var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Besökt Sjöfartsmuseet

Publicerad 2015-01-31 13:34:34 i Vanlig vardag,

Jag inledde dagen med att besöka Sjöfartsmuseet. Det var intressant att se om en massa skepp och fartyg i olika karaktärer. En del roliga saker lärde jag mig också. 

Här är min kompis för dagen. 

Min favorit på museet var överlägset att läsa om utvandringen. 

Här är en skildring av hur det såg ut inne på en av båtarna M/S Kungsholm tror jag det var. 
Man kan ju tydligt se skillnaden på första, andra och tredje klass. 

Nu ska jag in på Universeum. 

Sitter i Göteborg - dagens turist-tips!

Publicerad 2015-01-30 14:50:24 i On the road, Vanlig vardag,

Nu sitter jag på plats i Göteborg. Trött som attans är jag, men det är inte konstigt då jag faktiskt bokstavligen jobbade över 300 timmar nu i januari. Jag har gjort lön och skickat faktura så jag vet med säkerhet att det är då mycket. 
Det har inte hunnit bli några foton än då batteriet dog lagom på flygbussen in till stan.  Nu bär det snart av söderut då jag känner att jag inte orkar göra någonting idag. Imorgon blir det ev Danmark, eller så strosar jag bara runt här i stan. 

Dagens viktigaste turist-tips är iaf att skaffa Göteborg city card.  Massor med rabatter och man får åka gratis kollektivtrafik. Dessutom var det gratis inträde till en massa roliga saker. På söndag tänkte jag mig universeum innan jag åker hem igen. 

Just nu sitter jag på espresso house inne i Arkaden. 
Nytt spännande resmål

Publicerad 2015-01-30 08:31:28 i On the road, Vanlig vardag,

Jag sitter ju här på Arlanda och funderar på nytt resmål. Varför ha tråkigt här i livet när man kan göra det mer spännande?

Jag hittade ju inte mindre än detta när jag väl tagit mig till Arlanda nu på morgonen. 

UNKNOWN! Kan det bli mer spännande??? Det kan ju bli precis var som helst i världen. 

Nä, jag kör nog på den. Helt spontant liksom. 👍😃
I promise you update.

Dagstur till Danmark

Publicerad 2015-01-28 22:48:14 i Vanlig vardag,

Jag funderar på en liten dagstur till Danmark när jag ändå befinner mig nära. Fredrikshamn är det som lockar mest eftersom det känns enklast att ta sig till från mitt boende. Alternativet är att åka Varberg-Grenå. Vad tycker ni? Jag har ju inte besökt någon av städerna så det kvittar liksom vilken jag väljer. Det lär ju bli bloggupdate oavsett resmål med bilder att dela med mig av sedan eftersom jag reser ensam och det blir mest uppdateringar de gångerna. 

Boende fixat

Publicerad 2015-01-28 16:43:58 i Vanlig vardag,

Nu har jag fixat boende till helgen. Det ska bli superkul, fast det inte blev som jag tänkt från början. Det känns jättetråkigt att det inte blev som det var tänkt från början. 
Jag ska kolla lite på vad jag ska hitta på under helgen sedan. Ni kanske har lite förslag på saker att hitta på i Göteborg?

Boka hotell

Publicerad 2015-01-27 17:12:56 i Vanlig vardag,

På fredag morgon bär det av. Det ska bli skönt för jag behöver verkligen lite semester nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på när jag åker ensam, men det löser sig. Vem vet. Det kanske dyker upp sällskap när jag minst anar det. 

Det är inte alltid lätt att vara jag

Publicerad 2015-01-26 23:09:10 i Vanlig vardag,

Om ni visste hur mycket jag varit med om skulle ni inte tro att det var sant. Det finns liksom inte ens en ände att börja i. Än har jag inte träffat en människa som kan förstå. Ibland berättar jag lite, men märker ganska snart att det liksom inte går att berätta mer. Det liksom räcker där. Det här har naturligtvis lett till att jag å ena sidan är en väldigt stark person och å andra sidan är en väldigt skör. Jag tänkte berätta om den sköra. Någonstans på vägen blev det nog så att jag blev tvungen att hålla andra människor på avstånd. Ni får liksom inte komma för nära, eller det får inte ens finnas en risk att ni kommer för nära. Då måste ni bort. Fort som attan. Det slår liksom slint i min hjärna och ingenting fungerar förrän hotet är borta. Hotet är egentligen helt obefogat då det enbart handlar om risken att jag ska bli sårad, besviken eller något annat i den stilen vilket man ju blir av väldigt få människor här i världen, men jag kan inte ta risken. Det är bättre att jag ser till att den personen försvinner bort snarast möjligt och just det har jag gjort igen.
 
Nu sitter jag här istället, medveten om vad jag gjort fast jag önskade mig något helt annat. Jag måste ändå säga att personen i fråga stod ut med mycket. Jag har liksom lärt mig tekniken med åren. Det gäller också att se till att alla andra svarar ja på frågan om jag är helt dum i huvudet. Allt för att gardera mig till fullo. Normalt sett är jag en ganska mentalt stabil person, men när det kommer till vissa saker går det inte. Det har till största del att göra med det jag skrev om att jag varit med om i början av texten. Jag måste alltid gömma mig. Gömma mig för när. När de kommer på. När jag ska bli "dömd" för något som hände för massor med år sedan. Det är alltid bara en tidsfråga. Sedan är allt igång igen. Allt tisslande, tasslande, pekande, hånande. Allt drar igång igen. Jag orkar liksom inte. Att sedan dra med en annan människa i det gör bara saken värre för mig. Det var mitt misstag och inte någon annans. Det är så när man en gång blivit offentligt "våldtagen". Man kommer aldrig ifrån det. Jag blir fortfarande iskall när någon nämner ordet, när jag läser det någonstans eller om det kommer upp i något annat sammanhang. Efter åtta år har jag inte kommit längre. Tyvärr! Det är så illa faktiskt. 
 
Nu blev jag rädd för vad som kunde bli med den här personen och nu får det vara så här. Det är synd att jag ska sjabbla bort en bra människa bara för det, men det är så och nu är det gjort. Jag får helt enkelt gå vidare som jag alltid gjort innan. Paniken jag kände i helgen är borta, men så även personen. Om jag är ledsen, ja, självklart.
 
Imorgon är en ny dag och jag får helt enkelt bara gå vidare. Det känns tomt och öde just nu, men jag antar att jag vänjer mig snart igen.
 
Jag har nog mer att skriva, men det får räcka för nu. Det är bara att konstatera att jag helt enkelt är rädd och inte mer än så. Det har bara med mig att göra och ingen annan. Jag vet att jag gjort fel och jag är fullt medveten om precis hur jag gör, men jag vet inte hur jag ska kunna göra något annorlunda.
 

Mycket bättre idag.

Publicerad 2015-01-26 19:06:20 i Vanlig vardag,

Jag mår mycket bättre idag.  Jag måste skriva ett inlägg för mig själv om en stund. Det jag inte kan säga i ord måste jag få skriva. Det var så det började med den här bloggen. När jag sedan skrivit ned sakerna är det som att terapin är färdig.  Det här får vara sista gången jag förstör för mig själv. 
Jag ska förklara det med ord här och kom ihåg att texten i slutändan är menad som min egen terapi och endast handlar om mig. Nu måste jag jobba lite. Inlägget kommer om en timme. 

Varför ens försöka

Publicerad 2015-01-25 17:31:11 i Vanlig vardag,

Det är lika bra att jag ger upp innan. Varför ens försöka? Det är liksom hopplöst för mig. Finns ingen framtid eller något att tro på. Andra har någon. Jag har aldrig haft någon. Aldrig på   Något ärligt sätt. 

Mycket jobb och tre planerade resor

Publicerad 2015-01-09 12:24:12 i Vanlig vardag,

Det blir mycket jobb den här månaden. Närmare bestämt 274 timmar. Kag vet att det låter mycket, det är det, men jag har lite framtidsplaner.  I februari har kag två resor jag önskar göra. En till Tyskland och en till Göteborg. Det kanske blir någon mer till Gbg. Man vet aldrig vad som händer. Sedan i mars vill jag göra ännu en till Tyskland. Båda Tysklandsresorna råkar vara till nästan samma ort, men det är en slump. En sak jag bestämt mig för är att jag kommer att lämna Stockholm till våren. Då har jag ordnat upp lite saker och får se var livet tar mig. Jag har vetat sedan jag klev av tåget i slutet på september att jag var på fel plats. Nu har jag snart fixat med allt jag behövt och sedan bör det iväg. Jag vill bara ha allt under kontroll först. 

Hemma efter semester!

Publicerad 2015-01-05 09:22:41 i Vanlig vardag,

Nu har jag haft en liten semester. Det var otroligt välbehövligt och skönt. Det kommer en liten resumé på den. Plus att jag har "oturen" att måsta åka på en arbetsresa om typ en månad. Woho! Tvunget är ju också att åka till Göteborg horse show i slutet på februari. Stackars mig!!! 😝
En plats som besöktes. 


Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela