var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Bilder på mitt nya residence

Publicerad 2011-11-30 21:55:57 i Vanlig vardag,

Idag fick jag nyckel till mitt nya residence. Det kommer att bli bra. Jag hyr den in andra hand och det är kvar lite grejer från hyresgästen som har förstahandskontraktet.

Möblerna är inte mina och jag har faktiskt inte så många här nere. Ska åka och hämta mina snart, men först måste jag jobba hela december.

Det här är vyn när man kommer in i lägenheten. Jag är ju ommöblörerare nummer ett så lite justering av möblernas placering kommer att göras ganska omgående. Dessutom måste jag hänga upp mina egna gardiner.


Det här är vyn om man lyfter blicken lite. Tycker om den höga takhöjden.


Det är är utsikten mot köket och här såg jag på en gång vilka gardiner jag vill ha. Bild kommer "I promise".


Här är vyn mot entrén och dörren närmast ytterdörren är till toaletten och den till vänster om den är till loftet.


Här är bild mot loftet.


Högra dörren leder till loftet och den vänstra till sovrummet. Lampan hade gått sönder i sovrummet så där gick det inte att fota. Ska göra det så snart jag kan.


Här är toaletten med dusch och tvättmaskin.


En till bild på badrummet.


Trappen till loftet.


Utsikt från loftet.


Hunden är lite sur för trappen var alldeles för brant för honom och han blev väldigt upprörd.

Flytt i veckan och stallplats att hyra ut

Publicerad 2011-11-28 22:40:27 i Vanlig vardag,

I veckan får jag tillgång till nya lägenheten och det ska bli nice. Har inte riktigt kommit på hur jag ska få ihop det med flytt och jobb, men det löser sig väl. Har packat en del och lite av det har jag lämpat av i stallet så länge.

Igår satt jag och kollade lite på hur jag ska hyra ut stallplatsen och jag har faktiskt ingen riktig aning. Jag satte ett pris, men jag är lite osäker på det ändå. Måste ta mig ännu en funderare på det hela. Tänka igenom ordentligt. Det är några frågetecken jag har och jag måste ha en reservplan, eller rättare sagt en plan från ca mars. Jag vill verkligen ligga steget före för jag har legat ett steg bakom och varit exakt och det är faktiskt skitjobbigt. Nej, stenkoll, ordning och struktur vill jag ha och tappar man steget före är det lätt att hamna i det andra.

Lite mer tänkande och långsiktighet är det jag vill ha innan jag bestämmer mig och lägger ut en annons.

Så, nu kommer bilderna på stallet

Publicerad 2011-11-20 18:08:16 i Vanlig vardag,

Idag började jag fixa lite med hagen som mina hästar ska gå igen. Stallet flyttar jag in i 1:a januari. Idag tog jag bara lite bilder och under december kommer jag att göra iordning lite därinne.

Jag är fullt medveten om att färgen är gräslig och att det är enormt mycket jobb för att få det som jag vill ha det.

Jag vet att jag bloggar i fel blogg, men det blev så idag. =)
Vad tror ni? Har jag tagit mig vatten över huvudet?

Bilder på stallet idag

Publicerad 2011-11-20 10:17:27 i Vanlig vardag,

Är på väg till stallet nu. Idag tänkte jag ta lite bilder så ni kan se hur jag kommer att ha det. Först var jag lite lycklig när jag gick ner, sedan insåg jag snabbt att det kommer bli galet mycket jobb. Lite halvpanik infann sig, men jag tog några djupa andetag och lugnade mig med att det bara är fyra boxar. Det kommer att gå bra!

Snabb update - BIG news!

Publicerad 2011-11-19 13:10:43 i Vanlig vardag,

Kan uppdatera lite här också. Har sagt upp mina boxplatser och fått lägenhet och ett "eget" stall att husera i. Flytt till lägenhet blir till 1:a dec och stallet flyttar jag in i 1:a januari.

I stallet kommer jag att ha en stallplats att hyra och jag har inte bestämt i vilken form och till vilket pris jag ska hyra ut än. Tänkte att jag ska hyra ut så att jag inte konkurrerar med övrig verksamhet på gården. Det är nog det bästa i förlängningen.

Återkommer imorgon med mer information och lite bilder på stallet. Lägenheten får ni väl bilder på när jag flyttar in. Har varit in i den en gång och jag kommer ihåg planlösning, men inte hur det egentligen såg ut där inne.

Ser ju att det är ett antal personer som går in och läser regelbundet här och då kan jag lika gärna uppdatera relevant information.

Svullna senfästen och Norton fick in halva huvudet genom gallret i stallet.

Publicerad 2011-11-12 19:27:47 i Vanlig vardag,

Igår red jag på ridbanan och Ante kändes inte helt ok. Jag skrittade mest och tog lite trav och galopp bara. Sedan när jag kom in stod han på gången en stund och när han stått där en stund ser jag att han är svullen från senfästena och ner en bit på båda frambenen. Ingen mer ridning på ridbanan för hans del nu. Den har blivit stenhård på bara några dagar och jag vill inte ha en halt häst igen.

Norton däremot är frisk pigg och kry. Vi var ut på värsta skritturen i mörkret igår med Joy och Olke. Det var då vi stötte på älgarna. Tack och lov är Norton en klippa och blev inte speciellt rädd. Lite creapy är det dock att komma så nära älgarna, men runt omkring stallet verkar det som att det är halvtama nästan. Eller så beror det på att båda gångerna jag mött älg har människan på hästarna suttit tysta precis innan vi stött på dem.

Nu ska jag softa lite och däcka i soffan tänkte jag. Det ska bli skönt. Har redan kollat in tv-tablån och det blir filmtajm ikväll. Imorgon måste lite hage fixas för det kommer nästan ingen ström och jag kunde få hjälp med det just imorgon. Kanske ska höra hur man kan fixa med Nortons galler också för även om det inte var ett "högriskområde" har han ju stoppat huvudet genom halva gallret och jag fattar inte att jag lät mig luras och gå med på att det inte fixades på en gång. Inte ok! Nu har jag gjort en nödlösning med balsnören, men det känns inte heller helt ok. Man får aldrig tumma på säkerheten i ett stall och nu gick jag med på något som jag egentligen inte tycker är ok. Såg att en sak till måste åtgärdas på samma ställe. Jag trodde det var gjort, men man kan inte laga som det såg ut innan om det som var innan inte höll. Den ekvationen går inte ihop.

Det var det här med älgen igen

Publicerad 2011-11-11 22:31:34 i Vanlig vardag,

Jag fattar inte vad det är med älgarna runt stallet nu för tiden. Tror ni inte att det var öga mot öga igen? Det är nästan så att jag skulle kunna tro att Norton var lite avundsjuk på Ante som fick se den förra helgen och därför ropade på dem idag när vi var ute på tur. Jag kan säga att det är galet läskigt att stöta på älg mitt i skogen när det är kolsvart ute. Tack och lov hade vi pannlampor, annars hade vi aldrig sett dem i tid.

Nej, nu måste jag dessvärre sova. Skriver mer om mötet imorgon. Galet trött är vad jag är just nu.

Hur många idioter finns det i världen?

Publicerad 2011-11-06 17:43:11 i Vanlig vardag,

Bjuder på ett litet utdrag ur den nya bloggen.
För ett tag sedan såg jag filmen Hur många lingon finns det i världen? Det är faktiskt en ganska bra fråga. Dessvärre är det svårt att svara på den. Ännu svårare att svara på är Hur många idioter finns det i världen? Personligen skulle jag hellre försöka räkna alla lingon, men oturligt nog verkar jag dras mer till att försöka räkna antalet idioter.

Förra helgen träffade jag ett exempel. Det sista min syster säger till mig innan jag åker är. Bara det är någon som är värd dig. Tyvärr, måste jag nu säga till henne att det var det ju inte, men men, hans förlust och nu är han gone och väck i mitt liv.

Jag kommer dit och vi äter middag och dricker vin och ser film. Vi hade trevligt. Jag kliver upp dagen efter och han skjutsar mig till stationen så jag kan åka hem för jag har ett meeting i stallet. Vi bestämmer halvt om halvt att vi ska träffas på söndagen igen.

Måndag dyker personen upp och blir jätteglad när han ser mig och frågar om jag vill ha skjuts hem. Jag säger att jag är upptagen eftersom vi har stallmöte kl 18 och jag måste vara med på det.

Tisdag dyker personen upp igen och jag går fram och pratar med honom. Han är inte lika tindrande som dagen innan, men vi pratar lite. Precis innan han kom skickade jag ett sms och frågade om han inte ville ses redan på torsdagen istället för söndagen. Han dampar loss totalt och frågar vad min plan är med honom. Vadå plan? Jag fattar ingenting. Jag har ingen plan. Vad fan, ska jag planera hela livet rakt av med någon jag inte känner så väl? Hursom svarar han själv: Ja, för om du tror att vi ska bli kära leva lyckliga resten av livet och gifta oss kan du glömma det, det kommer inte att hända. Ehh, jag står väldigt frågande och fattar ingenting. Nähä, nä, det hade jag väl inte tänkt säger jag lite försiktigt. Jag kände mig väldigt påhoppad och trängd. Ja, vi fortsätter väl prata lite, men det var väldigt spänt sedan åker han.

Iaf så dagen efter svarar jag honom med ett sms att jag inte haft en tanke på gifta mig, skaffa barn och allt vad det nu var, men att jag var intresserad av honom. Det var inte min mening att stressa honom på något sätt. Han svarade inte. Jag vet att det kanske var dumt gjort och att han uppenbarligen är en av de största idioterna jag träffat, men nu bidde det inget mer. Jag är värd någon bättre som ser mig för den jag är.

Nu är det skrivet i sten

Publicerad 2011-11-02 21:44:24 i Vanlig vardag,

Jag tänker inte längre skriva i den här bloggen. Jag kommer att skapa en ny och den är endast till för mina närmsta. Ingen utomstående ska få adressen. Då har jag heller inget behov av att ha något spionprogram av något slag. Anledningen är att jag helt enkelt inte tycker att det är roligt att skriva här längre.

Glädjen med att skriva försvann i samband med att "stalkern" började läsa hundratrettielva gånger om dagen och glädjen har som aldrig återfunnit sig.

Vson is back

Publicerad 2011-11-01 06:14:37 i Vanlig vardag,

Vson har kommit hem från sin semester och han kan knappt bärga sig. Han har tjatat i tjugo minuter att vi hållerpå att missa bussen nu. Vi ska alldeles strax gå. Vi ska arbeta i stallet och på jobbet idag. Han längtar som bara den.

Idag blir det först arbete och sedan stallet. Verkar som att det skulle regna under dagen och jag tror nästan att jag ska höra om jag inte kan gå ner i ridhuset och rida. Nu när jag har kommit igång vill jag inte missa ett ridpass bara för dåligt väder.

Men nu måste jag gå annars missar vi bussen på riktigt. Blir en lång dag iaf för ikväll har jag kvällsfodringen. Tisdag är en jättebra dag för nu ska jag se första delen av Anno 1790 från igår. Jag hinner ju bara se ett halv avsnitt på vägen till jobbet. Ha en bra dag alla!

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela