var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Vänner!

Publicerad 2011-01-30 11:07:28 i Vanlig vardag,

Genom livet stöter man på ett antal personer. De flesta bara drar förbi en som en vind. Helt obemärkta och glömda lika snart som de försvunnit. Sedan kan man dela upp övriga i vän-kategorier.

Det finns dåliga vänner. De kan ändra ha varit en vän en gång, men svikit en, eller så kan de bara vara en extremt dålig människa.

Det finns bra vänner. De finns kvar, och man kommer ihåg dem lite nu och då.

Det finns bättre vänner. De kontaktar man ibland även om man tappat kontakten och det är fortfarande som att man träffades igår.

Sedan finns det fantastiska vänner. Jag vet inte hur de ska beskrivas, men jag har en sån. Vi träffas inte särskilt ofta, vi pratar aldrig i telefon, alltså vi är egentligen inte "vänner", men den här personen är så fantastisk att den tar det sista från sig själv och ger till andra. En sådan ska du vara rädd om och ha kvar och visa vördnad och respekt för livet ut.

Om vi andra kunde komma lite i närheten av att vara som denna skulle världen se annorlunda ut. Jag försöker, men brukar bara nå en bit.

Igår fick jag hjälp att bära kartonger av en numer fd granne och då erbjöd jag mig naturligtvis att skjutsa hem denne. Jag behövde också stanna på affären, och han har ingen bil. Han blev väldigt glad eftersom han passade på att köpa tunga saker som han annars behövt bära de två km från affären. När jag stannade bilen sedan sa han att det blivit ovanligt med sådan gester från svenskar. Jag vet inte, för mig är det naturligt att om jag ska åt ett håll och hela bilen är tom, att den som ska åt samma håll åker med. Tyvärr har jag märkt att det inte är så hos många människor idag. Varför???

Läser också om Måns på DN idag. Fattar inte hur skolor och skolväsende fungerar. Hur kan det fortgå så långt att ett barn ska behöva ta sitt liv? Det är förskräckligt. Var tar människans empati och sympati vägen? Det brukar säga att logiken styr det elaka, men någonstans på den här vägen borde det väl ändå finnas ett stopp även för logiken när det är uppenbart att ett barn blir så mobbat i skolan. Helt sjuk!
Jag antar att jag inte behöver skriva in i vilken kategori de här mobbarna befinner sig i. Problemet är att de inte ens kan kalla sig vänner. Det är nästan så att man kan kalla det för ett psykiskt mord.

DN

Flytt är väl jobbigt i sig, annat behöver ju inte jävlas bara för det.

Publicerad 2011-01-29 10:43:00 i Vanlig vardag,

Det känns som att det kommer att vara lite glest här mellan blogginläggen nu. I helgen flyttar jag och sedan vet jag inte när internet kommer igång på nya stället.

Som vanligt har en del jävlats. Allt i äkta Jenny-stil. Igår fick bilen punktering 10 min innan den skulle återlämnas. Det kändes lite sisådär faktiskt, men tack vare en snäll vän var det fixat i ett nafs. Punktering ligger inte på tio-i-topp när det gäller varken lånade bilar eller under flyttning-pågår.

Inget att hänga läpp över. Idag är en ny dag och nya tag. Nya jävligheter väntar för jag antar att Murphy förföljer mig som vanligt, men jag känner att vi börjar bli bra vänner och jag har accepterat honom som stalker.

Jag glömde berätta om förra helgen då jag läste fel på tidtabellen och var en timme för tidigt till bussen som går till stallet. Det innebar att jag svalde min frukost hel, eftersom jag också försovit mig samtidigt som jag sköljde ner det med morgonkaffet. Enda sättet att få ner en macka så snabbt. Sedan stod jag och väntade en timme i uthålan Märsta. Det var halvroligt.

Jaa, jag lät ju Norton gästblogga idag...

Publicerad 2011-01-25 22:46:47 i Hästarna,

Kom till stallet nu på kvällen och ni skulle bara höra vilket liv det var. Norton var, om vi ska uttrycka det som han säger det "kungligare", men jag skulle nog mer vilja påstå att han var lite divigare och drygare. Självklart pga hans blogginlägg. Han tycker att han är viktigare nu. Nu tjatar de andra två på att också få gästblogga och jag är väl så illa tvungen att låta dem komma in och skriva något. MB hade tydligen åsikter om vad Norton hade skrivit och hur sanningsenligt det kunde tänka sig vara. Hon sa: -Det är ingen ordning på honom!
Ante frågade om han kunde få en skinnjacka för att se lite coolare ut eftersom Norton tydligen sa att han skulle på en foto-shoot inför hans kommande blogginlägg, nu när han blivit proffsbloggare, och att det behövdes BRA bilder då. Inte som dem han hittade på min dator.
Alltså rent seriöst måste jag erkänna att jag ångrar att jag lät Norton komma in här och skriva idag, men gjort är gjort. Någon skinnjacka till Ante blir det däremot inte. Kanske att han kan få låna hundens glasögen. Jag ska fundera på det.
Enklast för mig hade nog varit att bara hunden fått gästblogga här. Han bad lite försynt i söndags, men jag var inte in the mood då. Nu ska jag lägga mig eftersom klockan den här veckan står på 04.45 och det är om ganska exakt 6 timmar och det är sovtimmar jag behöver. Natti natti kära vänner.

Norton gästbloggar!

Publicerad 2011-01-25 11:45:00 i Norton,

Hej!

Det är första gången jag får vara här och skriva. Förstår inte att hon inte förstått att min kompetens skulle behövas här varje dag. Den här första gången vill jag åtminstone ge er listan på mina 5 främsta förmågor/egenskaper. Några negativa kan jag inte komma på att jag har och därför kommer någon sådan lista aldrig att komma upp. Det förstår ni också. Alla som någon gång träffat mig vet att jag är felfri.

1. Jag är Kungen!
Jag vet inte om jag behöver beskriva det närmre. Jag vet om det - Ni vet om det! Vad mer kan begäras liksom.

2. Jag är en fantastisk hopphäst!
Få andra hästar kommer upp i den klass som jag besitter. Alla som någonsin sett mig vet om det.

3. Jag är fantastisk på att lära ut!
Se bara på min lärjunge Anthrax. Igår lyckades han ta in bilbatteriet till el-aggregatet i hagen och han lyckades dessutom snygga till betaltantens jacka. Så mycket dun i den kan hon ju inte behöva vid plusgrader. Jag tycker hon ska vara tacksam för hjälpen. Jag har lärt honom allt han kan.

4. Jag har mycket åsikter och vågar stå för dem!
Ibland säger dem att jag inte ska gå ut en dag. Jag säger - jag ska ut. Enkelt - jag öppnar dörren och promenerar ut ur stallet. En dag var dörren stängd ut och då tyckte jag att det verkar onödigt. Frisk luft är bättre, det var dessutom jättekallt och skönt ute den här dagen. De pratade om vatten fryser och sånt, men jag såg bara att stallet blev mycket fräscht!

5. Jag har ett stort ego och jag vet hur snygg jag är!
Jag ser det som en fördel i mycket. Bla kan man utnyttja det i sammanhang när man behöver smöra för någon.

Som ni ser, jag kan göra listan hur lång som helst. Jag tänkte återkomma här med jämna mellanrum och lägga in lite vettigt. Bloggen kan ju inte bara bestå av en massa skräpinlägg från andra. Den behöver lite klass också, och vem utom mig kan bringa den det?

Jag tänkte be om en spegel i boxen, men jag har inte haft möjlighet ännu. Skulle vara bra om jag kunde kolla mig i spegeln på morgonen innan jag går ut. Jag måste ju se till att frisyren ser bra ut.

Jag återkommer med en bild på mig själv. Måste granska och kolla igenom dem ordentligt så att jag hittar någon som duger åt en Kung som mig. Just det. Höll på att glömma. Fortsättningsvis när jag bloggar kommer det att stå Kung Norton. Bara för att ni inte ska blanda ihop mig med någon annan Norton av lägre klass.

//På återseende, Kungen

Tejpad, trashig jacka - nej, det blir ingen "modebloggare" av mig

Publicerad 2011-01-24 21:27:17 i Vanlig vardag,

Idag har jag egentligen lust att skriva om tråkiga saker som händer och idioter till människor, men det tänker jag inte göra. Jag har massor med åsikter om flertalet om dem, men jag håller tyst. Jag anser inte att internet är ett ställe där man talar negativt om andra. Det är så jävla lågt. Till största del beror det på att jag blev besviken på mer än en person samtidigt och att det helt enkelt inte känns roligt med någonting just nu. Tristast var nog att mina medryttare i princip ringde och nästintill sa upp sig bara för att de blev så otroligt otrevligt bemött igår när de kom till stallet. Det var alltså i princip innan de ens kommit in till stallet. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska hantera situationen, men jag kommer väl på det om någon dag. Tråkig var det iaf. Jag hoppas innerligt att det är bättre på onsdag, både för deras och min skull.

Nåväl, slut på gnället. Idag hade jag tur och kunde gå lite tidigare från jobbet. Det innebar att jag hann med en tidig buss och hann med bussen som går hela vägen till stallet. Det var perfekt. För då hade jag två timmar på mig att fixa allt innan bussen hem gick. Tro mig! Idag var det extra värt eftersom jag har ont i foten att jag mår illa. Det började igår och jag tror att det var för att jag gått nästan en mil med mina "förra" skor som är utnötta. Mina nya skor är fruktansvärt hala och det jag gått i helgen har varit på sträckor där jag inte velat gå med de skorna.

Jag började med att släppa ut MB och Norton i hagen. De hann vara ute ungefär 1,5 timme.  Jag hann också ta ut Ante lite och longerade honom. Ridbanan var glashal så jag gick in i en hage istället. Medryttarna valde att inte rida igår också. Hon ringde och sa att det var så halt att de inte tyckte det var värt det och det var ett bra beslut tycker jag eftersom jag själv välde att göra samma bedömning.
Jag måste erkänna att jag är lite rädd för (Panter)Ante sedan sparken. Idag inledde han med ett skrik följt av en bakutspark som följdes av att jag blev sittandes i snön när jag dessutom halkade ner på rumpan. Sedan ser jag hästen springa åt ett helt annat håll. Jag måste säga att jag är otroligt tacksam att min tränare "A" lärde mig ett annat sätt att sätta fast longerlinan än den vanliga svenska. Annars hade jag inte lyckats hålla i hästen idag. Jag rastade iaf Ante och han tyckte det var väldigt roligt.
Det känns lite tråkigt att jag inte har mer resurser att ge honom just nu. Det är en otroligt talangfull häst och jag vet att han beter sig som ett "svin" bara för att han inte får göra utlopp för sin energi, intelligens och kapacitet. Jag har sett samma mönster hos många ryttare som köpt alldeles för svåra hästar som de sedan inte klarar av. I Antes fall är det inte det att jag inte klarar av att rida honom som jag menar med resurser utan att jag inte har möjlighet att åka iväg och träna och hinna träna och utveckla honom ordentligt hemma. Jag hoppas att jag ska få det nu när jag bytt jobb. Det är ju en av anledningarna.

Idag lyckades han dessutom ta en stor tugga av min Peak-dunjacka och den var inte gratis kan jag säga. Just nu har jag tejpat ihop en del av huvan med silvertejp. Detta för att det började flyga ut dun. Jag var också tvungen att ta loss pälskragen runt huvan eftersom han dragit loss två knappar. Personligen vet jag inte om det blir någon skillnad. Jag kände mig som trash redan idag när jag åkte pendeltåg i rusningstrafik. Imorgon lär jag ju känna mig ännu trashigare, då kommer jag dessutom att lukta av en blandning av hösilage och häst. I enlighet med resten av stilen kommer då också den silvertejpade huvan att göra sig perfekt. Som pricken över i liksom.
Jag ska seriöst gå och ta ett kort! (konstgjord paus)

Tyvärr dampar datorn så ingen bild på jackan. Förresten är det den hunden hade på sig förut så ni kan få den bilden igen.


Sedan ska ni också få se en bild på Antes luriga öga som ser ut som ett öga på en val.


Fast nog ser han lite sur ut där. Tycker att han ser gladare ut idag. Ska fixa ny bild på honom.

Och sist men inte minst kom den felande länken in. =)

 

...med era pinsamheter, men jag verkar ju kunna leverera

Publicerad 2011-01-22 21:57:44 i Vanlig vardag,

För ett tag sedan berättade jag ju om hundbajset på gångvägen och hur det var att vara utan hundbajspåse. Jag hade behövt en sådan idag också, men inte pga samma sak. Den senaste tiden har jag känt mig mycket som Mr Bean emellanåt. Det hände även idag. Jag vet inte om jag ska byta ut profilbilden här mot en på Rowan Atkinson istället. Det skulle kännas mer trovärdigt. Ännu bättre kanske vore om jag skulle göra en sådan där redigering om hur våra barn skulle se ut. Då skulle jag ju vara lite som han och lite som mig själv. Ungefär så schizofren känner jag mig.

Idag har jag gjort både det ena och det andra. Jag inledde dagen med att lämna en par kartonger och lite möbler. Sedan åkte jag hem och gjorde lite lunch för att åka vidare till stallet. Idag hade jag med mig Herr V. Vi arbetade i stallet tillsammans och gjorde höpåsar och mockade. Han och jag har inte samma uppfattning om det här med att mocka. Jag lägger det i skottkärran och han plockar ur och äter. Ja, jag vet, det är äckligt. Jag sa ju att vi inte har samma uppfattning om det hela. Till slut blev vi iaf klara och jag kollar på klockan och inser att om vi går som snabt som attan hinner vi med tåget. Jag är precis färdig inne i stallet och hunden sitter precis utanför. Jag hittar honom sittandes och äta sin spya, eftersom han åt hästbajset innan spydde han nu. Usch och äckel! Om det var äcklligt innan var det inget mot den här synen, jag hoppas förresten att du inte sitter och äter. "Uschar" till hunden, tar på honom kopplet och vi börjar halvspringa de 2,2 km till stationen. Några gånger på vägen ser jag att hunden vill stanna till, men det har vi absolut inte tid med. Vi har ju ett tåg att passa. Halvspringades och helt slut kommer vi fram, men vi hinner. Vi måste nämligen vänta en timme på bussen om vi missar det tåget.

På vägen till bussen när vi klivit av tåget ser jag igen att hunden vill stanna och göra något, men jag har inte tid här heller. Drar honom vidare med kopplet för bussen står redan inne och ska gå om typ två minuter. Inte tid med något annat nu. In på bussen och knövlar in hunden, som egentligen är för stor för att få plats mellan två säten. Vi åker i godan ro, även om jag känner mig lite orolig. Efter ett tag ser jag hur han börjar sloka med öronen och jag börjar känna ångest. Efter ytterligare en liten, liten stund lägger han som upp sitt huvud i mitt knä och min känsla dalar neråt. Sedan ser jag det. Hunden tänker spy!!! På bussen!!! Hjälp!

Tar snabbt ner honom till barnvagnsplatsen där han mycket riktigt spyr upp en hästbajsklump med tillhöraden "soppa". Åh, Gud, vad ska jag göra. Folk måste ju tro att hunden skitit. Det såg faktiskt ut som det. Måste snabbt lösa problemet. Mr Bean dyker upp till min hjälp(?)- ha, jag måste ha en påse i ryggsäcken. Mycket riktigt hittar jag en påse och tar upp själva klumpen. Jag hoppas samtidigt och ber att inte så många tittar på. Slänger påsen i lilla sopkorgen och ser samtidigt att det är en stor brun fläck på golvet. Det ser inte bra ut! -men såg jag inte en Metro i väskan också? Jo, det gjorde jag. Jag tar ut den och lägger den över lite fint. Sitter en stund och låtsas som ingenting. Kommer på att det kanske inte torkar upp allt och jag vill ju inte ta med händerna. Löser problemet genom att styra runt tidningen med ena foten. Tar upp tidningen nu lätt brunfärgad och slänger den i samma sopkorg. Satt det en kamera i bussen lär den filmen ligga ute på nätet imorgon, men det hoppas jag verkligen inte. Det får vara slut på Dr. Jenny och Mr. Bean nu.

"där kunskapen tar slut tar våldet vid"

Publicerad 2011-01-22 10:35:07 i Vanlig vardag,

Egentligen borde jag springa och bära kartonger eller något just nu, men allt det kom av sig igår eftersom det under helgen inte finns någon som står på elavtalet på lägenheten. Förråden ska tömmas idag. De är ändå tacksamma att tömma eftersom det syns att något händer och mycket försvinner ur den gamla lägenheten.

Jag har istället ägnat morgonen åt dösurfande på datorn. Jag var på väg att logga in på min blogg när jag såg länken till Dressyrmupparna och fick lust att gå in och läsa lite på deras blogg. Jag läste några inlägg och kom in på ett där en av en av dressyrmupparna skrev som en sista rad: "där konsten tar slut tar våldet vid". Jag tror att det skulle stå "där kunskapen tar slut tar våldet vid". Jag vet exakt var det kommer ifrån. Jag har sett det dyka upp fler och fler gånger nu på senare tid och det är fantastiskt roligt. Själv läste jag det för första gången -99 tror jag. I samband med att jag skrev mitt specialarbete i skolan. Det var riktigt bra. Jag skrev om hur hästens muskler hänger ihop och hur de fungerar arbete vid ridning och olika arbetsformer. Jag hämtade bla information från "Den naturliga vägen till harmoni" skriven av Dag Nätterqvist. Jag tycker att alla borde läsa igenom vad som står i hans artiklar. Tyvärr tror jag att man tappar lite av sina läsare när man kommit så långt att man blir bitter på andra och dömer dem, men läs texterna och se det enbart till faktan han skrivit.

Jag vill också tala om för er att jag tar inget ställningstagande för varken den ena ridstilen eller den andra. Jag anser att det är upp till var och en att rida exakt som denne vill. (Givetvis inte med våld.) Nu efter några år kan jag säga att jag har sett så mycket skit både inom den ena stilen, och precis lika mycket inom den andra. Nu talar jag om både "vanlig" traditionell dressyrridning och klassisk/akademisk ridning och vad man nu än rider för ridning. Alla gångerna anser jag också att det är ren okunskap som varit orsaken, men jag har också sett att de som ridit har haft tron på sin egen ridning och ändå en vilja att göra rätt. Därför tycker jag att de ändå har rätten av få chansen att kunna lära sig och ta till sig ny kunskap. Jag anser mig inte på något sätt fullärd, men jag tycker mig kunna avgöra att "där min kunskap tar slut tar hjälpen vid". Det är den vägen jag tror på och inte att döma den som inte fått chansen att hitta vägen mot kunskapen och att ha roligt med sin häst.

Jag ska också tillägga: Det händer att jag rider med gramantygel. Jag gör det om jag provat med allt vad jag kan under en längre tid och inget har fungerat. Vissa gånger anser jag att jag har haft hjälp av gramanen, men då var syftet inte för att kunna rida hästen i form. Gramanen har jag då använt 4-6 gånger på två veckor och då har har "problemet" varit löst och gramanen har inte behövt användas igen för det ändamålet. Jag vet att gramanen är omdiskuteraf i Sverige och precis som jag sa förespråkar jag varken det ena eller andra.


Läs Dag "Dadde" Nätterqvists artiklar där han skriver om nacken som högsta punkt.
Jag har funderat på det och känner mig nöjd med bilderna nedan.

Här i traven tycker jag visserligen att hästen går lite med för sänkt rygg, men det får väl duga som uppvärmning till hopptävling. Som jag skrev innan jag är ju varken perfekt eller fullärd på något sätt.

Vadå inte akutärende?

Publicerad 2011-01-21 17:28:02 i Vanlig vardag,

Idag satt jag och funderade på min "runda" på jobbet om inlägget jag tänkte skriva nu när jag kommit hem. Det hade blivit väldigt bra. Jag tänkte skriva om hur livet ibland bara flyter på. Ni vet, alla bitar faller på plats.

Egentligen skulle man kunna beskriva livet som flera pussel. Först bildas det bitar till det första pusslet och det är upp till var och en att lägga pusselbitarna på rätt plats. Självklart blir det som när man lägger alla pussel att vissa bitar blir svårare att hitta än andra. En regel är att man inte kan gå vidare till nästa pussel förrän alla bitar är lagda. Ibland kanske man får ett pussel som bara består av himmelsblåa bitar i olika nyanser. Den delen av livet blir lite svårare att genomleva än det som är som ett barnpussel med hela bilder till varje bit. Du förstår nog vad jag menar. I slutet av pusslet blir det mycket lättare för det är färre bitar att leta mellan och platserna att stoppa in dem på blir färre.

Just nu känns det som att jag är i den fasen i mitt liv. Det känns bra. Sista två veckorna har allt bara flutit på och så även idag när jag fick ett bra besked. Allt är faktiskt bra just nu. Jag kan inte klaga på något. Finns inget som är värt att klaga på. Det måste vara så att det positiva just för sekunden väger upp tillräckligt för att trycka ner negativiteten.

Nu skulle ju inte jag skriva om det. Sollentuna Energi kallar det nämligen inte akutärende att den förra hyresgästen sagt upp elavtalet och inget nytt är beställt. Det innebär att nya lägenheten är ett enda stort mörker just nu. Personligen tycker ju jag att det är ett akutärende och jag förstår inte vem som har rätt att avgöra det. Ligger inte allt i betraktarens ögon? Jaja, inget att hänga läpp över. Flyttgubbarna är avbeställda och vinet finns kvar. Det är väl bara att korka upp!

Irland - Island

Publicerad 2011-01-21 09:41:25 i Vanlig vardag,

De verkar ha en del likheter både när det gäller landsnamnet och annat. När jag öppnade DNs sida idag var det första jag såg den här länken: Sverker Lenas: Hästarnas ö
Jag mår lite dåligt bara av att se bilden. Känns som att det blivit ett överflöd av hästar både på Island och Irland. Ibland önskar man att man kunde göra något mer.

Countdown.....

Publicerad 2011-01-20 22:19:05 i Vanlig vardag,

Imorgon är sista dagen på det vi kan kalla mördarveckan. Inte för att veckan har mördat någon, men jag är inte van vid de arbetstiderna. 9-18, att jag sedan åker hemifrån kl 07.06 eller 07.21 och inte har varit hemma förrän 20.00 lägger ju till en del. Idag tackar jag däremot kollegan LG som jag kunde åka med halvvägs och jag var hemma redan 1800. Dessutom var en annan kollega NP snäll och avslutade det sista på jobbet så jag kunde gå lite tidigare. Tack mina snälla vänner!!!!!

Den här veckan har det inte blivit mycket skrivet om hästarna och det beror helt enkelt på att jag inte har varit där. Jag kan ju inte hitta på något ur tomma intet att skriva, men nästa vecka hinner jag dit och då blir det lite uppdatering. Nu får vi bara hoppas att isen försvinner så att jag kan rida, men just nu känns det inte riktigt så. Hoppas kan man ju alltid ändå.

Idag har jag burit ner lite kartonger till nya boplatsen. Det kommer att bli nice. Planerar även för en till flytt i vår, men en sak i taget. Jag berättar mer om den senare.

Det verkar också ha löst sig med jobb precis som jag vill ha det och äntligen, sedan typ en vecka känns det som att jag är tillbaka i mitt vanliga flyt. Jenny-flytet. Tidigare i mitt liv behövde jag bara tänka vad jag ville och oftast var det som någon högre makt la sitt lilla trollspö över mig och fixade det precis så som jag hade tänkt att det skulle bli. En dag för ungefär 5,5 år sedan träffade jag på en elak häxkärring, det var faktiskt precis det det var, och det kändes som att hon la en djävuls-spell över mig. Efter det var det som att allt jag tog i blev till pannkaka och bara gick helt åt hell. Verkligen helt åt hell! Äntligen känns det som att jag blivit av med spellen och är tillbaka i mitt flyt. Jag ska lägga in lite musik så ni förstår. Det är ingen musik jag lyssnar på varje dag(men man blir lite glad av musiken). Hoppas ni fattar av låtvalet. Det var mest titeln jag tänkte på.
Det här är den nya Jenny!
http://www.youtube.com/watch?v=trWlSCse8QcKarma fungerar! Det bevisades för mig idag.

Publicerad 2011-01-19 20:22:11 i Vanlig vardag,

Finns det inte en låttext som går något i den stilen. Har för mig det, men just nu är jag inte säker på någonting. Trött som ..... , ja, ordet som ska in där har hamnat i en temporär lucka i min hjärna. Jag är verkligen så trött. Jag funderade seriöst på att ta bussen till Arlanda så att jag skulle kunna nana till en stund på bussen. Resan hem skulle bli några minuter längre, men jag undrar om det inte hade varit värt det. Tack och lov är det bara två dagar kvar på den här veckan.

Nästa vecka jobbar jag bara måndag till torsdag och sedan är det slut - finito - finished! Det ska bli otroligt skönt. Alltså, egentligen har jag inget emot mitt jobb. Jag har jobbat på andra ställen och ändå kommit tillbaka för att det ändå är ett förhållandevis enkelt arbete och jag tycker om att vara ute, speciellt på dagen. Imorgon ska jag ringa till jobbet som jag sökte och fick, men en del strulade till sig och jag kunde inte börja som jag skulle och då blev det pannkaka. Jag hoppas att de har någon tjänst kvar nu som jag kan få.

Idag bevisades för mig att karma fungerar. Jag vågar inte skriva om exakt vad för det går bara inte, av privata skäl. Ni ska ändå få en liten beskrivning. Jag fixade en hemlig grej för en person som hjälpte personen otroligt och utan att den personen vet något, men jag vet, så har den hjälpt mig otroligt mycket tillbaka bland annat tack vare det jag gjorde för den. Det är helt sjukt.

Vi kan beskriva det som att jag var ute och åkte off pist och stötte på stenar hela tiden som jag slog i, vad jag än gjort de senaste två veckorna har det som bara runnit ur mina händer eller blivit som jag skrev innan, pannkaka. Allt har på ren svenska jävlats! Sedan var det ungefär som att jag var tvungen att gira, fånga upp den här personen och sätta av den på en ny plats, och direkt efter det kom jag in i pistad backe och just nu känns allt som på räls. Det måste vara karma! Jag vill tro på det!

Ge något - få något tillbaka! Världen fungerar så. Hjälp tanten över vägen, eller som jag gjorde för ett tag sedan när jag hade herr V i ena handen på bussen full med folk och samtidigt lyfte upp den gamla tantens rullator på bussen. Det var besvärligt, det kan jag erkänna, men det ledde till att en sur 08:a lyfte på arslet när hon skulle av och lyfte ner rullatorn.

Vi alla äger, vare sig vi vill det eller inte, samma rätt att vistas på våran jord!

O-O-O = Out Of Order

Publicerad 2011-01-18 20:17:05 i Vanlig vardag,

Klockan är nu 20.08 och jag är helt slut. Klockan 20.20 ska jag gå och bära 4 Malmbyråer. Hur kroppen ska kunna orka att ens bära sig själv är just nu obegripligt. Jag skulle behöva lite av "the force" från Star Wars filmerna. Hjärnan har också slutat att fungera tror jag.

Jag läste en gång en bok som beskrev hur det skulle vara om aliens kom ner till vår jord och skulle tvinga alla att le konstans. Beskrivningen var ganska underhållande. De skulle hänga fast våra mungipor i ögonbrynen med snören för att det skulle se ut som att vi log. Jag skulle behöva gå ett steg längre idag och dessutom, utöver snörena trycka in två tandpetare vid varje öga för att hålla ögonen öppna. Jag vet inte hur trovärdigt det skulle bli, men jag kanske inte skulle halka och slå ihjäl pga ögonlocken föll ihop av trötthet iaf. Dessutom märker jag nu hur jag börjar prata i dåtid om någonting som jag ska göra alldeles strax. Det får nog avsluta detta inte så intelligenta och, faktiskt, ganska onödiga och icke intressanta blogginlägg. Jag är nu konstaterat O-O-O!

Mode blogg á la Jenny

Publicerad 2011-01-17 22:24:54 i Vanlig vardag,

Ingen blogg utan mode. Därför kommer även ett bidrag från min sida sett. Om jag ska vara ärlig gick jag in på Dn´s hemsida i hopp om att hitta något seriöst och aktuellt att blogg om. Tyvärr, som ni kanske har märkt är min hjärna funtad på annat och tjollavips. Nu blir det modebloggande. Jag är inte det minsta intresserad av modebloggande. Det kan jag erkänna och jag har aldrig varit inne på Blondinbellas sida. Kläder och klädesmärken i vanliga livet däremot, det intresserar mig, men inte bloggandet om det. Nu gick jag iaf in på DN´s sida och hittade ett modereportage jag inte kunde låta bli att öppna:

Nordiska visar mäns badkläder

Jag menar, vem kan inte motstå rubriken? Sagt och gjort. Jag har nu läst hela artikeln och jag är helt mållös.

Tarzanbadbyxan - "omåttligt populär efter Johnny Weissmüllers rolltolkning".
Jag säger bara vilken tur att det inte stod John Holmes.

Kandidatbyxan - "en rejäl byxa i grov vit bomull med röda revärer och sydda knappar. Byxorna, som syddes både för hand och på symaskin, användes av simskoleelever som klarat simkandidaten."
Här vet jag inte riktigt vad jag ska säga, men jag kan ju se det röd-vita framför mig och efter att John Holmes deltog innan tänker jag ju inte på badbyxor kan jag ju säga.

Magisterbadbyxan - "betydligt snävare skuren, lite mer åt Tarzanbrallanhållet, men enfärgade röda och lite blekta. Den modellen fanns att låna eller hyra för den som gått till badhuset utan egna badkläder."
Låna - hyra, vadå, one size fits all, eller?

Och sist, men inte minst. Känn bara på namnet!

McGregors Swim ’n’ play-shorts - "De gjordes av jacquardvävd ylletrikå. Ett decennium senare gjorde nylonet sin entré och nylonbadbyxan i midjemodell blev en fantastisk hit"
Seriöst, ni fattar vilken modell va´? Töntmodellen - i ylletrikå. Ha ha ha, jag dör! Ylletrikå - bada - vatten. Det kan inte vara någon trevlig upplevelse. Ylle kliar ju dessutom. Jag hoppas att dessa även hade ficka för eventuellt spel "innanför brallan". Är det därifrån namnet kommer Swim´n´ play.

Här kommer då beviset på yllebadbyxans icke bekvämligheter:

"...klibbade den inte fast på kroppen som yllebadbyxorna, säger hon och betonar att det vid förra sekelskiftets gemensamhetsbad var hel baddräkt som gällde för både män och kvinnor."

Jag hoppas den hela baddräkten inte var i ylle den också. Det om inte annat lär ju ha klibbat sig fast.


my-wardrobe.com - AW 2010 womens 468x60

Nu ska ni få ett tips!

Publicerad 2011-01-17 18:14:50 i Vanlig vardag,

Det är töväder och ni kör moppe.

Om ni behöver stanna och ta av er hjälmen. Kolla att ni inte står vid ett tak där det droppar vatten. Speciellt inte om ni behöver lägga av er hjälmen. Kolla åtminstone så att hjälmen har "skalet" uppåt. Jag kan, av erfarenhet, tala om att det fort hinner bli mycket vatten i hjälmen annars.

Detta vatten är iskallt.Eftersom man är tvungen att ha hjälmen på sig är det dumt. Förutom att man blir blöt i håret rinner det också ner i ansiktet. Högst obekvämt.

Så nästa gång ni kör moppe i töväder. Tänk på detta!

Delar med sig av onödig kunskap idag.

Publicerad 2011-01-16 20:13:56 i Vanlig vardag,

Lade ut en status på facebook där jag bad om hjälp i stallet i veckan och redan är måndag och tisdag löst. Nu är det bara torsdag och fredag kvar och på något sätt löser det sig. Det är ändå fyra dagar kvar till dess.

På lördag sen är det flytt som gäller. Just nu känns det bara som att jag har en monstervecka framför mig, men sist jag kände så gick det förvånansvärt smärtfritt och var bland de lättast på jobbet jag genomlevt. Om det berodde på att jag mentalt var förberedd på hårt slit eller att det faktiskt var en lätt vecka det kommer jag inte ihåg, men jag har det i bakhuvudet nu.

Idag promenerade jag de 2,2 km från stationen till stallet. Egentligen är det inte långt, men vägen är så sjukligt trist att gå på. Idag var det dessutom isgata överallt. Alla ni som har hund vet hur det är att åka skridskor med skor efter hunden när den drar en över isen. Jag fattar inte att jag inte ramlade och bröt benet. Det kändes som ett under.Sedan vet jag inte om gympadojjor är det bästa alternativet den här årstiden. Blött om fötterna blev det också.

Nu ska jag lära er en onödig kunskap. Om man går i gympadojjor som jag gjorde idag då tränger vattnet igenom skorna för de är inte vattentäta. Det kanske ni har känt någon gång. Nu är det så att jag har kommit på en briljant idé. Man tar två påsar och sätter på fötterna. De gör att man inte blir blöt om fötterna. Skorna däremot blir fortfarande blöta. Om du tänker använda dig av den här kunskapen råder jag dig att ta byxor du kan ha utanför skorna så att påsarna inte syns. Risken finns annars att du blir klassad som underlig. Jag blir redan det, men det är ok. Jag kan ta det!

Ha en bra kväll!!!!

Så här brukar jag finansiera mina och hästarnas prylar.

Publicerad 2011-01-16 12:31:36 i Vanlig vardag,

Jag tänkte faktiskt berätta det. Det är nämligen så här att förra hösten kom jag på det här med Tradera. Det var en på stallet där hästarna stod då som hade köpt det mesta av prylarna till hästen på Tradera mycket billigare än i butik, och dessutom fått fina saker. Sedan några år tillbaka har jag saker så att det räcker och blir över till mina hästar och jag har inget behov av att köpa förrän något är sönder.

Däremot vill jag att alla kostnader är noll och finansierar sig själva. Ja, ni förstår självklart att stallhyran inte finansierar sig själv, men jag jobbar ju och får lön också. Jag tycker också om att köpa kvalitet och köper hellre ett par Eskadron-benskydd till mina hästar än att jag köper ett par av sämre märke eller ett par märkeslösa. Inte för att jag på något sätt är ute efter märket utan att jag har insett att det blir billigare i längden. Tex  ett par Eskadron framskydd som jag köpte för 5 år sedan och är använda väldigt mycket är fortfarande jättebra skick. Norton är dessutom en fena på att nöta ut benskydd och det bevisar kvalitén.

Jag tycker om att analysera och började kolla på Tradera vilka varor som gav bäst betalt i förhållande till vad jag kunde köpa in till för pris. Snabbt kom jag fram till att märkesvarorna i stl full gav högst pris i förhållande till normalpris i butik. Billigare märken som exv Jacson, Hööks och i den prisklassen fick ut ett lägre slutpris i förhållande till inköpspriset i butik. Jag räknade ut att jag var tvungen att handla för mindre än halva priset om det var en billigare vara för att jag skulle tjäna pengar på den. Om jag istället köpte en märkesvara gick det att köpa den till halva priset och ändå tjäna på det. Jag köpte 3 par bakbensskydd på Hööks för halva-halva-priset, sålde två och behöll ett par själv för jag behövde ett par till, även om jag hellre hade haft ett finare par. De andra två betalade alltså mina eftersom jag sålde dem till 100% vinst och jag fick pengar över.

Jag började också fundera ett steg längre och har även kollat på sidor utomlands. Bla hittade jag GPA-hjälmar från ca 1000:- att beställa hem, men jag hade inte de pengarna just då. GPA-hjälmen hade garanterat gått att göra en bra affär på. Det gäller bara att leta på rätt ställe. Allt är möjligt om man bara vill och tänker efter lite, är målmedveten och kan räkna.

Här är tex ett set med benskydd för 32,95 Eur
Gamaschen Set schwarz V2

Sedan är det bara att ta och jämföra och kolla vad man får betalt för dem här. Tänk också på att räkna om Eur till SEK. Det finns också möjlighet att sälja till annan person och det kan ibland ge mer betalt än Tradera.

Tyskland har bra fraktpriser och det brukar bli billigare än många andra länder. För att leta på en engelsk sida heter det closeout (utförsäljning) och det kan bli riktigt billigt! Välj en bra sida med gott renommé. Ta inte risken att bli lurad.

Förra vintern hade också skor en väldigt bra marknad. Även där hittade jag ett ställe att köpa in, finansiera mina egna och sedan sälja med förtjänst. Tyvärr så har det i år dykt upp andra aktörer och marknaden har blivit väldigt mättad. Jag har fortfarande min kontakt, om vi kan kalla det för det, och inväntar att jag kan göra bra business igen. Min priser är fortfarande bättre än de andras, de vet jag, men just nu är det inte värt arbetet.

Om ni är intresserade kan jag komma med fler tips och idéer! Jag har tex räknat ut vilka tider som det är bäst förtjänst att auktionen avslutas.


Här kommer beviset på hundens arbete.

Publicerad 2011-01-15 21:36:51 i Vovven,

Idag hade jag tänkt rida, men det blev inte så. Min energi gick åt till annat och det gör faktiskt inget. Ibland blir det så. En del saker är viktigare än andra. Livet fungerar så!

Min plan var här att skriva om mina två ridpass idag och jag vet inte, men jag tror inte ni är intressade av att läsa hur jag mockade. Det kanske ni är. Jag vet egentligen inte hur ni är funtade, men det kommer inte att hända ändå. Norton har iaf idag lyckats ta sitt regntäcke och smula sönder det i bitar. Väl strimlade! Jag förstår mig inte riktigt på honom. Vill han inte gå ut eller vill han vara utan täcke? Det enda täcket jag har kvar är Blåsans och det är jag inte beredd att lägga på honom för det är det bästa täcket jag har och någonsin har haft. Dessutom kostade det 1800:- 1999 dvs 11 år sedan. Funderar på att laga täcket som Blåsan hade som gick sönder av en liten olycka. Det känns bättre än att han ska ett nytt. Det täcket är lite halvdant och ska Norton hålla på och ha sönder täcken hela tiden får han inga nya. Sådana är reglerna. Han brukar få ärva.

När jag gick från tåget till stallet idag förgyllde hunden min dag. Vägen mellan stallet och tåget är fruktansvärt tråkig och trist. Hunden traskade på och jag gick och funderade över livet som vanligt. Rätt som det regnar ser jag hunden kasta sig in i snövallen med huvudet före. Med huvudet i snön kastade han runt där inne och höll på. Det såg lite ut som när de tvättar sig i snön, men jag vette tusan vad han höll på. Han gjorde så i två steg framåt och jag började asgarva såklart. Då blev han superglad och viftade på svansen så att hela kroppen viftade med och liksom log åt mig. Efter det var det lätt att gå resten av vägen till stallet.

Tack hunden för att du förgyller mitt liv!

Han älskar också att torva boxar. Här är beviset.

Det kallas karma!

Publicerad 2011-01-14 22:03:49 i Vanlig vardag,

Jag vet att folk brukar klaga på att jag ska vara så himla hemlig ibland och tala i gåtor och det gör jag nog också. I mina blogginlägg här har jag berättat att jag har lite andra planer inför framtiden och speciellt nu under våren. Just nu väntar jag på en enda grej, vi kan kalla det grej, och att den ska komma. När den väl har kommit ska jag mer i detalj sätta upp min plan med mina mål och då ska jag dela med mig av precis allt - jag lovar, men nu innan kan jag inte det. Det känns som att om jag berättar den här enda grejen kommer jag att förstöra precis alltihop och allt kommer att gå helt åt h-lvete. Precis så kännns det!

Lite ska jag iaf avslöja. Jag bestämde mig för det alldeles nyss när jag läste ett inlägg på Fb där en person skrivit "...ah...jobbdagen är alldeles för kort..." och det är verkligen inte så jag känner just nu. Därför har jag bestämt mig att jag ska ändra på det. Jag vill också att min arbetsdag ska kännas som att den är alldeles för kort. Arbetet är en del i min plan och just arbetsplanen är inte helt färdig. Det kommer den inte att vara förrän jag fått grejen och jag vet exakt hur jag kan lägga upp allt.

Jag ska dessutom ändra min boendesituation och kommer att flytta. Även här är det högst avgörande med grejen. Den avgör tiden för flytten och lite platsen också. Det kommer att bära av mot sydligare breddgrader kan jag berätta.

Innan jag genomför dessa två saker finns det några andra som står på listan framför de här två, eller kanske inte några utan ganska många när jag tänker efter. Det är inget jag orkar tänka på just nu för jag har så mycket med bara mitt eget som händer i vanliga vardagen.

Så nu vill jag att ni alla hoppas och ber en extra gång för att det ska gå bra för mig med den här grejen. Jag tror att med mer positiv energi från många blir det mer som man man vill. Innan ni lägger er ikväll, håll tummarna och be till en högre makt. Ge en god tanke till någon annan och ni kommer att få samma goda tanke tillbaka förr eller senare i livet. Det kallas karma!

Efterlängtad helg....

Publicerad 2011-01-14 17:11:34 i Vanlig vardag,

Den här helgen har jag verkligen sett framemot mer än många andra. Inte för att den är speciell på något sätt, men den här veckan har varit så jobbig. Egentligen utan att något speciellt har hänt utan den har bara varit jobbig. Nu sitter jag och väntar på bussen som går om en kvart. Ikväll kanske jag tom är så trött att jag orkar sätta mig och titta på tv, om jag inte somnat innan det förstås.

Nej, nu ska jag ta och byta om och sedan knalla iväg till bussen.

Vi hörs lite senare! Kanske att jag har något underhållande att berätta då.

Någon tyckte nog att jag var bitter

Publicerad 2011-01-14 07:08:15 i Vanlig vardag,

Alltså, jag skrev precis ett inlägg och sedan tryckte jag på spara och publicera. Sedan loggar sidan ut, jag blir lite fundersam och loggar in igen. Då har mitt inlägg försvunnit. Det är helskumt för inläggen automatsparas i utkast under tiden man skriver och det här inlägget bara försvann.

Jaja, någon tyckte väl att jag var alltför bitter och måste sluta klaga så då gör jag väl det. Det mesta blir ändå vad man gör det till. Jag vänder väl helt enkelt på det och skriver något liknande det jag hade skrivit.

Igår hade jag en himla tur och hann med bussen som gick 1648. Det var helnice. Jag var hemma hela 1,5 timme än tidigare i veckan. Det kändes att jag hade mycket mer tid på kvällen hemma. Det var tom att det nästan kändes lite lyxigt. Idag tror jag att jag också kommer att hinna med en tidigare buss.

Imorgon funderar jag på att kliva upp och ta första bussen till stallet, alltså inte första, första bussen som går utan den som stannar precis utanför stallet. Jag kommer då att vara färdig i stallet på förmiddagen och kan åka buss hem också. Fast jag hade tänkt försöka starta bilen och köra den hem. Jag tror att det går. Den ville bara ha lite mer ström och det är en enkel sak att fixa.

Nu ska jag försöka fixa till designen på bloggen lite till något jag kanske tycker är bättre och under dagen hinner jag nog inte snygga till det jag eventuellt förstör nu så ni får ha överseende. Sedan ska jag leta upp en hundpåse och gå ut med hunden. See ya!

Jag syndade precis

Publicerad 2011-01-13 22:34:30 i Vanlig vardag,

Ja, ni vet, jag ska ju snart flytta och då blir det ju lite som det blir med vissa saker. Tidigare har jag varit så väldigt noga med att plocka upp hundbajset efter mig, men allt eftersom det har närmat sig flyttdatum har jag blivit allt sämre på att plocka upp hundskiten efter Herr V. Ja, inte för att det är jobbigt eller så. Jag känner bara helt enkelt en, på sätt och vis kan vi kalla det lathet faktiskt. Det känns bara så otroligt onödigt. Betänk all den här snön som ligger nu. Hunden bajsar, det är mörkt ute och till imorgon har den liksom smält ner i snön och syns inte längre. Det blir lite principen syns inte - finns inte. Jag ska också passa på att han brukar leta upp en gran att bajsa vid och det är på sidan av gångvägen. Jag sjunker inte hur lågt som helst.

Idag uppstod då ett problem. Hunden satte sig mitt på gångvägen och jag har inte ens orkat ta med mig påsar ut de sista gångerna. I somras och höstas kunde jag ju ta en pinne och liksom sprätta det upp i skogen enligt syns inte - finns inte principen. Nu, precis som jag precis sa, är det fullt med snö ute och det betyder att pinnarna ligger under snön. Det kan alla räkna ut att det blir ett problem. Vad gör man då??? Jo, det kan jag också tala om. Man går fram till snövallen som är vid sidan av gångvägen och rycker loss en lite större snöklump. Den får inte vara för liten för man vill inte ha hundbajsa på vantarna. Sedan sprätter och rullar man om vartannat bajset till kanten. När det väl är där tar man den använda snöklumpen och lägger ovanpå enligt syns inte - finns inte principen.

Problemet var löst och jag och hunden promenerade vidare en bit och vänder sedan hemåt. Jag lyssnar på min mp3 och han sniffar snö. Det var faktiskt behagligt, halvmåne och sådär lagom kallt så man blir röd om kinderna. Jag filosoferade. Ända tills jag känner doften av hundbajs! Aj aj, hinner jag tänka. -somliga straffar Gud med en gång- går genom hjärnan. Går några steg till med ångest innan jag vågar titta under skon. Hinner även be till ovanstående en snabb-bön. Tittar försiktigt på min sko och pust jag kan andas ut. Inget hundbajs, men nu är jag faktiskt lite orolig. Ska han straffa mig för det här i ett senare skede? Vad har jag att vänta inför framtiden? Behöver jag vara orolig?

Nästa gång blir det påse med på rundan.

Jag kollade på den här sidan i brist på annat, men jag vet faktiskt inte vad påsarna heter på tyska.

Sedan hittade jag också att de hade hästgrejer bla skitksyggt schabrak för 20,95Euro. Måste kolla lite noggrannare, men det får jag göra imorgon.

Jag vet inte om vi har rätt att klaga

Publicerad 2011-01-12 17:56:50 i Vanlig vardag,

Sitter på mitt jobb och väntar på bussen. Känns måttligt roande eftersom jag precis missade en buss och nu inte kommer hem förrän kl 20.00. Suck och stön! Tur att det bara är den här veckan och nästa med det här schemat för jag är mer än trött nu. Efter de två veckorna har jag bara några dagar kvar och sedan slutar jag. Det känns bra. Tror att det kommer att bli bättre att göra något nytt nu. Känns som att det är dags. Jag har ändå anmält mig som timvikarie på ett annat kontor på samma jobb så jag lär väl komma och göra vissa besök igen.

idag känner jag att jag egentligen skulle behöva skriva saker som inte är så lämpliga här, det har inte med mitt jobb att göra kan jag ju säga så ni inte drar några paralleler från det förra stycket. Utan det har med lite annat i livet att göra. Ja, ja (suck) det blir nog bra alltihop igen. Ibland måste man väl nå botten för att komma uppåt. Idag känns som en bottendag.

Tidigare idag försökte jag vara lite positiv och hade flera positiva tankar, men de har som försvunnit under dagen. Jag tycker att det var skönt att vara ute och köra moppe idag på jobbet. Eftersom jag inte hunnit till stallet den här veckan så har jag ju knappt varit ute och sett dagsljus än så det var skönt att vara ute fyra timmar idag.

Imorgon blir det bussen som går kl 0500 för att jag ska hinna till stallet. Det känns lite jobbigt, men jag har liksom inget val imorgon. Jag lär ju överleva, men igår när jag kom hem var jag sjukt trött faktiskt.

Nog med pessimism nu. Det finns nog de som har det värre. Det är tex bara att läsa en sådan här artikel och sedan sluta klaga.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/omojligt-att-glomma-haitis-barn

Här på Barnfonden kan man bli fadder på ett barn. Tänk på det!

Betyder det här egentligen jordens undergång?

Publicerad 2011-01-11 21:16:02 i Vanlig vardag,

Efter mitt inlägg i morse har jag fått ett alternativ till vattenmassorna. Jag hann inte riktigt skriva allt som jag tänkt mig, men jag fortsätter lite nu. Min tanke med det här med vattnet var ju att det borde fördelas jämnt över jordklotet. Tanken grundar sig också djupare, notera först att jag inte är någon expert på området. Alla grundämnen finns, antar jag i 100% på jorden. Dvs sammantaget finns det alltid 100% syreatomer och 100% väteatomer. Jag kommer inte riktigt ihåg hur det exakt förhöll sig, men att de kan bli H2O och bli vatten borde väl alla som kan läsa den här texten också veta. Sedan kan de ju bli 03(ozon) till exempel, syret alltså. Men sammantaget är ju den totala summan 100% syreatomer av syreatomerna. Det måste i praktiken innebära att om det är mer på en plats, borde det vara mindre på en annan, eller hur?

Så nu till dagens fakta. Tydligen var det också stora översvämningar i Tyskland också. Jag läste det i Metro på vägen till jobbet. Det innebär att vi svenskar har mer snö än vanligt och tyskarna har mer vatten än vanligt. På andra sidan klotet har då Australien jättemycket mer vatten än vanligt. Och nu till själva poängen här. På jobbet idag kom det fram som ett alternativ till bara jämvikten att vattnet kom från Antarktis, alltså att isarna smält. Det skulle kunna känns lite troligt, och kanske en bidragande orsak. Fast om den smälter i havet så borde rimligtvis havsnivån stiga.

Om Antarktis istället är i Australien blir det ännu mer troligt att jordklotet kommer att börja snurra fel. Det måste ni pckså förstå. Det hela kommer alltså led till att jorden kommer att byta bana. Då kan vi ju på en gång dra slutsatsen att det är för att stabilisera den globala uppvärmningen och klotet kommer att snurra lite längre från solen än det gör idag. Vattnet kommer att smälta till is igen på Antarktis och allting kommer att bli frid och fröjd.

Bara så ni vet. Jag tycker själv att jag är ute och snurrar här! =)

Bilder från Australien

DealClub24

http://www.dn.se/nyheter/varlden/gatorna-borjar-bli-vattentackta

http://www.expressen.se/nyheter/1.2287094/i-vantan-pa-flodvagenFinns det ingen jämn-fördelningsprincip

Publicerad 2011-01-11 07:08:35 i Vanlig vardag,

Alltså jag kan inte låta bli att undra var all nederbörd kommer från. Om vi tittar i Sverige i dagsläget så har vi mer snö än vi faktiskt brukar ha, eller åtminstone har haft de senaste åren. Tdigare år känns det, åtminstone om man tittar på Stockholmsområdet där jag bott de flesta vintrar, som att det inte varit samma mängd nederbörd som i år och förra året. Visserligen har det varit väldigt blött och lerigt. Det som brukar kallas trist Stockholmsvinter. Nu i år och förra året kom det istället väldigt mycket snö. Det har det även gjort i övriga Europa, även om den kanske smält bort vid det här laget. Jag har inte kollat så noga sista veckan. Jag måste bara tillägga att jag förstår att det är skillnad på regn och snö och att det iår var kallare när nederbörden kom.

Iaf just nu ligger mycket snö i Sverige och övriga Europa. Det i min värld borde leda till att det någonstans blir brist, dvs torka, pga att vi har så mycket nederbörd. Ni vet lite som en vågskål. Mycket på en plats kompenseras av brist på en annan, men det verkar uppenbarligen inte vara så. Nej, istället har Australien fullt med vatten samtidigt. Det här går inte riktigt ihop i min hjärna och då kan jag inte låta bli att tänka vidare, min första slutsats känns inte rimlig.

Är det då så att vikten på jordens yta måste uppnå jämnvikt? Jag tänker lite i de banorna att om jordklotet inte väger lika mycket på båda sidor att det ska börja ta en annan bana eller alternativt snurra ojämnt. Om ni tänker efter fungerar en boll eller klot så. Någonstans måste det väl ändå ha betydelse.

Usch! Jag märker hur jag visar här på bloggen att jag blir mer och mer knäpp, men tyvärr är det så att min hjärna fungerar så här. Kanske inte att jag löst ett världsproblem, men jag har underhållit mig med något inte fullt så intteligent en liten stund. Jag ska fundera vidare och se om jag inte kan komma på ett annat alternativ som också känns logiskt.


Saknar min V!!!

Publicerad 2011-01-11 06:51:56 i Vanlig vardag,

Ja, eftersom jag inte förstod vad ni andra gör på eran fritid fick jag lov att hitta på något igår. Här kommer då erkännandet vad folk som inte har häst gör på fritiden: Jag satte mig och kollade på hästannonser! Det tyckte jag var ett passande tidsfördriv. Jag hittade faktiskt en häst som jag tyckte skulle passat mig ypperligt, men tro mig, jag ska inte ha fler. =)

http://www.youtube.com/watch?v=51aHkkYotFE

Det var verkligen en häst i precis min smak. Skulle passat mig som handen i handsken. Jaja, ikväll måste jag nog hitta på något annat.

Hunden saknar jag också. Jag blev ledsen igår när jag skulle öppna ytterdörren och kom på att han inte skulle stå där med sin stora näsa och hälsa på mig. När jag gick och la mig hörde jag inte hans steg på golvet och när väckarklockan ringde hörde jag inte honom hasa sig ner från soffan och stappla bort till mig. Snyft! Tänk så mycket man går miste om, om man inte har djur. Ni behöver förresten inte vara oroliga. Hunden är bara på besök hos en annan. Typ lite sover över hos en kompis! Igår fick han pannbiff och torrfoder till middag. Jag tror att han är lycklig och idag kommer han hem igen. Min lilla V.

Här är några bilder på Herr V.
I den här första vet jag inte om han tränar inför en kommande operakarriär. Ser lite misstänkt ut!Tror att han har fått en kattgen med sig.Så här kan det se ut när han hjälper till att göra höpåsar i stallet. Han övervakara arbetet som ni förstår. Han talar också om när en annan gör fel.
156 x120 family

Vad gör ni andra som inte har häst? Liksom - vad är fritid?

Publicerad 2011-01-10 21:42:08 i Vanlig vardag,

Jag förstår inte vad ni andra som inte har häst gör när ni är hemma. Själv blir jag liksom lite handlingsförlamad. Är inte van att göra ingenting. Det andra brukar jag ju klämma in på helgen när jag har lite tid över.

Med mina jobbtider de närmsta två veckorna kommer jag inte att hinna åka till stallet någon vardag och får istället en liten stund hemma innan jag lägger mig bara. Den tiden vet jag inte vad jag ska göra av. Det blir liksom ingenting. Idag har jag inte ens en hund att gå ut med. Han är borta till imorgon. Vad gör jag nu liksom?

Sitter bara här och glor på datorna och det är faktiskt inte så roligt om jag ska vara ärlig. Egentligen föredrar jag att vara ute. Jaja, det blir nog bra.

Idag innan jag åkte hem, för jag fick vänta på bussen i 45 min, kollade jag upp lite på internet på jobbet. Lite som komma skall. Jag kan fortfarande inte berätta om planerna ÄN, men det är upplagt i ett antal steg så mycket kan jag säga. När jag vet att allt kommer att klaffa ska jag berätta och det kommer att bli SÅÅÅ roligt! Det kommer ni också att tycka. Det vet jag. Några kanske blir avundsjuka och så, men det skiter jag fullständigt i. Livet är för kort för att inte levas och jag vill inte dö i skit.

Igår fick jag också ett bra tips från en kompis som bor i Tyskland och jag blev lite sugen, men det ingår också i min plan då. Jag hoppas lite på april-maj att jag ska kunna genomföra det hela, men det kan vara att hoppas på för mycket. Det är inget jag gjort tidigare och det krävs mycket förberedelsearbete för mig innan. Berättar mer så fort jag får första beskedet och kan sätta igång. Det är det enda jag väntar på just nu. Det kallas väntar, väntar, väntar....


Funderar på lite saker ibland

Publicerad 2011-01-09 21:40:29 i Vanlig vardag,

Den här dagen känns precis som alla andra. Klev upp tidigt och åkte till Jäger. Idag när jag var där dagitd passade jag på att rida ut en sväng både innan och efter. Före ridpasset var han lite tjurig och försökte vända tillbaka, men jag gick en bit till bara och sedan vände jag själv. Ridpasset blev jätte bra och jag är mer än nöjd. Han är på många sätt lik Norton, med några olikheter såklart. Ridmässigt är de faktiskt lite lika. Båda två försöker springa ifrån på samma sätt och agerar likadant i många situationer. Jäger gick iaf suveränt till slut.

Grannen var snäll och lånade ut sin bil till mig idag. Hon sa att däcken var extremt dåliga och jag glömmer liksom bort när jag kör ibland. Jag håller helt och hållet med att däcken var i sämsta skicket, men jag höll mig på vägen.

Sedan tog jag och V buss bort till Glädjen där mina supermedryttare hämtade upp mig och vi åkte och köpte torv. Efter det blev det lite fix och trix i stallet. Jag red först Ante och idag kändes han lite trött. Om han var trött eller om underlaget var lite halt har jag svårt att bestämma. Han var lite segare idag iaf. Efter att jag hade ridit klippte jag honom lite snabbt. Jag har märkt att han är lite väl varm under täcket nu när det varit plusgrader och jag har inget mellantäcke till honom. Enda alternativet kändes som att det var att klippa honom, men det är överlägset den fulaste klippning jag gjort någon gång. Jaja, spelar det någon roll? Det är ju inte direkt så att vi ska tävla OS imorgon och innan tävlingarna börjar hinner jag klippa en gång till.

När jag var färdig med det red jag Norton. Han tyckte det var superkul att komma ut en sväng. Bästa unnderlaget idag var på vägen utanför där det frusit på till is. På ridbanan var det för mycket snö kvar så att det hade blivit styltor. Vägen fungerade utmärkt både för en kort liten trav och galopp. Nortons glädje var nog obetalbar.

Nu på kvällen har jag inte gjort annat än att jag suttit framför datorn. Iofs har jag haft två mailkonversationer med kompisar som inte bor i närheten. Den ena bor ungefär 150 mil härifrån och den andra bara 20. Facebook är bra ibland.

Jag har också fått konstaterat hur överjävligt förjävliga människor kan vara mot varandra. Den här gången var det inte jag som blivit drabbad, men jag har blivit drabbad av liknande saker. Idag fick jag reda på två olika situationer och båda är lika tråkiga. Vad tjänar man egentligen på att försöka förstöra för andra?

Funderar på hur skadad jag egentligen är

Publicerad 2011-01-09 08:28:14 i Vanlig vardag,

Igår kom jag hem kl 21 på kvällen, eller egentligen strax efter. Idag är det första jag gör att åka till stallet. Hur skadad i hjärnan är man egentligen? Det undrar jag nu. Ibland undrar jag också vad människor utan häst gör. Under dagen nu ska jag fundera över hur skadad jag nu är, om jag överhuvudtaget är det. Jag känner faktiskt andra som är precis likadana.

Idag blir det då Jäger först. Han står förresten inne och väntar på mig just nu. Sedan ska jag åka till mina tottolottisar. Mina medryttare kommer att hjälpa mig att fixa med torv idag och det behövs eftersom jag har bilbrist just nu. Jobbigt! Förhoppningsvis kan den gamla pärlan nu få en tur hem eftersom dens garageplats nu är ledig. Sedan ska den säljas till ny ägare.

Ha en bra dag nu allihop! Jag återkommer med rapport lite senare idag.

Helt slut=säng nu och upp tidigt imorgon

Publicerad 2011-01-08 22:17:55 i Vanlig vardag,

Helt slut igen. Var nu på kvällen och red Jäger och efter det känner jag mig som att jag blivit 80 år. Det gick bra att rida idag igen. Imorgon lät jag honom stå inne eftersom jag kommer att rida redan på morgonen sedan måste jag hem och lämna bilen och fixa med mina egna hästar. Imorgon ska jag rida både Norton och Ante.

Ante tycker jag faktiskt bara blir bättre och bättre. Kanske att jag löser ridhuskort under februari, men jag vet inte ännu. Då har jag möjlighet att rida dagtid och då kommer jag säkert på att det är mycket bättre att varva med att rida ut och på ridbanan. Jag får se. Jag verkar ha blivit bra på att komma på ursäkter för vissa saker, men ridhuskort i januari känns faktiskt verkligen som att det skulle vara helt meningslöst. Jag skulle hinna rida där bara på helgerna och då kan jag lika gärna rida ute eller på ridbanan de dagarna. Det enda jag saknar just nu är riktig hoppning, men det är inte heller genomförbart i ridhuset eftersom det finns en enda ridhustid och den är kl 20.30-22.00 på tisdagar och hur meningsfullt blir det? Då behöver jag också lura dit någon som kan hjälpa mig att höja sänka och helst också bära fram. Nej, ridhuskortpengarna känns mer meningsfulla att lägga på träning i något annat ridhus. Just nu är ju vädergudarna snälla och snön är suverän att rida och träna i och jag tycker personligen att det är bättre att utnyttja de tillgångarna då.

04 Logo LR

I ridhuset idag när jag red Jäger, ett annat ridhus, hörde jag några andra prata om vilken liv man lever när man sitter och rider kl 20.00 en lördagkväll. Det är tur att man vant sig med åren att inte ha något liv. Numer tänker man liksom inte så mycket på det. Det är normaliserat att rida sent en lördagkväll, men jag kan sakna de dagarna när jag bodde i Ö-vik och vi åkte till A och F och red i deras ridhus. Det var så trevligt att stanna kvar och fika efteråt. Nu blev jag nästan lite sentimental här.

Imorgon ska mina nya, och numer kallade suveräna, medryttare komma till stallet för de ville borsta lite och mocka och sådär. Hjälp!!!! Vad har jag hittat? Kan det bli bättre? Jag tycker ju egentligen att borstning är ett ont måste och faktiskt även det mesta annat i stallet är onda måsten bara. De var och red i veckan och jag kan känna att jag lite saknar den lyckan eller vad man nu kan kalla det när stallet blir avkoppling. Ni vet, den här tiden när man tycker om att bara åka ut och ta hand om hästen. Åhh, det var längesedan nu. Idag känner jag att det mesta måste vara prestationsbaserat och jag och hästarna måste utvecklas hela tiden. Det har också gjort att jag innerligt saknar min älskade tränare som tränare alltså, och faktiskt också som vän, men förhoppningsvis kommer det att se annorlunda ut igen snart.


Ska bli skönt med nytt jobb snart

Publicerad 2011-01-08 17:55:41 i Vanlig vardag,

Ja, den här veckan har verkligen varit jobbig. Jag vet inte om det beror på att jag vet att det inte är så länge kvar nu. Egentligen har jag absolut inget emot mitt jobb, missförstå inte det här utan det är helt enkelt så att de nya jobbtiderna inte passar in i mitt övriga liv längre. Den här veckan har jag varit hemma vid kl 18.45 två dagar, 18.30 en dag och igår var jag igen hemma kl 18.45. Igår var dessutom bilen trasig, men det löste sig då och det är ju bara att jag planerar till nästa vecka och veckan därpå så att allt är klart redan innan. Helt slut känner jag mig iaf nu och det beror antagligen mest på bristen av planering. Ska fixa ett schema till nästa vecka för att få ihop det och då behöver jag inte lägga energin på att fixa krislösningar.

Nog om det. Idag red jag Ante och hur det nu än är möjligt så gör han framsteg. I min värld känns det mer som om han borde ha glömt bort både vad sadel, träns och ryttare är från gång till gång. Idag sökte han sig själv i form även om det var väldigt långt i från stadig form så börjar det gå åt rätt håll. Jag känner mer och mer att mitt beslut i att ta det lugnt gällande ihop-ridning var rätt beslut. Nu känns galoppen mer bärig och hästen har också fått ett helt annat rörelsemönster. Dessutom har han blivit otroligt framåt och det passar mig betydligt bättre än att ha en seg och trög häst.

Hästarna trivs också väldigt bra i stallet, det märks och hur som har det mesta under hösten blivit till det bättre. Nu är det bara MB som ska få ett nytt stall att bo i och jag har börjat kolla runt, men jag har en bestämd åsikt om hur jag vill ha det och en inte helt obegränsad kassa att ta ur. Det gör att det blir lite svårare, men jag ska nog hitta något som passar.

Hade det varit så att jag var färdig i stalllet nu hade jag tagit en av biljetterna och åkt på bio, men jag har en häst kvar och jag ser verkligen framemot att rida honom. Det var verkligen roligt sist och jag hoppas att det ska bli lika roligt idag också.

Nu ska jag ta och titta på lite flygbiljetter. Det ingår i mina framtida planer att jag måste göra en liten tripp. Det ni! Det kan ni sitta och grubbla på en stund.

Button 120x90 

Sommar snart - tack!

Publicerad 2011-01-04 22:00:16 i Vanlig vardag,

Idag kom jag då hem från jobbet ungefär kl 1845 och det känns sådär att åka till stallet då. Jag åkte väl dit vid halv åtta och behöver jag ens säga att det inte blir någon ridning de dagar jag kommer så sent. Norton och Ante fick gå ute på ridbanan ett tag medan jag mockade och sedan fodra jag hästarna.

Nu är det faktiskt bara lite mer än två veckor kvar på det här jobbet och efter det kommer det att bli mycket bättre. Mitt nya jobb är mer anpassat att passa in i resten av mitt liv och kommer att innebära betydligt mer fritid än jag har nu. Dessutom kan jag använda lite av min fritid till att arbeta extra någonstans.

Jag har också börjat arbeta med lite andra planer som jag har på G och just nu kan jag inte berätta mer än så, men ni ska inte behöva vänta länge. Så fort jag fått beskedet kommer jag att sätta mina planer i verket och det är något som kommer att ske stegvis under våren. Det kommer att bli superbra. Det kan jag lova och jag ska inte vara hemlig utan berätta precis som det är och vad som händer hela tiden. Det är bara nu den första tiden som jag måste vara lite hemlig.

På tal om annat ser jag faktiskt framemot tövädret som det talas om just nu för jag är ruskigt less på att frysa. Idag på jobbet satt jag och drömde mig bort om att åka på Sunshine Tour. Tänk själv hur det skulle kännas att byta ett kallt och ruggigt februari-Sverige mot 5 veckor i Spanien. Nice! säger bara jag.

Längtar tillbaka till sommaren nu!Helt slut efter dagen

Publicerad 2011-01-02 21:10:16 i Hästarna,

Jag är helt slut nu. Idag blev det verkligen bara stallet och stallet kan man säga. Jag åkte väl dit vid 11 tiden och hade tänkt rida Ante, men jag råkade stå och socialisera med några andra så ridningen fick liksom vara. Egentligen gjorde det nog inget för Ante var riktigt trött idag. När han kom in stod han ändå bara och sov, mer än han brukar.

Det som egentligen tog tid idag var att det kom två medryttare och provred Norton och MB. Jag tänkte att MB kan gå lite lättare ridpass en gång i veckan bara för att få lite mental stimulans om inte annat tyckte hon väldigt mycket om att få bli lite ompysslad och borstad idag. De som kom och provred var en mamma och hennes dotter. De var jättetrevliga och blev intresserade av att fortsätta och kommer igen på onsdag och rider. Jag tror att det kommer att bli toppen med dem. De verkar pålitliga och vill verkligen göra rätt. Det tar lite längre tid första gången än om jag hade gjort allt när man står och visar och förklarar, men det är så det är i början.

Nog om det. Jag åkte hem från stallet för att äta lite middag och sedan dra vidare till Jäger. Han verkar vara en riktigt intelligent häst och idag gick han bättre än igår. På slutet kändes han verkligen lösgjord, men han blev trött som jag vet inte vad. Idag blev jag riktigt nöjd och det var han också. Vi jobbade mycket i galopp och avslutade med att rida i ganska låg form i trav. Jag är verkligen nöjd.

Nu är det alldeles strax nana godnatt och av med ridkläderna för dem är jag lite less på nu. Hoppas att det är något bra på tv ikväll, även om risken är att jag somnar framför tvn nu.

Ja, just det. Arbetet som jag gjorde igår med Jäger är verkligen effektivt och jag fick precis det resultat som jag ville ha.

Jäger var söt idag

Publicerad 2011-01-01 21:14:59 i Hästarna,

Idag är jag helt sjukt trött nu på kvällen och soffan kommer alldeles strax att bli mina kära vän för kvällen. Det känns till och med jobbigt redan nu att behöva gå ut med hunden vid 10 ikväll.
Dagen började med att jag åkte till mina hästar och fixade stallet. Det snöade för fullt och plogarmannen är och firar nyår på annat håll. Nyckeln till lilla bobcaten som han brukar ploga med var inlåst i hans hus, men han sa till E som har stallet att hon kunde prova att starta traktorn. Jag kan ju erkänna att jag har sett en traktor någonstans tidigare i höstas, men att jag idag inte kom ihåg var det var någonstans jag sett det. Det är status på traktorn.

När jag hade mockat box nr 2 och gick ut genom stalldörren försvann hunden iväg med en väldans fart och det brukar han inte göra. Jag ropade flera gånger, men han kom inte tillbaka så jag hann bli lite orolig och gick efter honom. När jag rundat stallbyggnaden kommer han och möter mig glatt och springer iväg igen, väldigt lycklig. Jag går efter och ser hund, E och C stå vid det som ska vara traktorn.
Traktorn var alltså snöfylld upp till bredden och såg mest ut som ett snöberg faktiskt. Jag plumsar fram till dem i vad som nu verkar ha blivit en halvmeter snö och gick upp till knäna. När jag kommer fram frågar de om jag vet vad alla knappar är till och jag ska erkänna. Jag visste inte att det fanns så mycket teknologi på den tiden som den här traktorn byggdes. Det såg ut att vara en miljon knappar, en liten extra ratt och några spakar. Helt sjukt mycket! Jag antar att jag inte behöver berätta att det inte blev plogat.... Sagt och gjort bara att ta skottkärrorna och köra i 1,5-2 dm snö bort till containtern.
När jag väl var färdig med stallet hämtade jag Ante för en ridtur. Idag var han betydligt lugnare och jag behövde bara longera i något varv innan jag klev upp och red. Nu kändes han till och med nästan lite flegmatisk(slö). Jag red på en stund och han är lite knepig eftersom det inte går att ta honom i munnen så mycket. Sista gångerna jag ridit honom har jag bara försökt sitta och rida honom med säte och skänkel fram till hand istället. Det verkar ge resultat även om det går sakta framåt. Han söker sig faktiskt lite i form även om vi inte ens kommer halvvägs och jag tror att om jag bara ger det lite tid kommer jag att få ett utmärkt resultat på den träningen.
Ridpasset blev lite längre än jag tänkt mig från början, men han lär inte dö av att gå lite hårdare en dag. Jag hade hoppas att han skulle släppa till lite mer med formen och fortsatte rida lite till och lite till. Ridning är väldigt tålamodskrävande faktiskt. Inom en månad tror jag att jag lyckats få honom att arbeta mer mellan skänkel och hand. Det är svårt att med ord beskriva det exakta målet, men ungefär det jag skulle vilja då är att det går att påverka galoppen mellan skänkel och hand. Dvs korta och länga. Jag vill fortfarande ha samma balans i hästen som jag har just nu, men i lite mer samlad form.
Efter att jag hade ridit Ante var liksom orken borta och jag fixade bara täcket på MB, Norton orkade jag inte rida. Usch och fy och skäms, jag vet, men jag orkade verkligen inte. Hem och äta lite middag.
Sedan var det nästa häst, Jäger, även om jag satt och drömde om några filmer i fåtöljen hemma. Jäger var supergullig och gnäggade när jag kom. Jag blev faktiskt rörd. Det gör ingen av mina tre när jag kommer. Det kan ju bero på att dem ser mig som sin personliga slav.
Ridningen med Jäger tycker jag går bättre och bättre varje gång. Han verkar intelligent och fattar ganska snabbt vad jag vill. Jag inledde med att bara ta i en tygeln och ställa bara huvudet lite lätt åt båda hålen om vartannat. Han vill gärna höja huvudet på en gång när man tar tygeln. Om man bara tar i ena tygeln och är väldigt noga med att inte ta något alls i den andra kan man komma runt problemet. Det gäller bara att man upprepar flera gånger eftersom man måste ta så lite som man bara kan för att få önskat resultat. Han svarade väldigt bra i vänster sida, men var lite knepigare i höger.
Jag behöver inte berätta i hela ridturen exakt i detalj om ni inte absolut vill det, men han gick iaf till slut väldigt bra och avspänt och jobbade

Imorgon ska jag rida Jäger igen. Ante tänkte jag också ta ut på en tur. Hade jag haft tid att rida hela nästa vecka hade han fått vila imorgon, men nu får jag anpassa ridningen lite efter hur jag har tid och kan rida. Jag måste komma igång ordentligt och få fason på det här nu.

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela