var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

När andra lägger sig ner för att dö....

Publicerad 2012-07-31 22:54:35 i Vanlig vardag,

...återuppstår jag på något mirakulöst vis och bara ger mig fan på att det ska gå.
 
När andra sedan säger att det är omöjligt tittar jag bara på dem och säger att det finns en lösning på allt. Bara du vågar leta och kan se den.
 
När andra snällt ber om ursäkt för att de finns till, och kanske ställde till med någo,t tar jag fram min ångvält och kör över det hinder som var ivägen. Det finns inget som inte går att platta till med min ångvält. På registreringsskylten står det: Träning ger färdighet!
 
När andra är rädda tar jag ett djupt andetag och simmar vidare även fast havet är svart och djupt. Det är omöjligt att se när hajen attackerar.
 
Inget får stoppa mig och det jag vill. Det är därför det alltid går. Även när det känns som jobbigast vet jag att jag överlever det. Det kanske bara får en annan lösning än den jag tänkt från början.
 
Den här gången är dock första gången som jag inte bara satt mig och deppat ihop en stund (för länge) utan istället börjat slåss. Det är första gången som jag insett att jag kan, bara jag vill och kämpar. Det ska gå! När jag sedan lyckats då ska jag tala om för dig hur man gör. Det kan ta en vecka, en månad, ett år eller kanske i sämsta fall, ett sekel. Hur lång tid det än tar. Ska jag tala om för dig hur jag gjorde. Felet är att du aldrig ens skulle ha vågat pröva från början.
 
Första hade du lagt dig ner för att det kändes som att du skulle dö, sedan hade du sagt att det är omöjligt, sedan hade du bett om ursäkt och sist, men absolut inte minst, hade du varit rädd för att hitta en lösning. Du kanske skulle ha misslyckats!

Efter några tunga dagar......

Publicerad 2012-07-31 21:25:20 i Vanlig vardag,

Känns det äntligen som att jag kan se en ljusning. Fan vad skönt!

Man kan inte ligga på latsidan bara för att man har semster. Det bara ska gå. Sakerna jag måste göra alltså. Jag lånade några Disney-filmer, inte tecknade, utan med vanliga människor och det gör att hela världen känns lite mer magisk på något sätt.
 
Någonstans kanske spärren släppte. Den där dåliga spärren som suttit i någon månad nu. Häromdagen vaknade ett jävlar anamma i mig och nu ska jag lyckas. Jag bara måste. Någon dag ska jag berätta, men som det är just nu kan jag inte. Min integritet är för stor.

OS-silver!

Publicerad 2012-07-31 16:37:27 i Vanlig vardag,

Tjoho! Sverige tog OS-silver genom Sara och hästen Vega i fälttävlan. Nu kan det ju bara gå bra i de andra grenarna också. Inspirerande att gå ner till stallet och rida nu. =)
 
Är heltänd på iden med att vara återförsäljare på hästfoder. Har också fått in förfrågningar på BHar och BH-set. Ska omgående se över det också. Gäller att ligga i nu när jag har flyt. Det är ju det här jag vill göra - något eget!
 
 

Bli återförsäljare

Publicerad 2012-07-31 13:01:19 i Vanlig vardag,

Jag skickade en förfrågan om att bli återförsäljare för ett kraftfoder. Det känns asbra. Jag har gett det tidigare till mina hästar och det var det överlägset bästa fodret jag gett till mina hästar.

Jag satt och funderade lite och mitt kontaktnät borde räcka till att få en kundkrets.Idag finns det inte heller så många återförsäljare av det här fodret och eftersom det ÄR bra borde det inte vara något problem att sälja en del.

Gud, så spännande!

Publicerad 2012-07-30 16:08:42 i Vanlig vardag,

Tredje dagen i rad som jag följer fälttävlan på SVTPlay. Gud så spännande när det går bra både för laget och individuellt. Imorgon är det banhoppningen och det är ju bara att bänka sig. TG att det finns SVTPlay. Det går ju att se både på mob och på datorn.
Go Sverige!

Nu är det dags för ridlektion

Publicerad 2012-07-30 09:59:13 i Vanlig vardag,

Om några minuter kommer min kusin och ska rida lektion. Det verkar vara min nya grej. Jag har fler inbokade den här veckan. Jag vet inte vad som hände. Förrförra veckan spånade jag och en annan om lektioner och huxflux dök de bara upp.....typ lite bara sådär helt plötsligt på något sätt. Jaja, roligt när det flyter på.
 
Ska det fortsätta så här måste jag ha en till häst som kan ställa upp. Ante känns inte riktigt lämpad. Han ska ju dessutom på BootCamp.
 
 

Ibland måste man bara tro!

Publicerad 2012-07-29 22:13:22 i Vanlig vardag,

Alltid när jag behöver något, eller att något ska lösa sig, ber jag Norton om hjälp. Det är dealen vi har. Vi har alltid haft den dealen. Och vet ni vad, som en skänk från ovan löser sig alltid allt på precis ett bra sätt. Av sig själv också. Det är helt otroligt. Ibland är det nästan så att det känns som att jag skulle kunna sätta mig ner och bara pilla mig i naveln och allt löser sig.
 
Nu är det nog inte så det förhåller sig. På vägen att allt ska lösa sig tror jag att man verkligen, verkligen måste vilja själv och det kräver visst arbete. Även den här gången löste sig det galant och jag är väldigt nöjd med hur utfallet verkar bli.
 
Sedan jag flyttade in i den här lägenheten känns det som att jag fått en magisk sfär runt mig som skyddar mig mot ont. Jag vet att det låter töntigt, men någon form av ängel måste ändå vaka över mig. Det bara är så. Allt känns bara så bra, även om jag är gnällig ibland.
 
Imorgon kan jag berätta om när hunden inte var här i veckan och det knackade på innerdörren. Hihi! Ni vet, om hunden inte är här, är det ju bara jag som är här. Spännande va!? Men det blir imorgon.

OS är ju riktigt intressant nu- Go fälttavlansgänget!

Publicerad 2012-07-29 11:37:30 i Vanlig vardag,

Har tittat på SVTPlay både igår och idag och jag är imponerad. Första av Ludwig Svennerståhl igår och av Sara AlgotssonOstholt idag. Nu måste jag se till att jag sitter vid Playkanalen kl 14.02 då nästa svenska ska rida. Det här kan ju bli riktigt spännande innan det är färdigt. Det svenska laget borde rimligtvis ligga bra till också. Go Sverige!

Jag tänkte: Jag lägger ned bloggen!

Publicerad 2012-07-28 23:53:39 i Vanlig vardag,

Jag gjorde det idag. Känslan som spred sig i min kropp var obeskrivlig och olyckan som den fört med sig har varit för stor. Ja, nu tänker jag på bloggen. Idag läste jag som ni kanske vet ut 50 sätt att träffa den rätte. I boken uppstår ett dilemma som jag upplevde förra sommaren. Nu kanske inte ni som vill läsa boken vill läsa det här, men så är det. Jag måste bara berätta. I boken blir hon alltså förföljd av en som är ett ex till en som hon dejtar/har dejtat, kommer inte ihåg. Känslan när det beskrevs i boken kändes lika jävla illa som när det hände mig. Vad är det för jävla fel på folk?

Nej, jag vet inte. Jag funderar även ibland på om jag inte vill lägga ned skiten. What´s the point liksom? För vem skriver jag? Mig själv? Om det är mig själv jag ska skriva för skriver jag inte längre det jag vill skriva. Med rädsla för vad andra ska tycka och känna och jag skulle nog bli grymt hatad av andra. Så, vem skriver jag för och vad är meningen för den med att läsa?

HJÄLP!!!!!!

Publicerad 2012-07-28 19:30:10 i Vanlig vardag,

Behöver hjälp av er kära läsare nu. Ska jag tacka ja till det nya jobbet, eller inte? Timlönen är bättre. Om jag jobbar ca 100h får jag ut 2000 mindre än mitt schema idag på 120-130h. Det gör alltså att jag har tid att jobba med annat. Det dåliga är att just tjänsten jag blev erbjuden är på 6 dagar/vecka och för att få som jag vill 4-5 måste jag söka annan tjänst när jag väl börjat. Hjälp!!!! Vad ska jag göra? Kom med förslag.

Semstermood

Publicerad 2012-07-28 07:59:12 i Vanlig vardag,

Känner att jag gick in i någon form av semestermood. Det inkluderade även bloggen tydligen.

Igår var jag iväg till kolonilotten, inte min då, utan min mammas. Där fick jag plocka lite hallon från hennes och en grannes lott. Yummi, yummi så till frukost blev det färska hallon och yoghurt idag. Idag ska jag också åka dit, men nu är det svartvinbär som gäller. Sedan ska jag göra likör på dem tror jag. Det låter gott.

Har varit singel i tre år och har inte haft sex på 351 dagar

Publicerad 2012-07-27 10:16:29 i Vanlig vardag,

Jag förstod väl att du skulle falla för rubriken. Det skulle även jag gjort. Det tragiska är att den är sann. Nu kanske ni trodde att detta gällde mig? Haha, så är inte fallet! Nej, det här gäller boken jag inte kunde låta bli att köpa igår och tro det eller ej, för första gången på över ett år är jag faktiskt sugen på att fortsätta läsa min bok.
 
Inledningen på boken är:
 
"Jag är singel. Ogift. Ensam. Oälskad. Icke önskvärd. Försmådd. Solo. Alone.
Jag känner mig som en gammal Fiesta som står uppställd i ett garage och rostar. Annonsen i AutoTrader genererar inget som helst intresse. Det finns helt enkelt ett deprimerande stort antal nyare modeller där ute som bara haft en, varsam ägare. Tyvärr har jag haft flera väldigt klumpiga och mentalt labila ägare.Jag är tjugonio, eller om man nu ska vara nogräknad, snart trettio.
Jag är dessutom en arbetslös skådespelerska med baksmälla. Jag är meningslös, pinsam och luktar illa. Jag är som en svampinfektion."
 
Förstår ni nu att jag längtar tillbaka till boken? Den är ju tokrolig. Det jag fastnade för var det som stod på baksidan:
 
"Speeddejting? Dildodrinkar? Benmärg till middag? Sarah utesluter inget i sina försök att hitta den rätte.
Sarah Sargeant, skådespelerska/servitris, har varit singel i tre år och har inte haft sex på 351 dagar. Torkan är så extrem att Bob Geldof nog hade arrangerat en välgörenhetsgala bara han vetat om det. De senaste fem månaderna har hon samlat mod till att bjuda ut den tunnhåriga bartendern med ölmage nere på stampuben, men när hon får till svar att han hellre stannar hemma och ser Narnia på dvd svär hon på att aldrig ha något med det motsatta könet att göra igen. Hennes familj och vänner tycker annorlunda. De anmäler henne till en dokusåpa (som hon visserligen inte vill vara med i, men rackarns vad det svider när hon inte blir uttagen), övertalar henne att gå på speed-dejting och att starta en blogg. Och helt plötsligt upptäcker Sarah att hon har ett uppdrag - att utforska femtio sätt att hitta den rätte.
Den roligaste, fräckaste och fyndigaste romantiska komedin sedan Bridget Jones dagbok."
 

Bra start på semstern!

Publicerad 2012-07-26 23:16:45 i Vanlig vardag,

Ja, det här var en väldigt bra dag för start på min semster. Nu på kvällskvisten är jag än mer nöjd med dagens händelser.
 
Imorgon ska jag ringa och ställa lite frågor angående jobbet jag blev erbjuden. Det är några saker jag undrar över. Det bästa med det här jobbet är att jag kan ha med Vson och det är ju guld värt.
 
Finansieringen av Antes utbildning håller på att formas också. Det är en hel del pengar det handlar om och det krävs mycket uppoffring för det, men men. Som jag skrev innan. Siktar man mot stjärnorna når man åtminstone trädtopparna.

Prins Anthrax till BootCamp?

Publicerad 2012-07-26 15:08:27 i Vanlig vardag,

Ja, det var det han var idag. Sicken liten stjärna. Idag gjorde han det lilla han kan och han gjorde det rätt.
 
Han fick bedömningen en häst som ser ut som en drummel, lite aningens för grov, men inte alls så att rida. Han är faktiskt, när det kommer till ridningen en väldigt smidig och stark häst. Med stark menar jag stark i kroppen. Han bär alla med hjälp av sin exteriöra styrka.
 
Hon red lite och hoppade några hinder. Jag vill nu tillägga att han inte ens hoppat så högt med ryttare någon gång och då var hindren endast 1,05 höga. Hon hoppade två gånger på ett ganska litet hinder och sedan bad hon oss höja. Hindret blev då högre än han hoppat förut. Jag tittade på hindret och tittade på hästen och tänkte vafan hoppar han inte det där på en gång är det ju ingen hopphäst.
 
Ante galopperade runt ett varv på ridbanan, de red an på hindret och han bara bjöd som vanligt. Lilla prinsen ni vet. Sedan fick han också hoppa vattenmatta och ett hinder med små hus på sidan.
 
Hon sa, precis som jag talat om innan att den behöver mer arbete(utbildning). Hon sa också att om han kommer till henne behöver hon en månad innan han kan göra något, men inte heller där hade jag räknat med annat. Fördelen här är att hon kan lösa alla problem som uppstår och hästen får en riktigt bra utbildning. Det kändes dessutom riktigt bra och jag har tittat på några videosar innan och hennes ridning passar honom.
 
Ni får inga bilder för de flesta brukar varken vilja bli fotade eller filmade när de rider någon annan häst så jag tog inte ens upp kameran.
 
Nu ska jag bara fundera över hur jag ska lösa med det finansiella....

Nu är det dags!

Publicerad 2012-07-26 08:15:13 i Vanlig vardag,

Vson ligger fortfarande på golvet och sover och jag sitter och dricker kaffe. Om en liten stund ska vi åka. Jag är nervös, det kan jag erkänna och det här bestämmer en del vad som händer framöver.

Puh!

Vi har lite att göra då vi ska hämta transporten, fodra hästarna, göra iordning Ante och snabbputsa grejerna lite innan jag ska lasta 09.30.

Ha det bra. Ni får rapport senare.

ÄNTLIGEN NÅGOT BRA!!!!

Publicerad 2012-07-25 06:02:47 i Vanlig vardag,

"Om du vill tacka ja till tjänsten, eller om du inte är intresserad, önskar jag att du svarar på det här mejlet senast 29 juli. Jag kommer därefter återkomma till dig med ytterligare information om din introduktion mm. Tjänsten finns tillgänglig till och med ovanstående datum, har du inte svarat innan dess kommer tjänsten att erbjudas till annan sökande."

Jaha, då blev hästen halt. =(

Publicerad 2012-07-25 05:56:32 i Vanlig vardag,

Jag hoppas att det bara är att den är ömfotad. Det skulle vara det bästa scenariot, men även om det "bara" är det lär den fortfarande knappast gå och visa honom på torsdag. Det känns förjävligt!

Det känns som att jag lika gärna ge upp allt helvete och lägga ner.Varför går allt bara sååå dåligt just nu? Jag pallar inte. Jag orkar inte.

Jag kan i alla fall se fram emot min sista dag innan semester och det är ju toppen-toppen. Sedan är jag ledig i 2,5 vecka. Under den tiden ska jag ta och fixa mig ett arbete. Ett annat dåra.

Nervös inför vad som komma skall

Publicerad 2012-07-24 12:45:27 i Vanlig vardag,

Sitter här på lunch nu och är sjukt nervös inför torsdag. Först hade jag inte tänkte delge er, men jag kan som inte hålla mig. Det är ju på torsdag DET ska ske. Idag ska Ante få nya frampjucks. Dehan har på sig trillar snart av av sig själva. Igår var ju jobbigt och jag lär ju få fler jobbiga dagar. Vi får väl se vad proverna visar också. De tog ju även fästingprover igår. Jag har annat att tänka på också. Var på arbetsintervju, men jag vet inte om det är jobbet jag vill ha egentligen. Torsdag är iaf nervositetsdagen.

Mot jobbet... =(

Publicerad 2012-07-24 06:25:22 i Vanlig vardag,

Orkar egentligen inte, men jag orkar inte heller ringa och förklara varför jag skulle vara hemma. LIka bra att gå de här två dagarna innan jag har semester i nästan 3 veckor. Det är väl bara att bita ihop.

Igår var jag ju på arbetsintervju. Grejen där är att man börjar jobba några timmar för att prova på och jag vet inte hur länge jag orkar ha det så. Ska jag då jobba ännu mer? Det känns orimligt. Jag behöver ju jobba mindre, eller med annat. Det här håller ju inte.

På väg hem...

Publicerad 2012-07-23 21:47:50 i Vanlig vardag,

Mer än så hände inte. Vänster sida är ju sämre. Blir en vidare uppföljning på det istället. Jag kommer att få kallelse till mr, men det kan ta någon/några veckor.

Hej Karolinska Akutmottagningen!

Publicerad 2012-07-23 18:03:52 i Vanlig vardag,

Jag vet att det var över ett år sedan vi sågs, men jag tänkte komma och hälsa på igen. Idag faktiskt. Har pratat med en av dina anställda och de tyckte att om det känns som att man har tandläkarbedövning på vänster sida fast man varken varit hos tandläkare eller tagit någon form av bedövning bör man åka in och kolla upp det. speciellt efter att jag besökte dig senast, du kom ihåg förra sommaren, och hade liknande problem.
De tyckte också att det var konstigt med mina nya kordinationsproblem, återigen vänster sida, som dykt upp på sistone. Jag är på väg så du kanske kan duka upp bullar och kaffe så vi kan fika?
///MVH LPEK

Skämt åsido, allt är sant. Jag tror fan inte att jag pallar en omgång till. Nu ska jag iaf åka in på inrådan av mer än en person. På VC kunde de inte göra något ändå. Lika bra att åka och kolla. Det är ju ändå mitt liv och hjärna har man bara en av.

Håll alla tummar nu!

Publicerad 2012-07-23 16:00:00 i Vanlig vardag,

För, precis just som det här publiceras är jag på min arbetsintervju. Nu kanske det här inte är drömjobbet, jag har sökt några till, men det är ett av de jobben som jag känner att jag skulle vilja ha av praktiska skäl.
 
Jag tror på det här och det kan nog bli bra. För en gångs skull i mitt liv, eller för en gångs skull på VÄÄÄÄÄLDIGT länge känner jag att jag har en plan.

Jag har helt enkelt hittat ett mål och även om det kändes helt stört omöjligt är jag fullt bestämd att nå dit. Faktum är att det är lite av en dröm. Fungerar inte just det här ska jag prova på ett annat sätt.

Det tar tid att skriva blogg

Publicerad 2012-07-23 11:49:00 i Vanlig vardag,

Alltså bloggen tar rätt mycket tid ibland känner jag. Jag vill ju skriva, vissa saker, men ibland när jag inte har något att skriva och jag ser att flera går in och tittar, och tittar och tittar,  då blir jag stressad av att jag inte har något att leverera. Jag måste nog arbeta på det och kanske skriva sådana här lite kortare inlägg ibland. Snart kommer MMS-funktionen igång på "nya" blogg.se. Det ser inte ni, men de har gjort en ny plattform och alla funktioner är tydligen inte uppe än. En SMS/MMS-funktion skulle jag gärna se nu..

Ibland undrar jag...

Publicerad 2012-07-23 05:49:02 i Vanlig vardag,

...hur det känns att vara utesluten med mer än hälften av sina hästar i en klass. Faktiskt, jag gör det. Det måste kännas som ett så totalt jävla misslyckande.
Det har nog hänt mig, men jag har ju bara haft med mig 2 hästar på tävling och utesluten med en är ju hälften. Det jag undrar är till exempel när man rider tre hästar i en klass och är utesluten med hela bunten. Hur kass och misslyckad känner man sig?

Varför kan allt inte bara vara enkelt?

Publicerad 2012-07-23 04:00:00 i Vanlig vardag,

Förra sommaren träffade jag en person några gånger. En man alltså. Det är sällan jag har känt mig så förväntansfull som när vi hade bestämt att vi skulle träffas. Det kändes lite som att det aldrig var säkert och därför blev jag så glad varje gång jag skulle träffa honom. Nu kände uppenbarligen inte han likadant eftersom han sagt att han nu inte vill träffa mig.
 
Jag vet att det är patetiskt att ens tänka på honom, men jag kan som inte rå för det. Det är nog snart över, tankarna på honom alltså. Inte för att det finns någon speciell anledning, utan helt enkelt för att jag då bearbetat att det inte finns något mellan oss.
 
Tänk om det bara kunde vara enkelt någon gång. Jag gillar honom, han gillar mig typ. Never as simple as that.
 
Jaja, life goes on. Jag hoppas att jag igen i framtiden kan få uppleva samma känsla iaf. Jag antar att jag annars får leta tills jag hittar den. Det kan ju inte vara omöjligt. Det måste vara som när man rider. Har man en gång känt känslan vet man hur det ska kännas igen och då är det enkelt. As simple as that, där har vi det. Dock hoppas jag att det skulle vara med samma person för jag tror inte att man kan uppleva exakt samma sak igen och om han kom och bad mig vänta på honom skulle jag nog göra det. Hur korkat det än låter.
 
Ha en bra dag! =)

Ante hoppar ett lite större hinder

Publicerad 2012-07-22 21:27:11 i videor,

Ja, jag är så nervös inför att han ska bli "provriden" att jag bara var tvungen att hoppa. Känslan att hoppa Ante är bara SÅ bra. Nu känner jag mig lugn igen. Älskade lilla tottohäst!

Toknervös!

Publicerad 2012-07-22 16:13:00 i Ante,

Ja, det kan man lugnt säga att jag är. Trots veterinärens dömande ord har jag bokat tid för provridning. Jag har själv ridit hästen och talat om för den som ska prova hur läget ligger till. Förra årets sjukdom har gjort att jag har väldigt nedsatt koordination i vänster sida. När då hästen behöver mer stöd på den sidan än andra gör det att det bara blir svårare för oss båda. Jag har även förklarat det här läget.
 
Därav att tid är bokad trots detta för provridning av Ante. Det jag är nervös för är: Ska han hålla måttet? Är hästen verkligen så bra som jag hoppas? Är den bara skit?
Jag vet egentligen innerst inne att jag vet svaret. Jag har aldrig haft fel förut. Enda anledningen till att jag egentlgen kom på den här tanken själv var att jag insåg att jag inte kan ge hästen möjligheten att bli så bra som den faktiskt kan bli. Sedan är ju frågan är han bara bra, är han bra-bra eller superduperextra bra?
 
Vi får helt enkelt svaret snart...
.
 
 
 

Ibland undrar jag...

Publicerad 2012-07-22 15:05:54 i Vanlig vardag,

...var alla besökare kommer ifrån. Oftast, när jag tycker att jag skriver bra inlägg, är det knappt någon som läser. Sedan när jag skriver blaj-blaj då dyker det upp en hel drös.
Nu har jag varken skrivit det ena eller det andra senaste tiden utan det har nog varit lite blandat.

Nu börjar Antes kurering!

Publicerad 2012-07-22 09:34:59 i Ante,

Idag blir det minishopping till Ante och Norton i form av flug"prassel" och kamfersalva. Fick det tipset av en att ha på där han har sina inflammationer nu. Han har ju fått diverse inflammationer i musklerna. Jag tänkte börja prova det och sedan kontakta annan veterinär i veckan. Bara jag hittar någon vettig, inte en som bara vill tjäna pengar.
Har två konkreta saker som vi ska göra med Ante nu. Det ena är att sätta på en sula i tre veckor på ena benet. Det andra är att punktbehandla de inflammerade ställena med kamfersalva.
Får se resultatet. Jag har en veterinär jag ska ringa redan på måndag för råd. Det här är ingen "kur" jag kommit på själv, utan den kommer från de som är mer av experter på området.
 
En vecka efter att han fått sulan tar vi en ny bild och jämför. Sedan hoppas vi på resultat efter tre veckor.
 
Här ser ni ojämnheten i muskulaturen. Vänster framben(dvs det ni ser till höger) är betydligt mer musklat än det högra frambenet.
 

Plan för Ante snart färdig och Vovvelas på G

Publicerad 2012-07-21 12:03:22 i Vanlig vardag,

Tillsammans med några andra börjar nu en plan för Ante att upprättas. Äntligen börjar det kännas bra. Jag är så trött på den oseriösa svenska veterinärvården som verkar dyka upp lite här och var. Jag vill ha en hållbar häst och ingen rundsmörjning nu och då. Självklart, om det nu är problemet, är man väl så jävla illa tvungen, men i det här fallet var det ju uppenbart att hästen hade andra problem. Att sedan börja prata om tillväxtrubbningar och karpaltunnelsyndrom. Suck alltså! Är det inkompetens eller bara nonchalans? Tacksamt inser jag dock att jag inte köper när det kommer skit ur käften på någon längre. Lite logik tack! Jag kan erkänna att jag till en början köpte konceptet, men när jag insåg hur veterinären faktiskt själv forcerade fram en del insåg jag att jag får gå till botten med det själv.
Jag berättar mer i ett senare inlägg. Nu är det dags för Vovvelas, Vovve-kalas. Vson fyllde ju år i veckan och idag ska vi fira. Han vill ha ballonger, partyhatt och presenter.
Tyvärr var det inte så många som kunde komma idag, men vi firar vi som är här och resten firar honom imorgon då de kan.
 

Börjar hitta en lösning till Ante

Publicerad 2012-07-20 22:38:11 i Vanlig vardag,

Jag red honom idag igen. Nu börjar en plan bearbetas fram här. Målet är redan färdigt och då är det bara vägen dit. Häromdagen såg jag reportaget om RGB i gomorron sverige på svtplay. Han berättade hur man utgick från tävlingen man skulle rida och sedan gjorde upp upplägget därifrån och till nutid. Det är ju fullt logiskt, men jag kör på samma nu när det gäller Ante.

Jag VET vad jag vill och jag ska dit. Sedan kan ni andra sitta och tänka att jag är dum i huvudet, hur fan jag lyckas eller vad det nu kan vara, men som jag sa precis: Det bara ska gå! Jag vägrar att det inte ska fungera. Mitt mål alltså. Vägen dit kan te sig bäst fan den vill. Där är jag öppen för många förslag.

Nu ska jag sova. Vson har kalas imorgon och även om det inte verkar komma så många ska vi ändå fira. Någon ville fira på söndag istället och det fungerar det med.

Blogen ska få en liten uppiffning

Publicerad 2012-07-20 14:16:06 i Vanlig vardag,

Jag kom på att jag vill fixa till designen lite. Sagt och gjort kommer jag att göra det ikväll. Nu ska jag gå ner till stallet och fixa lite med hästarna. Sedan måste en flyveil införskaffas till Ante, och kanske Norton då de blivit väldigt besvärade av flugor och andra insekter senaste dagarna.
Jag vill inte ha en flughuva med hårdplast pga ev skador som kan uppstå. Det kan ni andra ha, som inte funderar över sådant.....

Funderar över Ante

Publicerad 2012-07-20 11:39:47 i Vanlig vardag,

Satt och tittade på lite gamla filmer på Ante som filmats under vintern. Jag har en från november där han redan då har passartad skritt och slår över i pass när han blir stressad. Suck! Funderar över vem jag ska ringa. Jag tänker inte ringa ut samma som kommit de två tidigare gångerna för det kändes oseriöst.
Nej, jag ska ringa någon annan. Jag har bara inte kommit på vem än. Vill ju helst ha min veterinär, men hon är väl inte hemma och frågan är ju om hon har tid.
Den här förra blev jag ju erbjuden att blistra bakknäna när jag inte ville börja bedöva frambenen. Hade hon inte sagt det där om tillväxtrubbningarna i halsen hade jag nog inte blivit så jävla störd. Det är hela grejen med veterinärvården jag blir cp på. Behandla frambenen när det största problemet sitter i halsen/nacken? När jag inte vill det kan vi ju blistra bakknäna för det är ju lite billigare och "aldrig fel att göra". Suck och stön! Nej, jag gör inte så.
Frågan är ju bara vem ska jag hitta som är vettig och vill hitta och lösa det egentligliga problemet?

Sedan, helt plötsligt, då bara händer det!

Publicerad 2012-07-19 23:13:12 i Vanlig vardag,

Det här var på min mail idag. Vill jag verkligen jobba med hästar? Jag tycker ju verkligen inte om mitt jobb idag. Måste fundera lite på det här. Om inte annat kan jag åtminstone åka och prova. Jag vet att "min bästa vän" följer med och jobbar i närheten så jag har honom som moraliskt stöd.
 
We are looking for horse loving people who like working with young horses. We are a big stable with 220 horses. We are working from 7 (30 m break) until 12 and 13 until 17 clock. Saturday until 12 and Sunday is free. Your job will be doing the stable, cleaning and riding horses. We have only young horses ( 3,4 and 5 years old) You also must break horses. Rooms are on the yard. Your salary depend on your skill ( xxx-xxx € month).

I would like to invite you for a trial period of 2-3 day.
Should we be happy with your work we can offer you employment immediately.

Här är en bild som jag fick med i mailet.
 
 
 
 
 

En bra grej.....

Publicerad 2012-07-19 06:32:55 i Vanlig vardag,

Det sista höet vi köpte till sommaren blev inte så roligt här på slutet. De två sista balarna jag öppnade var katastrofalt dammiga. Det var supertorrt hösilage. Den sista var dessutom mögeldammig. Illa när vi inte fick tag på annat hö. Tack och lov kan ordinarie höleverantören komma med nya idag eller imorgon. Hoppas, hoppas att det är bra så vi kan gå över och göra bytet på en gång. Har vi otur måste balarna ligga ett tag till för att bli färdiga.
 
Det är inte roligt att hyra ut stallplatser och det enda man kan erbjuda är skit. Oavsett om man står på lyxstall eller sunkstall ska maten vara tipptopp. Det är liksom en förusättning för god hästhållning.

Gjorde en egen liten check av Ante samt LPEKs superextraordinärt bra behandling

Publicerad 2012-07-18 22:52:19 i Ante,

Ja, alltså jag fuckar upp på det här med svensk veterinärvård. Spruta hit och spruta dit. Vi kanske lika gärna bara kan ta och operera in en spruta i fingret på alla veterinärer. Vore inte det enklare och framför allt kanske det kunde bli lite billigare.
 
Nej, skämt åsido. Fan vad trött jag blir. Igår snurrade veterinären min häst ute på gårdsplanen och sa att den var orimligt stel i halsen. Den kunde till och med ha tillväxtrubbningar. Jag såg på. Den var stel. Fascinerande är att någon måste ha lagt en trollstav på honom under natten och givit honom en magic spell för idag var han inte så stel, eller jo vänta, nu ska jag berätta för er. Ante var stel - när jag gjorde fel. Det här kanske låter lite konstigt för er som inte känner hästen. Han må se ut som en drummel, vara ett klantarsel och se lite allmänt korkad och loj ut. Det kan jag tala om för er att han inte alls är. Tvärtom!

Ante är den känsligaste häst jag ridit och hållt på med. På ett sätt är han till och med känsligare än MB. Hon är mer självsäker än honom. Han blir dessutom lätt orolig och är kräver extremt lika rutiner.
 
Ante var halt idag också på minivolt i trav - när hästen travade obalanserat. När jag väl fick hästen att gå balanserat försvann hältan. Det var dock inte så lätt så mitt konstaterande är-hästen behöver gå mer balanserat.
 
Ante var inte alls så stel i halsen - om man inte tvingade och forcerade fram det. Sant att han var stelare än andra, men han har också en väldigt kort och ansatt hals. Han var dessutom toksned i nacken för bara två veckor sedan och har en muskelknut som heter duga på höger sida vid atlaskotan, där han dessutom ömmar vid tryck.
 
Jag ska kolla hästen själv i några dagar. Idag red jag inte. Däremot longerade jag lite för att kolla hur hästen faktiskt rör sig. Han tyckte det var jättesvårt att trava runt, men det gick bättre efter lite uppvärmning.
 
Hästen är nu behandlad enligt min specialkur. Får se hur han reagerar på det. Jag kommer att upprepa behandlingen några gånger till.
 
Veterinären sa igår att hon tyckte han var oroväckande stel i halsen. Han böjde inte alls när hon tryckte. Han gör likadant med mig. Han vill helt enkelt bli behandlad som ett sto - lämna in en ansökan. Det veterinären säger därefter är: Ska vi gå in och börja bedöva. Lederna alltså. Suck!

Min "psykiska sjukdom" dåra

Publicerad 2012-07-18 22:41:29 i Vanlig vardag,

Jag ska berätta för er. För några dagar sedan hamnade jag på någons blogg. Den här människan hade diverse problem bland annat missbruk och någon psykisk åkomma. Jag ögnade igenom inläggen och fastnade när jag helt plötsligt insåg att jag hade nästan alla symptom från åkomman. Skrämmande många. Missbruk har jag inte och så var det en grej till.

Det här gjorde mig först lite ställd. Visserligen insåg jag omgående vad som orsakat detta. Det är inte så att det är något man föds med eller som man har livet ut. Det heter PTSD. Googlar man det finns det massor att läsa. Jag gjorde dessutom ett snabbtest där jag hade 19 av 21 svar som tydde på att jag har det.

Nu väntar jag på ett svar från en person som tydligen lider av samma och sedan ska jag höra av mig till Vårdcentralen. Det känns bara så jävla stört att ringa in och säga: Hej! Jag tror jag lider av PTSD. Det som känns bra är att det går att göra fysiska tester om man har det eller inte. Det är bra. Då får man det svart på vitt liksom.

Nu ska jag ner och rida Ante - den halta hästen

Publicerad 2012-07-18 19:46:39 i Vanlig vardag,

Ja, enligt veterinärens ordination dåra. Jag funderar fortfarande på vad jag ska göra sedan. Sitter här med ett recpet på "butta" och det tänker jag nog hämta ut. Mer än så vet jag inte. En tanke har väl börjat komma fram och min plan nu.

Jag var inte riktigt nöjd med att veterinären ville börja bedöva lederna i benen när hästen hade markanta problem i hals och nacke. Vad hjälper det att konstatera att hästen är halt i kotled, eller knäled, eller hovled etc, när den knappt kan böja huvudet åt höger? Är det inte bättre att åtgärda det först? Ibland undrar jag om de inte bara är giriga och vill behandla på det sättet de alltid gjort för att det är lättförtjänta pengar och försäkringsbolagen ersätter utan frågor kring att behandla leder.

Jag vill nog att nacke/hals kollas först. Det värsta scenariot är väl att den skulle ha pålagringar i nacke eller hals, men det som talar emot det är att hästen är bättre efter uppvärmning. Pålagringar innebär i princip ett skott i nacken på kusen, men det hoppas vi ju inte på. Dessutom satt hästen fast sjukt mycket när kiropraktorn var ut. Att dra loss alla de sakerna ger givetvis muskelinflammationer.

Nu ska jag ner i stallet. Rida hästen såsom jag fick för veterinär och sedan kör jag på linje 1. Den har helt ofarliga biverkningar. Fungerar inte den fortsätter jag på linje 2. Sedan finns trehundratrettielva linjer till. Jag insåg bara att jag måste börja rota i min egen kunskapsbank och det är nu en massa töntar kommer att stänga dragkedjan när de inser hur kassa de egentligen är i förhållande till mig. Jag är så sjukt less på alla kommentarer från folk som knappt kan skilja på höger och vänster galopp, som tror att form är när hästen böjer in huvudet. Det finns ju även självutnämnda experter som tror att de rider i form(de har läst en bok om dressyr"på riktigt"), men i själva verket rider de katastrofalt illa jämförelse med dem de hånar.

Nej, jag rider på ett sätt, men har provat hundra och när inte mitt vanliga sätt räcker till för att "fixa" hästen rotar jag runt lite och hittar en bra lösning.

Ni kanske trodde att jag överdrev

Publicerad 2012-07-17 20:10:59 i Vanlig vardag,

Sådant var inte fallet. Jag menar på fullaste allvar att jag tror att det här är något jag lider av. Nu under kvällen satt jag och läste på lite om sjukdomen, syndromet, eller vad man nu ska kalla det. Det går ju att bota. Iaf när jag läste på insåg jag att många tror att de drabbats av det här eller åtminstone har en lindrigare åkomma. Jag har inte det. Det är faktiskt så illa att det upptar mycket av mina dagar. Det hindrar också väldigt mycket jag vill göra och har gjort.

Någonstans hoppas jag att det här ska kunna leda till något bra och att jag själv ska kunna känna mig normal igen. Det skulle vara som en skänk från ovan. För att få tillbaka mitt vanliga jag, som jag var innan, är jag beredd att offra mycket kan jag säga. Imorgon blir det telefonsamtal.......nu jävlar ska jag bli kvitt demonen!
 

Jaha, ska jag bli klassificerad psykiskt sjuk nu också?

Publicerad 2012-07-17 18:02:43 i Vanlig vardag,

För någon dag sedan hamnade jag på en annan persons blogg. Den här personen, en kvinna, led av en "sjukdom". Jag ögnade igen inläggen och stannade till när jag läste om "sjukdomens" symptom. Jag var tvungen att läsa igenom det två gånger. Båda gånger var det slående lika vissa saker som händer mig med jämna mellanrum. Jag har funderat över de sakerna ibland och trott att det var för att jag är trött. Ni vet sådär orimligt trött som man kan bli om man har häst och jobbar heltid+har en massa annat att göra. Sedan känner jag också att jag kan relatera allt till sköldkörtelproblem som jag tidigare haft. Nu tog jag de proverna för bara någon vecka sedan och de var ok.
 
Här var det som att jag slog huvudet på spiken. Helt plötsligt insåg jag. Grejen är väl att jag inte riktigt vill tänka att jag skulle lida av det här. Jag liksom? Nej, i min värld är det inte så. Jag har inte drabbats av någon katastrof, olycka, våldtäkt eller misshandel av något slag. Samtidigt inser jag. När jag läste symptomem vad exakt som orsakat det hela. Jag visste på en gång, en djup suck for genom mig. Varför?
 
Jag tänker i alla fall ringa imorgon för att få tid till att göra ett test för det här. På ett sätt hoppas jag att det är precis det här det är, men samtidigt inte. Är det så måste jag gå i terapi för att bli frisk och det känns ju helt absurt då jag varken är deprimerad eller psykiskt sjuk. Dock, den enda behandlingen som finns är kognitiv beteendeterapi. Jag är hellre frisk än att jag fortsätter ha den ångest jag lärt mig leva med varje dag. Jag vill inte längre leva med ångest varje gång jag träffar en ny människa eller sitta och fundera över vad folk ska tro om mig. De enda jag tycker om att umgås med är de jag redan känner. Den mentala kursen i vintras hjälpte mig otroligt mycket, verkligen, men inte tillräckligt. Idag vågar jag åtminstone försöka träffa nya människor, även om det är LÅÅÅÅÅNGT utanför min sk safety zone.
 
Usch, nu ska jag gråta lite till. Den där gråten när man både känner sig lättad, arg och jag vet inte vad samtidigt. Det är inte det att jag är ledsen.
 
Jag gjorde ett test med 22 frågor precis innan och av de svaren tydde 19 på att jag led av detta. En kunde jag inte översätta och svara på för jag förstod inte innebörden riktigt och att översätta hade blivit att hoppa, så vi får räkna bort den. 19 av 21 känns oroväckande mycket......

Det här kanske kan bli bra i slutändan, efter mina minst 15-20 terapitimmar. Det som dock bådar för ev fler är väl att "om det inte gått över på en månad bör du söka hjälp" och jag sitter här 5 år senare liksom. Suck! Jaja, en dag i taget. Life goes on vare sig vi vill det, eller inte, och hur jag än ser på allt så blir livet faktiskt bättre och bättre och inte en dag vill jag ha olevd. I love my life och på ett sätt lever jag min dröm även om den är tuff att leva ibland.

Stora veterinärdagen

Publicerad 2012-07-17 07:22:39 i Vanlig vardag,

Ska precis gå ner till stallet för att åka iväg med en annan häst till klinik. Tack och lov är det inte min. Själv avbokade jag min veterinär igår och ångrade mig sedan. Jag har fet ångest över att ta ut någon ny. Helst vill jag ju ha tillbaka "min" veterinär.

Jag ska berätta en true fairytale.

Publicerad 2012-07-16 19:37:17 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Oftast när man reser på livets väg känns det som man följer en röd tråd. Just nu känns det som jag är ute på villovägar. Varför går inget som det borde?
 
Jag ska ge er ett exempel. En måndag när jag vaknade visste jag bara att det extra superduperjätteviktigt att de kollade MB för semin just den dagen. Det är lite bök med anmälan, man ska betala in en anmälningsavgift, boka hingst osv. De börjar kolla stona kl 9 på morgonen ibland till och med 8. Jag kom ju på det här på morgonen. Det kändes bara så viktigt just då. Jag kämpade och slet som ett djur där på morgonen med att få ihop allt trots att jag var på jobbet.
 
Vet ni vad? Hästen kollades på morgonen. Det konstaterades att det fanns ägg i perfekt storlek så hon seminerades på eftermiddagen. 17 dagar senare gjordes en koll och hon var dräktig. Även vid 30 dagars kollen var hon dräktig.

Det gäller att lita på magkänslan. Just nu har jag ingen. Jag vet bara att jag har ångest. Kanske är det den som sätter kuggar i hjulen för att den röda tråden ska visa sig. Ibland hoppas jag bara att den är där när jag vaknar nästa morgon. Ibland är det som att man bara måste lita på ödet. Dessutom är det alltid som jobbigast innan allt löser sig.

Jag har bestämt...

Publicerad 2012-07-16 06:23:39 i Vanlig vardag,

....att idag är en bra dag. Det är väl kanske så att man måste lära sig sålla också.

Först måste jag hitta nytt jobb. Om jag inte får svar från det andra jobbet som jag var på intervju hos spelar det ingen roll. Det finns ju andra att söka. Dessutom har jag funderat lite på det jobbet och jag vet inte, men jag behöver kanske något annat. Det blir lite få timmar på det stället.

Det andra antar jag löser sig. Det är bara det att jag blir stressad när jag har ont om tid. Snart är det bara en månad kvar och vad gör jag då liksom?
Jag orkar inte jobba mer än jag gör idag. Allt hamnar bara på efterkälken. Det känns som att allt börjar rinna genom fingrarna. Jag måste ta tag i det nu. Lägga energin på rätt saker igen.
 
Idag har jag bestämt är en bra dag och så ska det också bli!

Vafan!

Publicerad 2012-07-15 23:09:03 i Vanlig vardag,

Det finns många bra människor också. Flera av dem är mina vänner. Jag ska försöka och lägga all min tid och energi på rätt saker nu. Jag bara måste fixa det här. Dessutom saknar jag "min vän". Vi brukade alltid prata om sådant här. Jag hoppas vi hittar tillbaka till det.

Nu ska jag lägga mig och tänka på alla bra människor jag har runt omkring mig. Jag måste lära mig fokusera och göra rätt sak i rätt tid. Imorgon blir fokus när jag kommer hem på att göra en lista på saker som jag ska göra. Jag kommer inte att ta bort något jag gjort utan det kommer bara att strykas över. När jag gjort mer saker än som står på listan än saker som jag inte gjort kommer det att kännas bra.

Det blir steg ett i fokus och energi åt rätt håll.

Jag kom också på att jag glömt om att få hjälp med en massa saker på senare tid. http://fnozie.blogg.se vet vad jag pratar om för jag lärde henne tricket.
Sov gott kära vänner och ha det bra! =)

...och vad händer nu?

Publicerad 2012-07-15 21:52:21 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Från en sak till en annan bara så här huxflux. En del av er som läser det här kanske trodde min facebookstatus berodde på förra inlägget. Nej, sådant är inte fallet kan jag säga. Han läser inte ens min blogg.


Nej, nu handlar det om något helt annat. Det här blev som någon form av katastrof. Jag har saker jag behöver ordna inom snar framtid. Det är ju inte så att man kan skriva om precis allt här i bloggen och saker som innefattar beslut som rör andra är inte saker man skriver först utan att berätta. Därav att jag inte har skrivit om just de här sakerna.


Som det var nu hade jag ett antal alternativ inför framtiden. Jag hade bestämt mig för att försöka köra på den linjen som jag kände var bäst för flest inblandade parter. Tyvärr så pga utomstående persons klantighet, oaktsamhet eller vad fan jag nu ska kalla det, Idioti?, går nu inte det. Eller går ju eventuellt inte det.


Vad ska jag göra nu? Hur ska jag lösa detta? En helt ny lösning på alltihop? Jo, tanken har slagit mig en par gånger.

Jag har varken tid eller ork just nu. Jag har andra saker att ordna med. Nytt jobb till exempel.


*Kan inte bara Gud, eller någon annan högre makt komma med det jag har väntat på i flera år nu? Jag tycker det är dags.


*När "den" ändå håller på. Lägg ett kuvert med arbetsinbjudan på tallriken till middag.


*Måla stallet och gör lite annat jag behöver göra.


Suck! Nä, människans dumhet får vi nog helt enkelt lära oss leva med.

Fucking lidande! =(

Publicerad 2012-07-15 19:04:05 i Tvåbenade problem,

Usch! Jag har funderat lite på senare tid, eller sista veckan iaf, på en sak. För ett tag sedan kallade ju jag en person för jävla tönt om ni kommer ihåg. http://livetpaenkant.blogg.se/2012/june/jag-ar-fortfarande-ledsen.html Det kanske inte framgick riktigt, men jag ansåg att han var en jävla tönt skrev jag. Det var dumt. Jag är ju själv en lika stor tönt som inte kan gå fram jag.
Jag vet att det är fel, men jag vill verkligen prata med honom. Det kommer jag aldrig att våga. Jag lever hellre i ett konstant lidande än ligger nere på botten igen. Efter att jag träffade honom första gången har det liksom aldrig blivit något annat. Allt jag kan göra är att jämföra alla andra som jag tänker träffa med honom. Ingen är samma. =(
Nu låter kanske det här bra i era öron, men grejen är den att han sagt att han inte vill träffa mig för han påstår att det aldrig kan bli något mellan oss. Grejen då blir ju att eftersom han inte vill träffa mig kan jag heller inte gå fram och prata med honom. Nu har han inte dykt upp efter den där dagen jag skrev att han var en jävla tönt. En slump! Nu vet jag inte vad jag ska göra längre. Det har gått så långt att jag funderat på att flytta. Jag ser liksom ingen annan utväg. Jag orkar inte veta varje dag att det finns en promilles chans att han dyker upp. Det går inte.
Sannolikheten är nästintill obefintlig till att jag kommer fram och säger något och att jag dessutom skulle vara trevlig, nja, det är ännu mindre troligt. Jag skulle nog vara extremt avvaktande. Dock, hur jag än betedde mig, skulle jag för några sekunder känna lycka och vara lite glad.
Nej, nu måste jag ner till hästarna. Jag får fundera vidare.

Straffet för att man är lat

Publicerad 2012-07-15 10:14:52 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Somliga straffar Gud genast. Idag var det jag som föll på den.

*Du skall icke vara en latmask!

Bara för att jag inte orkade gå 20 meter och tömma de fyra bajshögarna jag mockat ur Antes box hällregnade det naturligtvis någon gång under natten och fyllde skottkärran med vatten. Hur fan ska jag tömma nu?

Så här ser Ante ut efter ett ridpass

Publicerad 2012-07-14 21:52:28 i Ante,

Ante var lite trött efter dagens joggpass. Hårdare än så blev det inte. Han kändes mycket fräschare idag. Jag hoppas det håller i sig. Han är ju fortfarande lite sned, men hela ridpasset gick det bättre än det gjort på länge.

Ante - the love of my life!
 

Saker som är bra med lördag trots att jag jobbar

Publicerad 2012-07-14 06:31:57 i Vanlig vardag,

Det finns faktiskt saker som är bra med att det är lördag idag trots 8,5 timmes arbete.

*Downton Abbey har värsta maratonracet på 3 avsnitt ikväll vilket innebär att jag kan sitta bänkad från kl 21. Det här är viktiga saker.

*Jag hörde något om ev grillning.

*Jag är ledig imorgon vilket innebär att jag inte behöver kliva upp astidigt.

Det var bara några få saker som är toppenbra med den här dagen. Nu måste jag dock packa ihop och bege mig till mitt eget stall och släppa ut hästarna.

Min shop

Publicerad 2012-07-13 22:32:44 i Vanlig vardag,

Suck alltså! Jag började ju så bra med min shop förra veckan och nu bara falerar hela grejen. Jag måste bara ta tag i att göra den färdig nu. Finns inget annat för mig. När jag väl gjort det måste jag sätta igån ordentligt med marknadsföringen. Det borde kunna gå. Ingenting är omöjligt. Häromdagen var vi ju överens om att det även går att sälja dränering till Sahara. Det gäller bara att göra det rätt.

Ante halt på 3 ben förra veckan och sedan ska han visas för ryttare?

Publicerad 2012-07-13 19:18:34 i Vanlig vardag,

Jag tänkte att jag kanske skulle förklara det här med att hästen var halt på 3 ben förra veckan och att jag nu skrev att jag ringde för att en mycket duktig ryttare skulle prova honom. Naturligtvis låter jag inte en halt häst hoppa och provridas av någon. Ante var sned och lite skruvad här och där. Han är nu justerad och jag har fått "order" om hur jag ska rida skrället.
 
I förrgår när jag red kände jag att han fortfarande var väldigt sned och jag har bestämt mig för att kiropraktorn återigen ska få titta på hästen innan veternären gör ännu en check. Under tiden rider jag såsom kiropraktorn föreskrivit. Rakt fram i alla gångarter.
 
Ville bara förklara det lite snabbt så ni inte tror att jag sitter och rider en halt häst. Nu ner mot stallet och rida och natta hästarna.  Ha det gött sålänge.

När man har en riktig vän....

Publicerad 2012-07-12 23:17:16 i Vanlig vardag,

Jag har en vän som jag vet gör allt för mig. Det är nog så att han skulle vara beredd att gå genom eld för att ge mig något jag säger att jag behöver. Han anstränger sig till det yttersta och gör verkligen, verkligen sitt allt för mig.

Jag antar att det är så det ska vara. Det som gör det svårt för mig är att han inte kräver något i gengäld. Precis ingenting. Jag vet inte hur man är då. Jag förstår inte. Normalt sett finns det alltid ett givande och tagande i en relation, oavsett relationens innebörd. Det jag inte förstår är vad jag faktiskt ger honom i gengäld. Eller så kanske jag gör det. Allt som är värt något för honom är att jag är happy. Det räcker. Att jag är glad och nöjd är det jag ger i gengäld.
 
Jag förstår, men samtidigt inte. Ni förstår, antar jag att det här är en vän jag hoppas räcker livet ut. Han betyder väldigt mycket för mig. Även om vi skulle bo 100 mil från varandra är han viktig.
 
Nu är det nog för idag. Jag måste sova. Det är sjukt vad trött jag varit sista tiden. Trött, gnällig och lite sur. Ta det inte personligt om ni är i närheten. Jag insåg idag varför, eller igår. Jag bad att få gå ner i tid på mitt jobb. Förra månaden tyckte jag att jag fick mycket lön i förhållande till vad jag arbetat, men grejen är den att jag fortfarande hade betydligt fler timmar än jag vill jobba. Inte konstigt att jag är trött. Jag hoppas att jag får svar från det andra snart. Det skulle underlätta mycket för mig. Om inte annat arbetstiderna. Idag kom jag dessutom på vad jag kan komplettera med för annat jobb. Att jobba lite håller inte. Det är bara det att jag vill välja när jag vill jobba de där fulltidstimmarna.

Baksidan med att ha stall

Publicerad 2012-07-12 18:25:17 i Vanlig vardag,

Ligger just nu i soffan och är trött som jag vet inte vad. Känner egentligen inte att jag orkar göra ett jota, men det fungerar inte. Höet i stallet är slut och jag måste åka och hämta. Hästarna vill ha mat även i kväll och det är inget annat att göra åt saken än att åka. Suck! =(
Jaja, orka gnälla. Bara å ta sig i kragen helt enkelt.

Jag har ägnat dagen åt att fundera på om det finns någon möjlighet att jag skulle kunna lösa finansieringen av Antes utbildning. Om jag nu skulle det, eller rättare sagt när, skulle det kunna bli en investering istället för en kostnad. Jag får se vad som händer helt enkelt. Tur att jag har bästaste att bolla ideer med. Naturligtvis kom han med en ide på en gång. Me lika alot! =)

Alla tvivel på min "lilla" häst är bortblåsta

Publicerad 2012-07-11 22:25:44 i Ante,

När "ryttaren" ringde upp tidigare idag satt jag hos min mamma. Jag skrev även förra inlägget vid hennes dator. När jag sedan satt i bilen på vägen hem började jag tvivla. Vad fan tänker jag med liksom. Varför skulle någon tycka att min häst skulle vara tillräckligt bra? Varför den grå lilla förklädda djävulen? Vad får mig att tro att den är tillräckligt bra?

Jag vet nu. Jag vet att jag bara skulle rida rakt fram i skogen med honom. Jag är inte suicidal. Han var som en tickande bomb förra gången. Staket runt om kändes mycket säkrare. Dessutom är den banan tillräckligt stor för att inte konstant svänga. Sagt och gjort gick jag ner till ridbanan och red en sväng. Traven är väl rätt trist, det kan jag erkänna, men galoppen....... tid och rum försvinner och utan något vidare arbete flyter hästen fram. Det är ungefär som att allt annat försvinner och hästen och jag hamnar i en fantasybok och det blir jag om min flygande vita enhörning. Han är som en dröm att galoppera på. Vad hade jag för tvivel? I samma veva som han fattade galopp och jag kände den runda galoppen med hans perfekta bärighet och balans försvann allt vad tvivel någonsin hetat.

Det är klart att Ante den lilla grå djävulen har all kapacitet i världen att bli bra och kan jag inte ge honom den chansen då har jag misslyckats i mitt hästägande. Inombords gråter jag. Jag älskar den lilla hästen och bara tanken att han ska bo hos någon annan gör att mitt hjärta delas. Han är ju fortfarande min, men det känns som en del av mig försvinner bara vid tanken.

Pratat med OS-ryttaren - tid bokad

Publicerad 2012-07-11 16:56:38 i Ante,

Nu har jag bokat tid för att OS-ryttaren ska provrida hästen. Spännande, spännande. Nu kanske det är så att den säger att hästen är skit. Jaha, shit happends! Personligen ställer jag mig frågorna. Ska jag inte ha någon häst att rida? Är det värt pengarna? Och sedan den stora frågan: Vad vill jag egentligen med livet?

Ska jag ha råd att ha Ante hos den här personen för träning krävs det att jag tar fram varenda liten hjärncell jag har och arbetar för att fixa fram pengarna för månadskostnaden så att den löpande ekonomin fungerar. Tänk om jag sedan kan sälja hästen för en miljon. Då kommer jag inte att säga nej kan jag säga. Då blev det helt enkelt bara en investering.

Nu ska jag hem och rida rakt fram i skogen, precis som kiropraktorn sa. Sedan har jag lite mer konkreta funderingar inför vad som komma skall. En sponsor borde jag ta och fixa till Ante. Det borde ju inte vara helt omöjligt med hans charm.

Nu skiter jag i det här

Publicerad 2012-07-11 06:00:55 i Vanlig vardag,

Igår tänkte jag, jag skiter i det här nu. Ja, inte stallet och hästarna och så, utan han den där mannen som jag åkte på resa med. Nu var det så att han ändå har börjat höra av sig med jämna mellanrum och hur det än är är vi faktiskt bra vänner. Nåja, allt löser sig väl eftersom antar jag. =)

Sökt lite jobb idag

Publicerad 2012-07-10 22:06:04 i Vanlig vardag,

Mmm, jag gjorde faktiskt det. Nu vet jag inte om jag får dem, eller om jag egentligen ens vill ha dem. Om jag ska vara ärlig vet jag inte öht vad jag vill just för tillfället. Det här skulle kunna vara en början på något nytt för min del. Om jag får chansen kommer jag att provjobba på båda ställena. Det lär dock dröja till hösten innan jag gör det. Spännande va! =)

OS-ryttare till Ante?

Publicerad 2012-07-10 11:37:31 i Ante,

Idag skickade jag mail till en annan ryttare som ev kan tänkas rida Ante. Nu vet inte jag om priset är inom något som jag ev kan betala, men har jag inte frågat har jag inte ens tagit chansen att se om det skulle kunna fungera.
 
Jag hoppas att det kan vara något. Nu satsar ju jag högt och det här är faktiskt en ryttare som har ridit OS. Haha, jag vet, jag är inte frisk på en fläck. =) Antar att jag får svar under dagen.

Sommarstallfixet artar sig....

Publicerad 2012-07-09 18:19:58 i Stallet,

Idag har jag målat lite i stallet igen. Det börjar ta sig. Jag tänkte arbeta mig runt tills jag kommer tillbaka till dörren igen. Boxarna får jag ta senare.
 
Jag ska iväg och göra lite annat nu, men jag har tagit bild så ni får se hur fint det blir i stallet. Jag vet att vitt är en mycket opassande färg och jag kommer att måla dit en annan också. Måste bara bestämma vilken först.....
Så här fint är det efter dagens lilla målarinsats. Visst blir det fräscht! Jag fattar ju att det vita inte kommer att vara vitt och har tittat på andra färger att ha där hästarna är. Jag vill behålla det ljusa som ändå blev med den lila färgen, men ha en snyggare färg.
 
Så här såg det ut innan med den gräsliga lila färgen. Usch alltså, jag vill verkligen att den ska försvinna så snart det bara går.

Tänk om om.....en massa planer på "våran" anläggning infrias

Publicerad 2012-07-09 11:32:23 i Stallet,

Ja, tänk om det så. Det skulle vara fantastiskt. Nu känner jag att jag inte kan berätta exakt vad för då kanske en massa andra får falska förhoppningar.

Då kan man äntligen börja tala om att det skulle vara en anläggning. Personligen så har jag en förhoppning över något som känns som att det skulle vara en omöjlighet att genomföra, men icke sa nicke, inget är omöjligt längre verkar det som. Det jag har som "min hemliga dröm" kan jag säga är inte ett ridhus som ni kanske trodde. Jag har andra drömmar och faciliteter som är viktigare.

Nej, nu ska vi alla sätta oss och hålla tummarna för att det här kan bli verklighet. Då blir det fan bra asså.
 
Tänk att få ha en ridbana med bra underlag. Det skulle ju vara guld att kunna träna ordentligt på hemmaplan till att börja med. Till dess får vi nöja oss med det vi har. =)
 

Ser ut som att det blir Norge ändå. =)

Publicerad 2012-07-08 22:09:51 i Vanlig vardag,

Verkar inte bättre just nu att jag kanske får mig en andra utomlandsvistelse i år. =) Känns asroligt. Resesällskapet blir detsamma som förra resan och eventuellt någon mer.

I Norge blir det isf till att fjällvandra, fiska och kanske bada "is"vatten. Det skulle vara jätteroligt att ta med sig Vson också, men det kan jag nog inte räkna med innan jag har kollat alla omsändigheter. Lyllo mig va´!

Det var lite roligt idag för det var en som kom och fråga mig om resesällskapet idag på jobbet. Hon sa att han såg så förtjust ut i mig. Det var roligt. Hon sa att det inte var konstigt att det gick så bra för mig och mina män då jag kallat den ena idiot och en annan person kallade jag jävla tönt här i bloggen för ett tag sedan. Nu läser ju knappast den personen bloggen eftersom han inte vill träffa mig. Fast jag undrar ibland över ordets kraft då jag inte sett till honom sedan jag skrev att jag tyckte han var en jävla tönt. Jag kanske får bli lite snällare. Det är ju inte så att jag egentligen bits.

En ny hopptränare?

Publicerad 2012-07-08 19:42:14 i Vanlig vardag,

Jag hörde rykten igår om att en närliggande gård här som har ridhus och allt. En lite större ridanläggning egentligen är uthyrd, eller såld till en "bloggare". Nu är ju inte jag någon bloggläsare, men idag var jag in på en av hennes bloggar och jo, det stämde faktiskt. Ni kan själva läsa på http://darios.se.
 
Jag fattar det som att hon är hoppryttare och nu hoppas jag att vi kan få lite tillskott på hopptränare i närheten. Alla de som jag kan tänka mig att träna för ligger väldigt långt bort och den här anläggningen ligger på skrittavstånd hemifrån. Det skulle vara perfekt. Såg även att hon skrivit om MW som jag tränat för tidigare och mycket väl kan tänka mig träna för igen. Hon tränade också för en annan som inte alls bor långt härifrån som jag funderat på att pröva att träna för.

Jag och Ante vill ju tillbaka till den här formen igen.
 

Tänk om om inte fanns

Publicerad 2012-07-07 22:58:41 i Vanlig vardag,

Ja, tänk om det vore så att om inte fanns. Världen skulle se bra annorlunda ut. Nu är det inte så och oavsett vad som någonsin än hänt hade vi nog ändå sagt tänk om om inte fanns. Det hade bara vara från ett annat perspektiv. Idag tänkte jag återigen tänk om om. Jag gjorde en liten rannsakning och insåg att fenomenet om hade slagit in. Nåväl, det är bara att ta sig i kragen och inse att om, det är ett faktum som uppstår om och om igen. Helt plötsligt när jag mockade min box 21.45 till Ante insåg jag att det bara var att sätta sig ned och göra det bästa av situationen. Om kan ändå inte göras om. En del säger att det här är året då alla förändringar sker, och det kan hända att det faktiskt är så. Personligen så kör jag utifrån mig själv och sedan är alla runt omkring mig som små grenar från ett träd. Det finns faktiskt ingen jag tycker illa om i min omgivning, men å andra sidan känner jag inte hat och jag dömer inte utan att ge en person en chans att förklara sin handling. Nu var det en person jag hade i åtanke och det är en man, bara så ni vet. Grejen är att jag fortfarande inte har fått svar på en annan fråga från en annan man och jag skulle gärna ha svar på frågan, men jag betvivlar starkt att jag skulle få det. Jag vet inte om jag någonsin kommer att prata med personen igen och även om jag ser den lite nu och då. Svaret på den här frågan lär jag ändå inte få för vi skulle nog ändå inte komma fram till att prata om det. Om sanningen ska fram blev jag ändå så sårad att det nog inte finns någon räddning på det hela. Det skulle krävas en början med att den personen kom fram till mig och det är en fucking chicken så det lär inte hända.

Målning av stall påbörjat.*före&efterbilder*

Publicerad 2012-07-06 23:08:49 i Vanlig vardag,

Idag påbörjades då målningen av stallet. Det kommer att bli jättefint! Jag vill gärna ha den högra väggen vit, men jag vet inte om det är hållbart med tanke på att hästar är lite skitiga av sig.
Jag fick hjälp med målningen och det är jag väldigt tacksam för. Här har ni bilder inifrån och utifrån stallet före och efter målningen. Visst blir det fint? =)
 
 
 

Nu ska det lila dö!

Publicerad 2012-07-06 06:27:21 i Vanlig vardag,

Efter några år av att ha varit lilla ska nu lilla 4:an som jag hyr på anläggning få en extreme makeover. Det lila ska helt enkelt dö! Idag påbörjas väggen till höger som är mittemot boxarna.
Vi får se hur det ser ut när jag kommer hem från jobbet. Jag har nämligen sådan tur att jag fått hjälp med att måla medan jag jobbar.

Nytt jobb!

Publicerad 2012-07-05 18:57:50 i Vanlig vardag,

Ja, det lät inte bättre faktiskt. Det skulle kännas kanon. Det här jobbet har flera fördelar. Tyvärr är inte ett av dem att det är mitt drömjobb. Dock, många fördelar alltså.

*För det första kan hunden följa med och han gör dessutom nytta eftersom arbetet utförs på natten och ingen vågar hoppa på mig med honom i närheten.

*För det andra hinner jag hem efter jobbet och fodra. Kanon!

Trist är väl att man börjar sjukt tidigt, men vafan. Tanken är ju att jag ska sälja kläder i förläningningen och då får jag ta liet grisgöra på vägen.

Hon som gjorde den privata intervjun sa att de skulle höra av sig så snart de hittade en plats i närheten som passade. Det kändes mer som att de bara ville hitta en plats åt mig än att en plats kunde dyka upp. Det lät bra. Från imorgon kan vi alltså hoppas på ett mail med ett jobberbjudande. =)

Idag ska jag på arbetsintervju och besiktiga bilen

Publicerad 2012-07-05 09:02:14 i Vanlig vardag,

Kl 13 är det arbetsintervju för min del. Efter det ska jag köra till Sollentuna och besiktiga bilen kl 15.
 
Jag har sökt jobb på det här stället förut och det är inget fancy jobb, men jag kan ha med hunden när jag jobbar. Jag sökte jobb här en gång förut och fick det, men då gjorde andra omständigheter att jag inte kunde ta det. I dagsläget skulle det passa perfekt. Det som är lite jobbigt är att det blir TIDIGA morgnar, men å andra sidan har jag hela dagen fri efter. Det är inte heltid och kommer/kan aldrig bli. Det passar mig perfekt. Jag vill ju jobba med min butik, även om jag inte gjort något i de på senare tid och sedan vill jag ha mer än ett jobb. Det brukar bli att jag jobbar mer än heltid även om jag bara jobbar deltid på ett ställe.
 
 

Red Ante idag

Publicerad 2012-07-04 22:35:15 i Vanlig vardag,

Idag red jag Ante på kiropraktorns inrådan. Skritt rakt fram i 20 minuter. Det kändes faktiskt skillnad. Mest att han skrittade betydligt snabbare. Han var lite spooky så vi gick bara en bit längs med bilvägen och sedan vände vi och skrittade en bit på en grusväg.

Det kändes bra. De första dagarna sa han att det kunde svänga och hästen kunde vara bra ena dagen och dålig nästa. Idag såg jag bara förbättringar. Jag longerade lite i början och det första jag tänkte på var att han arbeta själv i en lägre form och sträckte ut ryggen själv vid longeringen. Innan har han sprungit högt med huvudet och spjärnat emot fast det inte har funnits något att spjärna mot.

Vi får se, än så länge bådar det gott.

Ante har träffat Herr Kiropraktor

Publicerad 2012-07-03 14:48:58 i Ante,

Idag kom alltså kiropraktorn som jag lyckats få ut på 4 dagar, trots att han ska vara "omöjlig" att få tag på. Jag känner att linjen med veterinär först är rätt. Det finns ju en anledning till att vi har veterinärer från början. Att sedan komplettera med kiropraktorer, massör och vad som nu kan tänkas behövas är ju perfekt. Den här kiropraktorn sa till och med att han skulle kunna komma samtidigt som veterinären om det skulle behövas. Kan det bli bättre?
Jag tog också upp det här med att jag känner stor oro att hästen nu ska sprutas(behandlas) för något som egentligen är något annat. Det känns onödigt att behandla symptomen när problemet är det som ska behandlas.

Det var dock ETT MYCKET INTRESSANT BESÖK! Jag fick svar på ett antal frågetecken.
 
Till exempel fick jag svar på varför Ante ibland varit svullen i senfästet vid höger framknä.Problemet satt inte alls i senfästet utan i bogen.
 
Det började med att jag sprand med Ante utanför stallet så han kunde kolla hur hästen rör sig. Ante var mest halt på höger fram. =( Efter det kollade han igenom hästen och började undersöka. Han kollade även tänderna, eller rättare sagt funktionen i käken. Antes käke satt fast lite och det kom från nacken. Sagt och gjort inleddes det med att nacken lossades, efter det kollades käkfunktionen igen av kiropraktorn och det blev bättre.
 
Vi fortsatte bak med bäckenet. Först höger bak som jag fick hålla upp bakåt och sedan släppa precis när han skulle göra behandlingen. Precis som med den andra jag har använt tidigare innebär det att trycka på höften när hästen vilar på benet, eller som nu när jag höll upp det. Vi fortsatte på vänster sida och där fick jag istället hålla fram benet. Vänster ben sa han gick för lätt i förhållande till hur skadan såg ut och det var inte så bra. Det kan tyda på att det ligger en inflammation där.
Vi fortsatte med det sista benet, höger fram. Här höll jag bara i hästen och han drog till lite i benet. Här hände det mest och det blev störst reaktion här.
 
Vi gick återigen ut och travade på stallplanen. Ante var betydligt snabbare i sitt rörelsemönster nu och jag fick springa betydligt snabbare än innan behandlingen.
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att Ante var skruvad konstigt. Innan han fastnade i gallret har han antagligen gjort något och varit diagonalt sned på vänster bak och höger fram. Efter gallerhistorien får vi även lägga till höger bak och han blev väl lite av en korkskruv då. Kiropraktorn sa att det var nästintill omöjligt för honom att jobba rätt.
 
Intressant!
*Om en häst är sned. Dvs att den inte tar stöd på någon av sidorna ska man rida den snett. Det är enda sättet för hästen att ha ett jämnt påskjut. Han förklarade det lite som att en bil levereras med ratten felinställd åt något håll. Alltså om du kör med ratten rakt svänger den till vänster.
*Antes svullnad på senfästet och gaffelbandsfästet kom från bogleden och det har han haft sedan förra januari.
*Antes mamma har haft samma symptom på höger fram-vänster bak. Är det ärftligt, är det min ridning eller är det helt enkelt en slump?

Vet du vem som har de nya underkläderna den skänkte bort?

Publicerad 2012-07-02 21:46:26 i Vanlig vardag,

Naturligtvis vet jag det, det är jag. Till saken hör att det börjar tryta i lagret. Jag har verkligen inte råd att ge bort mer. Om det inte kommer en vänlig själ och bidrar med lite lär jag ändå säga ja, för sådan är jag. Jag får väl helt enkelt jobba med "något vanligt jobb" för att få in till att köpa nya saker, som om jag inte redan hade nog sedan innan. Nåväl, bara att jobba på på saken.

Personen i fråga skulle även behöva ett par nya skor, men om jag bidrar med lite underkläder räcker det en bit iaf.

En god gärning är en bit på vägen.....

För mig är det bra om ryktet börjar spridas, ju förr desto bättre. Det betyder även att jag kommer att få besökare till min shop.

Dags för arbete

Publicerad 2012-07-02 06:13:29 i Vanlig vardag,

Jag är måttligt sugen om jag säger så, men det är bara att gå dit. Imorgon är jag ledig igen och ska göra lite annat. Det är mycket som ska göras nu både här och där. Jag väntar fortfarande på färgen till stallet för det ska målas också. Göra, göra, göra.

Fest igår och arbete idag

Publicerad 2012-07-01 08:36:18 i Vanlig vardag,

Jag var på fest igår. Det var skitkul och jättetrevligt. Jag var chaufför eftersom jag glömt att höra om det var någon som kunde fodra åt mig och ena hästen i stallet skulle tempas också.Jag träffade iaf en massa nytt trevligt folk som jag hoppas träffa igen.

Idag blir det till att hämta lite möbler nu på morgonen. Jag vill ju bara hem nu och fortsätta med shoppen, men det får vänta till lite senare.

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela