var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Vem kan om inte jag!

Publicerad 2011-03-31 21:46:36 i Vanlig vardag,

Så projekt laga boxdörr blev till och mer bättre än jag trodde från början. Det var mycket trix och fix. Förstår inte varför man skruva ihop något med olika huvuden på skruvarna. Det ställde till ganska mycket problem för mig. Dessutom var flera av de här skruvarna söndergängade. Ungefär som om jag hade skruvat dit dem faktiskt. Gänga sönder är en av mina specialiteer, men oftast, om jag får säga det själv, beror det på dålig kvalite på bitsen alltså är det inte mitt fel utan bitsens.

Nu fick jag ihop allting, dörren sitter på plats, går att öppna och stänga, drar inte i backen, ja, helt enkelt perfekt. Norton fick ett extra boxlås också. Där fick jag hjälp av Leo för mina skruvar tog slut.

I natt hoppas jag att båda mina monster håller sig inne och inte hittar på hyss. Det känns inte så troligt och det är knappt att man vågar hoppas, men, men. Med tanke på nattens påhittigheter kanske deras hjärnor laddar upp inför kommande nätter istället. Ett problem är att Norton inte är ensam, nej, ni kanske inte vet, men det är Norton och de 101 nortinerna. Ja, nu kanske ni förstår. Han har 101 nortiner också. Det är illa, jag vet, men det är bara att lära sig leva med dem.
Arbete & laga dörr

Publicerad 2011-03-31 16:36:59 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Idag har jag jobbat och det var skönt. Det var lite jobbigt att bara skrota runt i tre dagar. Det kändes som att jag gjorde precis ingenting, egentligen är det inte sant för jag har tvättat, städat, fixat med kartongerna och sånt. Allt det här jag precis räknade upp var ju anledningen till att jag inte ville jobba så mycket och det är väl ingen idé att han ångest över att man inte jobbar en dag då. Det här jävla ångesten alltså. Den finns överallt. Fattar inte. Helt onödig grej egentligen. Min största ångest just nu det är att jag inte ska duga till och till exakt vad, det vet jag själv inte vad det är heller så det är svårt att åtgärda.

Nu ska jag iväg till stallet och laga boxdörren som Ante har fixat sönder, men först ska jag in på Clas Ohlsson och handla "reservdelar". Nortons dörr måste jag också fixa för den kan han öppna själv och det var anledningen till att Antes dörr gick sönder. Lika bra att ta och åka iväg på en gång för det lär ta en stund och tur att jag satte skruvdragaren på laddning igår. Batteriet räckte bara till en skruv när jag satte upp en hylla igår. Hyllan är naturligtvis fortfarande uppe med bara en skruv, men nu har jag batteri till en mycket viktigare sak istället.
Jag hoppas bara att Ante inte har gjort sig illa, men det blir det första jag kollar när jag kommer till stallet.

Återkommer med rapport senare ikväll om hur det gått.

Bra med lite jobb

Publicerad 2011-03-31 07:22:52 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Skönt att få jobba igen. Jag är uppenbarligen inte typen som bara kan sitta hemma. Som vanligt har jag missbedömt tiden lite på morgonen och jag är lite sen. Bussen går om tjugo minuter och innan det ska jag hinna gå ut med hunden. Egentligen är det nog lugnt för det är den här tiden jag brukar ha hunnit så här långt på morgonen.

Idag blir det jobb och sedan stallet. Jag tänkte nog rida Ante idag också en liten sväng. Åtminstone ta ut honom på ridbanan. Helt otroligt vad snäll han blivit på en gång. Nu går han som en hund när man leder honom och stigbettet känns helt överskattat. Han är som en liten prins med huggtänder och vampyrinstinkter.

Äntligen!!!!!!!!!!!!!!!!

Publicerad 2011-03-30 21:02:49 i Ante,

Idag har jag för första gången på länge ridit "The man of my dreams". Jag vet att det kan misstolkas och ni tycker säkert att det är lite roligt, men Ante är the man of my dreams och idag har jag ridit honom. Så det så! Det var så himla roligt. Även om det bara var några varv. Han är en så himla härlig individ. Han är inte som andra hästar. När rider honom känner man verkligen vilka kvalitéer han egentligen har. Jag hoppas att jag kan förvalta dem väl och inte förstör honom.

Nu känns det som att han är på G. Nu ska jag göra upp en plan för honom fram till sommaren och det ska minsann gå att få ihop och det ska bli bra. Jag kan inte bara låta hästen gå och dra benen efter sig i hagen. Ante tyckte att det var jätteroligt att bli riden men han uppförde sig som den stjärna han är och var förhållandevis snäll. Det var bara något litet huvudrusk han fick till.

Nu har jag tagit mod till mig

Publicerad 2011-03-30 14:47:02 i Vanlig vardag,

Eftersom jag inte haft något att göra, förutom att städa, ladda skruvdragaren för att sätta upp en hylla har jag varit tvungen att underhålla mig själv. Det innebar att jag fick för mig att jag ska skriva. En liten berättelse har jag därför påbörjat.

Nu är det så att det inte är problem med att skriva för mig utan jag tycker inte om när andra ska läsa. Här på eftermiddagen har jag tagit mod till mig och bestämt mig för att dela med mig. Det gjorde jag visserligen igår också, men då ångrade jag mig. Håll tillgodo!

Tänk på att det är en berättelse och börja med del 1 och inte översta inlägget.
Jenny berättelse

Och den här gången fungerar länken!

Jag blir bättre och bättre

Publicerad 2011-03-30 11:16:53 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Jag tycker personligen att jag bättrat mig. Idag klev jag upp kl 9 någonting och det är betydligt bättre än halv elva som det varit tidigare dagar den här veckan. Nog för att jag vaknade kl 5.53, men det är ju något helt annat. Med värsta ångesten dessutom. Det var då jag insåg att jag skrivit ett inlägg som jag senarelagt publiceringstiden på till typ fem i morse eller något. Det inlägget var något jag ångrade och inte tänkte publicera förrän senare. Nu när klev upp kollade jag och tack och lov hade jag skrivit fel adress som jag länkade till. Puh! Det blev bra ändå.

Alldeles nyss duschade jag hunden och jag vet faktiskt inte vad som duschade mest, jag, hunden eller badrummet. Jag är fortfarande blöt och badrummet var jag tvungen att spola av med duschen. Alternativet hade varit lera i hela lägenheten och det hade varit det absolut sämsta om jag tänker efter. Hunden verkar vara nöjd med duschen.

Nu funderar jag på att gå ner och se om det finns några lediga tvättmaskiner. Det skulle vara skönt att ha rena kläder för ett tag framöver för söndagkvällarna var inte roliga att tvätta på och det är nästan enda alternativet kvar när jag jobbar. Lika bra att passa på när jag ändå är ledig.

Sedan på eftermiddagen ska jag till stallet och hoppas att det smält bort mer snö på ridbanan och att jag kan longera Ante och kanske hoppa upp och rida några varv. Norton kommer de och rider senare och jag behöver visa dem var sadeln de ska använda hänger.

Måste planera lite till imorgon

Publicerad 2011-03-30 00:12:00 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Imorgon planerar jag för att lyckas få till tvättstuga på förmiddagen för då har jag rena kläder för ett bra tag framöver. Det behövs. Idag när jag sorterade hittade jag en massa andra kläder också som varit borta sedan flytten. Perfekt att tvätta allt på en gång.

På eftermiddagen kan jag åka till stallet och visa medryttarna var sadeln de egentligen ska använda hänger. Min sadel är ju min dyrgrip och den är väl insutten efter min rumpa och så ska det förbli. I löööv it! Vi är inne på vårat elfte år tillsammans nu och har många segrar ihop.

Idag fixade jag till en del som jag kan avsluta imorgon och sedan är det arbete på torsdag. Det kommer att bli bra. Känner mig laddad för att jobba. Går ju inte att jag är hemma såhär. Jag måste ju sysselsätta mig med saker annars förslappas jag ihop omgående. Nej, nu är det sängen och även om hunden kom hem helt grusig var sängen full med prylar som jag nu ska ta bort så inget nytt grus i sängen. He he! Jag vann idag!

Nu till sängen alltså och hoppas att jag kan ta mig upp imorgon. Jag är verkligen sämst på att kliva upp ur sängen. Förut beställde jag alltid väckning av andra, men det har upphört nu. Jaja, mobilen har snooze varannan minut och jag har den andra klockan på också.

Jobbigt först men det blev skönt

Publicerad 2011-03-29 19:58:26 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu har jag och V precis kommit hem från stallet. Han tycker att det är så himla roligt att följa med. Tyvärr tar allt mycket längre tid när man måste hålla ett öga på honom hela tiden. Jag mockade och fixade maten till hästarna idag. Ett tag tänkte jag gå ut på ridbanan. Jag skulle kunna börja tömköra Ante lite, men om jag ska vara ärlig är jag inte alltför sugen på att hålla mig bakom den hästen. Norton väntar jag bara på ska få skor sedan ska han få motion. Idag betedde han sig som ett satans svin när jag tog in honom. Han bokstavligen sprang på mig. Lite uppfostring kanske behövs. Jag har inte behövt det förut, men jag har sett tendenserna komma på slutet.

Så fort Norton har fått skor ska jag göra upp en liten plan för båda hästarna. Ante får jag vara lite försiktig med nu i början och kolla benet noga. Bara snö och is försvinner från ridbanan för av erfarenhet vet jag att det inte är någon idé att kliva upp på Ante om han inte blev riden dagen innan. Då sitter man lika snabbt i gruset.

Promenaden hem-stationen-stallet-stationen-hem blev exakt 11 100 steg. Det är rätt bra. Det var riktigt skönt att promenera båda vägarna. Jag gick även en promenad med hunden i morse. Nöjd med dagens resultat. Jag har ju nattanaden med hunden kvar, men den brukar bli ganska kort. Nu ska jag bara hitta ett sätt att fördriva resten av kvällen på. TV är inget alternativ för där visas ändå bara skit. En film skulle jag kunna se, men jag har sett alla jag har hemma. Vad dum jag är. Jag skulle ha bjudit hem något sällskap och sett på en film. Jaja, det var det här med min planering igen. Jag måste umgås med superspontana människor om jag ska lyckas planera ihop något.

Nu blev jag glad

Publicerad 2011-03-29 13:45:00 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Jag skrev för en stund sedan om mina äckliga kartonger som jag skulle tömma. Jobbigast kändes det att börja med de förbannades kartongerna med papper. Hate it! Nu behöver det verkligen göras. Jag kan ju liksom inte ha fucking jävla tre kartonger fulla med äckliga papper speciellt inte när det mesta ska slängas. Sagt och gjort så har jag nu börjat.

Döm om min förvåning när det mer var nostalgiskt och roligt. Gud så roliga saker jag hittade. Gamla foton och roliga grejer som glömt att jag har och har gjort. Det fanns bland annat en massa foton som jag tagit och det var innan digitalkamerans intågande. Jag ska se om jag inte kan damma av skrivaren här bredvid som stått i träda ett tag och skanna in lite. Det kommer att bli lätt underållande kan jag bara säga.

Nu känns det bra att fortsätta med kartongerna även om jag vet att jag kommer att komma till den trista biten också. Den roliga biten har gjort att det hela känns mycket bättre och jag vet att jag kommer att gå ner tio kilo och det kommer att bli lättare att leva när jag är färdig.

Undrar om man någonsin mognar

Publicerad 2011-03-29 12:14:26 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Blev en seg "morgon" det här också, men idag har jag faktiskt lyckats göra något på förmiddagen. Jag börjar bli seriöst trött på kartongerna nu och de måste väck helt enkelt. De flesta av dem ska ner i källaren och det är väl egentligen bara att sortera ut dem och packa upp de andra. Konstigt att det ska kännas så jobbigt. Nu har jag kommit halvvägs och det är bara att fortsätta för de verkar inte promenera av sig själva.

Sedan har jag sorterat lite tvätt. Det gör nog att det blir enklare att gå till tvättstugan, inte för att jag har bokat tid, men det kanske jag också ska göra. Det är ju dumt att vänta tills inga rena kläder finns kvar, ja, nu lär ju inte tröjor och byxor ta slut. Just det här problemet har jag skrivit om förut. Kanske, kanske att någon gång långt in i framtiden att det kan bli ordning på mig. Inte riktigt än, för till den mognadsgraden har jag inte nått ännu.

Snart är det dags för frukost, ja, jag vet vad klockan är, men första man äter på dagen är frukost vilket som och idag blir det målet mat runt kl 13 och då blir det så.

Nu ska jag fortsätta med mitt kartong och tvättprojekt när jag ändå har ångan uppe.

Tävlingssugen som bara den.

Publicerad 2011-03-28 22:55:35 i Vanlig vardag,

Hittade min gamla hemsida idag och vad roligt det var att läsa alla gamla kommentarer om mina tävlingar. Nu blev jag sjukligt tävlingssugen och bara måste sätta igång humle och dumle. Det här går inte annars. Tävling är ju typ enda anledningen till att jag har häst och egentligen borde jag inte ha kvar dumle, men nu är det så. Bara att sätta igång och träna de stackars små tottolottosarna och sedan anmäla till tävling.

Längtar nästan nu när jag kan känna känslan. Åhh, så här är det varje vår och sedan undrar jag varför jag varit så dålig på att rida under vintern. Jag måste lösa det här nu.

2-0 fördel datorn

Publicerad 2011-03-28 21:39:00 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Ja, jag lämnade walk over. Datorn vann. Det är nästan så att det känns som en läggmatch, men det var det inte. Datorn tröttade ut mig tills jag gav upp. Så enkelt var det. Det blev ingen gilla-knapp för varje inlägg som jag trodde. Det blev fortfarande en för hela bloggen. Suck och stön! Hur svårt ska det kunna vara?

Jag har precis ägnat två timmar av mitt liv till detta elände. Det måte vara det slutliga beviset på vilkeln nivå mitt liv befinner sig på. Jag som trodde att jag äntligen vunnit och kunde gå vidare med texten till vänster som åkt upp i rubriken, men icke sa nicke. Datorn var hårdare än jag trodde. Det känns förjävligt. Måste hitta på något vettigare att göra, efter att jag löst problemet såklart. Datorn vann ju bara kvällsronden. Imorgon är en ny dag och då minsann är det min tur att vinna. Om inte, ja, då tänker jag ta till en livlina. Jag tänker använda mig av Ring en vän den här gången och sedan har datorn inte en chans. Ha ha ha ha!!!!

Äntligen! Gilla-knappen fungerar

Publicerad 2011-03-28 20:21:36 i Vanlig vardag,

Jag vet inte hur länge jag har försökt nu. Det har bara jävlats också. Sedan blir det fel på sidan och det stör mig. Någon bokstavskombination fel måste jag ju ha eftersom jag stör mig på allt som är "fel". Nu har jag äntligen fått till den där gilla-knappen som jag så gärna ville ha och vad enkelt det blev.

Det var så simpelt. Bara att gå in på den här sidan: http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/ välja hur man vill att knappen ska se ut och vilka funktioner man vill ha. Klicka hämta kod. Kopiera iFramekoden och sedan klistra in i kodmallen. Hur enkelt som helst! Det enda jag undrar nu är: Vad fan har jag hållt på med innan????


Lyckats fixa en del ändå idag när jag tänker efter

Publicerad 2011-03-28 19:05:46 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu när jag ser tillbaka på dagen har jag ändå lyckats fixa en del saker.  Jag har fått till en dejt mellan mig, Norton och hovslagaren. Välbehövligt nu och det känns bra. Jag har även ringt ett till bra samtal och jag hoppas att det leder till något, men det är inget jag tänker skriva om här. Det är en hemlis än så länge, men inom sinom tid kommer även ni att få ta del av den biten. Nu är det bara pappret till FK kvar som jag ska fixa. Hate pappiere kan jag säga, men det här ger pengar och det känns bra.

Idag fixade jag inte allt jag tänkte i stallet däremot. Hunden fick riktig damp och jag blev tvungen att ta bussen hem. Jag fattar verkligen inte det där. Han stod bara och skakade till slut och det var bara att avsluta och gå till bussen istället. Det måste vara en enorm stress för honom för han börjar fälla jättemycket päls och den blir helt glanslös samtidigt. Jag tror ju att det är en fixidé han fått, men jag vet inte hur jag ska göra för att lösa problemet. Det blir lite googling på ämnet och sedan får jag ta mig en funderare. På något sätt måste det gå att lösa.

Nej, nu ska jag göra en uppfräschning här. Veterinären kommer och hämtar lite saker och lite piff kanske behövs. Inte för att det är skitigt, men jag kan ju låtsas att jag är mer ordningsam än jag egentligen är. Skorna behöver ju inte ligga tvärsöver hela golvet, det räcker med halva.

Bättre att jobba

Publicerad 2011-03-28 13:44:29 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu ska jag och hunden åka till stallet. Han verkar ha lite problem idag för han fick ett riktigt dampanfall när vi var ute på promenad och bokstavligen drog mig hem till dörren. Jag fattar inte riktigt problemet faktiskt för det är bara ibland han gör så, men det är alltid när det är sol ute. Det kanske fungerar bättre när vi ska till stallet nu.

Det här med sommartid är inte bra för mig. Jag har inte gjort någonting vettigt idag. Imorgon måste jag skärpa till mig. Det funkar inte. Jag kanske ska ställa klockan och ställa den någon annanstans än bredvid sängen så jag måste kliva upp och inte bara trycka på snoozeknappen. Den borde å andra sidan snart vara utsliten på min klocka faktiskt. Det är den mest frekvent använda knappen. Min gissning är väl att den används mellan fem och tio gånger per dag. Jag vet, visst är det tragiskt. Det är faktiskt så att jag gör mer när jag jobbar en dag.

Nu till stallet iaf och idag har båda hästarna varit ute. Det är bra för Ante att gå ut också. Igår stod han och sov när han kom in. Han och Norton lekte väldigt mycket i hagen. Skönt nu när de är utan täcke för emellanåt går de ganska hårt åt varandra.

Nu när jag tänker efter. Jag har faktiskt ringt endel bra samtal idag och det är ju alltid något. Nu ska jag fixa med FK så jag får pengarna jag ska ha därifrån.

Lediga dagen

Publicerad 2011-03-28 11:52:40 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Idag har jag lyckats ringa hovslagaren. Jag skulle återkomma i eftermiddag för att få en tid till tottohästarna. Sedan har jag också ringt till stället där MB bor numer och hon mådde bra. Hon har fått en kompis i hagen som hon uppfostrar med sin bestämda ton och ordning. Det är inte för inte som vi kallar henne polisen. Tydligen får den här andra tottohästen äta så länge hon är snäll och inte bråkar. Börjar hon bråka får hon inte äta med Mademouiselle. Ordning och reda är hennes ledord i livet.

Idag är jag också ledig och jag ska snart åka till stallet och ta hand om herr N och herr A. Igår piffade jag dem så att de såg ut som riktiga tävlingshästar och jag ska fortsätta idag. Snart har jag fått inspiration till att rida också. Det kommer att bli roligt. Jag vill att hovslagaren kommer först och fixar hovarna.

I veckan ska jag också försöka få hem en säck mat till Norton så det inte blir ett problem att den tar slut. Sedan han har fått maten ser han lite tunnare ut, men det är bara en synvilla. Han är inte tunnare utan ser bara mer ut som att han får bra mat och inte längre ser ut som ett hängbuksvin. Nu ska jag också börja rida honom lite och hoppas att hans ben håller bra och han kan bli lite riden. Grejen är den att när jag rider honom dunsar det liksom i backen för att jag sätter mer tryck i honom än andra. Det är då hans ben brukar bli lite svullet. Jag ska funder på vad jag ska göra åt det. Jag har provat Back on track på honom förut och det fungerade inte på honom. Något ska jag väl komma på. När jag rider brukar jag linda frambenen och jag tycker att det blir lite bättre.

Gemenskap gör mycket

Publicerad 2011-03-27 22:06:55 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Idag har varit en sån här bra dag igen. Allt har varit toppen. Ante har gått i hagen, eller mest dampat runt i hagen faktiskt. Jag såg att han var lite svullen i benet, men nu tänker jag chansa och låta honom gå ut ändå. Jag pallar inte att han ska stå inne mer. Han var varm på benet, men det var han på andra benet också och då känns det mer ok.

Jag piffade också till Antes man och nu ser han ut som en fin tävlingshäst igen. Kanske inte riktigt än för han ser fortfarande inte så snygg ut efter min speedoklippning av honom i vintras och den ser högst ovårdad ut. Hackigt och jävligt blev det, men grejen var den att han hade bara ett täcke och det var supervarmt. Sedan var det nästan plusgrader i en vecka och han blev svettig under täcke. Det kändes så illa och jag hade jättelite tid att klippa så jag bara körde maskinen i all hast och det blev riktigt fult faktiskt, men vem bryr sig när han inte gjort något?

Kvällen avslutades med att äta med Fanny och Micke igen och det är så himla trevligt. Jag tycker ju också så bra om "det nya stallgänget".  Inte för att jag tyckte illa om det gamla, känns inte som att det bytts ut någon. Det är bara det att nu är det roligt att komma till stallet och det finns en viss gemenskap. Nu ska jag bara fixa till det där med ridinspirationen också. Det jag drivs av är tävling och hösten/vintern är alltid en tung period för mig. Jag måste lösa det och bättre mig. Vissa vintrar har det fungerat jättebra, men de sista två/tre åren har det blivit sämre och sämre. Får göra en liten Jenny-analys på det.

Solen skiner fortfarande på mig. Det gör den alltid numer!

Publicerad 2011-03-27 12:28:40 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Alltså det är så skönt att vakna upp till solen. Det gör hela dagen bra oavsett vad som händer. Idag känner jag mig ändå lurad på en timme, men vad gör det. Det är ju en timme längre ikväll också och då kan jag njuta av det.

Igår skrev jag ett inlägg och jag fick annan respons än jag trodde att jag skulle få. Det var ju roligt. Jag googlade också om boken jag "tipsade" om och det visade sig att skumma saker hänt andra som hittat den. Det visade sig också att författaren Lennart Lidfors skrivit en bok till och jag känner att jag blev sugen på att läsa den. Jag har inte riktigt haft någon inspiration att läsa den sista tiden, men den här boken blev jag helt plötsligt sugen på att läsa Den flytande elden som hans andra bok heter. Problemet verkar vara att den är svår att få tag i, men jag hittade några ställen där den kanske går att köpa.

Nu ska jag åka till stallet. Ante ska få gå ut idag igen och jag måste hitta några nya benlindor för han åt upp en igår. Han är helt hopplös när det gäller att ha saker på sig. Igår hade han tagit av sig båda paddarna och en benlinda, vilken han även åt upp kardborren på. Han är helt enkelt hopplös. Jag som hade tänkt att han skulle få ha benskydd på sig i hagen de första dagarna, men sist han hade det la han sig ner och åt ena skyddet. Han liksom gnagde sönder det. Det var ett Eskadron-skydd, och ni fattar nog att jag blev lite ledsen. De är ju inte direkt gratis. Han har mycket idéer, men jag tycker om honom ändå. Jag vidhåller att om han vore en människa skulle vi ha varit gifta vid det här laget. Tyvärr är han en häst, men ändå the man of my dreams.

Nu hoppas jag bara att jag ska komma igång med honom och att jag ska lyckas hitta en tränare. Jag saknar min "gamla" så otroligt mycket och jag tror att det delvis är därför som jag tappat gnistan lite. För mig finns det verkligen ingen annan tränare. Vi försod varandra så bra, han rättade mina misstag och om jag kände att jag hade problem kunde vi lösa det bara genom ett telefonsamtal. Suck! Vad ska jag göra? Jag vill ju inte träna för någon annan. Jag vet det, för jag har provat flera gånger. Nu har jag varit och tittat på flera stycken och det enda jag undrar varje gång är. Varför rättar de inte misstagen som jag ser? Jag fattar inte. De flesta missar de små sakerna som är helt avgörande. Tacksamt nog är jag talangfull, ja, jag vet i Sverige får man inte säga så, och om ni visste hur liten andel träningstimmar för tränare jag haft skulle ni inte ens tro att man kan komma dit jag kommit. I´ve got the gift liksom!

En på miljonen - det är jag och jag är speciell

Publicerad 2011-03-26 22:12:07 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu kommer ny sak om mig här igen. Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva det här. Det är liksom inget jag pratar om normalt eller berättar för andra, men jag tycker om att skriva om sådana saker här på bloggen. Nu har jag provat att skriva en början till inlägget tre gånger, men jag får liksom helt enkelt inte till det.

Ganska ofta händer det mig att jag vet saker om andra. Det kommer liksom bara upp i min hjärna att vissa saker kommer att hända eller att det bara är något som personen/personerna inte hunnit berätta. Jag vet inte varför det är så och nu har jag lärt mig leva med det. Vanligtvis konstaterar jag bara att det är så och kör på vidare med mitt eget och funderar inte mer på det. Det är inget konstigt med det. Sedan kan det gå ett tag, typ några veckor och så händer den grejen eller någon berättar att det är så som jag redan visste.

En grej hände, som jag faktiskt kommer ihåg, när jag var typ fyra år. En dag såg jag en bild framför mig på en plats. Jag berättade givetvis inte för någon, och jag tänkte inte heller så mycket mer på det efteråt. Ett halvår senare kom jag till den här platsen och då insåg jag att jag redan sett lejonen som finns någonstans i Zürich. Det är stenlejon liknande dem som finns på Drottninggatan vid Pub-huset. För mig var det inte konstigt och jag vet inte om andra har liknande upplevelser. Det blir liksom som deja vu grejer. De har kommit mer och mer sällan. Numer är det mer som att jag bara vet. Jag vet en massa om andra som andra inte vet om sig själv.

Häromdan öppnade jag min Facebook och ser då en persons status, om vad kommer jag inte ihåg, men genast när jag såg statusen visste jag att den personen och dennes partners förhållande var slut. De vet nog inte om det själva. Nu ska vi se om det stämmer. Det här är lite speciellt fall för här har det slagit fel några gånger förut när det gäller just den här personen, men nu har jag delat med mig här av det och då är det annorlunda. Nu är det på print liksom.

Man kanske inte ska skriva sådana här saker om sig själv, men jag orkar inte bry mig. Jag kan ju inte hjälpa att jag är jag. Det finns mer att berätta om mig själv och det här var ju knappt spännande när jag tänker efter. Du kanske inte vet att jag vet något om just dig nu heller. Sedan ser jag en massa annat, men det behåller jag för mig själv så länge. Det är inget jag vill dela med mig av - än!

Ja, jag måste fortsätta lite till. Det kanske är av den här anledning som jag tycker om att studera andra människor. Liksom lite studera deras agerande och så. Inte på ett creepy sätt utan mer som att jag verkligen är intresserad av andra människors beteende och undrar varför de agerar på olika sätt. Jag vet, jag är fan inte normal, men säg, vem är egentligen det? Här är den sjukaste bok jag någonsin läst. Helt galet var det också för en dag stod boken i bokhyllan och ingen visste var den kom ifrån och ingen hade läst den. Jag läste den och efter det är den helt försvunnen: Gåvan från stjärnorna. Det svenska språket kanske inte var det bästa, men om man vill läsa något totalt annorlunda är den helt klart ett alternativ. Jag vet inte varför jag kom att tänka på den igen, men kanske för att jag skulle vilja läsa den en gång till.

Underhållning

Publicerad 2011-03-26 21:30:59 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu är jag hemma från middagen och det var, ja inte trevligt kanske, men lätt underhållande. En människa liknande Fester serverade och jag kan säga att det blev ingen dricks. Jag kom lite senare och min mat var redan beställd, men servitören kom precis med de andras mat när jag kom och då bad jag att få mitt vin. Det glömde han först sedan säger vi till igen, då jag redan fått min mat och han går och häller upp vin och någon annans öl. Och vad händer sen, jo, han går och bakar en pizza. What liksom? En pizza? Vinet och ölen då? Ja, ölen den lär ju ha hunnit bli avslagen, en annan i sällskapet gick och hämtade mitt vin, men ölen, ja, den stod kvar på brickan ett bra tag.

Ja, herregud, vad ska man säga. Det blev roligt. Sedan var det också en kvinna med barn vid bordet bredvid som lite odiskret presenterade sin "nya" man för dottern. När mannen gått, eftersom han "råkade" stöta på dem på restaurangen började mamman frågade vad dottern tyckte om honom. Måste ju erkänna det var lite lockande att gå förbi och säga något i stil med: Du kan ju börja träna på att säga pappa! alternativt Hur kändes det att träffa din blivande pappa?, men det är ju sådant man inte gör, eller?

Lördagkväll

Publicerad 2011-03-26 18:41:13 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu är jag hemma från stallet och det var trevligt idag. Det känns lite som att jag inte hann med att göra mycket, men det tog lite tid att titta på Ante när han lyckligt busade runt i hagen. Solen sken och vädret var helt underbart. Nu ska jag ta en dusch och åka vidare till nästa ställe. Det blir lite mat ute med trevligt sällskap. Lagom sådär en lördagkväll.

Imorgon blir det tidigt till stallet för Ante vill vara ute några timmar längre än idag och eventuellt följer jag med ett gäng ut och rider sväng med Norton. Jag får se helt enkelt hur det känns. Nu är det iallafall dusch, mina nya byxor som jag köpte igår och mat på krogen. Tror på en bra och trevlig kväll. Får se vad jag hittar på efter det.

Solen skiner på mer än ett ställe

Publicerad 2011-03-26 09:58:35 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Idag vaknade jag av att solen sken på mig och då kan det inte annat än att bli en bra dag. Det här är ju dagen när Ante ska få gå ut i hagen igen efter lite fadäser. Jag ska åka dit alldeles strax. Sedan blir det nog en heldag i stallet. Jag måste ju passa på i det fina vädret och sedan finns det en hel del jag kan fixa med där nu. Ante har ju om vartannat rivit ner en massa saker och jag behöver städa upp lite känner jag.

Det är nästan så att jag längtar lite. Hoppas att det är något roligt folk där idag och sedan ska nog ta en liten tur på Norton. Det blir nog en bra dag det här också precis som igår. Finns faktiskt bara en sak som hade kunnat göra den bättre, men nu blev det inte så. Numer är ju, som ni kanske märkt, nästan alla mina dagar bra dagar och det är inte något jag bara skriver här utan det förhåller sig verkligen så. Några saker finns det som skulle kunna vara lite bättre med den är småsaker i sammanhanget och saker jag, med lite vilja och envishet, kan fixa. Det har jag tänkt att göra, men först vill jag surfa lite på den bra vågen jag har hittat.

Vad har hänt?

Publicerad 2011-03-25 21:53:28 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu är jag hemma från stallet och strax efter att jag kommit hem dök det upp mat från restaurangen här bredvid. Jag dukade bara upp och sedan öppnades även en champagneflaska. Gottgotteligottgott!

Stallet gick ovanligt snabbt och jag vet inte vad som har hänt med mig. Var kom tempot ifrån liksom? Nu ska jag dricka lite mer champagne och ha trevligt med sällskapet som är här ikväll. Snart blir det också tårta och kaffe. Nice fredag, lite lagom såhär. Finns väl kanske andra sätt jag hellre skulle spenderat kvällen på, men det behöver vi inte ta nu.

Helgen var efterlängtad

Publicerad 2011-03-25 17:22:00 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Idag slutade jag lite tidigare än jag gjort de senaste två veckorna. Det var riktigt skönt att slippa stressa järnet. Jag hann till och med in på affären en sväng och handlade lite. Nu ska jag snart åka till stallet, eller rättare sagt, gå till stallet. Idag blir det promenad t o r för jag är redan upp i 6000 steg eller nåt och jag vill se hur mycket jag kommer upp i. Det blev lite ändringar idag så jag har bara kört moppe, annars hade det blivit betydligt fler.

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på i helgen. Jag är fortfarande sugen på att se den där filmen som jag tänkte se förra helgen, men då måste jag hitta sällskap till imorgon. Det är väl kanske inget problem egentligen, men jag skulle typ vilja gå på en dejt eller nåt nu. Det var Fanny som fixade att jag också blev sugen på det då hon började skriva om det på fejjan. Jag får väl fixa till något till imorgon kanske. Idag är det redan kört tidsmässigt.

Imorgon ska Ante börja få gå ut i hagen och jag ska linda benet från hoven till knäet för han lär ju få damp och bli lite halvgalen när han kan springa igen, men det ska bli skönt att kunna ha honom ute. Jag noterade någon gång förrförra helgen att han börjat bli lite piggare och han kanske har haft ont ändå, vad vet jag.

Stegräkning

Publicerad 2011-03-24 22:11:51 i Egen träning,

Idag fick jag för mig att jag skulle ta stegräknaren med mig när jag åkte till stallet. Det var intressant för bara turen dit med buss, fixa till hästarna dvs mocka och göra mat och promenad stallet-stationen-hem blev totalt 6417 steg. Jag har hört andra som använder stegräknare och deras mål är att gå 10 000 steg på en dag. Det här var bara vad jag gick till stallet alltså och det är en bråkdel av vad jag gör på en dag.

Med andra ord är det inte konstigt om jag är trött ibland. Imorgon ska jag ha på mig stegräknaren hela dagen och se hur många steg jag kommer upp i. Det ska bli intressant faktiskt. På kvällen ska jag göra samma tur igen så det blir ju minst lika många då.

Jag inser ju också att om man rör på sig så mycket måste man nog fundera över vad man stoppar i kakhålet. Det är inte alltid jag gör det, men jag har blivit lite mer medveten nu eftersom jag kände skillnaden mellan att äta omedvetet och att fundera lite över det. Dessutom har jag redan varit sjuk en gång, ganska länge, och det var delvis pga att jag inte åt särskilt bra och genomtänkt.

Efter den här "kvällspromenaden" ska det bli otroligt skönt att lägga sig i sängen, förvisso upptäcker jag att jag inte fått bort allt grus varje kväll, men jag orkar liksom inte fixa till det varje kväll. Hur jag än gör tillkommer det grus varje dag och jag vet vem som är skyldig. Det är den vita håriga mannen i det här hushållet. Det konstiga är att man förlåter honom för precis allt.

Jag vet inte hur det är med er, men mitt liv är bra

Publicerad 2011-03-24 17:56:50 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Jag vet inte vad som hänt den sista tiden, men nu känns det som att allt flyter på igen som det gjorde förut i mitt liv. Ni vet, när allt går den väg det ska gå av sig själv. Eller kanske inte den väg det ska gå utan kanske mer den väg jag tycker känns smidig.

Idag fick jag lönespecen från mitt extrajobb och jag kunde konstatera att jag fått nästan femtio procent mer i lön än vad jag trott från början, alltså att jag trodde att jag skulle få ungefär sextio procent av vad jag egentligen får nu. Nu jobbade jag bara där 13 timmar förra månaden så det var ju inte direkt någon jättelön, men iaf. Mer pengar är alltid välkommet och det är alltid roligt att få mer än man trodde från början. Jag skrev tidigare i veckan att jag skulle få lite schemalagda tider där nu och jag har en helg per månad fram till sommaren och det är lite lagom nu i början faktiskt. Det blir ändå lite pengar i slutändan.

Den här veckan har jag varit lite gnällig, men nu känns det bra igen. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men när man jobbar sju-till-sju ena veckan och sedan kommer till jobbet och inser att även den här veckan kommer att bli lite jobbig blir man nog lite gnällig. Nu är snart veckan slut och morgondagen kommer att bli ok den också.

Nu har jag några saker till jag vill ska flyta på i mitt liv och några av dem måste jag arbeta med själv. Jag behöver trycka på startknappen där och sätta dem i rullning. Livet känns så mycket lättare att leva nu och jag är på mycket bättre humör hela tiden, förutom en liten dipp här och var på någon dag. Det är väl bara att försöka fortsätta i samma stil. Nu börjar jag också känna att jag kan påbörja arbetet med att laga mitt liv som blev lite trasigt förut. Läkeprocessen måste man först igenom och jag känner att jag är färdig med det nu och då är det bara att fortsätta till nästa steg.

Besviken

Publicerad 2011-03-23 21:06:31 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Det här har varit en jobbig dag mentalt, mest för min egen mentalitet för jag känner att jag svikit mig själv lite. Jag har någon eller några gånger här på bloggen skrivit hur jag vill att andra ska vara och då tycker jag att jag måste hålla samma nivå själv. Idag gjorde jag inte det.

Det är också så att jag är ganska känslig som person och tar illa vid mig för ganska mycket. Jag har jobbat mycket med mig själv med det här. Det är inget jag pratar med andra om, utan jag har gjort en liten plan hur jag ska bearbeta saker. Tidigare, för något år sedan, var det ett stort problem för mig om någon sa något som jag tog lite illa tänkte jag på det hela dagen och ofta även några dagar efteråt. Den biten har blivit bättre nu, men då har jag också jobbat väldigt mycket själv.

När någon säger något som jag tar lite illa vid mig av, mot mig då, brukar jag försöka tänka hur det vore om det vore tvärtom alltså att jag är den som sa det jag tog illa vid mig av. Jag brukar sätta mig in i situationen hur jag hade menat det mot den jag sa det till. Oftast betyder det ingenting och det är bara att strunta i det. Annars kan det vara så att den som sa det hade en dålig dag och fick till en lite otrevlig ton, men det kan ju jag ha också.

Nu var det inte mig det handlade om och jag anser att jag skulle ha stått upp för min åsikt, men det gjorde jag inte. Varför? Jo, någonstans inom mig fick jag för mig att jag skulle tappa i "popularitet", men vafan är det att vara "populär" när det var så korkat det jag hörde. Det var ju dessutom inte min åsikt. Är det bättre att vara den tysta musen? Nej, det tycker jag nog inte. Hursom är jag nu besviken på mig själv och det är värre än att vara "populär". Jag menar, mig själv måste jag stå ut 24/7 hur jag än gör. Det går liksom inte att komma ifrån. Här skulle jag kunna lägga in i texten att man är sig själv närmast, men det tänker jag inte göra idag. Jag tror att det här är något jag måste jobba vidare på. Tyvärr är det av erfarenhet som jag är tyst, om jag ska vara ärlig. Den senaste erfarenheten jag har på det här området är inte trevlig faktiskt och jag vill inte komma tillbaka till det.

Det tål att tänkas på och det är något jag måste jobba vidare på. Jag vill inte vara sån som jag var idag, men samtidigt vet jag inte om jag är beredd att betala priset det kostar att vara mig själv. Ibland kanske det är bra att bara hålla käften också. Jag har öppnat min alltför många gånger och jag vet hur förbannades tjurig jag kan vara på vissa saker. Nej, jag tror att jag funderar lite och öppnar min mun när jag kommit på hur jag vill ha det.

Liten-snopp-syndromet

Publicerad 2011-03-23 19:21:55 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Bara av att läsa rubriken har ni ett, fått idéer om vad det är, två, ni undrar om jag blivit utsatt för det.

Nu är det så här att liten-snopp-syndromet är något som förföljer vissa män genom livet. Personligen vet jag inte om det egentligen har något med "storleken" att göra och jag är inte beredd att se om det är så det förhåller sig heller. Det lämnar jag till andra att ta reda på. Att fråga rakt ut skulle kunna vara ett alternativ, men jag tror tyvärr att svaret skulle kunna bli missvisande, då sanningshalten skulle kunna vara låg.

Liten-snopp-syndromet märks mer i personens attityd och bekräftelsebehov. Vanligt förekommande är att personen som lider av det måste hävda sin bekräftelse gentemot andra män som inte lider av syndromet och som dessutom är mer manliga. Det är här man kan ställa sig frågan: Har de studerat den andra mannens? Ett annat symptom är att de genom grupptryck och skitsnack får en annan man att se sämre ut, alternativt ha större liten-snopp-syndrom. Det är också viktigt för den här personen att gömma undan sitt liten-snopp-syndrom och att visa sig manlig gentemot det kvinnliga könet. Ni kanske också känner någon som lider av det här.

Svaret på fråga två är: Ja, jag har blivit utsatt för det, idag faktiskt, även tidigare också. Nu sitter jag och funderar på hur jag ska tackla det här. Det känns lite svårt och jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Personligen tror jag att i fallet jag pratar om just nu skulle någon form av terapi vara behjälplig. Jag tror att jag ska hjälpa till och det är nästan så att jag kan tänka mig att dela med mig här på bloggen om min taktik och mitt upplägg. Att gå fram och fråga om personen lider av liten-snopp-syndromet känns fel och det gör det även om man går fram och säger att en penisförlängning kanske kan hjälpa. Alltså jag vet inte riktigt, men på något sätt måste jag ändå lyckas hjälpa till.

Ni får gärna komma med tips och idéer för det här är något nytt som jag inte hållt på med förut. Nämner igen - "...och jag är inte beredd att se om det är så det förhåller sig heller." innan ni kommer med tips och jag bara antar att ni fattar vad som menas med det. Jag kan tillägga att det är samma person nu som jag kallade tönt för någon dag sedan.

Lycka

Publicerad 2011-03-22 22:25:21 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu har jag varit i stallet. Ikväll var första gången på länge som jag faktistk tyckte det var skönt att åka dit. Jag kände lycka i stallet. Lite less på promenaderna till och från börjar jag dock bli, men det är nog bara latheten som talar. Idag tog jag bussen dit och sedan fick jag skjuts av två superstallkompisar till stationen. Det var skönt för imorgon är det ganska mycket jobb på jobbet.

Ikväll fixade jag lite med Antes hovar. Även om hovslagaren ska komma ut kan jag fixa lite så de ser lite snyggare ut. Jag gjorde lite annat också. Norton såg nästintill tävlingsfärdig ut när jag var färdig med honom. Jag fuskade stort med pälsglansen(, från min superstora flaska.) Det var ett internskämt och några kommer att skratta nu. Jag kollade faktiskt hur mycket som var kvar och det lilla jag använde den idag och i förrgår så syns det på nivån på det som är kvar. Det var till och med så, att Norton blev så snygg att jag blev ridsugen. När jag mockade kom jag också på att nu när det är plusgrader kan man sätta på "sommarstigbyglarna", eller rättare sagt ta av de äckliga vinterstigbyglarna sätta på de riktiga. Jag kanske helt enkelt är en sommarryttare.

Ante blev också lite friserad, men precis när jag höll på med honom kom de och sa att jag kunde få skjuts och då stressade jag bara på med det sista. Skönt var det att vara där idag även om jag kom dit sent. Det skulle vara roligt att hitta lite glädje i stallet igen. Grejen är ju att jag inte vet var jag ska leta efter den. Det utvecklar sig nog till något bra i slutändan ändå.

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig för jag är sådär skönt trött. Hunden har inte varit ut och kunnat göra en grusmatta så jag behöver inte få huden avskavd när jag lägger mig ikväll.

En stor hjärtestjärtepresent

Publicerad 2011-03-22 18:42:17 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Idag har det varit lite lättare att jobba. Det kändes som att allt gick mycket smidigare. Jag slutade typ samma tid som igår, men idag kändes allt mycket lättare bara.

Sedan var det också en sak som jag upptäckte tidigare idag som gjorde mig väldigt, väldigt glad. Konstigt hur livet kan te sig ibland. Det är verkligen de små sakerna som gör skillnad.

Jag ska klargöra det här med mitt jobb nu. Jag vet att jag varit lite klurig och Jenny-aktig på den punkten, så därför ska jag tala om för er i klarspråk. Jag har absolut inte tänkt ändra på någonting gällande mitt nuvarande jobb. Däremot är jag schemalagd vissa helger. Inte för att jag fått tiderna ännu, men de kommer väl. Förfrågan kom liksom igår och jag antar att det kan ta några dagar.

Igår hade jag hunden med mig till stallet och han tyckte det var suveränt. Det var väldigt lerigt ute och han lekte på både inne och ute. Sedan promenerade vi längs med vägen hem och det är ju en bit. Jag tänkte inte så mycket på det utan vi kom hem och jag satte mig vid datorn och liksom glömde resten.

Sedan när jag skulle gå och lägga mig gjorde jag som vanligt att jag började ta av mig byxorna, drog ner dem halvvägs och satte mig på sängen. Där någonstans innan "och satte mig på sängen" skulle jag vänt mig om och kollat på sängen. Det förhöll sig nämligen så att en viss Herr V hade passat på att torka sig ren där och ni som har hund, vet vad det innebär. För er som inte vet det kan jag berätta att min rumpa behöver ingen hudbehandling för lång tid framöver. Det kändes bokstavligen som att jag slipade bort all hud med hjälp av mattan av grus som han lämnat efter sig. Det var inte ett lager och det var inte två lager. Det var en tjock, tjock matta. Det var knappt att jag kunde få bort det för att kunna lägga mig. Ni som följt bloggen vet också att jag precis bara för en eller två dagar sedan bytte sängkläder. Suck och stön! Men kan man ens bli arg? Han är liksom glad och lycklig.

Nej, idag blir det stallet själv och jag har mördat ännu ett par hörlurar till mp3-spelaren, den här gången på bara två veckor. Jag vet inte hur jag ska göra för att inte ha sönder dem. Känns helt hopplöst, men men, det är för sjutton bara hörlurar. Livet kunde ha varit värre.

Tror på en bra dag igen

Publicerad 2011-03-22 06:31:18 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Idag känns det mycket bättre. De senaste dagarna har jag sovit mycket bättre än vanligt och jag vet inet vad det beror på, men att vakna piggare är trevligt. Nu ska jag alldeles strax åka till jobbet för en ny arbetsdag.

På tal om annat fick ordet tönt en ny betydelse igår, jag ska förklara lite närmare, men det var en jag satt och pratade med jag blev så störd på människan. Igår insåg jag dock att tönt är den rätta beskrivning. Den personen måste känna sig otroligt liten här i världen som har ett så enormt bekräftelsebehov. Jag ska gå in närmare på det senare, men inte just nu för nu måste jag åka till jobbet.

Det blev faktiskt bra till slut

Publicerad 2011-03-21 21:46:18 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu är jag precis hemkommen från stallet och det var inte lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara innan jag åkte. Det var till och med ganska skönt och jag är inte lika slut längre. Innan kändes det mer som slut, nu är jag mer lite av sovatrött om man nu kan kalla det för det.

Jag brukar inte vara så här trött förrän framåt 23, men jag kanske har börjat vända på dygnet eller nåt. Åt ett bättre håll då. Jag tycker ofta att det är bättre att kliva upp på morgonen, men tyvärr är jag väldigt kvällspigg och då blir det att man är morgontrött. Helst skulle jag ha det tvärtom faktiskt.

Hästarna mådde bra och hunden blev väldigt glad för att få följa med till stallet. Han har inte följt med så mycket sista tiden och det är lite synd för han tycker verkligen om det. Det blir nog mer så fort jag har fixat en bil, men det ligger på senarehyllan just nu. Energin räcker inte till det också.

Jag tror att det är så att jag varit lite nere pga bristande motion och sämre kosthållning under helgen. Ja, jag är nog tvungen att erkänna att det inte legat högst på prioriteringslistan, men jag ska skärpa till mig till imorgon. Det är bättre att känna sig pigg och glad faktiskt. Promenaden från stallet kanske var det som gjorde att jag känner mig på bättre humör igen. Promenader är välgörande för själen. Följ min blogg med bloglovin

Mycket jobb både här och där

Publicerad 2011-03-21 18:09:45 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Jag trodde måndag och tisdag skulle bli glassiga dagar med lite jobb, men icke sa nicke. I morse väntade en liten "överraskning" som innebar rätt tunga dagar istället. Det är väl sånt som händer antar jag.

Grejen var den att för första dagen på länge hade jag ingen lust att gå till bussen för att åka till jobbet i morse. Jag hade liksom ingen lust att åka och jobba riktigt. Det var till och med så att jag tänkte vara lite beräknat vara-korkad och låtsas som att jag trott att jag skulle börja klockan 8 istället för 7, men det gjorde jag naturligtvis inte. Lite stolthet har jag ju ändå.

Det är nästan så att man kan börja fundera på varför jag inte hade lust att jobba idag, men det behöver vi inte grubbla så mycket över. Bara lite. Personligen har jag en idé om det. Idag ringde också personen från mitt andra jobb och ville schemalägga mig lite under våren. Jag verkar uppenbart populär på det stället. Tiderna kommer på mail lite senare. Egentligen ville hon att jag skulle komma och jobba imorgon, men det är helkört faktiskt. Just nu känns det bara som att veckan måste överlevas på flera sätt.

Jag som hade tänkt börja sätta igång med mitt eget hemma-arbete också, men det verkar inte finnas utrymme för det. Helt klart skulle jag behöva en samarbetspartner på det. Jag måste fundera lite över hur jag ska lägga upp det, för det kräver lite arbete och definitivt en bra plan. Jag har fortfarande tid på mig att fixa det, några veckor åtminstone. Synd att dygnet ska ha så få timmar, tänk vad mycket mer man skulle kunna åstadkomma med några timmar till.

Smickrad

Publicerad 2011-03-20 22:04:08 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Idag blev det inte alls som jag tänkt mig. Dagen började med skit rent ut sagt och jag kände att allt bara var dåligt, tråkigt och jag själv kände mig allmänt nere och deprimerad. Det var förjävligt på ren svenska.

Jag hade ingen lust att åka till stallet. Det har jag nästan aldrig numer för den delen och jag hade ingen lust att göra något över huvudtaget. Till slut tog jag mig iaf i kragen och ringde Fanny för att höra om jag åtminstone kunde få skjuts tillbaka sedan. Tack och lov kunde jag det så det var bara att klä på sig och åka iväg.

Fixade färdigt med allt i stallet och det blev ganska lagom tills Sara och Fanny också var färdiga. Precis innan vi skulle åka kom Micke och fixade lite med Olke, Fannys hästs box så vi blev kvar lite längre. De skulle tydligen åka och äta och jag hade visserligen ätit precis innan jag åkte till stallet, men vafan, jag måste börja umgås med lite människor och tänkte att jag kan ta en dricka och sitta där som sällskap. Micke var en sån schysting att han bjöd på mat och då kunde jag ju inte säga nej utan åt den där supergoda rostbiffsalladen som de har på det stället.

Vi pratade och de båda är så trevliga och nu är jag på sådär bra humör igen. Bara på nästa vecka med samma glada humör som jag haft de senaste dagarna. Tänk vad lite trevligt sällskap kan göra. Jag är så glad att jag i största möjliga mån försöker undvika skitsnack och bara köra mitt eget race nu. Det blir så mycket bättre i slutändan och man mår så mycket bättre själv. Eller så kanske det är tvärtom - jag mår bättre=mindre skitsnack. Vilket som är det som en befrielse att tänka i mer positiva banor nu.

Helt appropå något helt annat är det en sak som jag känner mig väldigt smickrad över, men det är bara jag som vet om det. Jag ska dela med mig, men inte idag.

På gott och ont

Publicerad 2011-03-20 14:48:59 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Det mesta brukar alltid lösa sig som jag har tänkt mig, men det finns en sak som bara inte funkar för mig i dagsläget. Jag fattar inte vad det beror på. Oftast känns det som att det finns en mening med allt, men just nu känns det här helt fel. Det är fel som det är nu och jag ser ingen lösning på problemet heller. Ofta brukar man kunna få en lösning i huvudet och sedan blir det så, men jag ser inte ens den framför mig.

Dessutom har jag ett annat dilemma inom samma område och det kanske är där haken sitter. Vill jag fortsätta eller lägga ner? Jag har haft dippar förut, men nu vet jag inte om jag orkar fortsätta den här gången. Jag vet heller inte hur jag gör om jag ska lägga ner alltihop. Allt känns som att det bara är ett enda stort kaos i huvudet när det handlar om det här. Jag kanske helt enkelt ska ta en paus bara, men då återstår ju frågan: Hur tar man en paus?

Är det meningen att något annat ska hända? Det här kommer att låta helt sjukt, men ibland när jag behöver hjälp inom ett visst område brukar jag be Norton om hjälp, jag vet, jag är knäpp, men han liksom på något sätt löser mina problem med det då. Som en skänk från ovan liksom. Ibland undrar jag om han bär på en förbannelse också, för alla som ägt honom har råkat ut för samma typ av problem. Är det priset man betalar för att äga en sådan häst? Jag vet inte, jag vet ingenting just nu tror jag. Det här blev bara flummigt.

Nu har jag varit tillräckligt flummig här. Jag får nog helt enkelt ta och be Norton om hjälp igen. Han kanske kan hjälpa till även med det här andra problemet. Vi har "pratat" om det förut och jag har en stark känlsa av att jag helt enkelt måste anpassa mig efter hans regler. Om det är något som jag lärt mig under dessa år med djur är det att har dem en åsikt är det bara att anpassa sig. Det känns som att de hittar på djävulskap och sätter käppar i hjulen för en annars.

Det är tur att jag har något att se framemot, men det dröjer några dagar. Det är väl bara att härda ut så länge.

Gårdagens vintips

Publicerad 2011-03-20 09:25:15 i Vintips,

Nu är jag inte helt säker på att det här är ett tips jag kan ge er. Vinet var väl inte det godaste jag druckit, men samtidigt drack jag det efter att jag precis druckit det supergoda ArtHouse. Det känns som att bedömningen blir lite orättvis då.

Först tyckte jag att det smakade skit, rent ut sagt, men jag drack lite till och bjöd även min moster. Hon sa att det troligtvis är gott till t ex lax och jag är beredd att hålla med. Ju mer jag tänkte på det desto bättre kändes det med laxen. Grejen är den att själva smaken på vinet var väldigt god, men precis när man druckit kom en väldigt sträv eftersmak i nån liknelse av gräslök. Det kändes jävligt äckligt när jag bara drack vinet och inte åt något till. Här någonstans hade smaken av lax  tagit sig perfekt faktiskt och det kan jag nog rekommendera.

Vinet smakade som sagt bra och det enda var eftersmaken som inte var så bra, men antagligen bättre till mat.

Det var en Chardonnay.

Här är länken med information om vinet från Systemet: Fleur du Cap

Släkten är bäst/släkten är värst

Publicerad 2011-03-19 21:01:16 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu är en kväll med släkten avhandlad. Jag kan lugnt påstå att det var extremt roligt! Vi har avhandlat en mängd ämnen med högst blandad kompott och väldigt god mat. Desserten blev också en höjdpunkt, faktist som om jag skulle ha gjort den själv. Om ni någon gång skulle få för er att vara med på en sådan tillställning måste ni kanske förbereda er mentalt. Ämnen vi avhandlade var bla högljudd prutt på tunnelbanevagn som precis lämnat Hötorget mot Centralen, vill tillägga att det inte var jag som var skyldig. Om ni någonsin åkt där i rusningstrafik vet ni att det är fullsatta tåg som gäller. Jag skrattade så jag grät. Nästa ämne var Hej! Jag heter XX och är psykiskt sjuk, den närmast boende grannen var det. Vi har även avhandlat fulla släktingar som ropar Tjingeling! intassandes kalasfull mitt i julenatten och diverse liknande saker. Det var väldigt roligt hursom.

Idag har jag tidigare avhandlat stallet och det var trevligt. Jag tycker verkligen om det "nya" stallgänget. Det har blivit en bra sammansättning av folk där just nu. Sedan har jag även hunnit med en ångestattack, men den har gått över.

Jag måste bli lite bättre på att lita på min känsla. Jag vet ju hur det förhåller sig, eller jag ska rätta mig. Jag har ju känslan för hur det förhåller sig och jag borde inte få ångest, men det får jag ändå. Nåväl, imorgon är en ny dag och den ska också bli bra.

Ni ska få ett vintips på ett vin som jag är lite ambivalent till imorgon. Just nu orkar jag inte fixa med bild och så, utan det blir imorgon jag fixar det.

Nu ska jag fundera över supermånen och vad jag ska önska mig, för det är tydligen det man ska göra. Egentligen vet jag redan så det är väl bara att önska på.

Det här var länge sedan det här hände

Publicerad 2011-03-19 15:36:47 i Vanlig vardag,

Ja, alltså nu har jag förvånat mig igen. Jag är ofta den felande länken, men den här gången har jag lyckats. I morse var jag lite seg och kom iväg till stallet betydligt senare än jag tänkt mig. Det brukar leda till att jag konstant är personen som kommer sent, men idag har jag nog vänt trenden. Jag är hemma i tid. Ska dammsuga lite, duscha och kommer att hinna. Jag menar, för sekunden har jag 24 minuter på mig och vem hinner inte fixa det på den stunden. =)

Nu är jag här igen - V alltså!

Publicerad 2011-03-19 12:07:00 i Vovven,

Nu har hon, bloggägaren alltså, åkt till stallet utan mig igen. När hon bara lämnar mig sådär vind för våg känner jag att jag kan ta mig friheten att skriva här igen, lite som ett straff. Jag måste ju få berätta för någon hur jag har det.

Sedan sist har det inte hänt mycket. I morse fick jag igen knacka på dörren för att hon skulle kliva upp ur sängen. Inte för att det gick så bra, men jag gjorde ett försökt iaf. Hon verkar vara ett hopplöst fall. Hur hon ska klara stallet utan mig idag förstår jag verkligen inte. Speciellt inte när hon inte ens varit där sedan i tisdags, och inte heller då kunde jag följa med och styra upp det hela.

Tangentbordet har än inte blivit hundergonomiskt anpassat och stolen det är tänkt att man ska sitta på är inte heller anpassd för en hund. Jag vet, det är illa, men tror ni att det kanske finns ett fackförbund för hundar? Jag skulle behöva gå med i det nu. Det är så svårt att göra sin röst hörd, eller rättare sagt, hörs gör jag ju, men de verkar inte riktigt fatta alla gånger.

Nej, nu måste jag gå och kontrollera status på arbetet i hemmet. Det ska ju tydligen komma folk hit idag. Vi hörs senare. Jag vill ju göra det här lite diskret så det inte märks att jag har studerat inloggningen och så till bloggen. Det tog en liten stund för jag var tvungen att låtsas som ingenting och som att jag sover när hon sitter vid datorn. Ni ska bara veta. Jag återkommer senare när jag har möjlighet och kanske, kanske att jag kan berätta någon liten hemlighet.

Vintips och helgbekymmer

Publicerad 2011-03-19 09:30:38 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Helg igen då. Idag blir det shopping och sedan massa folk, och nej, jag har inte tömt alla kartonger. Dessutom ska jag hinna till stallet, handla, dammsuga och hinna hem. Fast kanske inte i den ordningen då. Jag känner redan nu att det kommer att bli lite stressigt, men samtidigt har jag kommit på mig själv med att ha skruvat upp tempot lite.

Det ska bli skönt att komma ut till stallet efter att inte ha varit där sedan i tisdags. Jag får sådan ångest när det är andra som ska ha hand om hästarna. Känns jobbigt att inte kunna kolla allt själv, men det har nog gått bra. Norton hade tydligen tappat en sko så jag måste verkligen ta tag i det här med hans dejt med hovslagaren. Börjar bli lite sugen på att rida honom lite mer. Någonstans känns det som att jag tappat gnistan lite när det gäller det, men jag hittar den väl snart igen, annars får jag helt enkelt ta och lägga ner.

Ikväll ska det bli nice. Jag provsmakade lite av ena vinet jag köpte igår och det var sjukligt gott. Det är verligen tur att min kropp inte är sugen på alkohol så ofta annars skulle jag lätt ha blivit typ vinalkoholist. Ja, och ni behöver inte oroa er. Jag drack typ ett halvt glas för jag har lärt mig att om jag häller upp ett helt hinner det typ surna innan jag druckit upp det. Gott var det hursomhelt. Dessutom finns det en flaska till som jag valt ut och det är en chardonnay. Jag tror att den också kommer att vara god.

Den första var en blandning mellan Viognier/Chenin Blanc/Sauvignon. Jag tycker ofta att viner som har en blandning av Sauvignon och någon annan druva brukar smaka bra. Riesling tycker jag är svårt för det smakar ofta lite blaskigt, vattnigt och har en ton av tvättsvamp. Det kanske är så att jag köpt fel Rieslingviner, men jag vet inte. Föredrar de som jag nämnde alldeles nyss.

Vanligtvis brukar jag försöka hålla mig till europeiska viner och ibland australienska, men den här var från Sydafrika och jag får väl kolla lite mer på de vinerna i fortsättningen.

Information om vinet hittar ni här och det kostade 75:-. Helt klart värt pegnarna och mycket, mycket godare än det förra vinet jag drack. Det skrev jag också om här.

Tänkte mig ett normalt inlägg nu

Publicerad 2011-03-18 21:21:10 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Alldeles nyss blev jag riktigt glad. Jag gjorde ett konto, eller vad det nu kan kallas på bloglovin.com, där jag konstaterade att det finns en där som följer min blogg. Det var riktigt roligt! Kändes kul att jag hade en "prenumerant". Ja, det är ju bara en, men ändå, en är en och jag blev lite glad. Egentligen har jag ingen ambition med det här, men jag har ju insett att de som läser vill läsa mer och är in ganska ofta och kollar. Bäst tyckte jag det var när jag jobbade förra helgen och jag ändå hade samma besökare som gick in och kollade på bloggen flera gånger under dagen trots att jag inte hade möjlighet att blogga.

Idag blev jag irriterad på mig själv igen. Varför ska jag vara en sån förbannades mupp? Jag vet inte riktigt vilken av mupparna jag skulle kalla mig för. Miss Piggy känner jag mig inte som, även om jag ibland känner att kroppshyddan känns som det. Kermit, njae, jag vet inte. Alltså jag vet inte, jag är nog bara en mupp. Lite är det så här att ibland är man rädd för att mista något som man känner att man har och då blir det så att man inte vågar öppna nästa dörr. Problemet när man öppnar den här dörren är att den är stängd bakåt. Det nya kan antingen vara fantastiskt eller så är det absolut inte alls som man hade tänkt sig överhuvudtaget.

Jag vet inte hur jag framstår som person gentemot andra. Hur det nu än är så har jag vissa områden som jag är väldigt osäker inom. Det blir lite svårt. Det är i det här lägena som det är lättare om någon annan öppnar dörren för då blir det som att man aldrig behöver kliva igenom utan kan stå kvar och bara ta en snabbkik liksom. Det låter lite flummigt nu känner jag, men lite så fungerar väl livet. Grejen är att jag tror att vi är här för att lära oss något. Vi lever varje liv för att lära oss något. Nu är det nästan som att det här är något jag måste lära mig. Jag vågar aldrig öppna dörren. Jag är rädd för att förlora något jag inte har.

En gång öppnade en annan dörren. Det jag såg var inte fantastiskt, men jag klev igenom ändå. Det blev inte så bra faktiskt. Jag vill att mitt liv ska vara fantastiskt och jag vill våga ta chansen, men jag vet inte hur.

Om jag känner mig rätt brukar jag öppna dörren till slut. Problemet är att jag då gör det som en elefant och det brukar bli lite brutalt och klumpigt och risken är överhängande att den som står på andra sidan blir rädd. Nu vill jag inte att den person blir rädd, utan tvärtom jag vill ju att den som står på andra sidan vill ett, komma in och två, känna sig tillfreds med min entré.

Jag vet inte om ni fattar, men jag vill, eller vågar, inte skriva det mer exakt här eftersom jag har en känsla av vilka som läser ibland.

Vi kan sammanfatta så ni förstår vad det handlar om. Det finns bara en person som jag skulle vilja spendera min kväll med, men eftersom jag inte öppnat dörren blidde det inget och då sitter jag hellre själv. Så, då var det avklarat. Den här personen gör mig glad och på bra humör utan att den ens vet om det, men den kanske fattar.

Mitt nya jobb

Publicerad 2011-03-18 20:14:53 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu kommer det här. Informationen om mitt nya jobb. Efter att ha jobbat länge på det jobb som jag nu har, har jag efter lite betänketid bestämt mig för att skaffa ett nytt. För några veckor sedan blev jag erbjuden ett nytt och sa att jag skulle fundera lite på det innan jag bestämde mig. Jag har nu tagit ett beslut om det.

Nu är det så att jag inte ska ha det jobbet utan ett annat. Jag vill konsulta och har kommit fram till vad min största potential är inom konsulterande. Efter en liten analys har jag kommit på att min hjärna inte är som andra, ja, jag vet. Ní har redan konstaterat det och vetat det ett tag, men jag är ju lite seg. Det är nu så att min hjärna fungerar mer som en mans än en kvinnas. Jag behöver väldigt tydligt språk och har svårt att förstå inlindade saker eller saker som inte består av en rak fråga. Det är inte så att jag inte fattar alls, utan efter en stund inser jag. Min hjärna är alltså en blandning mellan en mans och en kvinnas.

Det här betyder att jag borde kunna slå igenom stort på att vara förmedlare mellan män och kvinnor, med viss fördröjnnig då. Egentligen är jag ingen expert på det här med mans och kvinnoförhållanden utan den biten får min kunder ha lite överseende med. Jag får ju helt enkelt fungera lite mer som en tolk annars kan det bli lite tokigt och så att jag förstör mer än jag tillför.

Och bara så ni vet till nästa gång - rak kommunikation, tack! Annars fattar jag noll och ingenting och vi är tillbaka på det här stadiet som jag så ofta återkommer till vara-korkad.

Erkännandet

Publicerad 2011-03-17 22:18:45 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Jag ska erkänna en sak. Förut läste jag inga andra bloggar, eller jo, det hände ibland att jag läste någon enstaka väldigt sällan. Jag är liksom inte så intresserad av vad andra gör tror jag. Nu sedan jag själv började blogga har jag börjat läsa några andra. Det är dem jag har länkat till här på sidan. Fannys läser jag varje dag. Där är det faktiskt för att jag tycker att det är roligt att läsa om vad hon haft för sig under dagen. Sedan ses vi ju i stallet lite nu och då. Det är den enda blogg jag läser varje dag. Lasses blogg tycker jag om bara för att Lasse är Lasse. Han är en sjukt rolig människa. Han får sin personlighet att verkligen lysa igenom i sina inlägg och de har ett intelligent och genomtänkt ämne. Jag läser de andra också, men valde nu att bara skriva om de här två.

I övrigt är jag inte så intresserad av vad andra gör, eller man kanske ska vända på det. De som är intressanta verkar inte skriva något och de som är ointressanta verkar bara skriva en massa ointressant dravvel. Sedan vet jag inte om jag har svårt att förstå varför det skulle vara så intressant att läsa vad jag gör. Jag äter, skiter och sover, precis som alla ni andra. Hur svårt kan det vara liksom? Däremellan jobbar jag, intressefaktor, ganska låg, eller åker till stallet, intressefaktor, ja, om jag faktiskt skulle göra något seriöst med mina hästar kunde det kanske bli intressant. Just nu känns det som att den ena är gammal och håller på att självdö och den andra är en halt och lytt jävel. Hur intressant kan det bli liksom?


Sedan kommer vi till det faktum att jag inte går ut, tycker inte att alkohol är särskilt nödvändigt att förtära i några större mängder. Det kanske är det som gör det, alkoholen alltså, om jag nästan aldrig dricker och dessutom dricker väldigt lite måste det betyda att allt det roliga som dem som dricker får koncentrerat i samband med att de dricker. Det får jag jämnt fördelat över mitt liv. Därför händer roliga saker mig hela tiden som jag kan dela med mig av. Alkoholen gör ju att alla de andra dessutom glömmer vad de varit med om. Ångest får de dagen efter. Jag menar, vad är meningen med det hela?
Jag är ganska nöjd med mitt liksom. Jag ska ta tag i det någon dag, men inte just nu, det som jag bara är ganska med. Det ska uppgraderas till nöjd det också, men det blir ett senare projekt.

"Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting."
Nalle Puh - A.A. Milne


Herr K och Herr V hjälper till att byta sängkläder. Fast jag vet inte exakt vad de hjälpte till med om jag ska vara ärlig. Söta var dem hursom.

Inte så mycket

Publicerad 2011-03-17 20:56:31 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Det blev lite långa arbetsdagar nu och vet jag inte om jag har något att skriva, egentligen har jag nog en hel del att skriva, men inget av det som jag helst skulle vilja skriva om kan jag skriva här. Det är bara positiva saker så det är inte något negativt om någon utan precis tvärtom.

Jag kan iaf skriva att jag nu känner mig mycket piggare efter att jag ändrat vad jag äter. Det känns bra för då kan jag påverka själv om jag känner mig så trött och sliten som jag gjorde för någon vecka sedan. Idag blev det mat på "Indien" eftersom det inte fanns någon mat hemma och jag inte orkade handla innan middag.

Nu snart blir det däremot affären för det är en ny dag imorgon och det är ju bra om det finns mat då. Imorgon är ju dagen som jag hade tänkt göra något, men det ser ganska hopplöst ut faktiskt. Lär ju typ vara fast på jobbet till ganska sent och sedan, ja, jag får väl se liksom. Det skulle ju vara roligt iofs. Grejen är väl den att man typ måste ge mig en invit för att något ska hända, jag är lite dålig på att ta för mig ibland, och vem ska ge en invit när man jobbar till 18+ varje dag. Ja, jag får väl se hur dagen artar sig. Nu låter jag lite negativ, men det är jag egentligen inte, bara trött och har vetskapen om att jag måste gå och handla något. Just nu har jag inte ens lunch till jobbet hemma.

Är väl lika bra att gå innan jag somnar på plats. Kanske att jag får lite inspiration till att skriva något roligare tills jag kommer tillbaka.

Jag märker ju

Publicerad 2011-03-17 10:35:00 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Alltså jag har märkt att det blir fler och fler som följer min blogg. Jag kan bara komma på en enda anledning till detta och det har jag naturligtvis analyserat ett tag inne i mitt huvud för att komma fram till.

Ni är naturligtvis intresserade av hur det går för min tå. Ja, alltså ni vet, tån med skavsår. Ni behöver inte vara besvikna. Skavsåret finns kvar. Det kom ju till av att skorna slutade passa eftersom de blivit helt utslitna. Efter två veckor har jag nu lyckats köpa nya skor, men skavsåret är kvar och som jag tidigare berättat har jag ju även fått skavsår av skavsårsplåstret. Åh, nu känner jag mig lugn som har tillgodosett mina läsares intressen. Det känns verkligen bra att ha kommit fram till det. Jag har ju märkt hur det kommit in fler och fler den senaste tiden och det måste helt enkelt bero på bristen av information angående min tå.

När vi ändå är inne på det spåret ska jag passa på att berätta en ny historia. Det var nämligen så här, alltså det här känns lite sjukt, men när jag borstade tänderna i helgen liksom slant tandborsten och orsakade ett typ skavsår i munnen på mig. Det gjorde jävligt ont faktiskt och nu känns det som att jag snedopererat käken. Jag fattar inte. Händer bara sådana här saker mig? De verkar bara avlösa varandra. Nu har jag ju ett, ett skavsår på tån, två, fått ett skavsår för att jag satte ett plåster på det andra skavsåret tre, sluntigt(heter det så förresten?) med tandborsten och orsakat någon form av skada som efterliknar ett skavsår i munnen.

Just, jag glömde. Igår slant jag även med pelikanen när jag skulle öppna en låda på jobbet och gjorde ett hyfsat stort hål i tummen. Det gjorde ont det också!

Jag kan nåt som inte du kan

Publicerad 2011-03-17 06:46:00 i Vovven,

Hej hej hallå! Det här är hunden, eller V som jag vanligtvis blir kallad både här och där. Jag tror inte att bloggägaren märker om jag sätter mig och skriver här idag. Hon verkar ändå vara upptagen med annat. Jag känner igen rutinerna. Jag brukar studera henne ganska mycket och märker när vad det är tänkt att hon ska göra. Full koll liksom, det har jag det.

Ni ska se här hemma ibland på morgonen. Det är rena rama cirkusen. Ibland brukar jag gå och knacka på hennes dörr för hon, bloggägaren, envisas med att sova med stängd dörr. Jag känner att det är bäst att gå och knacka en par gånger när hon inte klivit upp fastän klockan ringt ganska länge. Fattar inte att hon inte lär sig, klockan alltså. Den ringer ju till och med på henne utan att hon gör något. Vad skulle hon göra utan mig.

Sedan blir det ett jäkla hallaballou för då är det bråttom minsann och det där har jag inte heller förstått. Jag tycker att jag luktar gott oduschad och det är mycket lättare att känna igen vem det är om man inte duschar precis hela tiden. Sedan efter duschen, ja, då ska det på en massa olika kläder för att hålla värmen som dem säger. Är det inte enklare som jag, bara skaffa päls? Och sedan var det det här med att äta. Tänk så mycket roligare vi kunde ha tillammans om dem inte skulle äta precis hela tiden. Varje kväll äter jag mitt mål mat för dagen och då ser jag till att jag håller mig mätt till nästa, men inte människor inte, nej, dem ska minsann äta i både tid och otid. I tid är det väl ok, men när Vi har mycket att göra, och viktiga, saker dessutom ja, då ska det minsann ätas igen.

Nej, det här med männsikoliv vet jag inte om jag skulle klara av. Dessutom tittar de alltid så konstigt när jag tvättar min snopp. Det kan jag inte heller förstå. Duscha hit och duscha dit, men att jag tvättar snoppen och håller min hygien, nej, det är minsann inte lika ok, det inte. Jag fattar inte. Jag tror ni bara är avundsjuk på att jag kan och inte ni!

My life fucking sucks - det är något seriöst fel på mig

Publicerad 2011-03-16 21:22:54 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Alltså nu är det så här att jag inte fattar igen, eller jo, jag kanske gör det. Jag ska berätta....

Idag jobbade jag ju då ganska länge och det innebar att bussen jag brukar åka hem hade slutat gå. Jag knallade helt enkelt ner till tåget, kollade på klockan och konstaterar att jag inte behöver stressa för jag lär missa första tåget. Stressa har jag lagt ner sedan några veckor tillbaka. Jag går och filosoferar lite för mig själv, men gick ganska snabbt ändå för när jag går uppför trappen till perrongen kör det första tåget förbi mig. Jag svär väl till lite för mig själv, men tänker att det spelar ingen roll.

Ha, trodde jag, ja! När jag kommer upp och ser på tv-skärmen uppe ser jag att nästa tåg är 20 minuter försenat- WTF! Ska jag sitta på en usel perrong i trettio minuter när jag slitit som ett djur hela dagen. Adrenalinet stiger en del och jag känner mig faktiskt riktigt irriterad en stund. Kunde jag inte ha sprungit bara en bit för att hinna med första tåget. Varför skulle jag vara så förbannades slapp idag. Åhhhh! Ja ja, jag sätter mig på bänken inne och surfar lite på mobilen, men det är ganska tråkigt.

Hungrig är jag ju också. Det är då jag kommer på att jag har en tjuga i fickan och kan gå ut och handla i den där automaten. Av gammal vana måste jag stoppa fingrarna lite diskret i myntreturfacket. Man måste göra det diskret för man känner sig som en fattig lodis. Ni kanske är normala och aldrig har provat, vilket verkar vara troligt för det ligger ALLTID pengar där. Den här gången också, en femma. Åh, vad ska jag välja. Står en stund och funderar och stoppar sedan in min tjuga. Tänker att jag har faktiskt råd att köpa två saker och stoppar i resterand 15 kronor som jag har kvar, inklusive min nyvunna femma.

Tittar lite och trycker sedan in siffrorna för det jag bestämt mig för. Till svar får jag: Lägg i mer pengar! What? Jag la ju inte tre femmor. Kollar igen att alla femmor räknats, men ser inget, provar att slå in siffrorna för min vara igen, men samma svar: Lägg i mer pengar! Vafan. Hmm....den missade väl en femma tänker jag...och väljer en billigare vara..... Lägg i mer pengar, får jag till svar. Jag fattar inte, vad är problemet. Jag stoppade ju i pengar. Står och glor på maskninen, stoppar fingrarna i myntreturfacket och kollar om den skickat dit pengar. Vad är problemet? Jo, det kan jag tala om för er. Inte nog med att tågfanskapet var sent, den fucking jävla maskinen stal mina pengar. Min ofantliga summa av femton kronor stal den jäveln. Vill ni veta hur det känns? Det kan jag tala om. Det är för det första förnedrande att bli rånad av en maskin, för det andra steg summan omgående till att kännas som att det var en miljon och för det fjärde kände jag mig jävligt dum.

Jag tror att det är ett straff från någon högre makt för att jag alltid tar pengar ur myntreturfacket, så gör inte det ni också nu. Bara så ní vet.

Ångestframkallande saker

Publicerad 2011-03-16 21:01:11 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Usch, egentligen har jag en hel hög med saker jag borde ta tag i och fixa. Annars kommer jag aldrig att komma ikapp. Det är några av grejer som är lite ångestgrejer och det skulle vara bra att bli av med dem. Risken är väl annars att man aldrig kan gå vidare med nya saker utan står och stampar i ett hörn omringad av massor med ångestladdade saker man inte gjort. De flesta av dem är enbart sådant som jag själv ska fixa och har inget med någon/något annat att göra.

Jag har tänkt lite på det och tänkt att jag kanske kunde göra en lista här på bloggen som jag sedan bara kan börja beta av. En del vill jag inte skriva ut här, men jag tänkte att jag kunde döpa dem till olika saker istället, lite hemliga saker sådär.

Jag tror att det blir enklare att beta av listan om ni är med och deltar. Det blir lite som en push för mig då och det är mycket enklare att jobba efter en lista än att bara komma på ur tomma intet att man behöver göra sakerna. När listan väl är påbörjad och jag har börjat beta av några saker lär det komma in nya, men det är väl så livet fungerar. Det blir lite som  med feng shui och garderoben igen. Man kan inte köpa nya kläder om man inte slängt något och skapat plats för det nya.

Lång arbetsdag

Publicerad 2011-03-16 20:09:02 i Vanlig vardag,

Idag blev det inte mycket skrivande. Jag har jobbat från sju till sju idag. Det var lite mycket att göra, men det var ok. Är väl bara att köra sitt race och göra så gott man kan. Nu ska det bli lite middag och faktiskt för ovanlighetens skull är jag lite sugen på att se på tv.

Den här dagen har känts så ångestfylld av någon anledning. Jag förstår inte riktigt varför, eller kanske egentligen. Jag fattar inte att jag ska vara så förbannat känslig som person i vissa lägen. Den här biten av mig själv har jag verkligen jobbat med, men tydligen måste jag fortsätta arbeta med det. Ja ja, löjligt egentligen.

Hursomhelst är jag ändå på bra humör, hunden är glad och imorgon är en ny dag. Det är faktiskt så att jag vet varför jag är glad och det kan nog bli bättre.

Nej, nu ska jag äta. Skriver lite mer om en stund.

Antar att du läser, och det här är mitt råd till dig

Publicerad 2011-03-15 22:21:56 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Igår delade jag med mig av något som tidigare var väldigt jobbigt för mig. Idag läste jag en annan persons blogg där den, tror jag, hänvisade till delen där jag inte ville att ni ska tycka synd om mig. Jag tänkte att jag kan vidareutveckla gårdagens inlägg lite och samtidigt komma med ett råd, som den här personen efterfrågade.

Länge var det här verkligen svårt för mig. Mest var det svårt att acceptera eftersom det i grunden bottnade sig i att jag blev lurad och bedragen av andra människor. Jag blev utnyttjad delvis pga den som jag är(var) som person och det var fruktansvärt. Blogginlägget jag läste idag gav mig känslan av att personen som skrev det här hade råkat ut för samma typ av svek, men i ett helt annat sammanhang.

När man blivit sviken i själen tar det tid att läka. Man vet inte vilken väg man ska, vilka vänner som är äkta, vad meningen med allt är. Jag tror att man i första steget måste acceptera att man låtit sig själv bli lurad eller bedragen, inte att den andra lurat eller bedragit en, utan helt enkelt att man låtit sig bli det. Sveket mot sig själv, att man låter något sådant hända, att man slutar se, det är större än sveket som någon annan gör mot en.

Ingen kan någonsin bestämma när tiden har kommit för dig att läka. För mig har det kommit nu på slutet, fyra år senare. Det är inget jag har planerat eller försökt att uppnå. Det har bara hänt. Under den här läkningsprocessen, om vi kan kalla det för det, har jag sökt trygghet i saker som vanligtvis inte är trygghet för mig. Saker som inte gör mig lycklig. Det har varit skönt för jag har gömt mig bakom det och använt det som en vägg att luta mig mot och ha som skydd enbart för att kunna få låta min själ läka i fred. Jag vet inte hur jag ska kunna förklara det på ett annat sätt. Den här väggen har formats av något sorts trygghetsideal från samhällets sida och jag har låtit mig falla in i mallen.

Jag har klivit ur den här lilla bubblan nu och jag känner att jag mer och mer återgår till att bli mig själv igen. Den du kände mig som. Ni vet den där som blev lurad och bedragen. Jag trodde att det var fel att vara sådan. Ärligt talat så skiter jag nu i vad som är rätt eller fel att vara. Jag är trött på att försöka vara någon till lags eller vara någon form av ideal. Jag är på väg att bli den jag vill vara igen. Det är allt jag vet. Vi pratar ibland om att man håller sig själv närmast och det är det jag gör nu.

Det enda råd jag kan komma med just nu är att låta det ta tid. Hitta den du vill vara. Ingen annan kan bestämma det åt dig. Vill du vara den du var, eller vill du vara någon annan? Jag valde att vara den jag var, för jag är beredd att betala det dyra priset jag en gång redan betalat, när jag tar risken att bli lurad igen. Kanske kan jag se något tecken och hindra det innan, om inte, är jag beredd att betala vad det kostar. Nu vet jag säkert att jag bedrar inte mig själv för jag har bestämt hur jag vill ha det och så kommer det att bli.

Du som vet att rådet är till dig vet att vi alltid kommer att vara vänner, hur länge det än går mellan att vi ses, är vi fortfarande alltid vänner.

Kan inte kartongerna bara puffa bort av sig själv?

Publicerad 2011-03-15 17:25:09 i Vanlig vardag,

Några kartonger har jag faktiskt lyckas tömma, eller om jag ska vara ärlig har jag bara tömt en kartong, konstaterat vad som är i några andra, lagt in lite kläder i en garderob och byrå och hittat nya sängkläder. Sängkläderna blir så smutsiga eftersom min man just nu är "Herr V". Herr V är inte så noga med hygienen ur en människas perspektiv, men enligt honom är han mycket renlig. Nu blir det rena sängkläder och det nya temat är blått. Egentligen vill jag inte ha blå grejer i ett sovrum, men var jag än bor verkar det som att blått är sovrumsfärgen. Tapeten är blå just nu, men det kommer att bli ändring på det inom kort. Vit färg ska inhandlas och någon form av tapet. Vilken tapet det blir har jag inte riktigt klart för mig än.

Nu är det dags för stallet innan det blir midnatt. Ante vill ha sin promenad och så måste jag fixa med Norton också. Fattar bara inte var mina enda hela ridbyxor har tagit vägen. Det är just nu ett stort mysterium. Typiskt mig skulle vara att jag har lagt in dem i garderoben och sedan helt enkelt glömt bort det. Åh, jag hoppas att det inte är så, men det skulle inte förvåna mig faktiskt. Suck, suck!

14 kartonger återstår att fixa till innan jag är färdig. Några av dem ska ner till källaren det vet jag redan och två är kontorsgrejer. 4 vet jag att jag måste sortera och det känns jobbigt, men jag måste göra det förr eller senare.

Bekräftelse - igen!

Publicerad 2011-03-15 15:33:04 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Ibland, eller ganska ofta om jag ska vara ärlig, verkar det hända konstiga saker runt mig. Alldeles nyss värmde jag mat i ugnen. När jag tar ut och ska äta är maten fortfarande iskall inuti och bara lite varm i kanterna. Jag fattar inte, jag hade ju värmt ugnen tillräckligt innan, bytt till dubbelvärme och sedan hade jag dessutom råkat glömma maten lite för länge, vilket nästan alltid brukar hända för den delen och maten blir bränd. Ändå var den iskall. What? Kanske, kanske, kanske finns en minimal möjlighet att jag möjligtvis, eventuellt kan ha missat det där med dubbelvärme och bara klickat i hacket där bara lampan är tänd i ugnen, men bara kanske.... Jag kanske ska vara tacksam att det inte var en sufflé jag gjorde.

Nog om det. Handlade på Systemet idag och tacksamt har jag fått bekräftelse på min enorma ungdomlighet då jag ännu en gång fått visa leg. Jag kommer att dö ung. Snart kanske jag inte behöver legitimera mig vid köp av cigaretter åtminstone, inte för att jag röker själv utan köper ibland åt andra.

Idag har jag lyckas få det mesta gjort som jag hade tänkt. Nya skor har inhandlats och det övriga som jag behövde. Det enda jag känner nu är att jag skulle behöva göra något för mig själv. Något som jag verkligen uppskattar och som bara är till mig och ingen annan. Jag vet vad jag har tänkt och det är inte dyrt, inte krångligt och lätt att få tag på och det är något jag känner att jag verkligen vill göra. Nu återstår bara att ta sig till en affär det här säljs och sedan fixa det. Jag tycker att jag gjort mig förtjänt av det nu.

Dagens projekt

Publicerad 2011-03-15 10:52:40 i Vanlig vardag,

Idag är det fixa lite hemma och handla som gäller. Jag ska inleda dagen med att åka och köpa ett par skor och sedan ska jag gå och hämta bilen jag lånat. Lite shopping och sedan lämna bilen och åka till stallet. Jag hoppas att jag ska kunna få mycket gjort.

I morse vaknade jag av mig själv kl 6.00 prick. Helt sjukt, men jag klev ändå inte upp förrän 8.30. Det var skönt att ligga kvar i sängen idag faktiskt. Igår kände jag mig mentalt slut i hjärnan så den här pausenfrån jobb idag var välbehövlig. Igår fick jag en räkning, ni vet, sådana som jag inte tycker om, men den är betald redan så de blir väl glada eftersom den egentligen inte skulle vara betald förrän sista mars och jag slipper räkningsångesten. Det kändes mer som en befrielse faktiskt.

Hunden och jag kom precis in från en promenad och idag önskar jag att jag hade haft en kamera. Han såg så lycklig ut när han lekte på sin kolonilott med sin vattenkanna. Ni förstår, den här hunden är inte som andra hundar. Han vill ha riktiga leksaker och en vattenkanna är tillräckligt stor för att han ska kunna brottas med den. Han har nu dödat den tillräckligt att den mer kan räknas in i kategorin sil och den har även börjat likna en igelkott som sticks och biter tillbaka.

Nej, nu är det nya skor som gäller. Jag har ju sagt det i två veckor nu, men inte haft tid att åka och handla. Imorgon vet jag inte vilken tid jag ska börja jobba, men det löser väl sig under dagen.

Det du inte visste om mig

Publicerad 2011-03-14 22:04:08 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Jag vet inte varför jag väljer att skriva det här här och jag vet inte varför jag väljer att göra det precis nu. Igår skrev jag att det var en grej jag tänkt dela med mig här och ni får nu en bit av den här. Hela kan jag inte berätta, för hela historien "Jag" är så sjukt tragisk att ibland fattar jag det inte ens själv. Ni kan få en bit av mig bara, mer än så kan jag inte dela med av mig. Det är endast två kanske tre personer som vet hela historien.

Ibland kommer det över mig igen, allt jag fått genomgå och varje gång undrar jag vad jag gjort för ont för att förtjäna det här. Det är inte så att jag på något sätt är "färdiggenomliden" om man nu kan kalla det så. Det enda jag kommit till nu det är att jag önskar någon form av upprättelse. Flera av er tror att ni vet hur det förhåller sig, men tro mig när jag skriver: det gör ni verkligen inte.

Det är när jag tänker efter bara en sak som jag vill dela med mig av idag. Det är en ganska liten sak. Jag vill inte att ni tycker synd om mig heller, för det är det inte, men min blogg är mitt place. Jag ljuger inte, överdriver inte, hittar inte på. This is just me!

Det är nämligen så här att under en period av mitt liv har jag fått hem hotbrev från mer än en advokatbyrå i min brevlåda. Tydligen har Sverige inte yttrandefrihet tror dem. Hot är tydligen ok däremot. Jag har kvar de här breven och kommer att ha det ett bra tag till. Jag förstår att de skickat dessa i något desperat försök i att tysta mig, men det mest tragiska är: I didn´t give a shit! Det skrämmer inte mig. De redan hade tagit tillräckligt av mig, som person och individ, och jag stod ensam med det här. Vad tror de då att ett jävla hotbrev utan grund ska ge? Jag höll ju inte käften ändå. Det sjuka var att det var från mer än ett ställe. En annan ringde bara och grät och bad mig hålla tyst. Som om det skulle hjälpa då.

Tyvärr stannar det inte ens här. Det här var bara några få advokatbyråer. Nej, nu kommer vi in på the real shit. Svenska myndigheter. Ja, ni hörde rätt. Ett fucking jävla hotbrev från en svensk myndighet. Vi lever för sjutton på 2000-talet. Det var inte ens jag som kallade det ett hotbrev utan det var en åklagare. Alltså seriöst. Vad har jag gjort för att förtjäna det här? Jag kan ju inte ens stjäla ett tuggummi på ICA liksom. Var det bara så att jag var på fel plats vid fel tid? Träffade jag bara på fel personer vid fel tid?

Under en lång tid kändes allt det här som att hela mitt liv var ett enda stort misslyckande att jag var misslyckad, men så känns det inte längre. Jag har kommit på att det här är till min fördel. Jag har genomlevt ett helt helvete och kommit levande ur det och tro mig när jag säger att vissa morgnar funderade jag bara på vilket sätt som skulle vara lättaste sättet att dö på.

Det är nu på senare tid som det kommit fram till mig själv att jag kommit igenom det. Det är inte förrän nu som jag känner att mitt liv är på väg att gå vidare. Om det är så att jag inom mig förlåtit dessa eller att jag själv bearbetat det, det vet jag inte. Ibland undrar jag också om jag verkligen behöver upprättelse. Vem ska den vara för? Det enda en upprättelse kan ge är att bilden av mig till andra blir annorlunda och jag undrar om jag verkligen behöver den. Vad ska jag med dem som inte kan se mig för vem jag är utan upprättelsen till? Jag har tillräckligt med äkta vänner redan nu och något behov av att vara populär har jag ju inte.

Nästa gång ni har någon form av åsikt tänk på det här och tänk på att du kanske känner till en procent av en människas liv. Döm inte så förbannades hårt!

Det kanske kommer lite mer av historien "Jag", men jag vet inte om och när jag får lust att skriva något igen. Som jag skrev i början. Jag hittar inte på, jag ljuger inte och det här är bara sanningar ur mitt perspektiv.

Egentligen kanske jag skulle tacka dem. Idag vet jag vad som är värt att värderas och jag vet hur man känner äkta lycka.

DN SvD M    

Min hjärna är ett mysterium

Publicerad 2011-03-14 17:41:38 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Jag blir så trött på mig själv nu. Varför har jag en åsikt om en människa bara för att den människan påminner om en annan? De här personerna har väl vissa lika personlighetsdrag, men mest är det att de är lik varandra utseendemässigt. Nu måste jag verkligen anstränga mig för att inte låta mina erfarenheter som jag har från den andra personen påverka min åsikt om den nya.

Som det är nu måste jag verkligen anstränga mig för att inte tappa respekten för den här personen. Det känns faktiskt svårt. När jag tänker efter kommer en dålig erfarenhet till in från en annan person som sänker den här nya stackaren ännu mer och det känns verkligen inte bra. Det är egentligen ingen stackare, men ur mitt perspektiv blir det ju det eftersom jag vet att jag är påverkad av andra faktorer. Nåväl, jag kommer väl över det snart. Jag har i åtanke att det är annat som påverkar än personen själv. Det är ju mig själv det här problemet grundar sig i och inte någon annan person faktiskt. Det är jag som måste jobba med mig själv bara.

Jag tror att om man kommit till medvetande om sådana här saker blir det lättare att växa som person för det är inte förrän då man kan börja jobba och utveckla sig själv med det. Det flesta påverkas bara av vad som är runt omkring och skapar aldrig någon egen uppfattning. Nummer två som kommer efter det är ju att kunna stå för det man tycker och där faller ännu fler bort. Ibland även jag faktiskt. När jag bara vill åka med strömmen brukar jag låtsas hålla med till viss del, men aldrig tillräckligt för att tappa min tro på min egen åsikt. Det gör jag bara när jag inte orkar lägga någon energi på det utan behöver den till annat.

Löjliga saker att fundera om egentligen. Jag kanske bara borde växla upp i mitt liv och inte fundera på något alls, men jag vet inte. Vad gör då livet intressant? Nej, jag ska fortsätta grubbla över livets mysterier. Uppenbarligen vill ju ni också göra det eftersom ni läser. Idag var det här vad min hjärna höll på med. Imorgon är det något annat och i övermorgon något tredje. Jag måste ju skriva något positivt också  och jag kan säga att det finns en person som jag faktiskt ser som mer och mer intressant och bra som människa. Oftast måste andra nedgraderas, men i det här fallet är det precis tvärtom. Jag tycker om intelligenta människor som kan tänka själv och som kan stå för sin åsikt, men samtidigt respektera att andra har andra åsikter och låta dem fortsätta ha det.


"Hur underbart det skulle vara att ha en Riktig Hjärna, som kunde tala om saker och ting för en."

Nalle Puh - A.A. Milne

Segmåndag

Publicerad 2011-03-14 07:27:28 i Vanlig vardag,

Idag var jag lite seg nu på morgonen känner jag. Jag skulle verkligen behöva komma på ett sätt att gå till sängen tidigare. Det var en dag nu jag när jag kom hem och konstaterade redan 21.20 att jag var tillräckligt trött för att lägga mig, men det tog två timmar till innan jag gick och la mig. Jag fattar inte. Hur svårt ska det kunna vara att bara gå till sängen. Ja ja, jag får väl lösa det på något sätt.

Idag blir det iaf jobb och sedan hämta hunden och vidare till stallet. Imorgon bara måste jag vara ledig för jag har sjukt mycket att göra och om jag inte är ledig får jag vara uppe till klockan tre varje natt sedan för att komma ikapp. Nej, nu måste jag gå om en kvart går bussen till jobbet och jag måste fixa lunch och gå ut med hunden innan det.

Om ledarskap som teaterföreställning

Publicerad 2011-03-13 20:41:52 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

För ett tag sedan reagerade jag över mitt sätt att falla för "gruppens" åsikt. Det kändes så konstigt för det var inget jag ens tyckt innan. Det som blev intressant nu är att eftersom jag la märke till mitt eget sätt att reagera betyder det att jag kan se på gruppen ur ett annat perspektiv och den fortsatta utvecklingen. Jag har alltid varit fascinerad över ledarskap och hur det fungerar.

Jag tror att det beror på att den här nya ledaren har kommit in i gruppen och lagt till sina värderingar på den tid som varit och inte hur den vill lägga upp framtiden. Fram tills nu är det två av de som haft ledarskapsposition i förhållande till mig som jag ansett varit bra. Jag har alltid undrat över varför jag ansåg/anser att de här två personerna har varit bra.

Den ena har jag konstaterat alltid talat om för mig först vad som gäller och aldrig kommit och klagat på det som varit. Den andra tror jag helt enkelt är den naturliga ledaren för gruppen. Den informerar också alltid resten av gruppen vad som komma skall och det insåg jag var ovanligt när jag tänkte efter lite. Jag undrar nämligen vad som gör en bra ledare.

Jag tror att det är svårt att göra alla nöjda, men en god början är att respektera alla inklusive deras fel och brister, för det har vi alla, men att sedan skapa en grupp av människor till en helhet som fungerar ihop. Det blir lite som en tårtbit och det gäller att få alla bitar ihop så att tårtan kan bli rund och utan hål, och den måste inkludera alla i gruppen. Sedan tror jag också, precis som jag alldeles nyss skrev att det är viktigt att tala om vad som gäller från och med nu och inte ta upp det som varit. Det som varit kan man konstatera eller ta upp som exempel på hur framtiden inte får se ut, men det verkar vara svårt att göra så.

Jag har själv fått klagomål på sådant som jag inte visste gällde och det är jävligt surt och man har inte haft en chans att göra rätt, men det var länge sedan nu. De flesta vi har runt omkring oss är så förbannades konflikträdda och det ska tisslas och tasslas hela tiden. Rak kommunikation. Alltså, hur svårt kan det vara? Det är väl bara att säga. Så här är det nu. Information, enkel, tydlig. Man behöver inte vara otrevlig heller.

Jag tycker också om den här biten när någon börjar utgöra ett "hot" mot någon annans position och hur den agerar då den inser att den har konkurrens. Det ser man ju lite nu och då, här och var. Jag fattar det inte, å andra sidan har jag ingen ambition med att ta någons plats någonstans. Jag är helt nöjd med min egen position som jag har. Lite chef över mig själv liksom och ingen som kan sätta sig på mig.

Nu ska jag iaf se den fortsatta utvecklingen och det ska bli som en liten tv-serie eller teaterföreställning för mig. Riktiga livet är faktiskt intressant. Jag tycker absolut inte illa om någon person elller något annat, det här är bara ett konstaterande för mig att de var så här och som jag skrev i början. Jag förvånade mig själv över att jag höll på att falla för grupptrycket, eller att grupptrycket skulle få mig till en åsikt jag inte har/hade. Nu kanske det är någon som läser det här och tänker oj, det här handlar om XXX, men jag kan säga att mitt liv innehåller mer än ett ställe och antagligen är det inte det.

En halvledig dag har jag fått.

Publicerad 2011-03-13 18:38:49 i Vanlig vardag,

Sitter och väntar på att maten ska bli färdig. Det ska bli jättegott. Potatisgratäng och kött. Jag kanske ska ta ett glas vin till maten också . Då blir det roligare att tvätta kläder sen.

Idag var det stallmöte och efter det fixade jag hos hästarna. Jag hjälpte Fanny med Olke också. Jag har börjat smörja in Antes hovar för de blir äckliga när han bara står inne. Egentligen är det bättre då att stå på halm, men det kan vi inte ha så torv får bli lösningen. Jag har givit upp att ha spån till gris och svin. Gris och svin är Ante och Norton när det gäller mockning.

Det blev inga lediga dagar för min del, eller jo, idag har jag varit ledig, men det blev inte riktigt ledigt eftersom jag var tvungen att passa en tid mitt på dagen. Imorgon ska jag jobba, men tisdag går verkligen inte att jag jobbar eftersom jag har tokmycket jag måste göra hemma och fixa med till hästarna. Sedan onsdag och torsdag har jag fixat hjälp till hästarna om det blir mer jobb så jag slipper den stressen. Även om det inte blir att jag jobbar väldigt sent är det skönt att få lite mockledigt och jag kanske kan ägna stalltiden åt roligare saker. Fredag är jag helt stalledig eftersom medryttarna bytte till sig den och det är då jag ska göra något. Lördag är det födelsedagsfirande. Det är inte jag som fyller år, men jag ska delta.

Igår när jag la mig började jag tänka på en grej som jag har tänkt dela med mig av här. Det är en från en lite allvarligare sida av mig själv och ja, jag vet att ni inte tror det, men jag har faktiskt en. Egentligen är det två saker och den här andra grejen, som inte handlar om mig som person, kommer jag att dela med mig av efter att jag ätit och gått första vändan till tvättstugan. Tvättstugan har hög prioritet ikväll eftersom jag har slut på vissa rena kläder i garderoben. Det blir så jobbigt då.

Nu ska jag ha min kamera.

Publicerad 2011-03-13 11:25:14 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu ska jag dra mig till stallet. Jag tror att jag gjort upp med medryttarna att de skulle ut idag, men jag är inte säker. Hursomhelst ska jag dit ändå eftersom det ska vara stallmöte och jag måste rensa Nortons hage lite. Igår hittade jag en massa elband som låg fast i snön mitt i hagen och såg att det fanns en hel del mer. Det tycker jag inte om eftersom hästarna kan göra sig illa på lös tråd.

Jag ska också fixa lite med Ante. Ikväll har jag tvättid och det är bra för jag behöver verkligen tvätta kläder. Jag har också hittat en kamera jag ska köpa för den jag vann på tradera verkar människan inte vilja sälja längre. Nu har jag hittat en från en butik och det känns mycket säkrare. Den ligger dessutom i Sthlm så jag kan åka in och hämta den nu när jag är ledig i två dagar.

Fanny har lagt ut lite bilder nu på sin blogg och ska redigera fler sedan på KungNorton. Sjukt fina bilder hon tar!

Under måndag och tisdag ska jag också fixa lite här hemma för "it looks like crap" med alla kartonger. Jag har dessutom kläder i väskor som jag inte packat upp sedan flytten och nu börjar jag nästan skämmas. Dessutom står det kartonger för garderoben där jag lagt in kläder och kläderna jag lagt i byrån är slut för det ligger i "tvätten". Bättre att fixa det på en gång. Blir väldigt dåligt feng shui i rummet annars. Jag ska måla och tapetsera i rummet också och nu ska jag bestämma mängden tapetklister så våderna inte ramlar ner efter ett halvår.

Jag vet hur det ska se ut och det kommer att bli sjukt fint. Nog för att jag inte tänkt bo där så länge, men jag måste ändå få fixa. Jag kan inte börja förrän jag skaffat kameran eftersom jag måste ta före/efter bilder.

Nej, nu är det tåget och stallet som gäller.

En toppendag med toppenmänniskor

Publicerad 2011-03-12 22:43:43 i Hästarna,

Jag förstår inte varför jag sitter uppe när jag är så sjukt trött. Av någon outrundlig anledning vill jag inte gå och lägga mig. Dessutom behöver jag gå ut med hunden och det lär definitivt inte bli mindre jobbigt för att jag sitter och drar på det. Ni hör ju själva hur det låter. Det är riktigt korkat.

Idag har jag haft en toppen dag hos mina hästar, med bästaste Fanny, Carro och Sara. Det var länge sedan jag kände den sortens glädje i stallet som jag gjorde med dem idag. Jag hoppas att det håller i sig. Ibland känns det som jag tappat gnistan och glädjen vad gäller hästarna. Speciellt nu när Ante inte är ok. Det är inte samma sak med Norton längre som det var förut när vi tävlade lite högre klasser. Det känns som att jag inte har något mål att eftersträva och jag är en tävlingsmänniska ut i tåspetsen. Inte på det sättet att jag måste vinna varje gång utan lite mer att jag måste vinna mina uppsatta mål. Det är två vitt skilda saker.

Ni tjejer gjorde iaf min dag och jag ser med spänning fram emot bilder Fanny tog på Norton. Idag gjorde han igen skäl för namnet KungNorton som han självutnämnt sig till.

10 orsaker till varför en hund är bättre än en man.

Publicerad 2011-03-12 21:08:34 i Vovven,

Idag när kånkade matkassarna från Väsby centrum till pendeln funderade jag ut en par anledningar till varför hunden är mitt perfekta sällskap. Det hela började med att jag såg fram emot att lägga mig i soffan - utan att duchsa eller byta kläder för det är jag för trött för. Hunden gnäller inte över att jag luktar sjukt mycket häst, för det gör jag verkligen. Det var då jag kom på några fler orsaker till varför han är mycket bättre.

1, Som jag sa: Han gnäller aldrig på att jag luktar häst.

2, Han blir alltid glad när jag kommer hem.

3, Han ställer inte så höga krav gällande maten, om den inte duger för dagen återgår han snällt till sin basföda och äter sig mätt på den.

4, Han tycker om att vara i stallet och behandlar hästarna som om de vore guld.

5, Han tycker om alla arbetsmoment i stallet och hjälper mer än gärna till.

6, Han har inga problem med att jag bestämmer.

7, Han klagar inte på städning, tvättning, diskning eller annat som jag inte utfört enligt önskemål.

8, Han försvarar mig till döden.

9, Han klagar aldrig över ekonomi.

10, Han är 100% trogen mig forever.

Seriöst. Vad ska man med en man till när man kan ha en hund istället?

Lite snabbt

Publicerad 2011-03-12 05:52:56 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu ska jag åka iväg och jobba. Jag hinner inte skriva något inlägg här nu förutom det här lilla då, men jag slutar halv tre och sedan ska jag till mina egna hästar. Jag skriver väl något när jag kommer hem. Tänkte höra om jag kunde åka förbi och spela WII med familjen W-T ikväll. Det brukar vara underhållande. Då kanske jag ta mig för att se Melodifestivalen för det brukar ses där.

Jaja, jag får väl se. Ha en bra dag för det tänker jag ha.

Jag fattar inte, men jag ska få till det.

Publicerad 2011-03-11 21:35:50 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Sitter nu här hemma och dricker vin. Riktigt gott var det. Inget jag skulle rekommendera att dricka till mat kanske, men bara dricka för att dricka lite var det helt ok.

Just nu känns det lite jobbigt att åka och jobba imorgon, men det är nice när lönen kommer in på kontot sedan. Desutom känner jag mig lite trött nu så här kvällen innan och känner hur skönt det skulle vara att ligga kvar i sängen, men, men nu blir det inte så.

Idag blev det inga ridbyxor, inga skor och ingen kamera. Ja, alltså jag hade ju köpt ett kamera på Tradera, men nu är det så att den människan inte har hört av sig och då antar jag liksom att denna har ångrat sig. Det är nog straffet för benskydden jag "sålde" före jul. Jag hade dem ute på annons två gånger och sedan blev de sålda, men då hade jag liksom hunnit ångra mig och kommit på att jag nog ändå behövde dem till Norton. De blev Nortons också. Därför inser jag att jag måste bli straffad för att jag betedde mig som ett svin och därför händer nu samma sak mig med kameran. Livet fungerar så. Vad man ger får man tillbaka, somliga straffar Gud genast osv...finns en hel mängd med varianter på samma.

Faktiskt finns det en hel massa man kan skriva när man druckit lite vin. Jag har inte ens kommit halvvägs på mitt glas, men hjärnan har redan fått en massa idéer. Om vi frågar den vanliga hjärnan säger den; nej, det är dumt att skriva sådana saker här. Det kanske är lite som en djävul på ena sidan och en ängel på den andra. Ängeln styr ju fortfarande som tur är och inga sådana saker kommer att skrivas här.

Har sett ut en film som jag tänkte att jag skulle se vid tillfälle, det innebär att det troligtvis inte kommer att hända, men jag har fortfarande tänkt se filmen, The Adjustment Bureau, Den verkade lite lagom. Nej, jag kanske ska se till att se den. Det är ju bara att 1, fixa sällskap och 2, bestämma tid och datum. Jag vet ju redan att jag lyckats få ledigt nästa fredagkväll så det kanske kunde vara en bra dag. Jag tror att jag ska fixa min första planerade grej på länge då.

Här är vinet jag dricker: Leth Duett

Mitt paket! =)

Publicerad 2011-03-11 15:58:59 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu har jag hämtat mitt paket och vad ska jag säga. Tur att ena västen var en storlek större. Kläderna var aningens små, men det är ok. Jag får väl fortsätta tänka på min kosthållning bara. Det funkar ju tydligen bra utan att jag gör det. Om inte annat får jag väl typ töja ut kläderna eller nåt. Snygga var dem iaf. Speciellt den bruna dunvästen. Min nya löööv! Märks faktiskt att det är skillnad på märken och märken. Den västen var av ett annat märke och det syntes faktiskt på den jämfört med de andra kläderna.

Dagen har flutit på bra. Jag slutade ganska tidigt på jobbet och åkte och hämtade ut mitt paket. Egentligen hade jag tänkt åka och köpa skor och ett par ridbyxor, men jag struntar nog i det och åker till stallet i det fina vädret istället. Jag har lagt ner det här med att stressa. Det tar sån tid och kraft, eller tanken med att stressa är väl att spara tid, men jag orkar inte tänka så långt.

Imorgon ska jag ju jobba fram till halv tre och sedan får jag se vad det blir. Jag har egentligen lust att göra en grej, men vet inte om jag har sällskap till det. Jag kanske hittar på något annat. Jag har hunden då också så jag känner mig lite begränsad. Folk är så känsliga när det kommer till hans päls. Själv känner jag ofta att jag också har päls, mest på mina kläder. Vissa fastnar det som en matta på, men när man levt med långhårig katt och hund nästan hela livet orkar man som inte fundera över sådana petitesser längre. Jag säger bara hellre päls än att vara utan.

Enda gången jag faktiskt tycker att det är jobbigt är när det kommit på handduken och man torkar sig i ansiktet efter en dusch, för då fastnar liksom allt hår i huden. Först blir det fullt i ansiktet och när man ska torka bort det med handen istället är det precis lika mycket hår på handen, som fastnar när man torkar av det som fanns där innan. Det leder alltid till samma sak. Massor med hundhår i munnen och när man ska ta bort det med handen, som redan är full med hundhår, kommer det in ännu mer hundhår i munnen. Det är enda gången jag tycker det är jobbigt och det kanske ni kan förstå.

Fredag

Publicerad 2011-03-11 07:24:51 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Jag börjar lite senare idag och tänkte gå upp lika tidigt som vanligt, men så blev det ju inte. Ska ta en snabb sväng med hunden ute och sedan åka iväg. Var in på Facebook nu på morgonen och det var högst ointressant. Fan vad folk gnäller. Om de istället för att sitta där och spendera tiden med att skriva töntiga, tråkiga, gnälliga inlägg och istället göra något vettigt kanske de slapp vara så förbannades bittra.

Nej, nu är det som sagt jobbet som gäller. Jag hoppas på en nice dag och det blir det säkert.

Mål två uppfyllt!

Publicerad 2011-03-10 21:57:05 i Vanlig vardag,

Jag skrev för ett tag sedan att jag hade några mål uppsatta för den här bloggen. För en stund sedan kom jag till insikt om att jag faktiskt uppnått ett av dem idag. Jag trodde inte att jag skulle uppnå det så snabbt. Det är väl i sig inget fantastiskt, men det är ändå ett bra resultat tycker jag. Jag har inte gjort så mycket sista tiden för att "locka" hit några läsare heller utan bara skrivit på om ditten och datten. Det var roligt iaf och jag blev positivt överraskad, men jag verkar vara inne i en sådan period just nu. Allt flyter liksom bara på. Det känns otroligt bra. Lite undrar jag om det är för att jag skrev att jag ville åka räkmacka en stund. Det kanske egentligen var en undermedveten önskning som slagit in. Vem vet? Roligt är det och det räcker.

Det var det jävligaste. Hon måste vara en riktig häxa.

Publicerad 2011-03-10 21:02:57 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Ni ska få en kort liten berättelse om vem jag önskar att jag var egentligen sedan ska jag berätta vad som hände mig idag. Jag är en sån här snäll och vänlig människa. Ni vet, jag lämnar plats åt gamla som vill sitta på bussen, håller upp dörren åt andra som behöver hjälp med det, skjutsar hem fd grannen som jag inte känner så väl eftersom han inte har någon bil när jag skulle samma väg och såna saker. Normal artighet kallar jag det. Jag tycker att det är normalt.

Nu ska jag berättade hur jag önskade att jag var. Jag önskade att jag var lite mer som House, ni vet, huvudpersonen i tv-serien med samma namn. Lite jävla elak liksom. En hagga, bitch, kärring, häxa. Ni ska få ett exempel ur the real life också. Min ena moster, ta inte illa upp att jag använder dig som exempel nu, åkte samma buss, samma tid nästan varje dag. Bussen till och från jobbet. Varje dag åkte en tant med sin dramat(pensionärsväska med hjul). Hon hade tagit för vana att inte vara tant utan mer kärring. Så fort någon kom och skulle gå förbi ställde hon den förbannade väskan ivägen så de artiga människorna som inte våga göra annat än att med försiktighet knövla sig förbi vid sidan. Samma visa varje dag. Min moster satt och studerade. En dag klev hon på bussen efter kärringen. Precis som vanligt ställde kärringen fram väskan precis där moster skulle gå. Det var bara det att hon hade fått nog av kärringen, sätter en fot i sidan på väskan och skickar iväg den genom bussen. Behöver jag säga att det var sista gången?
Jag önskar att jag också kunde göra såna saker.

Idag jobbade jag ju då och jag ville gärna bli färdig så fort som möjligt och kände mig aningens stressad. Mitt på rundan delar man en liten butik. När jag går in i butiken kommer det några och går ut, det enda jag tänker på just då är att det blev lite trångt.  Jag går in och delar min post. När jag kommer ut ser jag en av dem som gick ut precis när jag gick in och jag inser varför det blev trångt. Det var en skröplig gammal tant med rullator. Jag hämtar min post i cykeln, tittar lite snabbt på tanten. Öppnar dörren. Inser då att jag måste hålla upp dörren åt skröplet. Min tanke just då var en stor suck inombords och fan, det kommer att ta tid. Hon var seriöst en snigel jämfört med en sengångare. Ja, ni förstår: Det gick inte fort!

När väl tantan kommit in genom porten går jag fram till hissen. Naturligtvis var den inte nere utan jag måste trycker ner hissen och tantan "kommer ikapp". WTF! Jag tittar på hissdörrsknappen och tantan parkerar bredvid. Jag tänker: bara fanskapet inte trycker på knappen. Jag gjorde det av misstag en gång och hissdörren är öppen en hel evighet. Hissen kommer ner, jag håller upp dörren, svär för mig själv att det tar extratid och jag känner mig jävligt stressad nu. Till slut lyckas hon iaf ta sig in i hissen. Hissen börjar röra sig och jag inser att jag ännu en gång måste hålla dörrfan åt henne. Hissen stannar. Och det är nu jag får tacken: Kärringen krossar nästan min fot när hon tar sin förbannade rullator och styr rätt in i min fot. Det var fan det enda hon gjort med fart. Satan i helvete! Det gjorde så sjukt ont. Samtidigt tittar hon upp på mig och ler ett litet tack. Jävla kärring.

Jag skulle ha slängt rullatorn ner för trappen, men nej, jag ska ju vara så förbannades artig och trevlig hela tiden. Det var bara att fortsätta resten av hissfärden upp, och tro mig hennes tack fanns kvar hela vägen.

Bara lite kort

Publicerad 2011-03-10 16:15:22 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli färdig, eller rättare sagt riset, linsbiffarna och tzatzikin gjorde jag igår. Helt klart en av mina favoriter och det är inte så svårt att göra faktiskt. Helt klart värt besväret, men jag ska utveckla receptet lite så de blir lite mer smakrika. Igår provade jag att ha i fetaost, egentligen bara för att det fanns en bit över och det gjorde sak samma. Fetaosten fick ingen plats i biffarna och smaken försvann. Jag får komma på något bättre. Sedan tycker jag att de blir lite torra och skulle vilja att de var lite saftigare. Jag får väl klura lite på det. Gott är det ändå.

Idag blir det jag, hunden och stallet. På jobbet idag svängde jag in på Apoteket och tog ut mitt recept. Usch! Nu ska jag erkänna här, jag gick faktiskt in en sväng på  Citygross och kollade vad de hade för hästprylar nu. Jag har inte varit in där sedan före jul någon gång. Det blev ingen lång titt, men jag såg att de reade ut en grej som jag faktiskt behöver, förutom ridbyxor som jag fått glest av nu på slutet.

Ett par ridbyxor ska jag fixa till mig själv och ett par nya skor. Nu vet jag inte riktigt när jag ska lägga in det i min planering. Kanske söndag om jag är ledig. Lördag ska jag ju jobba som jag redan nämnt och då finns det ingen tid över för att åka och handla. Efter jobbet då blir det stallet och sedan finns det lite tid kvar att göra något annat.

Det finns en person som fångat mitt intresse, men jag är en sån jävla mes. Eller egentligen är det så att jag helst vill ha allt serverat på ett silverfat och när det gäller det här skulle jag också först som nummer ett vilja ha någon form av bekräftelse alternativt en invit, bara för att jag själv inte ska behöva "förlora" något. Nu fungerar väl inte världen så utan man måste kanske bidra själv också. Vi får väl se helt enkelt.

Igår, och idag för den delen, har jag funderat lite över varför jag har så svårt att gå och lägga mig. Jag har kommit fram till en sak. Jag tycker helt enkelt inte om att ligga själv i sängen. Det gör att det tar emot att gå dit. Ibland brukar jag säga åt hunden att vi ska dela säng och det känns lite bättre då, men han tycker att det blir varmt och går iväg efter en liten stund. Eftersom jag nu hittat problemet är det väl bara att lösa det, eller?

Dagens morgontips

Publicerad 2011-03-10 06:27:40 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Ny dag och nya tag. Nu på morgonen skulle jag göra frukost. Jag har nu lärt mig något och tänkte dela med mig av mina erfarenheter till er. För någon dag sedan berättade jag att det är bra att rätt kontakt är i när man ska göra kaffe. Det har jag lärt mig nu och det var den idag.

Jag är ganska morgontrött för er som inte visste det och hjärnan vaknar oftast inte förrän lite senare på dagen. Idag gick jag och plockade fram en massa grejer. Gjorde iordning för att göra en kopp kaffe direkt i koppen. Ställde upp en stekpanna på spisen, satte på plattan, kollade om vattnet kokat upp till kaffet, det hade det inte gjort, fixade med yoghurt, kollade om plattan blivit varm, det hade den inte blivit ännu, kollade vattnet. Men va fan! Om man ska koka kaffe i en vattenkokare räcker det tydligen inte med att man kollar på den och tänker -starta, man måste trycka ner knappen också och 2 om man inte häller vatten i den först torrkokar den och går sönder, tro mig jag har faktiskt provat. Den går inte sönder första gången, men kanske vid tionde ger den upp hoppet.

Efter att jag fixat den här lilla fadäsen med vatten och knapp vänder jag mig, nu faktiskt lite irriterat om till spisen och känner om plattan blivit varm, vilket den naturligtvis inte har blivit varpå jag börjar kolla om jag verkligen satte på den. Men va fan! Jo, nog var plattan på, men själv spisjäveln var ju på OFF.

Jag hoppas nu att ni förstår att dagens morgontips är: 1, häll vatten i vattenkokaren, kolla att kontakten är i och tryck sedan på knappen. 2, När du ska använda spisen, kolla att den inte är helt OFF.

Så, nu ska leva ännu en bra dag och så hörs vi senare.

Bilder på mina Traderafynd

Publicerad 2011-03-09 21:23:07 i Traderafynd,

Här kommer bilder på det som jag köpt på Tradera. Jag har köpt det från en butik så det är nya saker. Förutom kläderna köpte jag också pälsglans och en trimkniv billigt.

Den här västen har jag betalat 71:- för.


På bilden är det en jacka, men det är en likadan väst som jag köpt. Den kostade 111:-.
Den här tröjan kostade 67:-.

Klirr i kassan och en onödig grej

Publicerad 2011-03-09 20:20:57 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Jag valde ändå att vara stall-ledig idag och det har varit ganska avkopplande. Idag var en bra dag eftersom jag fick mitt lönebesked och såg att jag kommer att få lite mer pengar än jag trodde. Det är alltid nice! Dessutom vet jag att jag kommer att få lön från ett annat ställe lite senare den här månaden och det är också plus i kassan.

Jag trodde att jag skulle få väldigt mycket mindre pengar varje månad nu efter att jag sa upp min heltidsanställning, men så har det inte blivit den första månaden utan väldigt mycket tvärtom. Idag blev jag också uppbokad på jobb på lördag och det är bra. Just nu känner jag att jag har lust och ork att jobba och då är det bara att passa på. Nu är det ju så att även om lusten börjar tryta, vilket den ju gör ibland, måste man ju ändå arbeta för att få in pengar att betala sina räkningar med.

Jag tycker inte om räkningar och har därför börjat köra pre-paid på allt som går. Autogiro är en suverän uppfinning också. Räkningar är bara ett ont måste och jag är gärna utan dem i den utsträckning det går. Räkningar är bara ångestframkallande och inte bra för må-bra-livet. Mitt mål är att leva ett räkningsfritt liv och jag är nästan där. Just nu sitter jag och funderar på hur jag ska vidareutveckla det hela.

Idag fick jag värsta migränen och det är inte kul. Det var länge sedan jag kände mig så risig som jag gjorde idag. Jag var tom tvungen att sätta mig ner två gånger. Det är så onödigt eftersom jag har ett recept att hämta ut på apoteket, men imorgon måste jag nästan göra det. Nu blev jag ju så dålig att jag nästan tänkte gå hem. Det håller inte. Nu har jag slutat ha med mig migräntabletter eftersom det var flera år sedan jag hade någon form av migrän, eller ja, jag har haft lite grann till och från, men de har alltid försvunnit så fort jag kommit ut och delat. Nu fick jag migränen ute och jag kör ju liksom bara på. Jag känner aldrig efter. Imorgon ska jag iaf åka och ta ut mitt recept. Då är det ju bara att ta en tablett och sedan inte fundera mer på det.

Jag förstår inte riktigt varför migränanfallen kommer nu. Jag mår bra och trivs med mitt liv. Jag känner ingen större stress över något. Jag äter inte lunch sent så att jag hinner bli dålig innan, vilket brukar vara den vanligaste orsaken. Det återstår väl att se. Jag kanske hade det innan också, men bara det att det var så mycket annan skit att jag aldrig kände någon skillnad. Jaja, ingen idé att grubbla mer över det. Nu är jag bra igen och det är väl ändå huvudsaken.

Tånbredvidlilltånproblem

Publicerad 2011-03-08 21:48:00 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Det kanske är så att det är bättre att inte ha plåster för skavsår. Idag fick mitt skavsår plåster eftersom jag tyckte att det började va´ dags för det. Det ledde istället till att jag fått skavsår av plåstret och det kan jag tala om för er är fan så mycket mer obekvämt. Dessutom var det stort lidande för mig att sätta på det förbannade plåstret eftersom jag är sjukligt kittligt mellan mina tår, om det nu var något ni var intresserade av att veta. Så är det iaf.

Nu sitter jag och är i valet och kvalet här. Om jag tar av mig plåstret har jag problemet med att originalskavsåret antagligen måste plåstras om imorgon. Just nu har jag ont bara av att sitta med plåstret på. Det är också ett lidande att ta av plåstret eftersom det innebär att jag måste ta på mina tår både idag och imorgon när jag kommer att behöva sätta på  ett nytt plåster.

Det här lär ju leda till att jag har flera skavsår på mina tår plus att jag måste ta på mina tår vilketsom och jag har ångest bara vid tanken på att behöva göra det. Det är kanske tur att mina problem inte är större än så här för det är ju problem jag kan lösa själv.

Hur man gör livet mer positivt

Publicerad 2011-03-08 16:49:58 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Jag har överlevt ännu en dag. Sedan i lördags har jag tänkt ju tänkt om gällande mitt intag av föda och nu har jag tänkt ut hur jag ska ta det ännu ett snäpp längre. Idag var första dagen som jag på eftermiddagen kände att jag inte var helt slut. Just nu är jag lite trött, men jag ska fixa lite bara och sedan åka till stallet.

Idag kom jag på en grej också och det är att jag måste sluta whina. Av flera anledningar faktiskt. Ett; jag tycker inte att mitt liv är dåligt Två; allt det som jag whinar över kan jag påverka själv Tre; det ger en dålig bild av mig Fyra; det tar energi som jag kan lägga på positiva saker istället. Nej, nu ska jag sluta klaga och fixa bort de negativa tankarna så jag får plats för fler positiva. Jag har faktiskt större andel positiva tankar nu än bara för ett litet tag sedan. Jag vet också vad det beror på. Det är också en bra grej och det är något jag faktiskt hoppas på.

Det blir lite som en vågskål i hjärnan. Hjärnan är alltid full av tankar, åtminstone min, sedan får det ju bara plats till bredden. Om den tas upp av negativitet kan det ju omöjligt få plats med positivitet också. Det är lite som feng shui och garderoben. För att få plats med nya kläder måste man slänga lite gamla som bara hänger där. Det är precis det jag gör med mina tankar. När det kommer in nya negativa nu är det lite som att hälla vatten på en gås. De bara försvinner. Jag orkar liksom inte ta till mig det och vet ni vad. Det händer mycket positiva saker istället. Det kan jag nu säga av egen erfarenhet.

Ni kan ju fundera lite på det här själv så ska ni se att era liv också blir mer positiva och att bra grejer kommer till er gratis av bara farten.

Hästen bättre-hunden sämre(och pinsam)

Publicerad 2011-03-07 21:49:09 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Trots Antes lilla fadäs med att hoppa över boxdörren verkar han vara helt ok. Högra frambenet var igen helt bra däremot höger bakben var han varm i. Igår fick han ett litet sår vid knäet. Det var ett litet skrapsår bara och han var varken halt eller särskilt svullen. Nu var han varm över det såret och lite svullen, men det ligger nedanför knäet och inte mitt över så jag tror inte att det är någon fara. Tur att det verkar ha gått bra. Han har väl tillräckligt med sitt framben just nu kan jag känna.

Han har mycket idéer den herrn och idag är det täcket han har på sig som han fäpplat med. När jag tog ut honom på gången ser jag att han haft av bägge kryssgjordarna och börjat öppna ena bogspännet. Jag har en stark känsla att han kommer att vara utan täcke imorgon när jag kommer till stallet. Den lilla banditen. Dessutom måste jag gå ut i hagen och leta rätt på ena padden som han klädde av sig sist där ute och sedan på något sätt har grävt ner i snön. Jag såg på när han gjorde det och han grävde mer frenetiskt än hunden brukar göra. Han har bytt namn nu till Achmed the terrorist. Anthrax känns bara mer och mer som ett passande namn för det känns som att han ger mig mjältbrand.

Hunden har fått en spricka i trampdynan och så fort han går lite blöder det jättemycket. Jag ska smörja in den innan jag går och lägger mig och hoppas att det blir lite bättre till imorgon då ska han få en gummisko. Det brukar hända en eller två gånger per vinter, men det är ganska jobbigt för det tar en stund att läka eftersom såret rör sig hela tiden när han går.

Nu då till det sista. Eftersom hunden gjort illa tassen fick han sitta fast i stallet så han inte kunde springa runt. Ingen promenad blev det från stationen till stallet heller. Det gjorde naturligtvis att hunden var lite bajsnödig när vi skulle åka hem. Jag tycker att sånt här är lite jobbigt. Normalt sett är hans bajsställe precis utanför där man går ner till perrongen bredvid CityStockholms tidningshållare, eller vad det nu heter där de lägger de tidningarna. Jag tycker att det är lite jobbigt att stå där och plocka bajs faktiskt. Alla går ju liksom där. Idag var det faktiskt värre. Jag är glad att stallet ligger lite bushigt och att det inte är så mycket folk på perrongen. Hunden satte sig nämligen där precis innan tåget kom, när det andra tåget kom in. Det var inte kul kan jag säga. För det första fick jag typ panik eftersom jag inte ville missa tåget och för det andra gick ju alla från det andra tåget förbi och hunden valde naturligtvis att sätta sig mitt under perrongens starkaste lampa. Jag lär ju ha synts eftersom jag hade en reflexväst på mig.

Ja, vad ska man säga. Han är ju ändå bara en hund.

Borde livsmallen uppfinnas?

Publicerad 2011-03-07 17:53:18 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Om det är tur eller inte att det inte finns en mall för hur man ska leva sitt liv, det vet jag inte. Nog för att de flest vill passa in i mallen som inte existerar, men det är inte samma sak som att den finns. Just nu hade jag behövt en. Jag vet inte riktigt hur jag ska agera i en situation som för tillfället är ofta återkommande och med en mall hade det blivit betydligt enklare. Det kunde bara ha stått: Gör så här! Nu måste jag istället bara "köra på" och låta tiden utvisa.

Konstigt hur vissa saker i livet ska vara svåra gång efter gång, medans andra blir lättare och lättare med erfarenhet. Det kanske är så att det är ur personens perspektiv, alltså mitt i det här fallet, som man ser det som lätt eller svårt.  För någon annan kanske den här situationen ter sig lätt, medans andra situationer som jag anser lätta är svåra för den. Det kanske till och med är så att det är när vi hamnar i svåra tillfällen vi ska be om hjälp av någon som tycker att det är lätt. Jag vet inte.

Det är hur det än blir en bra och positiv situation. Jag är väl bara lite osäker på mig själv antar jag. Det är konstigt för i de flesta fall är jag inte det, oftast känner jag mig säker och kan stå för min åsikt och det jag tror på. Någon form av uppryckning måste jag göra nu. Det tycker jag själv iaf. Jag kan inte skriva exakt vad det handlar om, det är alldeles för många som läser här. More to come, så mycket kan jag säga. Bara att börja skriva är väl en början framåt.

Måndag

Publicerad 2011-03-07 17:19:32 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

As usual är jag något trött, men det kan bero på att jag delat portar idag och inte åt särskilt bra lunch. Lunchen i sig var det väl inget fel på. Grejen var den att det bjöds på extremt stora muffinsar innan och jag åt naturligtvis upp hela min och blev mätt på det. Föda i form av mat hade nog varit ett bättre alternativ.

Nu väntar jag på att middagen ska bli färdig och sedan ska jag åka till stallet. Jag och V ska åka dit idag. Norton har fått gå ut i hage och har inte behövt hålla Ante sällskap inne. Igår hoppade Ante över boxdörren och det kändes inte roligt kan jag säga. Det börjar kännas lite som, sådan mor och sådan son. MB har ju hittat på de mest konstiga saker hon också tex har hon hängt fast i en container. Antar att ni fattar att det inte var någon rolig upplevelse. Det verkar ha gått bra med Ante. Han hade lite skrapsår och täcket gick sönder, men hellre täcket än hästen.

Tillbaka till maten. Jag måste bättra mig nu. Jag kan inte slarva med maten så här. I helgen gjorde jag en uppryckning och jag var faktiskt mycket piggare båda dagarna. Inte ens fast jag inte ätit på flera tímmar blev jag trött. Allt blev så mycket enklare när jag inte var så slut.

Jag ska jobba hela den här veckan och det blir nog roligt. Att bara gå hemma och dra sig hela dagarna är inte min grej faktiskt. Då börjar man bara må dåligt och få ångest över att man inte fyller någon funktion eller gör något vettigt. Arbete är bättre. Då hinner man inte heller spendera pengar på något utan tjänar pengar istället. En god cirkel liksom.

Och om ni undrar: Ja, jag har fortfarande skavsår på tån och nej, jag har inte satt på ett plåster än. Funderar fortfarande på det.

Till alla er prylnördar!

Publicerad 2011-03-06 22:05:09 i Hästarna,

Bara för att ni ska få er mättnad på prylarna vi hade kommer här en förteckning. Jag tycker sånt här är jävligt töntigt, men nu får ni en snygg förteckning iaf. Jag kallar mig inte på något sätt märkesfixerad vad gäller hästprylar, men jag inser ju samtidigt vad jag skriver. Sedan att jag tar på mig en vanlig "koftjävel" för 2300:- för att rida en sketen hoppning på, det fattar jag inte ens själv, men snygg är den. Bilder kommer som sagt så fort jag fått dem av Carro.

Ryttaren:

Hjälm: Jacson, vet inte vad modellen heter. Jag har den ju ändå bara vid hoppning, tävling och när jag rider Ante. Mössa funkar bra vid all annan ridning.
Ridbyxor: Mountain Horse
Tröja/kofta: Apriori, det är ju inte ett ridmärke, utan ett "vanligt" klädmärke.
Ridskor: Ariat
Shortchaps: Graninge
Sporrrar: Pessoa
Handskar: Roeckl

Hästen:

Sadel: Passier Comet FS
Sadelgjord: Norton, jag vet, samma som hästen.
Schabrak: Pfiff, har tillhörande luva, men jag glömde den.
Framskydd: Gråa Eskadron FlexiSoft
Bakskydd: Vita Eskadron FlexiSoft
Förbygel: GlenGordon
Träns: Cliff Barnsby
Tyglar: Frank Baines gummityglar

Tydligen finns det ni som är intresserade av sånt här och jag säger bara varsågod!

Det här är INTE ok!

Publicerad 2011-03-06 21:17:32 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Alltså jag blev lite "såhär" alldeles nyss när jag korrekturläste mitt förra inlägg. Jag gjorde en liten koll på det och insåg att svenska språket i inlägget var tragiskt dåligt. Då ser jag, till mina stora fasa en annons på min sida där det står "Hitta din polska fru". Alltså jag tycker inte om den typen av annonser, inställningar eller vad man nu vill kalla det för något.

Jag tycker inte heller att jag lagt in något som borde generera den typen av annonser i mina inlägg. Det hade inte behövt stå polska, det hade kunnat stå thailändska, sydamerikanska, ryska, eller precis vad fan som helst. Jag tycker inte om det. Annonsen kändes som att det var någon vara som såldes. Just för tillfället är annonsen inte där, men jag känner att jag måste gå in på sidan som har med annonsen att göra och ta bort just den annonsen. Jag mår dålig av att läsa sånt.

Oftast far bara sånt här bara förbi ens synfält, men inte det här, inte idag. Det känns som att man tar människor och gör dem till varor, och det på min sida, bloggen alltså. Nej, usch och fy! Bort med det. Inget mer sånt. Konstigt att min sida ska gå igenom en massa "tester" och att de är in och kollar att jag inte har något "olagligt", men de som säljer så att de tjänar pengar. De kan göra sånt. Tragiskt att pengamakten ska vara så stor för människan. Vart tog mänskligheten vägen? Jag brukar inte bli upprörd.
SVD  DN

Norton är kungen av hoppbanan.

Publicerad 2011-03-06 19:40:09 i Norton,

Idag var det då banhoppningsträning med Norton. Jag har ju inte ridit honom så mycket i vinter och egentligen känns det lite taskigt att gå in och hoppa bana då. Grejen är den att jag vill att han är lycklig och det var inte så högt vi hoppade. Vi hoppade bara 1 meter och idag räckte det faktiskt.

Norton blev taggad som jag vet inte vad av att det var andra som tittade på honom och var som vanligt en riktig showman. När jag började hoppa fram tyckte jag att han var ovanligt pigg och det visade han sig vara. Jag hade redan innan räknat ut att jag skulle komma att behöva ha pelhambettet idag eftersom han inte hoppat sedan vadå oktober-november någon gång, innan snön kom. Tur var väl det. Jag fick ta tag i honom ovanligt mycket och framför hindren var han het som en liten ponny eller nåt i den stilen. Vi hoppade runt banan och fick efter ett litet missförstånd lägga en volt eftersom det helt plötsligt blev skritt mitt i allt ihop. Annars gick det , men det kändes att vi inte hoppat på länge.

Dagen fyllde sin funktion. Norton fick vara kung och om ni frågar honom var det här OS-kval ett och han har kvalificerat sig till kval två. Ni kan inte komma och påstå något annat. Bilder kommer så fort jag fått dem.

Hoppdag idag

Publicerad 2011-03-06 07:50:47 i Norton,

Idag ska jag och Norton då iväg och hoppa. Det ska bli riktigt roligt. Synd att Ante är skadad när det är något roligt på G, men tur att jag har gamle Norton att leka med. Carro ska ta lite bilder så jag lägger ut dem här så fort jag fått dem av henne. Skönt att ha en fotograf med sig. Hade jag hittat laddaren till videokameran sedan flytten hade det kanske blivit en liten video också, men idag blir det bara bilder.

Har inte tid att uppdatera så mycket nu för jag ska iväg till tåget nu. Ni får ha en bra dag så länge och det ser ut att bli superväder ute.

Norton gick från lurk till kung idag

Publicerad 2011-03-05 20:59:58 i Norton,

Ni skulle ha sett Nortons lycka när jag började klippa honom idag. Han fattar att det är något på gång då. Jag brukar alltid klippa hästarna innan tävlingarna börjar. Inte för att jag har några inplanerade än i år, men imorgon ska vi på banhoppningsträning. Jag vägrar åka på något sådant med en häst som ser ut som en lurk och då behövde han klippas. Jag ljuger inte om jag säger att han blev minst 5-6 år yngre.

När jag var färdig släppte jag ut honom på ridbanan för att han skulle kunna rulla. Det blir så mycket rester kvar i pälsen när man klippt dem och tänkte att det kanske skulle försvinna om han rullade sig utan täcke. Norton gjorde det till en onemanshow och visade hela grannskapet vem kungen är. Jag önskar att någon haft en kamera för han är en riktig stjärna den hästen. Jag vet faktiskt inte om jag vet om någon häst med samma kapacitet och utstrålning. Det är få förunnat att äga en sådan en enda gång i sitt liv. Han går inte av för hackor den gamle kungen.

Imorgon är det då dags för lite hoppning och vi ska bara hoppa en meter, men i Nortons värld är det OS. Han har sagt åt mig att jag måste ta på mig lite snygga kläder, rida propert och visa oss från vår bästa sida. Det är hårt att vara ryttare till en sådan häst, men jag har varit det nu i några år så jag ska nog klara morgondagens krav också.

Bilden är inte från idag, men det hoppas jag ni förstår. Här är han bara halvlurk.

Frukost-time

Publicerad 2011-03-05 10:05:11 i Vanlig vardag,

Eftersom jag har kommit på att jag är hungrig nästan hela tiden bestämde jag mig igår för att äta lite annan frukost idag. Det blev lite annat upplägg på frukosten än jag vanligtvis äter på veckort och, ja, jag kan erkänna mina frukostvanor är extremt dåliga.

Jag har också funderat lite över det här med att vara trött ofta och kommit fram till en liten analys av min egen kosthållning. Det är nämligen så här att till hästar räknar man ut hur mycket energi de gör av med per dag. Man räknar med underhåll, dvs vad hästen behöver för att leva en dag, arbete, ev dräktighet/digivning och om det är kallt. När man fått fram hur mycket energi hästen behöver räknar man ut hur mycket protein den behöver. En vanlig häst behöver ca sex gånger mer protein än energi. En unghäst eller gammal häst 20+ behöver åtta gånger energimängden. Till dräktiga hästar ändras behovet efter åttonde dräktighetsmånaden och den behöver mer och mer fram till fölning. Utöver det här räknar man in vissa mineraler.

Givetvis är det väldigt individuellt från häst till häst också. Det har jag märkt bara på mina egna. Nu sitter inte jag och räknar ut exakt vad hästarna ska äta, men det är iaf något att utgå ifrån. Norton till exempel behöver inte fylla upp sin kvot utan behåller ändå muskler och hull bra medans MB helst ska ligga något över, speciellt när det gäller proteinet.

Om hästen får för lite protein blir den trött och slö. Jag har då kommit till insikten om att jag måste äta för lite protein i förhållande till vad jag behöver. Det har gjort att jag tänkt om lite gällande min egen kost och måste prova om det fungerar. Just nu orkar jag inte sitta och läsa på om hur människan bryter ner och hur mycket protein och så man behöver. Jag gjorde ett konstaterande och ska bara ändra min kost lite och se om det får någon effekt.

Idag har jag iaf ätit äggröra, keso, vanilijyoghurt, en banan och en macka. Egentligen tål jag inte keso, men jag tycker att det är så sjukt gott att jag tar varje chans jag kan att hitta på en ursäkt att äta det. Det tar ändå några dagar innan jag får ont i magen av det.

Helgen känns välbehövlig nu

Publicerad 2011-03-04 21:38:08 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Nu är jag faktiskt rent fysiskt riktigt slut. Funderar på att gå och sätta mig i fåtöjen framför tvn en stund, men jag vet inte om jag orkar det ens. Jag har också rostat bröd som luktar gott. Grejen är den att jag vet att det är riktigt jävla äckligt bröd. Det var nåt med äpple och det såg ut och luktade gott när jag tog det i affären, men när öppnade det hemma smakade det skit. Dessutom luktade det äpplecider. Nu har jag inget annat att äta och jag tänkte att om jag rostar det kanske det smakar bättre.

Hunden var söt idag.  När jag öppnade Nortons dörr såg han på en gång att han hade arbete där inne. Norton fick nämligen en torvbal i förrgår och har inte haft isär den själv ännu. Hunden tycker att torv är bland de bättre stallsysslorna vi gör och satte genast igång att arbeta med den. Vovven hälsar att det heter döda torven. Han fattade också rätt snabbt att det är meningen att hästarna ska stå still på gången för varje gång Ante började krafsa smackade jag och då sprang hunden ut och kollade vad han gjorde. När han kom in i boxen igen berömde jag honom och han fattade snabbt vad som gällde. På slutet sprang han ut och kollade så fort Ante rörde på sig och kom tillbaka när han stod stilla igen. Smart hund!

Jag kan verkligen ha nytta av honom om jag tränar till det lite. Jag måste tillägga att vi tränat på det här med smackning sedan tidigare för om hästarna är ute och jag smackar checkar han läget och vallar in dem. Det är inte alltid det går jättebra, men han förstår vad han ska göra.

Funderar på om jag kanske ska hitta på något imrgon, men jag vet inte riktigt vad. Alkohol är jag ju inte så intresserad av och de jag brukar åka och hälsa på är bortresta. Ja, ja, något dyker det väl alltid upp. Först på morgonen/förmiddagen ska jag till stallet och fixa med det. Jag är lite inne på att klippa Norton för han ser ut som en lurk just nu och jag tycker inte om att ha hästar som är fula. Inte för att Norton är ful-ful utan för att han ser ut just som en lurk med all sin päls. Snyggare om han är lite fixad för han är en väldigt snygg häst faktiskt. Även om han är gammal nu, eller lite äldre som han själv skulle kalla det.

Just det. Jag har ett tips till er också. Om ni har skavsår på ena tån och har tillgång till plåster innan ni ska gå en lite längre promenad är det med fördel man sätter på det över skavsåret. Bara så ni vet om det skulle hända er. Sista biten hem kan bli lite plågsam annars.

Hunden vet hur det ska gå till.

Publicerad 2011-03-04 16:20:01 i Vovven,

Herr V är en mycket bra man. Han hjälper till med det mesta både i stallet och hemma. Ställer inte så höga krav. Står för sin sak dvs kolla så att ingen annan man kidnappar mig. I stallet hjälper han till med de flesta sysslorna, för de kan han. Hemma hjälper han till att fördiska disken.

Här kommer lite bilder på hans arbete i stallet.

Här följer han med och köper torv!Hjälper till att öppna torvbalarna!"Fixar" torven till en bädd!Färdig!Han kan "göra" hö!
Här hjälper han till att mocka, även om det inte ser ut som att det är det han gör.Här har han nattskiftet!
Som ni ser skulle jag inte klara mig utan Herr V. Han är toppen!

http://www.dn.se/kultur-noje/vilket-hundar

Lagom

Publicerad 2011-03-03 21:50:41 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Idag blev det lite motion och det är ju bra. Börjar känna mig som en slapptask snart. En bil skulle vara välbehövligt för då skulle jag känna att jag hinner rida lite mer, på hästarna alltså för er som tänkte i andra banor. Promenaderna till och från stallet tar lite på energin, inte för att det är jobbigt rent fysiskt utan det är psykiskt jobbigt. Bara tanken på en halvtimmes promenad efter att vara färdig i stallet. Å andra sidan kanske det bara är en vanesak. Förut kändes det ju jobbigt bara att gå till stallet också och det gör det inte längre.

På jobbet blev det också motion och jag tycker faktiskt om den fysiska ansträngningen. Det jag inte tycker om är att jag har fått en känsla av att jag är kass. Egentligen är det nog bara en känsla och jag tror att den bottnar i att jag någonstans inom mig vet att jag inte lägger manken till riktigt. Samtidigt känner jag att jag inte orkar det mentalt. Jag behöver lite mer tid på mig att liksom bli återställd till normalitet innan jag kan lägga manken till och verkligen känna att jag gör ett bra jobb.

Antes ben var bättre idag och det är ju bra. Jag ska försöka hagvänja honom nu och hoppas att han kan gå ut utan att dampa loss i hagen. Jag får ju också skritta på honom och det kanske är en idé. Om jag ska göra det känner jag däremot att jag måste se över mitt eget personliga försäkringsskydd. Jag vill höja livbeloppet på mig själv och ha maxad sjuk och olycksfallsförsäkring. Det känns behövligt.

Jag har ju köpt en kamera på Tradera och jag vill så gärna ha min kamera, egentligen typ igår och nu har människan som sålde den inte ens hört av sig på mail och jag känner mig lite deppig. När den väl kommer, kommer jag att bildbomba er varje dag. Jag har också varit lite besviken på den här dagen. Varför vet jag inte. Jag hade kanske hoppats på något annat, men jag vet inte vad heller. Konstigt!

Funderar som vanligt på livets tillställningar

Publicerad 2011-03-03 16:44:10 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Än så länge har det inte hänt så mycket idag. Jag har varit och jobbat och ska snart åka iväg till stallet. Tror inte jag orkar stressa för att passa bussen utan tar en liten promenad från tåget i stället. Nu när jag bara har två hästar att ta hand om är det inte så jobbigt längre.´

Jag har funderat lite på det här med min vikt, och nej, det handlar inte om att jag tycker att jag är fet, att jag ska gå på diet eller nåt liknande. Mitt problem just nu är att jag gått ner utan att ens försöka. Sista tiden har det varit 1,5 kg/vecka och det känns i mesta laget. Det som oroar mig då är om jag är på väg att bli sjuk, för det vill jag inte. Jag borde nog egentligen åka in till vårdcentralen och ta några prover. Lättare átt bli frisk igen ju snabbare jag får medicin. Det som talar emot är att jag inte känner mig sjuk. Det borde jag göra. Ja, jag får väl se. Förut har jag alltid gått upp när jag blivit sjuk, men tacksamt nog är det åt andra hållet den här gången, om det skulle visa sig vara så.

Jag har funderat på en annan grej också, men det vill jag inte skriva om här eftersom jag vet att det innefattar en av mina läsare. Det är absolut inget negativt, utan tvärtom, positivt. Jag får väl bara fundera på själv så länge. Den här grejen tror jag löser sig av sig själv till det bättre. För mig är det positivt i alla fall och sedan, som vanligt skiter jag i resten. Det här gör mig liksom gladare och jag hoppas det är ömsesidigt.

Långsam

Publicerad 2011-03-02 21:33:17 i Hästarna,

Ovanligt nog blev det här en lång dag i stallet. Jag vet inte vad jag gör, eller rättare sagt, vad jag inte gör. Idag kom jag på mig själv med att skylla på att jag gör annat medans jag mockar och nu undrar jag ju lite vad jag la in i "annat". Kommer inte på så där på rakt arm vad det är jag gör. Något tar ju ofantligt lång tid för mig och det enda jag faktiskt kommer på är: filosoferar om annat, men då får jag väl acceptera att det är det som är annat.

Ante var lite sämre i sitt ben idag och fick därför bara gå ut och lufta sig lite i solen med träns och ledtygel. Jag hoppas att han är bättre imorgon och att han kan få gå ut lite igen. Nu har jag inte möjlighet att släppa ut honom förrän på lördag, men då får det väl bli lördag han får gå ut nästa gång. Norton kanske kan få gå ut en sväng i hagen imorgon och på fredag. Nu måste han stå och hålla Ante sällskap inne för han dampar loss annars.

De har lagt ut en bild på MB på det nya stället och hon ser otroligt glad och lite lycklig ut. Det känns bra. Roligt att se.

Idag red jag Olke en sväng i ridhuset och det var jätteroligt. Jag är en riktig ridhus-lover och det kanske inte vore så dumt att skaffa ridhuskort ändå. Det kanske skulle ge mig lite inspiration tillbaka att rida. Olke var jättetrevlig att rida. Jag har funderat lite på min ridning och jag känner också att det skulle vara dags för mig att skaffa någon ny häst. Ja, inte att köpa då, men jag skulle behöva ett nytt "projekt" Norton och MB har ju varit alldeles för lydiga länge och det är liksom inte någon sport eller utmaning att rida dem. Något nytt som behöver lite utbildning skulle jag vilja rida.

Ny kamera

Publicerad 2011-03-02 11:08:33 i Vanlig vardag,

Äntligen har jag fixat en kamera så nu ska ni få lite bilder på bloggen också. Jag hoppas kunna få till några bra. Kameran är väl kanske inte den bästa, men av erfarenhet vet jag att jag inte ska skaffa exklusiva elektronikgrejer. Jag tappar dem i backen, kör dem i tvättmaskinen, får hö inuti dem från stallet och liknande saker hela tiden. Däremot valde jag en som det är videokamera på också för det jag tycker det är roligt att ha lite videoklipp också.

Jag har några gamla videoklipp jag tänkte lägga ut bland annat på mig och Norton från en 1,40-klass, men jag måste lägga in videoredigeringsprogram på den här datorn först. Jag tror att det kommer att bli lättare att lägga in allt med den nya kameran. Det ska bli roligt iaf.

Nu ska jag åka till stallet och släppa ut hästarna en stund. Norton kan inte gå ut för Ante kan inte stå själv i den nya boxen än. Igår fick ju Ante gå ut en sväng också och äta och det gick faktiskt hyfsat bra. Jag hoppas benet är ok idag annars kommer jag att ångra mig djupt.

Kameran hoppas jag har kommit till fredag och ni kommer att få bilder på en gång kan jag lova. Läste bloggen från stallet där MB flyttat och de kommer att uppdatera löpande och nu ser jag faktiskt fram emot att hon ska föla. De hade någon plats till ledig just nu så om ni har en konvalecent eller fölsto kan jag verkligen rekommendera stället.

Trött och sjuk!

Publicerad 2011-03-01 22:12:58 i Vanlig vardag,

Nu är MB installerad i sitt nya hem. Hon trivdes på en gång och det känns verkligen som en bra lösning. De verkar veta vad de håller på med och verkar ha bra koll på hästarna. Helt i min smak och vad jag letade efter. Det blev nog den bästa lösningen trots allt.

Själv är jag ledig nu fram till torsdag och det kanske var lika bra då jag inte alls känner mig kry. Nu på eftermiddagen har jag legat och sovit fyra timmar och är mer än trött just nu.

Jag var i stallet på förmiddagen efter jag hade lämnat tillbaka lastbilen. Ante fick gå ut en sväng i hage idag. Jag lindade hans ben för att han inte skulle skada sig och det var nog välbehövligt. Däremot är han totalt emot allt vad bandage heter och plockade först ur paddarna och tog sedan av sig även lindorna.Alltså jag vet inte vad jag ska göra med den där nöten. Han är helt enkelt ett hopplöst fall. Suck! Jag gillar ju honom ändå och han var så söt när han arbetade med sina bandage.

Det var en som ev skulle prova Norton ikväll, men de hörde aldrig av sig igen så vi får väl se. Det löser sig nog alldeles snart.

Nu ska jag promenera Vovven och sedan ska jag sova och hoppas på att jag känner mig bättre imorgon. Annars får jag väl ta och skaffa mig en man. Godnatt!

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela