänk om jag får handsvett. (Jag kan ju le och se korkad ut, det brukar funka.)

6. Den kan ha liten snopp. (Om det nu skulle vara en kvinna kan vi hoppas att den åtminstone fick en stor. Eller går det att tillverka snoppar förresten?).

7. Den kanske inte är singel. Är något osäker på frågan även om jag gjort en liten(läs:ganska stor) google-research. Om den inte skulle vara det blir det ju pinsamt.

8. Risken är att jag blir dissad.

Det känns som att det här är MI5, men inget är omöjligt för mig. Jag får helt enkelt ta och slå på stort den här gången. Tydligen duger inte en lappjävel så jag får väl hitta på något bättre. Jag brukar kunna vara kreativ och något ska jag väl kunna komma på. Kan ni inte komma med lite kreativa tips? När det väl bär till verkar jag inte ha någon som helst tanke om att förnedra mig totalt ändå. Lever gör man ju bara en gång och jag vill inte hålla på och ångra en massa saker jag inte gjort. Slå till stort-vad ska jag hitta på?

Jag har ett mansproblem igen

Publicerad 2012-01-30 20:30:09 i Vanlig vardag,

Just nu måste jag ner och natta hästarna, men när jag kommer upp ska jag skriva om det till er. Jag behöver lite hjälp här då det är utanför mitt område, hur något nu kan vara det. Den här gången jag som inte sätta upp någon lapp på en jävla dörr heller. I need some tips from you!

Om jag säger så här: Jag kan faila asastort på den här, men , men man lever bara en gång.

Alltså, engelska ja, men vafan, prata så jag förstår

Publicerad 2012-01-30 18:52:57 i Vanlig vardag,

Idag träffade jag en av mina nya grannar. Snacka om att det kändes jobbigt. Han pratade ju för fan engelska. Det betydde att jag var tvungen att snabbt hitta on-knappen på hjärnan. Om ni inte visste det är det inte det lättaste att hitta den knappen när hjärnan väl är off. Det är ju inte direkt så att det är lätt att tänka i off-läget och jag har ju inte lust att säga: Men hallå, jag flyttar bajs hela dagarna hur avancerad har du tänkt att jag ska bli? Fast det är klart. Just frasen: I move poop! är faktiskt något som ingår även om hjärnan är avstängd för tillfället.

Sedan, kom det dessutom in två till, och till råga på allt kom de från Irland. Fattar ni, de pratade inte direkt så jag han uppfatta vad de sa, men som jag lärt mig tidigare räddar ett leende allt.. Dessutom känns det ok att jag kan använda min extremt korkade look ibland. Den är useful i vissa lägen och idag kom den till perfekt användning. Fast jag kanske ska tillägga att jag mer kände mig som en smurf i min mössa och jag har faktiskt hål i skorna jag hade på mig. Snacka om bra första intryck.

Iaf, hans tjej är tydligen svensk så jag kan försöka prata nästa gång hon är där. De tre irländarna var iaf astrevliga och snackade på så bra själva så jag behövde knappt andas om jag ska vara helt ärlig. Det räckte att le och se korkad ut för att lyckas göra ett bra intryck. Han sa att när de flyttat in färdigt och så skulle det bjudas "på ett glas". Ett glas är alltid bra för då uppgraderas alltid alla kunskaper inom språk väldigt omgående.

Det är lite som att man utan ett glas är på nivå retarded 0.1. Vid bara ett glas uppgraderas detta till 3.0. Dricker man vin blir det väldigt lätt 6.0 som gäller och det är enda nivån vin kommer till. Ja, jag vet inte om jag behöver fylla upp hela listan med olika graderingar: Ni hajjar vad jag är ute efter.

Det var det där med engångsligget som var felet.

Publicerad 2012-01-30 16:09:55 i Vanlig vardag,

Nu är jag hemma efter jobbet. Först tänkte jag gå ner till stallet och fixa där, men sedan kom jag på att jag måste fixa med hyra och så. Gör det först och fixar stellet lite senare. Idag har jag ingen häst att rida eftersom Ante fortfarande ska vila och Norton har gått fem dagar i rad nu. Han är ju ingen ungdom längre och hans kropp vill nog ha lite soft en dag.

Räknade ihop lönen för nästa månad och det såg inte bra ut. Fick ångest av att jag var sjuk två dagar och undrade om jag verkligen var tvungen att vara hemma. Magsjuk(?) svaret är givetvis: Det går ju för fan inte att jobba om man inte vågar vara längre än 10 meter från toan. Ska jag dessutom smitta alla andra? Nej, tror inte det va. Nåväl, gjorde ett snabbt genomslag och kom genast på att en räkning är betydligt billigare än den här månaden så det är lugnt ändå. Same in the end typ!

Jag måste diska också - handddiska alltså. Fatta allvaret i att jag glömde det där jävla maskindiskmedlet igår när jag handlade. Måste sluta försöka hitta engångsligget. Det här är inte hållbart i förlängningen. Jag glömmer ju annat jag måste köpa typ maskindiskmedel och toapapper. Snart kommer jag att vara tvungen att torka mig med annat också. Har försökt köpa toapapper senaste två gånger jag handlat nu.'

Nu ska jag fixa middag och sedan blir det ärenden. Det blir nog en bra dag det här också.

2 saker du inte bör göra på morgonen

Publicerad 2012-01-30 09:47:11 i Vanlig vardag,

Nu börjar jag vara inne på min normala bana.
1. Glöm inte att ställa larm tre samt fyra. Det är jobbigt att försova sig efter att ha stängt alarm ett och två.
2. Glöm inte att stänga kaffetermos dvs sätta ditt locket och upptäcka misstageg pga den kraftiga kaffedoften i bilen. Det är inte så smart, speciellt inte när det är -15 ute. Kaffe fryser om det rinner ut då.

I am so mean!

Publicerad 2012-01-29 22:11:15 i Tvåbenade problem,

Idag såg jag en bild på en unge och jag vet att man inte får tänka så, men den var så jävla ful. Jag är en ond människa som tänker så om ett barn, jag vet. Grejen var den att den var en exakt kopia av sin pappa och han är både assuperful, jätteotrevlig som person och allmänt avtändande. Jag hoppas att det är därför som jag sådär spontant tänkte att ungen var så ful.

Det är lite jobbigt eftersom man inte får tänka så, men faktum är att vi alla gör det ibland. Du kan omöjligt säga att du inte tänkt den tanken någon gång du heller. Du ser ett barn på stan och tänker "Fy fan vilken ful unge". Såvida du inte är blind måste du bara ha tänkt så. Om bara jag är den enda som tänker onda tankar ibland måste det innebära att jag är djävul her self, eller? Jag kanske är det. Ibland känns det som att jag varken har empati eller sympati, fast jag vet att jag har det.

Förut kunde jag få dåligt samvete av sådana här onda tankar, men det får jag inte längre. Jag undrar lite om det är en utveckling, eller om det rent av min madness som håller på att ta över helt. Ni märker väl när jag spårat ur totalt. När haveriet av hjärnsubstansen i min hjärna är komplett.

Två riktigt fula bloggare

Publicerad 2012-01-29 19:29:14 i Tvåbenade problem,

Jag har ju beskrivit hur ointresserad jag är av att läsa andras bloggar. Idag gjorde jag det ändå. Först läste jag Jockibois blogg och då slog det mig hur förbannades ful han är. Det var typ tredje gången jag var in på hans blogg idag som jag insåg hur avtändande han är på bilden på hans header. Under tiden jag sitter där och tänker på hur ful han faktiskt är (Det sjuka är att jag ändå är inne och läser bara för att de han skriver är så bisarrt.) kommer jag på att jag faktiskt hamnade på hans blogg genom att jag läste en annans. En tjejs blogg. Hanna Widerstedt heter hon och hon är om möjligt ännu fulare faktiskt. Otroligt att läpparna sitter kvar där de är och att de inte fallit ner och hänger i brösthöjd. Att sedan ha spättat upp ögonen med något så hon ser helhög ut gjorde ju inte saken bättre.

Igår tänkte jag innan jag åkte på jobbet, fy fan vad snygg jag är, och om ni frågar mig idag igen så var jag faktiskt riktigt, riktigt snygg. Det var nästan så att jag tänkte att jag skulle lägga ut en bild här, men jag hade lite bråttom och hoppade det. Jag lovar att fixa en nästa gång.

Varför jag kanske är som jag är

Publicerad 2012-01-29 18:25:46 i Tvåbenade problem,

Ibland undrar jag vem jag är. Det gör nog alla. Gör man inte det torde man ha extremt bra självkännnedom eller så är man antagligen helt flippad i hjärnan. Förut kändes det ofta som att jag trodde att andra inte hade samma syn på mig som jag själv hade. Det var därför jag startade bloggen, helt enkelt för att kunna dela med mig av mina tankar. Idag känner jag inte samma behov, men å andra sidan skriver jag varje dag och kan välja något som jag vill dela med mig av på en gång. Terapi ni vet. Det blir lite så. Skriver jag till exempel: Idag hade jag en jävla pestdag. Var det jag fräste åt någon inte den personens fel. Nu kanske inte just den personen läser, men det är ju upp till den.

Sedan hände något på vägen. Ett tag delade jag med mig av mina hemska händelser och hur det kändes när det första man tänkte på varje morgon var att det vore bättre att dö(så är det inte längre). Jag tycker att det är viktigt att skriva in även det. Många av er som läser var faktiskt med den tiden och, tyvärr, det var nog ingen som frågade hur jag mådde. Men det är shitty Sweden. Mår man dåligt är det inte lätt att gå till andra och be om hjälp. Jag är nog likadan själv.

Sedan spårade det ur: Jag började skriva om snoppar. Det vet jag inte varför, men jag har en teori. Det är genetiskt. En nära släkting till mig har ett barn. Det har iofs fler av dem, men den just den här har ett barn. En dag kom barnet utspringades från toaletten och måste berätta något för henne. "Mamma, mamma, pappa har en svans", Det här kanske är en av de jobbigare gångerna att vara förälder. Jag tror inte det om våran släkt. Mamman svarade: "Ja, förstår du, pappa är ett troll!". Vad säger man om den liksom? Hur många terapitimmar blid det på den? ;-) Förstå att det kanske har med mina gener att göra.

Ja, det är så det kan gå. Jag kom att tänka på det här idag och känner att det är min ursäkt till ämnena jag har börjat avhandla på bloggen. Tänk om det skulle bli värre med inläggen. Måste jag skriva om att jag börjar med terapi då? Gå i kloster? Det kan vi ju hoppas inte händer.

Om du inte håller med, då är du en bitterfitta som inte fått knulla på länge

Publicerad 2012-01-29 15:23:07 i Vanlig vardag,

Jag kollade lite på min statistik idag och den är rolig numer. Januari kommer att bli den första månad som jag passerar 1000 unika besökare. Det är jätteroligt! Nu har jag två statistikprogram och på det andra har jag visserligen passerat det för länge sedan, men den räknar fel. Där står jag som två unika besökare om jag går in en gång på morgonen och en gång på kvällen. Den som däremot räknar rätt har aldrig passerat 1000 sträcket innan. Om jag dessutom lägger till att det totalt tilsl idag, med viss felmarginal eftersom jag inte hade ett exakt startvärde, totalt varit 7112 unika besökare sedan starten förstår ni hur mycket det är just för LivetPåEnKantbloggen.

Jag kan inte låta bli att undra vad det är som lockar er besökare. Om vi tittar på vad bloggen handlat om. Jag hade även en topp i augusti och det som lockade er då var min "stalker" och den sjuka historien. Det lockade många och ni läste mycket. Ni är perversa! Det som lockar er just nu är negerkukar. Jag vet inte om ni har någon innerlig längtan efter just det, kanske inte om ni är man, men vafan vet jag. Det skulle också kunna tänka sig att det är just att jag kan skriva sådana ord som gör att ni lockas tillbaka. Det är en hårfin gräns mellan att bli patetisk och att allt bara blir skit när man skriver om sådana saker till att det istället håller en suverän klass på skrivandet. Jag tror på det sistnämnda. Visserligen finns det antagligen ett antal läsare som sitter hemma och tycker just att det är patetiskt, sjukt och att det jag skriver är ren skit. Tyvärr, om du är just en av dem: Är det inte bara lätttare att åtminstone erkänna för dig själv att du är en jävla bitterfitta och skulle behöva dig ett knull? Kanske rent av att det är just du som skulle behöva den där negerkuken. Sitter du dessutom just nu och stör dig på att jag skriver det här kan jag till och med garantera dig att andra bakom din rygg säger att du skulle behöva det. Att du är en jävla bitterfitta.

Det är så det fungerar. Vi säger sådana saker om andra, även om vi inte kan erkänna det. Precis som vi pratar om han hade liten eller inte. Det är så. Varför måste vi hymla så förbannades mycket?

Mitt mål för bloggen hoppas jag nu uppnå. Inte en miljon på en gång alltså utan marsmålet som jag la upp. Det känns som att det kommer att bli innan mars är slut och det kommer att bli SÅÅ roligt. Jag vill att fler ska läsa mina texter och jag känner själv att jag måste bli lite roligare som personen(jag är innerst inne lite bitter jag också faktiskt) och bli lite mer vågad. Jag vill vara som när jag satte upp den även om det inte blev så bra i slutändan. Man kan inte bara ge upp för att man misslyckades en gång och träffade ett pucko. Det är ju hans problem och han som måste se sig i spegeln varje morgon när han kliver upp. Jag tycker om den jag ser när jag kliver upp och det är det som räknas.

Dessutom vill jag ha Sverigest största, bästa och roligaste blogg. Jag önskar att jag vore lite som Elsa i Elsas värld. Den bjuder jag på.

Wish me luck!

Publicerad 2012-01-29 10:18:11 i Vanlig vardag,

Om jag har tur kanske, kanske, kanske att jag är ägare till ett par sådana här när veckan är slut.

SPRENGER BOW BALANCE


Nu är det inte så att jag kommer att betala några 1595:- för dem. Det här jag ska skriva: "Jag skulle aldrig betala så mycket för ett par stigbyglar.", men i ärlighetens namn är det faktiskt inte sant. Jag SKULLE betala för dem, om jag kände att jag hade råd. Ärligt alltså! Nu kanske ni tycker att det är helt galet, men de är faktiskt bättre att rida i och jag som har ont i fötterna känner en otrolig skillnad.

Idag har jag en billigare variant i märket Hansbo och de är bättre för mina fötter än vanliga oledade stigbyglar. De exklusivare från Sprenger är ledade fyra gånger och är faktiskt ännu bättre.

Åter då till "mina" Sprenger. Om jag nu har en enorm tur får jag kanske mina helt gratis. Fatta, alltså, men det är verkligen om jag har tur, tur och åter tur. Jag vill inte berätta hur jag kan få dem, men jag skulle nästan gråta av glädje. Om ni nu verkligen vill veta hur det förhåller sig får ni facebook pma mig eller skriva en kommentar så jag kan skicka privat. Allt jag kan säga är att jag tänker ju inte stjäla ett par. =) Det här är totally legal.

Provridning idag

Publicerad 2012-01-29 10:07:30 i Vanlig vardag,

Om en timme kommer det en tjej som ev ska bli medryttare. Jag känner mig lagom på topp när jag har sovit ungefär 5 timmar. Jag försov mig i morse. Egentligen skulle det bara ha varit 4 timmar jag sov. Som tur var verkar kroppen ha ställt in sig på utsläpp för jag vaknade av mig själv, jag undrar vad som hände med klockan.

Igår när jag jobbade kände jag mig inte på topp. Det krävs en upphöjning av min nivå. Om jag ska vara ärlig hade jag behövt en helgs ledighet. Det är faktiskt så att förutom julhelgen så är det bara en enda helg sedan mitten på november som jag varit helledig. Både ni och jag förstår att det är lite lite, men jag säger som aldrig nej. Dessutom känns det som en trygghet att veta att man får in mer pengar nästa månad och då vill jag jobba på.

Det skulle vara perfekt med medryttare. Jag är lite osäker på om den här tjejen vill rida två eller tre dagar. En medryttare som ville rida tre dagar skulle vara perfekt både för Norton, plånboken och mig. Igår red jag honom i ridhuset och han gick kalasbra. Det känns att jag ridit någon dressyrlektion och jag fick till formen på honom lägre och han fick väldigt bra ryggverksamhet på en gång. Nu red jag väldigt, väldigt kort stund eftersom han är gammal och inte i kondition, men en kort stund i bra form är kanon. Korta lite intensivare pass är det jag kör på och än så länge har jag haft hållbara och friska hästar.

Jag ska ge både Ante och Norton lite kraft nu, jag pratar inte mycket, men jag ser att båda tappat lite i vikt och de var inte jättefeta innan. Norton har ju precis blivit lagom i hull igen. Problemet med Norton är att han blir så knäpp(pigg) av kraft och då måste han verkligen ridas hela tiden. Börjar tjejen som kommer idag så är det nog lugnt. Fungerar inte det att ge kraft kanske jag kan köpa lucern istället som extramat. Jag vill helst inte ha mat som ska blötläggas på vintern och jag är faktiskt inte så förtjust i lucern. Det kanske bara är för att jag inte fodrat med det så mycket. För er icke hästbitna är det en sorts gräs som man kan köpa hackad i små grässtrån eller i pelleterad form. Den pelleterade lucernen sväller och måste stå blötlagd en stund innan. Norton är gammal och har lite slitna tänder så jag vill gärna ge pelleterad, men då något som inte behöver svälla och stå blötlagd länge. Det fryser liksom på vintern. Då kan han få i sig näring även om tänderna börjar vara lite slitna.

Ang lördagsligget

Publicerad 2012-01-28 22:40:45 i Vanlig vardag,

Jag kanske bara ska försöka få till en dejt. Hmm....han såg lite blyg ut, men antar att det beror på att jag är så snygg. Ska fråga var de ska spela på fredag. Han kanske får bli nästa fredagsligg. Alt engångsligget på ica för 55:-.

Lördagsligget

Publicerad 2012-01-28 20:18:50 i Vanlig vardag,

Jobbar just nu, men det blev 30 sekunders talpaus. Måste bara lägga in här att det finns ett potentiellt lördagsligg, det är ju lördag idag. Frågan är ju bara får man lägga in en lördagsliggsstöt på sitt jobb? Tänk om jag kunde klämma in en bild, men det vågar jag nog definitivt inte göra.

Bilderna på dagens fynd

Publicerad 2012-01-28 15:38:07 i Hästarna,

Idag hade jag värsta fyndardagen. Jag brukar inte behöva köpa så mycket grejer till mina hästar då jag faktiskt har det mesta man kan tänka sig behöva. Nu har jag dock varit less på alla trasiga täcken och att Ante har sönder grimmor till höger och vänster.

När jag åkte iväg och handlade var inte min avsikt att "storshoppa", men Hööks hade superrea och jag behövde en klotång till hunden. Sagt och gjort blev det en tur dit.

Den här grimman, som jag inte lyckades få till någon bättre bild på än så här, hittade jag för 12:-. Det är lagom tycker jag. Jag köpte två stycken av dem.Det här snygga blåa stalltäcket med vinröda och silvriga kantband kostade bara 100:-. Kändes också som värsta fyndet. Det satt perfekt på Ante fast det egentligen var en storlek för stort, kanske att han har växt lite?


Det fanns en till grimma som var rätt storlek i fyndhörnan och jag vet faktiskt inte vilken jag tycker är snyggast. Känns lyxigt att ha fluff på grimmorna. Den här var lite exklusivare och kostade 17:-.
 

Det jag ABOLUT INTE hade tänkt köpa, men köpte ändå var det här:
Vem kan liksom motså det här för 82:-? Var ju ascoolt med högblankt silver. Jag behöver verkligen inga fler schabrak och jag vill innerst inne inte ha något från Hööks, för jag tror inte på passformen och hållbarheten på deras, men jag bara kunde inte låta bli att köpa det här.

Klotången var på ordinarie pris och nog tycker jag väl att jag fick mycket när jag för de här grejerna och klotången då jag endast betalade 291:-.¨för allt.

När vi handlat färdigt på Hööks åkte vi vidare till hästfoderbutiken Allequi som ligger i Rotebro. De har inte haft öppet så länge. Nu hade de rea på hästfoder och jag kände naturligtvis att jag måste handla då.

Det blev de här två säckarna efter mycket om och men. 50% rabatt och fodret är ju detsamma.

Fyndat galet

Publicerad 2012-01-28 11:52:39 i Vanlig vardag,

På väg till stallet nu efter att ha reafyndat helt galet. Helnöjd med vad jag hittat och shoppat. Ska ta bilder så ni får se. Det kommer att bli kanonsnyggt. Ska bara hitta ett par passande bakskydd så kommer jag att få en urläcker outfit i grå/silver. Bilder kommer i em.

Ikväll är det jobb igen

Publicerad 2012-01-28 09:56:01 i Vanlig vardag,

Ikväll ska jag jobba igen. Innan det ska jag hinna åka och köpa mat till hästarna, rida Norton, ta hand lite om "sjuklingen" Ante och fixa stallet, men jag börjar inte förran kl 17 så det borde gå bra. Hade jag varit pigg och alert hade jag kunnat kliva upp och rida när jag släppte ut dem. Jag är lite lat på helgerna och skulle vlja kliva upp och släppa ut dem lite tidigare, men motivationen till att göra det finns helt enkelt inte där.

Funderar på att åka en sväng förbi Hööks på vägen till foderbutiken för jag har sett att de haft halva-halva priset där dvs 75% rea och det är i min klass. Rea är det bästa som finns. I webshopen hade de inget som föll mig i smaken, men jag vet att de har annat i butiken ibland. Gjorde en snabbcheck i deras webshop nu och de hade en hel del nya saker på reasidan. Om inte annat behöver jag en ny klotång till hunden.

Djungeln av hästfoder-behöver tips!

Publicerad 2012-01-28 09:38:19 i Vanlig vardag,

Sitter här och ska köpa hästfoder nu. Det är faktiskt svårare att göra det när de knapp får någon kraft. Förut hade jag tre sorter att välja på. Grunden bestod av HippoBas 1 kg till varje häst. Sedan hade jag ett foder med mycket protein och ett foder som de kallar för sport. Då var det enkelt att laborera fram något som passade varje individ. Just nu får hästarna knappt något kraftfoder och då är det mycket svårare.

Det som är bra idag är att de får betydligt mycket mer grovfoder som verkligen utgör stommen i foderstaten. Just nu sitter jag och funderar på om jag ska köpa Krafft Groov 125 eller Krafft fölpellets. Det lättaste kanske är att fråga i butiken. Norton har varit ganska dålig i magen länge och jag behöver något som hjälper just nu, en kur typ, och sedan behöver jag en långsiktigt lösning.

Funderar på att köpa Krafft MagTarm eller helt enkelt prova det gamla med vetekli. Någon som har erfarenhet av båda? Krafft Groov är bra för den innehåller mycket fibrer. Krafft föl

Krafft föl

Krafft Groov 125

Tror jag ska få mer infall!

Publicerad 2012-01-28 00:01:03 i Vanlig vardag,

Det var asnice att åka iväg på bion och det var mer än trevligt och roligt att träffa hon som jag inte träffat på x antal år. Vi var överens om att det sällan är någon som hakar på ens infall som man lägger ut på fb. Är det så att när frågan är riktad direkt till en person så tror man inte att den är just till en själv? Jaja, får bli bättre på att haka på andra jag också. Tyvärr, kändes det som att vi inte alls hann avhandla våra tio missade år på den stunden. Får väl se till att fixa en återträff snart igen. Ha det gött. Själv sitter jag på tåget hem och efter att ha irrat och känt mig exakt som den lantis jag blivit på centralen kollade jag en extra gång att det verkligen var märstalinjen jag klev. Sitter djupt inne, men jag ska erkänna att jag klev på fel en gång och kom till sumpan istället. Det var tungt.

Fick värsta infallet....

Publicerad 2012-01-27 19:57:34 i Vanlig vardag,

Fick värsta infallet idag och la ut på fb om någon ville gå å bio. Vanligtvis brukar ingen nappa, men den här gången fick jag svar-från en kompis jag inte sett på tio år tror. Det är helt galet. Man blir ju typ nervös och det känns som, ja, jag vet inte, blinddate, eller nåt. Vi ska se en film och hinner nog dricka en kaffe innan. GREAT!!!! Avlägger rapport senare.

Ante är sjuk?

Publicerad 2012-01-27 16:07:19 i Ante,

Jag nämnde igår här på bloggen att Ante var svullen och väldigt varm i sina ben. Det är inte bra. Eller, egentligen är vet väldigt konstigt att han är det efter ridning, men inte före. Risken är han har en infektion i sin kropp och han kommer först att få en veckas vila nu. Han kommer att tempas varje dag. Det är svårt att göra det efter ett ridpass eftersom tempen är alldeles för hög då.

Under ridpasset igår tyckte jag han hade betydligt högre puls än han borde i förhållande till ansträngningen som blev att arbetet han utförde. Jag vet inte om vi ska hoppas att han har temp, eller att det är något annat. Det är ju inte bra om han har en infektion och anledningen till att han blir svullen i benen är att infektionen satt sig på lederna. Vi hoppas att det bara var högst tillfälligt och att han är bra igen efter den här veckan. Jag återkommer med rapport när jag kvällstempat honom idag.

Hur många steg blir det idag?

Publicerad 2012-01-27 06:40:01 i Egen träning,

Jag ska ha stegräknaren på idag också och frågan lyder då: Hur mycket kommer jag upp i idag? Igår använde jag den inte hela dagen och efter de 30 000 stegen vet jag inte hur mycket jag gick mer på kvällen. Jag hade inte heller på mig den direkt på morgonen vilket jag kommer att ha idag. Vi få helt enkelt se, men gissar på någonstans mellan 35 000 och 40 000 kanske.

Fredag=helg

Publicerad 2012-01-27 06:03:00 i Vanlig vardag,

Tänkte vara ledig i helgen, men när ett jobb dök upp kunde jag inte säga nej. Sagt och gjort blev jag uppbokad på jobb lördag kväll. Det blir bra eftersom jag var sjuk några dagar behöver jag lite extrapengar till nästa löning.

Har en som kommer och ska provrida för att bli medryttare på söndag. Det verkar som att en del löser sig för mig.

Jag kör lite på flow just nu känns det som. Det är skönt när man kommer in i en sån period och allt bara flyter på. Säkert att jag får något bakslag någon gång, men lite kontroll känns det som att jag börjar få.

Jag hade ju värsta toppen på bloggen någon dag och sedan dalade det tillbaka igen. Det ordnar sig nog. Det är väl lite så att ju mindre man har att göra desto mer hinner man lägga på bloggen. Dvs när bloggen är bra suger mitt liv och när bloggen suger är mitt liv på topp med fullt upp hela tiden. Eller, så kan det helt enkelt vara så att ni inte läser varje sekund. =P

Nu är det iaf fredag och jag funderar på att svänga förbi systemet så jag kan ta ett glas kallt vitt vin när jag är färdig i stallet ikväll. Det skulle vara gott.

Dagens ridpass(+stallarbete) *blir en bildbomb*

Publicerad 2012-01-26 22:00:32 i Vanlig vardag,

Idag när jag och V hade ätit middag svängde vi först förbi och hämtade torv. Enligt honom är det ett av de absolut viktigaste sysslorna vi har i stallet och det är en av hans proffesioner.

När vi gjort färdigt fortsatte vi med nästa syssla och idag blev det att ta in hästarna. När hästarna var inne var det första de började göra att äta torven, men hallå liksom. De hade hö i boxarna. Ante la sig dessutom och rullade.


När väl det var färdigt tog jag och gjorde iordning Ante och gick ner i ridhuset en sväng. Det som blänker väldigt mycket på översta bilden är svetten i ansiktet på honom. Det blev ett tungt pass och han blev helt slut. Samtidigt som jag red pågick träning för Martin Ågevall och det var mycket nyttigt för Ante då det hände saker hela tiden. Blev väldigt trängd mot väggen en gång och det gick kalasbra. Jättenöjd med allt runtomkring och hans agerande idag.


Så här trött var vi i stallet efter ridpasset.Sedan ägnade vi lite tid åt att fixa ett annat täcke till Ante. Snyggt va!


Det här hålet var lite större och krävde lite extra tejpbitar.


Sedan avslutades dagen med lite motion av Norton i gott sällskap av Vson som förutom att springa med hela ridpasset bredvid Norton ibland tog några varv runt honom.

Mycket att fixa med

Publicerad 2012-01-26 18:19:40 i Vanlig vardag,

Nu ska jag ner till stallet. Måste hinna hämta torv och göra iordning häst nr 1 och rida innan vad jag tror är hoppträning senare ikväll. Jag ska inte vara med men jag vill gärna rida innan. Gissar att häst nr 2 blir på lilla ridbanan.

Det får bli så idag. Imorgon har jag medryttare till Norton och på söndag kommer det en och provrider för att ev bli medryttare.

Borde ha bla bla bla och borde ha bla bla bla, men nu blir det bara det här ikväll.

Ha det så länge. Uppdatering och ridrapport kommer jag med senare. Just det, glömde berätta att jag gjort iordning lite i sadelkammaren idag. Det blev asabra. Har lite mer att fixa med därinne och sedan kommer det att vara toppenbra.

Vågar du anta utmaningen?

Publicerad 2012-01-26 17:04:20 i Egen träning,

Köpte en stegräknare igår och idag var första gången jag använde den. Ni anar inte hur mycket jag egentligen går om dagarna. Det är helt otroligt faktiskt.

Sitter nu och funderar på hur mycket jag kommer att komma upp i idag. Enligt stegräknaren har jag förbränt 11843 kalorier, men kan man ens förbränna så mycket? Känns som att något inte står rätt till på inställningarna. Jag har inte ställt in vikt, steglängd och det där än, men antalet steg är detsamma oavsett.

Jag har gått otroliga 30530 steg i dag och dagen är inte slut. Nu ska jag ner och rida häst ett och häst två. Det kommer bli kanon. Frågan just nu är bara hur många steg jag kommer att gå innan dagen är slut? Vad tror ni? Antar ni utmaningen att köra stegtävling mot mig, eller ger ni upp på förhand? Det är väl en utmaning om något? Hur går ni över 30 000 steg?

Nej, nu blir det lite middag, soffhäng och sedan stallet igen.

Jag hoppas ni förstår....

Publicerad 2012-01-26 05:03:00 i Vanlig vardag,

...att jag ibland(läs:typ aldrig) kan vara normal. Även om det kan verka på bloggen som att jag kanske är lite besatt av vissa ämnen är jag inte alltid sådan(lägg till att jag ljuger ibland). Jag vill ju inte att ni ska tro att jag går runt och ser alla män som snoppar som går runt(läs:skulle gärna göra det). Så förhåller det sig inte(gud, vad jag önskar att det vore så).

I fortsättningen vill jag att ni ska ta det jag skriver med en nypa salt(bara när jag tappat stinget och skriver inlägg om tråkiga saker). Vissa av tankarna(läs: precis allt och lägg till en hel del som jag inser att jag inte kan skriva utan att bli påtvingad vit tröja) blir dock ibland lite åt det snuskigare hållet.

Nu hinner jag inte skriva mer. Hoppas ni får en bra dag. Jag kommer med lite updates under dagen.

Har kommit på att jag ska försöka få till en utomlandsvistelse i vår. Jag måste bara komma i kontakt med personen jag ska våldgästa(för man behöver väl inte fråga först) och det var lättare sagt än gjort när han försvann från stället där jag återfann honom. Hmm... jaja, I will find him. Började som igår och det tar väl en eller två dagar till innan jag googlat fram människan.

Blir sängligg istället för engångsligg hörni.

Publicerad 2012-01-25 22:29:52 i Vanlig vardag,

Känner mig RIKTIGT risig och är väldigt osäker på hur jag ska palla att gå upp tidigt och lägga ut mat till hästarna. Tänkte också morgonmocka då jag har annat att göra på em.

Har man valt att ha häst är det bara att ta spadjäveln och hugga i. Bara till att kliva upp, göra extrasuperduperstarkt kaffe och knalla ner. Inget att oja sig över. Dagen tar ju slut någon gång och jag har ju värsta superknarket mot förkylningar så den är avvärjd imorgon kväll.

Har kört soffligg med i två dagar och det har behövts kan jag säga. Nu är det sängligg som gäller över natten och imorgon kommer jag vara pigg, fräsch och redo för nya utmaningar. =)

Inte hittade jag några engångsligg.....

Publicerad 2012-01-25 22:05:26 i Vanlig vardag,

Ja, ni läste rätt. Jag var på ICA Maxi och handlade och igår såg jag att någon tagit en bild på ett kvitto där den handlat ett engångsligg på ICA för 55:-. Naturligtvis ville jag veta vad det var så jag gav mig ut på en liten jakt.Först gick jag på rea-avdelningen. Där hittade jag inget. Inte så konstigt heller, och sedan undar jag någonstans vad jag håller på med om jag letar bland reavarorna(det är väl sånt jag hittat innan antar jag och det har vi konstaterat inte var någon bra avdelning). Till slut kommer jag fram till lamporna och blir då upplyst om att lammkött finns i färskvarudisken, bland nötköttet kan man hitta tjur och bland frukten finns diverse sorter där man kan välja efter tycke och smak. Sagt och gjort tog jag en tur runt i butiken. Fick också nys om att man kan gå till återvinningen samt att de på infon jobbar PÅ kundrelationerna. Snacka om välfylld butik alltså.

Jag hittade en sak som jag tror man kan använda om man blir sur och inte vill att ens engångsligg ska gå vidare till någon annan kund.Inget inköp blev det dock idag för jag hittade inte själv varan engångsligg. Kanske att jag måste ta med mig bilder till infon och fråga direkt där. Det gäller väl att jag ser till att det är en man som står där innan jag går dit med tanke på min homofobi.

Funderar fortfarande på träning, eller inte.

Publicerad 2012-01-25 17:18:31 i Vanlig vardag,

Idag var ingen toppendag, men vem fan vill läsa om det? Inte jag iaf. Sitter fortfarande och funderar på om jag ska åka och titta på den där träningen, som jag egentligen inte ens vet om den är idag eller inte. Det är ju enkelt avklarat med ett litet sms. Problemet var dock att jag var tvungen att vänta tills jag kom hem med att skicka det då jag inte hade den som ansvarar för träningens nummer. Det var inte så lätt att hitta heller kan jag säga.

Idag, till skillnad från igår, lagar jag mat. Jag har en känsla av att det kommer att bli gott. Det är köttfärsbiffar, men sås av lök och champinjoner och till det tänker jag äta ris. Gott i gott!

Får se vad jag hittar på med tottolottosarna senare för jag känner mig riktigt risig och någon ridtur är det verkligen inte tal om. En liten longering har jag funderat på. Synd att det blev tokkallt på eftermiddagen. Nåväl, bara att hämta tjocksockarna och gå ut. Hunden säger att jag är gnällig och borde skaffa päls. Enligt honom är det toppenväder idag.

Åka på träning?

Publicerad 2012-01-25 12:44:04 i Vanlig vardag,

Det här var ingen rolig dag. Känner mig riktigt krasslig och allt ifrån på topp. Funderar på att fixa en boost och åka och titta på träning för Kaspar Hållsten på Fjällsta gård. Då kanske jag får lite extrs inspiration. Ante behöver ändå vila en dag till och då har jag tid att åka iväg en sväng.

Pms-kärring idag

Publicerad 2012-01-25 09:58:38 i Vanlig vardag,

När jag vaknade i morse hade jag ont i halsen och kände mig riktigt risig. Det är inte ok. Måste åtgärdas omgående. Inte konstigt att jag kände mig trött igår. Upptäckte igår att Norton blivit sämre i magen. Blir till att köpa lite psylliumfrön åt honom. Det brukar hjälpa. Fick psykbrytet i morse fast det var ganska obefogat bara för att Norton backade istället för att gå fram vid grinden. Antar att jag är en jävla pms-kärring idag. Hoppas ingen står i min väg bara. Bita sig i tungan kan vara bra ibland.

Mackmiddag framstår fan som nyttigt asså!

Publicerad 2012-01-25 05:15:00 i Vanlig vardag,

Idag är en ny dag. Jag inleder morgonen med att fixa lunch, för jag åt ett paket Ballerinakex till middag igår. Det är fan inte ok asså, men min gissning är att du säkert gjort det någon gång. Fast du kanske åt BragoChoklad, lösviktsgodis, bulle med mormors hosta på eller något annat. Hörde en på ICA Maxi säga: Ta en sådan där med mormors hosta på också. Det var när jag var och handlade måndagkväll och stod vid bake-offen. På ICA har de 50% på dagens efter kl 20. Det blir fem valfria för femton spänn. De var slut tisdag lunch för jag  behövde äta tre på kvällen när jag kom hem(en eller kanske två i bilen på vägen hem). Jaja, nu är det slut med det. Jag kan inte vara så här onyttig. Fatta att jag inte går upp. Visst är det konstigt. Jag sket ju i att köpa 200gr chokladkakan som jag hade rabattkupong för på 12 spänn. Fattar inte vad jag ska med en sådan till. Vill ju inte ens köpa en 100gramare liksom.

Igår slog bloggen nya rekord. Mina en miljon läsare är faktiskt inte långt borta nu, eller jo, det kanske de är, men mitt mål är nog uppnått innan jag tidsfristen gått ut.

Idag spårar nog något samtalsämne ur, as ususal. Skillnaden innan var att jag inte vågade skriva sådana här saker. Alla vet ju att vi pratar, eller åtminstone tänker såna saker. Du kan på fullaste allvar inte mena att du aldrig tänkt: "Satan vilken bitterfitta. Hon skulle behöva lite kuk." Nu vill jag bara säga här att om du aldrig tänkt tanken har nog vi andra tänkt den om dig och det säger väl mest om dig. Då borde du ta och åtgärda.

Träffade för ett tag sedan en som jobbar i en sexshop på en middag, men det kom inte fram förrän efter jag hade åkt hem. Det var ju inget kul. Det är väl betydligt roligare att man säger att man jobbar med det än: Nä, jag flyttar bara bajs. För det är ju det jag gör mest hela dagarna. Lägger bajs i en kärra och tömmer i en container. Snipp, snapp snut så var sagan slut. Och vad är du? Jo, men jag är flyttgubbe. Att det sedan är bajs jag flyttar, har det med saken att göra?

Styrt upp bloggen lite

Publicerad 2012-01-24 22:02:34 i Vanlig vardag,

Det känns som att bloggen fått lite nya inriktningar och därför har jag valt att börja flytta en del inlägg till kategorin Tvåbenade problem. Den kanske borde hette något annat i stil med två ben på jorden och ett som hänger fritt och dinglar, men jag tror vi fattar om den bara heter tvåbenade problem. Där kommer alla snopp, mans, och andra störda mansinlägg att hamna. Det verkar ju även som att jag sträckt mig till kvinnor med tanke dagens ena inlägg om att dejta en tjej.

Jag har funderat lite på hästinläggen om jag ska lägga alla dem i samma bunt, men jag är lite osäker på det. Det är ganska bra att ha dem uppdelade också. De kategorierna får väl lösa sig naturligt bara.

Idag blev en dag med galet mycket besökare och jag vet ärligt inte vad jag gjort. Även om jag satte upp ett mål med fler besökare hade jag ingen tanke om att öka antalet så drastiskt på bara någon dag. Jaja, ingen är väl mer nöjd än mig. Jag ska fortsätta i samma anda och målet är kvar på en miljon besökare. Det enda jag kan göra för att nå målet är ju att leverera och det tänker jag fortsätta med.

Om ni undrar var hundbajshistorierna som så många frågat efter tagit vägen så bajsar hunden väldigt ofta i skogen numer.

Woho!!!! Bilder på Pandoras Hope!!!

Publicerad 2012-01-24 18:48:29 i Pandoras Hope,

Ja, det är inte direkt att det blivit mycket inlägg om MB eller Hoppan på den här sidan. Det är inte lätt när de inte finns i närheten och det händer som ingenting med dem förut att de är "där borta".

Idag såg jag att de lagt ut bilder på Hoppan och naturligtvis delar jag med mig. Jag tycker att man kan se flera likheter med Ante. Bla huvudets form, nacken och manken som sitter väldigt långt bak i förhållande till frambenets position.

PS Jag har stulit bilder, men jag hoppas att det är ok. =P

Jag tycker att hon har samma små ögon som Ante och den lilla inåtbuktningen på nosryggen. Den trodde jag kom från Looping (Antes pappa), men det kanske är från MB.


Jag tycker mig också kunna se vissa liknande drag när det gäller halsansättning. Vet inte om jag bara inbillar mig.


Manken sitter som på Ante väldigt långt bak. Nu kan det kanske växa till sig. Det vet man kanske inte när de bara är lite mer än ett halvår. Jag är heller ingen expert på området. Den ser väl ok ut, eller?

Big News!!!! (Sexrelaterat inlägg)

Publicerad 2012-01-24 16:25:32 i Tvåbenade problem,

Jag fick en chock idag! Tjejer har tydligen sex med tjejer. Nu kanske ni visste att tjejer har sex med tjejer, men för mig är det en gåta. Om ni inte visste det har jag någon form av homofobi. Det är mest någon skräck för att någon av kvinnligt kön ska talla på mig i sexuellt syfte. Jag vet inte vad det kommer av, men skräcken är stor. Vad folk gör hemma och med varandra bekommer mig inte så mycket. Det är skräcken för att någon ska talla på mig jag är rädd för.

Idag kom det då fram att en tjej skulle ha sex med en annan tjej. Heter det förresten att man knullar med varandra då? Enda syftet med själva dejten är just att ha sex. Jag är i chock. För det första kan jag inte ens se det framför mig. Nu har det inte med någon av personerna att göra utan bara själv grejen tjej ,ed tjej. För mig är det som att sydpolen försöker para sig med sydpolen. Ni vet som att man försöker sätta ihop röda sidan på en magnet med den andra röda sidan. Det går liksom bara inte.

Tänk vad mycket man inte vet om varandra. Hade ett samtal med en annan idag också där den konstaterade att det finns en person som ingen någonsin sett le. Nu undrar jag. Har denna personens man liten snopp? Om så fallet skulle vara, drömmer den om en negerkuk eller vill den kanske ha sex med en annan kvinna? Djupa frågor och tankebanor. Den kanske till och med vill ha sex med en kvinna som har en strap on. Usch!  Nu måste ju jag tänka på det här varje gång jag ser personen i fortsättningen. Det gäller också att jag ALDRIG någonsin träffar den här människan med minsta lilla cl alkohol i kroppen för ni som känner mig vet att jag då måste fråga. Om inte annat bara fråga varför hon är bitter. När jag väl gjort det lär det inte gå att hejda mig. Jag kommer att fortsätta med mannens lilla snopp, sedan kommer det att spåra ur med både negerkukar och kvinnor. Nej, det här går inte.

Jag måste försöka återgå till det lite mer pryda hållet. Alltihop här håller på att spåra ur. Nu ska jag försöka laga mat. Inspirationen är lika med noll just nu och jag behöver göra något som går att ha som matlåda imorgon.

Är det inte snoppar är det personligheten som är problemet.....

Publicerad 2012-01-24 12:39:37 i Tvåbenade problem,

Har precis avhandlat ämnet igen, snoppar alltså. Just den här gången satt jag mest bredvid. Det som blev slutsatsen var att är det inte fel på snoppen suger personligheten. Betyder det att man måste välja? Inte konstigt att jag anser att jag har problem. Det är ju bara att konstatera att det inte är jag som är orsaken till problemet och då blir det svårt för mig att åtgärda. Nej, tankarna kring ämnet får helt enkelt flyta vidare.....

Mina mål blev misstrodda -nu jävlar!

Publicerad 2012-01-24 09:44:46 i Vanlig vardag,

Målbildsträningen har gett direkt resultat. Antalet besökare har redan ökat och jag är riktigt nöjd. Gällande träningen med hästen fick jag ett bakslag igår när jag fick en trist kommentar. Nu tänker jag använda misstron på mitt mål som trigger istället. Det är bara att köra på 'vafan jag ska visa den jäveln'. Jag bara SKA uppnå mina mål. Jag ska visa er.

Hmm...vadå, är det JAG som har fördomar?

Publicerad 2012-01-24 06:21:25 i Vanlig vardag,

Öppnade precis datorn, gjorde de vanliga checkarna dvs kollade bloggstatistik, kollade faceboook och öppnade för att skriva nytt inlägg. Konstaterar på statistiken att någon gjort en [secure search] på google och eftersom att jag hade en sökning på negerkukar igår tänkte jag genast att det är någon som var ute efter att porrsurfa.

Fortsatte vidare in på Facebooksidan när jag inser att jag ju faktiskt kan kolla vilken sida personen i fråga var in på, ni behöver inte vara oroliga, jag vet bara vilka en bråkdel av dem som är inne faktiskt är. Vet ni, de kollade inte negerkukssidan. Den var inne och kollade på inlägget från igår om den vanvårdade hästen. Hmm...måste nog tänka till själv hur mina tankebanor ser ut. Lite intressant är det. Varför skulle man göra en [secure search], vilket jag inte ens vet vad det är, på något ord där. Det är klart att det är ett känsligt ämne med vanvård av djur.

Jag utgick från att de som ville vara hemliga är de som porrsurfar, men det är bara att konstatera att jag hade fördomar ang det.

Nej, nu måste jag åka. Har inte lagt ut någon mat till hästarna i hagen idag och de vill nog ät innan kl 15.30 så det blir till att speeda på lite. Ha en bra dag! Funderar på att ta med datorn till jobbet idag.

My superstar Ante - dagens ridpass i detalj

Publicerad 2012-01-23 22:27:55 i Ante,

Ante är som vanligt en klippa. Idag gick vi ner i ridhuset och han var lugn. Jag vet inte om han har träningsvärk. Om jag ska vara ärlig har jag satt lite hårdare träning än jag tror passar honom. Det känns sådär både och att ha gjort det. Jag är alltid orolig att träningsintensiteten ska bli för hög för vad leder, senor och ligament klarar. Nu hänger ju det ihop med att de får slitage när musklerna inte längre orkar jobba. Bättre förklaring får inte ni av mig här på bloggen. Ni får plugga in de bitarna själva. Idag kändes han spak så det blir lite lugnare någon dag nu och jag tror att lite hårdare underlag kommer att passa honom de dagarna.

Idag fortsatte vi att jobba med formen och jag tycker att han är himla duktig. Ett problem som jag upplever med honom är att han lägger mig på vänster sida hela tiden. Det gör att jag inte kan få honom att bära sig  på det inre bakbenet i höger varv. Jag jobbar på det och är medveten om problemet. Huvudsaken är att det går att få till bättre och bättre. Vi jobbar också vidare med att göra några steg sidvärts här och där.

Idag vet jag inte vad jag ska säga om traven. Den kändes bra, men jag tycker att han blev väldigt lång och liksom lite gungig. Nu är det jag kallar för gungig något bra eftersom det är när han använder ryggfilén väldigt bra. Ni vet longisimmus dorsi(är ni hästnörd och inte vet vad det är - kolla upp det omg), är lite osäker på stavningen om det är ett eller två m.

Han arbetade på väldigt bra och vi fick även in öva styra mellan mer än en ponny samtidigt. Det är mycket bra träning. Det är inte alls så lätt som ni tror och det krävs både erfarenhet och talang. Ponnyer har nämligen en förmåga av att vara överallt samtidigt och på en häst som inte svänger omg när man ber den gäller det att hålla tungan rätt i munnen samtidigt som man har både ögonen framåt och de i nacken öppna och vakna.

Nu är det dags att sova. Imorgon är det lite  tidigare som gäller eftersom jag har lite att göra i stallet innan jag åker till jobbet.Man blir ju fan mörkrädd- Körkort till häst - NU, tack!

Publicerad 2012-01-23 16:28:05 i Vanlig vardag,

Varför finns det inte körkort på precis allt? Skaffa barn, häst, hund, katt, ja, inte fan vet jag vi kanske ska sträcka oss ända till guldfisk. Är inte det lättast? En jävla plåtlåda till bil däremot behöver man körkort för att köra.

Satt och kolla DN, har svikit och läst AB ett tag, men nu vill jag vara riktig igen. Bara fejkar läser AB. Där hittade jag en artikel om stackars hästen Charlie som hade vanvårdats. Han bodde med sina hästkompisar Lorna och Dunder Garry. Jag undrar någonstans när man blir blind pch slutar se. Charlie hade hovar som växt 50 cm (!!!!!!!!!). Här springer liksom folk omkring och gnäller på att Putte hade 1 cm för lite spån, eller fick 10 gr för lite kraft. Nej, usch jag orkar inte tänka på sådant här. Blir bara ledsen över alltihop.

"Man avlägsnade sedan de halvmeterlånga hovarna för att röntga dem. Och veterinären Gunnar Rangul skrev därefter ett utlåtande där han konstaterade att skadorna med säkerhet är flera år gamla.

”Undertecknade har ej tidigare sett eller sett beskrivit i medicinskinsklitteratur likartade kraftiga förändringar.”, skriver Rangul i sitt utlåtande."

Alltså man tror inte att det är sant. Kolla en gång till i artikeln fanns det fem bilder på de tre olika hästarna och stallet.

Det lättaste är helt enkelt att skita i allt vad män heter

Publicerad 2012-01-23 16:01:22 i Tvåbenade problem,

Nu har jag överlevt halva dagen. Har satt på ugnen för att kunna göra klyftpotatis till mina linsbiffar jag har kvar. Det finns också kvar ingdredienser för att kunna göra en omgång tzatziki till. Yummi, yummi, det kommer att bli asagott igen.

Efter det ska jag ner till stallet och idag tänkte jag rida Ante i ridhuset och Norton lite på banan. Ante lär vara görpigg. Får se om jag tar mig till ridhuset. Det kanske blir så att jag bara longerar honom på ridbanan och rider en sväng efter det.

Jag ska försöka lägga in lite mer bilder igen. Det känns som att det blivit lite glest på den fronten. Å andra sidan är det väldigt svårt att lägga ut bilder på småsnoppar och negerkukar och det har ju inlägg handlat om senaste tiden. Ibland har jag tänkt att jag skulle kunna göra dessa bilder i paint, eller något enklare bildprogram, men jag har som inte tiden att sitta med sådana saker.

Har senaste tiden funderat på saker som är värda att lägga energi på. Jag vill lägga all min energi på saker som är bra för mig och så lite som möjligt på negativa saker. Det är så himla lätt att falla ner i skitgropen och det är så tråkigt att vara där. Enklast för mig just nu är att jag fokuserar på mig och mitt och skiter i allt vad män är. Det är ju bara att konstatera att jag ändå bara faller för idioter och då kan jag lika gärna skit i alltihop. Det blir helt enkelt lättare för mig. Ni kanske tycker att det låter korkat och att jag inte borde tänka så, men jag har fan ingen lust i att göra något annat. Det är bara att räkna bakåt. Idioter! Sedan var det som slut på den saken. Ha det gott. Nu ska jag äta god mat och ingen jävel är välkommen att äta med mig.

Skönt med rast

Publicerad 2012-01-23 09:58:46 i Vanlig vardag,

Sitter och har rast nu. Känns ganska bra sedan jag hittade avspänningsskivan. Jag har blivut mycket piggare efter att jag börjat lyssna på den varje kväll. Det kanske blir så att till slut somnar man avspänt av sig själv. Jaja, nu måste jag fortsätta jobba.

Min väg mot en miljon läsare.....

Publicerad 2012-01-23 05:15:00 i Vanlig vardag,

Kommer ni ihåg rullstolsbloggen? Eller, inte rullstol, rulltrappebloggen. Säger alltid fel. Det var en snubbe som hittade på en massa om en rulltrappa han lagade i Flemmingsberg. Han fick galet mycket besökare. Det slutade med att det kom fram att han bara var en stor lögn. Han lagade inte rulltrappor. Det gör inte jag heller för den delen, men det jag vill komma till är att han alltid skrev tider och vad han gjorde och så. Om jag nu vill ha en miljon läsare kan jag alltid pröva att köra på hans linje.

Dagen ser ut som följer:

05.15 Första väckningen kör igång (mobilen) För övrigt jävligt trött på ringsignalen nu. Snoozar. Varpå kl ringer åter 05.20(ibland 05.21 om det tar mig en minut att snooza om), ringer åter fem minuter senare.

05.30 Andra ringningen. Här är både väckare och mobil ställd. Min förhoppning är att jag ska klva upp den här tiden och hinna njuta av morgonkaffe. (Båda snoozas)

05.31 Snoozen från första väckningens tredje runda körs. Snoozas om

05.45 Hjärnan börjar räkna ner till minsta möjliga marginal för att hinna göra kaffe, vilket f ö är morgonens viktigaste, släppa ut hästar samt hinna köra till jobbet.

06.29 Konstaterande: Måste upp hinna göra kaffe, spara tid genom att först fixa kaffet och sedan ta på mig mina kläder. Tar i kaffekokaren och inser att det var så jävla kallt på golvet att jag hann bli kissnödig och måste på toa först. Fan, tiden går, det här ingår inte i minsta möjliga marginal. Kissa snabbt, skynda tillbaka till köket, starta kaffebryggaren.

06.32 Tillbaka i sovrummet. Konstaterar att jag inte orkar leta nya kläder. De  jag jobbade i igår fungerar idag. Ingen känner ändå om man luktar illa när man jobbar i stall(trosorna är ju rena).

06.33 Tillbaka i köket. Kommer på att jag glömt stoppa brödet i brödrosten innan. Suck! Jaja, det hinner nog tina lite medan jag släpper ut hästarna.

06.37 Börjar känna enorm ångest över det förbannade kaffet. Rinn igenom någon gång. Jag har inte tid att ha en så seg kaffebryggare

06.38 Orkar inte vänta på att det sista kaffet runnit igenom. Häller upp i termos, fyller med lite mjölk. Klart! Kommer på att jag inte stoppat mackorna i en påse. Hinner inte nu. De får ligga löst med resten. Sååå skitigt är det ju ändå inte i en plastkasse. Väska? Nä, jag har inte tid att stänga en dragkedja på morgonen.

06.40 Stoppar åter in huvudet genom dörren för att kontrollera att jag inte glömt stänga av kaffebryggaren. Kan det verkligen börja brinna om jag lämnade lite kvar? Borde inte det bara bli väldigt bränt under dagen?

06.43 Stannar bilen utanför stalldörren. Om jag nu inte var tvungen att skrapa rutan. (Har inte budgeterat tid för det ännu.)

06.44 Börjar springa ut med hästarna och undrar varför jag inte kunde klivit upp till halv sex.
När jag tagit ut hästarna färdigt tittar jag på klockan och konstaterar att någon klocka måste ha gått fel. Vad fan tog sådan tid? Den är 06.57. Fuck, det tar ju 5-7 minuter att köra till jobbet. Måste ha kaffe! Nej, jag glömde packa mugg. Tur att jag glömt en begagnad i bilen sedan igår. Lite skit rensar magen.

Dagens första timme är avklarad......nu ska jag bara överleva resten.

Nakenbilder, fler småsnoppar och negerkukar borde ge mig en miljon läsare

Publicerad 2012-01-22 21:50:14 i Tvåbenade problem,

Den här mentalkursen har fått mig att tänka till på det mesta. Även den här bloggen. Jag insåg när vi satt med det där pappret att jag nog vill ha betydligt fler besökare. Nu är ju frågan hur fan gör jag? Den här bloggen handlar om mig och målgruppen, ja, det är ju ni. Hur gör jag då för att få fler besökare? Jag vet hur jag får besökare som läser en gång och jag kan få väldigt många rakt av, men då handlar bloggen inte i första hand om mig och den målgruppen jag har blir nog måttligt intresserad av inlägget. Det var inte tanken. Jag behöver få fler läsare som vill läsa om mig. Vad gör då mig unik? Hmm....personligen vet jag att det räcker med att jag är jag, men jag behöver nog bli bättre på att uttrycka det i text.

Det finns faktiskt en hel del som jag väljer att inte skriva om här av den enkla anledningen att jag inte riktigt vågar. Att skriva om när samtalsämnet blev småsnoppar och negerkukar vid intag av en måltid för ett tag sedan kändes lite för rått. Dels för att man i Sverige inte får använda ordet neger och dels för att, ja, jag vet inte, men inte fan kan man väl erkänna att det är sådana saker man pratar om. Eller?

En sak som jag gissar skulle kunna locka en hel del läsare är om jag la ut nakenbilder. Nu vet jag inte om ni egentligen har någon längtan efter det. Igår konstaterade jag att mina bröst redan vid en ålder av 30 hängde halvvägs ner till höften. Hur fan kommer jag då att se ut vid en ålder av 40? Jag anser mig väl inte så fet, men jag har nog både fläsk hängandes lite här och var och en och annan bristning. Är det verkligen något ni skulle vilja se? Dessutom skulle det vara svårt att se något då håret från mina ben mer ser ut att komma från en mammut än att växa på en människa och med tanke på hur jag beskrivit mina mansproblem kan vi tillsammans anta att det lär fortsätta växa. Svett luktar jag ibland också, fast det kanske inte har med bilden att göra. Nåväl, nakenbilder lär det inte heller bli på bloggen.

Jag får fundera vidare på hur jag ska kunna öka antalet besökare och jag tänkte att om jag får upp snittbesöken 20 till per dag inom en månad är jag nöjd. Det borde vara rimligt. Det ligger på sannolikhetslistan. På osannolikhetslistan säger jag en miljon. Om jag fortsätter skriva på svenska är en miljon mycket, mycket svårt att uppnå och osannolikt känns det dessutom med tanke på att det isf skulle vara en på nio svenskar som skulle läsa mig. Å andra sidan har nästan så många sett mig på tv så vafan. Jag skulle ha bloggat på då, när jag hade lite flow på massmedialt intresse och gratisreklam. Ingen idé att vara bitter över det. Vill jag kan jag ju alltid hitta på något. Så svårt var det inte att få vara på löpsedeln både Aftonbladet och Expressen samma dag. =D Det i sig är ju fan en enorm bedrift. Hur många svenskar har lyckats med det?

De var drygpittar hela bunten

Publicerad 2012-01-22 21:18:24 i Vanlig vardag,

Sitter här nu efter avslutat arbetspass och har nattat hästarna. Idag var det roligt att jobba. Det är alltid roligt när kunden är nöjd och man får cred för arbetsinsatsen. Eftersom jag var nöjd med mig själv fick jag en ny mascara och hårband i present av mig själv. Det var jag väl värd?

Sitter bara och dricker en kopp te och sedan blir det sängen. Hade ju en som red Norton idag och det är verkligen praktiskt med människor som kan tänka själv. Hon har inte ridit honom sedan jag tog den här stalldelen, men lyckades ändå fatta vad som skulle användas då jag hängde det i stallet. Hur hon tog sig in i sadelkammaren vet jag inte, men eftersom sakerna inte hängde kvar i stallet antar jag att de kom tillbaka in i sadelkammaren. Benskydd och så hängde på tork så ja, hon har väl använt dem.

I övrigt var hästarna drygpittar hela bunten när jag skulle ta in dem. Fick ett sms tidigare att hyresgästen inte fick in sin häst för han och Ante hade någon lek de höll på med. Den kan jag säga att de fortfarande lekte kl åtta. Norton stod i mitten och såg faktiskt ut som att han hade lust att gå in. Hmm....det hade han INTE kan jag säga er. Den dumme fan tog och travade iväg till andra sidan hagen. Dumma hästar. Ett tag tänkte jag att jag åker upp och packar ur mina varor och går sedan ner, men det orkade jag inte. Jag körde på gör-egentligen-inte-så-här-varianten och hämtade en hink med kraft. Till och med med den ville de knappt gå in. När jag väl fått ut Norton och Ante passade dessutom Norton på att ta ett stort skutt rakt igenom grinden - I was not happy!

Nu är det iaf lugnt i stugan och jag och V ska lägga oss. Imorgon väntar arbete och en ny spännande vecka.

=)

Check!

Publicerad 2012-01-22 10:15:59 i Vanlig vardag,

Idag lyckades jag få till mina kursansökningar. Erfarenheten från den här kommunen är dock negativ. Sist kom jag inte in för att hade för bra betyg. Tragiskt! Jag behöver ju ändå läsa naturämnena även om jag inte var tillräckligt dålig i de andra ämnena. Nu ska jag åka in och komplettera med mina betyg under veckan. Jag tänkte att torsdag passar bra för det eftersom jag slutar tidigt då. Kan vara roligt att se lite av omvärlden ibland också. Normalt sett ser jag bara hyresgästerna och min kollegor. Desutom är de tskönt att klä sig i vanliga kläder ibland.

Nu är det arbete i några timmar och först tänkte jag att jag inte skulle hinna med att rida Ante idag, men om jag inte slutar jättesent kanske jag hinner ändå. Stallet är helt färdigt för dagen och Norton är det en som rider idag. Det är bara ridning av Ante som är kvar på schemat.

Jag skulle behöva städa här hemma också. Diskmaskinsmedlet tog ju slut och jag hann inte skaffa något nytt innan disken svämmade över hela köket. Nu är en del bortdiskat, men det är fortfarande annan skit framme. Jag skulle behöva köra monstersugen också, men det är jobbigt när hunden "hjälper till" hela tiden. Tvätta skulle jag också behöver göra. Blir till att köra en maskin innan jag åker så kan jag hänga den när jag kommer hem. Det är en bra början.

De kurser jag sökte in till nu var Fysik A och Engelska B.

Happy idag med! =D

Publicerad 2012-01-22 08:49:24 i Vanlig vardag,

Jag blir lite glad när jag ser att det kommer fler och fler besökare till min blogg. En sak måste jag erkänna här och det är att jag hatar när folk skriver just så här. "bla bla bla bla...besökare....bla bla". Grejen är den att det känns som ett bevis på att man faktiskt är intressant, viktig, folk är intresserade eller vad man nu ska säga.

Den här bloggen har som ingen röd tråd heller. Ibland handlar den bara om hästarna, ibland om mina sjuka tankegångar, män, arbete. That´s about it. I förhållande till reklamen jag gör för bloggen har jag ändå hyfsat många besökare. När jag först startade bloggen var det för att någon hade spritt ut en massa lögner bland mina vänner och jag ville visa det från min sida sett. Att folk skulle få lite förståelse för mig och att det inte alls förhöll sig så. Idag känner jag att jag ändå bevisat att det är så som jag beskrivit det. Idag känner jag nog att jag skulle vilja ha en drös med besökare. Ja, jag vill ha många besökare. Jag vet inte hur man gör i denna värld av en miljontrehundratrettiotre bloggar, men nog skulle väl jag kunna lyckas.

Nu måste jag fixa färdigt stallet. Börjar jobba tidigt idag och vill göra färdigt en del där nere innan.

Det här blev bättre än jag kunnat ana

Publicerad 2012-01-21 22:22:06 i Vanlig vardag,

I morse när jag vaknade hade jag, redan då, tok mycket besökare och det har som flödat på under dagen. Det är faktiskt lite roligt när man får ett riktigt uppsving på bloggen. Det är lite av en egoboost.

Jag har tänkt lite på bloggen och jag tänkte att jag ska börja bjuda till ännu lite mer. Ofta vill jag skriva saker som jag inte vågar för ändra det, eller det, eller det, eller det, eller... Ja, ni fattar den kan tycka så och den kan tycka si. Nu blir det inte så något mer. Jag ska skriva lite råare helt enkelt. Det finns inget annat. Vi har pratat om det här på mentalkursen. Jag bloggar bara inom min safezone. Den där jag känner mig trygg och säker. Nu börjar jag känna att jag vill utvecklas och bloggen är ett bra ställe att börja på.

=) Godnatt kära vänner. Imorgon är det tidigt jobb och om jag ska orka upp gäller det att lägga sig i tid.

Om att blockera någon på fb

Publicerad 2012-01-21 16:50:33 i Vanlig vardag,

Jag har några blockerade på min facebook. Det är ganska skönt. Facebook bestämmer ju även vilka som är ens vänner och vilka som inte är det.

Satt precis och skulle blockera en person då följande alternativ kommer upp. (blev lite konstigt att kopiera in)

 • Du kan också anmäla den här profilen enligt följande:
  • Skriv in namnet på kändisen nedan och hjälp oss att förhindra att webbplatsen missbrukas
 • Fick ett samtal igår

  Publicerad 2012-01-21 14:22:17 i Vanlig vardag,

  Igår ringde en och frågade hur jag mådde. Jag fattade inte riktigt först, men hon förklarade att jag verkar så deppig i bloggen. Oj, tänkte jag. Gör jag? Jag har inte tänkt på det så för jag är inte deppig. Anledningen till att det blir så är nog att jag skriver det jag behöver skriva. När jag väl skrivit något har det som försvunnit, är accepterat av mig, offentligt eller hur man nu ska se på det och då blir det helt plötsligt ok. Jag mår bra! Faktiskt, ni behöver inte vara oroliga. Bloggen är bara mitt sätt att någonstans nå ut.

  När jag skriver knäppa och roliga inlägg är jag på topp och när jag skriver de andra är jag trött. Typ så är det. Om jag ska vara helt ärlig är jag gladare och lyckligare än jag varit typ någonsin faktiskt. När jag skriver det menar jag inte bara här och nu, utan jag menar en längre tid och jag har inga planer på att det ska ändras åt något håll annat än bara bättre.

  Ni kan simma lugnt. Jag kanske ska försöka avsluta varje "deppigt" inlägg med något där ni ser att mitt liv faktiskt är så bra det bara kan bli.

  Boosten från kursen sitter fortfarande i. Happy!!!

  Publicerad 2012-01-21 13:46:52 i Vanlig vardag,

  Nu har jag ridit Ante. Siktar man på OS går det inte att ligga på latsidan. Nu tillhör visserligen OS ett av de mål som låg på osannolikhetslistan, men jag kommer ju inte dit om jag inte ens försöker.


  Igår kollade jag almanackan i ridhuset och såg att det var två som skulle hoppa kl 9 i morse. Sagt och gjort knallade jag ner efter utsläpp och fodring(naturligtvis ingick även ett samtal med en annan i stallet).  Där hittade jag bara en som red runt utan hinder. Tydligen hade den andra som skulle hoppat fått en träningstid och åkte iväg istället.


  Nu gjorde inte det något utan det visade sig att det var ännu en som skulle hoppa, men lite senare. Perfekt! Nu kunde ju jag haka idag till och med. Gick hem och sadlade och kom tillbaka bara för att konstatera att någon även rastade sin häst där. Hästen i fråga framstod först mer vild än tam(i Antes värld tillräckligt för att bli föremål för eget bus). Jag hann få en otrolig ångest, men min hjärna kopplade direkt in till mentalakursbiten och jag tänkte snabbt igenom hur jag skulle agera. Mycket bra övning bara i det hänseendet idag. Tio poäng till mig! Red runt en stund och när hoppehästen började rida över ett gäng med bommar hann det tilta till i Antes lilla hjärna. Jag gjorde check – andas- agera lugnt – gör ingen sak av det hela – check. Det gick bättre nästan på en gång och vi red vidare. Tio nya poäng till mig!


  Ante var extrempigg även om jag red på rätt ordentligt igår i hopp om att ta något skutt idag. Efter en stund fick jag till galoppen riktigt bra och jag älskar hans galopp. Tänk om man fick ha tio sådana hästar att rida. Jag är liksom överlycklig över att bara ha en. Känslan han ger när man rider kan inte ens mätas. På en skala på 1-10 är han lätt på 100.


  Även hinderbiten gick bra. Här fick jag också en mental tankeställare som jag måste jobba på. Han strulade lite i anridningen och jag kommer på mig själv med att tänka ”Ja, men han är ju som sin mamma”. Tanken om henne just då var att hon var ju praktiskt taget omöjlig att få en vettig anridning på. Hoppa allt, det gjorde hon, men anridngen var sjukt svår. Det är inte lätt att rida en ashet häst som är superkänslig i munnen. Det här är något jag ska jobba med och nästa gång jag hoppar kommer jag att ha perfekta anridningar.


  Dessutom vill jag lägga till 100 poäng till mig själv för att jag gick ner i ridhuset trots att jag höll på att frysa ihjäl. Jag hatar att rida när det är kallt. Dock måste jag erkänna att det inte var så kallt när jag väl satt till häst.

  Så här såg det ut idag när jag skulle kliva upp. Lite roligare vy idag med hinder på banan.


  Ska jag tolka det här som att Norton tycker att krubban är useless eftersom det aldrig är något i den. Jag vet inte. Vad tror ni? Han har iaf ställt hinken i krubban i natt.


  På det här bilderna kan ni ser kallt det var. Det kändes som att jag hade förfrusit fingrarna innan jag gick ner i ridhuset. Kolla in frosten i manen på den översta bilde och på hela kroppen på den lilla på den nedre bilden.


  Snacka om chock

  Publicerad 2012-01-21 08:35:45 i Vanlig vardag,

  Öppnade datorn och skulle kolla hur många som läste bloggen igår. Först trodde jag att det var något fel på länken, den som öppnar dagens statistik. Jag tittade en gång, tittade två gånger, tittade en gång till lite snabbt sedan var jag tvungen att fundera. Det är inte lätt utan kaffe på morgonen kan jag säga.

  Konstaterade att det såg ut som att det var gårdagens statistik, men det var faktiskt dagens. (Tittade tom i kalendern för att se att datumet stämde). Har, ja, jag vet inte, men ett antal gånger fler besökare än en vanlig dag. Anledningen? Jo, igår kommenterade jag ett inlägg på Jockibois blogg. Han är helt störd, och då menar jag verkligen det. Ni kan gå in och kolla. Jaja, de besökarna kommer en gång, kikar in och sedan är de gone. Nu ska jag ta min tottopålle och gå ner i ridhuset och hoppiskutta lite. Ha det gött så länge!

  Jenny ♥ Ante

  Publicerad 2012-01-20 21:25:59 i Ante,

  Han är verkligen min prins. Idag gick vi ner i ridhuset och han var riktigt, riktigt jobbig. Asapigg och hittade på en massa hyss, men det gör inget. Jag älskar honom ändå. I slutet av ridpasset gick han ändå som den Gud han är och då har jag förlåtit precis allt.

  Största delen av ridpasset galopperade vi för att han skulle göra av med all övreskottsenergi. Det är konstigt att han var så pigg idag när han inte alls var det igår och då hade han vilat innan. En sak är säker, vi anar definitivt inte vad som finns innanför deras små pannben.

  Imorgon hoppas jag kunna vara med några som ska hoppa på morgonen. Jag har ju lagt upp mål med Ante nu och om jag ska nå dem är det lika bra att jobba på ordentligt. Även om han inte är i toppkondition pga lite längre vila än planerat kan man alltid rida ett lite kortare pass.

  Vyn från Antes rygg i ridhuset.

  Fy fan för att ha häst

  Publicerad 2012-01-20 17:54:54 i Vanlig vardag,

  Har legat och vilat nu i soffan och känner mig kraftigt omotverad att gå ner i ridhuset. Det är fan inte roligt att ha häst vinterhalvåret i Sverige. Jag kommer att frysa arslet av mig både fingrar och tår.

  Jag vet inte riktigt nyttan med att ha häst egentligen det kostar bara mycket pengar och tar tid. Det kanske är så att de passar bäst på macka egentligen? Vad vet jag? Så vitt jag vet har jag aldrig ätit hästkött.

  Idag är det iaf kallt som fan och jag tänkte gå ner till ridhuset. Enda som känns nåogrlunda motiverande är att jag såg en personen med färdigsadlad häst på väg och tänkte i mitt stilla sinne: Jag rider ändå bättre än den där. Som om det skulle vara någon tröst till kylan. Min häst är dessutom bättre.

  Jag är så jävla kritisk och negativ jämnt när det gäller mina egna hästar men jag vet innerst inne hur bra de egentligen är. Har man ridit hästar som gått två OS eller vunnit världscup i hoppning och sett några av världens bästa dressyrhingstar hemmaridas är man inte tappad bakom ett flöte. Värst var för ett tag sedan när jag lackade ur på en person. När jag sedan såg personen i fråga rida själv och insåg att den platsade bättre på ridskola än att ha egen häst, ja, då tänkte att va fan, nu jävlar ska jag visa dem. Så, där är vi nu!

  Jag ska ner i ridhuset för jag ska slå dem jävlarna på käften genom att komma med mitt "ök" och spöa skiten ur dem. Jag ÄR en bra ryttare(garanterat bättre än just dig, om det nu inte skulle vara självaste RGB som läste) och jag HAR bra hästar. Dessutom är jag jävligt trött på att se askass ridning som i bästa fall kan uppgraderas till halvmedioker. Give me some pros, please!

  Min nya favorit

  Publicerad 2012-01-20 16:10:48 i Vanlig vardag,

  Hade tänkt skriva ett inlägg som jag tänkt på ett tag nu, men jag känner att jag inte orkar just här och nu. Istället ska jag ta en powernap med min nya skiva Avspänning med Lars-Erik Uneståhl. Jag har lånat den, men det blir till att införskaffa. Lyssnade på den igår när jag gick och la mig och jag sov otroligt bra i natt. Anledningen till att det blev just den här skivan är att det ingick i mentalträningskursen att införskaffa den.

  Efter det ska jag ner till stallet och försöka ta ut både Ante och Norton på en sväng. Ante planerade jag ridhuset och Norton bara på ridbanan.

  Ska jag behöva sova med kniv nu också?

  Publicerad 2012-01-19 22:32:09 i Vanlig vardag,

  Nu när besvikelsen har lagt sig över sveket jag kände tidigare ikväll har jag börjat tänka lite mer sakligt. Vad fick han mer? Min adress kanske? Ska jag behöva bli helt jävla paranoid nu. Jag är faksikt allvarligt rädd för personen. Om jag vet att han har min adress kommer jag nog att ha svårt att sova om nätterna, vilket jag redan haft ett tag.

  Det blir väl kanske som det var förut ett tag. En kniv bredvid sängen känns som en bra säkerhet. Jo, det är faktiskt så. Jag har hämtat en kniv som legat bredvid min säng tidigare. Uppriktigt sagt är jag ordentligt besviken. Varför ens fråga om jag har hunden kvar? Räcker det inte med att jag blir orolig när jag ser "en likadan" bil köra förbi uppe på vägen ovanför stallet. Och varför har jag sett den så många dagar?

  Nej, det här var inte roligt. Jag som för en gångs skull kände att jag hade en riktigt bra dag. Och om det här sista kan jag bara säga: Saker och ting är inte alltid vad de ter sig att vara. Vill bara påpeka att anledningen till kniven tidigare hade med något helt annat att göra.

  Fan vad besviken jag blev nu

  Publicerad 2012-01-19 20:07:05 i Vanlig vardag,

  Tycker inte om när vi inte kan vara ärliga med varandra och säga rakt ut vad ni vill. En person föll precis i mina ögon och just nu vet jag inte ens om vi kan fortsätta vara vänner. Jävligt tråkigt, men var för fan ärlig. Seriöst, jag hade kunnat ta det. Nej, no more! Det var dessutom en av dem som jag hade lagt in på hyllan "mina riktiga och ärliga vänner som räcker livet ut".

  För er andra: Det finns en ledig plats där nu om ni är intresserade. De är inte så många och man måste förtjäna den för att få ha den.

  Jag börjar hitta nya mål i livet

  Publicerad 2012-01-19 15:42:50 i Vanlig vardag,

  Efter den här mentala kursen igår har jag bestämt för att jag måste göra en uppryckning. För det första så kommer jag att börja delge de tre bra sakerna man ska komma ihåg varje kväll. Faktum är att igår lyckades jag hitta tre stycken och jag var nöjd med det.

  Jag har också en hel del frågor till mig själv. Jag hade tänkt skriva de här och nu, men jag känner mig lite stressad och ska ner till stallet och rida Ante. Ett av målen jag kommit fram till från igår gäller Ante och det ska jag bara uppnå. Sedan har jag en del andra mål också. Skriver väl ner de jag kan tänka mig att delge er. En del känner jag att jag vill hålla för mig själv så länge.

  Vi fick också fylla i ett papper med div mål och om de var sannolika eller osannolika. Det var väldigt intressant och vi skulle köra brainstorming. En sak jag skrev förvånade till och med mig, men som någon sa: Den var lite gullig.

  Nej, nu är middagen intagen och hästen vill skutta runt och leka med mig. Han har sagt i två veckor nu att vi ska leka mer. Ante är verkligen ingen promenadhäst, men jag tycker att han har blivit mycket lugnare nu när han är ute fler timmar och äter mer hö.

  Ikväll, efter att jag har sett Elsas värld ;-), kommer jag att skriva lite mer om det här med mentala träningen.

  Funderar lite på aha-upplevelsen från kursen igår

  Publicerad 2012-01-19 09:45:27 i Vanlig vardag,

  Fortsätter att fundera vidare på insikterna jag fick på kursen igår. Äntligen kan jag se min egen dek i det hela. Det är väldigt bra. Var lite frustrerad innan då jag inte såg själv. Brukar rannsaka mig, men här var det som omöjligt. Nu behöver jag smälta allt och ta till mig det. Återkommer med mina vidare funderingar.

  På mentalträningskurs - och jag relaterar till mina mansproblem...hmm

  Publicerad 2012-01-18 22:30:00 i Vanlig vardag,

  Nu har jag precis landat efter dagens lilla kurstillfälle. Tyvärr är det bara ett kvar. Jag önskar att de hade fortsatt i all evinnerlighet. Snacka om boost!

  Förra gången pratade vi om självbild och jag skrev ett inlägg även då. Jag har sedan dess jobbat med den här biten. Min självbild alltså. I förrgår såg jag något tragiskt. I självbilden ingår sitt inre samtal. Här är ett inlägg från i somras och nu undrar jag: Vad tror ni det HÄR säger om mig? Inte ok liksom. Jag tänker också till när jag kallar mig själv störd, dum i huvudet etc inne i mitt huvud nu. Det kanske till och med är så att jag ska utveckla det ett snäpp till och byta ut det till ett för mig positivt ord.

  Idag pratade vi om målbild. Jag kan erkänna: Jag har ingen! Inte någonstans i livet har jag det. Min enda målbild är att överleva. Här behövs en liten uppfräschning för mig.

   Vi pratade först om att ofta säger man vad INTE vill. På just den här kursen utgår vi från ett hästligt perspektiv. Exemplen var sådana som jag vill inte att min häst gör "slalom" när jag vänder över medellinjen, jag vill inte att min häst drar i höger tygel när jag rider i höger varv. Sammanfattningen av den delen var att hjärnar registrerar bort inte så det kroppen utför är jag vill - - - - att min häst gör slalom över medellinjen. Ni hajjar??
  Det man istället skulle göra var att man skulle tänka: Jag vill rida rakt över medellinjen. Jag vill att min häst har jämt tryck över båda tyglarna i höger varv. Tänk själv. Du har säkert något i livet som känns som ett hinder där du tänker: Jag vill INTE..... Har du någon gång ställt dig frågan vad du vill?

  Vi pratar mycket om känslor och hur de styr oss. Rädsla är tydligen överlägset den största och tränger sig igenom det mesta. Jag antar att det är "kampen för överlevnad" genom tiderna som gjort den till det.

  Då till mina problem med män. Eftersom jag medans jag satt där fick upp konkreta exempel gällande en person tänker jag använda den nu i inlägg. Notera nu att det jag nu kommer att skriva endast är mina tankar och inget personen i fråga någonsin yttrat sig om.

  Det börjar alltså med att jag träffar en person som är helt underbar. Andra dagen vi träffas säger jag till denne: Hur ska jag kunna uppväga alla dina tior? Vad säger då det om mig? Jag anser mig inte tillräckligt bra för denna person. Enkelt sammanfattat. Hur tror ni den ser på mig?

  Nästa grej. Jag skickar sms: "Jag vill inte att han inte svarar". Vad tror ni händer? Hur tror ni att jag lägger upp det jag skriver? Vill jag att han ska svara?

  Nästa grej. Han får typ damp och frågar: Vad har du för plan med mig? Plan är ju detsamma som mål typ. Jag svarar honom. "Inte vet jag. Jag har ingen plan." Då var vi där igen. Vad säger det om mig? Skulle du vilja vara med någon som inte ens har en plan eller ett mål med dig? Inte jag heller. Jag tyckte att han seriöst var en idiot för något inlägg sedan. Dock fick dagens kurs mig att inse min vikt i det hela. Mycket intressant.

  Det här är helt klart något som jag kommer att bearbeta och för mig känns det som en av de viktigare sakerna att arbeta med utifrån kursens perspektiv.

  Om den här bloggen och det jag skriver

  Publicerad 2012-01-18 16:22:00 i Vanlig vardag,

  Alla inlägg jag skriver här är bara det jag skriver rakt upp och ner. Ibland läser jag inte ens igenom det jag skrivit utan jag bara matar ut det hjärnan tänker och trycker på knappen Publicera. Vissa gånger läser jag igenom innan och rättar lite som blir fel i texten.

  Jag har provat att tidsinställa inlägg, men det känns inget bra att skriva vad jag kände och tänkte igår när det inte är samma som idag. Sedan ska jag erkänna: Jag har även ljugit i bloggen, men det har bara hänt två gånger.

  Jag har lite funderingar på en del saker nu och jag ska nog fundera lite till och sova på dem en par gånger. Här räcker det inte med bara sova på saken en gång inte. Lätt underhållande är det iaf. Jag känner kanske att jag inte kan dela med mig mer än så här just nu. Sorry! Jag vet att jag är lite för hemlighetsfull ibland.

  Bloggen är som en form av terapi för mig, inte för att jag känner att jag behöver terapi. Grejen är den att det är som att om jag skriver en sak så finns den till 100% helt plötsligt och samtidigt blir den offentlig och jag behöver inte fundera mer på det. Jag vet inte om ni förstår, men det var av den anledningen jag först startade bloggen för lite mer än ett år sedan. Innan hade jag en anonym blogg och det var så jag insåg värdet i att skriva för mig.

  När jag istället bestämde mig för att starta den här ville jag att ni skulle få lite mer förståelse för mig. Det finns också en person som hade spridit ut diverse lögner om mig och till er ville jag visa att det inte alls var så. Jag borde vara extremt besviken på den här personen, men tyvärr tror jag att det den berättade är verklighet för den personen och det om något är tragiskt.

  Jag fick för mig att skriva det just det här just här och nu då jag insåg hur jag ibland bara kliver åt sidan och betraktar saker i hopp om att förstå det som sägs.

  Nu ska jag äta och måste sluta vara ett flum. Idag blir det riktig mat iaf. Höll på att göra färdigt stallet när jag insåg hur hungrig jag faktiskt var.

  Mycket att stå i jämt numer känns det som

  Publicerad 2012-01-18 14:21:32 i Vanlig vardag,

  Sitter och väntar på att höbonden ska komma. Är skönt att ha ett lager hemma så man vet att hästarna har mat. Sedan har jag väldigt mycket att göra och jag är tveksam till om tiden kommer att räcka till. Får väl speeda på. Idag var vi en kort på jobbet och det är konstigt att man kan vara snabbare än normalt med 20% manbortfall. Antar att man höjer ribban lite. Sedan tror jag också att man skippar vissa saker man kanske skulle ha gjort om alla varit på plats. En kombination måste det vara.

  Nu måste jag kila ner. Måste flytta på lite saker innan han kommer och han brukar vara tidig.

  Nu börjar det arta sig igen

  Publicerad 2012-01-18 06:02:58 i Vanlig vardag,

  Igår hade jag lite svårt att sova igen, men det blir bättre. Totalt sett fick jag mer sömn än tidigare dagar även fast jag ställde kl tidigt för att hinna fixa någon lunch till idag. Det gick sådär att kliva upp tidigare men min exotiska lunch är snart färdig. Igår åt jag två korvskivor till middag och lunchen är i liknande koncept. Jag ska bli lite bättre på att planera min kost.

  Nej, nu måste jag kila iväg. Känner mig lite mer happy än tidigare dagar då jag fick reda på något som kändes som en lättnad igår. Ha det gött vänner!

  Förra inlägget blev nog inte riktigt färdigt

  Publicerad 2012-01-17 21:25:32 i Vanlig vardag,

  Andra delen av kursen pratade vi om självkänsla och självförtroende. Just vid det kurstillfället var båda på topp. Idag är de nog inte det, samtidigt har jag sovit otroligt lite den senaste tiden och att jag blev riktigt trött idag är nog bra. Nu när jag har sovit lite har jag samtidigt insett att jag inte behöver ha enorm ångest om jag inte somnar tidigt en dag. Jag kan som arbeta lika bra med lite sömn någon dag och då slipper jag åtminstone ha ångest över det.

  Jag får väl jobba lite på det här med mitt självförtroende och självkänsla ett tag. Det första jag tänker mig är att jag har lite av bekräftelsebehov, ett behov av att vara lite i centrum och synas har jag också samtidigt som jag vill vara osynlig och bara glida lite tyst omkring.

  Spännande att se vad morgondagen har att erbjuda. Det kan bli intressant. Vi ska prata om målbild tror jag och det om något är verkligen inte min starka sida. Jag lever helt planlöst och har inga mål. Faktiskt så är det precis så det är. Bra blir det nog. Kursledaren är väldigt bra.

  Tävlingsmomentet är det jag klarar bäst i livet, tror jag

  Publicerad 2012-01-17 21:17:11 i Vanlig vardag,

  Hade en jätterolig idé till ett blogginlägg, men när jag för en gångs skull behövde använda wikipedia fungerar det inte. Det kanske blir så att jag skriver det en annan dag.

  Nu har jag fixat stallet för kvällen. Imorgon tänkte jag kliva upp lite tidigare för jag har en del att göra innan jag drar iväg till jobbet.

  Har suttit här nu flera dagar och varit lite besviken på att bloggen inte har samma höga antal läsare som jag hade några dagar. Rannsakar jag mig själv har jag inte direkt levererat lika roliga inlägg heller. Och om jag tittar en gång extra är antalet läsare fortfarande högre än för två veckor sedan. Jag är bara löjlig och en konstant tävlingsmänniska.

  Idag gjorde jag något som jag sedan ångrade. Meningslöst liksom och varför gör jag något som jag vet ändå inte fungerar. Jaja, bara skita i det. Imorgon är en ny dag och då fortsätter jag mentalakursen-träningen eller vad den nu hette. Inser att den på ett sätt är bra för mig för även om jag gör vissa saker som andra aldrig skulle drömma om är jag faktiskt riktigt rädd för andra saker.

  Första delen av kursen tog kursledaren upp om att alla har en "safe-zone". Kursen är i första hand riktad till själva tävlingsmomentet när man rider, men jag vill gärna lägga in delarna i mitt övriga liv. Just den här första gången insåg jag att om jag ska träffa en grupp människor där jag inte vet vilka de är letar jag upp ett "moraliskt stöd" att ha med mig när jag går. Jag kan inte träffa en grupp andra människor utan att veta vilka det är. Det är faktiskt så att det är ett problem egentligen. På ett sätt hindrar det mig en del i mitt liv och jag började omedelbart att bearbeta det. Har hittat några fler saker där jag också kan härleda till vanliga saker i livet. Tävlingsmomentet är det jag klarar bäst i livet, tror jag. Där vet jag hur jag ska agera.

  Har väl en del att bearbeta och det är bara att börja överst på listan och sedan stryka över eftersom. Första steget är insikten om problemet tror jag. Det är dessutom det svåraste. Resten är ganska enkelt.

  Soffan is da shit

  Publicerad 2012-01-17 16:45:24 i Vanlig vardag,

  Har kört soffhäng hela eftermiddagen nu och lite sova på soffan ska det också bli. Imorgon måste jag vara på topp då jag har lilla kursen jag gått på några gånger nu. Sist var jag så trött att jag höll på att somna en stund. Det var inget roligt eftersom den var riktigt bra och jag verkligen vill ta del av den.

  Jag har några som visat intresse för att bli medryttare och någon som ska komma och provrida. Kanske blir bra det här ändå.

  När jag vilat upp mig lite ska ni få nya lite roligare inlägg än de här sista jag skrivit om mina sömnproblem.

  Hade glömt hur det känns...

  Publicerad 2012-01-17 12:41:25 i Vanlig vardag,

  I natt sov jag bara 3 timmar och med mina fyra i bagaget från igår natt är det ingen höjdare. Tack och lov har jag frigång om en timme och då är det soffan som gäller en timme eller två. Insåg en sak igår och det är att ibland måste man stänga hörapparaten för sin egen skull. Personer som inte vill en väl för egen vinning bör man inte lyssna på, men det visste vi sedan förut. Jag fick bara en liten reminder.

  Jag lovade att alltid vara ärlig mot mig själv

  Publicerad 2012-01-17 00:31:37 i Vanlig vardag,

  Mitt liv är egentligen ganska inrutat och jag har vissa saker jag följer stenhårt. Mina principer. Jag lever efter dem. För länge sedan, idag kommer jag inte ens ihåg vad det var som hände, lovade jag mig själv att ALLTID vara ärlig mot mig själv. Det har jag hållt sedan dess. Det är möjligt att jag sårat någon annan på vägen, men det gör inte alls lika ont att bli sårad av någon annan som att bli sårad av sig själv.

  Jag skrev idag att jag var olycklig. Det är jag också. Till viss del. Det finns något som är det sista jag tänker på varje kväll innan jag lägger mig. I sig är det inget dåligt. Tvärtom! (tror jag) Det går inte heller en endaste dag utan att jag tänker på det. Alla säger att det är fel, alla utom en. Han är min räddning. Det är till honom jag vänder mig när jag behöver stöd i just det hä. Jag vet egentligen också att det är fel, men det var det där med att såra sig själv. Jag kan bara inte göra det. Just nu lever jag varje dag med ett stort hål i mitt bröst det är såret jag bär på varje dag. Det är fortfarande ok. Jag har ju varit ärlig mot mig själv och är det fortfarande. Längst ner i djupet av mitt sår finns svaret och jag vet precis vad det är. Om jag så vaknade mitt i natten skulle jag kunna svara. Det skulle inte finnas några tvivel.

  Problemet är att det inte är jag som har bestämt att det ska var så här. I livet använder man chansningar och korten blev som färre och färre och nu finns det inga kvar på mitt bräde. Jag vet att så fort bara kanterna är läkta är jag uppe och slåss igen för det är så jag fungerar, men som det är nu måste jag nog se baksidan av ett chanskort från den andra spelplanens halva för att jag ens ska ta upp ett av mina nuvunna kort. Jag kan till och med glida förbi och ta det kortet ur handen och köra chansningen själv. Det är svårt att spela själv när spelet är för två spelare.

  Just nu sitter jag strandad och det kommer jag att fortsätta göra. Samtidigt som jag måste vara ärlig mot mig själv kan jag inte spela ensam. Det var ju för två. Nya medspelare dyker alltid upp längs vägen, men jag vill spela med samma. Så länge jag vet att jag vill spela med samma kommer jag inte att byta för jag förlåter aldrig mig själv för de gånger jag varit oärlig.

  Såret kommer att läka. Det vet jag, men jag skulle hellre se att det inte fanns något ärr.

  Är lycka och olycklig samma sak?

  Publicerad 2012-01-16 20:24:05 i Vanlig vardag,

  Känner mig lite olycklig. Det är som är jobbigt är att anledningen till att jag känner mig lite olycklig inte är något jag kan göra något åt. Det ligger som inte på mitt bord och jag kan som inte påverka det. Förhoppningsvis går det över. Jag har heller ingen att prata med om det för de flesta tycker ändå att jag är dum i huvudet när det kommer till det här, men jag kan som inte låta bli. På något sätt har jag accepterat att det är så här och väntar på att min "olycklighet" ska gå över. Annat kan jag inte göra.

  Usch! Många gånger har jag tänkt att det skulle vara lättare att  bo själv ute i skogen i en stuga och bara ha mina hästar och hunden. Fan, vad enkelt det skulle vara. Jag kan satsa på att bli pokerspelare eller nåt så jag slipper andra människor. Det skulle vara riktigt enkelt.

  Just när det gäller den här punkten(vi kallar det så här) är jag olycklig precis varenda dag. Det är lika bra att jag erkänner det. Har precis erkänt det för mig själv och jag kan lika gärna erkänna det för er. Resten av mitt liv är jag nöjd med. Det är bara här som jag är lite(läs: ganska mycket) olycklig. Vad ni än säger tänker jag vara olycklig ett tag över det här för det är enda sättet att bearbeta det. Det är ju inte så att det på något sätt påverkar mitt övriga liv och då känns det som att det är helt och hållet upp till mig om jag vill ha det så här eller inte.

  Kan ni inte acceptera att det är så här det är ur mitt perspektiv kan vi diskutera något annat. Att försöka tala om för mig vad jag ska göra är helt fel taktik. Jag är en person där du måste få mig att ändra åsikt. Jag lever alltid efter mina åsikter och enda gången jag ändrar mig gällande något är när jag själv anser att det jag ändrar till är bättre än det som var innan. Just nu vill jag ha det så här och då får det vara så. Ibland behöver man ha hoppet att leva på och det kanske är just det jag behöver nu. Hoppet om att Det finns! Är det så att det som gör en lycklig även är det som gör en olycklig?

  Sömn kanske inte behövs faktiskt

  Publicerad 2012-01-16 17:28:54 i Vanlig vardag,

  I natt hade jag vissa sömnsvårigheter igen. Det är faktiskt konstigt. Normalt sett de gånger man har svårt att sova brukar det vara något som är fel osm man går och tänker på, men så är det inte nu. Jag kan bara inte sova helt enkelt.

  Det första jag åtgärdade var mitt sena koffeinintag. Inget kaffe efter typ 18. Nästa sak jag tror att jag måste åtgärda är att jag gör för lite i förhållande till vad jag är van att göra. Det borde vara enkelt att åtgärda genom att tex rida hästarna lite mer, men det är svårt att ta för sig det.

  I slutändan blir det nog bra. Det är väl bara att se till att jag är helt slut varje kväll jag kommer in så att jag helt enkelt däckar ihop i sängen. Svårare än så borde det inte vara. När jag var sjuk i somras upptäckte jag känslan av att inte vara helt slut varje dag. Både mentalt och fysiskt. I höstas kom det tillbaka lite, men nu sedan jag flyttat in och bor bredvid stallet och sköter mitt eget stall har jag hittat tillbaka i läget där jag inte är helt knäckt konstant. Det är skönt och jag tycker om det. Antar att det blir till att hitta något mellanläge.

  Mitt när jag sitter och skriver inlägget här ringer en som är intresserad av att bli medryttare. Hon verkar passa till det jag söker. Hon skulle höra av sig om hon ska komma och prova den här helgen eller nästa. Jag fick dessutom in ett extrajobb nu på söndag och det är också bra. Jag vet att ni ibland kanske undrar om jag jobbar jämt, eller så gör ni inte det? Vilket som ligger min normala arbetsmånad på typ 200 timmar. Det var av den anledningen jag tyckte att 85% var lagom arbetsbörda först, men jag känner mig själv. 200 timmar är det jag vill jobba. Min kroppsrytm tycker att fritid är onödig.

  Hjärnan kanske har insett att vi måste dra ner på sovtiden. Den är nog onödig egentligen. Det finns en person som jag är riktigt avundsjuk på. Av sig själv sover han bara fem timmar per natt. Han vaknar sedan av sig själv och är pigg och vaken.

  Era lockelser

  Publicerad 2012-01-15 22:24:05 i Vanlig vardag,

  Jag har funderat lite sista tiden på den kraftiga ökningen av mitt besöksantal och kommit fram till några slutsatser. Mina slutsatser brukar bli väldigt enkla och av simpel karaktär. Så även denna gång.

  Vissa dagar när jag är "in the mood" för att skriva ett, vad jag anser, blir det oftast något där jag gör någon form av sarkasm, ironi, parodi på mig själv. Det är så det känns att vara jag ibland också. Jag känner mig som en karaktär hämtad ur en teknad serie ibland.

  Det ni i första hand lockas mest av är de sexistiskt lagda inläggen. Utan tvekan leder de ligan. Vi kan nog tillsammans konstatera att det beror på att Era hjärnor har en kraftig dragning till sexuellt relaterade saker. Vad det beror på kanske vi bör ta reda på. Det kan vara så att det ligger en undanträngd hämning angående eran sexuella sida och ni kanske behöver lätta lite på den. Jag kanske ska börja med terapeutiska inlägg här på sidan. Om ni känner att det är på det viset kan jag råda er att pröva läderpiska och handfängslen. Fungerar det, behöver ni inte fundera på vidare terapi. (Om det bara fungerar när det gäller er nuvarande partner gör ni nog lättast i att helt enkelt byta speciellt om det är läderpiskan som hjälper)

  Som en stadig tvåa läser ni helst om det handlar om bajs. Ja, sorry, men så är det. Nu skriver ju jag om hundbajs mest och jag känner att gränsen nog är nådd vad gäller min egen nivå där. Det är möjligt att det någon dag dyker upp en kisshistoria för jag har två sådana på lut, men det är inte säkert.

  På tredje plats kommer inlägg relaterade till mitt stall. Jag vet inte om det är det att ni vill se mig slita blod, svett och tårar i ett projekt som till viss del känns helt galen. Eller om det helt enkelt är så att ni är intresserade av hur det fortlöper. Människans innersta längtan, åtminstone svenskens, är ju ändå att se andra misslyckas. But I will not! Ett misslyckande är endast ett misslyckande i betraktarens öga.

  För att sammafatta det hela kan vi konstatera att Ni är sexistiskt lagda, skulle behöva använda läderpiska och handfängslen för eran terapi. Sedan är ni intresserade av bajsets funktion i samhället(det är ju det mina hundbajsinlägg handlar om). I övrigt vill ni bara se mitt onda slit med blod svett och tårar.

  Godnatt. Jag kommer att fortsätta i samma stil. Jag har funderat på att göra en lista med vad jag anser är mina tio-i-toppinlägg och det gör ont att behöva erkänna det men de kommer att handla om sex och hundbajs.

  Han sa att det var länge sedan han fick sätta på någon nu

  Publicerad 2012-01-15 19:48:24 i Vanlig vardag,

  Jag berättade ju för er att jag fick ett "erbjudande" häromdagen. Antar att det nog kvarstår, men jag har pratat med en annan som beklagade sig lite. Det gjorde ju visserligen den här med "erbjudandet" också. Sex veckor var det tydligen. Jag säger ju det, man ska inte ha förhållande. Det enda det känns bra för är ju att man delar på räkningarna. Det är bra. Värre är det att man måste dela säng. Jag kommer ihåg en gång när jag inte var så många år och var hemma hos en kompis. Dennes föräldrar hade varsin säng i sovrummet. Det kändes helt weirdo. Det gick liksom inte ens att styra ihop sängarna till en och jag kommer ihåg, eftersom jag är jag, att jag frågade varför de hade varsin. Idag inser jag ju bara att de fattat grejen liksom. Det är bara jobbigt att behöva dela säng. Fatta när man vill vara ifred och ska behöva känna någon annans jävla piller på huden. Nej, tack! Fram för delad säng. Hmm...jag kanske ska skita i att hämta andra delen av mikn. Jag har ju en soffa. Tål att funderas på.

  Till den här sista som beklagade sig då. Han ville gärna sätta på någon eftersom han inte fått något sedan förra sommaren och nu började känna sig allvarligt desperat. Rent spontant tänker jag nu att den antagligen har ett förhållande med gemensam säng. Den andra kanske har bullat upp med kuddar emellan. Själv brukar jag använda hunden. Han ligger bra i mitten av sängen vid behov av eventuell avdelning. Dessutom är han pålitlig. Kuddar ramlar ju gärna isär och täcket är fluffigt så det går ju att platta till. Iaf så hade han inte fått sätta på någon sedan förra sommaren och det var ju tråkigt för denne.  Varför då höra av sig till mig? Nä, som singel kan du faktiskt välja och har du som mig, bara ena halvan av sängen kan du hänvisa till soffan. Jag kan berätta en sak till. Jag har faktiskt två tältsängar på loftet så om jag vill kan jag förvara två stycken däruppe. Loftet verkar ju lagom långt bort och två till som betalar räkningarna skulle ju inte vara dumt.

  Vi kan ju bara hoppas att den där andre får sig något för det verkar ju jobbigt att vara desperat. Det kanske är så att vi ska råda denne att dela på sängen.

  Vargen var lös i skogen

  Publicerad 2012-01-15 16:46:54 i Vanlig vardag,

  Jag och Vson gick ner till stallet för att arbeta. Till viss del för att vi såg andra där nere och att vi ville ha lite sällskap. Precis när vi hade klätt på oss och skulle börja gå såg vi en bil åka, typiskt, men sedan kom det också en. Innan vi gick laddade vi upp med följande pose.


  Jo, det är faktiskt ett sätta att tagga igång enligt V även om vi tycker att det ser lite konstigt ut.

  Väl i stallet hittade jag en som skulle promenera med sin häst skogen så jag och Norton slog följe. På så sätt kunde även V följa med och har dagen innehållit en skogstur är hans lycka total. Jag vågar inte ha med honom när jag rider. Ledsen att skärpan på bilderna inte är den bästa. Det är lite svårt att gå, försöka få kamerans fokus på springande hund, hålla i häst och lyckas trcka på knappen samtidigt.

  V såg något i skogen och drog som en avlöning. Mitt hjärta hann stanna. Vi är jättenära Arlandabanan, typ 150 meter eller något sådant när vi går den promenaden och jag är livrädd att han ska springa på spåret. Där går bla Arlanda Express och de kör inte lite snabbt. Efter en stunds vrålande kom han iaf tillbaka.

  Vi fortsätter att gå en bit och han får upp ett spår och börjar yra runt oss. Jag vrålar som en tok åt honon, men han blir som helt paralyserad. Då ser jag några hästar en bit bort i skogen som är lite stökiga så jag kallar in honom och håller i honom. När hästarna närmar sig oss berättar de som rider, som vi för övrigt känner, att de blev livrädda först och trodde att det var en varg som sprang runt. Hmmm, jag vet inte, men hur var det? Finns det vita vargar, eller inte?

  Vson vill ha fans till sin nya facebooksida

  Publicerad 2012-01-15 12:20:36 i Vanlig vardag,

  Vson vill ha lite fans till sin facebooksida som han gjort idag. Han fick inte till en gillaknapp. Egentligen vill han ha en ruta med livestream och jag lovade att se om jag inte kan hjälpa honom med det senare. Nu måste vi ner och ta hand om hästarna.

  Ni kanske kan gilla hans sida ändå via länken: http://www.facebook.com/profile.php?id=1219591461#!/pages/Vson/175008195932015

  Om inte, får ni vänta till senare idag när vi är färdig med hästarna.

  Lagt ut annons om stallplats nu

  Publicerad 2012-01-15 11:10:05 i Vanlig vardag,

  Sådär, då har jag lagt ut första annonsen om att jag har en stallplats att hyra ut. Den blev nog inte så bra som jag hade hoppats, men jag tänkte att jag får väl träna lite på att skriva annonser. Jag kanske skulle göra en liten research också för att se vad andra skriver och vad som är väsentligt att veta om ett stall egentligen.

  Lite svårt att lägga ut bilder i annonsen då stallet ser förjävligt ut. Det kanske bara är så att man i annonsen ska skriva: Vill du att din häst får mat och vatten 365 dagar/år? Då har du hittat rätt stall. Räcker inte det? Själv är jag hellre utan både ridbana och ridhus och allt möjligt bara jag vet att hästarna får den mat och vatten de ska ha varje dag.

  Jaja för alla er nyfikna och ni som är ute och snokar kan jag göra det lätt för er: Jag har lagt ut en annons och den är på Bukefalos. Nu slipper ni sitta och leta runt.

  När jag skulle lägga ut numret var jag tvungen att ringa till min gamla mobil för att veta vilken nummer jag har. =) Livet är inte lätt alla gånger.

  Mitt liv som lantisvovve

  Publicerad 2012-01-15 09:36:55 i Vanlig vardag,

  Det här är bara en av alla mina dagar. Vi inleder nästan alltid med att ta ut hästarna på morgonen. Sedan gå vi upp igen för att äta frukost. Jag fattar fortfarande inte det här med att äta flera gånger per dag. Det är inte tidsbesparande och det finns massor med arbete att utföra.

  Igår körde vi stora monstersugen. Jag vet inte om jag tycker om den eller inte. Det är ju som att den stjäl mina saker när det sugs in i den. Iaf måste jag hjälpa till så jag springer i vild förtvivlan runt och jagar styrgrejen. Den delen där munnen sitter. När jag väl har fått av den fortsätter jag med hålsugen. Se själva.


  Hon säger att jag inte ska springa runt så mycket för det ramlar ner andra saker och det som ska in i hålet flyger tydligen bara runt. Hon klagar på att det blir svårt och att resultatet inte blir så bra. Jag säger bara: "Monster är till för att dödas".


  Titta så roligt vi har. Kan vi inte köra lite till?


  Efter monstersugningen gick vi ner till stallet och arbetade där. Jag hittade ett dinosaurieben på gårdsplanen och blev väldigt stolt. Titta så fint jag har lagt det så att alla ska kunna se. Tydligen fick jag inte gräve ner den i Antes box. Hon påstår att jag förstör bädden. (Hon klagar jävligt mycket på att Ante gör det också, så vad är egentligen skillnaden?)


  Visst ser väl även ni att det är ett dinosaurieben? Jag har en plan för det också.  Kan vi äta Soup de la pinn ikväll???


  Vi kunde inte det. Hon sa att vi skulle arbeta restaurang. Nåväl, jag sparar det utanför dörren så länge. Jag tycker hon är lite otacksam. Jag bär ju hem mat varje dag och ingenting duger. Kan inte vara lätt att vara hennes man inte.


  Efter allt mitt hårda arbeta la jag mig på sängen för att sova när vi kom hem från restaurangen. Jag tyckte jag var värd det efter dagens insatser.


  ....sedan får jag inte ligga vid huvudkudden. Prövar mitten av sängen istället. Inte det heller? Då ska jag passa på att nämna att det jag ligger på just nu är hennes uddastrumpor som hon slängde ur garderoben innan hon åkte. Tydligen hade hon inga rena likadana. Konstigt? Det är ju jag som gör allting här. Det har ni väl märkt?


  Självklart blir jag lite sur. Som jag har ställt upp idag. Känner mig lite som Putt-&-kantsmurfen.


  Vid fötterna får man tydligen ligga. Ja, mannen till henne kan verkligen inte ha det lätt.

  Blir ni inte lite sugna ni också?

  Publicerad 2012-01-14 23:08:07 i Vanlig vardag,

  Jag lovade er att Vson skulle få skriva sitt inlägg när vi kom hem ikväll. Nu är det som så att han redan har gått och lagt sig. Han får skriva det imorgon. Istället bjuder jag på några bilder från kvällens arbete. Flera gånger under kvällen kom gästerna fram och tackade för att det var så bra och trevligt och det är alltid roligt att få beröm. 

  Titta vad fint det var upplagt i buffén. Det var en medelhavsbuffé. Ser det inte aptitretande ut?

  På buffén fanns det fetaost/olivpaj, mozzarella/tomat med vad jag tror var balsmicovinäger, parmaskinka och melon, ricottaspenattortellini med lime eller citronsås(tror att det var det), kycklingspett av något slag, två sallader och sedan var det ett fat med olika korvar. Ett ostfat fanns det också.

  Drycker fanns det givetvis också.  Ledsen att de två sista bilderna hade lite darr på skärpan. Gästerna började precis komma och det ser ju lite illa ut att springa runt och fota en massa.

  Jag har lovat Vson en sak

  Publicerad 2012-01-14 13:28:19 i Vanlig vardag,

  Nu är det dags att dra sig mot jobbet. När jag kommer hem senare ikväll har jag lovat att Vson ska få skriva ett inlägg. Han har lite att berätta säger han. Det är lite om allt arbete han utför och han vill speciellt berätta om sitt senaste uppdrag som innefattade ett dinosaurieben. Den ni! Håll till godo för han har mycket att berätta.

  YES!!!

  Publicerad 2012-01-14 09:52:24 i Vanlig vardag,

  Just för sekunden är jag bara för nöjd med mig själv. Jag har precis lyckats få till en rekommenderaknapp till alla mina inlägg. Ni vet en sådan där knapp som rekommenderar ett inlägg i taget. Det är inte så lätt faktiskt. Man ska veta vad det ska stå i koden och man ska lägga in den på rätt ställe i kodmallen. Tjoho! säger jag bara.

  Nu ska jag äta frukost färdigt. Sedan ska jag gå ner till stallet, eller innan det måste jag hitta min arbetsskjorta och tvätta den. Sedan ska jag ner till stallet. Idag släppte jag ut båda hästarna utan täcke. Ante verkade ha någon form av klåda igår för han fick klidamp när jag tog av honom täcket. Eftersom han sedan inte kunda klia sig ordentligt blev han arg och sparkade bakut inne i boxen och reste sig mot dörren. Han är verkligen en liten knäppgök. Jag tänkte att han skulle få byta box sedan när det kommer en fjärde häst. Det är nog inte så bra för honom att stå i just den boxen.

  Iaf så tog jag ut honom på ridbanan så han skulle kunna rulla, men han fick ännu mer damp därute. Hunden fick damp inne i stallet och skällde som värsta galningen för att han inte fick vara med och "leka". Det hela slutade med att en från grannstallet tog sin bil och svängde förbi för de trodde att det hänt något och att mina häst var lös. Jag skulle ha svarat: "Nej, det är bara jag och min apcirkus som är ute."

  Blev lite besviken idag

  Publicerad 2012-01-13 22:12:02 i Vanlig vardag,

  Faktum är att jag blev det. De senaste dagarna har det vällt in besökare på bloggen och jag har inte haft så många någon gång. Idag kom jag knappt upp till hälften. Jag antar väl att ni har annat att göra en fredagkväll än att läsa min blogg. Själv kom jag hem för en stund sedan och sitter nu och dricker en kopp te (har tröstätit några kakor också). Tröstäta kanske var fel beskrivning. Middag hade varit något bättre att äta än de kakorna faktiskt, men det skulle jag ha tänkt på innan. Jag äter faktiskt lunch och middag nästintill varje dag. Jag äter dessutom rätt nyttig mat och är medveten om vad jag stoppar i kakhålet.

  Nu blir det sängen antar jag för mina ögon går typ i kors och jag har haft migrän gnolandes i bakluven hela dagen. Ska bli skönt att sova. Hoppas bara inte hunden väcker mig alltför tidigt. Imorgno är det en ny dag och gissa vad? Jo, jag ska jobba. =D Ovanligt va? Börjar bli mer ovanligt att jag är ledig en helg, men det är ok. Jag tycker om att jobba och nu verkar det som att jag är uppe i normala arbetstimmar snart igen. Jobb helar!(eller?)

  Jag och hunden var ner till stallet tidigare ikväll och när jag nu hällde upp mat i hans skål ser jag det här ligga bredvid. Det är sopor han hittat sedan hästarna som stod i stallet innan stod där. För er som inte kan något om hästar är det en boots som man har nere för att skydda hoven. Vet inte om det är vad jag vill ha inne egentligen, men hunden säger att det är ett byte vi kan steka imorgon. Jag sa att jag var lite tveksam till det och då svarade han mig att den är benfri, men jag vet inte jag.

  Den här fredag den 13:e so far

  Publicerad 2012-01-13 16:34:51 i Vanlig vardag,

  Idag har det väl inte hänt mycket. Dagen har varit relativt lugn. Visserligen fick jag ett "erbjudande" i morse, men jag är inte så billig. Vill man ha mig får man nog kosta på lite. Då menar jag inte pengamässigt utan efter min senaste fadäs gäller det att den som vill ha något med mig anstränger sig lite. Och inga fler idioter, tack! Nu är det svårt att avgöra i förväg om det är en idiot eller inte. Förhoppningsvis upptäcks det tillräckligt fort för att det inte ska få några konsekvenser.

  Angående det här erbjudandet jag fick då. Som kvinna vill man någonstans tro att ni är ute efter annat än bara sex, även om sådant inte är fallet. Annars är det ett faktum att ni får precis ingenting.Som jag sa, ni kan åtminstone låtsas. Det är inte ens ok om det är det enda vi är ute efter för det är bara ok om man är kvinna. Om man som man går ut och säger att man är ute efter en enda sak då garanterar jag att du blir kallad för skitstövel. En kvinna? Nej, hon blir inte kallad för skitstövel. Hon blir nog snarare lite hyllad på något sätt för kvinnor får egentligen inte vara sådana. Jaja, nog om det.

  Det sjuka är, om jag ska vara ärlig, är att den jag egentligen vill träffa är den här idioten som jag skrev om i förförra inlägget. Jag vet, det är tragiskt, och jag vet inte varför jag vill. Jag har funderat lite över det och om jag mot all förmodan skulle träffa honom skulle jag antagligen säga rakt ut till honom "Jag pratar inte med idioter." och ni som känner mig vet att jag skulle vara extremt otrevlig när jag gjorde det. Det är nog faktiskt bara jag som kan vara så otrevlig som jag skulle vara just då. Men, men eftersom han tycker att jag är en idiot tänkte jag att det är ingen idé utan jag ska sluta fundera över det hela. Det är ju sjukt egentligen att jag har flera andra som visar intresse, men det är idioten jag vill träffa. Det kanske bara är en jävla fixidé egentligen.

  Jaja, nu blir det till att fixa något till middag, hoppas att strömmen inte går och sedan gå ner till stallet lite senare.

  Jag vet inte vad som har hänt

  Publicerad 2012-01-13 09:42:15 i Vanlig vardag,

  Jag har börjat sova så dåligt på nätterna. Det brukar inte vara ett problem för mig och jag är egentligen inte trött. Kanske beror det på att jag var ledig och sedan var hemma för att jag var sjuk. Dumt nog kom jag på efter sju igår att jag var väldigt sugen på kaffe. Ikväll tänker jag inte komma på något sådant dumt. Förra helgen berättade jag om en liten surprice hag hade åt er, men det verkar som att det blir förskjutet ännu lite till. Tanken var först att det istället skulle ske i helgen, men tiden verkar inte räcja till riktigt.

  Förra fredag den 13:e....

  Publicerad 2012-01-13 05:19:00 i Vanlig vardag,

  Vissa datum är lättare att komma ihåg än andra. Fredag den trettonde är ett sådant. Faktum är att jag minns förra fredag den trettonde.

  Här har ni länken till det enda inlägget som jag skrev den dagen: http://livetpaenkant.blogg.se/2011/may/min-hast-har-folat.html

  Anledningen till att det bara blev ett inlägg den dagen är att jag var på en date på kvällen.  Ni kan läsa om den också, men den innehåller fler inlägg än bara ett. Jag tror det börjar någon gång den 10:e-11:e någonting. Ni får bläddra ner och läsa bland inläggen. Det är väldigt underhållande. http://livetpaenkant.blogg.se/2011/may/
  Tyvärr, tyckte/tycker ju han att jag är en idiot(vilket att jag även tycker att han är numer) så, så.

  Får se vad den här fredag den trettonde har att erbjuda. Kanske något roligt, kanske inte. Jag har inget planerat utan det får bli som det blir.

  ...och nu har jag ångest för att bilen ska brinna upp

  Publicerad 2012-01-12 21:55:35 i Vanlig vardag,

  Kom precis innanför dörren efter att ha fixat stallet färdigt. På vägen hem passade jag på att stoppa laddaren i bilen. Hyresvärden trodde inte på mig när jag sa att hunden gjort slut på batteriet. Det är faktiskt sant. Hunden måste ha satt på  lampan i bagaget och jag har inte märkt det. Jag höll ju inte på att komma hem från jobbet idag eftersom batteriet inte orkade starta bilen. Det var hundens fel. Nu har jag då ångest för att bilen ska brinna upp när den står här ute med laddaren i i natt(Vad konstigt det såg ut med i i natt. Heter det kanske i inatt?)

  Från en sak till en annan. Bilen blir ett senare problem. Jag och hunden gjorde mat idag och jag fattar inte vad det är, men det såg ut som att ett mumintroll gått genom köket och spytt i min mat. Se själva!


  Inte nog med att mumintrollet spydde på spisen. Hustrollet kastade ner en lökbit och en oidentifierbar sak från wokpåsen på golvet. Det där lilla vita ovanför det oidentifierbara är ett riskorn, men det är från gårdagens middag. Eventuellt kan det ha ramlat ner i morse när jag fixade lunchlådan. Jo, det är ju så att jag låter maten stå kvar på spisen över natten. Man dör faktiskt inte av det. I sådana fall hade jag dött för länge sedan.


  Sedan kanske ni undrar vad det här nedanför är. Det ska jag svara på! Jackorna ligger på golvet av den enkla anledningen att de var dyblöta eftersom det har hällregnat hela dagen och en stor del av mitt arbete sker utomhus. Jag har inga element, jag har golvvärme, med andra ord värmen finns på golvet. Under den röda jackan ligger en fd täckesgjord som hunden har burit upp de x antal hundra metrarna som är från stallet. Det vita under den blå är en creme fraicheburk från gårdagen som hunden fick slicka ur - och nej, han tar inte upp och slänger det han får själv och uppenbarligen har inte jag plockat upp den. Sedan kanske ni också undrar varför det står en våg här. Det kan jag förklara. Igår hade jag ett behov av att torka badrumsgolvet efter min magsjukeperiod. Ett behov av att torka det med mopp, därför var jag tvungen att ta ut det som stod på badrumsgolvet dvs matta och våg. Kudden som ligger underst, ja, den låg på tvättmaskinen, men eftersom jag körde den och alla saker som ligger på skumpar av under ridturen var jag tvungen att ta ut även den. Anledningen till att den låg på tvättmaskinen var att den egentligen skulle tvättats först, men sedan kom det magsjukekläder emellan och behovet av att tvätta dem var större.

  Jag har inte berättat om stekspaden som jag hittade på hundens "matplats" dvs min matta eller om fyllda soppåse nr 2 som jag precis gick ut med. Ni vet den som hunden stulit sopor ur från att den i sophinken redan var full. Soppåse nr 1 har redan varit full i några dagar.

  Ja, alltså det är inte lätt att leva. Skit kommer och skit går(åtminstone om man har hund). Nej, en liten uppröjning kanske skulle vara på sin plats. Jag har iaf bara en "full" diskmaskin ståendes odiskad på diskbänken.

  Nu? Jo, jag tänker soffslappa en stund innan jag funderar över andra mindre viktiga saker.

  Vissa saker är så jobbiga att prata om

  Publicerad 2012-01-12 19:29:18 i Vanlig vardag,

  Nu ska jag gå över till Hyresvärden. Det är lite jobbigt. Egentligen skulle det inte vara det, men eftersom jag måste köra mitt sätt så blir det lite jobbigt. Om jag känner mig själv rätt kommer jag nämligen att nämna detaljen att jag var tvungen att öppna instruktionsboken för att få upp motorhuven på bilen alldeles nyss. Det är seriöst pinsamt! När jag väl fått upp den skulle jag hitta batteriet. Jag vet! Det är tragiskt, men det slutade med att jag stod där och glodde. Lite tur var det att jag inte satte fast batteriladdaren i stötdämpargrunkan där fram för jag var på väg att göra det först. Jag fick återigen ge mig för instruktionsboken.

  Nu ska jag gå till honom och fråga om det finns någonstans jag kan sätta i laddaren. Det är ju inte pinsamt i sig för jag ser verkligen inget uttag på väggen någonstans. Det som däremot kan bli pinsamt är när jag råkar nämna de här detaljerna i förbifarten. Sist jag hade problem råkade jag högt och tydligt säga att jag bara satt i bh och trosor inonhus och tro mig när jag säger att jag har INGA som helst problem med att få hjälp med att fixa saker. Det kanske till och med är så att jag måste säga något mer. Jag har ju tydligen varit uppe som samtalsämne på hans jobb. Lite roligt måste jag ändå få ha.

  Något bimboaktigt och korkat ska jag väl kunna komma med. Jag har gjort det förut och kan göra det igen. I promise you! Om det kommer något roligt ur min mun ska jag uppdatera er senare. Nu måste jag ner och mocka, vattna, höa och natta hästarna.

  Hållaisnoppenmannen och jag diskuterar Herr Snygging

  Publicerad 2012-01-12 17:31:06 i Vanlig vardag,

  Berättade i förra inlägget om att jag hade svårt att somna igår kväll. Det berodde lite på min extas över mitt ökande antal läsare. Jag låg där i sängen och tänkte att jag behövde en reservplan om Hållaisnoppenmannen inte kom med något bra i vårt samtal som jag skulle kunna skriva om. Vi samtalade idag han och jag, däremot var vi inte överens. Jag berättade att jag ville skriva ett inlägg om Herr Snygging och varför jag inte vågar/vågade ringa till honom. Hållaisnoppenmannen sa då till mig att jag inte får skriva sådana saker som jag förklarade att jag tänkte skriva. Det kan tydligen vara kränkande.


  Grejen är den att jag vågar inte höra av mig till honom pga. min rädsla att han ska ha liten. Jag kan inte använda fler könsord i bloggen snart, men ni fattar väl vad som skulle kunna vara litet. Det här är värsta problemet. Tänk om liksom! Vad ska jag göra då? Det är ju inte direkt så att man kan säga: "Ursäkta! Du har ganska liten. Jag skulle uppskatta om du kunde kliva av för jag tror att jag måste leta upp någon med lite större." när man ligger i sängen. (Eller?) Tänk om det skulle vara så illa att man måste ligga där och fundera på om han är inne, eller inte. Då får man ligga där och titta upp i taket och försöka typ känna efter först. Det är ju inte så att man har lust att fråga, för det är ju jobbigt både om han då så att säga skulle vara inne för det innebär ju att jag i princip säger att han har liten och sådant får man ju inte säga. Det är tabu. Skulle han mot förmodan inte vara inne ja då är det ju lika pinsamt det. Då är det som att jag antagit att han har liten. Hur jag än vänder och vrider på det blir det inte bra. Antagligen är det också så att medan jag ligger där och funderar ja, då hinner han bli färdig och då är ju svaret givet: Han var inne! (No comment needed)


  Enligt Hållaisnoppenmannen får jag inte skriva sådana här saker för det kan vara kränkande för de som har liten. Men sorry alla män. Vi kvinnor pratar faktiskt om sådana här saker och tyvärr, storleken har betydelse. Bara för att göra saken ännu sämre för er som det nu skulle vara kränkande för brukar vi även prata om vilka män det är. Jag får väl säga sorry igen och ursäkta mig ännu en gång. Om det ska vara någon tröst så är det inte så att vi lägger någon större vikt vid det om det skulle vara så att jag skulle möta ”offret” på tu man hand. Här vill jag nog ändå tillägga att det med största sannolikhet är alkohol inblandat. Det enda som skulle kunna hända är att vi(kvinnorna då) vid nästa möte antingen säger: Du hade rätt! Till vår vännina. Alternativt: Nja, jag vet inte om jag är beredd att hålla med. Det finns alltså en chans för dig att bättra dig.


  Hållaisnoppen mannen tyckte även att jag skulle lägga till något om kvinnor här så att det skulle bli jämnt fördelat och något negativt om båda könen, men jag vet inte om jag kan. Han nämnde något om två lövbitar som hängde och något om en prinskorv som flög runt i en korridor. Ja, ni kan ju tänka er själva hur han menade. Och det är nog sant. Det kan nog vara så också. Svårt för mig att skriva om det bara då jag inte har egen erfarenhet. Dessutom är det nog ganska omöjligt eftersom jag inte har någon prinskorv. Vi kanske måste fråga Hållaisnoppenmannen om han kan gästblogga någon dag.


  Åter då till det inlägget skulle handla om Herr Snygging och att jag var rädd för att höra av mig till honom. Nu vet jag inte om det är något problem eftersom jag är jag och det är någonstans här jag inser att jag borde vara tyst, men det kan ju inte jag. Det är nämligen som följer. Sist jag träffade honom tittade jag på lite när han arbetade. Efter en stund kom jag på mig själv med att stirra. Då menar jag inte på hans skor alltså om det nu var det ni trodde. Lite mer mitt på hållet liksom. Ni vet sådär pinsamt stirrande. Nåväl, jag är van att vara pinsam. Det jag kunde konstatera var iaf att han nog inte har så liten. Paketet syntes ju så att säga. (Vi kvinnor diskuterar även om vi sett ett "paket" som verkar intressant.)

  Men jag får ju inte skriva sådant här för Hållaisnoppenmannen för det är kränkande mot de som har liten penis så det kommer aldrig att bli något sådant inlägg.

  Hade svårt att sova i natt pga bloggens nya inriktning

  Publicerad 2012-01-12 09:56:36 i Vanlig vardag,

  I natt hade svårt att somna. Jag låg länge och tänkte på mina kommande inlägg. Än har jag inte fått något samtal eller sms så något inlägg om dagen blir det inte än. I natt kom jag iaf fram till att det är mina tankar ni är intresserade och tro mig. Jag kommer att dela med mig oavsett samtal eller sms idag.

  Ocensurerade könsorgan är tydligen det som lockar

  Publicerad 2012-01-11 22:12:21 i Vanlig vardag,

  Efter dagens ocensurerade inlägg kan jag bara göra konstaterandet att det är könsorgan som lockar människan. Nu fick jag en del kommentarer angående det jag skrev, men jag vill återigen påminna - det är ni som läser! Vad ni än säger kan jag bara kontra med att sexrelaterade inlägg lockar betydligt mer än tråkiga inlägg och gråsuggelivet vi alla annars lever.

  Jag återberättar ju bara mitt liv här, men det är nog så att jag ska börja bli lite mer vågad i vad jag skriver. Det är inte så roligt att läsa om det var bilen eller bussen jag tog till jobbet på morgonen. Det mest spännande i den bloggen skulle ju isf vara att jag gick. Nej, fatta vad trist. By the way, på tal om tråkiga ämnen. Bara för att göra en sista check på om jag verkligen är ok eftersom jag tänkte jobba imorgon åt jag indisk kycklinggryta till middag och nej, jag har inte bränt sönder arslet än så jag antar att jag är frisk.

  Imorgon väntar då jobb, plus ett samtal från Hållaisnoppenmannen. Jag vet inte om det där var ett bra namn, men det var det första som kom upp. Nåväl, imorgon skulle vi höras igen. Vet inte om vi sa via sms eller samtal. Oavsett lär det komma någon ny kommentar från denna och eventuellt blir det ett nytt ocensurerat inlägg.

  Nu ska iaf jag sova - själv- för ännu har det inte stått någon man utanför dörren med en vinflaska i handen, eller något annat för den delen.

  Svar på fråga angående mina mansproblem(ocensurerat)

  Publicerad 2012-01-11 17:36:02 i Vanlig vardag,

  Idag fick jag en fråga efter att en man hade läst mitt inlägg angågende mina mansproblem. Jag svarade honom att han skulle få svar via bloggen. Så kommer också att ske här och nu faktiskt. För er som inte läst mansprobleminlägget föreslår jag att ni gör det först.

  Lite tankar om mina mansproblem  Frågan han ställde var: "Frågan e dock vad ska man ha i handen?". För er som nu har läst inlägget vet ni att det jag skrev var att "om han kommer och knackar på dörren med en vinflaska i handen skulle jag nog tycka det var underhållande". Nu pratade jag inte om EN man utan typ vilken man som helst, i princip, jag är inte helt desperat, bara lite. För er som förstår att det var en man som ställde frågan (och ännu mer om ni visste vilken man det var) förstår ni att han helt enkelt undrar. Om jag har stånd och kommer och knackar på din dörr, får jag hålla i min snopp då?

  Vi behöver inte hymla ni och jag. Vi kan vara ärliga mot varandra. Det är det här han vill ha svar på. Inget annat. Ni vet det, jag vet det och mest av allt, han vet det. Enkelt och simpelt. Det är en man som frågar och då är det bara att räkna ut att frågan är enkel och simpel, och självklart eftersom den är av manligt kön, sexuellt relaterad.

  Om jag skulle finna det underhållande med en man som står utanför min dörr hållandes i sin snopp?
  Svar: Ja, mycket. Det skulle definitivt få ett eget inlägg på bloggen och det skulle nog inte bli särskilt blygsamt. Jag känner ändå att jag måste tillägga att visst manligt f´dörrknackande däremot skulle kännas kränkande och dessa skulle nog få något avbitet av hunden.

  Om vi skulle ha sex bara för det?
  Svar: Tveksamt. Dock, skulle han få komma in (nu pratar vi om den frågande mannen) och jag skulle skratta tills jag dog. Absolut! Inget i förhållandet mellan mig och honom skulle heller förändras.
  Om nu svaret skulle ändras till ett ja på om vi skulle ha sex skulle det behövas betydligt mer än en vinflaska. Nu vet inte jag vad han håller i vilken hand, men i den andra krävs nog åtminstone en systempåse med vinflaskor. Inget om personen alltså, utan bara hela grejen. För en sådan här historia krävs mer än en vinflaska.

  Om vi nu ska sammanfatta det då: Ja, uppenbarligen är det ok att stå utanför min dörr och hålla i sin snopp. (Undra vad det här säger om mig?)
  ....och han hade liten snopp

  Publicerad 2012-01-11 15:12:04 i Vanlig vardag,

  På mitt jobb diskuterar vi ganska mycket. Att flytta bajs från A till B underhåller inte hjärnan särskilt mycket som ni kanske förstår. Flertalet gånger har det faktiskt hänt att vi kommit in på lite mer "snuskiga" saker. Jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka det här på öppet forum, men vi kan kalla det snuskiga saker bara.

  För ett tag sedan fick vi höra en historia som kom genom en annan som kommit genom ännu en annan. Iaf, jag vill inte berätta varifrån historien kom då hästvärlden är liten. Hursomhelst den handlade om en liten snopp.

  Denna någon red en häst (som var någon annans) och den här hästen hade en hovslagare naturligtvis. Hovslagare är ju ganska ofta män, så även denna. Denna någon hade en i sin närhet som på något sätt fick ihop lite intimare umgänge med hovslagaren. När denna någon nästa gång träffar personen igen är allt den kan säga: ...men han hade ju så jävla liten snopp!

  Så nu vet ni alla där ute att det springer en hovslagare lös med liten snopp. Och jag, ja jag vet ju vem det är och i min värld heter han numer "liten-snopp-hovslagaren".

  Det var allt för nu kära vänner - simma lugnt!

  Jag känner mig som ett lik

  Publicerad 2012-01-11 14:10:35 i Vanlig vardag,

  Idag har jag vågat mig på både frukost och lunch. Frukosten gick ju bra, men lunchen skulle jag nog ha skippat. Gick ner till stallet för att fixa där medan det var ljust. Allt jag pallade med var att kratta ihop höet som hästarna dragit runt i hagen till små högar istället. Nu är det soffläge igen i väntan på att jag ska må lite bättre. Resten av stallsysslorna får jag ta senare idag. Usch alltså! Jag vill verkligen vara kry nu. Det här suger.

  Internet vill inte samarbeta idag och Elsas värld som jag hade tänkt se färdigt alla avsnitt har jag inte sett nr sex av än. Jaja, det kanske släpper. Jag ska ta och fixa nytt internet. Det är bara det att det mesta brukar ta lite tid för mig och nu när jag är så här krasslig tänker jag ju inte åka iväg.

  Vill bara säga en liten sak här innan jag avslutar inlägget: Jag har smittat en med min magsjuka. Har pratat med personen och den var inte så glad - Sorry?

  Så här mycket har inte jag skrattat på länge

  Publicerad 2012-01-11 10:02:55 i Vanlig vardag,

  Igår låg jag ju i soffan hela dagen och såg på tv. Nu tog de osedda filmerna slut så jag kollade igenom playkanalerna. På tv3 Play hittade jag det sjukaste jag sett på länge i Elsas värld. Hjälp vad jag har skrattat. Så sjukt roligt. Det är till och med så att jag måste läsa boken. Just nu är jag på avsnitt fem av tio. Tacksamt nog kommer det att komma tio till som jag fattade det.

  Katastrof igår. Såg idag när jag öppnade här att jag stavat fel - i rubriken. Det är faktiskt tragedi och katastrof. Hur kan jag göra en sådan tabbe? Nej, blir till att läsa igenom lite bättre i fortsättningen. Tursamt nog är det inte många som stavar rätt ändå. =P

  Nu ska jag fortsätta vara pinsam med Elsa.

  Så här mycket har inte jag skrattat på länge

  Publicerad 2012-01-11 10:01:23 i Vanlig vardag,

  Igår låg jag ju i soffan hela dagen och såg på tv. Nu tog de osedda filmerna slut så jag kollade igenom playkanalerna. På tv3 Play hittade jag det sjukaste jag sett på länge i Elsas värld. Hjälp vad jag har skrattat. Så sjukt roligt. Det är till och med så att jag måste läsa boken. Just nu är jag på avsnitt fem av tio. Tacksamt nog kommer det att komma tio till som jag fattade det.

  Katastrof igår. Såg idag när jag öppnade här att jag stavat fel - i rubriken. Det är faktiskt tragedi och katastrof. Hur kan jag göra en sådan tabbe? Nej, blir till att läsa igenom lite bättre i fortsättningen. Tursamt nog är det inte många som stavar rätt ändå. =P

  Nu ska jag fortsätta vara pinsam med Elsa.

  Jag som trodde jag var fräch

  Publicerad 2012-01-10 19:59:19 i Vanlig vardag,

  Hästarna matar inte sig själva som ni kanske vet. De tar heller ingen hänsyn till att man är sjuk utan de grisar som vanligt ner i sina boxar. Att de fick mat och fick gå ut i hagen i morse tillfredställer inte dem särskilt länge utan det är bara att ta och pallra sig ner till stallet igen. Magsjuk, eller inte.

  Sagt och gjort var det bara att sätta fötterna i skorna och på med kläderna och traska iväg. Vad som även andra gången idag kändes som en milavandring. Väl nere i stallet kommer först illamåendet, som naturligtvis blivit bättre under dagen, kommer krypandes. Jag inledde med att köra ner hö i hagen då det kändes jobbigast att gå ute. När väl de var färdigt inledde jag med att mocka Nortons box. Tror aldrig att det har känts så jobbigt förut. Fylla vatten i hink och lägga in sista kvällshöet=Norton - check! Därefter var det som att energin föll ner i tårna och flög iväg i snön. Hjälp vad jag blev trött och slut. Ont i kroppen gjorde det också. Och tro det eller ej, jag kände naturligtvis hur jag blev skitnödig.

  Energin kom tillbaka i ett nafs och jag skyndade mig att fixa stallet färdigt. Rädd för att jag skulle bli mer skitnödig.Ni förstår väl skräcken? Nu är jag hemma i torpet i säkerhet och tacksamt nog var det sista svängen ut för kvällen. Imorgon är jag förhoppningsvis bättre igen.

  Jag ska berätta en sak för er alla. I natt hände något.

  Publicerad 2012-01-10 16:37:21 i Vanlig vardag,

  Jag ska berätta en sak för er alla. I natt hände något. Jag vaknade mitt i natten och hade fått magsjuka. Iofs hade jag lite ont i magen igår kväll, men det var långt ifrån riktig magsjuka. Det är inte värsta sortens magsjuka jag har. Den när man bara ligger i ett nedsläckt rum med en hink bredvid sängen. En sådan gång har jag haft färut. Det jag kommer ihåg mest av det var att mina gula byxor ramlade ner i hinken och jag hade druckit nyponsoppa. Ni förstår, byxorna blev gröna.

  Nej, någon sådan magsjuka har jag inte den här gången. Vägen till toaletten i natt kändes dock som att springa ett maraton och knipa med skinkorna. Det var förjävligt. Jag vet, man ska inte skriva om sådana här saker, men ni läser ju trots allt och lite underhållande kanske ni finner det. Seriöst är jag rädd för att gå och skita just nu. Det låter helt sjukt, men så är det. Antar att jag kommer att bli tvungen till slut, det var det jag var i natt, men då väntar jag till dess. Vill inte vänta för länge dock. Resultatet kan bli illa då.

  Nej, magsjuk är inte det man vill vara. Asjobbigt att veta att man måste städa toaletten sedan också. För inte nog med att man mår jävligt illa toan känns dessutom jävligt äcklig och man mår ännu sämre bara av tanken att vistas i badrummet. Toan måste alltså städas och det helst medan man fortfarande är sjuk. Allt blir en enda ond spiral. This shit stinks!

  Det är synd om mig idag

  Publicerad 2012-01-10 09:55:29 i Vanlig vardag,

  Faktiskt är det det. Jag ligger  och i sjuksoffan. Det är inte roligt att ha någon form av magsjuka. I söndags kände jag mig lite dålig, men tänkte att det kanske var för att jag var och fikade onyttiga saker. Igår efter att jag ätit middag fick jaglite ont i magen och i natt vaknade jag och var riktigt dålig.

  Nu ligger jag här trött och risig. Vägen ner till stallet för att släppa ut hästarna har aldrig varit så lång, men jag var lite smart och åt inget innan jag gick ner. Nu har jag provat att äta en macka och hoppas att det går bra.

  Jag har en stark känsla att det var den där rostbiffen, ni vet den hunden stal nätet som suttit runt ur soporna igår. I söndags hade jag den på varma mackor och då blev jag lite dålig. Igår åt jag den till lunch och jag blev lite dålig under jobbet. Jaja, det lär ju gå över. Nu ligger jag iaf i soffan och tycker synd om mig själv.

  Dukning á la sopråtta

  Publicerad 2012-01-09 21:48:36 i Vanlig vardag,

  Ja, här kommer det. Får jag lov att presentera: Dukning á la sopråtta! Vänligen notera att mattans skiftande färg kommer från måltiden som har intagits på den.
  Ni måste erkänna att det är lite fint upplagt. Korvgrejen åt han som förrätt och sedan gick han och plockade upp nätet som varit runt en rostbiff jag ätit. Jag hoppas att det smakade bra. Om inte annat måste mattan tvättas.

  Idag har vi varit byggingenjörer, jag och sopråttan.

  Publicerad 2012-01-09 21:28:40 i Vanlig vardag,

  Idag upptäckte jag och V att Ante hade varit på boxväggen ännu lite till. Faktiskt var det så pass att vi kände att vi var tvungen att åtgärda. Ni får ju kolla själv. Ante är en riktig marodör faktiskt. Jobbig är han att ha inne också. Idag envisades han med att stå och sparka på dörren hela tiden och det var väldigt irriterande. Om ha inte sparkade stod han och gungade mot den så den gnekade. Det var väldigt enerverande.

  Så här ser väggen ut när Ante har arbetat med den en par gånger.  Det var här vi upptäckte att det blivit lite mer knas med väggen än innan. Spiken som håller gallret på plats håller på att åka ur. Imorgon blir det till att skruva i en skruv istället. Allergisk mot spikar i stall. Syns iofs lite dåligt på den här bilden, men gallret är utanför själv väggen. Det hade liksom hoppat ur led pga att väggen var så sned.


  Jag och V är inte lata. Vi åtgärdade omgående med hjälp av våran slägga. Titta vad fint det blev! Ni kan själva se hur mycket vi slog tillbaka väggen på den markanta kanten i torven som syns.

  Efter det här motionerade jag båda hästarna. V arbetade på annat håll. Bla mockade han hagen. Han bar ut en hel frusen hästbajshög, alltså inte bara en liten klutt. Jag såg honom äta på den och då svarade han bara att det faktiskt är hans chokladglass. Så nu vet ni det också!
  Här arbetar han med sin sop medan jag sopar gången.


  Jag vet att han kommer att förneka det för alltid, men här ser ni V äta sopor han precis stulit. Han är en riktig sopråtta!

  Hånskrattade åt någon annan idag. Det var roligt!

  Publicerad 2012-01-09 17:31:23 i Vanlig vardag,

  Suck! Idag hade jag träffat herr Snygging om det inte varit så att han åkt iväg ett tag. Det känns ju lite, ja, inte riktigt vemodigt, men jag borde nog ha gjort något ändå. Inget att gräma sig över. Han kommer tillbaka. Det är en sak jag är säker på iaf. Har jag tur kanske han gör en snabbvisit någon dag innan också. Det skulle vara lite roligt.

  Tog en sväng förbi affären och nu har jag mat resten av veckan. Gjorde någon form av planering inne i mitt huvud och fick till en liten meny för hela veckan. Inleder idag med det enda som jag inte kunde ta och göra till lunch imorgon också. Inte likt mig att planera så långsiktigt. En hel vecka liksom.

  Nu ska jag sitta och softa en stund. Har ni tur kanske jag har något roligare att skriva om senare. En rolig sak hände idag. Jag fick skratta ÅT en annan och jag tror att det var rätt hånfullt också. Tyvärr kan jag nog inte skriva i detalj. Det kan se illa ut i någras ögon. Roligt hade jag(och några till) iaf.

  Lite tankar om mina mansproblem

  Publicerad 2012-01-08 18:28:12 i Vanlig vardag,

  Jag börjar bli smått deprimerad av att göra ingenting, för det är det jag gör i min värld. Ni vet när jag är ute och fixar i stallet och allt vad jag nu gjort idag. Summeringen av dagen skulle ha varit: Jag har gjort ingenting. Sant eller inte? Jag vet faktiskt inte. Kanske borde fundera över hur jag ser på mig själv istället.

  Som ni kanske förstår ångrar jag ju att jag inte hörde av mig till herr Snygging som jag välde att kalla honom tidigare. Nu är han ju borta i två månader. Jag vågar liksom inte. Orkar inte med någon mer mupp. Nej, det blir till att vara själv ett tag. Jag verkar ju bara hitta idioter så då känns det som att det är lika bra att vara själv. Det blir alltid så att jag funderar över dem som jag dissar och inte vill träffa mer, eller säger att jag inte är intresserad av. Då måste jag sitta och fundera på om jag gjorde rätt, eller om jag ska höra av mig och prova igen. Ett konstaterande här kanske skulle kunna vara att inse att jag nog va intresserad av herr Snygging, men jag har inom mig räknat upp ett antal fel på honom redan. Jag är så jävla dum.

  Jaja, det finns ju andra. Det lättaste skulle vara att någon bara kom och knackade på dörren faktiskt. Det skulle nog till och med jag tycka var lite underhållande. Om någon skulle komma hit och knacka på dörren en fredag eller lördagkväll och hålla i en flaska vin och något annat roligt då skulle jag lätt bjuda in den personen. Lär ju inte hända, eftersom typ ingen vet var jag bor. Hmm.....jaja, nog spekulerat.

  Jag och V ska åka och göra inget i form av att besöka någon och samtidigt passa på att ta med oss skottkärran som behöver få däcket pumpat. Sagt och gjort: Nu ska vi åka och göra ingenting! Ha det gött vänner.

  Puh! Det tog lite tid och jobbigt var det, men nu är det fint!

  Publicerad 2012-01-08 15:51:35 i Vanlig vardag,

  Gick ner till stallet för att fixa med hästarna och det. Nu tog jag ingen riktig före bild för jag hade inte tänkt göra så mycket, men jag tog en innan jag precis städat undan det sista. Stallet är ju hästarnas hem och de förtjänar att ha rent, säkert och fint.

  Så här såg det ut medans jag höll på. Här var jag ändå nästan färdig.
   

  Det här ser ganska skräpigt ut som en första anblick.
  Lite städning så ser det genast lite bättre ut.


  Ser trevligt ut att komma tillbaka till.


  Ja, det här duger väl att komma tillbaka till lite senare?

  Tänk om ni också kunde vakna till det här

  Publicerad 2012-01-08 10:53:38 i Vanlig vardag,

  I morse när jag klev upp möttes jag av en fantastisk syn. Någonstans måste jag ändå erkänna att jag är en lantis. Grejen är den att jag tycker om stan också, att bo centralt mitt i, men det är skönt att komma hem till lugnet på landet.


  Satt idag igen och tittade på lite extrajobb och jag ska nog ta och söka några. Hittade också kurser jag vill gå. Egentligen vill jag läsa fysik. Det är det jag vill och är intresserad av. Ansökningstiden för kurserna går ut 1 februari så jag har tid att bestämma mig för hur mycket och vilka kurser jag ska läsa. Sedan ska jag också skriva högskoleprovet och kolla vad jag ska söka in till hösten. Uppsala ligger ju nära och jag antar att det är dit jag kommer att söka.

  Så här såg det ut när hästarna kommit ut och fått frukost i morse.

  Hunden? Ja, han arbetade han också fast på lite annat håll.

  Ångrar mig och undrar över mina senaste beslut

  Publicerad 2012-01-07 22:00:04 i Vanlig vardag,

  Ingen mer minisemester för min del. Jag har ju hunnit bi deprimerad redan. Det här håller inte. Tack och lov är det jobb igen på måndag. Satt ikväll och kollade på lite potentiella extrajobb också. Har några som jag är sugen på att söka, men jag ska kolla lite mer imorgon.

  Ångrar mig faktiskt att jag inte hörde av mig till den här som är borta nu i två månader, men han kommer ju tillbaka och då kanske det passar bättre.

  Ibland undrar jag om valen man gör är fel. Nu kanske det är så att alla har sådana funderingar hela tiden i sitt liv. Just nu känner jag mest att jag tagit en massa beslut, gjort en massa och sedan räcker det ändå inte till. Hur mycket ska man egentligen göra för att det någonsin ska vara bra? Eller är det helt enkelt så att jag aldrig är nöjd?

  Nu ska jag dra mig till sängen och se färdigt det jag tittade på. Sedan ska jag öva inför mentala kursen. Tänka på tre bra saker innan jag somnar.

  Me, I and Myself - att vara en vän!

  Publicerad 2012-01-07 18:27:55 i Vanlig vardag,

  Blir lite fascinerad över mig själv ibland. De gånger jag undrar hur bra vän jag egentligen är. Nu åker jag och tar en liten lördagsfika hos någon som har betydligt större problem än mig själv och vad gör jag? Jo, smartass börjar rada upp ett antal I-landsproblem(glöm inte att lägga till små före), Den här andra sitter i the bottom of shit och det gör ju inte jag just nu. Jag har ju surfat lite på vågen ett tag nu. Däremot tror jag att jag ändå är en vän. Jag gör inget med avsikt att förstöra och i mitt hjärta bryr jag mig oavsett. En person kan göra diverse saker gentemot mig och så länge den fortfarande är en äkta vän, är det en vän.

  Jag har själv legat och kravlat på botten en gång. Det var inte roligt. Och oavsett mitt fel, eller inte. Alla kan fortfarande vara ens vän. Det är ett val man gör. Jag vet att det var många som skrattade i bakgrunden, pekade på gatan gjorde folk också. Det var inte roligt.

  Idag vet jag tack och lov vilka som var mina vänner. Jag förlorade många, men jag antar att ni inte är värda att vara min vän. För ett tag sedan bestämde jag mig för en sak och det kommer jag att hålla. Det är en sak som bara handlar om mig själv. Ett val jag gjorde. Hit men inte längre. Det är en av anledningarna till att jag sitter här själv idag, men jag sitter hellre ensam.

  Nu hoppas jag att riset är färdigt. Jag ska äta, se en film och sedan natta hästarna och jag är stolt över mig själv och mitt val. I slutändan vet jag att det kommer att bli bra. Det är nog lite som garderoben. Rensar man inte ut finns det inte plats för nya - vänner alltså. ;-)

  Vegoblogg och mansproblem(igen!)

  Publicerad 2012-01-07 10:52:03 i Vanlig vardag,

  Här sitter man och tror att man hittat något roligt och så är det en fucking jävla vegoblogg. Då föredrar jag nog frukostmackebloggen. Usch! Ska ju inte läsa andras bloggar ju.

  Det var så trevligt igår att ha sällskap här ute på landet. Inte för att jag känner mig särskilt ensam annars, men att ha besök så var riktigt trevligt. Det är nästan så att jag har lust att åka och hälsa på någon eller bjuda hit någon idag också. Får fundera vidare på det. Det är skönt att bara vila arslet i soffan också.

  Idag ska jag ta ner Ante i ridhuset och longera lite. Han fick ju lite vila och sedan när jag skulle sätta igång honom igen fattades det en sko så vilan blev lite längre. Norton tänkte jag kolla att han är helt 100 fräsch och det tänkte jag göra i ridhuset också. Ibland tycker jag att han är lite knackig, men han har aldrig gillat underlaget på den här volten vi har. Jag har haft hästar här för en massa år sedan också och han tyckte inte om den som ung, pigg och kry heller.

  Det är nog planen för dagen. Lite sugen är jag på att dejta någon igen faktiskt. Det är två jag har i åtankte, men den ena känns lite dum för jag vet ärligt inte om jag är intresserad av och den andra åker som bort två månader från imorgon. Han vill jag nog ändå helst träffa, men jag vet inte. Det blev lite knepigt det här. Tur jag har en man redan. V ni vet, han är perfekt och klagar aldrig.

  En fantastisk kväll!!!!! =D

  Publicerad 2012-01-06 22:20:39 i Vanlig vardag,

  Nu är kvällen till ändå och gästerna har åkt hem. Det blev väldigt trevligt och de tyckte jag hade väldigt nice lägenhet. Jag har inte den snyggaste soffan eller det perfekta hemmet just nu, men jag lyckas på något sätt alltid att få det trevligt. Antar att jag helt enkelt bara är begåvad med det.
  Städa hann jag också, även om man undrar om det var värt att diska när man ser hur det ser ut när "lamporna släckts". Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. Just i det här fallet vet jag inte om bilderna gör placet rättvisa, men varsågoda. Här är bilderna från idag och ikväll.

  Det här var köksbordet när jag var färdig. Älskar den här ljusstaken.


  Det här är från köksdelen och bortåt. Gardinerna hängde jag upp igår när jag började städa undan julen. Lite väl somriga kanske de är, men jag gillar dem. De får hänga uppe tillsvidare. 


  Hunden softar i soffan i väntan på gästerna.


  Här är från soffan mot ytterdörren. Mellan toadörren och dörren till loftet har jag hängt upp en ny hängare. Den syns inte så bra härifrån, men jag ska ta en bättre bild så ni får se sedan.


  Här är rörorna färdiga att serveras. Den till vänster är med skinka, gräslök och pepparrot. Den till höger är med räkor.


  Så här ser det ut nu sedan gästerna har gått hem. Jag tror att en kandelaber skulle göra sig bäst på öppna spisen, men tillsvidare får de här ljusstakarna duga.


  Som ni förstår ska jag hänga upp nyckelskåpet. Hade tänkt hänga det ovanför hängaren jag hängde upp, men jag glömde det. Nåväl, det står bra där det står så länge. Ska fixa några lådor till facken så man slipper se oordningen som blir.  Här är sovrummet med en halv säng. Fast det är inte riktigt en halv säng. Jag tog "min mans" madrass och bäddade bredvid. Just nu är jag fullt nöjd med honom.

   
  Så här ser det ut från soffan in i sovrummet. Mysigt tycker jag.


  Sedan till den riktiga frågan: Var det värt att diska innan????

  Det är så här det oftast går

  Publicerad 2012-01-06 10:06:57 i Vanlig vardag,

  Jag gick och la mig igår ofärdig med det jag skulle göra. Egentligen är det ju inte städning. Jag ska stoppa in det som jag plockat upp ur kartonger någonstans. Grejen är den att det inte finns någonstans att stoppa det så jag får helt enkelt ta och stoppa tillbaka det i kartongerna. Tror inte att jag kommer att behöva något av det på ett tag heller.

  Det är typ 5 timmar kvar till gästerna kommer och jag har en del att göra till dess. Det blir nog hemmet först och sedan stallet. Gästerna ville ändå titta på palatset och hästarna så det är lättast att göra det medan det är ljust. Jobbigt är att diskmaskinen inte diskade rent igår och att dammsugarpåsen är full. Det löser sig. Världen lär ju inte gå under, eller? Vill bara inflika att det absolut värsta jag vet är att handdiska. Jag verkligen hatar det. Att köra sop istället för dammsugare är ok, men disken - hate it!

  Nu blir det lite piff istället funderar på om jag ska gå halvnaken

  Publicerad 2012-01-05 22:23:27 i Vanlig vardag,

  Nu har jag lagt ner städningen för kvällen och ska piffa mitt hem lite istället. Halva sängen fattas, men jag tänker ändå fixa till sovrummet. Bytte gardinder idag och nu har jag hämtat överkastet som passar till. Det blev riktigt fint. Har också hämtat hyllan som ska sitta ovanför bestämde jag.

  Har lite mer saker som jag ska sätta upp imorgon också. Känns lite taskigt att sätta upp saker nu när klockan passerat 22 och jag inte vill störa min granne. Det var bättre när jag bodde i fristående hus för då kunde man ånga på så det blev varmt inne. Med ånga menar jag elda såklart. Sedan kunde jag gå halvnaken för att det var så varmt och städa och piffa inne utan att någon annan brydde sig. Dessutom sket jag i att grannen kunde se mig. Fast det är klart. Jag kan gå halvnaken nu om jag vill.

  Sitter och hoppas att diskmaskinen diskar rent nu. Jag har kört samma disk två gånger redan utan att den blivit ren. Nu provar jag att köra utan diskmedel och hoppas att den bara blir lite renare än den var innan. Det kan vara så att jag packade den lite för hårt. Det var väldigt överfullt om jag ska vara ärlig.

  Som bakgrundsmusik har jag Elliot Yamin och det är perfekt för piffning och mysstämning. I like my life! Imorgon tänker jag inte kliva upp och passa någon klocka heller. Ser verkligen framemot det.

  Sanering pågår

  Publicerad 2012-01-05 18:02:31 i Vanlig vardag,

  Håller på att städa lite idag. Julen försvinner sakta men säkert också. Sedan har jag ju städat i stallet tidigare idag. Känns riktigt bra. Det jobbiga med stall är att det ser lika smutsigt ut så snart man hämtat hö igen eller mockat, tagit in hästar eller vad man nu än gjort så det är ett ganska otacksamt arbete. Nåväl, det såg bättre ut när jag lämnade palatset tidigare idag än det gjorde när jag kom i morse.

  Härinne blir det fint. Ska hämta lite med prylltar idag också, men jag känner mig måttligt inspirerad till det. Det är kallt ute och bilen ser genomfrusen ut. Inget att göra åt saken, bara att ta sig i kragen. När jag kommer tillbaka ska jag belöna mig med en Xider eller BacardiBreezer. Får se vad jag känner för idag.

  Ikväll när jag är färdig kommer lite bildbevis på min städning. Jag ska ju hinna göra glass också. =P

  Ni är så jävla ointressanta!

  Publicerad 2012-01-05 14:24:51 i Vanlig vardag,

  Idag läste jag en blogg, ja, det är inte särskilt ofta jag läser någon annans blogg. Ledsen över att behöva säga det, men ni är inte särskilt intressanta. Jag tycker inte om att läsa att du åt en grillad hamburgare till lunch eller att du går på någon fucking jävla diet. Det ligger inte i mitt intresse. När du dessutom ska börja beskriva ditt miserabla liv, dina krämpor, hur jävla less du är på ditt jobb eller vad det nu kan tänkas handla om, ja då har jag ledsnat än värre. Nej, intressant för mig är om du börjar skriva något unikt.

  Skulle du beskriva hur du runkade igår, ja, då skulle jag seriöst läsa och avsett vad du än skrev och jag lovar dig, jag skulle skratta. Det, det skulle vara intressant. Läste en persons facebooksida precis och skulle du sedan beskriva hur jävla fattig du var resten av månaden då skulle jag också läsa, men antagligen inte skratta såvida du inte gjorde narr av dig själv och skrev något roligt om hur du handlat julklappar för pengarna (-i år igen). Om du sedan gick steget längre och beskrev hur illa det låg till med elräkningen den här månaden ja, då skulle vi komma till att det var något gripande och jo, jag skulle läsa igen och inte en enda gång skulle jag skratta eller säga att det var ditt eget fel.

  Kom igen liksom! Lägg ner falskheten och våga vara ärlig för en gångs skull. Sluta gnäll. Oavsett vem du är i Sverige bestämmer du själv över ditt eget liv. Fast det är inte riktigt sant. Vi lever i ett fucking jävla feodalsamhälle ett exempel på det är bara det här: http://sverigessnyggastebonde.blogg.se .

  Det här var inte vad jag hade tänkt skriva, men det blev så nu. Jag liksom bara ledsnade. Nåväl. Jag läste en blogg idag och faktiskt jag är nämnd där och hur ni än ser på saker så kommer ni aldrig att förstå. Det enda jag kan säga till er är att jag skrattar inte åt andras olycka samtidigt som jag kan se saker sakligt och förstå hur det hänger ihop. Vi vet aldrig den riktiga bakgrunden till varför saker händer i andras liv. Tänk på det nästa gång du skrattar eller pekar åt någon annan. Nu var det inte den länkade bloggen jag hade i åtanke. Bloggen jag läste idag den läser jag faktiskt ibland och den är riktigt ärlig trots att den handlar om diverse miserabla saker.

  Ledig dag

  Publicerad 2012-01-05 11:08:27 i Vanlig vardag,

  Idag är en av mina lediga dagar och jag har inte gjort någonting. Eller, det beror på hur man ser på saken. Jag har sett Frozen Planet på SVTplay. Den var bra. Mycket intressant.

  I övrigt har jag bara suttit i soffan och gjort ingenting. Nu ska jag gå ner till stallet och fixa där. Idag tänkte jag mocka ur boxarna ordentligt för jag såg att containern blivit tömd. Sedan ska jag tömma färdigt Antes förra box för det har jag inte gjort ännu. Några kärror kvar. Körde för någon dag sedan men jag fick inte plats med mer i mina boxar som jag har nu. Känns som att hästarna redan har en halvmeter bädd därinne. Sadelkammaren måste jag flytta ur färdigt också. Jag måste planera lite i min nya sadelkammare så allt får plats. Just nu är det lite trångt och ska det in saker för ännu en häst krävs lite hjärnarbete för att få till det.

  Idag tänkte jag också hämta en byrå så jag har någonstans att lägga rena kläder när jag tvättat dem. Garderoben är som rätt full redan(dörren går fortfarande att stänga). Det är nog lite om dagen.

  Just det, jag ska börja förbereda för glassen till imorgon och tänkte pröva på chokladglass idag. Antar att det kräver lite mer arbete eftersom smeten inte är kall från början eftersom chokladen måste smältas.

  Sedan blir det utannonsering av stallplats och annons om att jag letar medryttare.

  Lite olika syn på saker

  Publicerad 2012-01-04 21:45:34 i Vanlig vardag,

  Idag hämtade jag hunden som varit på pensionäshem i ett antal dagar. Han behövde vila och idag sa han att han var redo för jobb igen. Det förstår väl ni också att han jobbat hårt likväl som jag gjort det. Han har ju jobbat precis lika mycket som mig om möjligtvis inte ännu mer.

  När vi kom till stallet för att kvällsfodra och mocka var hästarna inne och det var han lite besviken på det erkände han, men han sa att det var ok ändå. Allt verkade vara i sin ordning. Vi började med att lägga in hö i boxarna och nog tyckte han att jag sjangserat under tiden han varit borta. Det blev långa ränder från höbalen in i stallet och han undrade hur fan jag tänkt när jag sopat in spillhö mot balen och inte använt högaffel. Det var inte ok! Han var mycket besviken och det var bara för mig att lyda.

  När vi var färdiga där började vi mocka. Ante stod inte still på gången och V suckade och stönade över hur utför det gått sedan han åkte. Sakta mockade jag också för han var tvungen att hjälpa till genom att äta lite bajs. Vi hade ALDRIG blivit klara annars. I Nortons box sa han att det kändes som att han stal bajset han skulle äta och han kände sig mycket osäker på det.

  Hoppas han inte blir alltför besviken på mig när vi går ner imorgon och han ser hur det ser ut i dagsljus.

  Det var tydligen ingen bra idé, och en fet surprice åt er!

  Publicerad 2012-01-04 17:58:18 i Vanlig vardag,

  Ringde ett samtal igår och då fick jag reda på hur krångligt det är i Sverige med sådan här embryotransfer. Jag trodde att det var mycket lättare. Nej, det var ingen bra idé helt enkelt så jag skiter i det.

  Förutom att jag hade en bajsdag på det stora hela talade dessutom min medryttare om att hon flyttar till Frankrike i februari och det suger ju. Suck! Jag får ta och leta någon ny helt enkelt.

  Just nu ska jag ta en powernap för att sedan gå ner och mocka och ge hästarna kvällsmat. Tacksamt är jag ledig i fyra dagar nu och jag ska göra en helrolig sak som jag är helt 100 på kommer att ske och med största sannolikhet kommer jag att göra en annan sak. Det ska bli en fet surprice åt er. Några få vet redan, men det är typ 3-4 stycken bara. Håll ögonen öppna under helgen så kommer nog något roligt inlägg snart.

  Embryotransfer

  Publicerad 2012-01-03 18:56:12 i Vanlig vardag,

  Jag har funderat ett tag på detta och den senaste tiden har vissa saker som hänt runtomkring gjort att jag kommit ett steg närmre. När det gäller sådana här saker råder det delade meningar, det vet jag. Senaste tiden är väl att ta i. Det är mer så att de senaste dagarna har jag funderat en hel del på det hela.

  Nu till saken då. Lite jobbigt är det för att jag själv lider av dubbelmoral när det kommer till den här frågan.

  Jag tänkte helt enkelt leasa ut MB för embryotransfer, om det nu är möjligt. Ja, ni kanske trodde att det var jag själv som tänkte något sådant, men det kan ní ju fetglömma. Nu pratar vi häst. I Sverige vet jag att det tidigare varit förbjudet, att man senare kunde söka dispens, men hur det är just idag det vet jag faktiskt inte. Jag har googlat lite och inte hittat någon information som hjälpt mig vidare.

  Min tanke var att hitta ett travsto som behöver en mottagare. MB har flera fördelar bla att hon lätt blir dräktig, första insemingeringen båda gångerna. Visserligen provade jag en gång när hon hade Ante vid sidan och hon inte blev dräktig. Nu rådde vissa andra omständigheter just då som jag tror var påverkande faktorer. För det andra är hon en väldigt bra mamma och ger sina föl väldigt bra mentalitet.

  Det jag i första hand vill ha till henne är ett travsto och att hon är kvar på samma plats. Eftersom det dock är lite kontroversiellt med det här måste jag höra mig för lite mer. Jag skulle aldrig kunna göra en embryotransfer för en häst till mig själv då det skulle kännas fel. Däremot för någon annans räkning skulle jag kunna göra det. Dubbelmoral? Vet inte, men så ligger det till iaf.

  Trött, less, men åtminstone just nu mätt

  Publicerad 2012-01-03 18:32:49 i Vanlig vardag,

  Ja, det är precis det jag är idag. Det finns nog en hel del anledningar till att jag är både trött och less. Just idag var det en avgörande grej.

  Jag tycker inte om när problem uppstår och jag som blir anklagad för att det ska vara mitt personliga fel när det på sätt och vis är ingens. Nåväl, det har ju med någon annan att göra och detr inte mitt fel personligen. Tack och lov! Sedan kan jag också vara glad att jag inte är den anklagande personen när jag ser mig själv i spegeln varje morgon.

  Jag brukar tänka så. Den jag ser i spegeln när jag kliver upp varje morgon vill jag tycka om och jag tycker om mig själv faktiskt. Det finns nog en hel del som inte gör det.

  Det finns vissa principer jag har och en av dem ska jag skriva om en annan dag. Inte just idag dock för det kan härleda till en specifik händelse och det vill jag inte. Det är ingen speciell som läser här och så, men det kan se lite dumt ut att skriva just idag bara.

  Det är inte för inte som jag kallar mig allsmäktig!

  Publicerad 2012-01-02 22:02:17 i Vanlig vardag,

  Jag har många oanade färdigheter. Tro mig, ni anar inte. Nu när jag gick ner och kvällsfodrade passade jag på att fixa Antes tappdoja. Han har haft den alldeles för länge nu. Förförra veckan glömde jag ringa hovslagaren och säga att hon behövde komma ut ändå. Inte så roligt att ringa för sent dagen före julafton heller. Sedan tänkte jag ringa "den här andra" hovslagaren som jag har halva inne på, men det orkade jag inte. Känner att jag nog vill fokusera på mig själv just och mitt eget just nu.

  Sagt och gjort. Jag fixade dojan själv.

  Framför min vänstra sko ligger sömmarna, bredvid till höger ligger skon och sist hammaren. Hovslagare har en annan hammare som passar bättre till just det här, men det fungerar med en vanlig när det bara är en tappsko. Sömmarna ska sitta i randen som går runt längs med kanten på hoven. På den bakre delen kan man se en ljusare kant som ser ut som en liten skåra. Slår man för långt in får hästen sömstick och det gör jättejätteont. Utanför randen är hovväggen.  Här har jag slagit i två sömmar på varje sida. Det finns fyra platser för att sätta i sömmar. Jag vågade inte använda hålen längst fram för där kunde jag inte riktigt känna att det var på rätt ställe jag slog i sömmen. Ante har för övrigt väldigt hårda hovar. Jag fick ta i väldigt hårt för att få i sömmen.


  När man slagit i sömmen färdigt använder man en hovtång och knipsar av ändarna som man vikt tillbaka så de inte kan skada. Det gör väldigt ont att få en söm i sig om hästen börjar gunga eller dra i benet. Här har jag fixat utsidan och ska göra insidan färdig. Ni kan se de avknipsade stumparna bredvid hoven. Det är viktigt att man hittar och tar upp alla dessa. De  kan göra skada om en häst trampar på dem och de fastnar i hoven.


  Här ser ni båda framskorna på plats. Det var den bortre jag slog på och den är lite shiny bara för att den är ny. Ante var lite ömfotad utan och svullen i benet, men redan när han gick in i boxen gick han bättre.


  r har jag även skruvat i broddarna och Ante är nu färdig för att gå ut i vinterväglag.

  Måndag igen

  Publicerad 2012-01-02 20:01:56 i Vanlig vardag,

  Countdown! Två arbetsdagar kvar till en välbehövlig vila på 4 dagar. Kommer att bli såååå skönt. Jag ska passa på att flytta de sista sakerna hit till lägenheten och fixa en del grejer i stallet som jag vill ska vara färdigt. Sedan ska jag passa på att vila ordentligt.

  I övrigt händer väl inte så mycket spännande just nu. Hade en som jag var lite intresserad av, men jag känner inte direkt för att höra av mig nu. Han åker bort två månader från i helgen och visserligen skulle jag själv kunna hälsa på om jag ville det där han är, men jag orkar som inte styra upp något just nu. Jobbigt läge om han inte skulle vara intresserad också. Nej, det får nog vara.

  Om jag ska vara ärlig har nog inget annat roligt som jag tänker berätta här hänt. Hunden semestrar några dagar på pensionärshemmet. Det är både skönt att slippa honom och samtidigt väldigt tomt och man saknar honom. En av de bästa sakerna med att han inte är här är att det går att dammsuga och golvet är rent mer än just den sekunden dammsugaren drog över golvet.

  Nytt år och nytt hopp!

  Publicerad 2012-01-01 22:04:39 i Vanlig vardag,

  Så, då var det nytt år igen. Jag tror på det här. Har några beslut jag måste ta i veckan om lite saker. Jag tror att det kan bli bra. Ska fundera lite för det blir fler långsiktiga planer och vad vi kan kalla investeringar. Grejen är den att om de här "investeringarna" ska göras krävs planer långt in framtiden och det hela måste ses som en affärsplan. Ja, ni förstår att det är en hel del att tänka på.

  Nu är det iaf bingen. Jag har några dagar kvar innan jag får mina fyra dagar semester, som jag nu tycker att jag är värd efter enbart 5(!!!!!!!) lediga dagar på fyra-fem-sex veckor eller vad jag nu är uppe i. Trött så in i bängen är jag iaf och glöm inte bort att de fem dagarna hade jag även två hästar att ta hand+ en hel del fodringar i stallet så om jag är trött nu är det helt ok. Tre dagar bara sedan vila, vila och åter vila. Börjar känna mig som en fucking jävla bitch för att jag är så trött nu(fast det kanske jag alltid är, vad vet jag?).

  Dagens största problem

  Publicerad 2012-01-01 17:19:57 i Vanlig vardag,

  Idag har jag ett jävligt stort problem. Vattenpumpen gick sönder i natt. Nu tänker väl ni att det är vatten till hästarna som är problemet, men nej nej. Mitt problem är att jag nu inte kan diska. Köket är en jävla krigszon. Igår gjorde jag i extremstressat tillstånd glass. Ett tips! Gör inte det. Det blir kladdigt överallt.

  Om

  Min profilbild

  Livet På En Kant

  Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

  Senaste inläggen

  Kategorier

  Arkiv

  Prenumerera och dela