var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Trött idag

Publicerad 2012-08-30 06:18:25 i Vanlig vardag,

Det kostar att ligga på topp och det känns som att "massor att göra" aldrig vill ta slut. Puh!

Idag har jag lite att göra i eftermiddag. Ibland undrar jag hur jag planerar. Idag är verkligen sista dagen jag kan göra det här och jag tänkte inte ens så långt.
Nu blir det till att ta plåtlådan till jobbet och ha "skoj" en stund. Tjing tjing!

Snart släpper jag en BOMB här.

Publicerad 2012-08-28 21:56:46 i Vanlig vardag,

och jag vet faktiskt inte när jag gör det nästa gång.

Däremot kan jag säga att det ev på lördag blir ett BOMB-släpp med en superhemlis här. Hihi!

Jag kanske skriver något innan, men det beror på om jag har lust.

Första arbetsdagen på länge

Publicerad 2012-08-20 06:43:00 i Vanlig vardag,

Nu sitter jag och ska alldeles strax åka iväg till jobbet. Det känns ju sådär, men det gör det väl för alla som haft semester några veckor.

Jag har hittat ett antal jobb till jag vill söka och det ska jag göra under veckan. Imorgon måste jag åka en sväng in till stan och fixa med en grej och Vson är hos hans tant i två dagar nu. Det är skönt för honom att slippa vara med på mitt jobb.

En sak ni inte visste om män.... (mycket viktig info till alla kvinnor)

Publicerad 2012-08-19 22:25:00 i Vanlig vardag,

Jag har varit dålig på att lägga in bilder senaste tiden. Antar att jag helt enkelt inte orkar lägga mer tid på bloggen. Förut var jag mycket mer ambitiös med allt.
 
Det kan också vara så att jag hade mer tid. Förut behövde jag inte fundera över hö(fast det har snälla L faktiskt ringt och beställt till senaste leveransen.) Jag behövde heller inte fundera över vem som ska fodra när jag jobbar kväll.
 
Jag orkar inte hålla igång bloggen på samma sätt då. Jag borde nog skaffa en man dvs om han är något att ha. Min erfarenhet säger mig att majoriteten är idioter och bara tänker med kuken. Den enda räddningen är att  män enligt illustrerad vetenskap endast är en kromosom ifrån att vara ett träd. Den ni, sug på den. Helt plötsligt blir allt logiskt och man känner att man kan ha överseende med allt som är fel på männen. De kan ju liksom inte rå för att de är så nära besläktade med träd.
 
Nästa gång ni blir irriterade på en man tänk då på detta och allt sätts in i rätt sammanhang.

Äntligen börjar jag kunna staka upp planen för mitt liv

Publicerad 2012-08-19 17:09:42 i Vanlig vardag,

Haha, jo, det kändes lite så.
 
Idag satte jag mig ner och räknade ordentligt på hur det kommer se ut under hösten. Jag måste ju ordna med ditten och datten. Nu fick jag till det med stallkalkylen. TG! Så illa var det iofs inte, men det behövdes en liten kalkyl. Om jag utgår från den här ser det bra ut för kommande vinter.
 
Jag har börjat med att dela upp intäkter/kostnader för olika delar. Dvs hästverksamheten för sig och "mitt liv" och UnderbaraUnder för sig. UnderbaraUnder jobbar just nu bara med att sälja ut det gamla lagret för att jag ska köpa in nytt och bara ha företagsinköpt lager.
 
Hästverksamheten känns också stabil om jag bara får till det här sista. Jag kände mig lite deppig här om dagen, men jag har en supervän och efter att ha pratat med honom kändes det bättre. Jag har nu också frågat honom om råd hur jag ska göra med vissa saker.
 
Hästverksamheten ska bära sig helt själv utan att jag behöver ta från det jag jobbar på min "vanliga" lön. Jag tror att jag kan lösa det under hösten. Det skulle vara GULD!!!! Jag bara SKA lyckas. Det finns inget annat.

Ante blir bättre och bättre nu

Publicerad 2012-08-19 10:17:27 i Ante,

Två dagar i rad har jag ridit Ante på ridbanan. Han blir bättre och bättre att rida. Igår gick han helt kanon på slutet i trav. Eftersom han känns så stel och kantig i början när han travar börjar jag med galopp där han har betydligt lättare.

Igår var han helt liksidig på slutet och gick i bra form. Galopparbetet på vägen dit var också en miljon gånger bättre. Jag tror verkligen att kiropraktorn gjorde sitt. Han kommer att komma tillbaka om ett tag och titta på honom igen.

Idag blir det sandgropen istället. Jag vill inte sitta och nöta för mycket på ridbanan. Dessutom har jag en massa arbete i stallet att slutföra. Just nu ser det ut som crap.

Partytime!

Publicerad 2012-08-18 18:45:36 i Vanlig vardag,

Ska iväg på lantisparty här i närheten nu. Det ska bli roligt. Ridit Ante och det gick kanon. Han blir bättre och bättre. Det är såååå roligt.

Nu blir det iaf party. Kan det bli en bättre lördag?

Ante har blivit knäpp igen

Publicerad 2012-08-18 08:29:49 i Vanlig vardag,

Jag har aldrig känt att jag velat köpa Mustangfoder, men sist gjorde jag det för att det är mycket närmre till Hööks och det är på vägen där jag kör förbi ibland.

Mina onda aningar stämde. Nu var det en personlig grej gentemot en av de som jobbar där. Hon betedde sig som ett korkat svin en gång mot mig och jag är lite långsint. Det har iaf blivit så nu att Ante har blivit "knäpp" av sina 0,5 kg/dag. Igår blev han rädd för hunden på vägen in från hagen. Hunden är ju liksom alltid med och springer runt. Tack och lov springer inte mina hästar på människor, som de på mitt jobb där man blir på/översprungen var och varannan dag. Det hade kunnat hända en olycka för den fart Ante hann få upp på två meter har jag aldrig sett någon häst få upp förut.

Det är inget roligt och jag måste komma på något. Vad är det som är fel med hästen?

Vad mer kan man önska av ett fredagssällskap än att

Publicerad 2012-08-17 21:53:00 i Vanlig vardag,

*han rapar högt

*har mycket hår - överallt faktiskt

*han luktar illa. Känns lite som stanken av gammal havsbotten.

*han tvättar snoppen ogenerat och mitt ibland folk

*han snarkar högt och ljudligt

*han smygfiser extremt illaluktande ibland.

*han lägger sig för att torka i min säng när han är blöt av regnvatten

*han smutsar ner mycket och städar aldrig efter sig - mycket oförstående på den punkten.

*han tar upp mer än halva soffan utan att ens fråga om det är ok.


Ja, som ni märker krävs det mycket för att vara perfekt.

♥ Vson ♥

Uppryckning gäller nu!

Publicerad 2012-08-17 18:24:43 i Vanlig vardag,

Haft någon dag av depp för att det inte blev som jag tänkt. Suck! Att det ska vara så jävla svårt ibland. Men, men skam den som är sur, tjurig och bitter länge(lite måste man få vara). Nu är det dags för uppryckning. Första anhalten för det blir att rida Ante en sväng. Jag har inte bestämt om jag ska rida på ridbanan eller i skogen ännu. Får se hur piggelin han är idag.

Hästar som ser ut som fläsktroll

Publicerad 2012-08-17 07:30:00 i , Hästägarnas bästa spartips,

Jag är sjukt trött på att se dessa vandrande fläsktroll som jag ser runt omkring mig varje. Det är faktiskt vad var och varannan häst ser ut som idag. Ett jävla fläsksvål. Å andra sidan är flertalet ryttare feta också, de som inte ser ut som spjälstaket dåra.

När man sedan ser en häst i normalvikt jämförd med samma häst i kraftig övervikt och ägaren anser att den normalviktiga hästen (som varit hos någon annan ett tag) är vanvårdad och fläsktrollet, som den var innan, var fin, ja, då börjar man verkligen fundera. Det sjukaste med det senaste jag såg var att hästen hade största fett/fångnacken jag sett på länge. Tyvärr, det måste jag erkänna, hade den tappat för mycket muskler för det den hade gått ner i vikt, vilket samtidigt tyder på att den fått fel foder. Synd, annars hade den varit exemplarisk.

När hände egentligen det här? Att de svenska hästarna blev så förbannades feta. Ni borde ta och rannsaka er lite. Gör hullkontrollen varje vecka. Den är enkel och regeln är enkel. HÅLL HANDFLATAN MOT HÄSTENS REVBEN. Du ska känna revbenen, men inte se dem. Enkelt va! Notera nu att det står handflatan. Med det menas att du inte ska försöka gräva fram några revbenen med fingrarna genom fläsket. Om du behöver göra det är hästen FET och det är inget roligt som du kan stå bredvid och skratta åt. Det är tragiskt och du gör din häst en björntjänst.
 
Mitt senaste spartips: Håll hästen i lagom hull. Resten är bara onödigt inköp av hästfoder. Satsa på ett bra hö och ett kraftfoder av RÄTT sort. Dvs köp rätt mängd protein/energi/ca/p som just din häst behöver. Om höet är tillräckligt bra kanske du till och med inte ens behöver kraftfoder.
 
Resten är bara slöseri med pengar.

Aktiekampen

Publicerad 2012-08-16 19:19:32 i Vanlig vardag,

Jag gick med i den idag. Det är ett spel på Facebook där man spelar med fiktiva pengar. I början har man 100 000:-. Det finns sedan priser för varje månad och för hela året. Jag inledde med att gå back -2,11:-. Det får väl duga ändå. Man betalar ju även courtageavgift och så.
 
Det var sjukt kul och jag blev beroende omg. Får se vad som händer imorgon. Mitt mål är naturligtvis att vinna de riktiga pengarna.

De 10 vanligaste drinkarna

Publicerad 2012-08-15 12:47:10 i Vanlig vardag,

Enligt drinkar.nu är de mest visade drinkarna
 
Mojito
Aborre
Frozen Strawberry Daiquiri
Cosmopolitan
Nisse
Annas Paradise
Barbro
White Russian
Godfather
Enkel apelsindrink
 
Det känns bra när jag endast har hört talas om 4 av dem. Aborre är väl ändå en fisk som Barbro äter? Bäst jag tar med mig papper och penna på tåget. Här behöver pluggas. Mobilen är laddad. Det borde väl finnas en drink-app. Om inte annat ska jag fan ta och fixa en. Hur smygkör man drink-appen i stridens hetta i baren? Det är ett senare problem.
 
Nu är det iaf dags att åka. Hunden är avlämnad och jag ska samla mod för MI episod LivetPåEnKant goes bartender.

Dagen D: Will I survive this crazy shit?

Publicerad 2012-08-15 10:25:31 i Vanlig vardag,

Nu ska jag ner till stallet och fixa där. Det blir till att mocka, fixa vatten och hö. Sedan blir det inte mer. Efter det ska jag fixa till mig inför kvällens arbetsuppgifter.

Det ska bli sjukt spännande att vara bartender. Öhh....ja, det känns fan lite spännande. Hur tokigt kan det gå liksom? Jag förhörde mig lite om vad den baren är och fick till svar: Håll reda på chipsen och fjärrkontrollerna. Ehh, ok. chips och fjärkontrollerna - check! Drickat då? Jaja, det löser sig.

Hur svårt kan det vara?

Män är som.....

Publicerad 2012-08-15 05:07:00 i Tvåbenade problem,

Män är som bordstabletter. De dyker bara upp när det finns mat på bordet.

Män är som mascara. De rinner iväg vid första tecknet på känslor.

Män är som cykelhjälmar. Bra att ha i en nödsituation, annars ser de bara fåniga ut.

Män är som premieobligationer. Det tar lång tid innan de ger någon utdelning.

Män är som parkeringsplatser. De bra är upptagna, resten är för små.

Män är som kopiatorer. Du behöver dem för reproduktion, men det är allt.

Män är som lavalampor. Kul att se på, men inte alltför ljusa.

Män är som bankkonton. Utan en massa pengar är de inget att ha.

Män är som högklackade skor. Enkla att trampa på när du väl fått kläm på det.

Män är som en locktång. Alltid heta, och trasslar alltid in sig.

Män är som kortkort. Om du inte är försiktig har du dem i grenen.

Män är som bananer. Ju äldre, desto mjukare.

Nytt jobb imorgon. Woho! Slår jag 200 i dricks från en enda person månne tro?

Publicerad 2012-08-14 22:09:24 i Vanlig vardag,

Japp, som ni läste är det dags för nytt jobb imorgon. Det lär ju bli spännande. Jag ska tydligen vara bartender. Nog för att jag för länge sedan gick en bartenderutbildning (Ni kan läsa 2-veckors kurs på Mallis), men det var ju ages ago. Kunskaperna som då införskaffades har väl urholkats något(de som kom in under kursens gång).
 
Schemat var fullspäckat från morgon till kväll. Morgonen inleddes vanligvis med att vi kom hem från vår praktik. Vi hade sådan varje kväll, fast från andra sidan baren och testade vilka drinkar som smakade bäst. Vi sov sedan fram till kl 15(ibland senare). Klev upp och påbörjade våra kurstimmar kl 16. När vi var färdiga med dagens inlärning gick vi vidare för att äta innan vi återigen skulle på praktik. Ni förstår att schemat var fullspäckat nu va?
 
Tack vare de här gedigna kunskaperna har jag nu lyckats få mig ett bartenderjobb. När jag svarade på frågan OM jag kunde stå i en bar svarade jag det och hade i åtanke att vid ev kris kunde jag naturligtvis hoppa in. Icke sa nicke, motparten fattade annorluna. Jag ska nu stå ensam i "Sportbaren" på Sveriges största travbana och ett av årets överlägset största evenemang. Det känns stabilt! Jag kan receptet på en GT. Räcker det? Vadå, öl från pump? Nej, det kan jag inte minnas att jag hällt upp någon gång. =D
 
20Euro i drick från en enda person vid en enda beställning är mitt rekord. Tror ni jag slår det?

Besviken

Publicerad 2012-08-14 11:47:39 i Vanlig vardag,

Ja, som rubriken lyder är jag väldigt besviken på en person. Hur ska jag göra nu? Fan, att människan ska vara så jävla korkad och dum. Vad det är för fel?

Det här ställde ju allting på sin spets, men jag bestämmer nu att idag är ingen bra dag att ta det beslutet. Jag ska ta det på torsdag. Det ger mig hela 3 dagar att tänka igenom det hela. Min stress över det nya jobbet imorgon kväll är då över och jag kan tänka klart. Idag är ingen bra dag att ta några sådana beslut eller lösa den typen av problem.

Inlägget om ESPM får vänta lite då jag inväntar mailsvar från en person.

Ha det gött. Solen skiner här idag och jag kör på "våga vägra vara bitter".

Sjukdomar hos häst: EPSM

Publicerad 2012-08-14 08:18:17 i Vanlig vardag,

Idag ska jag påbörja arbetet med informationen jag ska skriva på bloggen på hemsidan. Det ska handla om en sjukdom på hästar som heter EPSM.
Kortfattat kan man säga att hästarna inte kan omsätta glykos i musklerna. Den drabbar främst kallblod och quarterhästar, men då heter den PSSM. Hmm...mycket med allt....
Jag berättar mer senare idag. Naturligtvis kom även den här kunskapen med foderförsäljningen. Ska jag göra något ska jag göra det bäst. Helt enkelt bara att skaffa kunskap inom området. =)
 
All information kommer alltså på bloggen på hemsidan för företaget.

Ångestdag! =(

Publicerad 2012-08-13 21:33:08 i Vanlig vardag,

Idag har varit en jobbig dag. Jag har haft värsta ångesten. Dock helt utan anledning. Det kan tänkas bero på att jag ska jobba på nytt ställe på onsdag. Vi ska beställa hem första leveransen. Telia verkar dessutom ha damp för jag kommer inte fram på deras linje när jag försöker ringa till min käre partner. Jag får bara ett meddelande om att numret är upptaget. Suck! =( Måndag är min nya hatdag.
 
 
Det går nog över till imorgon. Då ska jag försöka vara ute mycket. Göra färdig det sista i stallet står också på listan. Det kommer att kännas skönt.
 
Nu ska jag lägga mig alldeles strax för den här dagen vill jag tar slut fort så jag kan börja på en fantastisk tisdag imorgon istället. =)

Nu är hemsidan publicerad

Publicerad 2012-08-12 15:36:05 i Vanlig vardag,

Även om man aldrig är färdig, eller åtminstone känslan är sådan måste man någonstans säga stopp. Nu publicerade jag hemsidan. Det är massor med fix kvar för att göra iordningen den, men det får duga, så länge iaf.

Nu måste jag ta en paus och gå ner till stallet annars blir jag knäpp. Mina ögon har intagit en form där de blivit fyrkantiga och hjärnan har stängt av.

Lite stalldoft, återkoppla på hjärnan och sedan är jag redo för mer.

Publicering av hemsidan

Publicerad 2012-08-12 08:41:47 i Vanlig vardag,

Idag är det dags att publicera hemsidan. Jag har massor med jobb kvar att göra innan den är helt färdig. Pust och stön!

Det blir helt enkelt till att jobba som ett svin nu. Jag tänkte att klockan 16 blir en bra tid att publicera den. Då hinner jag också göra de sista finjusteringarna innan. Allt är inte perfekt ännu för jag har inte orkat läsa igenom och redigera texterna så att jag är nöjd.

Reflektion av information om fång

Publicerad 2012-08-11 21:40:06 i Vanlig vardag,

Jag kände att jag direkt jag hade läst detta var tvungen att skriva ett inlägg. Som ni kanske vet har jag ägnat senaste veckan åt att översätta texter om fodret vi ska börja sälja till svenska. Idag bearbetade jag ett av våra "fångfoder". Det här hämtade jag från den engelska katalogen:

Vets are diagnosing more often symptoms such as

intolerance to glucose and insulin resistance in horses.

This causes illnesses such as laminitis, PSSM,

Cushing‘s syndrome, EMS and Azoturi or rhabdomyolysis

syndrome.

It is commonly said that laminitis can be caused by

the high amounts of protein content found in pasture

grass. The interesting question here is why such diseases

occur during winter, after grazing.

This could be triggered by the high amounts of

fructan in pasture grass.

Fructans act as storage for carbohydrates in plants.

Their deposits are steered through light, temperature

and humidity. If fructans reach the colon as fermentable

starch, they can effect the intestinal microbes of

the horse. The organism reads such disorders as intoxication,

in turn the body reacts by thickening the

blood. The thickened blood can‘t travel through the

hoof capillaries, causing the damaging laminitis.

Very high fructan amounts have been determined in

short pasture grass during times of frost and morning

sun. There is a great risk of laminitis occuring.

Kort sammanfattat på svenska innebär texten att om fruktan når kolon(grovtarmen) som jäsbar stärkelse kan den mikroorganismerna som lever där påverkas. De försvarar denna "förgiftning" som skapas med att göra blodet tjockare.När detta blod når hovens tunna blodkärl kan de inte passera. Fruktanet påverkas av ljus, fukt och temperatur. Högst halter av fruktan nås i frost och tidig morgonsol.

Dett fick mig att tänka efter. Om nu fång skulle orsakas av att blodet blev för tjockt borde man rimligtvis inte kunna ge hästen något som motverkar detta och tunnar ut blodet?

Sagt och gjort tog jag google till hjälp och fick genast svaret att omega 3 tunnar ut blod.

Då är ju min slutfråga. Är det här något som kan hjälpa? När skulle det isf vara bra? I förebyggande syfte, till en häst som precis fått fång eller till en häst som haft fång? Eller skulle det inte kunna hjälpa öht?

Hmmm.......

Varför är min trut så stor? Glappkäft AB är mitt nya mellannamn.

Publicerad 2012-08-11 20:02:45 i Vanlig vardag,

Jag fattar inte. Jag sökte jobb på Solvalla för ett tag sedan. Häromdagen fick jag ett samtal att jag kunde komma och jobba första gången på onsdag. Jippie! Bra va?

Samtalet fortlöper och jag pratar lite med han som jag ska jobba åt. Det känns bra. Jag bygger upp en bild i mitt huvud där jag jobbar i något restaurang/cafe aktigt. Det ser verkligen bra ut, perfekt liksom. Jag har ca 4-5 som jobbar på samma ställe tillsammans med mig. Kanon liksom. Flera som jag jobbar tillsammans med första gången.
 
Under samtalets gång ställer han ett antal frågor och bla svarar jag att jag kan jobba varsomhelst där det behövs. Han ställer också en fråga om jag kan stå i en bar. Jo, det kan jag väl säger jag, jag gick ju en bartenderutbildning, men det var 11 år sedan och jag kommer inte ihåg så mycket av den(två veckorskurs på Mallis). Nej, nej, svarar han, man kommer snabbt in i det.
 
Jag känner mig happy efter samtalet. Skönt att hitta ett passande extrajobb. Schema skulle komma upp på en sida på nätet. Idag kollade jag den.....
 
 
På schemat står följande: LPEK ska jobba själv i SPORTBAREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Men hallå, själv i en bar. Holy crap! Andas! Slappna av!

Vet ni det värsta av allt????? Det kommer att vara 2-3 gånger så många mot en vanlig onsdag. Hjälp! Vad hände liksom?

Livet går bra nu

Publicerad 2012-08-11 14:56:00 i Vanlig vardag,

Just nu känns det lite check-check på försäljningen. Det liksom bara flyter på. Det är helt sjukt för vi har inte ens gjort vår första beställning ännu. Roligt är det iaf och om det nu är så lättsått är märket verkligen bra.  Nu var ju jag sjukt nöjd, men smaken är ju som baken.....
 
Jag bestämde mig för en dag att jag ska satsa på dem som är intresserade. De som inte visar intresse kan jag inte lägga ner energi på. Det är bättre att vårda de intresserade kunderna. När väl de är nöjda kommer de andra komma också.
 
Min kära kollega hade lösning på problemet att översätta vissa texter - suveränt! Jag sa ju att vi kompletterar varandra p-e-r-f-e-k-t.

Fixat "lokal" att använda till businessen

Publicerad 2012-08-11 11:34:38 i Vanlig vardag,

Det flyter verkligen på. Visserligen har jag spenderat massor med timmar på det här projektet, men jag vill verkligen lyckas.
 
Idag fixade jag en lokal til verksamheten och det känns bra. Det är bra pris på den och den fyller mer än en funktion insåg jag sedan. Det här kommer att bli toppen. Den är inte tokliten utan vi kan hålla ett lager.
 
Det är en del meck med alltihop det erkänner jag och jag har tappat allt fokus på annat och gör bara det här just nu. Mitt upp i allthop lyckas jag faktiskt sälja underkläder också. Hihi! Jag är inte tokdum som jag nog kan verka ibland. Det som är bra med att vara själv är jag kan göra det jag själv vill. Jag kan alltså göra det här. Det är så skönt. Det tog ungefär 2 år efter att tog slut med mitt ex och när jag var med honom var allt en omöjlighet. Det kommer aldrig att få hända igen.
 
Nu känns det som att mitt liv börjar ta fart igen. It feels great!!!!!!!
 

Snart ska jag tillkännage hemsidan

Publicerad 2012-08-10 23:14:06 i Vanlig vardag,

Det är inte så mycket kvar på hemsidan nu. Usch! Nu när jag började rannsaka och tänka igenom är det nog en hel del kvar ändå, men, ett stort men här, när jag är färdig med alla foder kommer jag att tillkännage hemsideadressen. Nästa vecka kommer dessutom foder att beställas hem och finns tillgängliga för beställning.

Det är helt sjukt vad tid allt tar. Sliter och svettas är vad jag gör. Ändå sitter jag bara på arslet och gör typ ingenting. Jag är säker på att det här kommer att bli kanon. Även om jag ibland tvivlar.

Grejen är den att NU FINNS DET BARA ETT och det är att det här SKA gå och det SKA lyckas. Ingen ska få stå i min väg eller stoppa mig. Det gjorde det idag och det ångrar jag nu. Jag får inte låta yttre omständigheter påverka mig.

Jag inspirerar tydligen andra

Publicerad 2012-08-10 13:11:08 i Vanlig vardag,

Igår fick jag höra att andra blir inspirerad av mig och det är roligt. När jag sitter här och sliter, är förtvivlad och känner att jag har lust att lägga ner och skita i det här. Då tröstar det ändå och ger en energi att fortsätta orka.

Det är faktiskt tröttsamt. Allt jobb jag lägger ner nu hoppas jag lönar sig som en framtida investering. Grejen är att när jag väl är färdig med hemsidan till fodret slutar det inte där. Jag har större planer än så. Mohahaha! Storhetsvansinnet har drabbat mig någonstans, men ni kommer att bli fett imponerade av vad en så storsint person som jag kan åstadkomma och jag lovar er att alla kommer att vilja gå i mina framtida guldskor.


Jag och Ingvar "IKEA" Kamprad kommer att leda världen!

Arbetsnarkomani

Publicerad 2012-08-09 22:52:19 i Vanlig vardag,

Det känns faktiskt som att jag drabbats av det märkte jag när jag läste igenom senaste tidens blogginlägg. Tro det, eller ej, men ni anar inte hur mycket jag jobbat de senaste dagarna. Av det ni sett här är det ändå bara en bråkdel.
 
För att göra det ännu värre har jag tagit det ett steg längre och gjort en kalender. Jag har gjort en slutdeadline för att hemsidan ska vara färdig på söndag. Imorgon ska jag åka och sätta upp lappar och broschyrer på Vallentuna Ridklubbs tävlingar. På lördag tänkte jag eventuellt åka och sätta upp lappar på fölvisningen på Stjärnborg. På tisdag ska jag åka och sätta upp broschyr på Sigridsholm här i närheten där de har Pay n Ride på onsdag och Pay n Jump veckan efter.
 
Under september har jag bokat in 3 tävlingsdagar som vi ska åka på. Eller, eventuellt åka på. Jag vill kolla hur många starter och så det är där först.
 
Jag har en TYDLIG plan över hur jag och T ska arbeta. Jag hoppas bara han är med på samma. Häromdagen när jag var lite "rädd" för en grej med det här gick han in och sa, ja, men nu gör vi så här bam bam bam. Det var SÅ skönt att ha någon som styrde upp det hela då. Vi utgör ett nästintill perfekt team, även om jag inte fått tag på honom idag........ =P

Iväg på nya äventyr

Publicerad 2012-08-09 18:57:40 i Vanlig vardag,

Nu ska jag iväg och sätta upp broschyrer i ännu ett stall. Det känns bra det här med fodret.

Tjing, tjing! Jag återkommer senare och hoppas på bra respons även ikväll. =)

Spyr snart på det här!

Publicerad 2012-08-09 15:23:40 i Vanlig vardag,

Det är helt galet mycket jobb att göra en hemsida. När informationen sedan finns på tyska, danska eller i bästa fall på engelska gör det inte arbetet mindre. Pust, suck och stön!

Nåja, inte klaga. Även om jag håller på att spy på hemsidan just nu blir den kalasfin och jag är bara SÅÅÅÅÅÅÅÅ nöjd.
 
Nu ska jag ner och ha lektion så det blir en liten paus från arbetet. Skönt!

Mycket jobb blir det

Publicerad 2012-08-09 10:56:13 i Vanlig vardag,

Det känns som att arbetet aldrig tar slut. Jag arbetar, arbetar och arbetar. Jag vet faktiskt inte hur många timmar jag lagt ner på det här nu, men det är superkul.

Min partner fick lite dåligt samvete över att han inte gjort lika mycket, men jag sa att snart är min semester slut och då kommer jag att ha mindre tid över. Han behöver inte vara orolig. Jag har förklarat hur MYCKET jag behöver honom.

Nu ska jag iaf fortsätta med hemsidan så den blir färdig. Jag hittade värsta bästa sidan att använda för att lägga upp sidan på också. Det är bara roligt nu!

Hemsidan snart färdig!

Publicerad 2012-08-08 23:58:47 i Vanlig vardag,

Japp, precis som jag skrev är hemsidan för hästfoder försäljningen snart färdig. Jag påbörjade den ikväll och jag är toppennöjd med vad jag åstadkommit så långt. Finns INGET mer att önska så här långt. Det är faktiskt till och med så att jag måste flytta min andra shop hit. Den här sidan var en miljon gånger mer lättanvänd och precis det jag hela tiden letat efter. Nu hittade jag det. Två-tre månader senare liksom.

Jag tror att jag har min kära kollega att tacka för att jag även körde igång med underkläderna igen. Bara hästmaten rullar på ska jag satsa lite mer på den igen. Just nu lägger jag all energi på foderdelen. När den väl är färdig (och jag inte har någon tid kvar typ) ska jag fortsätta med den.

Nu blir det en ridtur

Publicerad 2012-08-08 14:01:26 i Vanlig vardag,

Igår när jag skulle släppa ut Ante grimman vägrade han. Han sa: Våga vägra flughuva! Det slutade med att han får gå utan. Shit, alltså. Hästfan vann över mig. Han brukar aldrig tjura när han ska ut. Nu var hans öga rätt ok för dagen så han fick gå utan.

Nu ska jag ner till stallet och rida en sväng för att sedan åka iväg och sätta upp lite lappar ikväll. Hej foderförsäljning! Tjoho! Nu minsann ska Sveriges hästar bli ännu fetare. Haha, skämt åsido. Foder ska jag iaf sälja.

Om ni trodde jag var knäpp innan....

Publicerad 2012-08-08 10:19:37 i Vanlig vardag,

...så är det inget mot vad ni kommer att uppleva mig nu. Eftersom min svenska kontakt hos dem jag är återförsäljare hos gått på semester får jag ju helt enkelt lösa eventuella problem själv. Hmm.... Idag blir det att översätta den danska texten på våra produkter, tillskotten som vi även har, till svenska. Jag menar, hur svårt kan det vara. Google translate löser ju alla problem. Eller? ;-) Haha!

Jag tror att det blir bra. Jag fixar en back-up annars.

Att starta en business......

Publicerad 2012-08-07 21:18:09 i Vanlig vardag,

Snacka om att allt tar tid. Fick precis tag på min partner och nu är prislistan näst intill färdig. Bara ett enda pris som fattas för att den ska vara komplett. Förhoppningsvis är den sista delen färdig till imorgon.

Kvar att göra den här veckan är hemsidan, fixa så att vi kan skicka nyhetsbrev. Ordna lagerlokal (höhö planering enligt mig). Ev lägga ut annonser på Blocket, Hästnet och Bukefalos. Sätta upp broschyrer och lappar i lite fler stall. Kontakta vissa personer som jag talat med under helgen och skulle återkomma när jag fått broschyrerna. Det borde jag ju hinna.

Imorgon ska jag arbeta med att göra produktsidorna till hemsidan/shopen färdig. Jag måste också ta reda på lite saker om mina produkter som jag fått frågor om idag.

Tjoho, vad det är skönt med semster. Äntligen hinner jag arbeta på riktigt. =)

Nu är den här dagen slut

Publicerad 2012-08-06 22:07:26 i Vanlig vardag,

Jag är trött och utan internet. Nu tänker jag lägga mig. Fick in en förfrågan om att även ha lusern i sortimentet så det blir det också. Får se hur jag ska lösa det då med lagret. Jaja, en sak i taget. =) Nu blire iaf en film å sängen för min del.

Jävla oflytsdag.....

Publicerad 2012-08-06 13:30:27 i Vanlig vardag,

 Idag verkar vara en sådan dag som allt bara blir oflyt..... Suck, alltså! Brodchyrerna hade inte kommit. Från oh med idag har jag ingen bil i en par dagar. Och till sist så glömde jag internetmodemet i hans bil. Gah! Hur klantig kan man bli?????? Illa alltså. Nej, blir till att plantera om lite blommor och fixa i stallet istället.

Nu: mot Nynäshamn!

Publicerad 2012-08-06 09:06:57 i Vanlig vardag,

Japp, nu ska jag och Vson dra oss mot Nynäshamn för att hämta upp våran kompis. Sedan blir det arbete för hela slanten idag. =)

Jag hoppas broschyrerna dimper ner med posten i brevlådan. Då är det bara att tuta och köra!

P.S. Naturligtvis skiner solen idag, trots att det stod regn. Jag är ju ledig!!!!!

Avslutade kvällen med en rolig grej

Publicerad 2012-08-06 05:23:00 i Vanlig vardag,

Igår kväll avslutade jag med en rolig grej. Jag räknade ut hur mycket omsättning som krävs för min mål. Haha! Vi kommer att få arbeta ihjäl oss. Nåväl, båda är ju vana vid hårt arbeta so why not! Siktar man mot stjärnorna når man åtminstone trädtopparna.
 
Ingenting är omöjligt. Jag la ner delmålet i mindre bitar och bröt ner det till veckovis försäljning. Det är inte omöjligt. Bara vi marknadsför oss rätt är det inga problem. Skulle vi dessutom lyckas få en, eller två, större kunder är det kirrat och klart! Fördelen med hästfoder är ju att kunderna är återkommande. Med min nisch tror jag dessutom att det kan lyckas.

Imorgon börjar mitt nya liv

Publicerad 2012-08-05 21:53:57 i Vanlig vardag,

Vanligtvis brukar det heta så när någon ska gå ner de 10kg+ någon lagt på sig, eller sluta röka eller något annat som man vill bli av med. För mig handlar det kort och gott om att JAG PÅBÖRJAR NÅGOT JAG VILL GÖRA.

Jag vill göra något eget och nu känner jag att jag har hittat något jag behöver. Jag har världens bästa partner. Han är bara toppen. Ni anar inte hur bra han är. Nu bestämmer jag också att det kommer att vara så jämt. Friends forever liksom!

Imorgon får vi våra broschyrer. Jag är ju inte väntetypen. Väntläge finns inte inprogrammet i mig och ska vi göra något måste vi göra det NU. Det som känns lite oroväckande är att vi ännu inte gjort någon hemsida, ingen webshop, ingen det, det, det eller det. Vad ska vi då använda för att någon ska kontakta just OSS när vi väl hängt upp broschyrerna? Jag är smart, jag kommer på något.

Strategin håller på att bearbetas i min hjärna och jag har en plan. En tydlig sådan. Hehe! Inte ful på något sätt. Jag har helt enkelt funderat ut var glappet i hästfodervärlden finns och insåg att i MIN mat kan jag täcka upp det. Dock behöver jag en produkt från en annan tillverkare. Det blir ett helhetsupplägg inom den kategorin. =)

Lite ridning, sedan arbete trots semester

Publicerad 2012-08-05 16:10:07 i Vanlig vardag,

Vem sa att livet var en dans på rosor där man kunde vila fläsket? Inte var det jag iaf.
 
Nu ska jag ner till stallet. Idag blir det lite ridning på Ante. Han har ju envisats med att ta sig flugmasken och jag har inte hittat den. Jaja, inatt får de sova inne, men det kräver lite uppfyllning av spån och det har legat i min bil en vecka nu.
 
När jag kommer upp(red anm: upp är alltid hem till lägenheten) sedan måste jag jobba lite. Här går det inte att sitta på latarslet. Imorgon kommer bästa T tillbaka och då ska vi arbeta. Vi har MASSOR att göra. Vill vi sälja hästfoder gäller det att ligga i.
 
En av de första sakerna jag måste göra är att sålla de som inte vill köpa just mitt foder utan att bli irriterad. Det finns ju en drös andra aktörer på marknaden och det innebär att det finns konkurrens. Däremot äter inte RGBs hästar det fodret och jag menar med honom som grund. Hur svårt ska det kunna vara????
Jag har arbetat på det här med "alla kan inte köpa av mig". Det viktigaste är trots allt att fokusera på kunderna och kunderna är de som är intresserad av att köpa av just mig.
 
Jaja, först stallet och njuta av det fantastiska vädret. Imorgon är det aktivt arbete som gäller och förhoppningsvis få in någon ny kund. =)

Oj, vad mycket som behöver planeras inför kommade business

Publicerad 2012-08-04 19:19:35 i Vanlig vardag,

Det krävs massor med planering för det här med min och min kollegas kommande business. Hur gör vi med hemsidan? Webshop, eller inte? Hur lägger vi upp försäljningen? Vad ska vi köpa in utöver hästmaten? Ska vi ha två hemsidor? En för varje del, eller ska vi köra på samma sida?

Vi är redan överens om vissa saker. Till exempel vårat första mål som jag kom på. =)
Vi är även relativt överens om hur vi ska arbeta med det här på det stora hela. Det är lite finjusteringar kvar bara.

Båda tror på det här och vi tror att det kan bli toppenbra! Det är ju en bra början.

Akuten på Karolinska igen....

Publicerad 2012-08-04 11:07:56 i Vanlig vardag,

...tacksamt nog var det inte jag som varit där under natten. Inte för att det som känns bättre när det är någon annan. I det här fallet var det min mamma. =(
Hon var rätt risig när jag hämtade henne. Hon har fått någon infektion på något i magen. Illamående och jätteont. Usch då! Sedan när jag lämnat av henne åkte jag och hämtade ut medicinen. Nu undrar ju jag: Varför är apoteken stängda eller öppnar sent på helgerna? Får man inte vara sjuk då?
Jaja, DocMorris i InfraCity räddade mig än en gång.

Äntligen känns det som att det händer något

Publicerad 2012-08-03 22:51:28 i Vanlig vardag,

Nu känns det äntligen som att det börjar rulla på. Var på väg att beställa BHar idag, men sedan kom jag på att jag kan ta in beställningar och sälja så istället. Priset blir bra of course. Självklart som alltid! =)

Nu ska jag snart lägga mig och suga på karamellen att något hänt i rymden och äntligen börjar det ta fart.

Det kanske var den där dagen som jag gick på våran ramp(läs: långa, smala, svajiga planka) fram till containern och tänkte att jag inte vill arbeta. Alla vill ju göra något och när jag gick där insåg jag helt plötsligt att jag vill göra något eget.

I helgen åker papprena till SKV in och sedan kör vi. Vi innebär alltså jag och min toppensupervän. Nu finns det varken återvändo eller något att förlora.

Man ska tydligen vara ett geni och kunna allt...

Publicerad 2012-08-03 12:20:05 i Vanlig vardag,

Senaste två dagarna har jag spenderat med att titta på diverse saker att köpa från andra länder för att sedan sälja vidare. Idag insåg jag att man ska vara ett halvt geni för att komma igenom den byråkratiska delen av import. Herregud, papper hit och papper dit, tillstånd hit och tillstånd dit.

Jaja, nu kollar jag upp det också för att kunna fortsätta. Det känns fortfarande bra med det här och med min nya kollega ska vi nog kunna genomföra det hela.

Snart är det business som gäller, men först grillparty

Publicerad 2012-08-02 18:08:05 i Vanlig vardag,

Just nu är jag på väg till grillparty. Mina två senaste dagar har jag varit helt uppslukad av mina nya business som håller på att träda fram. Snart så..... =D

Tacksamt nog kom min supervän igår, visserligen har han redan åkt, men han kommer tillbaka. Bara för att vi klantade oss lite så missade vi att jag också hade kunnat åka över till Gotland i helgen. Piss, det hade varit superkul. Jaja, vi får ta det en annan gång. Han hakade på mina business och nu har vi värsta planerna på G. Se upp världen, säger jag bara.

Jag bara d-ö-r så snyggt!!!!!

Publicerad 2012-08-01 11:06:41 i Vanlig vardag,

Nu på morgonen satt jag och hittade en ny leverantör till mina underkläder. Hjälp så snygga underkläder det finns. Jag bara dör. Vill ha, vill ha, vill ha, vill ha.

Skickade en förfrågan till dem om de har större storlekar. Jag hoppas det. Nu är det ju direkt från tillverkaren och då borde det gå att fixa valfri storlek kan jag tycka. Hoppas, hoppas. =)
Ett urval av all de 455 Bhar som fanns att välja mellan hos den här återförsäljaren.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela