var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Jag vet inte vem jag försöker lura

Publicerad 2011-09-30 22:16:58 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Jag trodde att jag hade kommit över det, men ack så fel jag hade. Igår stannade mitt hjärta. Det är inte likt mig att agera på det sättet jag gjort senaste tiden. Jag vet anledningen och den är tillräckligt god för att jag ska kunna forstätta på samma spår. Gentemot mig själv blir det däremot dubbelmoral. Jag har lovat mig själv att alltid, oavsett vad vara ärlig mot mig själv. Nu var jag inte det.

Det ska ganska mycket till innan jag inte ska våga. Faktum är att det är första gången jag kommit till det stadiet, att jag inte vågar alltså. Det är svårt när det inte är en själv som kan påverka för då står man där handfallen.

Igår ville jag så gärna gå bort och säga hej, ja, nu sa jag ju hej, men jag ville väl säga något mer. Nu vågade jag inte. Jag är så jävla rädd för att få ett nej. Frågan är vad jag var rädd att få nej för. Jag hade med 99% sannolikhet inte frågat något där risken att få ett nej ens hade kommit upp.

Egentligen det jag vill är att någon ska komma och säga: "Man var ju bara nervös, och man skulle plocka ner månen med ett litet blått snöre runtom bara man fick en chans till." Delen nervös kan ni hoppa över, det är vi alla till och från, men det där med plocka ner månen. Jag vill ha någon som skulle vara beredd att göra det och kan du inte tänka dig att göra det för mig. Ja, då är du inte värd mig.

Enträgen vinner, om det så bara är över sig själv!

Publicerad 2011-09-30 21:34:07 i Vanlig vardag,

Idag red jag bara Ante. Han har blivit helt suverän. Varje ridtur känns bättre än det förra och det är jätteroligt. Det som är lite svårt med honom är att det är så liten skillnad mellan det han inte lyssnar på alls och det han anser är alldeles för stark hjälp. Jag ska försöka förbättra formen överlag och få galoppen stadigare. Just nu byter han lite nu och då, speciellt fram och i högervarv. Det blir bättre det också. Nu tänkte jag på det jag vill förbättra och jobba med innan jag ska träna första gången.

Det jag sedan hoppas med träningen är att jag tillsammans med tränaren ska kunna ska en röd tråd. Jag vill verkligen kunna hitta tillbaka till ambitionen jag hade om att bli bättre. Senaste tiden har jag inte haft någon tränare och det med tränaren var nästan dödsdomen. Jag har varit utan honom förut och jag hittade aldrig någon bra. I brist nu på bra hopptränare hittar jag istället något jag hoppas ska vara en supertränare i dressyr.

Jag vet att Ante inte är någon framtida superstjärna inom grenen dressyr, men jag hoppas ändå att han ska kunna bli något och jag vill självklart träna för att tävla och givetvis är det enda jag är ute efter seger. Om jag inte kan vinna är det ingen idé att ställa upp i en tävling enligt mig. Seger är det enda som räknas. Allt annat är ett misslyckande för mig. Om jag inte vinner går jag hem och bokstavligen nöter in det som fattades för seger. Jag kommer tillbaka med ett nytt försök och vinner jag inte då, tränar jag enträget på det som inte var perfekt den gången. Så kör jag tills jag har min seger. Ibland kan segern vara över en själv också. Jag kanske bara måste vinna över mig själv om det så bara betyder att jag vinner genom att ställa upp, så har jag fått min seger genom att våga.

Jag blir så besviken!

Publicerad 2011-09-29 21:54:49 i Hästarna,

Idag hade jag bokat med en potentiell medryttare. Hon skulle komma kl 18 och vid fem kom jag på att jag glömt att skicka vägbeskrivning till henne. Då svarar människan att hon glömt bort. Vadå glömt bort? Hur fan kan man glömma bort att man bokat provridning för att bli medryttare? Idioter säger jag bara. Inget att ha helt enkelt.

Efter ridturen på Norton igår kändes det däremot inte som något lidande att rida även honom. Visserligen var han inte fullt lika fräsch som igår, men han är en gammal man och har haft lite trassel med benen nu under sommaren. Ridturen blev inte så lång. Mest galopp också faktiskt. Jag lät honom springa på lite och han tyckte det var jätteroligt. Det var till och med så pass att han hann tänka bocksprång. Det är inte ofta han är så busig, men jag blir bara glad om han tycker det är roligt.

Ante gick också superbra. Inte i början för då kände jag mig uppstressad över en sak och var väldigt spänd. Sedan när det som orsakade stressen försvann gick han superbra igen. Nu blir det nästan inga byten i högergalopp på långsidan. Bara något enstaka med frambenen.

Jag är riktigt nöjd med hästarna även idag. Nu känns det bra att ha lämnat stallet när jag putsat sakerna jag använde. Det är så mycket roligare att komma till stallet nästa dag och allt är rent, mjukt och i ordning. Jag vet inte om det är en gammal arbetsskada eller om det tillhör mina adhdtics(eller vad jag nu har). Ordning måste det vara hursom och träns och allt ska vara putsat. Jag lider verkligen när det inte är rent.

Provridning ikväll

Publicerad 2011-09-29 15:03:12 i Vanlig vardag,

Ikväll har jag en potentiell medryttare som kommer och ska prova Norton. Jag kommer inte ihåg riktigt vad det var för någon, men det blir nog bra. Kan omöjligt vara sämre än de jag hade i våras. Dottern var ok, men mamman var väldigt pantad och gjorde riktigt korkade saker. Jag ska rida Ante innan och hinner jag fixa med en hel del innan hon kommer. Tror jag måste ställa ut mer vatten för det är slut hela tiden och det är inte meningen. Lyckades glömma middagen på jobbet, men jag överlever nog. Hade det inte varit för att mitt kort inte fungerar hade jag kunnat handla något, men det är långt till en bankomat härifrån. Hoppas på ännu en superdag. Efter igår känns det inte som något lidande att rida Norton heller. Igår var han sitt gamla fantastiska jag igen.

Morgonstund har...

Publicerad 2011-09-29 06:15:44 i Vanlig vardag,

...ja, inte har det något med guld att göra. Trött som jag vet inte vad. Nu är jag på väg mot jobbet och jag slutar tidigt idag också. Ikväll kommer det en tjej som ska provrida Norton. Hoppas det är något som passar. Igår var han sjukt pigg och sådär mycket häst som bara han kan vara. Det är bra för då kan jag träna med honom också. Jag skulle gärna göra byten i varje och på igen. Så länge jag utvecklas spelar det inte så stor roll om det är i hoppning eller dressyr. Norton har fortfarande massor att lära mig, bara jag får rätt hjälp. De flesta tränarna svar bara och säger att det ser bra ut, men det ser alltid bra ut på honom.

Bloggen

Publicerad 2011-09-28 22:21:29 i Vanlig vardag,

Just nu känns det som att den här bloggen bara blir sämre och sämre. Jag är ledsen, men jag har helt enkelt inte tid att uppdatera oftare. Nu är det inte bara hästarna, jobbet och jag. Jag har liksom fler att tänka på och enda tiden jag får till är på kvällen eller på vägen till jobbet. Ni får stå ut.

Jag är inne i mina vanliga spår igen där jag kör på järnet och inte funderar så mycket. Ser hemmet en snabbis när jag sover och försvinner sedan iväg hela dagen och kommer åter vid nästa sängbesök. Det är väl bara att inse att det är så jag lever och kommer fortsätta leva.

Det är ok! Ni får vara avundsjuka på mig.

Publicerad 2011-09-28 22:12:19 i Vanlig vardag,

Mitt liv är bara så bra. Jag vet inte mycket om era och faktum är att jag på ett sätt inte bryr mig, men det är ju inte heller riktigt sant. Självklart bryr jag mig om alla er och att ni har det bra. Det jag menade var att jag orkar inte springa och gräva i småskit runt er.

Idag har jag jobbat och meddelade att jag kunde hjälpa till med hästen på lördag. Ni vet, det som gav lite bonus till träningen. Jag har också kollat att det är ok med min chef att jag gör det på min arbetsplats. Först kändes det lite jobbigt att åka dit eftersom jag har middag hemma klockan 17 och måste hinna med mina egna hästar, sedan till min arbestplats, fixa med hästen och sedan hem. Jag tänkte efter lite och insåg att just det att jag gör de grejerna, allihop, det är det som är skillnaden mellan dig och mig. Du hade nog någonstans insett att ekvationen är omöjlig, men i min värld går den ihop. Det är bara att bita ihop. Det som fick mig att bestämma mig för att det var möjligt var när jag tänkte på gångerna jag jobbat åtta timmar, kommit till stallet, gått över till grannen och hämtat hinderparken eftersom vi bara hade sex stöd i vårat ridhus. Hoppat mina tre hästar, vara färdig klockan 22 för att sedan bära tillbaka hinderparken. Jo, jag vet. Det är här någonstans ni inser att jag är galen. Det är ingen hemlighet, men om du tror att du blir bra utan blod, svett, tårar och slit. Då tror du fel!

Idag red jag först Norton och jag kan bara säga att jag nästan hade lust att gråta av lycka. Jag har fått tillbaka den där fantastiska hästen som en gång fanns. Efter skoningen förra veckan har hans vänstra ben bara blivit bättre och bättre. Nu när jag red kände jag att "powerkillen" var tillbaka. Helt fantastiskt!

Sedan red jag Ante och han är också helt fantastisk. Formen har på bara en vecka blivit en miljon gånger stadigare och han arbetar verkligen genom hela kroppen bitvis. Idag red jag mestadels bara rakt fram och försökte bibehålla formen. Jag jobbade lite med ställningen också och han vill gärna göra bananen och gå utåtställd, men jag försöker att bara rätta honom lite och rida på framåt istället. Han fick nya skor idag och det var så skönt för L i stallet tog in honom, städade efter hovis och släppte ut honom igen. Jag behövde inte ens fundera. Jag hann till och med glömma bort att hovslagaren skulle komma idag. Snacka om service! Jag är helnöjd med hästsituationen just nu kan nog inte önska mig något mer på den fronten.

Ännu en fantastisk dag!

Publicerad 2011-09-28 21:10:05 i Vanlig vardag,

Jag har haft ännu en fantastisk dag. Om en liten liten stund blir det en update, men först måste jag knalla till affären och köpa delar till lunchen imorgon. Ni får helt enkelt härda ut några minuter.

Idag ska jag fixa...

Publicerad 2011-09-28 06:25:20 i Vanlig vardag,

...det här med min kommande träning. Jag ansåg ju att det var värt att 'arbeta av' priset lite. Fast om jag ska vara ärlig känns det inte som att det är arbete riktigt. Om sanningen ska fram är det nog mer så att jag kan lära mig något. Har aldrig hållt på med dressyrhästar och ryttare. Jag har bara jobbat med hopphästar. Ska bli intressant!

Behöver en inneboende

Publicerad 2011-09-27 22:09:20 i Vanlig vardag,

Jag har en lägenhet och behöver en inneboende. Det är väldigt bra för den inneboende får ett eget våningsplan. Kanonbra! Fick reda på det litet sent så det är lite bråttom med att ordna allt. Det är väldigt nära Arlanda också så det är praktitskt ur många hänseenden. Gjorde en liten "annons" på fb och får väl se om jag får någon respons.

Lägenheten/huset ligger fint på landet, men ändå nära tåg och andra praktiska saker.

Några kloka ord på vägen

Publicerad 2011-09-27 22:02:25 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Life rules!!!
Tycker ni inte att det stämmer utan att ni hellre känner att det lutar åt att life sucks, då kan ni få byta liv med mig ett tag så ni inser vad som är värt något i livet. Ni kommer också att inse vad som är riktiga problem och vad som bara är småskit. Det är mycket bättre att ha riktiga problem för då blir livet mindre krångligt och konstlat att leva.

Mycket träning blir det

Publicerad 2011-09-27 21:27:13 i Vanlig vardag,

Idag har jag kollat lite till på lördag då jag skulle hjälpa min "framtida tränare" med en grej. Det var lite logistika problem som jag behövde lösa och nu tror jag att jag har gjort det. Sjukt taggad inför att träna för henne sedan. Jag vill inte berätta så mycket än. Det jag kan säga är väl att tränaren tävlat för gulblåa flaggan i år och jag har tittat på lite resultat och det var bra.

Idag tittade jag på Karin och Joy när de hopptränade för Mirre i ridhuset. Det är inspirerande att titta, men jag känner att jag kanske inte är så sugen på just den träningen ändå. Nivån Ante är på när det gäller hoppbiten kan jag nog fixa en del själv. Känns som ett bättre läge att träna bara dressyr för den (förhoppningsvis) braiga tränaren. Jag hoppas verkligen att det är den typen av träning som jag vill ha. Ibland blir jag irriterad på mig själv för att jag ska vara så kräsen och måsta ha det på ett exakt sätt. Varför kan jag bara inte stänga av och köra på slit och dra, se till att hästen böjer på nacken sättet? Det skulle vara så jäkla enkelt.

Ante behöver jag verkligen hjälp med och om han är som sin kära mor behöver jag mer proffesionell hjälp än den stora massan tränare kan ge. Det jag hoppas med den här tränaren är att hon ska ha tillräcklig erfarenhet att kunna lösa problemen som uppstår på ett bra sätt och att jag ska få hjälp med de väsentliga sakerna. Jag hoppas verkligen och jag kommer att bli så besviken om förhoppningarna inte infrias. På något sätt är det ju hoppet om min fortsatta ridutveckling som står på spel. Och vad ska jag göra om det försvinner?

Mina logistiska problem är snart lösta

Publicerad 2011-09-27 14:26:43 i Vanlig vardag,

Jag fick lite mycket på lördag. Nu bestämde jag mig för att fixa någon till mina egna hästar och själv lägga tid på min kommande träning. Det kommer att bli så bra. Jag behöver verkligen hjälp och jag vill fortsätta ha flyt med Ante. Nu har jag också bokat in några medryttarspekulanter och de kommer i veckan. Jag har min braiga vecka nu och slutar tidigt tisdag-torsdag. Så skönt! Ska passa på att njuta av mitt liv.

Nu alla dressyrmuppar. Titta hit! Ni kommer att bli avundsjuka.

Publicerad 2011-09-26 22:20:19 i Vanlig vardag,

Min tränare flyttade ju för drygt ett år sedan som ni kanske vet om. Efter det deppade jag ihop lite med ridningen för jag vet att det inte finns någon som kan ersätta honom. Nu har jag hittat lite hopp igen.

Där jag arbetar nu finns det en väldigt duktig ryttare tillika tränare och idag gick jag fram och frågade om jag kunde få träna för denna. Det gick för sig. Så jävla glad är jag. Bara det att få hoppet tillbaka gör livet värt att leva (så illa är det ju inte, men det kändes bra att skriva så).

Jag har lite mer att berätta, men jag återkommer när jag vet mer och vet vad jag kan skriva. Äntligen lite spänning igen i mitt liv. Som jag skrev i rubriken - ni kommer att bli avundsjuka! Alla ni som håller på med dressyr iaf. Själv är jag ju "bara" en hoppryttare, men jag vill vara bäst på allt jag gör och det enda som duger åt mig är det bästa.

Är på så bra humör just nu

Publicerad 2011-09-26 06:17:35 i Vanlig vardag,

Jag vet inte vad som hänt senaste tiden, men jag är på så bra humör, nästan hela tiden iaf. Nu är jag uppe och ska snart dra mig iväg till jobbet. Det är nästan så att jag till och med ser fram emot att jobba. Möjligheten att det är underbaraste Ante som just nu gör mitt liv kan det vara.

Har sovit hur bra som helst, men med tanke på att jag var ute precis hela dagen igår är det inte så konstigt.

Jag lovar er att jag ska försöka fixa en kamera i veckan så ni kan få lite bilder. Nu är det mest tiden som är problemet för att lösa det, men jag ska försöka få till något. Jag ska försöka tradera in ett par ridbyxor också, men jag har varit för snål för att handla. Vet inte vad som hände för de kostar ändå under 200 kr med frakt så det är görbilligt för ett par helskodda ridbyxor. Jag gör ett nytt försök idag.

Värsta bästa dagen!

Publicerad 2011-09-25 22:06:20 i Vanlig vardag,

Idag har varit en toppen dag. Den började med att jag V tog tåget till stallet och hade morgonfodring. Sedan satt vi och pratade med roliga L (lilla L) i en timme. Hon skulle egentligen åka på en gång, men vi hade alldeles för trevligt så hon blev kvar ganska länge.

Sedan klippte jag Ante. Han började se ut som en murvel och jag tycker inte om att ha fula hästar. Det har jag väl sagt förut? Nu är han snygg igen och han börjar se riktigt fin ut. Om jag gräver med fingertopparna kan jag ana att det finns något långt inne, revben alltså, men han är fortfarande fet. Nu när jag börjat rida honom kommer han att bli finare och finare. Redan nu har han börjat se lite snyggare ut i kroppen tycker jag.

När jag precis var färdig kom L tillbaka och vi pratade lite till. Vi är ett himla bra sällskap hon och jag. När hon åkte hämtade jag in Ante igen och red honom. Han är helt fantastisk och jag kan inte med ord säga hur mycket jag älskar den hästen. Det var jätteroligt att rida honom idag. Han börjar hitta sin form och man känner verkligen hur han jobbar igenom kroppen bakifrån och fram. Formen var mycket rundare än tidigare och vi börjar kunna kommunicera. Nu försöker han också att göra något när jag ber honom, men jag märker att han blir lite stressad och inte riktigt förstår skillnaden mellan hjälperna emellanåt. Det gör inget att det blir så. Då brukar jag bara klappa hästen och berömma för att den försökte och repetera samma sak igenom. När den gör rätt får den mycket beröm. Mitt upplägg brukar fungera och nu börjar det göra det även på Ante.

Norton och jag tog en liten sväng i skogen. Han tycker det är så roligt. Vi skulle bara skritta, men han hittar ju på egna saker så det blev både slängtrav, halvtrav, halvtskengalopp i en backe på lång tygel och sedan skritt hem igen. Norton var nöjd och glad och jag tror att det blev lite lagom för honom idag.

När jag ridit åkte jag med Karin och lämnade hunden sedan åkte jag och åt middag med Fanny och Micke.

Dagen har varit helt supertoppen och det är precis så här jag vill leva. Jag vill vara ute och jag tycker om att vara i stallet. Dessutom är jag social och vill umgås med andra. Det är väl bara att inse att jag är en hästnörd trots allt ändå. Längtar som fan till nästa gång jag kan rida Ante. Jag älskar verkligen den hästen. Han är en av de bästa sakerna som hänt mig.

Snart så

Publicerad 2011-09-25 18:58:45 i Vanlig vardag,

Har märkt att det är några som är väldigt intresserade av vad jag gjort idag. Ni får vänta en liten stund till på en update. Först ska jag iväg på middag med toppensällskap. Efter det när jag kommer hem ska jag uppdatera med vad jag gjort under dagen. Kan bara säga att den varit toppen och härligt väder har jag haft.

♥ Ante ♥ *Bilder*

Publicerad 2011-09-24 21:11:43 i Ante,

Idag red jag stjärnan igen. Stjärnan förstår ni väl nu är Ante. Han är min love. Nathalie var i stallet och skulle rida Olke. Hon var snäll och tog några bilder på mig och Ante när jag precis började. Han tyckte att det var konstigt att han skulle göra något på tiden som vi bara brukar gå runt och lulla på lång tygel. Vanligtvis har jag ett väldigt exakt upplägg på mina ridpass och de ser för det mesta väldigt lika ut. Hästar är vanedjur som vill ha lika rutiner jämt. Just upplägget när jag rider är att det är intensiteten i arbetet som är lika och jag gör liknande övningar i samma ordningsföljd varje gång.

Med Ante har upplägget blivit. Framskrittning först, sedan trav på fyrkanten där jag vill att han går rakställd framåt fram från skänkel till hand och i ganska låg form. När jag är nöjd med det går jag in på en volt och försöker få honom inåtställd med hjälp av yttertygel och innerskänkel. Det gör jag i båda varv och varvar med att rida på fyrkant mellan skänkel och hand rakställd. Sedan tar jag lite skritt. Efter det är det galopp och jag har samma upplägg på galoppen som med traven. Det här har varit upplägget i veckan och jag tror att det kommer att bli samma nästa vecka. När det här sitter fortsätter jag med lite svårare övningar och om jag känner mig själv rätt kommer det att bli lite öppna på voltarbetet som jag lägger till. Vi jobbar lite med att flytta sidvärts ett steg i taget i skrittpauserna just nu också. Tanken där är bara att han ska lära sig gå undan för skänklarna.

Det är så roligt att vara i stallet nu. Jag har dessutom hittat någon som inspirerar mig till att rida igenom och det är också någon jag vill pröva att träna för. Nu vill jag inte skriva något namn eller liknande förrän jag tränat, men jag hoppas verkligen kunna få till något på den fronten snart. Sedan min älskade tränare flyttade har jag inte tränat och jag tappade verkligen sugen. Nu har den äntligen kommit tillbaka och det var flera år sedan jag tyckte det var så här roligt att rida.Lite mat och sedan stallet

Publicerad 2011-09-24 10:33:02 i Vanlig vardag,

Nu ska jag iväg till affären och fixa lite frukost. Sedan ska jag åka iväg till stallet och jag tänkte rida på mina tottolottosar idag också. Igår red jag båda. Norton fick ett kort och lite lätt pass. Tänkte att det kunde vara lämpligt med tanke på hans hovar. Han var lite stel och kantig, men det är väl inte så konstigt när hästen är gammal och inte blivit riden på några dagar.

Ante gick bättre än tidigare dagar och jag vet faktiskt inte vad som hänt med hästen. Han är helt fantastisk helt enkelt. Idag ska jag fortsätta med samma som igår. Formen är ganska stadig nu bitvis. I veckan har jag jobbat med att rida honom på yttertygeln och få ställningen genom innerskänkel. Vid minsta lilla tryck på innerhanden när jag rider på volt i galopp byter han bak. Jag tror att ställningen kommer vilken dag som helst. Igår prövade jag att flytta honom lite för skänkel och han förstår vad som menas med hjälpen nu och det är kul. I trav börjar vi redan kunna ställa lite inåt med yttertygel och innerskänkel redan. Bara att njuta så länge det varar och går framåt.

Kära Gud, jag skulle behöva be om syndernas förlåtelse

Publicerad 2011-09-24 00:40:45 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Jag känner det ofta som att det finns en högre makt. Idag pratade jag med två personer och missade för första gången bussen från jobbet. Det var tur! Någon högre makt verkar vilja att jag ska fortsätta leva. Ganska exakt på minuten där jag brukar gå inträffade en väldigt trist trafikolycka. Jag är väldigt tacksam till den som talade i min hjärna och sa stressa inte idag, det är en bra dag att ta det lugnt och bara vara. Något i den stilen var det. Just idag vill jag tro att det var du Gud. (det kommer att behövas lite smör för kommande)

Jag tycker ofta att du är väldigt snäll mot mig. Det var länge sedan jag var i en kyrka nu. Närmare bestämt lite mer än elva år sedan. Nu vet inte jag om det räknas för jag var på en katolsk gudstjänst då och om jag ska tolka bibeln rätt, bibeln är ett svårt kapitel för mig eftersom jag inte öppnat den så många gånger om jag ska vara ärlig, men någonstans står det väl i ett budskap: Du skall inga andra Gudar hava. Min kunskap är faktiskt kraftigt begränsad inom området bibeln. Jag var åtminstone ärlig och står det inte någonstans: Du skall icke tala osanning? Här borde jag få pluspoäng för att jag kunde fullfölja ett bibelord.

Jag är också väldigt tacksam att du fixa en pastor som kunde skjutsa mig till tåget idag. Det var snällt att skicka en av dina för det ärofyllda uppdraget. Nu vet inte jag om han kom från dig. Det var det här med Du skall inga andra Gudar hava och jag fick för mig att han inte tillhörde din kyrka. Begår jag bibelbrott då igen? Jag vet inte, men jag känner mig oskyldig på den punkten.

Kan du förlåta mig Gud ty jag har pissade på din gräsmatta idag? Jag vet att det var fult, men du vet nöden har ingen lag. Det borde du väl förstå? Jag var åtminstone inte bajsnödig och jag har en förklaring. Det var för att staketet runt Guds hus var så bra. Du förstår jag hade reflexväst och om jag bara hade satt mig bakom en buske hade nästa bilist kunnat se mig och det vill jag inte.

Jag tycker att jag borde kunna få syndernas förlåtelse. Ikväll har jag druckit Jesu vita blod, det fanns inget rött tyvärr och jag har även ätit oblat, fast det stod mariekex på paketet. Känns konstigt att ett företag som tillverkar oblat inte kan stava, men så var det. Mariekex och oblat stavas inte ens liknande.

Snälla Gud, kan jag få syndernas förlåtelse?

IDAG FYLLER JAG ÅR!

Publicerad 2011-09-23 06:34:44 i Vanlig vardag,

Japp, idag fyller jag år. Jag funderade en stund på om jag skulle pröva gå på systemet och se om jag fortfarande behöver visa leg. Det skulle vara intressant att se, men nu ska jag sysselsätta mig med annat ikväll. Grymt sugen på att speeda till stallet först och rida Ante. Han är så fin mitt hjärta. Presenter går bra att lämna direkt. Om du inte har möjlighet till det går det även bra att lämna utanför dörren. Ha en bra dag alla! Det tänker jag ha.

En bra investering

Publicerad 2011-09-22 22:46:46 i Vanlig vardag,

Hittade precis det här och jag funderar på om det inte kunde vara en bra investering för mig. Ante har ätit upp hur mycket benlindor som helst för mig nu och jag skulle behöva sådana här för att slippa slänga så många och ha tre av varje färg. Vad tror ni? Är inte det en bra investerig för mig?

Jenny ♥ Ante

Publicerad 2011-09-22 21:22:59 i Ante,

Jag har ofta funderat över varför jag ens kom på tanken att betäcka MB. Hon har varken de bästa gångarterna, den bästa hoppkapaciteten, ridbarheten finns det mycket att önska om och hon är överlag alldeles för känslig och svår på det sättet.

Idag kom jag ihåg varför. Förut älskade alla att rida den hästen. Det kändes som något magiskt hämtat ur en askungefilm när man satt på henne. Även om ridbarheten inte är särskilt stor ger hon allt och lite till för sin ryttare. Hon gör allt för att hoppa banan felfritt och hon skulle även gå genom eld och vatten för din skull. Hon ger dig hela sitt hjärta.

När jag red Ante idag, fick jag samma underbara känsla. Tiden stannar och ingenting runt omkring spelar längre någon roll. Det är jag och hästen. Vi är ett och samma. De flesta som har ridit ett tag känner igen känslan av att vara ett med hästen. När det sedan kommer till att få sitta på en av de här två hästarna, det är något alldeles extra öppnas gränsen till den magisk värld och ett steg in något annat tas.

Det var därför jag betäckte hästen, för att återigen få uppleva en magisk känsla som inte går att beskriva med ord.

Sova och besatthet

Publicerad 2011-09-21 21:47:54 i Vanlig vardag,

Nu ska jag gå och lägga mig. Först hade jag inte tänkt skriva något, men jag tänkte att jag kunde göra ett litet inlägg. Idag putsade jag bara lite på mina hästar och åkte sedan hem. Det var väldigt skönt att för en gångs skull bara ligga i soffan och se på tv. Tv är ju inte min favorit annars. Efter bara en kort stund somnade jag och det var väldigt skönt.

Jag känner att jag börjar ledsna mer och mer på den här bloggen. Det som jag tror ändå var avgörande till sist var det här med stalkern. Hur kul är det egentligen att ha någons ex som är halvt om halvt besatt av att läsa vad man skriver? Läsa min blogg gör man väl för att man är intresserad av vad jag pysslar med. Det knäppaste av allt är att jag är totalt ointresserad av denna någon dessutom. Eftersom tanken på att lägga ner bloggen funnits ett tag är det så det lär bli snart ändå alternativt att jag startar en ny med annat namn, kanske. Om jag har lust då. Just nu känns det inte särskilt kul att hålla på faktiskt.

Trevligt sällskap i stallet

Publicerad 2011-09-20 22:16:46 i Vanlig vardag,

Glömde skriva innan om vilket trevligt sällskap jag haft i stallet ikväll. Både av kvinnligt och manligt kön. Sedan var jag iväg till ridhuset och tittade på hoppträning. När jag kom tillbaka var jag en sväng bort till garaget och fixa med en sak där. Pussde godnatt på mina hästar. Norton behöver lite extrafix med hoven nu också, men det piffade jag med innan jag gick till ridhuset. Jag är sjukt sugen på att vara med och träna nu. Innan jag knallar iväg på träning måste jag nog proppa hästen med lite kraftfoder så han får upp lite fart. Han är så seg och lat att rida. Yttersta anledningen är nog inte avsaknad av kraftfoder utan hans lite loja mentalitet.

Nej, nu ska jag lägga mig. Ikväll har jag inte sällskap, eller jo, på sätt och vis, men jag ska sova själv iaf.

Godnatt kära vänner!

Tjoho!!!! Nu är jag glad igen.

Publicerad 2011-09-20 21:40:03 i Hästarna,

Idag har det varit en bra dag. Jo, jag vet att den inte varit bra för alla, men för mig har den varit det. Snälla Lisa i stallet har hjälpt mig att fixa så att Norton har fått sko på sin hov där han hade tappsko. Inte nog med det. Hovslagaren insåg att det inte var så bra ställt med skoningen och fixade till även den andra skon. Först var vi inte överens om en grej, eller, rättare sagt lät jag henne göra som hon ansåg för jag hade inget vall eftersom jag inte kunde vara där och peka. När jag senare kom till stallet och var lite bekymrad över att ena hoven skulle vara "fel" kunde jag andas ut då hon ändå gjort det som jag vill att det ska vara. Toppen, vi var alltså överens! =)

Nu står Norton och avlastar det ena benet lite, men det är nog för att det är ovant. Han har haft för hög belastning på det benet innan, men nu avlastar han det benet och det beror nog helt enkelt på att han inte är van vid att ha mindre belastning på det. Han får stå lindad ett tag till så han får lite extra hjälp med stöd.

Ante hade lite ont i ena sidan av ryggen igår och idag var det bättre. Det var bara lite i muskulaturen på ena sidan. Han fick ändå vila för han har varit väldigt duktig i två dagar och kan tänka igenom det vi har gjort. Vila två dagar brukar få hästar att smälta nya saker och sedan sitter det. Får se hur jag gör imorgon. Är det bra väder kanske jag passar på att rida. Fredag kommer också att bli en vilodag för honom för då tänker jag inte åka till stallet faktiskt.Ante och jag ska med equus galoppera baklänges

Publicerad 2011-09-19 22:22:22 i Ante,

Idag red jag Ante igen och han är verkligen min stjärna ändå. Idag började vi prata samma språk. Det som kallas equus. Jag vet att de flesta inte fattar vilket jag menar nu och inte visste att det fanns ett språk som kallas equus. Genom åren som jag haft häst har jag stött på de mest underliga tränare. En del har varit bra andra har varit dåliga. Någonstans tror jag ändå att vi träffas av en anledning och att varje person jag mött har något som jag kan lära mig.

En av dem, som var riktigt dålig faktiskt, pratade om hästen och dess språk equus. Faktum är att det enda jag kommer ihåg, förutom pisken han gick med min spörädda häst bakom, var att han pratade om att galoppera baklänges och hästens språk equus. Kanske, om jag fortsatt träna för honom hade jag kunnat galoppera baklänges idag. Det är något jag fortfarande inte fått till, men en dag ska jag. Jag tycker att det verkar coolt att kunna det. Något egentligt användningsområde kommer jag inte på förutom då att jag tycker att det verkar coolt. Nu tolkade dessvärre den här tränaren och jag inte equus på samma sätt så någon fortsatt träning för honom blev det inte.

Jag har istället utvecklat mitt eget equus. I min värld går ridning ut på att vi kommunicerar, jag och hästen. Det innebär att jag prövar en sak, ser om hästen förstår. Om det är något specifikt jag vill att hästen ska göra och jag vill göra det på det sättet prövar jag tillräckligt många gånger för att hästen till slut ska utföra det jag vill. Då får den beröm och eftergift. Jag upprepar sedan samma sak igen och avslutar med samma sak beröm och eftergift. Idag till exempel ville jag att Ante skulle ställa vid ganaschen och inte böja på hela halsen. Jag gjorde då hjälpen som jag tycker är rätt och han fattade ganska snabbt. Nu blev det inte någon perfekt ställning, men jag fick en början på det jag ville och han försökte.

Jag fortsatte sedan med att hålla stöd på yttertygeln utan att få kontakt med munnen på innertygeln. Det är enda sättet att få hästen att gå i rätt balans på volt i början. Jag vill när hästen är i balans att den fortsätter ställningen på volten genom att gå runt innerskänkel. Hästen bibehåller då balansen rätt på bakdelen. När jag sitter och rider runt hästarna utåtställda innan jag får dem dit jag vill undrar nog folk vad fan jag håller på med. När de sedan ser resultaten blir de förbluffade. Jag fick även till lite i galoppen, men han blev trött redan efter lite galopp i vänster varv.

Innan jag avslutade passet återgick jag till att ställa lite i nacken, alltså att han ställer vid ganaschen, och han var mycket mjukare i munnen än han var i början av passet. Det här verkar passa honom och jag ska köra på samma spår. Med Ante är det lite knepiga att han både är lat och känslig. Ridpasset idag ledde åtminstone till hur jag får hästen att öka i skritt.

Ridpasset får 9 av 10 poäng. Hästen kändes mer lösgjord än han gjort tidigare och jag kände bitvis hur han verkligen jobbade genom kroppen. Han kunde också gå i en mer avslappnad form och drog inte bara upp huvudet så fort jag tog minsta lilla i tygeln.

Vi har dock en bra bit kvar innan vi kan galoppera baklänges, för jag vet inte ens hur man gör för tillfället. Andra krumelurer kan vi snart göra. Fortare än ni kan ana. Piruetter är ju min personliga favorit, men det beskriver vi en annan gång.

Bild från i våras.

Äntligen!!!!

Publicerad 2011-09-19 21:21:46 i Vanlig vardag,

Idag började äntligen något gå min väg. Tack, säger jag bara. Så himla skönt bara. Nu hoppas jag att det är några saker till som ska lösa sig också som jag väntat på.

Löser sig en sak vet jag definitivt vad jag ska göra och det ska bli så nice, men det är ett större projekt och kräver ett stycke flytt.

Just nu håller jag på med lite mindre projekt som kallas att tradera. En auktion jag sitter och väntar in just precis här och nu är ett par bandageunderlägg. Jag har insett att jag behöver lite fler(speciellt som det försvunnit för mig i stallet :o( ).  Sedan har jag några till som jag väntar in, men de slutar imorgon. Egentligen behöver jag inte mycket saker för jag har det mesta, men lite sårvårdsgrejer. Det är lite trist för andra verkar inte tycka att de behöver ett lager hemma och då lånar folk alltid av mig, de frågar först såklar, och jag svarar att "bara jag får tillbaka". Tyvärr missar de flesta det där med får tillbaka och det innebär att mitt lager sinar utan att mina hästar har skador, men men, trist, men jag kan leva med det.

Båda hästarna fick lite motion idag

Publicerad 2011-09-18 22:03:58 i Vanlig vardag,

Både Norton och Ante fick lite motion idag. Norton gick bara i skritt och travade lite grann med Micke som var på besök i stallet. Han har aldrig ridit Norton förut, men det gick riktigt bra. Norton knäpper gärna av i nacken om man är för hård i handen, men det var inte Micke och fick till en bra och avslappnad form. Det blev lite trav också. Nu har han fortfarande ingen sko och kan inte göra så mycket. Det var nog ändå roligt för honom att komma ut lite och bli lite borstad och pysslad och så.

Ante gick bättre än förväntan och han hoppade bara lite i början i skritten. Trav och galopp gick riktigt bra. Han gick inte emot skänkel lika mycket som han gjort tidigare i sommar. Samarbetsvilligheten var väl något bättre än normalt. Förra helgen när jag jobbade träffade jag en tränare som hade kurs på anläggningen och han berättade att hästar med Ladykiller ofta är lite så som jag beskrev Mongolidante. Det kan nog stämma personligen är jag verkligen inte förtjust i Landlord hästarna och Lasandos ger inte direkt optimalt psyke heller. Det är ju bara en personlig åsikt och baserad på de hästar jag sett efter de hästarna. Om jag då skulle välja någon av de hingstarna i stammen på min häst föredrar jag nog ändå Lasandos för de hästarna hoppar bra om inte annat (jag vet att man får Landlord med på köpet då).

Det man kan säga om Ante är väl att han åtminstone hoppar det som står framför. Idag tog vi stockarna som ligger på gräsbanan ofrivilligt två gånger när vi inte var överens om styrningen. Han har mycket idéer den killen. På slutet gick han väldigt bra och jag var väldigt nöjd när jag slutade. Det blir lite knepigt när han faktiskt är en ganska känslig häst och samtidigt är en latmask. Det gäller att hitta en bra balans mellan vilka krav jag ställer och hur mycket jag pressar på för att han ska göra det. Det kanske är att föredra att han är lite seg, mamman var tvärtom och jag vet inte hur många gånger jag bett till Gud på henne när det blivit lite tokigt. Tack och lov har hon blivit lugnare med åren.Precis fyndat på tradera!!!

Publicerad 2011-09-18 21:07:08 i Traderafynd,

Jag har påbörjat en fyndomgång på tradera igen och har redan fyndat en fleecejacka för 57:-. Det var en brun jacka från Pfiff och jag ansåg att jag var värd den. Dessutom fick jag den till ett bra pris. Jag sitter just nu och väntar på "mina" stövlar och just nu ligger priset på 305 kr.

Återkommer om en stund när jag fyndat lite mer. Ser också att butiken jag handlar från håller på att lägga in lite fler saker just nu.

Fynda ridstövlar!

Publicerad 2011-09-18 09:59:24 i Vanlig vardag,

Hittade en annons på Tradera om ett par nya ridstövlar av supermärke. Det fanns bara fyra stövlar som de auktionerade ut och ett par var i EXAKT min storlek på både foten, höjden och runt vaden. Just nu ligger priset på 2-3% av normalt butikspris. Det är helt sjukt. Jag ska åka till stallet snart och sedan åka hem och bevaka min lilla auktion.

Jag tittade egentligen inte på stövlar utan lite andra småsaker som jag behöver. Får jag stövlarna får jag väl börja bära dem mellan stallet och hemma för inte vågar jag lämna kvar dem i stallet så mycket som har försvunnit för mig där. Tråkigt när man tror att det är stallvänner man har, men i min värld stjäl man inte från vänner.

Vi kan bara hoppas att ridstövlarna faller in i min prisklass i slutändan. Skulle vara roligt att ha ett par igen. Nu vet jag inte om jag kan rida i ridstövlar för jag får så ont i foten. Mina superjodpurs måste jag tvätta dragkedjan på också. Det är tur att jag köpte både snörning och dragkedja på de jag har, men jag kommer aldrig att köpa ett par ridsjor med bara dragkedja för det kommer in grus och då fastnar den och går sönder. Rekommenderas inte i ett stall.

Vatten är strömförande!

Publicerad 2011-09-17 18:59:26 i Vanlig vardag,

Idag glömde jag vattnet på ett stund efter att det var fyllt i hagen. Tydligen i den här hagen blir det en jättestor pöl vid grinden, det upptäckte jag nu idag då. Det kändes ju lite jobbigt när jag efter det skulle gå och ta in hästarna eftersom det var väldigt besvärligt att ta sig ut i hagen.

Norton kom snällt och föjde med bort till grinden och Ante gick efter. Norton tyckte att det här med vattenpölen var dumt och försökt gå samma väg som mig, men det gick dåligt. En häst fick nämligen inte plats bakom vattenbaljan. Det innebar att jag hade grinden i vänster hand och ett stycke häst i höger som jag försökte dra framåt. Det gick sådär. Ante däremot hade inga problem med pölen och knallade rakt fram och ställde sig mitt i. Han verkade lite sugen på att följa med också. I mitt dragande för att få Norton framåt tappar jag ena grinhandtaget och det åker rätt ner i pölen.

Jag har aldrig sett en sådan kvick reaktion hos Ante någon gång när han fick sig en stöt genom fötterna. Det här ledde till att Norton blev lite rädd och hoppade till varpå han tar ett steg fel och ställer ner ena hoven i vattnet. Det ledde naturligtvis till att även han fick en stöt. Själv står jag och vickar på kanten till pölen men en, numera, backandes Norton.

Till slut lyckades jag få Norton att stanna kvar. Grindhandtaget med tillhörande tråd ligger fortfarande kvar i vattnet och leder ut ström. Tack och och lov att det är plast på handtaget för jag lyckades få tag i det utan att få på mig vatten. Snyggt det hade varit om även jag trampat i vattnet....

Vi såg nog ut som Humle och Dumle-klubben idag!

Ledig dag idag

Publicerad 2011-09-17 10:36:51 i Vanlig vardag,

Idag ska jag bara vara ledig. Det ska bli jätteskönt. Jag tänkte spendera första delen av dagen i stallet och har sällskap av L som också tänkte spendera dagen där. Så himla skönt att bara kunna vara.

Tidigare var problemet att det inte var någon i stallet och det var så tråkigt att vara där. Nu är det tvärtom att det är alldeles för trevliga människor och det är jättelätt att spendera alldeles för mycket tid där varje dag. Angenämt problem jag har.

Jag har en rolig sak att se fram emot lite och det har med en man att göra, men det dröjer någon vecka innan det händer. Igår traderade jag lite, men jag har inte köpt något ännu. Lite extrasaker som jag behöver. Bla lite sårvårdsgrejer. Förstår inte varför inte alla hästägare inser att man måste ha en del saker hemma. Sedan är jag snäll och lånar ut, men får man någonsin tillbaka? Nope, folk är dåliga på att lämna tillbaka, inte alla, men de flesta faktiskt.

Det ska bli trevligt med samma sällskap som igår sen. Har ofta sällskap på kvällen nu och det är trevligt!

This happened today

Publicerad 2011-09-16 21:15:35 i Vanlig vardag,

Idag har jag jobbat och det gick bra. Det var som vanligt. Tog mitt fordon och flyttade bajs från A till B. Sedan åkte jag till stallet och pysslade med mina hästar. Hovslagaren tyckte inte att han behövde masa sig ut till min häst och sätta på Nortons sko. Jaja, hans problem, eller just nu mitt och Nortons, men nu blir det hans problem också för han tappade iom det tre kunder.

I stallet blev det ganska mycket fixat, tyvärr upptäckte jag en tråkig sak också. Någon hade tagit en nosgrimma från ett av mina finare träns (GlenGordon) och denna hittade jag bland en annan persons grejer. Jag blir så jävla trött på att folk inte kan hålla fingrarna i styr. Ska man behöva märka varenda liten pinyl eller? Jag tycker inte det, men det är uppenbarligen ett måste. Igår eller förrgår hittade jag ju andra saker som "försvunnit". Imorgon ska jag gå igenom ALLA mina saker och jag hoppas verkligen att det inte är mer som är borta.

Nu väntar jag på "mannen" och han borde väl dyka upp snart hoppas jag.

Hallå, var är ni?

Publicerad 2011-09-15 22:17:48 i Vanlig vardag,

Ibland undrar jag vad som händer med er bloggläsare. Vissa dagar har jag så få(tycker jag då) och ibland har jag några fler. Just nu verkar det vara en ordentlig dipp, fast egentligen kanske det inte är det. Jag funderar just de dagarna på om det verkligen är värt att skriva samtidigt om jag rannsakar mig själv inser jag att min inspiration till att blogga är på noll just nu också.

Jag vet att jag ändå kommer att fortsätta skriva. Läsarna är som bonus och är ni intresserade av det jag skriver så läser ni. Jag läser ju inte andras bloggar och verkligen inte varje dag. Det innebär väl bara att ni har ett liv om ni inte är inne hela tiden och läser och det vill jag att ni ska ha, ett liv alltså.

Idag har det hänt så många saker

Publicerad 2011-09-15 21:05:37 i Vanlig vardag,

Preics som rubriken låter har det hänt massor idag. Jag ska berätta för er, men först måste jag upp på affären och handla lite mat. Just nu finns det varken lunch till imorgon, bröd eller ens mjölk. Det är lite jobbigt läge om jag inte skulle ta och knalla iväg.

Hungrig är jag nu också. Diskmaskinen måste tömmas för disken som var i fick jag köra om i morse. Jaja, jag ska berätta allt det andra när jag kommer tillbaka och kan stilla min hunger.

Svar på annonsen

Publicerad 2011-09-15 11:34:25 i Vanlig vardag,

Jag har redan fått ett svar som jag tycker verkar vara av intresse. Precis innan skickade jag ett svar tillbaka till den som svarat på annonsen. Vi kan hoppas att det är något bra. Jag sa ju att jag hade en plan och det här borde kunna vara något.

Jag har fått fler svar också och jag ska kolla igenom dem. Först ska jag städa lite och fixa här hemma så det blir rent och snyggt, för det behövs. Som ni vet gäller pedant eller helskitigt och det var pedant och är på väg till helskitigt och det vill jag inte.

Jag borde och jag borde

Publicerad 2011-09-15 10:16:26 i Vanlig vardag,

Idag har jag bokat tvättstuga och jag borde kanske gå ner och tvätta, men jag orkar inte. Jag är ledig hela helgen också och kan boka en ny tid någon gång då istället.

Snart ska jag till stallet och fixa lite. Idag ska jag passa på att sortera lite saker på loftet. Det tråkiga med det är att jag antagligen kommer att hitta fler saker som är "borta". Det är skittråkigt att behöva låsa in saker bara för att människor inte kan skilja på ditt och mitt. Jag tycker inte att det är så svårt att se skillnad på vad som är mitt och vad som är ditt. Kanske ska man behöva märka allt i stallet, men det borde inte behöva vara så.

Innan jag åker till stallet ska jag städa och fixa lite hemma. Det har blivit lite eftersatt då jag jobbat och varit i stallet hela dagarna fem dagar i rad nu. Lite uppfräschning så det är trevligt att komma hem igen och sedan är allt topp!

Ny annons utlagd

Publicerad 2011-09-14 22:02:20 i Vanlig vardag,

Så, nu har jag lagt ut en annons igen på hästarna och jag hoppas den här ska ge något. Jag har tänkt ut ett bra upplägg och jag tror att det kommer att fungera bra nu. Nu vet jag vad jag är ute efter och jag är tydlig med vad jag vill och är ute efter. Det här kan till och med bli bra. I några dagar har jag tänkt ut det nya konceptet och jag tror att det kommer att bli ett fungerande koncept.

Så känner du någon som vill vara medryttare på en trevlig häst har jag två stycken jag letar till just nu.

Bonde söker fru, Bonde söker bög eller Bonda söker lebb?

Publicerad 2011-09-14 20:00:38 i Vanlig vardag,

Nu ska jag sätta mig och titta på Bonde söker fru. Jag brukar inte se på TV, men idag ska jag göra det av två anledningar. Ett, jag vill se Pär-Ola Nyström och sedan hörde jag igår att en som jag känner till i området häromkring syntes tydligen på trailern till det här avsnittet.

Jag har funderat lite över det här programmets namn Bonde söker fru. Ett år borde det ha hetat Bonde söker bög. I år borde det ha hetat Bonda söker lebb. Eller, har jag fel? Är det rätt att kalla en man som är bög fru? Bonde är väl egentligen benämningen på yrket och har inget genus, men en Bonda söker lebb är ju ändå med. Visserligen söker hon en fru, fast om vi ska vara riktiga ordpoliser borde det heta Bonde söker partner.

Föräldrar i förnekelse?

Publicerad 2011-09-14 06:56:12 i Vanlig vardag,

Tycker det är synd att vissa föräldrar lever i någon form av förnekelse när det gäller deras barn. Nu gör kanske alla det lite, men just de som har någon sjukdom typ kleptomani. I slutändan är det ändå barnet som får ta smällen. Det blir väldigt impopulärt när det försvinner saker i skola, i fotbollslaget, i stallet och senare i livet på eventuell arbetsplats. Om nu personen i fråga ens kan jobba. Nu finns det andra åkommor än kleptomani också. Jaja, hinner inte fundera mer över det. Nu måste jag arbeta.

Hoppträning, det är bra att skylla på en man

Publicerad 2011-09-13 22:02:34 i Vanlig vardag,

Blev en sen kväll ikväll. Tittade som sagt på träningen som Joy var med på. Det var intressant. Nu tycker visserligen jag att det är dötråkigt att titta på cavaletti, men det är lite inspirerande att titta på när andra tränar ändå. Jag blir mer och mer sugen på att rida nu. Bara att sätta igång och jobba på den biten.

Den här träningen skulle passa en eventuell medryttare också och jag får väl jobba på den biten nu då. Medrytteriet alltså. Jag ska pröva att lägga ut en ny annons och se vad jag får för svar då. Jag har en idé på den biten nu som jag utarbetat ett tag. Den borde kunna bli till något bra i slutändan.

Nu sitter jag och är dödstrött, funderar på om jag kan få till någon lunch imorgon och om jag ens orkar gå och lägga mig. Ni får ta att det blir lite mindre uppdaterat på bloggen ett tag, men jag har ju talat om orsaken också. Det är en mans fel att den inte blir lika uppdaterad.

Mitt kinesiska dunderknark

Publicerad 2011-09-13 06:52:13 i Vanlig vardag,

Jag blev tokförkyld i lördags och när jag vaknade söndag morgon var smärtan i ena örat total. Då var jag glad att jag hade en burk med mitt kinesiska dunderpulver hemma. Jag började ta det lördag kväll när jag kom hem sedan har jag kört maxdosen på 9 kapslar per dag. Idag är jag bara lite snuvig och imorgon beräknar jag att jag är frisk igen. Det måste vara världens bästa "knark".

Senaste tiden har bara inte saker gått min väg riktigt

Publicerad 2011-09-12 22:39:22 i Vanlig vardag,

Jag känner verkligen att jag inte är så engagerad med den här bloggen längre. Inläggen blir inte så bra heller. Jag måste fundera vidare på mitt fortsatta skrivande här i bloggen. Snart händer det väl lite i mitt liv igen. Just nu går jag och väntar på att en sak ska hända och då blir det lite stiltje på andra fronter. Idag hade jag tänkt rida Norton första gången på evigheter, men nu blev det ju inte så. Istället satt jag och softade lite i stallet, lekte med hunden och sorterade lite av mina saker på loftet. Det är inte så roligt att skriva om det.

Imorgon måste jag hitta på lite saker att göra också för det lär också bli en lång dag då jag ska titta på träning på kvällen. Har jag tur är det någon i stallet och då kan jag rida Ante. Honom rider jag nämligen inte om jag är själv. Han är lite för stökig för det. Han är lite komisk den hästen. Ena L i stallet har hängt upp lite leksaker åt honom och han är den första häst jag ser som faktiskt leker med sina leksaker.

Jag får se hur jag gör med bloggen. Någonstans måste jag hitta tillbaka till det jag brukade skriva. Lite roliga inlägg med glimten i ögat. Senaste tiden har bara inte saker gått min väg riktigt. Typ hästar, utbildning och så vidare. En hel del har bara gått käpp rätt åt helvete känns det nästan som, fast så illa är det inte. Utbildningen kommer jag ju inte att kunna söka in till för jag hinner inte få betyg i mina ämnen som jag behöver och jag blev jävligt besviken faktiskt.

Nu blev jag besviken! =´(

Publicerad 2011-09-12 21:18:46 i Vanlig vardag,

Jag kom precis hem och satte mig vid datorn och blev lite besviken. Det är faktiskt så att jag hade sett fram emot en sak och nu var det inte så. Suck, men, men jag tror inte jag behöver vara besviken länge. Har en känsla av att den besvikelsen inte kommer att vara hela kvällen.

Hunden var med mig på jobbet idag och då måste han sitta ute i gäststallet medans jag jobbar. Varje gång vi har gått ut på rasten kommer han på att han vill sitta i en annan box än han gjorde innan den rasten. När han har sprungit in i den nya tittar han på mig med en tjurig blick som ett litet barn. Han gör exakt likadant varje gång. Imorse när vi gick åt gäststallhållet sprang han fram till M som jag jobbar med och tittade på mig och såg ut som att han sa: Jag vill hellre vara med honom! Nu sitter han ganska snällt i en box där ändå. Iaf när jag kom och hämtade honom för att gå hem trampade han rakt på kanten på sitt vatten så att hela skålen flög rakt upp på mina byxor. Jag blev väldigt blöt och det såg ut som att jag pissat på mig. Det var "sådär" roligt när jag gick upp mot bussen faktiskt. Det är ju inte direkt så att man drömmer om att kliva på bussen nerpissad. Jaja, jag överlevde.

Imorgon ska jag titta på Joy när hon är med på hoppträning och den här träningen kanske är något för mig också. Nu känns det väl lite halvdant att gå in och träna för någon som har varit ´ridskolefröken´, men jag har faktiskt ridit för henne förut. Jag kommer inte ihåg om det var bra eller inte, men imorgon ska jag titta och sedan åka med Joys snälla ägare hem. Jag fick skjuts av henne idag med och det gjorde mig lite happy!

Två dagar kvar

Publicerad 2011-09-12 16:01:55 i Vanlig vardag,

På väg till stallet nu. Arbetsdagen är precis slut och nu har jag bara två dagar kvar innan en dag ledigt och sedan hela helgen ledig också. Ska bli så skönt. På lördag har jag bokat med ridsällskap så då blir det tur ut med Ante och Norton. Imorgon skulle jag ha en som skulle provrida Norton, men jag får ställa in det för jag trodde han skulle fått på sin tappade sko idag när hovslagaren var där. Har lite tid att förspilla i stallet nu en stund fram till åtta så det blir kanske ett till inlägg när jag får lite tråkigt om en stund. Nu kanske jag får roligt sällskap i stallet och då blir ni utan-sorry!

Vissa morgnar

Publicerad 2011-09-12 06:41:53 i Vanlig vardag,

Ibland när man vaknar på morgonen inser man att man blivit lite klokare. Det är som att poletten trillat ner. Idag var en sån. Jag ska inte gå in på detaljer här och nu för så mycket tid har jag inte att skriva på nu. Ikväll kommer jag hem lite sent och jag kanske uppdaterar något under dagen om jag hinner och orkar.

Ångest när paniken infinner sig....

Publicerad 2011-09-11 17:45:35 i Vanlig vardag,

Jag vet inte om det är tröttheten, eller om det är något annat. Nu när jag satt här vid datorn fick jag värsta paniken över en helt galet sjuk grej. Löljigt egentligen, men paniken infann sig ändå.

Det blev sådan ångestattack att jag bara kände att jag måste fly. Det här fungerar inte. Jag kan inte göra så här. Varför utsätter jag mig för det? Senaste tiden har det varit om och om igen. Idag också tydligen. Det enda jag känner är att jag måste fly. Nu handlar det om en person och senaste gången jag träffade den här personen kände jag hur reserverad jag var och backade så att avståndet konstant var minst en meter. Det var faktiskt obehagligt att vara närmre.

Nu undrar jag lite var ångesten kommer från. Till stor del tror jag på osäkerhet hos mig själv och min rädsla för att vara misslyckad, vilket jag tycker att jag är i det mesta. Sedan beror den nog också på att jag känner att jag hela tiden är på gränsen av att ge mer än jag är beredd att ge. Det gör att jag blir lite rädd. Jag är rädd för att ge mer än jag är beredd att förlora och nu ligger jag på gränsen hela tiden. Sedan blir jag rädd för att göra/vara fel. Då tänker jag mig bara att bara jag är fel, helt enkelt. Sedan att jag ska ha passerat någon form av gräns för hur man ska vara.

Ni förstår. Ibland är det inte lätt att vara jag. Mycket tankar och idéer, som antagligen är helt onödiga att tänka. Nu ska jag gå och lägga mig i soffan en stund isället och hoppas att tvn kanske har något roligt att erbjuda.

En hel arbetshelg...

Publicerad 2011-09-11 17:16:54 i Vanlig vardag,

Den här helgen tog nästan knäcken på mig. Helgpassen är längre än veckopassen och det var väldigt jobbigt. Det är nog mest för att jag inte är van och jag måste ju kolla allting hundratrettielva gånger för att vara säker på att jag inte missat något.

Inte nog med att passen är längre. Jag har ju fått världens förkylning också. Det känns som att jag har feber, fast det tror jag inte att jag har. Ont i munnen får jag också, det som kliar i all hud, nu vet inte jag om det heter hud inne i munnen, men nu fattar. Sedan har jag ont i mitt högra öra och huvudet håller på att sprängas. Jag tror att det var dagens alla krämpor. Ont i kroppen har jag ju för jämnan nu för tiden.

Jag skulle nästan kunna döda för ett badkar att sätta mig i just nu, men något sådant har jag inte. Synd, för det hade varit så nice. Blir nog en liten lur på soffan för att sedan gå till affären och komma på någon mat att äta imorgon till lunch, middag idag skulle inte heller sitta fel.

Totally honestly

Publicerad 2011-09-10 21:10:55 i Vanlig vardag,

Nu är jag less på blahajinläggen jag gjort ett tag. Den här bloggen gjorde jag med ett enda syfte från början och det var att skriva om mig. Jag vet att jag är konstig ibland, det är vi nog alla, men jag vill berätta varför jag är konstig. Vissa saker är för svåra att berätta eller säga rakt ut. Det är sådant man inte pratar om. Då kan det vara enklare att skriva det i en blogg. Det lite dumma med bloggen är väl att andra än de som den är tänkt för kan läsa, men jag ska skita i det i framtiden. Nu tänker jag skriva vad jag vill och jo, risken att mina kommande inlägg kan inkludera andra människor kan finnas. Det kommer dock aldrig vara elaka saker, utan fortfarande handla om mig.

I torsdags och fredags var denne Mr X vid sin bil. I torsdags orkade jag inte gå och säga hej. För det första hade jag inget ärende ner dit och för det andra kände jag att jag inte behövde. Däremot slog vi lite vad jag och en annan om att han nog skulle komma dit även fredag, mycket riktigt, det gjorde han också. Han kan förresten inte kallas för Mr X längre här på bloggen utan han kommer nu att bli kallad för MM i fortsättningen. Skit sak samma, det här är inte relevant.

Det jag vill skriva om är mig själv. Jag stör mig på att han kommer dit nu. Jag vill ju typ vara i fred och när han är där blir jag störd på ett konstigt sätt. Nu för tiden stör jag mig inte så på att hans ex går in och läser min blogg. Lite skiter jag i det och antar att ju mer tiden går desto mindre kommer jag att bry mig. Det jag stör mig är det där med vara vänner. Vara vänner betyder för mig håll dig borta och jag vill inte ha något mer med personen att göra då. Det är enklast så, för mig alltså. Nu kan jag ju inte säga åt honom att han inte får vara där, för han har ju lika stor rätt att vara där som jag har att vara hos mina hästar.

Jag tycker att det är jobbigt, men antar att det kommer att bli lättare och lättare för varje gång. Nu har jag börjat hitta annat av intresse(man alltså) och när det gäller mig gäller "bytt är bytt och kommer aldrig åter" stenhårt. Jag viker inte en tum på det, men jag har inte bytt något ännu. Jag vill vara helt ärlig mot den jag träffar med mina avsikter och känslor. Jag är bara på god väg att gå över. Det är bara det att det går lite sakta.

För att vara helt ärlig mot er här kan jag erkänna att jag någonstans långt inne fortfarande har någon form av förhoppning när det gäller honom fast jag inte borde det. Jag vet inte på vad och jag vet inte varför. Det jag vet är att hjärnan säger nej, men hjärnan och hjärtat talar inte alltid samma språk. Dessutom vet jag att jag inte borde skriva det här i ett inlägg, men jag tänker skriva sådana här inlägg i fortsättningen för det var det som var meningen med bloggen och mitt sätt att bearbeta mina egna tankar. Om ni nu väljer att läsa är det på eget bevåg.

Händelser senaste tiden

Publicerad 2011-09-10 20:26:42 i Vanlig vardag,

Jag berättade i måndags att jag kanske inte kunde uppdatera bloggen så mycket ett tag. Det blev lite torsdag-fredag iaf. Igår kväll kom jag hem ganska sent och var upptagen med annat och kände helt enkelt inte för att skriva ett inlägg. Jag hade viktigare saker för mig.

Jag kan ändå berätta om dagen. Igår var den andra av mina lediga dagar den här veckan och jag tvättade först, som jag skrev i ett inlägg, sedan åkte jag till stallet. I stallet fick jag en del gjort. Om ni minns hagen jag hade sönder förra veckan, så är den lagad nu. Jag fick hjälp, eller rättare sagt frågade om hjälp, av Mr X. Han var schysst och snäll och hjälpte mig. Ibland är det bra med män! Nu finns det ström i hagen igen. Helt suveränt. Efter det kvällsfodrade jag och spenderade kvällen med att göra lunch till idag och imorgon.

Det var nå´t mer jag skulle berätta här också....hmmmm...ja, hjärnan är inte på topp efter 9 timmars lördagsarbete. Jaja, jag kommer kanske ihåg senare. Jag tyckte det var så mycket jag skulle uppdatera med, men det kanske är saker av mer privat karaktär och inget som jag vill dela med mig av på den här bloggen, som ju var tänkt för mina närmaste vänner, och där både kleti och pleti läser helt plötsligt.

Om att koda kod

Publicerad 2011-09-10 18:01:16 i Vanlig vardag,

Upptäckte idag att någon kod blivit skadad eller försvunnit när jag ändrade designen. Räknaren här på bloggen visade bara några få läsare, medan det andra stället som visar statistik visade på betydligt fler. Jag har åtgärdat lite snabbt och jag tror att det ska fungera nu, men om det inte gör det fixar jag det efter min lilla eftermiddagslur som jag ska ta alldeles strax.

Puh! Första arbetsdagen avklarad

Publicerad 2011-09-10 17:58:52 i Vanlig vardag,

Helgdagarna är lite längre än att jobba vardagar. Känns i kroppen kan jag säga. Jag tycker inte om att stänga heller för jag måste springa och kolla tre gånger att inget är missat. Ändå har jag ångest att jag ska ha missat något när jag går hem.

Nu ska äta lite middag och sedan ska jag däcka i soffan en stund. Det ska bli asskönt och jag är verkligen värd det. Ska uppdatera senaste tidens händelser lite senare. Jag talade ju om för er att det kunde bli lite mindre inlägg ett tag och igårkväll fanns det ingen tid att blogg till exempel.

Mot nya äventyr....

Publicerad 2011-09-09 15:01:52 i Vanlig vardag,

Nu bär det av mot stallet alldeles strax. Det blir en sen kväll där ikväll. Vanligtvis tycker jag om att vara färdig tidigt, men idag har jag "kvällen" och då blir det lite senare. Förhoppningsvis får jag sällskap av både en och annan när jag är där. Det är så hiskeligt tråkigt att vara ensammen i stallet.

Ridbyxorna lämnade jag där igår med någon form av förhoppning om att jag kanske skulle ta mig för att rida lite. Det hade varit en fördel att smygstarta med Norton, men skon hänger fortfarande på täckeshängaren i väntan på att få sitta fast på hoven igen. Om det blir ridning blir det Ante.

När jag kommer hem sen ikväll ska jag göra lunch till imorgon när jag jobbar heldag. Det kommer att bli supergod lunch imorgon och på söndag. Nej, nu är det dags att börja packa ihop och bege sig mot stallet. Snälla L har lovet att hjälpa mig med hästarna i helgen då det blir långa dagar att jobba helg på mitt jobb.

Fixat lite med designen på bloggen igen

Publicerad 2011-09-09 13:32:42 i Vanlig vardag,

Jag var inte riktigt nöjd med den snygga designen på bloggen. Själv designen var jag nöjd med, men jag vill att alla inlägg ska gå att läsa och det gjorde det inte med den designen. Nu har jag tagit en riktig standarddesign, men istället finns alla inlägg med att läsa. Till exempel om man klickar på augusti 2011 kommer alla augusti-inlägg upp. Med den andra designen kom kanske bara en femtedel upp.

Jag prövade först att byta till min förra design, men det var samma sak där. Därför bestämde jag mig för att ta den här standard-designen och sedan fixa och trixa lite med den själv istället. Nu hinner jag inte göra det just här och nu utan det blir ett senare projekt.

Alltså detta tvättstugeliv....

Publicerad 2011-09-09 11:03:50 i Vanlig vardag,

Japp, tvättstuga var det idag. Spännande, som vanligt! Jag kommer ner en halvtimme efter att min tid börjat och då står ett jävla pucko och trycker in tvätt i mina maskiner. Jag är ju inte sen på att högt och tydligt påtala att Jag har bokat de där maskinerna. Det lilla puckot vänder sig om och allt jag kan se är hennes fula jävla tofflor tillsammans med den extremt missmatchande kjolen och en korkad blick som täcker hela hennes ansikte. Hon svarar ....men efter en tiime... med någon form av brytning. Ja, svarar jag, fortfarande högt och tydligt, men klockan är bara halv! Hon tittar halvskrämt på mig, jag hinner faktiskt fundera på om det är för att hon redan lagt in sköljmedel som hon ser förskräckt ut. Någon annan går förbi och uttalar på ett för mig okänt språk en mening.

Jag fortsätter titta och undrar när hon ska fatta att -det är MINA maskiner-. Tror hon seriöst att jag tänker backa? Jag? Haha! Tror inte det va´. Den andra kvinnan kommer in i rummet igen och pekar på maskinerna bredvid. Hon var tydligen färdig och jag tar de istället.

Jag fattar inte problemet. Boka en tid för helvete! Håll tiderna och följ reglerna. Hur svårt ska det kunna vara? Även om man inte kan svenska måste man väl för fan kunna siffror och klockan.

Det är alltid krig i tvättstugor. Bäst tycker jag det var i förra där den ena en dag ledsnade på familjen "Ondskan" som bodde bredvid tvättsstugan och gick in och använde tvättmaskin och torktumlare som det behagade. En dag tvättade fröken Gunnar, jo, han kallades så i huset. Då behövde någon av Ondskan torktumlaren så de tog helt enkelt ut hans kläder och la de i en korg i väntan på att deras kläder skulle torka. När fröken Gunnar kom ner och såg det här fick han nog. Han tog helt enkelt deras kläder och bar de till sopsäcken där han slängde ner de lite fint. Nästa gång fröken Gunnar tvättade och tumlade sina kläder gjorde han en liten upptäckt när han kom ner och skulle hämta sina torra kläder. Kläderna var kvar i torktumlaren, men familjen Ondskan hade gått in och hämnats. De hade helt enkelt tagit luddet från tumlaren och lagt in medans fröken Gunnars kläder fortfarande var blöta. Vet ni vad som händer då?

Mycket att hinna med idag

Publicerad 2011-09-09 09:31:47 i Vanlig vardag,

Idag är det mycket på schemat. Mycket idag då betyder att jag även har tvättstuga och det är drygt. Det som är bra med tvättstuga är att man har mycket rena kläder på kort tid. I det här området är det så långt att gå till tvättstugan bara. Det är jobbigt. Sist var jag dessutom lite korkad och tänkte att jag inte skulle orka gå ner en sista gång så jag envisades med att bära upp blöta, astunga kläder. Det räckte med en gång för att jag skulle lära mig min läxa. Det är betydligt lättare att torka kläderna och bära uem sen.

Efter det blir det stallet och ikväll har jag kvällsfodring. Jag passar nog på att fixa med lite annat också. Uppe på loftet har jag spritt ut mig väl och har saker över halva golvet där just nu känns det som. Jag funderar också på om jag ska ta och motioner humle. Dumle har fortfarande tappat en sko så han får väl vila idag också. Skulle ha varit bra om hovslagaren hade hört av sig och kunnat slå på skon igen.

Igår var jag och tittade på hoppträning och blev faktiskt lite inspirerad till att rida.

Mycket på min lediga dag

Publicerad 2011-09-08 20:56:16 i Vanlig vardag,

Idag har jag gjort väldigt mycket känns det som. Först hade jag sovmorgon som jag skrev tidigare. Sedan åkte jag och Vson till stallet. Fixade lite med hästarna och motionerade Mongolid 1 dvs Ante. Han var en latmask som vanligt.

På kvällen sen åkte jag med en jag jobbar och tittade på när en annan jag jobbar med hopptränade med sin häst. Hon som hopptränade hade beskrivit det som att de brukar skena runt, men det såg jättebra ut.

Nu sitter jag här och tycker att det är lite kyligt, men det gör inte så mycket när man har någon som kan värma en.....

Tog mig en sovmorgon idag

Publicerad 2011-09-08 09:56:03 i Vanlig vardag,

Det var riktigt skönt att ta sovmorgon idag. Igår kväll satt jag uppe alltför länge, men vissa konversationer är svårare att avsluta än andra. Det här var en sådan som är svårare. En del personer är för trevliga helt enkelt. Som tur är var det här en ledig dag och jag kunde ta sovmorgon. Nu har iofs den här personen gjort att jag har gått och lagt mig mycket senare än jag brukar flera dagar nu, men jag vänjer mig väl snart.

Idag står det på schemat att hämta torv till hästarna. Vson ska med och han brukar hjälpa till med det, inte att hämta, men att torva boxen sedan. Till Norton ska jag försöka få till någon bädd tänkte jag. Har provat det förut och då kan man ha spån ovanpå. Tror att det kommer att passa honom och sedan blir det ljusare i boxen.

Imorgon blir det stallet sent för jag har kvällsfodringen. Det känns bra. Lördag och söndag är det jobb från tidiga morgonen till ganska sent. Många timmar blir det, men Vson ska hjälpa mig då också.

Kommer inte ens i andra hand längre

Publicerad 2011-09-07 22:27:33 i Vanlig vardag,

Alltså, jag känner verkligen att jag inte är så ambitiös med den här bloggen just nu. Finns som ingen energi över till det. Sedan har jag ingen inspiration över till att skriva heller för den delen. Just nu finns det andra viktigare saker att göra. Bloggen kommer inte ens i andra hand. *Lär ju hålla en dag eller två*

Det kommer väl tillbaka antar jag. Inlägget som Vson skrivit ska jag lägga in imorgon. Det kan nog bli lite intressant. Vi var ut på en lång nattanad ikväll, eller vi går inte så långt, det är mer så att jag går runt på ett fält fram och tillbaka och han springer av sig någon form av dampenergi som han har över. Han blir helt överlycklig när han fattar att vi ska dit på kvällen.

Det var effektivt!

Publicerad 2011-09-07 19:35:25 i Vanlig vardag,

Koffein-chocken jag gav kroppen i morse var toppen och verkligen effektiv. Jag känner mig inte alls lika trött som jag varit tidigare kvällar och ikväll behöver jag inte heller känna ångest för om jag inte lägger mig i tid. Imorgon har jag ingen tid att passa.

Det ska bli så skönt att bara slappa lite också. Imorgon måste jag hämta lite torv till pållarna och jag tänkte göra ett litet lager när jag ändå håller på. Skönt att ha lite hemma, även om jag bara hämtar 200 meter bort. Jag fick en förfrågan om ett Vson inlägg och han har tänkt lite på det och ska ta över skrivandet alldeles strax.

Koffein-chock!

Publicerad 2011-09-07 12:53:15 i Vanlig vardag,

Idag kör jag på koffein-chock för kroppen. Pallar inte att vara så trött som jag var måndag och tisdag. Nu känner jag mig mycket bättre. Morgonen inleddes med 4 dl extremstarkt kaffe och sedan har jag fortsatt med två fejkRedBull. Det var lite lagom för att uppnå normal pigghet. Hur trött jag än är när jag slutar är det bara att tänka på att jag har två dagar ledigt sen. Tyvärr öser det ner idag, men det är väl bara att hoppas att det slutar snart. Det räcker med vatten nu.

It´s killing me!

Publicerad 2011-09-06 19:05:50 i Vanlig vardag,

Idag är jag verkligen hungrig, trött och halvdöd. Tisdagar is killing me! Jag fattar inte vad det är med den här dagen. Jag har ju vilat hela helgen dessutom. Det måste ha blivit någon mental spärr helt enkelt. Imorgon är det sista dagen ledigt innan jag får två dagar ledigt och det ska bli så nice. Det är skillnad på att vara ledig mitt i veckan och vara ledig på helgen.

Tisdagar är också en väldigt viktig dag. Det är nämligen Housekväll då. Enda gången jag ser på tv på hela veckan. Fast det är ofta något anant typ fotboll eller annan skit just på Housetiden. Det suger! Vem vill se det liksom?

Nej, nu ska jag äta, vila upp mig inför tv-tittande och fundera på var min man är.

Irriterande

Publicerad 2011-09-06 12:54:53 i Vanlig vardag,

I morse skrev jag ett inlägg, men det har försvunnit. Väldigt irriterande faktiskt. Ikväll tänkte jag att Ante ska få motion. Norton tappade en sko igår och måste vila idag. Fast jag vill bli färdig i stallet tidigt då jag har annat att göra sedan. :-P

Om det inte blir så....

Publicerad 2011-09-05 20:51:03 i Vanlig vardag,

....mycket uppdaterat närmsta tiden. Beror det kanske bara på en enda sak. Jag är helt enkelt upptagen. Med en man faktiskt. Nu vill jag inte gå in på detaljer här för vi vet ju alla hur det gick förra gången. Inget vidare liksom.
Bättre att vara lite hemlighetsfull och så kan ni fundera lite istället. Nu vet ni ju ingenting istället. Det är nog mycket bättre.

Det kanske blir lite uppdaterat på rasterna på jobbet och så för då är jag kan jag ju skriva lite, men övrig tid kan det bli sisådär ett tag. Det kanske ändrar sig dag för dag iofs. Män verkar ha en förmåga att "just nu känns det...." och det varierar kraftigt från dag till dag.

Nej, nu ska jag kila vidare. Har ju som sagt inte tid för det här utan har viktigare saker för mig med en snygg man. =)

Skönt med kort vecka

Publicerad 2011-09-05 09:57:32 i Vanlig vardag,

Den här veckan blir kort för jag är ledig torsdag-fredag och jobbar helgen istället. Sedan är jag ledig nästa torsdag igen. Det känns helnice. Nu ska jag jobba vidare och tänka att när dagen är slut är det bara två dagar kvar till 'helg'.

Började med att fucka upp mitt ansvarsområde

Publicerad 2011-09-04 21:14:37 i Vanlig vardag,

Ja, idag blev det en heldag i stallet. Det var jätteskönt som jag skrev innan. Först var det korvgrillning med "Stalldrängen", L&L. L&L är väldigt flitiga i stallet och stora L har med sig Drängen ofta. Det är helt suveränt. Vi borde ha fler drängar. Förstår inte var alla är någonstans.

Sedan gick jag ner och släppte mina hästar i "träsket". Det är en del av hagen som jag haft stängd. Nu var jag ner och kontrollerade den och hjälp vad med jobb det är därnere. Om man skulle fixa iordning de två hagarna skulle det kunna bli kanon. Det är en helt igenväxt hage bredvid träsket också. Jag fick en suverän idé om det när jag var därnere, men jag verkar ju spruta idéer numera om saker både till höger och vänster.

Avslutningsvis, efter att ena mongoliden(Ante alltså) fått damp efter träskbesöket och bokstavligen jagat hunden ut ur hagen. Båda sprang tokfort. Det blev lite halvspännande en stund. Jag känner liksom Antes mamma och hon har jagat ut mer än en hund ur hagen och det var inte vänligt.

Slutligen, bara för att dagen ska bli som en vanlig dag för mig, hade jag sönder en del till hagen när jag precis hade snyggat till hagen färdig. Det jag avslutade med var att han sönder det här. Det var dumt! Helt tappad bakom ett flöte är jag ju inte så fixa det skulle inte bli några problem. Trodde jag. Ett nytt verktyg har precis blivit uppfunnet och det kallas miniskiftnyckel.

Sådana verktyg har vi inte i stallet, men jag tänkte ju att Mr X kunde vara min räddare i nöden. Inte heller det gick, för han gjorde annat. Synd! Idag hade jag behövt en man. De har ju som fler verktyg oftast.

Det mest tragiska är väl att jag blev tilldelad ansvarsområde hagarna idag. Hur snyggt är inte det att fucka upp det på en gång?

Så skönt!

Publicerad 2011-09-04 16:43:33 i Vanlig vardag,

Ligger på en bänk i stallet och njuter av lugnet. De som aldrig har haft häst förstår inte känslan av att bara kunna vara utan stress eller måsten. Borde väl egentligen göra mitt nyvunna åtagande och se över vad som behöver göras med hagarna, men inte just nu. Det blir nog bara de sista höpåsarna, stänga till träskdelen av hagen och sedan bege sig hemåt.

Bara för att ni inte ska tro att mitt liv på något sätt blivit ospännande!

Publicerad 2011-09-04 10:40:53 i Vanlig vardag,

Sista tiden har det väl inte hänt något. *funderar* Med sista tiden, mitt liv och så, så räknas ju tydligen kanske bara typ igår då. Och svaret på den frågan är: Jo, igår hände nog inget speciellt. Det är lugnt - den som söker skall finna. Nu söker ju inte jag, men finna verkar jag ändå. Som en liten tvättsvamp är jag.

Söndagsmorgonen däremot startades upp med polisförhör via telefon. Nu har ju inte jag gjort något förutom att dela med mig nu på morgonen. Alltså jag vet inte, vad det är med mitt liv?

Jag behöver varken ljuga eller överdriva. Mitt liv ser helt enkelt så här ut. Det jag inte fattar är när ska jag hinna med allt viktigt som jag måste göra? De stora sakerna som jag måste fixa med, som jag borde gjort för länge sedan. Nej, jag har fullt upp med att leva i någon form av actionfylld såpa. Actiondrama kanske man ska kalla det för. Drama har vi märkt att det finns gott om i mitt liv också.

Inte konstigt att jag blir stalkad. Vem vill inte vara som mig liksom? Ja, jag vet, jag är allas eran stora idol. Det finns en stor skillnad mellan er och mig, och det är att jag är jag här i nuet. Ni andra lever någon annanstans och är den ni borde vara. Pröva att bara vara du, om inte annat bara för en dag. Jag funderar inte ens längre vad andra tycker om mig. Jag har inte tid helt enkelt. Jag har fullt upp med att blogga, bli stalkad, arbeta, hinna åka till stallet och kolla att hästarna lever, ett polisförhör här och där, hinna bli utsatt för bedrägeri, vara sjuk och ligga på sjukhus och ehh, sjunga karaoke. Jag kan räkna upp en massa saker till. Ni fattar poängen liksom. När mellan alla dessa saker ska jag hinna fundera över hur jag ska vara? Det går inte. Det är bara att vara som gäller för mig. Take it, or leave it!

Måste bli bättre vissa saker=projektvecka

Publicerad 2011-09-04 09:46:12 i Vanlig vardag,

Jag har funderat lite på det här och kommit fram till att jag måste bli bättre på vissa saker. Efter ett litet samtal här på morgonen har jag kommit fram till att jag måste bli bättre på att lita på min magkänsla. Jag borde ha kört på den häromdagen. Nu känns det ju inte alls bra.

Tänk om man skulle pröva att köra på den under en vecka. Undrar om man kan öva upp själva känslan så att den blir bättre och bättre? Skulle vara intressant att veta. Rent spontant är det två saker jag kommer på då som jag inte skulle ha gjort om jag lyssnat på magkänslan.

Hmm....den ena grejen var faktiskt av rädsla som jag inte gjorde det. Den andra saken är jag så jävla less på så det kvittar vad magkänslan säger.

Jag ska ändå köra ett projekt den här veckan och bara köra på vad magkänslan säger. Hårprojektet som jag pratade om innan blev jättebra och jag är helnöjd. Mitt hår också faktiskt! Den är nog bra att köra på projekt. Hårprojektet blev lite annorlunda mot utgångsläget och så kanske det blir med magkänslaprojektet också. Det är väl bara att vänta och se.

Vill ha lite underhållning

Publicerad 2011-09-03 22:44:16 i Vanlig vardag,

Egentligen borde jag följa guruns råd, men jag vet inte om jag har lust just nu. Det var vettigt, det var det. Han har koll på livet, eller, egentligen vet jag inte det, men han har koll på det jag behöver ha hjälp med. Nu är det så att jag kanske tycker att hans råd är tråkigt i just det här fallet och att jag istället följer mitt egenvalda dåliga råd.

Jag funderar helt enkelt på att lösenordsskydda bloggen. Rådet från honom handlade inte om det direkt utan mer indirekt. Nu är jag ju lite finurlig och givetvis ger jag ALLA möjlighet att få lösenordet, med lite detektivarbete såklart. Lite som en skattjakt! Det är underhållning för mig. Att se om de klarar av uppgiften. Lösenordet är ju dessutom barnsligt enkelt och faktiskt lite töntigt, men jag vill se om ni är intelligenta nog att få ta del av min blogg. Den ena tror jag är det, men inte den andra. För den ena har jag inte lyckats klura ut vem det är än. Resten har väl redan fått det tror jag.

Sedan undrar jag ju också vem som gått in och röstat på mitt förra lösenordsskydda bloggen-inlägg och röstat på ja, så länge jag får lösenordet, men som jag sagt innan. Jag ser inte vilka som röstar eller när det har blivit röstat. Det stör mig, men det är faktiskt rätt att det är så. Det skulle vara fult av mig att göra på något annat sätt så att jag sett vad ni röstat. Den här bloggen är ju ingen diktatur, även om jag gärna skulle vilja.

Snygga vs fula människor

Publicerad 2011-09-03 20:57:12 i Vanlig vardag,

Ok, kvällen inleddes med att jag såg Miss Piggy. Nu vet ju inte ni vem Miss Piggy är, men det är någon som uppenbarligen bor på sträckan mellan mitt hem och dagens arbetsplats. Miss Piggy är den enda person jag någonsin faktiskt tagit kort på och skickat till någon annan för att hon är så ful. Inte ful kanske, men hon är verkigen Miss Piggy. Båda gångerna jag sett henne har hon ju dessutom haft rosa kläder på sig(och knallrött missmatchande läppstift)

I övrigt så, jo, något fanns det väl att titta på, men medelåldern var väl typ lite mer än dubbelt upp på mig. Nöjer mig med det jag kunde titta på ändå. Något är alltid bättre än inget. Så det duger. Hely klart potential. Måste glömma "you know who" och potenital för det? Ja, jag vill nog faktistk påstå det. =D

Nu ska jag fundera på vad kvällen har att erbjuda i övrigt. Tragiskt nog känns sängen otroligt lockande redan nu och då är klockan ändå bara nio. Jag vill inte riktigt erkänna det, men jag har sovit en stund mitt på dagen också. Illa va?

Ni fattar inte hur roligt och skönt det var att vara i stallet idag. Den där känslan av att bara vara här och nu uppstod. Vågar jag rida imorgon? Så rädd att jag ska bli helt slut igen och vara helt knäckt hela veckan istället. Måste ta en ordentlig funderare.

Inga fula människor tack!

Publicerad 2011-09-03 14:58:11 i Vanlig vardag,

Nu ska jag åka iväg. Idag hoppas jag på att det inte kommer att vara några fula människor när jag ska jobba. Fula lär det iofs vara, jag kanske istället ska uttrycka mig som att jag vill ha några snygga att titta på. Det är mycket roligare då.

Om det är 50 pers borde det rimligtvis finnas något att titta på kan jag tycka. Något, iaf. Nu vet jag sedan tidigare att man aldrig kan ställa några krav. Fast om enda kravet jag har är att det ska vara snyggt att titta på är det ju inte så svårt. Det är ju mycket värre om det dessutom ska vara trevligt, ha en hjärna osv osv. Bara snyggt, borde inte vara så svårt.

Having a nice time!

Publicerad 2011-09-03 14:10:59 i Vanlig vardag,

Idag var första gången på länge som jag hade riktigt trevligt i stallet. L&L var där och vi fixade med lite annat runt omkring och stallägaren kom och gjord iordning ridbanan också. Det kanske kan bli lite ordning snart. Imorgon får jag se hur ridbanan ser ut.

Igår kväll var jag så sjukt trött att jag somnade redan klockan nio, om den ens var det. I eftermiddag jobbar jag och det ska bli kul. Det är ju inte på mitt vanliga jobb. Imorgon blir det stallet mitt på dagen någon gång innan klockan ett. Då ska jag rensa bland mina grejer upp på loftet. Jag skulle ha gjort det redan förra helgen, men då gjorde jag lite annat istället.

Grejen med att det var så trevligt i stallet idag var nog för att vi bara "va" när vi var där. Helt avspänt och fridfullt.

Jag hade ju ingen lust. Varför ska jag då svara?

Publicerad 2011-09-02 20:07:38 i Vanlig vardag,

Det är nog så att jag är en av de bästa personerna på att skifta färg. Röd är jag naturligtvis när jag är arg, eller det kanske är svart jag blir då. Äh, skit i färgerna. Jag gör häftiga skiftningar åt både höger och vänster. Det fick jag talat om för mig idag också. Det ar en som skrattade åt att jag vänt om helt om en sak på bara några dagar och tyckte jag var så rolig. Jag är nog så också.

Idag fick jag ett telefonsamtal som jag inte svarade på. Jag hade ju ingen lust. Varför ska jag då svara? Nej, precis, jag struntade i det. Jag kan tala om varför. Personen i andra änden av luren beter sig som en jävla kärring. Sur för fan ingenting. Precis som en kärring, eller så som män beskriver kvinnor när de är arga för något de inte alls förstår. Skillnaden i just det här fallet är väl att jag är kvinna och förstår varför den andra blev arg. Det var för att den inte fick träffa mig personligen. Men hallå, jag har ingen lust, eller kan inte. Det funkar inte smartass.

Sedan fick jag ett sms som jag inte visste om jag hade lust att svara på. Nu gjorde jag det ändå, men det kändes inte så viktigt. Jag orkar liksom inte hålla på. Någonstans har jag tappat lusten på vägen. Den här personen verkar tro att jag ska finnas tillgänglig när den har lust. Men hallå? Världen fungerar inte så, varken om man är man eller kvinna. Någonstans måste man ta och ge ungefär lika. Nu har den här personen som passerat gränsen för vad jag tycker är roligt. Ok, ja, jag svarade, men jag bryr mig inte längre. Får jag inget svar tillbaka gör det mig sak samma. Don´t give a shit about it. Jag började faktiskt den här sms-konversationen, men det var enbart för att jag ville be om ursäkt för att jag betett mig lite illa. Jag hade inte för avsikt att fortsätta. Det var med Mr X, så då kanske ni förstår varför jag inte orkar hålla på.

Däremot har jag hittat något annat som jag tycker är intressant. Väntar lite på det nu, men då krävs det att internet gör en uppryckning och inte dampar som det gjort nu hela kvällen. Funderade lite på att åka iväg en sväng, men jag börjar bli galet trött och väntar dessutom på ett telefonsamtal snart.

Värt et eller?

Publicerad 2011-09-02 16:58:39 i Vanlig vardag,

Sitter och funderar på om det verkligen är värt et. Tror nästan inte det. Orkar inte lägga ner någon mer tid och energi nu. Det är tur att jag har en guru nu. Han är bra! Mycket klok människa som ger vettiga svar. Han verkar inte vara tillgänglig dagtid, men det är ok. Råden man får av honom är värt all väntan, fast om sanningen ska fram är det ingen väntan egentligen. Bara en känsla av väntan. Det är nog så att det bara är Gud som kan vara tillgänglig dygnet runt och av honom får jag ändå inga råd så det kvittar ju. Jag tror jag kör på vänta och rådfråga guru.

Fredag! :-)

Publicerad 2011-09-02 10:02:07 i Vanlig vardag,

Skönt med helg igen. Visserligen ska jag jobba lite imorgon, men så skönt att vara ledig.... Imorgon blir det stallet på morgonen för jag tog morgonfodringen. Jag funderar på om jag ska stalla in mina hästar idag, men jag ska höra hur resten ska göra först. Nej, nu är rasten slut och vi ska fortsätta jobba.

Hur ska jag göra nu då?

Publicerad 2011-09-01 20:03:09 i Vanlig vardag,

Sitter och funderar på hur jag ska göra med en sak. Tycker att det är lite svårt. Jag vet faktiskt inte alls hur jag ska formulera det.

Imorgon kan jag skriva och berätta vad, när och hur jag gjort, men inte ikväll. En del saker känns så jobbiga, men det blir bäst så här. Måste bara rådfråga min nya guru först. Vi har ju hörts varje kväll, men nu vet jag inte var han är. Kan han tröska månne tro? Jag som behövde ett råd nu. Dessutom är han sjukt rolig. Jag får väl helt enkelt vänta. Hunden ska ändå rastas och så och klockan är bara åtta än.

Imorgon börjar jag lite senare och även om jag tycker de här dagarna när jag slutar tidigt är toppen ska den där sista halvtimmens sova på morgonen bli glatt välkommen. Det trista är väl att dagen blir längre på eftermiddagen istället och jag slutar senare.

Måste rådfråga guru innan jag gör något åt det jag ska formulera. Jag kanske ska promenera med hunden och se om tiden passar bättre senare. 

Jag ska erkänna en sak nu

Publicerad 2011-09-01 18:10:34 i Vanlig vardag,

Det är inte ofta jag erkänner saker, men ibland liksom händer det. Här på bloggen har det blivit en del trots allt och jag tycker att det är ganska bekvämt att skriva. En av anledningarna till att jag började var att jag ville att ni andra skulle få se världen från min sida sett. Kanske få lite mer förståelse för att jag inte alltid är på topp och av vilken anledning, men det var då.

Sedan efter en månad eller två blev det mer någon form av terapi. Min blogg är mitt place. Vill du inte läsa vad jag skriver, så låt bli. Jag kommer aldrig att tvinga dig. Du kan aldrig veta vad jag kommer att skriva imorgon för det kan vara precis vad som helst.

Bloggen tycker jag har givit mig en mer positiv bild av omvärlden. Jag ser saker ur ett mer positivt perspektiv. Tidigare tycker jag att jag var mer negativ och att jag såg saker mer negativt, men det har nog också med att jag mådda lite dåligt att göra. Idag känner jag att jag kan blicka framåt och försöka gå vidare med mitt.

Personligen om jag skulle beskriva mitt liv skulle det bli "ganska dött och tråkigt". Nu vet inte jag om ni är beredd att hålla med, men det är min syn på saken. Jag tror ju dessutom att ni alla andra har så spännande liv (och perfekta).

Det jag idag ville erkänna hade egentligen ingenting med texten jag nu skrev att göra utan jag ville bara tala om för er att jag hittat en annan blogg som jag tycker är helt suverän. Det är min idol-blogg faktiskt! Sveriges Snygggaste Bonde

Om andra

Publicerad 2011-09-01 06:19:48 i Vanlig vardag,

Senaste tiden har jag fått information om andra som jag kanske egentligen inte vill ha. Det är i klass med smärre misstag som folk gjort, men vad spelar det för roll? Jag har inget behov av att på något sätt använda det här mot dem eller sprida det vidare. Vad spelar det för roll liksom? Gör vi inte alla misstag? Däremot kommer jag må skitdåligt om det jag fick reda på igår stämmer. Jag hoppas inte för där finns risken att jag då måste berätta för en annan. Nu är jag inte säker ännu och jag hoppas att det inte är så.

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela