var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Åh nej!!!

Publicerad 2010-12-31 21:03:50 i Vanlig vardag,

Per Oscarsson var verkligen en av mina favoriter och det får bara inte vara sant att han befann sig i huset. Det känns verkligen oroväckande. =(

Läste om det både på expressen.se och dn.se idag. Hoppas, hoppas att han inte var hemma.

Personligen tycker jag att han har gjort så mycket för svensk tv. Jag älskar att höra hans röst också. Så underbar! Jag hoppas och hoppas innerligt att det är något annat som gör att han och hans fru inte går att få tag på, men jag tror faktiskt inte det. Känner mig uppriktigt ledsen. =(

MB börjar se dräktig ut

Publicerad 2010-12-31 19:17:56 i Hästarna,

Idag hann jag med ovanligt mycket i stallet tycker jag och det var kul. Jag red både Norton och Ante och skötte om MB ordentligt. Jag kan motvilligt erkänna att hon inte ryktas varje dag.

Jag konstaterade när jag höll på med henne att hon inte bara ser tjock ut längre utan att hon faktiskt ändrat lite form på magen. Den är som lite bulligare längre bak vid virveln. Det ser inte ut som på en vanlig häst, om man nu kan kalla det vanlig, utan det ser nästan ut som man kan tänka sig att hon är dräktig. Egentligen är det konstigt och det kanske bara är jag som inbillar mig för hon är ändå bara dräktig i 6:e månaden och fostret börjar inte växa ordentligt förrän i 8:e månaden. Det känns som att det är mycket som är konstigt med henne ändå. Hon behöver redan extra foder fast hon inte ska behöva det och tidigare i höstas frös hon i hagen när det bara var någon minusgrad. Då hade hästarna dessutom fri tillgång på mat. Det är för mig en gåta att hästen fryser när det inte är kallare än kanske 2-3 minusgrader och de har fri tillgång.

Ante var lika pigg som igår och jag longerade naturligtvis innan jag klev upp. Jag har inte blivit kamikaze-ryttare från igår. Longeringen behövdes verkligen och han bokstavligen for runt på ridbanan. Han passade också på att köra rodeo en liten stund. Det som är roligast med honom just nu är att jag tycker att han har utvecklat sina gångarter väldigt mycket. Speciellt traven som jag tyckt varit nästintill katastrofal innan. Jag hoppas att det inte bara beror på att han travar i snö nu. Galoppen har varit bra innan och har om möjligt blivit ännu bättre. Det är verkligen jätteroligt att se! Hoppning vet jag inte om den kan bli bättre än den var innan. Självklart behövs det ju träning för att vidareutvecklas, men grundförutsättningarna för hans hoppning verkar han vara född med.
Nåväl nog pratat om det, när han väl var trött, vilket tog säkert 20-30 minuter idag, satte jag mig upp och red honom. Han är utan att överdriva den häst som gett mig den bästa känslan någonsin. Han är helt fantastisk att rida. Idag i traven bar han sig verkligen och han var , ja, jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, men det kanske bara räcker med fantastisk. Hans galopp är så fantastisk att jag faktiskt inte ens vill sluta galoppera eller kliva av honom över huvudtaget. Att rida Ante kanske kort och gott kan beskrivas "Feeling Great!".

Efter det red jag Norton och han var ovanligt pigg, men det beror nog på att jag inte kunnat rida på ett bra tag. Väldigt glad blev han för att få komma ut en sväng och jag vet inte, men det känns mer som att han är mellan fem och åtta år och inte de tjugoett som det står i hans papper. Det är nästan så att jag tror att jag blivit lurad. Hehe! Mitt när jag sitter och rider honom kommer jag på att han är gammal och får för mig att han ska få en hjärtattack pga hans ålder. Ni vet, en sån där grej som man bara får för sig fast det egentligen inte känns rimligt. Ridturen avslutades med en liten skritttur bort till grannstallet och tillbaka.

Dagen var riktigt bra och vädret var kanon. Imorgon laddar jag upp för en lika bra dag. Då har jag även Jäger på mitt schema så då blir det tre hästar att rida. Skönt med lite trimning i ridhus också.Körkort

Nyårsafton är väl inte min favorit direkt

Publicerad 2010-12-30 21:04:40 i Vanlig vardag,

Idag är det nyårsafton och det är inte min favorithögtid direkt. Av de 10 senaste nyårsaftnarna tror jag att jag har lyckats att "fira" ungefär hälften av dem. Det var faktiskt egentligen helt ofrivlligt. Den första då, år 2000, låg jag och hade influensa och det var verkligen ingen höjdare. Tanken från början var att jag skulle till Edsbergs hos en kompis på fest, men det var liksom inte möjligt. Istället fick jag ligga och frysa med feber i soffan hemma och jag tror till och med att jag somnade innan tolvslaget.
Året därpå halkade jag på mitt jobb i snön så illa att jag fick hjärnskakning och svimmade. Det resulterade i ett sjukhusbesök efter jobbet, jag är ju tillräckligt dum för att jobba färdigt hela dagen. Natten mot nyårsafton fick snällt spenderas på sjukhus och nog för att jag fick bli utsläppt innan kvällen, men något partyhumör var jag definitivt inte på.
Sedan har det varit några år till däremellan och de flesta har jag firat hemma. I år vet jag inte riktigt vad jag ska göra, men efter veckans magsjuka är jag varken sugen på party eller alkohol. Det innebär att det garanterat blir lugnt och jag vet inte än riktigt vad jag tänkt göra, men det ordnar sig under dagen. Några alternativ har jag ju.
Nyårsafton på annat håll brukar alltid sluta i fylla och bråk.

Ante är lite knäpp faktiskt

Publicerad 2010-12-30 18:43:54 i Ante,

Idag har jag mått lite bättre och magsjukan börjar gå över. Jag var hemma från jobbet idag också eftersom jag inte var helt ok igår.

Ante fick ett litet motionspass idag. Sedan tidigare har jag lärt mig att det inte är någon idé att rida honom om han vilat dagen innan och det har han naturligtvis gjort eftersom jag var sjuk. Han inledde dagen med att få spelet på vägen in. Norton kom på när jag tog in dem, jag tar dem samtidigt, att han skulle leka med hunden. Hunden svarade naturligtvis att -lek, det är jag alltid på- och sprang som en galning runt hästarna och sedan var cirkusen igång. När jag väl fått stopp på Norton vänder jag mig om mot Ante som då bara står på två ben istället för fyra och det kändes lite sådär faktiskt. Ante är inte den jag litar på sedan han sparkade mig för en månad sedan.

Det var ungefär i det här läget som jag insåg att jag måste motionera Ante-knäppgök idag även fast mina tår redan var små frusna prinskorvar. Sagt och gjort, på med sadel, träns och benskydd och ut på ridbanan för longering. Om jag ska vara ärlig var det mest springa runt runt och inte så mycket longering, men det var välbehövligt. Hästen blev nöjd och sov sedan på gången medan jag klädde av honom.

Innan jag åkte hem tittade jag in till Norton och fick dåligt samvete. Han borde också ha fått motion, men han får vänta till imorgon. Då ska jag rida båda två. Jag har redan kollat vädret och just nu ser det ut att vara vettig ridtemperatur ute då.

Blev ingen bild idag så jag delar med mig av en gammal.

Nya program och sidor är alltid jobbigt

Publicerad 2010-12-29 23:02:00 i Vanlig vardag,

Jag har nu suttit och mekat med den här nya bloggen i två timmar. Det är alltid jobbigt i början tycker jag innan man kommit på hur allt fungerar med den nya sidan. Här verkar det vara betydligt mer kod än jag skrivit innan, eller, kod har jag skrivit förut, men det var bra många år sedan.

Jaja, det tar nog bara några dagar innan jag lärt mig hur det här nya fungerar. Huvudsaken måste ändå vara mina inlägg och inte hur sidan ser ut hoppas jag. Det jag saknar just nu är en bild i headern och jag får ta och lösa det på något sätt.

Nu är det sängen som gäller så jag kommer upp till imorgon och kan fortsätta.

Någon form av magsjuka

Publicerad 2010-12-29 22:01:01 i Vanlig vardag,

Igår och idag har jag varit hemma från mitt jobb. I måndags blev jag nämligen magsjuk under dagen på jobbet. Det gick väl någon väg att jobba, men min resa hem är ca 1,5 timme med buss och det var måttligt roande kan jag säga. Nåväl, inte kul att läsa om det kan jag tänka mig, vi fortsätter med något annat. Jag är på bättringsvägen nu iallafall.

Idag har jag varit hemma som jag precis berättade. Jag har naturligtvis varit och fixat mat, vatten och mockat åt hästarna, men någon ridning har det inte varit tal om. Kanske att jag vågar mig upp imorgon om jag känner mig bättre.

Hunden blev glad av att få vara i stallet som vanligt och tyckte bara att allt var en lek. Det går inte en dag utan att jag önskar att jag vore lite mer som honom. Alltid glad och alltid redo. Han är också så himla smart och fattar allting på en gång.

Imorgon har jag förhoppningsvis lite roligare saker att skriva om. Jag kan också försöka få till en liten presentation av oss allihop. Jag, hund och hästar.

Jag prövar väl att ha en egen "riktig" blogg

Publicerad 2010-12-29 21:03:17 i Vanlig vardag,

Jag har egentligen redan en blogg som jag skriver på, men där är jag anonym. Nu tänkte jag att jag kan pröva en riktig blogg och skriva om mig själv. I den andra bloggen har jag ganska mycket läsare och tydligen tycker de om vad jag skriver. Jag hoppas att det kan bli likadant här.

Jag kan börja skriva lite kort om mig själv.

Jag är 29 år idag och mitt liv går i stort sett ut på att jobba och ta hand om mina hästar och har gjort det de senaste tre åren. För någon dag sedan tog jag ett beslut och har bestämt mig för att genomföra det. Det kommer att förändra en del och tyvärr kan jag inte ännu berätta för er, mina vänner, vad det kommer att gå ut på, men stora förändringar kommer det att bli. Det enda jag kan lova här och nu är att ni kommer att kunna följa mig på vägen.

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela