var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Får snart besök....

Publicerad 2012-04-30 22:07:40 i Vanlig vardag,

....och inte vilket besök som helst. Det känns bra. Jag är lite trött bara. Jag hoppas att det här blir bra. Vad som än händer tycker jag väldigt mycket om den här personen  och vi pratar verkligen om allt. Största risken nu är väl att vi aldrig kan sova eftersom vi inte slutar prata någongång. Det lär ju visa sig. Ni får ny update imorgon.

TACK V!

Publicerad 2012-04-30 06:04:25 i Vanlig vardag,

Hade det inet varit för dig hade jag varit rökt nu. Det är tur att du har en enormt sinne för rätt och ordning. När klantskallen ställer klockan som inte alltid ringer och glömmer(för att hon pratade med en man) att trycka in laddaren i telefonen så den hinner ladda ur. Då står du där, kollar på klockan och säger: Nu är de, mitt det väl ändå dags för arbete? Tack V mitt hjärta att du körde stand in som väckarklocka idag annar hade jag varit rökt.

Nu hinner jag till jobbet och släppa ut hästarna i tid. Tänk om inte han hade kommit och sagt att jag var ute i sista sekund igen. När hade jag kommit till jobbet?

Jag skippar nog nunnegrejen ändå

Publicerad 2012-04-29 23:58:21 i Vanlig vardag,

Jag är så jävla happy nu. Har precis lagt på telefonen och vad kan jag säga. Det är nästan så att jag börjar tro på en Gud, men nunna, nej tack! Livet har nästan fått en ny innebörd. Nu ska jag sova ocn hoppas att jag vaknar med samma leende som jag har nu.

Nej, nunna är det som gäller

Publicerad 2012-04-29 19:03:51 i Vanlig vardag,

Jo, det blir nog så trots allt. Jag orkar fan inte hålla på med korkade män. Helt jävla useless liksom.

Är det ok om man trycker av telefonen om han trots allt skulle ringa sedan? Ja, det är det faktiskt. Jag har frågat en annan man och jag har all rätt att göra så och då kommer jag att göra det också.

Jag skiter i honom nu. Jag har inte tid och ork att hålla på med såna. Jag fick ju ett svar nu, men det var faktiskt korkat så nu skiter jag i honom. Det finns faktiskt andra.

Börjar tvivla lite...

Publicerad 2012-04-29 14:31:16 i Vanlig vardag,

Jag tvivlar lite på det här nu ändå. Det känns inte så bra idag. Vi har hörts varje dag, men idag och från igårkväll känns det inget bra längre.

Dessutom är det sjukt irriterande att både ringa och skicka ett sms utan att få svar. Det kanske var dumt redan från början. Jag skulle kanske lagt ner på en gång. Nu är det ju lite försent, men lägga ner kan jag ju göra ändå nu. Det är ju inget som hindrar mig från det. Allt beror väl på vilket svar jag får på det jag skickade. Jag betvivlar inte att jag får svar, det är bara det att "hur länge ska man behöva vänta?". Bevisat sedan tidigare är att normalt kan 24 timmar för en man vara normal för ett svar på ett sms. Mäns hjärnor är väl kanske inte så kvicka.

Det är kanske bara en svacka. Det kändes SÅÅÅ bra inför igår kväll och nu är det värsta dippen. Det kan ju vara spänningen att träffas igen efter ett tag som gör ångesten också för den här tiden har ju saker förändrats lite. Vi får väl helt enkelt se....

På väg hem...

Publicerad 2012-04-29 02:21:28 i Vanlig vardag,

Sitter nu och väntar på bussen hem. Kanon att bo på landet och ändå kunna ta nattbussen hem. Det har som vanligt med det mär sällskapet varit en suverän kväll. Nu måste jag dock dra mig. Det enda som inte var kanon-kanon var att jag inte pratat med min nya vän. Han har väl antagligen lagt sig nu.

Hej storlek S! =D

Publicerad 2012-04-28 08:43:56 i Vanlig vardag,

Jag är ledsen, jag hade helt enkelt inte tid att skriva något igår. Först jobbade jag extra som ni vet. Direkt efter det åkte jag till stallet och lät Vson vara ute en sväng. Sedan bytte jag bara kläder åkte och hämtade min mamma och skjutsade henne till Systemet. Mycket viktigt förstår ni. Kön därifrån var den längsta jag någonsin sett på den parkeringen. Katastrof var också att Bacardi Breezer var slut. Snacka om synd!

När vi väl tagit oss därifrån och jag lämnat av henne hemma hos sig igen körde jag som en galning iväg till Stinsen. Kjolen, ni vet, som jag redan älskar vid det här laget var ju bara tvungen att införskaffas till kvällens arrangemang. Nu hittade jag även något upptil och jag är HELNÖJD med outfiten till ikväll. Jag vet inte hur många gånger jag höll i något som var svart. Tack och lov kom jag på mig själv. Jag vet inte hur ni har det, men halva min garderob är svart. Linnet jag köpte blev stl S. Jag provade först M, men den var jättestor. Nu hoppas jag att S sitter bra för jag orkade inte gå tillbaka till provhytten igen.
 
När jag handlat outfiten gick jag vidare till Gina Tricot. De har sjukt snygga ringar där och vet ni vad jag hittade där???? En hel hylla med 75% rabatt på smycken. Love, love, love, love. =)

Efter shoppingen blev det hem till mamsi igen och äta. De åt pizza, men själv unnade jag mig en Steak & Cheese från Subway. När jag kom hem spenderades resten av kvällen åt att prata med en viss person. Kan ni gissa vem?? Hihihihihi! Det blir bara bättre och bättre.

Önskas köpa: Extratimme på dygnet.

Publicerad 2012-04-27 06:11:01 i Vanlig vardag,

Tänk om det kunde vara så enkelt som när man får ett extraliv i Bubble Witch Saga(eller något annat fb-spel för den delen) att man tittar på en liten videosnutt och vips har man ett liv till. En extratimme kan man ju faktiskt tjäna på ett annat sätt i spelet - att be en vän om hjälp.

Idag hade jag en miljontrehundratrettio saker att göra, men det går inte nu. Jag måste jobba istället. Jaja, sånt som händer. Plånboken blir glad i slutändan.

Igår pratade jag igen med humhum och det var trevligt. Jag tycker om att prata med honom. Nu måste jag dock inleda dagens arbete. Hästarna vill ut och äta frukost.

Varför tar man med sig telefonen på toan?

Publicerad 2012-04-26 21:56:14 i Vanlig vardag,

Alltså har ni funderat över det någon gång? Jag gjorde det ikväll. Jag kan inte låta bli att ställa mig frågan vem som är så jävla viktig att jag måste ha med mig telefonen på toan, för den måste ju med trots allt. Ni kanske har svaret på frågan. Jag har det då inte.

Det går verkligen utför med den här bloggen, men det är nog bara en svacka. Just nu känns det som att jag inte gör annat än att jobba, sova, släppa in/ut mina egna, äta och ha lite dåligt samvete över hunden som det inte blir någon tid över till. Han verkar dock ta det hela med ro.

Naturligtvis blev det lite extraarbete på 9 timmar i morgon. Ni vet dagen som jag lämnat allt jag inte hunnit tidigare i veckan åt. Hmm....blir till att planera lite vad jag gör imorgon kväll tror jag. Nu ska jag sova, vilket jag faktiskt redan spenderat en del tid med på eftermiddag åt. Trött är jag fortfarande och sängen lockar.

Liten mysstund i stallet

Publicerad 2012-04-25 21:52:16 i Vanlig vardag,

Precis när jag kom ner till stallet började det regna. Där kan man snacka om timing för Norton gick utan täcke. Jag skyndade mig att lägga in mat och ta in hästarna. Efter det hade vi lite stallmys, jag, V och hästarna. Det var trevligt. Hovslagaren skulle komma till Norton imorgon, men vi hade tydligen bytt tid, tur var det eftersom jag jobbar imorgon på nya schemat och vi hade bokat imorgon eftersom jag enligt det gamla skulle ha varit ledig.

Just nu sitter jag och har ångest över om det kanske var dumt att jag började prata med honom igen. Jag vill inte riktigt skriva av vilken anledning här, men alltså jag vet inte. Jag blir fan osäker alltså. Det kanske var dumt? Jag kanske ska skita i det och bara låta det vara. Jag hade det ju ganska bra själv. Allt blir bara krångligt när man börjar blanda in andra.

Tänk om det ändå är jag som står som förlorare i slutändan. Jag kanske bara ska lägga ner och återgå till det jag hade innan. Det skulle vara enklare. Hur mycket är jag beredd att lämna av mig själv? På mentalkursen jag gick pratade vi om känslor andra ger oss. Det är vi själva som tillåter oss att känna saker från andra tex att vi tillåter andra att såra oss, eller på annat sätt ge oss en dålig känsla. Jag vill inte tillåta någon att ge mig den känslan jag är så rädd för. Jag kan inte sätta ord på den, men jag är inte beredd att spela spelet där risken att jag får känslan uppenbarar sig. Det gjorde alldeles för ont sist. Hur mycket är jag beredd att ge av mig själv och samtidigt vara beredd på att förlora? Ja, jag måste ställa frågan.

Somnade med ett leende

Publicerad 2012-04-25 06:37:15 i Vanlig vardag,

Jag vet att uppdateringarna inte blir bättre här fast jag sa att jag skulle försöka. Igår somnade jag dock med ett leende på läpparna och idag känns som en toppendag. Det här kanske blir bra trots allt.

Igår prövade jag lite kläder som jag la undan. Det var en assnygg kjol. Nu ska jag bara hitta en skjorta till, eller något annat att ha på upptill. Kjolen var asläcker och jag har tänkt ha den på lördag när det är fest. Jag försökte ringa och kolla vad som händer på lördag, men jag fick inget svar och vågade inte köpa kjolen om det skulle vara opassande att ha kjol. Det har jag iofs svårt att tro, men man vet aldrig. Vi ska iaf fira min morbror som fyller 40 då.

Jag kanske berättar senare varför jag somnade med ett leende igår och varför jag även vaknar med detsamma. Nu är det dock arbeit som väntar, men det känns en miljon gånger lättare att gå dit idag än det gjort på länge.

Om att prata halva natten i telefon....

Publicerad 2012-04-24 11:12:36 i Vanlig vardag,

Jag hinner inte riktigt skriva här nu. Igår jobbade jag, gjorde lite här hemma, fixade stallet och sedan pratade jag med min vän fram till, ja, väldigt sent. Det var trevligt och ett väldigt givande och roligt samtal. Jag kan inte berätta mer än så. Vi är bara vänner och inget annat.

Nu ska jag ner till stallet igen. Får snart besök där nere och har inte sopat och gjort iordning. Hörs senare. Idag kanske jag får till fler uppdateringar här på bloggen.

Nu har vi pratat iaf

Publicerad 2012-04-22 18:55:03 i Vanlig vardag,

Jag har pratat med honom nu och det känns bättre. Vi är ju precis som innan bara vänner.

Jag ska ner till stallet nu och göra kväll där. Sedan blir det kanske en liten update till med mer om vad som hänt. Känns som att jag jobbat dygnet runt senaste tiden och orkar inte ta mig för något öht. Måste väl svänga förbi affären då det saknas livets nödtorft här hemma i form av mjölk och kaffe. Katastrofen är ju total i det läget.

Jag känner att jag har ett behov av att förklara mig *behöver råd*

Publicerad 2012-04-21 22:35:54 i Vanlig vardag,

Jag känner att jag kanske måste förklara "jag vill vara ifred"-grejen. Som det nu tror han antagligen att jag inte vill ha med honom att göra för att jag är intresserad av honom - vilket på sätt och vis både är rätt och fel. Jag är intresserad av honom, men inte så mycket att vi inte kan umgås utan att det skulle skada mig på något sätt. Det jag inte anser är rätt är att han faktiskt har en fv. Det är ju hans problem och vi har inte gjort något som är fel.

Anledningen till att jag vill vara ifred är helt enkelt den att vi umgås för mycket med tanke på att han har fv och om jag vore henne skulle inte jag vilja ha det så. Jag gör bara saker så länge det känns ok om jag skulle stått på andra sidan. Nu har jag då lagt ner pga att jag vill visa henne den respekten. Även om jag aldrig träffat henne är hon som medmänniska värd den respekten jag vill få av andra.

Som det är nu tror han antagligen att jag skrev "jag vill vara ifred!" pga att jag skulle ha känslor för honom vilket ju är fel. Ska jag ta mig besväret och tala om detta. Jag tycker verkligen om honom som bara vän, men som det är nu kan vi inte vara det utan att det blir fel. Vad tycker ni?

En scen ur filmen Livet på en kant

Publicerad 2012-04-21 20:02:28 i Vanlig vardag,

Ja, ni ska få ta del av en scen ur filmen om mitt liv. Det här är en av de sjukare scenerna i filmen och ett litet axplock av alla knäppa grejer jag kommer på - och faktiskt är fullt kapabel att genomföra.

Mohahaha, det är sjukt roligt, men jag kom inte på hur absurt det hela är förrän jag precis pratade med min syster i telefon. Först stallet sedan...... =D

Män alltså! Vad är det för fel på dem?

Publicerad 2012-04-21 17:11:44 i Vanlig vardag,

Han hörde av sig i natt igen via ännu ett sms. Tacksamt nog var jag så trött att jag inte vaknade för då hade jag blivit apsur. Jag svarade kort och gott "Jag vill vara ifred." Det kändes som något som går att förstå och han verkar ha fattat för han har inte hört av sig på hela dagen. Det är väl bra.

Ligger i soffan nu och ska titta på Emma på SVT Play. Det gick väl igår på tv och jag har följt serien och vill se de två sista avsnitten också. Sedan funderar jag på att åka in till stan och träffa en vän som jag inte sett på 16 år. Woho! Snacka om roligt. Synd bara att jag är sjukt trött.

Igår sökte jag ännu ett jobb. Jag känner att jag kanske vill göra något annat ett tag för som det är nu orkar jag aldrig rida mina egna hästar och de dagar jag är ledig tänker jag bara på att jag ska jobba nästa dag och att det känns piss.

Jag raderade hans nummer idag.

Publicerad 2012-04-20 21:46:10 i Vanlig vardag,

Min vän ni vet, han som jag senaste tiden pratat med allt om. Jag raderade hans nummer. Min magkänsla säger mig att det inte är bra för mig i slutändan. Det kommer inte att bli bra, Därför beslöt jag mig att avsluta det hela, som egentligen ändå inte var mer än vänskap, på en gång. Inget mer nu. Min sunda förnuft säger mig att den enda som kan gå som förlorare ur det här är jag, hur jag än vänder och vrider på det. Därför valde jag nu att göra så här. 

Jag är sjukt rädd för att få något som helst mer än vänskapskänslor för honom. Jag vet att det aldrig skulle bli något mellan oss ändå, även om han nu inte vore upptagen. Jag är bara så jävla rädd för att bli sårad. På alla sätt. De flesta av er är fucking svikare. Det har min erfarenhet lärt mig.

Bara för det var han tvungen att skicka ett sms precis nu medan jag skriver innehållande "jag vill inte förlora dig  som vän. kram". Jag har ju inte ens sagt till honom att jag raderade ALLA sms och hans nummer. Fan också. Vad fan ska jag göra? Jag pallar inte det här. Kan inte bara alla hålla sig borta från mig. Jag vill ju leva ifred utan störningsmoment. I fred, bara ytliga kontakter. Alla sviker ändå bara i slutändan på ett eller annat sätt.

Bara sååååå roligt

Publicerad 2012-04-20 19:44:37 i Vanlig vardag,

Nu ska jag ner till stallet och natta hästarna. Imorgon är det dags för jobb igen och det blir inte mer än så här ikväll. Ett glas vin ska jag ta mig när jag kommer upp för det är jag värd.

Idag hände något roligt. Jag blev tillsagd att söka ett jobb för jag stämde perfekt in på profilen som de letar efter. Det blir också när jag kommer upp från stallet. SÅÅÅ himla roligt att jag dessutom redan fått ett gott ord inlagt för mig. Jag känner att jag behöver lite nytändning i mitt liv.

Vi sa ju att vi bara skulle vara vänner....

Publicerad 2012-04-19 16:28:00 i Vanlig vardag,

Jag borde väl inte skriva sådana här saker för det är alldeles för blottande, men nu gör jag det ändå. Min vän, ni vet, han och jag har ju sagt att vi bara ska vara vänner och jag vill inget hellre än att ha honom som min vän. Nu är det så att jag kanske tycker mer om honom än som "bara" min vän. Det är inte ok. Vi sa ju bara vänner. Jag var lite rädd för att det här skulle hända. Antagligen borde jag säga stopp, men jag kan inte. Jag vill verkligen vara vänner. Det vill jag. Jag bara får inte känna något mer. För min egen skull, sagt är sagt liksom.

Jaja, jag överlever nog. Det handlar ju bara om att jag ska bestämma mig för att det bara är vänner vi ska vara sedan är det lugnt med den saken.

Nu ska jag softa lite i soffan innan jag fixar något att äta för att sedan gå ner till stallet.

Jag hinner inte riktigt blogga nu

Publicerad 2012-04-19 06:14:40 i Vanlig vardag,

Det har verkligen blivit så senaste veckorna. Jag har varit trött och haft annat att göra. Bloggen har inte haft någon plats i mitt liv helt enkelt. Jag är ingen sådan som skriver "jag har varit så dålig på att blogga senaste tiden jag ska bättra mig". Nej, det fungerar inte så. Jag skriver när jag har tid helt enkelt. Dessutom blir inläggen inte lika bra när man inte har tid och ork att lägga ner lite energi på dem och de blir inte så roliga och intressanta.

Grejen när man inte bloggar är väl att man egentligen gjort en massa, men att man helt enkelt inte har tid att skriva ner det på ett snyggt sätt. Igår var jag i stallet, hade smskonversation med min nya vän, duschade och gick och la mig. Jag orkade inte ens öppna datorn på kvällen. Om det inte varit för att min vän och jag helt enkelt inte kan sluta prata hade jag nog ringt, men vi kan ju inte prata oss igenom kvällarna varje kväll. Vi ska ju båda upp ganska tidigt varje mogron.

Nu, däremot ska jag jobba så det blir på återseende.

Min nya vän

Publicerad 2012-04-18 09:58:20 i Vanlig vardag,

Vi pratade igår igen. Det blev alldeles för sent. Jag tror att vi inte la på förrän kl halv tolv. Det gör faktiskt ingenting. Jag tror att om vi inte skulle upp båda två skulle vi ha pratat hela natten. Det är så skönt att ha någon att prata om precis allt med. Jag menar verkligen allt. Ingenting är heller konstigt när vi pratar och ingenting är konstlat eller tillgjort som det alltför ofta är. Jag längtar redan till nästa gång vi pratar bara för att det är så hmla skönt att ha någon att dela alla tankar med utan att bli dömd.

Idag har jag sökt jobb

Publicerad 2012-04-17 12:27:31 i Vanlig vardag,

Ja, fatiskt så har jag gjort det. Det var ett deltidsjobb, som jag jobbat extra nu. Det är nära och bra. Vi får väl se. Min yrkeserfarenhet inom området är inte gigantisk, men har man inte sökt har man inte tagit sina 50% att få ett ja. Utan att söka har jag garanterat fått ett nej.

Jag har också påbörjat min fysikkurs, men det tog lite stopp efter en ochen  halv timme. Jag vet inte om det beror på att jag blev trött, eller att jag är korkad. Nu blir det en liten paus i friska luften och kanske en liten ridtur. Det borde göra susen för att komma igång igen. Sedan blir det lite lunch.

Ser fram emot...

Publicerad 2012-04-16 16:10:50 i Vanlig vardag,

Ikväll när jag kan prata med min vän igen. Det var så roligt att ha en "riktig" vän igen. Allt känns så okomplicerat mellan honom och mig också. Det är perfekt!

Nu ska jag ner och göra iordning i stallet. Jag måste fixa med Antes skor, lite utanför, mocka, motionera lite. Norton får nog bara lite massage tror jag. Han har lite ont i ryggen fortfarande. Det har aldrig varit ett problem förut, men hans ena täcke gick sönder förra veckan och då klädde han av sig den dagen det var full snöstorm. Suck! Han blev naturligtvis kall och blöt och fick ont igen. =(

Ante får lite motion på ridbanan och imorgon kan jag rida och känna om han känns ok igen.

Min nyfunna vän...

Publicerad 2012-04-16 09:39:55 i Vanlig vardag,

Var något seg idag trots att jag sov från det att jag kom hem igår från jobbet. Kanske kan det ändå bero på att jag pratade med min nyfunna vän till halv tolv igår. Vi pratade om allt mellan himmel och jord.

Just nu sitter jag och söker en Heureka A så jag omgående kan börja min Fysik-kurs. Jag hittade en och om människan som säljer den svarar åker jag in tiill stan med Vson och hämtar den senare idag. Perfa skulle det vara.

Nu ska jag ner till stallet och fixa lite. Tacksamt nog skickade snälla L ett sms och frågade om hon skulle släppa ut mina hästar. I love you today!!!!! Om några timmar är jag på hugget igen. =)

Jag tror att det var allt just nu. Jag har lite till att göra, men det återkommer jag till senare. Nu vill Vson ut och jag ska ner och göra lite i stallet. Senare ska jag berätta om min lilla tillstötning med irländarna igen.....suck vad jag är pinsam när det gäller att prata engelska med dem.

Helgupdate

Publicerad 2012-04-15 20:22:13 i Vanlig vardag,

Har inte hunnit skriva något i helgen. Igår jobbade jag från kl 6.30 på morgonen till 11 på kvällen. Idag jobbade jag bara normalt, men var sjukt trött för det blev väldigt lite sovet i natt.

Jag kan inte riktigt skriva om det här i bloggen för allt det känns lite konstigt och förvirrat, men samtidigt glasklart. Naturligtvis har det med en man att göra. Jaja, det löser sig nog. Tiden fixar det mesta. Imorgon är jag tack och lov ledig och ska först sova ordentligt och sedan göra lite saker jag ligger efter med.

Nu orkar jag inte skriva mer för ikväll. Ni som vet vad det här lite konstiga, men samtidigt glasklara är får fråga IRL om ni vill ha något svar.

Hade sällskap ikväll

Publicerad 2012-04-13 21:23:52 i Vanlig vardag,

Idag efter jobbet hade jag sällskap av en vän. Det var trevligt. Vi åt och pratade lite. Sedan fixade jag stallet och nu känns det som att jag kommer att däcka ihop totalt av trötthet.

Imorgon är det jobb precis hela dagen. Jag har hittat kvällshundvakt till V så han blir glad iaf.

Jag kanske bara ska bli halvnunna

Publicerad 2012-04-12 20:48:53 i Vanlig vardag,

Ja, det fanns ju en förklaring. Så jag antar att jag bara får bli halvnunna. Vad nu det kan innebära? Om jag får välja kan jag ta bara den sexuella biten och resten kan jag be till Gud. Jag antar det på sätt och vis är det bästa sättet att inte bli bitter. Det måste bara vara så. Måste man ligga med halvmunkarna isf? Och då undrar ju jag naturligtvis. Vilka är halvmunkar? Bara det inte är skaran med liten-snopp. Då är jag nog hellre bara nunna med tillgång till dildo. Vad tror ni om den? Det finns ju flera fördelar med dildo har vi kommit på. En av dem var ju just stl. Dessutom får man ju skylla sig själv om man är dålig. Det enda som är dildons fel är ju om batteriet tar slut.

Nej, nog om detta. Jag fick ju en förklaring (samt en ursäkt) så det är ok.

Nu måste jag däremot sova.

Suck! Jag tror jag ska bli nunna. =(

Publicerad 2012-04-12 17:46:11 i Vanlig vardag,

Inte fan fick jag något besök inte. Jag ger upp nu och blir nunna. Det verkar vara det enda för mig. Jag tror att klostret utanför Enköping passar mig.

Jag ska sitta här i min besvikelse och inse att det inte är meningen att jag ska ha med män att göra öht. Det är tur att jag har V. Han går iaf att lita på.

Maten är i ugnen och jag hoppas att den blir god.

Jag hade manligt besök idag! =D

Publicerad 2012-04-11 19:43:45 i Vanlig vardag,

Det var trevligt som omväxling. Brukar ju mest bara vara jag och hunden. Det är trevligt det också, men det är nog därför det blir ännu trevligare när man väl får besök.

Jag vågade inte släppa in besöket i min lägenhet för där ser det så överjävligt förjävligt ut just nu. Det blir en snabbstädning ikväll och imorgon. Sedan vågar jag släppa in någon igen. Wohoho!!! Är ni nyfikna nu? Det kan ni vara. Ni kan hållas lite. =)

...och då har jag en häst till....

Publicerad 2012-04-11 06:25:24 i Vanlig vardag,

Idag måste jag bestämma mig. Jag har fått frågan mer än en gång nu och jag undrar om det ändå inte var min idé från början. Eventuellt kollar de MB i seminspiltan idag. Alltså jag har lite ångest inför det. Vad ska jag med ännu en häst till?

Jag vet att jag vet och för någon vecka sedan sa jag att det var det här jag ville göra, men alltså jag vet inte riktigt. Det är mycket jobb och mycket pengar. Om jag ska lyckas med det här krävs det att jag ser mer långsiktigt och hittar en lösning för det. Allt går, det är klart, men frågan är väl bara om man är beredd att lägga ner den tid, pengar, kraft och ork som behövs. Och vad är man beredd att satsa?

Lite inspiration

Publicerad 2012-04-10 21:17:32 i Vanlig vardag,

Helt plötsligt har jag, från oväntat håll, fått lite inspiration till att göra iordning lite här hemma. Ikväll var jag och tittade på ett rum som blev tapetserat hos min mamma och MG vad snyggt det blev. Jag skulle aldrig ha valt den tapeten om jag sett rullen eller lilla provbiten som var uppsatt, men nu bara älskar jag den.

Blev sjukt inspirerad att göra något här. Nu hyr ju jag bara i andra hand så det känns lite overkill, men det bara kliar i mina händer. Det var inte så att inspirationen kom därifrån utan från ett helt annat håll. Det var en som bla frågade mig om jag får tapetsera och så om jag vill och jag sa att jag inte har någon aning. Jag har ju liksom inte ens haft en tanke på något sådant. Allt är ju liksom bara vitt här och det är väldigt neutralt.

Nu måste jag sova. Jag har en hel del arbete kvar den här veckan och igår var jag sjukt trött och sov någon timme efter jobbet. Måste vila kroppen lite ibland. Om ett tag kanske jag vågar berätta om min kommande mardrömslördag.

Jag måste fråga er en sak. Om man skulle ha en mus eller råtta inne. Måste man se bajs någonstans, eller kan det finnas någon ändå? Precis nu lät det som att det var något här inne, men jag har aldrig hittat något bajs. Jag har hört ljudet förut också så det känns ju lite oroväckande.

Här är tapeten som sattes upp i kväll. Den är köpt på Rusta.

Usch! Jag blir så trött på alla jävla självutnämnda experter

Publicerad 2012-04-09 21:39:31 i Vanlig vardag,

Idag är jag trött på alla jävlar som tror att de är någon form av natural horsemanship experter. Kan ni inte bara fatta att ni INTE är Guds gåva till hästen?

Nu finns det dem som är riktigt duktig. Jag kan inte säga annat. De jag nu har i åtanke är alla jävla wannabees. Ni är jävligt många dessutom. Det som är farligt med er är när ni tror att ni kan något som ni faktiskt inte kan. Det är faktiskt inte förrän då det är farligt. Det är som om man jämför det med en nybörjare som rider an mot ett hinder. Fattar ni grejen då?

När det kommer till det här jävla NH, som jag egentligen tycker är vettigt, verkar det som att man kan utnämna sig till någon jävla expert för att man läst en bok, sett en video, varit på en clinic, eller värst av alla, det är dem som bara anser att det är bra hästhållning och därför utnämnt sig till expert.

Då kommer man till någon som har en häst som är sk "NH-tränad" som är jävligt rädd för en. Jo, men vafan, jag har väl slagit hästjäveln jag aldrig tagit i itidigare.

Det jag tycker är mest intressant i det här är att jag slår mina hästar, det gör jag faktiskt. När det är befogat. Det händer också att de får en grep i arslet eller en sop. Lyfter min häst benet åt mig med avsikt att sikta, sparka, eller bara markera  pickar jag den i rumpan med en grep eller sopar till den. Det är ett exempel bara. Springer hästen på mig slår jag tillbaka en par gånger. Jag har blivit översprungen och vill inte bli det igen.

Det konstiga i det här är att mina hästar är inte spörädda. Jag slår givetvis aldrig mina hästar obefogat. Vi har konsekventa regler. De går inte att misstolka och mina hästar litar på mig. En bra ledare är konsekvent och kan avgöra när det behövs att ledarskap sätts in. Så länge mina hästar sköter sig är vi kompisar. Vad gör det om den tar ett steg bara den stannar och står still när du ber den?Vem fan vill leva i diktatur? Mina hästar och jag har roligt ihop och är ett team. Måste jag bestämma gör jag det. Annars får de vara i fred. Mina hästar får ta det där extra steget. Måste de stå stilla ber jag om det och då står de stilla. Det är aldrig något snack, men jag har inte heller behovet av att leda mina hästar i någon form av diktatorstil.

Vem är det då som har horsemanship? Den som har hästen som är rädd, men aldrig blir slagen eller den som får en sop i arslet när den gör fel, men vet vilka gränser som gäller.

Lediga dagarna slut....

Publicerad 2012-04-09 06:02:55 i Vanlig vardag,

Nu är det jobb igen som gäller, men bara idag. Imorgon är jag faktiskt ledig igen. Hihi! Jag tycker om mitt nya schema. =) Imorgon måste jag in på SKV ändå och fixa med lite papper så det blir ändå inte en ledig.ledig dag.

Nu måste jag nog åka om jag inte vill komma för sent. I natt stängde jag till hästarna. Det var jävligt klantigt att ha dörren öppen natten innan. Vattnet hade liksom frusit lite längst ut. Som tur var inte så mycket så jag lyckades tina på några minuter. Fatta hur pinsamt. Hoppsan! Det var visst -5 i natt och dörrarna var öppna.... ;-)

Första "start" blev 63,64%

Publicerad 2012-04-08 21:08:40 i Vanlig vardag,

Jag skrev ju i morse att jag helst av allt ville ha över 66%, men att jag kände att det var orimligt. Alltså allvarligt! 63,64% är INTE långt bort. Betänker man sedan att jag och Norton har tränat dressyr-dressyr för tränare EN ENDA gång på våra tio år tillsammans är det fett jävla bra. Gör om det om du kan!?

Det var ju som jag sa att skritten inte blev topp. Det blev ett litet, eller två eller kanske tre travinslag och vi fick en femma bara. Serpentinbågarna fucked jag själv upp och det blev också femma på den. Ökningarna i trav blev också femmor. Hon tyckte inte att han hade jämnt påskjut så jag får helt enkelt kolla upp honom. Kan vara som jag sagt ett tag att han behöver trycka till sin gamla fläkskada hos kiropraktorn. Jag kan faktsikt erkänna att han hade lite ont i ryggen igen. Jag måste ta reda på var det kommer ifrån. Han har ju inte haft ont innan och jag skumpar rätt mycket i trav. Det kan bero på det. Jag måste bara bättra nedsittningen. Fick tips om hur jag skulle sitta istället idag. Det var toppen.

Jag fick två 8:or. En på halt rakt över och en på sista halten. Det är roligt, för vi har haft lite svårt att få till halterna innan. Överlag hade jag mest 7:or och sedan sex 6:or.

Jag bad domaren innan att hon skulle vara hård och döma som om det vore en tävling och det hoppas jag innerligt att hon gjorde för jag vill inte åka ut och ha 10% mindre på en likvärdig ritt.

Det JAG tyckte var bra var att jag tycker att jag kunde rida programmet bra med vägarna och så. Jag tycker också att jag kunde rätta små fel och fixa till snyggt det som blev lite "genvägar" och dylikt. Överlag är jag nöjd med våran ritt. Det jag tyckte var sämst som jag klantade till var serpentinbågarna där jag råkade lägga till innerskänkeln fel så vi fick ett galoppinslag och bågarna var sjukt ojämna.

Här är programmen. Punkterna med koefficient borde jag kunna höja lite. Tror att jag i min glada "ungdom" hade 7 någon gång på sits. Borde väl kunna få till det på andra saker också. Jag menar det är ju ändå Norton jag har. Kungen av hästarna!Här är en bild från fotograf tillika filmare. Hon lovade att film på själva programridningen skulle komma om någon dag. Så ni får helt enkelt hålla till godo.

Taggad idag...

Publicerad 2012-04-08 08:11:24 i Vanlig vardag,

Nu ska jag alldeles strax gå ner till stallet. Jag insåg att jag gjorde en tabbe igår när jag lät stalldörren vara öppen. Det var nästan -5 ute i morse. Suck och stön! Det var faktiskt inte så kallt igår när jag stängde och jag stängde väldigt sent. Jaja, bara inte vattnet är fruset.

Nu är jag ridklädd, redo att rida mitt första dressyrprogram på 16 år (jag har ridit ett däremellan, men det räknas inte). Jag har inget riktigt mål. Eller jo, det har jag, men 66% känns lite orimligt och jag vet inte var jag hämtat siffran. Jag kan väl säga att om jag har över 55% börjar jag inte gråta, över 60% kanske jag bara muttrar lite över allt jag måste förbättra och om jag får över 66% då tycker jag att det absolut finns något att bygga på. Då är jag till och med taggad att tävla. Nu har jag bett domaren att vara hård som på en tävling. Jag vill inte att någon är snäll så, utan jag vill ha en rimlig bedömning.

Men eftersom jag har stall har jag en hel del att göra innan. Till exempel måste jag ner och släppa ut hästarna nu och sedan åka och ta ut pengar till höbonden. Sedan blir det tillbaka och piffa häst.

Sjukt bra kväll!

Publicerad 2012-04-08 00:01:48 i Vanlig vardag,

Precis hemkommen från kvällens fest sitter jag med ett glas Bacardi Breezer. Njuter av atmosfären som jag lyckades ta med mig hela vägen hem.

Vi hade god mat, trevligt sällskap, härlig stämning och bäst av allt en egen liten trubadur. Är hon inte fantastisk? Jag la ut ett litet videoklipp(med risk för halshuggning), men jag kunde inte låta bli då hon är så sjukt bra.

Nu ska jag sova och tagga inför morgondagen.

Tredje gången gillt....

Publicerad 2012-04-07 15:22:04 i Vanlig vardag,

För tredje dagen i rad ska jag på middag. Det har varit helt fantastiska dagar att vara ledig på. Ikväll är det släkten som har middagsbjudning. Det brukar vara helt suverän mat.

De andra två dagarna har det också varit det och sällskapet kan man inte annat än tycka om.

I veckan sedan hoppas jag faktiskt på manligt sällskap. Hihi! Nu fick ni något att fundera över. Mer än så tänker jag inte berätta heller. Ärligt talat känns det faktiskt riktigt bra dessutom. Nu för sekunden gäller dock att duscha, byta om och sedan se till att man ser ut som den där modellen man faktiskt egentligen är.

Red förresten igenom programmet idag igen, även om det var lite trångt i ridhuset med flera andra. Det kändes en miljon gånger bättre än igår och jag är lite taggad även om jag irriterar mig på mitt eviga skumpande i traven.

Ridit igenom programmet inför söndagens programridning

Publicerad 2012-04-06 17:49:06 i Vanlig vardag,

Nu har jag ridit igenom programmet två gånger inför programridningen. När jag satt till häst nu precis innan jag skulle rida igeonom programmet första gången var den första gången jag kollade igenom hela programmet. Jag vet att jag är lite sen. Det är ju på söndag och man ska väl "öva" programmet några gånger innan, åtminstone kunna det. Det är lugnt jag kan ge er en snabb genomgång av hur programmet ser ut och hur jag tänker när jag rider.

Lathund med bilder finns för er gröngölingar längre ner på sidan.

Vänd upp och hälsa på domaren tänk A,A,A,A dvs rakt fram.

Sväng vänster efter halten och hälsningen, tryck ut hästen lite i hörnet med sätet då den vill dra inåt.

Volt vid andra bokstaven, vet inte vad den heter och det känns oväsentligt, volt som volt. Tänk volt, volt, volt volt tills den är klar.

Vänd rakt över och gör halt i mitten. Rid ut i höger varv.

Volt vid första bokstaven som dyker upp. Tänk lika som i förra volten.

Rid runt och vänd snett igenom i mellantrav, dvs något snabbare än den andra traven, från första bokstaven till den andra. Tänker inte så mycket här förut att jag känner mig som en skumpeduns och hästen flaxar med benen. Måste komma på något bättre att tänka på.

Serpentinbågar över hela ridhuset. Första lite före andra bokstaven, runda hörn, tryck ut hästen mot väggen=viktigt, rakt över vid B-E, sedan en strax efter första bokstaven.

Mellanskritt, sedan ökad skritt snett igenom. Måte verkligen jobba på det här. Norton börjar trava flera gånger i skritten.

Mellanskritt, vid väggen, trav genom hörnen och sedan arbetsgalopp, volt 15 meter. Känslan av att glida runt i volten, tänk på att komma ut före bokstaven.

Någon konstig snett igenom från mitten, sakta av till trav och ny höger galopp.

Snett igenom i mellangalopp. Viktigt här att tänka samma galopp hela vägen och sedan direkt sakta av vid väggen. Norton vill gärna byta.

Trav runt hörnen och sedan snett igenom i mellantrav.

Höger galopp någonstans på andra sidan. Volt 15 meter på mitten av ridhuset. Ny konstig snett igenom med avsaktning och sedan vänster galopp. Mellangalopp snett igenom.

Sedan är det bara att vända upp och halt, hälsning vid X kvar.

Svårare än så var det inte. För att ni ska förstå lättare har ni programmet här: http://stallbacken.50webs.com/dressyr/program/LC-LA/LB3_2007.html

Jag ska verkligen fokusera på punkterna för sig och glömma bort att jag tycker att jag skumpar och dylikt. Det går ändå inte att göra mirakulösa förbättringar på vissa punkter till på söndag. Det här är en första check på vad jag behöver förbättra och hur jag ligger till poängmässigt.

Långfredag med pissväder

Publicerad 2012-04-06 07:45:23 i Vanlig vardag,

Idag blir det mycket häst, städa och sedan ska jag göra en god middag till mig själv. Till middagen blir det vinet från igår. Städningen är det som lär ta längst tid idag. Det ska bli storstädning. Det är till och med så att jag tänkte göra iordning loftet.

Jag har märkt att mitt hem åtminstone blivit finare och finare senaste tiden så något måste jag ju ha gjort som gjort att det blivit fräschare. Skillnaden med städningen idag är att jag även tänkte städa ur hela kylskåpet. Det har jag inte gjort sedan jag flyttade in och tro mig, det behövs.

Nu måste jag däremot släppa ut hästarna i hagen. När jag piffat mitt hem kommer jag att bjuda på bilder.

Spännande, vånda eller bara roligt?

Publicerad 2012-04-05 22:18:05 i Vanlig vardag,

Jag sitter här och ska göra färdigt min anmälan på sprangrulla.se. För er som inte vet vad det är är det stället där man anmäler sitt sto för betäckning. Min vånda är att det då nästa vår föds ännu en häst och jag då har 5. Såvida ingen dör eller säljs. Min största tanke just nu är ju: Är det det här jag vill? Det är inte bara det att ha de fem hästarna. Om det är det här jag vill måste jag lägga ner all energi, tid, ork och kraft på det här. Jag kan inte göra det halvbra eller bara någotsånär. Jag måste göra det bara totalt bra.

Jag måste någonstans skaffa mig en mer långsiktig plan för det jag vill och mina mål med hästarna då. Ante var det bra med tills han förra våren skadade benet, efter det har det bara halkat nedför. Det har liksom inte gått framåt. Det måste jag också ta tag i och göra en plan för.

Nu sitter jag här och funderar över mitt beslut. Jag vet egentligen vad det kommer att bli. Det vet jag faktiskt redan. Det är något annat jag har i åtanke om det som är det jag behöver fundera över.

Träning inför programridningen

Publicerad 2012-04-05 14:12:39 i Vanlig vardag,

Idag gick jag ner i ridhuset för att träna lite inför programridningen på söndag. Jag hade tänkt rida första delen av programmet. När jag gick ner trodde jag att det var tomt i ridhuset, men jag fick dela med två andra. Vissa bitar ur ett program är svåra att träna när det är andra där och jag fick byta taktik lite. Jag körde lite på galoppdelen istället för början av programmet.

Jag märkte att jag måste vara väldigt noga när jag går ur volten och in på diagonalen för att han inte ska ladda för byte. Det som var bra var att han själv bromsar in för en avsaktning om jag inte gör ett byte.

Det blir lite mer träning i morgon för då ska det tydligen snöa igen och jag vill inte rida ut i halv snöstorm.

Nu ska jag åka iväg på lunch/middag och det kommer att bli trevligt. Hunden är helt slut efter en förmiddag nere i stallet. Återkommer med lite update. Glassmaskinen ska med för det kommer att bli hemgjord glass till efterrätt idag. Yummi, yummi!

Det blev lite mer än jag tänkt mig

Publicerad 2012-04-04 22:06:41 i Vanlig vardag,

Jag trodde påsken skulle bli en lugn helg för min del, men helt plötsligt kryllade det av aktiviteter. Just nu är jag bara trött och ska sova. Imorgon har jag lite saker jag borde och säkerligen några saker jag måste. Jag kan också säga att jag har en sak jag HOPPAS ska hända. Får se hur det blir med den saken. Jag kan inte göra annat än att be. =)

Rykten sprids tydligen väldigt fort

Publicerad 2012-04-03 18:15:37 i Vanlig vardag,

Idag hörde jag av en som hört av en annan som hört av en tredje, eller något i den stilen. Det är helt otroligt vad snabbt rykten sprids. Nu var det ju inte ett rykte, utan faktiskt ren sanning. Intressant hur långt det kan sprida sig på en enda vecka. Jaja, nog om det.

Ingen idé att fundera mer över det. Det är ju sanning och spekulationerna flödar.

Till en annan sak hörde jag något väldigt tråkigt idag om två vänner till mig. Det var inte så roligt att höra och det är verkligen tråkigt hur livet tar fel vändning ibland. Jag vidhåller "hellre fattig" på den punkten. Pengar är verkligen inte allt. Jag vill definitivt inte byta till deras liv mot alla deras pengar. Hellre fattig alltså. Tragiskt! Sådant man inte vill berätta på öppet forum.

Nu ska jag avnjuta en av mina favoriträtter.

Va fan, vem beställde kyla?

Publicerad 2012-04-03 06:17:16 i Vanlig vardag,

Jag vill veta vem det var som beställde kallare och äckligare väder. Du är en väldigt ond människa, bara så du vet. Jag vill inte se -5,3 grader när jag kliver upp efter att det varit värsta vårvädret tidigare i år.

Nu ska jag åka och jobba iklädd vinterutstyrsel och det känns inte så bra. Hästarna vill ha täcken på sig också och det känns också sådär.

Hmm....i övrigt blir det nog en toppendag. Iaf min. All ondska över den som beställde kylan.

Första dagen med nya arbetsrutiner

Publicerad 2012-04-02 21:53:35 i Vanlig vardag,

Det gick bättre än jag trodde att börja tidigare. Jag trodde jag skulle vara helslut, men det var lugnt. Visserligen är jag hyfsat trött nu, men jag var så slut igår att jag tänkte att jag tar det lite lugnt innan jag sätter igång och rider hästarna ordentligt.

Imorgon kommer B och rider Norton, men jag kom på att jag måste skicka sms till henne och säga att han fortfarande bara har en sko bak. Jag tänkte ju ta av den. Om hon vill rida imorgon får hon nog ta av den själv. Sedan måste jag också kolla med hovis att jag fortfarande är ledig den dagen vi bokat annars är det nog bättre att byta dag.

Jag har gjort en tabbe till och det är att jag bokade in jobb på mitt extrajobb en dag som jag nu jobbar. Som det ser ut just nu slutar jag på jobb ett samma tid som gästerna kommer på jobb två. Imorgon ska jag kolla om jag kan byta den dagen mot det tidiga passet då hinner jag till jobb nr 2 också. Smart va! =)

Nu måste jag dock lägga mig. Imorgon är en ny dag full med nya roliga saker att göra.

Hur tänkte jag nu?

Publicerad 2012-04-02 18:54:38 i Vanlig vardag,

Nu ska jag vara med på programridning på söndag. Förstår inte riktigt hur jag tänkt det då det varit väldigt dåligt med träning senaste tiden. Nåväl, det kan ju inte gå sämre än sämst. Just nu är det 0-läge eftersom jag inte ridit någon dressyr på typ 100 år. Det här är alltså bara första startläget. Det jag ska utgå från i fortsättningen.

Nu ska jag ner till stallet. Idag blir det nog ridning. Jag har två andra saker jag måste göra också för jag glömde att köpa bröd igår så det blir till att åka på affären.

Skrev ett inlägg i morse, men det verkar ha försvunnit bort. Det har hänt en gång förut också. Jag kanske är för snabb med att stänga ner datorn på morgonen innan jag åker.

Orkar inte just nu

Publicerad 2012-04-01 22:13:05 i Vanlig vardag,

Det blir inte så mycket med bloggen just nu känner jag. Allt annat blev så mycket av helt plötsligt. Jag måste fixa med ditten och datten och skicka palet hit och dit och köra igång webshop som jag inte vet var jag ska lägga och tiden räcker som inte till riktigt.

Det var det här jag var rädd för innan. Att jag skulle fxa så här mycket att hålla på med. Jag löser det. Till helgen är jag "storledig" och har tid att komma ikapp med allt och bli färdig med det också. Jag ska lyckas, men jag måste dra ner på något och det lär bli bloggen. Å andra sidan när jag väl skriver lär det vara mer intressant att läsa då jag har något vettigt att skriva varje gång.

Ha det gött. Nu ska jag nana. Imorgn är det nytt schema som gäller och jag börjar tidigt.

Fullt ös igår! =)

Publicerad 2012-04-01 11:12:01 i Vanlig vardag,

Jag lyckades kliva upp i tid i morse och släppa ut hästarna. Idag blir det nog en powernap på eftermiddagen. Ingen idé att lägga sig ner och sova nu.

Det var sjukt roligt att jobba igår. Det var fullt ös hela kvällen och överlägset det gladaste och roligaste sällskapet jag serverat. Det var en massa travfolk. Jag tror att jag skulle passa bättre som travmänniska än ridhästmänniska faktiskt.

Jag ska ner och fixa lite i stallet. Det var kallt idag, men både klädväl och kropp har ställt in sig på vår redan. Det blir inte mer update än så här nu. Jag har tagit kort på min nylagade box, men lägger in den senare för jag har inte telefonen i närheten just nu.

Det lär bli mer bilder i dag för det fixas en massa nere i stallet så det lär bli lite refreshment på placet. Tjoho!

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela