var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Utanför komfortzonen

Publicerad 2014-06-30 15:23:18 i Vanlig vardag,

Igår var jag utanför komfortzonen big time! Det sjuka är att utanför komfortzonen finns SÅ mycket att uppleva. Jag lärde mig något väldigt viktigt om mig själv. Jag måste försöka få mindre fördomar. Alla säger nog att de är fördomsfria, men hur det än är har vi alla egna fördomar. Jag vet inte varför jag helt plötsligt sket i att strunta i om de jag haft. Jag antar att det var lite slumpartat. Känslan jag fick tillbaka var enorm och jag upplevde en av det bästa dagarna någonsin i mitt liv. Ni borde pröva själv!

Vad har gjort att du hållt något tillbaka idag? Jag gissar att du kommer på åtminstone en sak. Släpp loss lite och lev! Pröva med det lilla idag.

Praktiska saker vid utlandsflytt

Publicerad 2014-06-30 11:01:43 i Vanlig vardag,

 Nu sitter jag och äter frukost, snart iaf. Jag har inte börjat med en ännu. Det blir lite annorlunda dygnsrytm här, men min kropp verkar klara det bra.

Idag blir det en tur bort till shoppingcentret för att köpa lite mat och öppna bankkonto. Det är liksom lite av en förutsättning för att kunna få lön. Det blir nog bra. Kontrasten från en gårdag i flum-flumstil och en dag som är mer seriös och jordnära är ganska stor, men det blir bra. Lön vill ja ju ha och mat att äta behövs.
 
Ikväll blir det jobb. Jag har stängning på uteserveringen, men eftersom det verkar vara hyfsat kallt och molnigt lär jag kunna gå hem rätt så tidigt iaf.
 
 

En HELT galen dag!

Publicerad 2014-06-29 22:23:40 i Vanlig vardag,

Idag har jag sammantaget gjort mer galna saker än jag tidigare gjort hela livet. Det var helt sjukt!
Jag blev uppringd av en av männen vi spelade biljard med hela kvällen igår och han undrade vad jag skulle göra. Normalt sett lämnar jag inte ens ut mitt nummer, men nu kändes helt ok den här gången. Sannolikheten att jag skulle få det jag fasar för ett "Ska vi knulla"-sms är helt obefintlig.
 
Det här var den sjukaste dagen på länge. Det fanns inget annat val än att släppa på hela komfortzonen.
 
1. Vi grillade med två för oss nästan okända män och vi blev uppvaktade på ett sätt som en kvinna önskar. Snacka om skillnad mot svenska män. Tror aldrig att jag kommer att återgå till en svensk man igen.
 
2. Åkte båt (läs:gummiflotte) och det var också helt insane.
 
3. Fiskade på en privat brygga=vi var där olovligt! Ägarna kom hem efter typ 20 min och jag kände att detta är en väldigt liten by=jag spelade som att jag varken kunde svenska eller engelska.
 
4. Vi åkte båt fram till ett utländskt fartyg och chauffören till vår båt frågade en ur besättningen som stod och fiskade om han inte kunde sälja svartcigg till honom. Av samtalet förstod jag att det inte fanns några cigg att köpa, men vodka. Hahaha! Helt galet!

5. Fortsatte åka båt och här slog det nog slint någonstans. Vi åkte under bryggor och körde som galningar. Körde vidare in i någons båthuset och muppade oss, antagligen inte helt tillåtet det heller, men oj, vad roligt vi hade.
 
6. Åkte hem en sväng till männen och fick för oss att viskulle spela lite basket, ja, jag vet. Lite annorlunda mot båtturen. Även detta slutade i kaos då basketbollen hamnade på bordet från grillningen och vinglasen (som vi druckit juice ur) gick i tusen bitar.
 
7. Kände oss lite trötta, så de extremt artiga männen frågade om de skulle skjutsa hem oss i båt eller bil. Vi valde naturligtvis båten. Hehe!
8. Åkte mot vårat Place och kom på halvvägs att vi ju kunde svänga över till Stathelle, ni vet, mitt över vattnet utanför vårat köksfönster. Sagt och gjort styres båten dit. Här blev det en öl och kaffe Baileys för min del. Det fanns en liten bar och man parkerade båten precis utanför. Vi hörde en av "våra" män spela gitarr och sjunga lite.
 
9. Fortsatte hemåt. Även här spårade det ur och vi är numera stolta besökare av ett fyrtorn. Jag betvivlar att det är lagligt att vistas däruppe. Vi hade dock sjukt kul!!!!
 
Vad har ni andra gjort?
 
 

What ever makes you happy!

Publicerad 2014-06-27 23:18:03 i Vanlig vardag,

Jag är fett happy, men det är jobbigt att inte kunna dela med sig till alla. Det sista fick bara L veta. Det är iaf exakt det jag önskat och drömt om. Det är ju bara att konstatera - fundera aldrig för mycket. Bestäm dig för vad du önskar och låt det ske. Förr eller senare händer det du önskat.

Jag har övat i två år nu och jag måste säga att
jag blivit duktig på att önska och sedan släppa fokus. Nu är (nästan) det jag önskade i hamn. Resten kommer!

Känner mig lite småkriminell

Publicerad 2014-06-26 22:01:31 i Vanlig vardag,

När jag åkte tåget mot flygplatsen igår (vilket jag även var alldeles för sen till för att jag prompt skulle köpa skor) råkade jag sätta mig i komfortzonen. Man ska betala extra, men jag är alldeles för snål. Vet ni känslan av att tjuvåka när man inte får? Den är skön......

Idag köpte jag vin på taxFree. En liter mer än man får ta in i Norge. Det tycker jag att jag var värd efter att gå fått visa leg. Ser jag verkligen ut att vara under 20? Nåväl, "smugglade" gjorde jag iaf. När jag skulle gå ut genom tullen ser jag att det finns två utgångar, en för de som har tull att deklarera och en för de som inte har det. Jag gick naturligtvis genom den sistnämnda. Återigen utan att skämmas gick jag direkt vidare och sitter nu på tåget, i komfortzonen. Hehe! Ja, ungefär här slutade också min "kriminella" bana.

Nu ska jag återgå till att vara ärlig igen.

Lärorik tid!

Publicerad 2014-06-26 17:34:56 i Vanlig vardag,

Nu sitter jag på Arlanda på vägen tillbaka. Det var en nyttig resa. Jag såg väldigt tydligt vad jag reste från. Det sjuka är att jag fått affirmationer hela tiden. Det var helt sjukt faktiskt. Snacka om att universum talat direkt till mig. Hur ska jag lyckas våga detta? Jag brukar inte känna rädsla eller osäkerhet, men även solen har sina fläckar.

Jag har lärt mig så otroligt mycket de senaste månaderna. Några inre vinster har jag vunnit. Jag har gjort saker jag är mindre stolt över. Ibland måste man möta djävulen också. Vinsten, trots att jag fick slåss för min rätt, hette att jag var oresonabel. Spelar man på fel bräde måste man ibland ta fram fel gubbar att spela med också. Nåväl, jag lärde mig något även av det. De som du har mest respekt och nästan lite rädsla för är inte värre än de på samma plan.
En sak till jag lärt mig, är att det är svårt att vara chef och ansvarig för något. Det svåra ligger inte i att leda arbetet utan i att hantera de som är dåliga. Jag kan erkänna - jag gjorde det dåligt, och nej, jag har inte kommit på hur jag ska bättra mig till nästa gång. Jag hanterade situationen dåligt det vet jag. På flera plan, men jag lärde mig något och vill göra det bättre till nästa gång. Vi får se vad som händer. Jag har ett ypperligt exempel att studera och det tänker jag göra.

Nu ska jag på planet. Imorgon kommer nog ett häst-inlägg! Jag luktar tydligen både katt och häst idag har jag fått höra.


Ni får ursäkta min blick, men det är liiite svårt att fota med en häst på varje sida.

Längtar tillbaka!

Publicerad 2014-06-25 22:50:37 i Vanlig vardag,

Jag vill redan tillbaka. Det här var ett lidande. Sitter med världens bästa L några och det var så roligt att träffa henne. Jargongen oss emellan och hennes gliriga kommentarer har jag saknat. Det är liksom som att en del fattas utan henne. Resten av mitt hjärta är kvar på andra sidan. Nu är det ju mindre än en månad tills hon kommer till mig så vi ser snart igen.
I övrigt vill jag bara tillbaka. Vissa saker saknar jag mer än andra. Tänk imorgon kväll ÄR jag tillbaka. Så skönt. Jag kommer antagligen att gråta en del på vägen tillbaka också. I slutändan blir nog allt bra. Allt blir som det är menat. Jag kände mig filosofisk när jag satt på tåget, men det är bara ord och tankar i mitt huvud.

Nej, nu ska jag ladda inför morgondagen.

Min plats på jorden

Publicerad 2014-06-25 18:21:57 i Vanlig vardag,

När jag väl pallrade mig iväg idag mådde jag skit. Jag har gråtit ett antal gånger på vägen. Det är av helt sjuka anledningar egentligen och ni kan nog inte ana. Jag är förvånad över mig själv.

När jag startade denna resa med att åka hit hade jag en plan. Jag upptäckte rätt snart att den inte skulle hålla. Istället ändrade jag mig och bestämde mig för att jag gjorde det här för mig själv. Jag sa innan jag åkte att vad som än händer behöver jag den här tiden och inom mig gjorde jag upp att det skulle bli en tid för att se vad jag vill i livet. Egentligen har jag redan hittat det. Den enda som nog fattat är L. Hon ska möta mig på flygplatsen ikväll och vi har båda saknat varandra. Jag har faktiskt aldrig haft en sådan vän förut. Jag kan berätta mer om vad L har betytt för mig de senaste två åren en annan gång. Just nu vill jag faktiskt längta tillbaka till paradiset. Lite känns det som att jag lämnaded helvetet på jorden och fann paradiset.

En av anledningarna till att jag grät idag fascinerade mig mest. Kan jag verkligen känna så? Jag önskar att jag har guts att säga något den här gången. Det är nog ömsesidigt från bådas håll, men jag vet också att jag skrämmer många. Det fungerar dock inte i längden med någon jag skrämmer. Nej, nog för nu. Kl 20 sitter jag på planet och då ska jag berätta om en av mina senaste strapatser och vad jag gjorde mot den jag i min hjärna döpt till lilla apan.

Bokat resa

Publicerad 2014-06-25 07:55:26 i Vanlig vardag,

Nu har jag bokat resa. Det blir en snabbvisit till Sverige. Jag är ju typ sista minuten-människan. Varför bokade jag inte för en vecka sedan? Jaja, ikväll åker jag iaf. Ett tag funderade jag på att åka bil, men jag är bara nästan så galen att jag sätter mig och kör 140 mil på två dagar.
Flyget blir inte förrän ikväll så jag hinner göra både det ena och det andra innan det. Morgonen ska iaf inledas med de obligatoriska banan och kokospannkakorna. Dagen är alltid räddad när de har ätits till frukost.
 
http://www.paleoskafferiet.se/category/pannkakor-och-vafflor/
Sedan har jag lovat att bjuda på den soppan som är överst på den här sidan http://www.paleoskafferiet.se/category/varmratt/soppor/. Jag har gjort den en gång och den var sjukligt god.
 
 

Jag är kär!!!!!!!!!!!!!!

Publicerad 2014-06-24 21:46:00 i Vanlig vardag,

Jag är verkligen kär i den här platsen. Det känns som att jag aldrig kan flytta härifrån nu. I just lööv it!
Ni lär förstå vad jag menar när ni tittar på bilderna. Det är som att bo i paradiset.
 
Jag åkte med Therese idag och de första två bilderna är från ett ställe mellan Helgeroa och Stavern.
 
Här är lite bilder från Stavern där vi åt idag. Helt oslagbart och det blir DEFINITIVT minst ett besök till här.
 
Var man än kommer finns det alltid utiskt över vatten.
 
De här bilderna är från det att jag gick över bron på vägen hem. Snacka om utsikt. Jag är tacksam över att jag kunde gå över och njuta av utsikten.
 
Den här bilden känns som att den skulle göra sig som ett vykort till och med. Ibland glimtar jag till bakom kameran. =)

Värsta bästa dagen!

Publicerad 2014-06-24 19:53:52 i Vanlig vardag,

Snart blir det inlägg med bilder till tusen. Jag har haft värsta bästa dagen. Jag har liksom blivit kär i den här delen av världen.

Jag kanske vill stanna här för evigt.

Ett litet smakprov.

Life is nice!

Publicerad 2014-06-24 01:53:35 i Vanlig vardag,

Det blir liksom bara bättre och bättre. Jag älskar att vara här. Anledningen till att det inte kommer så mycket uppdateringar beror på följande 3 saker

1. Jag jobbar
2. Jag är för trött och vilar
3. Jag umgås med någon av mina nyfunna vänner.

Imorgon, antagligen idag när ni läser ska vi iaf på tur. Det blir till Helgeroa.

Jobb, sex och flirt

Publicerad 2014-06-22 01:55:49 i Vanlig vardag,

Igår jobbade jag ett 12-timmarspass. Det blev lite mycket, speciellt när jag inte är van att jobba så sena kvällar. Idag har hela dagen känts som en enda stor dimma och det hjälpte ju inte direkt när jag fick migrän mitt på dagen. Jag är dock inte den som klagar utan det är bara att köra på. Imorgon öppnar jag och det känns som att det kommer bli tungt att öppna redan kl 11. Haha! Man ställer snabbt om sig. Nu ska jag iaf sova. Jag hoppas kunna skriva något rolig imorgon.
 
Jag kan säga att det går inte en dag utan att jag blivit bjuden på fest, blivit uppraggad, eller något annat. Gårdagskvällen (läs fredag) avslutades med att en person från Sverige skickade ett sms med "Ska vi knulla?". Den var ju bra.  Hahahaha! Behöver jag tillägga att jag inte ens har personens nummer sparat? Blir inget av det.Personligen vet jag vad jag vill ha och jag vet faktiskt var den personen finns. =D Jag är helt hundra på den.

Ha det gött! Kl är 01.55 och nu tänker jag sova.

Älskar att vara här

Publicerad 2014-06-20 12:19:49 i Vanlig vardag,

Det här stället blir bara bättre och bättre. Jag njuter av varje sekund och jag har så otroligt roligt. Nu har jag levt tillräckligt länge för att ha lärt mig uppskatta saker i livet tillräckligt. Jag är så sjukt glad att jag kom just hit.
 
Det här blir en jobbhelg, som typ alla andra hoppas jag. Jag är ju i första här för att just jobba.
 
Nej, nu ska jag chilla lite. Mitt största problem just nu är att jag inte är van att ha någon som helst fritid över och det är just det jag har här. Vad gör man?

Livet i Norge

Publicerad 2014-06-18 01:12:00 i Vanlig vardag,

Jag vet att det inte blir så mycket uppdaterat just nu. Det är faktiskt så att jag helt enkelt inte orkar. Mina dagar består i princip av att jobba, sova och äta. Däremellan är jag trött och oinspirerad av att skriva. Det som inspirerar mig just nu är att jag tycker det är så sjukt roligt att jobba. Varje dag är rolig faktiskt.
 
Idag hade vi ett bröllops-sällskap. Jag har dessutom börjat hitta min plats. Det känns verkligen som att det här kan bli bra. Nu måste jag duscha. Jag har vänt på dygnet redan och vi är nattugglor när numer.
 
Jag har dessutom kommit på en sak till när det kommer till norrmän och det är att de är väldigt kristna en del.

Långa arbetsdagar

Publicerad 2014-06-16 10:27:50 i Vanlig vardag,

Det känns som att jag inte gör annat än att jobba här, men det var ju också meningen. Däremot kanske 1400-0120 är i längsta laget för en arbetsdag. Det braiga med det är att det blir övertidsmat idag istället vilket betyder gratis mat från restaurangen. Nice, nice! =D
Nu börjar det också lossna. Det var en människa som snackade skit, en som hittade på saker och sprang till chefen innan. Jag såg vad som hände, men jag sket i det. Igår var det tokmycket människor i restaurangen då skulle jag jobba med en av de som snackat. Hoppsan! Vad hände när hon inte hade någon som städade borden åt henne? Ja, det hände liksom inte. Hon hade mellan 3-5 bord med max 4 och jag hade ett sällskap på 17  och ett på 8 som hade bokat. Sedan hade jag även hela uteserveringen vid restaurangdelen, alltså inte ute på bryggan. Helt plötsligt var det nya tider. =D Yeay! Vem frågade vem om råd senare på kvällen?
Bäst i det här nya livet tycker jag om mina nyfunna vänner och det faktum att jag verkligen tycker om det här jobbet. Ha det gott! Jag ska dra mig mot il ristorante och äta frukost. Solen skiner och det är skönt, även om det blåser väldigt kallt.

Det bästa jag gjort!

Publicerad 2014-06-14 01:38:51 i Vanlig vardag,

Jag tror att den här resan kommer att bli en av de viktigaste sakerna jag gjort i mitt. Det inte så att jag på något sätt vet idag varför. Jag bara vet att det är så. Jag har redan fått nya vänner och lite annat.
Jag är inte överväldigad på något sätt. Jag bara är.

Jag kan bara se framåt nu. Det är här, nu och framåt.

Tjoho! Nu får jag flytta till en lägenhet. =D

Publicerad 2014-06-13 15:09:00 i Vanlig vardag,

Ikväll ska jag äntligen få en riktig bostad. Never again hotellrum alltså. Det ska bli SÅÅÅÅ skönt att bo i ett riktigt hem igen. Nu ska jag ner och jobba snart. Innan det ska jag packa och snygga till lite här.
Verkar dessutom som att jag ska få bo själv, att jag inte behöver dela bostad med någon. Kan det bli bättre???
 
 
Det enda som kanske inte är superbra är att jag antagligen inte har något internet.

Konsten att få dricks!

Publicerad 2014-06-12 14:38:45 i Vanlig vardag,

Dag 5 när jag jobbat här blev jag framskickad att ta betalt eftersom jag får mycket mer dricks än andra, uppenbarligen!
Det ligger inte i att jag har bättre service på något sätt utan att jag helt enkelt kan läsa av vad varje gäst vill ha. Jag ska ta ett exempel.
 
På dagen kom det ett gammalt pensionärspar. Farbror hade inga tänder kvar och gumman hade väl några. De pratade så att jag knappt förstod hälften, men jag försökte så gott jag kunde i att förstå. Vet ni varför ett gammalt pensionärspar går ut och äter? Det vet jag. De vill helt enkelt se något annat för en dag. Höra en ny historia. Uppleva lite av livet utanför pensionärslivet. Jag pratade om mig själv, varifrån i Stockholm jag kom och vi pratade om likheter. Han hade nämligen släktingar som bodde vid Mälaren (Mälaren är ju stort), men för honom var det något som kopplade oss samman.
De ville även ha små koppar med kaffe, tacka hemtjänsten för att jag jobbat där ett tag och lärt mig att pensionärer dricker kaffe ur gamla små kaffekoppar, inte muggar som dagens människor. De fick capppucino-kopparna istället för de vanliga kaffekopparna. De ville se dessertmenyn och i den fanns det bara stora desserter. En pensionär äter inte mycket och jag hittade att det fanns en glasskula som dessert. Upplevelsen blev total för dem och de gav den högsta procenten av dricks den dagen.
Jag lärde mig en gång en viktig sak och det var att den suraste och gnälligaste tanten ever var den som var mest tacksam av alla jag serverat och hon gav massor av dricks. Det är bara att bita ihop. Ju surare - desto mer välvillig service.
Det finns också de som bara vill sitta tillsammans en stund och äta utan att bli störda. Lär dig vem som är vem och vad varje person vill ha. Det är möjligt att få mer än de "normala" 10% likväl som du kan få någon enstaka procent bara. Jag har iaf redan höjt standarden här från de 2-5% som de fått till mina vanliga 10%+. Don´t ask me how! Jag bara får det.

Jobbar i mängder

Publicerad 2014-06-12 12:58:22 i Vanlig vardag,

Ja, alltså jag kom en vecka in i juni och jag kommer att ha jobbat mer än heltid när den här månaden är slut. Det var ju det som var planen med att åka, men det blir lite energi över till att skriva här. Idag orkar jag inte heller ta någon promenad. Jag ska bara gå och köpa mig lite kaffe och det finns ingen kaffebryggare här. Jag bor fortfarande kvar i rummet bredvid restaurangen. Det var värsta vattenläckan i huset jag skulle bo i, men det borde vara färdigt till efter helgen.
Annars går det rätt bra faktiskt.

När jag väl hittade bussen....

Publicerad 2014-06-11 16:12:37 i Vanlig vardag,

Det tog typ 1,5 timme att hitta bussen, men nu sitter jag i köpcentret. Det var helt ok köpcentrum. Inte det största, men såpass att man överlever en sommar. Utsikten från bron på väg hit var fantastisk!Just nu sitter jag och vilar mig lite med en kopp kaffe från Narvesen med vanilj i. Det är typ den godaste cappucinon jag druckit på länge.

Ledig dag= turista runt lite

Publicerad 2014-06-11 13:01:45 i Vanlig vardag,

Nu ska jag ut på tur. Egentligen skulle jag åka till det som kallas skatteataten idag, men jag har liksom jobbat i typ 10 timmar de senaste två dagarna och det var så mycket att göra att jag inte hann sitta ned i en minut enda dagen förrän halv tio på kvällen Det var helt galet. Jag har heller inte kommit in förrän vid halv ett och då är man fortfarande upp i jobb så ena dagen somnade jag kl 0200 och igår vid 0100. Man är inte uppe och ruschar redan vid kl 6 kan jag säga. Nu ska jag iaf ta mig iväg till köpcentret. Gratisbussen som går dit tänker jag ta. Den går här just nu för att de håller på att bygga om en bro och det blir en omväg för alla på ca 15 min enkel väg. Förut kunde man gå över bron till köpcentret, men den är stängd mellan 7-19 varje dag pga renoveringen.
 
När jag ska till skatteataten imorgon måste jag ändå ta gratisbussen för att ta mig till stället där kontoret ligger. Allt tar sjukt långt tid här i Norge och bussresan tar ca en timme. Jag får väl ta med mig en bok eller något. =P
En sväng på shoppingcentret tror jag gör mig gott iaf. Det har blivit många timmars arbete de här dagarna och jag behöver en liten break.
 
Shoppingcentret ligger till vänster där bron slutar. Jag hade ingen bättre bild än den här. Jag lovar på update när jag kommer hem.

På begäran!

Publicerad 2014-06-10 12:48:21 i Vanlig vardag,

Jag får väl ta en tur "på byn" igen. Tydligen går det en gratisbuss från den här byn till byn på "andra sidan bron". Jag tänkte åka den imorgon när jag ska vara ledig. Där finns tydligen ett köpcenter som ska vara rätt bra. Jag ser det till och med härifrån så det lär vara hyfsat stort. Jag måste även ta en tur till det som kallas skatteataten och fixa ett norskt skattekort. Annars blir jag utan lön......
 
Idag blir det dock bara en tur för att köpa glass. Jag tänker gå upp på toppen av byn och sätta mig och njuta av utsikten. Vad tror ni om den? =P
 
Annars kan jag säga att hela världen fortfarande gungar. Pröva själva att stå på en flytbrygga i över 10 timmar och jobba. Det gungar där, men när man väl vant sig vid "fylle-livet" fortsätter den vanliga världen att gunga. På bara 4 dagar har min kropp vant sig vid att ljud från båt=förbered dig på gungeligung och när jag då sitter här på mitt rum och hör en båt, vilket är i princip hela tiden, så börjar världen att gunga. Haha! Jag antar att jag även vänjer mig vid det.
Nu ska jag försöka hitta busshållplatsen där gratisbussen går.
 
Här är lite bilder från promenaden häromdagen.
 
Det här är alltså en bilgata. Jag har lite funderingar över hur man ska framföra ett normalstort fordon och jag undrar också hur man ska framföra det vintertid.
 
 
På vissa ställen är det otroligt brant. Här är ett exempel. Huset ovanför är ett vanligt bostadshus.
 
Jag hittade två sådana här små stenar när jag var ute på promenaden.
 

En tur på "byn"

Publicerad 2014-06-08 17:51:00 i Vanlig vardag,

Här kommer lite foton från det att jag var ute och gick idag. Jag fascineras fortfarande av norrmännens "byggkonst". Halva hus lite här och där. Vad är grejen med det liksom?
 
Jag var på tur på den lilla ön mittemot och de första bilderna är därifrån. Jag har bara sett en bråkdel av denna lilla putte-stad ännu. Det bor bara ca 2000 personer här.
Det här var på vägen bort mot bron. Det här är alltså stora gatan i byn och just här körs bussen. Jag trodde det var enkelriktat först, men så är icke fallet. Tydligen körde en av lastbilarna som kommer med varor till restaurangen in i någon byggnad häromdagen.
 
Vyn från kyrkogården, Kyrkan ligger på ön.
 
Kyrkan, inte den vackraste kyrka jag sett i mitt liv.....
 
Utsikten från andra sidan kyrkan. Jag fick inte till bättre bild än att trädet var mitt i. Tänk vilken utsikt.
Utsikten norrut (tror jag) sett från kyrkan.
 
Det är verkligen otroligt vackra byggnader här. De flesta är vita.
 
Den här utsikten var ju bara obetalbar.
 
Nedre torget.
 
Från bron mot restaurangen. Det stora vita huset till höger är de som äger restaurangens bostadshus. Det är rätt stort.....
 
Ännu en bild på restaurangen.
 
Och så hittar jag då ett halvt hus.
 
Jag har lite fler bilder, men nu väntar arbete. =D
 

De blottande norska statyerna

Publicerad 2014-06-08 14:08:31 i Vanlig vardag,

Jag har hittat ännu staty av en djävul som blottar sig. Vad är det med norrmän och deras djävulsstatyer?

Den här har dock inget könsorgan.
 
Ja, vad säger ni?
 
Jag har tagit en första tur här på orten och det kommer ett inlägg senare med en massa bilder. Än så länge har jag bara varit ut på lilla ön som ligger rakt framför mitt fönster, men oj, vilken utsikt.

Grundvärderingar i livet

Publicerad 2014-06-07 23:09:39 i Vanlig vardag,

Lika dras till lika. Det är verkligen så i livet. Det här stället passar mig perfekt och ägarnas inställning lyser verkligen igenom hela verksamheten. Det spelar liksom ingen roll om man jobbar i köket, disken, med servering eller någon bar. Alla är samma-lika. Det känns som en perfekt sammansättning.
 
Det här kommer bli toppen. Jag känner verkligen hur jag mer och mer smälter in i miljön och jag har en känsla av att det här kommer att bli lika lyckat som när jag jobbar på mitt älskade Solvalla.

Jag lärde mig också en annan sak idag: Den fittiga människan är en riktig fitta. Det var tydligen inte första gången, men ajabajja säger jag. Don´t mess with me - I can burn!
 
Nej, nu är det dags att sova. Har ni tur orkar jag ta en sväng runt "byn" imorgon och då blir det ett litet bildinlägg till er. Jag ska läsa på lite om byn också. Risken är dock STOR att jag fastnar på uteserveringen och umgås med mina nyfunna vänner. Mycket överhängande.....jag har iaf morgonkaffet inbokat därnere.
 

Passar på att njuta!

Publicerad 2014-06-07 10:55:57 i Vanlig vardag,

I väntan på dagens arbete passar jag på att njuta.
Idag kommer det nog bli en hektisk dag. Det är fullt solsken och det är redan tre båtar i hamnen trots att restaurangen inte öppnat.Första arbetsdagen avklarad

Publicerad 2014-06-07 00:02:33 i Vanlig vardag,

Nu är första arbetsdagen avklarad. Den var rätt soft. Det var ungefär som att ha semester. Jag måste dock erkänna att det är svårt att gå från att ha "bossat" över flera till att vara "nybörjare". Någonstans ligger det i. Det är ingen här som vet vad jag brukar göra annars. Börjar man säga något blir de aviga och rädda att man ska ta över. Mänskligheten fungerar så. Det verkar dock finnas en lite fittigare person här, men jag kollade på schemat och jag jobbar inte så mycket med henne. Känns som att det skulle kunna skära sig. Risken är väl rätt liten.
 
Nu ska jag iaf sova. Jag är sjukt trött och imorgon börjar jag jobba kl 11 redan. Det blir nog bra. Imorgon blir det nog fler timmar, men jag sa när jag pratade med han som är chef första gången att jag ville jobba mycket och här verkar man få det. Man har ju sin starttid, men ingen sluttid. Passar mig som handen i handsken.
 
En annan sak som jag insåg redan efter en stund här är att jag nog snart är tillbaka i mitt vanliga spår och är ansvarig för någon bit. Min natur verkar ligga inom restaurangbranschen. Jag känner mig liksom hemma här.

Första arbetsdagen

Publicerad 2014-06-06 10:26:45 i Vanlig vardag,

Idag ska jag jobba. Jag tror att det går att överleva det här stället. Det är så sjukt vackert överallt. Sedan är det också en otroligt familjär stämning över de som jobbar och alla jag träffat är glada och trevliga. Det brukar båda gott. I natt sov jag i ett av deras övernattningsrum här. Det finns för uthyrning.... ;-)
Idag ska jag få ett annat boende.
Jag är redan inbokad på schema och det här stället passar mig toppen. Det är liksom en starttid och sedan slutar man är färdig. På det andra stället jag var på jobbade man bara den norska heltiden vilket är 35,5h/vecka och är jag här för att jobba och tjäna pengar känns det lite.Tror att jag hittat paradiset på jorden

Publicerad 2014-06-05 20:22:21 i Vanlig vardag,

Den som dör utan att ha besökt den här platsen missade något i sitt liv. Det går inte att beskriva denna plats med ord. Jag tog några bilder på vägen till affären, men den var typ 20 meter bort. Ikväll orkar jag nog inte gå mer. Det här är iaf bildbomben so far.
 
Utsikten från mitt fönster
och om jag vrider huvudet lite till höger
Utsikten från andra fönstret
Båtar som kommer på besök och lägger till i "våran" gästhamn
Jag fascineras fortfarande av norrmännens arkitektur
Kvällssolen ligger på på ön utanför mitt fönster, bilden är tagen utanför entrén till affären
Längre bort längs med den här vägen kommer jag att bo senare. Det är sjukt gulligt. Jag åkte bil här tidigare ikväll.
Mellan affären och jobbet
Det är lite kulligt i den här byn. Det bor tydligen inte mer än 2000 personer här, men jag har bott i småhålor förut.
Själva restaurangbyggnaden.
Allt på både höger och vänster sida tillhör restaurangen.
Uteserveringen
 
Sorry för lite dålig skärpa, men i den här stugan bor jag i natt.

Sjukt nervös!

Publicerad 2014-06-05 17:42:18 i Vanlig vardag,

Det är sällan jag är nervös, men just du är ett sådant tillfälle. Jag ska snart kliva av tåget och står då bokstavligen på okänd mark. Det känns bra, men ni vet. Jag har ju typ hoppat ut för ett stup och hoppas på att landa mjukt. I det som var mitt hem äger jag inte ens en säng längre. Nu eller aldrig var det, så jag körde!

På tåget mot målet!

Publicerad 2014-06-05 15:22:58 i Vanlig vardag,

Nu har jag bytt tåg på Oslos "central" och är på väg mot slutdestinationen. Jag har sjukt mycket packning. Till nästa gång jag åker någonstans ska jag komma ihåg att packa mindre. Problemet nu var väl att allt jag skulle gå kvar skulle tas med, i princip. Nåväl, nu sitter jag här och svetten rinner. Det blir nog bra. Inget har jag ätit heller. Planerar som en kratta. Tur jag har lite "massäck" med mig.Bild från tåget till Oslo. Jag tycker norska hus påminner om irländska. Håller du inte med?

Nu jävlar!

Publicerad 2014-06-04 10:06:35 i Vanlig vardag,

Igår var en riktig down-dip, men idag är jag på G igen. Helt plötsligt slog hjärnan till och började tänka igen. Jag kom på lösningen. Varför göra saker svårare än de är?

Nu kör jag! Kl 16 stänger tippen och det är första tiden jag måste hålla. Sedan är det en som ska köpa möbel kl 17. Då ska allt som ska "sparat" vara packat. Sedan bär det av till hästarna med L. Tillbaka, köra sakerna som ska magasineras till rätt plats. Då är MITT jobb färdigt. Då blir det sova. Imorgon bär det av mot nya äventyr. Allt löser, bara man öppnar sinnet för möjligheter.

Kan man slänga allt som inte går ner i resväskan?

Publicerad 2014-06-03 14:43:18 i Vanlig vardag,

Jag funderar seriöst på att slänga ALLT som inte kan ges till Skopan i Väsby. Jag står här själv och får inte ut några möbler ur lägenheten. Jag har inte heller något förråd. Jag hade tänkt ha kvar saker som för mig innebär någon form av affektionsvärde, men nu står jag utan förråd. Den enda lösningen är att ge bort och de kommer och hämtar eller slänga. Det lär bli några vändor på tippen imorgon.

Det nya palatset

Publicerad 2014-06-03 10:24:05 i Vanlig vardag,

Igår var jag och fixade på det som fått all kärlek från stalldelen vi brukade kalla palatset. Jag hjälpte till. Det var lite som ett byte: Fixa lite här så fick jag hjälp med flyttningen. Det har blivit sådan skillnad mot hur det såg ut från början.
 
Jag planterade om tomatplantor
Rensade ogräs i runda rabatten
Rensade ogräs i jordgubbslåda
Gjorde en ny rabatt. Blev den inte fin?
Jag tycker det börjar se trevligt ut. Betänk att hon gjort ALLT på den här lotten. Hon har haft hjälp, men den var bokstavligen endast fylld med ogräs när hon tog över den.
Visualisera när allt "skräp" är på rätt plats och inte längre är skräp.
En stor altan har hon också fått. Lite tak över huvudet fick vi. Hihi! =)
Nu bär det av mot mitt forna hem. Idag ska möbler köras till Skopan i Väsby. Regeln gällande vad som ska behållas är: Det som är dyrare att fraktas än att köpa nytt på IKEA köps nytt på IKEA senare. Enkelt va. =)
 

Bit efter bit: Idag slutade jag på jobbet!

Publicerad 2014-06-02 21:25:03 i Vanlig vardag,

Jag kommer närmre och närmre målet att åka till Norge. Det är liksom första anhalten till det slutgiltiga målet. Jag kan säga att det känns i kroppen. Alla spänningar som jag uppenbarligen gått runt med. Det ska bli så jävla skönt. När man gör ett sådant här avbrott i det liv man levt kommer så mycket upp till ytan. En efter en gör jag mig av med idioter också.
Jobbet slutade jag på idag. Det var skönt. Jag är så sjukt trött nu att det känns som att kroppen ska lägga av snart. Jag kommer att klara det här, men jag är bara sjukligt trött. Natten mot lördag kom jag i säng kl 2 på natten och mot söndagen parkerad jag bilen kl 00.30. Det här ska nog bli bra.

Dags för årets party!!!!

Publicerad 2014-06-01 14:59:10 i Vanlig vardag,

Nu blir det till att byta om och göra sig redo för årets partaj. Det är värstingbuffé och fri dryck som står på schemat. Förra året fick vi finare buffe än den vi serverat under travdagarna och de var värda runt 700-800/person. Snacka om att vara tacksamma över att vi kommer och jobba. =D
 
Det här blir inte bara att att fira förra helgens lyckade evenemang utan även att jag numera är fri från stallet. Sista tiden har det verkligen bara varit en börda.
 
Om en timme bör jag sitta på tåget och innan det ska jag hinna duscha, plocka ur tre sadlar ur bilen, köpa släpvagnslås, parkera bilen, hämta busskort och gå till tåget. Känns som att jag bör sätta fart. =D

När stallet är färdigt......

Publicerad 2014-06-01 11:04:36 i Vanlig vardag,

......är det bara att fortsätta med lägenheten. På onsdag ska jag vara färdig här. Sedan känner jag att jag kanske ska skriva vem som ligger med vem, vem som suttit full på min uteplats och pratat om att knulla på toaletten osv. Jag tror att det skulle ge er ett bättre perspektiv på saker och ting.
Idag ska jag iaf fokusera på att packa kläder jag tänkt ha med mig till Norge. Jag antar att jag ska packa sängkläder och så också. Väskan blev helt plötsligt väldigt liten...... Nåväl, jag behöver ju inte gå naken ändå. Det här ska nog bli bra. :-)

Nu är stallet tömt!

Publicerad 2014-06-01 01:01:56 i Vanlig vardag,

Känslan när jag och L satt i bilen på väg hem efter att ha lämnat av de sista hästsakerna och klockan visade 0.00 i bilen går inte att beskriva. Känslan av inte längre alltid bära ett inre ansvar över "annat". Stallet är nu offentligt inte längre mitt ansvar. Ni anar inte hur det här känns. Vi satt i bilen och åkte genom skogen som vid tiden när vi hunnit bli färdiga med allt i stallet var mörk och dunkel. Det kändes som att vi åkte mot ett okänt mål. När vi precis lämnat gårdsplanen sa vi att vi nu åkte mot okänd mark, mot en osäker framtid. Det är sant. Det är så det är. Vad händer om alla planer skiter sig? Jag har inget svar och jag inte heller ägna minsta energi eller tanke åt vad det skulle bli. Jag har redan klara mål. De ligger framför mig. Jag VET vad jag vill och jag är beredd att offra en del för att nå dit.

Stallet ligger nu tomt, öde och helt utan kärlek. Redan igår lämnade kärleken stallet. Jag och min mamma stod och städade och tömde och varje gång jag gick förbi släpet som var packat med saker såg jag kärleken finnas därinne. Till slut säger jag till henne att kärleken i stallet inte längre finns kvar. Hon höll med, hon hade sett samma sak. Jag vet var den kärleken finns nu. Jag besökte nämligen stället ikväll. På måndag får ni en update från det stället. Det kommer att bli bilder och lite berättelse. Det är nästan så att jag funderar på om det inte ska bli lite gästbloggande under sommaren. Om inte annat vill jag följa vad som händer på den platsen.
 
Här är bilderna från stallet som nu känns övergivet och tomt.
Sista städningen utanför
Sista som inte lämnat stallet.
Färdigstädad stalldel
Så här rent har det nog aldrig varit?
En om sadelkammare
Jag fick hjälp med sista städningen av sadelkammaren och fikarummet. Hon städar så det går att operera efteråt.
Tomt och öde utan saker.
Städat och klart. Det sista är packat i släpet.
Allt som var mitt utanför har bytt adress.
Det är nästan så att man ser hur spökena flyger omkring. Lite creapy känns det trots allt.
En tår faller, men nu börjar ett nytt kapitel. SÅ mycket roligt som vi haft här. Stället blev aldrig detsamma sedan Gun och Sabina flyttat. Nu är det dags för någon annan att ta över. Jag hoppas att den/de gör det med samma kärlek som jag en gång känt för platsen. 

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela