var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

En av mina fetischer....

Publicerad 2011-12-30 21:59:11 i Vanlig vardag,

Rutinerna är tillbaka som vanligt igen. Jag kom hem kl 21 för då var jag färdig med allt. Idag har jag och V varit och inföskaffat lite inventarier till stallet. Tyvärr har vi inte råd att köpa precis allt vi kan tänkas behöva, men nu har vi det vi verkligen behöver just här och nu.

Först åkte vi och inköpte en grep. Efter lite kik i affären blev det en okrossbar från Hansbo. Den var suverän att mocka med faktiskt. Jag är helnöjd.


Sedan åkte vi vidare och jag har googlat lite på skottkärror för jag förstår inte problemet med att de ska skeka så förbannat. Det gjorde ju inte den jag hade innan. Sagt och gjort blev det en märkesskottkärra. Skottkärror är tydligen en av mina fetischer.


Hunden har nog också en fetisch för skottkärror för han kunde inte hålla sig med att öppna skottkärran. Han började riva och dra i plasten på en gång.


Ante den lilla knäppskallen drog hälften av sin mat bort under saltstenen och ville äta där. Jag tog resten och la det i samma hög. Normalt sett brukar hästarna vilja äta vid vattnet, men Ante var verkligen nöjd med sin nya matplats och fråga mig inte varför för det där är hans pinktoalettplats. Det är klart. De senaste dagarna har han ändå dragit hö och kissat på så det kan ju lika gärna vara på plats på en gång. Det bespar ju honom ett arbetsmoment.


En sak som var lite bra idag var när jag pratade med hyresvärden och han frågade om det var min hund som jagat hans katter och jag kunde säga att jag inte varit hemma på någon timme. Yes! Vi var oskyldiga. Jag har dock inte berättat hur vänligt inställd hunden är till att leka med katter. Katterna brukar dock inte tycka att det är lika roligt att leka.

Dagens fix

Publicerad 2011-12-30 16:51:48 i Vanlig vardag,

Idag har jag en del att göra. Skottkärra och grep ska införskaffas så min hyresgäst kan mocka. Sedan måste jag fixa med internet. Tänkte fixa det i samma veva. Trött är jag ock så det blir en powernap. Ante vill dessutom ha sun sko påslagen och det måste jag göra själv.

Bilder på det "färdigrenoverade" stallet

Publicerad 2011-12-29 22:27:06 i Vanlig vardag,

Jag talade ju om att vissa problem uppstod igår och det första var att plankorna som var kapade, jo, de passade ju, men den som var kapad för att sitta över bultarna som håller skenan på plats. Ja, den var inte tillräckligt kort. Problem nr 1!

Givetvis är det ju inget som jag inte kan lösa själv, allsmäktig som jag är. Om det är något jag har är det hjärna. Sagt och gjort löste jag problemet. En liten ursågning. =)


Plankor på plats. Hel vägg och säker för tottolottan att bo i. Jag - mycket nöjd med vad jag åstadkommit!

Jag fortsatte sedan med lagning nr 2. Hål i väggen. Här har jag tagit bort en gammal lagning då det vänstra hörnet där jag skulle sätta i min skiva helt enkelt inte fanns. Det var trasig och det fanns inget att skruva i. Jag löste det hela med att ta bort en gammal lagning och flytta upp båda skivorna lite. Då var det möjligt att skruva fast i alla hörn och kanter. En skiva som inte har något stöd i en kanten bakom känns inte som något som skall finnas i ett stall.


Så här blev den färdiga lagningen och jag tycker att det blev mycket bra.Så här ser det ut när man tittar in från boxdörren. Projekt som nu hamnat på "listan" är de två lodräta plankorna till vänster om min lagning. Fattar inte funktionen och de är avgnagda så det fanns ett antal spik/skruvar som jag slog in istället för att ta bort. Vågade inte ta bort hela plankorna då jag inte vet vad som är under och jag varken hade tid eller material att göra iordning på kvällen.

Oj, oj, oj! VERKLIGEN något att tänka på

Publicerad 2011-12-29 21:35:52 i Vanlig vardag,

Jag kom precis hem. Mitt nya liv som stallinnehavare verkar innebära sena kvällar. Inte för att jag egentligen behöver vara kvar så länge utan mer av den anledningen att jag haft så mycket vid sidan av att göra. Och det där med att stallrenoveringen var färdig för den här gången var en sanning med modifikation. Jag lagade idag också, men det gick mindre bra. Ante envisas med att flytta stolpar mellan boxar och den här gången fick jag faktiskt inte tillbaka den med släggan. Hmm....blir till att lösa imorgon.

Sedan kom det hö idag och hästarna blev glada, mätta och belåtna. Det känns otroligt bra när man vet att man har mat hemma till hästarna. Idag när jag såg hur mycket plats höet tar är det bara att inse att begränsningen gällande antal balar jag kan köpa per gång är 6 stycken. En maskinhall håller på att byggas och kommer att sättas upp i vår, men på gårdsplanen där det annars brukar finnas bra med plats ligger en massa takstolar, balkar, tältfasad och annat.

Nu då till det jag behöver tänka på. Sova på saker är det första jag ska göra. Sedan ska jag sätta mig ner och räkna på det. Efter det ska jag ta ett beslut. Det gäller en av mina hästar och om det blir så kommer jag att ha ännu en plats att hyra ut. En jättebra lösning för mig är det egentligen, men vi får se vilket beslut jag tar. Beslutet måste dock tas ganska omgående på bara några dagar.

Ska sätta mig och uppdatera renoveringsprojektet sedan igår så ni får strax bilder. Lantisuppkopplingen var dock ovanligt seg idag.

Stallrenoveringen färdig för den här gången

Publicerad 2011-12-28 22:40:55 i Vanlig vardag,

Nu är det färdigt så att den nya hästen kan flytta in. Jag och Vson gjorde det sista idag och ja, vi är nöjda med våra renoveringar.

Det började med att vi pratade med Hyresvärden om att vi behövde hjälp med att korta några plankor och självklart fick vi hjälp med det. Jag sa att vi bara skulle ner till stallet och hämta dem. Nu känner inte han mig och förstår att "bara ner och hämta dem" kan ta upp till, jag skulle gissa på, två timmar. Det vet ju inte han så han stod tydligen ute och frös en stund innan han gick in igen - Sorry!!!

Iaf så fixade vi plankorna och jag fick även en liten skiva att täcka hålet på den bakre väggen. Som sagt är vi väldigt nöjda och vi tycker att vi är oooootroligt duktiga jag och V. När vi gjort det här  fixade vi med våra hästar och nej, idag borstade vi inte bort någon lera på benen.

Vi började så här. Plankor som var 1 cm för långa. Det funkar liksom inte.Utan dem blev väggen verkligen låg. Ingen häst som kan bo här inte.


Så här såg det ut inifrån.Vson kontrollerar och säger bara: Det här är katastrof! Åtgärder måste vidtas omgående.Det här är fan inte heller ok! Jag kan ju stoppa in hela näsan här. Hade utsikten varit fin hade det kanske varit en annan sak, men jag ser bara isolering här. Fix it, please!!


Behöver jag ens säga att vissa problem uppstod. Plankan som kortades för att passa in där bultarna som håller skenan på plats blev inte tillräckligt kort och ingen planka passade in precis där. Imorgon får ni se resultatet!


Ni får se resultatet imorgon. =P Jag är ju lantis nu och bilderna tar sådan tid att ladda upp. Har liksom inte hunnit skaffa annat internet och det är här ju väldigt segt ute på landet.

Just det, tänkte svara på frågan också. Jo, jag hade en man som skulle hjälpa mig, men jag orkar inte hålla på med dem så jag beslöt mig för att skita i denne och fixa stallet själv. Män är ändå bara besvärliga och dumma i huvudet. Dessutom tänker 99% bara med pitten.

Stallrenoveringen fortsätter....

Publicerad 2011-12-28 16:46:03 i Vanlig vardag,

Nu har jag precis ätit och ska ta mig ner mot stallet. Idag ska det som jag inte kunde fixa igår fixas och innan jag går ner ska jag gå in och be om lite hjälp hos hyresvärden. Han hade en såg att såga med så då kanske jag slipper handsåga. Det slapp jag igår när jag handlade plankorna. På K-Rauta i Häggvik är de verkligen serviceminded. Killen som var ute bland virket hjälpte mig att såga till i rätt längd. Han tog handsågen och sågade och mitt jobb, ja, det blev att titta på. Det var bra. Jag slog flera flugor i en smäll. Fick plankor sågade och hade något snyggt att titta på. Helt klart kommer jag att åka tillbaka dit igen. No doubt! =)

Nu ska iaf jag och V gå ner och arbeta. Han tycker att det är alldeles för mycket vila jämt.

Som planen ser ut just nu kommer jag att åka och hämta MB nästa helg. Ni lär få se bilder både på Hoppan och henne då. Roligt va! Jag letar dessutom sällskap. Jag kommer att lägga ut en liten annons så ni får väl svara om ni är intresserad av att följa med.

Mot stallet och stallrenoveringsfix. Naturligtvis kommer bilder senare ikväll.

Stallrenovering påbörjad....

Publicerad 2011-12-27 22:20:09 i Vanlig vardag,

Idag tog jag ner gallret mellan två av mina boxar, plockade ur en planka och åkte till brädgården. Innan var det en lagning som jag inte skulle ha vågat ställa in en av mina hästar i. Nu har jag lagat det som jag vill ha mina hästar uppstallade. Tyvärr fanns inte den dimension på plank kvar som är i stallet utan jag fick kompromissa lite. Dock fungerade det alldeles utmärkt. Till framtiden är det bra att veta att dimensionen inte finns kvar. En långsiktig plan krävs och naturligtvis har jag en.

Tog lite bilder från idag.

Det här är från när jag börjat ta bort skivorna som satt över hålet som var från början. Som ni kan se täckte inte skivorna hela hålet för de som är kvar är de som sitter på andra sidan och där hade jag inte ens börjat när jag tog den här bilden.

Det här är från andra sidan. Nu har jag nog tagit en liten skiva som satt längst till höger, men jag är inte helt säker och hålet ändå.

Så här ser det ut utan skivor för de trasiga plankorna.


Här är det lagat á la Jenny. Helt och som det var tänkt från början. Jag tycker inte om nödlösningar eller halvlagningar. Nödlösningar är enbart till för att man inte kan laga på annat sätt pga det är mörkt(vintertid) eller bara för att det händer och måste hålla tills butiken öppnar eller tills man har möjlighet att åka och köpa. Det är nödlösningens funktion. Inte längre än så. I övrigt lagar man som det ska se ut.


Blev en liten missbedömning gällande längden på plankorna till boxvägg nr två som skulle lagas, men jag har bett om hjälp om problem skulle uppstå så imorgon knallar jag till den personen och säger att jag behöver hjälp. Check and fix! Det här lilla bekymret blir morgondagens problem.

Varför blir det alltid så här?

Publicerad 2011-12-26 21:30:59 i Vanlig vardag,

Hade tänkt lägga upp lite bilder idag, men jag har inte hunnit byta internetleverantör ännu och den här är asaseg här ute på landet. Orkar inte sitta och vänta på uppladdningen av bilderna.

Idag har det känts hyfsat kaotiskt. Strömmen gick någongång i natt och jag kan säga att det var kölschvart både ute och inne när jag skulle kliva upp. Nu har strömmen tack och lov kommit tillbaka. Det största problemet var ju dock att vattenpumpen inte fungerar utan el. Jag och hunden är väl inget problem. Det är hästarna man börjar oroa sig för på en gång. Nu klarar de sig ett tag utan, men en häst dricker som mellan 30 och 50 liter om dagen och det blir snabbt en massa kånkande av vattendunkar.

Jag fick en del fixat ändå och jag har bokat tid med högubben eftersom min hyresgäst flyttar in lite tidigare än planerat. Nu hade jag egentligen en annan på G. Den här hyresgästen kom lite plötsligt då den har bott ute och nu behövde bo på box ett tag för sina fötter. Hade det inte varit så lerigt hade han kunnat bo kvar på sin lösdrift, men det vill ju som inte bli vinter i år verkar det som. Den andra hyresgästen kanske kommer den också, men med en annan häst. Vi får se. Jag hade ju bara räknat med en från början.

I övrigt har jag spenderat en massa energi på skit idag och det är något jag måste bättra mig på. Vidta åtgärder och fokusera på mitt. Nu har jag en miljontrehundratrettiotre störningsmoment varje dag som bara är i vägen. Jag måste skapa en bättre målbild. Jag har ju ett mål nu. Det blir lite som ett pussel att lägga med flera mål lite här och var. Några finns som bitar just nu och några måste målas så de passar in.

Nej, det får bli allt för idag. Imorgon blir det antagligen inköp av plank till att laga boxen och jag borde sätta upp dem imorgon också. Annars måste jag fixa allt på onsdag, vilket även inkluderar att städa ur lite. Hyresgästerna innan mig hade inte städat ur så det är skitigt sedan de var där också. Det kommer att bli lite snabbstäd bara. Just det. Jag måste även inföskaffa skottkärra och grep till på torsdag. Hmm....får göra en snabbplanering imorgon på när, var och hur jag ska hinna allt. Varför blir det alltid så? Allt i sista minuten liksom.

Den som gräver en grop åt andra.....

Publicerad 2011-12-25 19:56:36 i Vanlig vardag,

Ja, det är farligt att gräva gropar. Personligen tycker jag nog att jag brukar försöka att låta bli, men jag gräver nog lite jag också. Grejen är den att groparna man ramlar i ändå under livets gång är tillräckliga och de kommer oavsett om man grävt eller inte. Nu medans jag skrev kom jag på att jag kanske tagit spadtag med en liten leksaksspade nu och då, men några stora gropar orkar jag inte gräva. Det gör ni så bra själva.

Det är tur att jag börjar vara rutinerad på området livet. Vad ni än är ute efter så är det en underdrift när jag säger att jag kan ta hur mycket skit som helst och kliva upp och gå vidare. Jag vill bara köra mitt race. Däremot om ni står ivägen tvekar jag inte för att gasa för att köra över, men jag kommer inte att försöka förstöra. Jag vill bara köra mitt, inte ditt. Det får du faktiskt sköta själv!

Och nej är svaret på frågan. Det här inlägget var inte riktat till någon specifik person.

Dagens stora I-landsproblem

Publicerad 2011-12-25 10:07:08 i Vanlig vardag,

Mitt största problem idag är egentligen två stycken. Igår, självklart på julafton, öppnade jag en räkning. Jag vet, det är dumt och naturlitvis var den mycket större än jag hade räknat med. Typ 2000:-. Sista tiden har jag gjort hundra uträkningar i excel och hur jag än vänder och vrider på det går ekvationen ihop. Nu till min stora fråga: Hur är det möjligt??? Tack och lov är det näst sista gången jag har trippla stallhyror. Thank god! säger jag bara. Efter det kommer det att lätta mycket. Kan ju tillägga att just den här räkningen var på 7000:-. Ja, ni hörde rätt sju fucking jävla tusen spänn. Jag ska inte klaga. Hästarna har det suveränt på det stället och efter en del historier man har hört genom tiderna betalar jag gladeligen till dem. Sammanfattning: Mitt problem var alltså att ekvationen fortfarande gick ihop. Hmm.....

Nu till nästa problem. Har svårt att välja om jag ska styra runt möbler eller åka och hälsa på någon. Det skulle vara trevligt att hälsa på "någon". Vägen förbi passerar nämligen IKEA och jag vill gärna ha ett lackbord. Lackborden är bra för de är för små för att man ska kunna äta vid dem har jag räknat ut. Det är dumt att äta i soffan varje dag. Ska fundera lite. Om jag möblerar om ska jag nog försöka hämta sängen också. Den andra delen. Hmm.....hmmmm.....hmmmm......

Julen är till ända

Publicerad 2011-12-24 22:34:19 i Vanlig vardag,

Så, nu var julen då till ändå. Det är så skönt när man kommer hem och lugnet infinner sig. Jag sitter nu i soffan och dricker vin. Två av mina julklappar är tända. Det var två assnygga ljuslyktor som jag fick av min kusin. En röd och en lila i sprucket glas, vet inte om man kallar sprucket glas något speciellt. Snygga var dem iaf.Sedan fick jag en supertvål. Tycker om tvålar som luktar åt cirtrushållet för de tar så bra bort stall och hästlukt. Om inte annat har jag en tvål/duschcremefetish för er som inte visste och bara äääälskar dem i alla dess former och dofter.Sedan fick jag choklad, te och en glassmaskin. Förra veckan muttrade jag lite om att jag inte hade något te, visserligen var jag in och köpte, men det är inte samma sak att köpa fabriksförpackat som att ha på lösvikt. Ska bli spännande att pröva polkagriste. Om inte annat luktar det gudomligt gott. Choklad är alltid en favorit och jag föredrar mörk choklad framför sockerchoklad dvs mjölkchoklad.
Nu till glassmaskinen då. Jag har nog alltid haft en längtan efter en glassmaskin, men det har aldrig kommit sig så att jag köpt någon. Ni förstår väl nu att jag kommer att göra glass i olika former och smaker. Gottgottigottgott!!!!!

Vin, vin och vin! Man kan nog inte få för mycket av det. Jag kom på att jag inte har lagt in några vintips på hur länge som helst nu, men det kommer. Jag har en del som jag druckit och inte lagt in. Kommer senare under januari när jag förhoppningsvis har tid att skriva lite. Nedan här är ett vitt Chardonnay och den till höger är en champagne. Kanske något till nyår. Visserligen jobbar jag dagen efter, men jag borde kunna skåla tycker jag nog.


Nu får ni ha det så gött! Några fler bilder blev det inte, men ett litet utdrag av julklapparna blev det. Imorgon ska jag fixa lite i stallet. Om jag hinner hämtar jag sängen och möblerar om lite här hemma. Tveksamt om jag hinner allt, men två av sakerna borde jag hinna. Ante går inte att rida just nu för jag sjabblade med hovslagaren. Jag glömde höra av mig om hon behövde komma helt enkelt. Tyvärr berodde det på att jag funderade på att ringa ut snyggve istället. Det var faktiskt hovslagarens egen idé, men, men. Han får väl skon till veckan.

Norton får nog en juletur imorgon. Sov gott kära vänner. Det ska jag också snart göra.

Jag borde ditt och jag borde datt, men jag...

Publicerad 2011-12-23 21:50:34 i Vanlig vardag,

...dricker vin och ligger i soffan. Det var skönt. Kvällen före julafton är alltid en blandning av nöjdhet med sina julklappar och känslan av att julstressen är förbi Själv tänker jag inte hetsa om någon städning. Jag kör på soffligg. Det enda som jag egentligen skulle behöva göra är att jag ska tömma och fylla diskmaskinen. Det är väl en knappt halv minidiskmaskin som ska in. Sedan borde jag plocka undan lite på köksbordet som är belamrat med upplockade icke instoppade saker. Saker som ska in i skåp alltså.

Dammsuga ett varv, vilket egentligen iofs är meningslöst då det återigen är Stockholmslerigt ute. Otacksamt gällande dammsugning och att ha hund. Detsamma gäller att torka golven. Det borde jag iofs göra nu när jag har grönsåpa. Den kom igår. Lite piff skulle jag också kunna fixa med, det är sant, men jag vill julvila och det tänker jag göra. Så det så! God jul kära vänner och ha en bra kväll. Gissar att jag återkommer imorgon.

Igår fick jag svar på en rolig grej av en rolig person, men det ska jag berätta en annan dag. Det gäller en av mina läsare faktiskt. Hihi!!!! Vi höres. Nu ska jag hämta nästa glas vin. Gran Reservan har jag precis givit bort och det gjorde lite ont, det måste jag erkänna, men mottagaren blev glad och det är det som är meningen. Man ger för givandets skull och inte för att få.

Tjoho! Arbetet har varit värd mödan....

Publicerad 2011-12-23 18:11:45 i Vanlig vardag,

Lönekontot gapade inte direkt tomt den här månaden och det ser ljust ut faktiskt. Tur det när jag har dubbla stallräkningar i två månader nu samt en hel del inköp till mitt stall. Jag vill inte vara dumsnål, men kanske att jag måste tumma på det i något läge nu. Bättre att äta lite billigare och så istället under månadens gång.

Nu ska jag iväg och julshoppa och jag hoppas lite julstämning inställer sig. Först ska jag göra en sk turkdusch och byta kläder. Tyvärr kan jag ju inte bjuda på bilder eftersom det är julklappar jag ska köpa och jag tänker inte köpa några till mig förrän jag har betalt alla räkningar, men fan vad bra det känns.

Visst var väl 6.30-21.45 85% arbetstid?

Publicerad 2011-12-22 22:13:06 i Vanlig vardag,

Idag kom jag hem 21.45. På min arbetsbeskrivning står 85% och jag började kl 6.30 i morse. Antar att det då är 85%, eller?

Jag arbetade också 3-18 dec 53,25 timmar. Det låter bra. Lite lagom sådär. Undra hur ni som jobbar heltid har det, fast det kanske jag inte vill veta.

Nåväl. Grejen är den att jag jobbar 85% på mitt ordinarie jobb. Övrig tid jobbar jag med annat och det där annat varierar faktiskt en hel del. Roligt är det iaf och ni kan ju fortsätta fundera över mina extraknäck. Ni funderar ju så mycket ändå. Numer verkar folk inte ha så mycket åsikter om mitt antal hästar. Jag kanske har passerat gränsen för när man slutar fundera. Jaja, eran energislukare och inte min. Jag funderar inte så mycket över er. Min tid ägnar jag åt viktigare saker tex att få mitt liv att fungera och det är det som är hemligheten med att få det att fungera. Skit i andra och sköt dig själv. Fokusera på rätt saker var det väl va?

Herr Snygging, eller inte? Det är dagens stora fråga.

Publicerad 2011-12-21 19:32:08 i Vanlig vardag,

Helst skulle jag bara vilja sova just nu, men jag har några åtaganden kvar idag. Fick in ett litet extraknäck imorgon. Egentligen är jag väl inte så sugen på det, men jag behöver några extraknäck ibland och det här är en början. Gör jag det bra kan det dessutom antagligen leda till något mer. Jag hoppas på det. Antar att det bara är att knata ner till stallet och fixa med det.

Det andra är att jag ska slå in två paket som ska åka vidare i Sverige på en liten tripp och skjutsen finns i stallet ikväll. Sitter fortfarande och fnular på om jag ska höra av mig till Herr Snygging, men jag vet inte riktigt. Måste bestämma mig ikväll, eller till imorgon fm iaf. Hmm....

När jag kommer upp sedan ikväll ska jag fortsätta min internetdiskussion som snart kommer att leda till en doktorsavhandling i analyserande av vad som antagligen måste vara världens mest unika människa. Skrattade nästan så jag grät idag när jag fick höra det senaste därav förra inlägget om att livet är underhållande ibland.

Livet är så underhållande ibland

Publicerad 2011-12-21 17:15:43 i Vanlig vardag,

Jo, det borde jag ha konstaterat för länge sedan. Idag insåg jag dessutom(visste iofs innan), eller blev åtminstone påmind om att människan är dum av naturen. Det har inget med resten av inlägget att göra då det faktsikt handlar om en kvinna.

Mitt största problem just nu är om jag ska höra av mig till herr Snygging eller inte. Jag har ju en anledning, men vet inte om jag orkar med någon man just nu. Känns som att jag fått nog av dem under 2011 och kan vänta till 2012 istället och då hitta något nytt. Grejen är den att jag behöver lite tjänster från herr Snygging och han är riktigt trevlig. Till nästa sak hör att jag verkar bara träffa idioter. Är det inte det ena är det det andra. Kanske lika bra att hålla sig borta helt enkelt.

Myskväll i soffan

Publicerad 2011-12-19 22:20:21 i Vanlig vardag,

Sitter och har myskväll i soffan och har bästa sällskapet. Snart är det sängen som gäller eftersom jag börjar tidigt imorgon.
Skönt var det att ha kvällen ledig och eftersom jag trodde att jag skulle jobba beställde jag mockning och fix till hästarna. Det behövdes verkligen för jag var mer än trött. Det här är min lugna vecka och jag ser verkligen framemot den. Jag har en del att fixa utanför mitt stall och det är svårt att göra när det är mörkt ute. Nu hinner jag göra det innan det kommer så mycket snö.

Det där mansinlägget jag skrev för någon dag sedan stämmer verkligen. Det blir bara mer och mer bevisat. Fy fan alltså. Kanske att jag berättar någon dag, men just nu gäller det. Lita för fan inte på någon man överhuvudtaget alla är idioter. Nu talar jag verkligen efter egen erfarenhet. Det är nästan så att jag funderat på att bli flata ibland, men kommit fram till att kvinnokönet i mångt och mycket inte är bättre.

Ibland får jag lust att sjunga.....

Publicerad 2011-12-17 16:49:27 i Vanlig vardag,

...."vem ska jag tro på, tro på, tro på när....". För det undrar jag verkligen. Sist var det i veckan faktiskt. Tänk om man skulle ta den information man får serverad från olika håll och börja dela med sig. Fan vad intressant det skulle kunna bli då. Vill bara här poängtera att det är absolut inget jag kommer att göra och det gäller ingen specifik person eller händelse. Bara rent generellt.

Dyngspridning verkar andra ägna sig så bra åt ändå. Mer dynga verkar inte behövas. Jag samlar väl på den istället då. Lite unik kan jag få vara.

Nu ska jag åka och jobba och har inte tid för sådan här skit längre. Har viktigare saker för mig. Ni vet, det var det där med att fokusera på rätt saker....

Vem fan tycker att det här är roligt?

Publicerad 2011-12-17 13:40:43 i Vanlig vardag,

En bild säger mer än tusen ord sägs det ofta. Här är ännu en och jag kan inte låta bli att undra. Tror ni verkligen att de tycker om att stå ute i det här vädret? Jag vet att det finns dem som tycker det, men det tror inte jag. Mina hästar får gå in nu efter lunch för de vill inte stå ute i regn, om inte annat vill de inte bli blöta och frysa vilket garanterat kommer att hända då det var täcken i morse som inte torkat sedan igår.

Varför är män dumma i huvudet?

Publicerad 2011-12-16 18:41:11 i Vanlig vardag,

Den frågan ställde jag mig faktiskt idag och det jag först kunde konstatera är att kvinnor kommer hack i häl direkt efter. Alla förstår nog(åtminstone kvinnorna som kommer efter) att det inte är lätt att ha så mycket i de övre hjärnhalvorna när de aldrig används. Män envisas istället med att enbart tänka med den nedre hjärnan. De har till och med fått en utbuktnad för att vi andra ska kunna se den. När den används växer den dessutom. Fascinerande! Speciellt eftersom den hjärnan inte åstadkommer särskilt mycket tänkande. Nåväl, vi kvinnor fick ju ett hål att trösta hjärnan med. Tur va!

Idag verkar jag dessutom bitter, förutom att jag varit tvungen att använda en av mina hjärnhalvor till att fundera över männens penishjärnor(vilket ju bara i sig blir bittert - oftast) har jag fått mig några skopor småaktighet serverat ett tag. Orkar inte! Bestämde mig för för ett tag sedan att jag inte längre vill ha den typen av människor runt omkring mig och så ska det också bli. No more! Nu får det vara nog. Enda sättet att bota sådana här saker är att spela livets hårda spel på ett mer proffesionellt sätt och det är precis det jag ska göra, strax efter att jag fått vara lite jävla bitterfitta dådå.

Måste tillägga en grej till här i bitternästet. Jag är jävligt trött på de som föraktar och skrattar åt andras olycka. Den som gräver en grop åt andra faller ofta däri själv. Fokusera på dina egna saker och problem istället. Resultatet blir ofta bättre.

Ska slappa soffan en stund. Egentligen är jag supersugen på vin eller annan alkoholhaltig dryck, men det orkar jag inte speeda iväg och köpa nu. Slappa soffan lockar mer. Mer uppdatering kommer senare ikväll, för jag är jävligt bitter idag asså.

Må hända är jag klokare imorgon.

Publicerad 2011-12-15 21:45:55 i Vanlig vardag,

Inget skrivande blev det idag. Just nu är jag så galet trött att jag omgående ska lägga mig. Hunden vill nog sällskapa i sängen. Det enda jag ska tänka på är när lönechecken kommer och jag kan le lite. Innan det ska jag bara köra dag för dag utan att tänka. Trots allt är det bara en månad och jag är ledig 24:e och 25:e. Funderar även på att höra om jag inte kan vara ledig den 6:e, men jag är ju en snålfan så jag vill inte ta ledigt när det är röd dag. Samtidigt inser jag att jag skulle behöva den lediga dagen. Eftersom min lediga torsdag infaller den veckan skulle det bli fyra dagar ledigt i rad. Måste fundera lite till. Må hända är jag klokare imorgon.

Sedan funderar jag varför hjärnan och hjärtat inte pratar samma språk. Det är mycket som skulle bli lättare då. Hjärnan inser att en sak är mest rimligt medans hjärtat vill något helt annat. Tell me! Varför måste det vara på det viset?

Flyttade hästarna idag

Publicerad 2011-12-14 22:08:28 i Vanlig vardag,

Igår använde jag släggan och tryckte tillbaka väggen mellan Ante och hans granne. Tryckte kanske är fel beskrivning. Slog hårt en par gånger är en bättre beskrivning av min slägganvändning.

Nu bor iaf Ante och Norton i sina nya boxar. De två boxarna var inte i så stort behov av renovering. Det är mer de två andra som behöver fixas då det är hål i väggen. Mademouiselle kommer inte förrän efter nyår och då har jag hunnit fixa det.

Imorgon kanske jag tar ett kort om jag hinner och orkar. Det blev lite ont om tid imorgon då jag blev extrainkallad på lite kvällsjobb också. Det löser sig nog. Kortet kommer som ni kanske förstår i andra hand.

Jag är galet nöjd med mitt nya boende och ska piffa det lite till. Nu blir det ju inte på fredag för då tänkte jag lägga lite tid på att flytta lite mer hästgrejer in i nya stallet. Får se när det hinner piffas. Jag skulle behöva hämta byråerna, men vet inte när jag ska hinna. Det får helt enkelt lösa sig

Ett tips: Börja leta där sakerna egentligen hör hemma!

Publicerad 2011-12-13 18:05:36 i Vanlig vardag,

Jo, det kan faktiskt tänka sig att du lagt dem där. Själv upptäckte jag det idag när jag letade min tacokrydda som jag köpte i söndags. Nu när jag kom hem hittade jag den i kryddskåpet. Om ni visste hur jag letat den innan, överallt faktiskt. Nästa gång ska jag börja med att leta där den egentligen bör vara. Tänk att man ibland faktiskt lägger saker på rätt ställe.

Funderar på om jag ska flytta över mina hästar i deras nya boxar idag, eller om jag ska ta det någon annan dag. Det är ju inte direkt så att jag har mer tid någon annan dag och idag är faktiskt ridhuset upptaget. Jag har ingen lust att rida ut och ridbanan är nog rätt frusen.

Det känns som att hästarna blir lite lidande, men det är bara någon vecka kvar nu och sedan borde det bli bättre igen. Jag har en del jobb kvar framför mig, men sedan är det tillbaka på normalveckor igen. Det är klart att det blir mer jobb att ha hästarna själv, men samtidigt väldigt skönt att sköta sig själv. Inga irriterande saker som stjäl energi, inga funderingar över fodringar osv. Ibland känns det helt galet att ha stall själv, men jag har ju haft det förut och då gick det bra. Varför skulle det inte fungera nu? Här nere har jag dessutom fler vänner som jag kan tänka mig kan hjälpa till och det är ju en stor fördel.

Stora frågan idag är alltså om jag ska flytta över hästarna till mitt stall, städa lite mer här inne, eller bara glassa lite? Hmmm....stooora problem jag har....

Har piffat badrummet idag

Publicerad 2011-12-11 19:47:26 i Vanlig vardag,

Idag har jag piffat lite med badrummet. Just nu är det mitt favoritrum, men det beror nog mest på att det är det enda som är rent, upplockat och städat. Jag tycker om när det är så. Lite bilder blev det.Finally!!!

Publicerad 2011-12-09 21:48:18 i Vanlig vardag,

Idag hörde jag äntligen av mig till denna person jag nu tjatat om i två veckor. Det blev ju riktigt bra trots allt. Han kom och fixade lite åt mig och jag fick honom att titta på mitt stall. Vi skulle höras om någon dag och han kan tänka sig att hjälpa till. Det här kan ju inte bli annat än bra i slutändan.

Nu måste jag sova för jag har morgon och lunchfodring imorgon och sedan börjar jag jobba kl 1330 eller 14 och det gäller att vara utvilad.

Lovar att återkomma hur det går med den här mannen. Puss på er alla!

Tränade med Ante idag, han piffade till utrustningen själv

Publicerad 2011-12-08 18:19:36 i Vanlig vardag,

Idag hade jag och Ante träning. Det var väldigt roligt. Tyvärr hade jag ingen som kunde fota eller filma mig, men det får gå den här gången. Jag fick beröm för att det gått så mycket framåt och hon tyckte det var roligt att träna oss. Nu har ju jag haft lite tidsbrist, men det verkar inte ha gjort honom något.

Jag funderar lite över fodret till honom och jag tror jag ska ta bort havren ett tag. Vi har nytt hö nu och jag tror att det här höet har annat, mer passande, näringsvärde. Just nu är han lite tjock, men skulle behöva lite mer protein i förhållande till energi. Han är mer energisk än vanligt just nu, men det beror inte på att han får för mycket energi utan att proteinhalten är bättre. Man bli lite lurad där när man pratar om energi i fodret och hästens energi.

Är fortfarande inne på att höra av mig till den här som jag nu tjatat om i snart två veckor, men jag är lite osäker också. Jag vill ju inte träffa något miffo. Sannolikheten att man träffar ett miffo verkar vara större än att man träffar en normal. Fast med just den här känner jag mig rätt säker på att han är trevlig iaf och det är ju alltid ett plus. Jag vill inte ha någon labil som ändra är jättetrevlig eller asotrevlig, det har jag fått nog av i år.  Inga fler sådana tack. Problemet är väl att jag hoppas att en annan ska höra av sig, men det tror jag inte heller kommer att hända utan oavsett är det upp till mig. Jaja, det löser sig nog....

Så här såg det ut efter att jag hade låst sadelkammaren..... Suck och stön! Jävla häst!Då är det bara att räkna in även vita lindor till skaran jag bara har tre av.....

kurs ikväll

Publicerad 2011-12-07 16:39:16 i Vanlig vardag,

Ikväll är det kurs igen och jag är galet trött, men det får ge sig. Det är en kurs i mental träning och det kanske är bra så jag vågar höra av mig till den här personen jag pratat om ett tag. Det känns som att det börjar bli lite bråttom eftersom jag ska flytta in till 1:a januari och det är lite fix i stallet. Synd bara att jag ska vara så blyg. Han erbjöd sig ju ändå.

Det skulle vara mycket lättare om han hörde av sig, men det lär ju som jag sa igår inte hända. Jag kanske träffar honom något. Det skulle underlätta faktiskt. Mycket lättare att prata face to face. Nu ska jag ta och vila de sista munutrarna innan jag ska ta och dra mig vidare.

Sitter och funderar

Publicerad 2011-12-06 21:04:17 i Vanlig vardag,

Har suttit och funderat flera dagar nu på om jag ska ringa eller inte. Eller, egentligen inte om jag ska ringa eller inte utan mer vad jag ska säga. Han sa ju att "det är bara att ringa" och jag behöver ju hjälp med stallet. Nu när jag har flyttat in har jag insett att det inte bara är stallet jag behöver hjälp med. Jag har just nu inte ens en insexnyckel för att sätta ihop mina badrumsmöbler.

Så vad säger jag då till denna Andreas när jag ska ringa? Jag vet faktiskt inte och inte verkar det vara någon som vill komma med tips heller. Trodde människan skulle dyka upp igår, men det gjorde han inte. Hmm....får helt enkelt fundera vidare. Hade varit lättare om han hade hört av sig till mig, men han spelade som över bollen på min sida när han sa: "det är bara att ringa".

Idag träffade jag.....

Publicerad 2011-12-02 22:55:03 i Vanlig vardag,

....någon jag hoppats få träffa hela veckan faktiskt. Det är en jag träffade typ första gången förra veckan. OM jag ska vara ärlig är det någon jag spanat på den enda kanske två gånger innan som jag sett honom. Det som är lite roligt är att han förra gången erbjöd sig att hjälpa mig med renoveringarna i stallet. Idag sa han "det är bara att ringa" om en annan grej, men jag tror att det gällde oavsett vad jag ringer om. Han var dessutom lite flirtig. Kan det månne vara så att han också är lite intresserad? Hmm.....

Jag måste nog ta och lägga in en stöt här. Han är verkligen någon som jag rent spontant tycker om.

Just nu sitter jag och dricker från en flaska rosévin som jag haft i kylen i över en månad nu. Det var riktigt gott också. Jag är glad att jag sparade den till mig själv och inte bjöd bort hälften som jag först tänkt. Personen jag tänkt dela den med hade inte varit värd det.

Hunden sover in hans nya soffa. För tillfället är den hans, men den tillhör egentligen någon annan. Vi ska skaffa en egen som bara är våran, eller så får jag ta och hämta min.

Just det, hade det varit ok att ta kort på andra och publicera hade jag tagit på den han som jag träffade idag så ni också hade fått dregla lite. Ni kanske får det iofs om jag raggar på lite och lägger in en stöt.

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela