var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Som en smurfpitt i en ocean

Publicerad 2011-10-31 22:11:17 i Vanlig vardag,

Om du ska vara med på ett stallmöte i vårat stall är rubriken något du kan räkna med att höra. Nu behöver vi inte gå in på detaljer här annat än att konstatera att vi nog är ett gäng nötter i stallet. Ante tackade iaf för leksaken vi ställde fram och undrade varför den inte var inne i boxen. Många delar att arbeta med konstaterade han snabbt.Stallmys, söndagsfilm och söndagsmiddag

Publicerad 2011-10-30 18:20:06 i Vanlig vardag,

Idag blev det lite stallmys. Vi hade "stora" mockardagen sedan grillade vi lite efteråt. Det var väldigt trevligt. Jag hinner inte skriva så mycket för jag ska iväg på söndagsmiddag nu. Ni får nöja er med en liten bild från grillningen idag och min sedvanliga söndagsmiddag.


Grillmeister Freddan "drängen"
Tur i skogen idag

Publicerad 2011-10-29 18:29:35 i Vanlig vardag,

Idag var jag ut i sandgropen och red med Ante. Det gick bra - tills jag ramlade av. När vi började galoppera tänkte jag. Fan vad skuttigt det känns. Det var det också. Dessa skutt omvandlades till två STORA bocksprång och sedan hoppade/ramlade jag av. Landade på fötter så det var lugnt.

Nu ska jag sätta mig framför tvn och softa. Imorgon är det lite kollektivt arbete i stallet som gäller så det blir en lugn kväll.

Ha det gött. Jag är less på datorn så det blir inget mer varken fb eller blogg ikväll för min del.

Ante - my love!

Publicerad 2011-10-28 21:03:53 i Ante,

Ante är den underbaraste av hästar. Fan vad jag älskar honom. Idag när jag red var han lite stökig först. Han slängde med huvudet och hade lite damp. Jag tog det bara lugnt och ställde samma krav konstant. På slutet var han eftergiven och lösgjord och när han kommit till det läget är han som en häst som är åtta att rida. Det spelar ingen roll om han någonsin hoppar högre än 1.20 eller tävlar högre än LA dressyr. Det är så roligt att rida den här hästen att jag inte skulle byta honom mot något annat i världen.

Jag rider hellre honom på våran skruttiga bana än att jag rider den finaste av finaste hästar. Han är värd allt för mig. Alla de timmar jag slitit, svettats och gråtit på hästar, är han värd det.

Jag har tänkt vara med på programridning. Dessutom har jag fått låna en dressyrsadel och inte vilken som helst. Dressyrsadeln kräver ett eget blogginlägg. Jag är fuckin´ happy idag alltså. Ante - my love!

Finns ju andra som uppskattar mig mer

Publicerad 2011-10-27 22:28:39 i Vanlig vardag,

Det här verkar vara min nya uppetid. Trött är jag, det kan jag erkänna, men jag somnar som inte ändå. I förrgår såg jag ett halvt avsnitt av Anno 1790 den här tiden och sedan somnade jag. Nu har jag letat igenom SVT Play och jag hittade inget annat jag ville se där.

Nåväl. Imuorgon är det fredag och det ska bli sjukt skönt att ha helg.

Förra veckan bjöd jag in någon till helgen, men det tänker jag inte göra den här helgen. Det var inget roligt att inte få något svar faktiskt. Funderar på att inte fråga den personen något mer ever för det är inget roligt att vara någon slags "ok, varannangång". Finns ju andra om man säger så, som kanske uppskattar en mer.

Ingen ridning för min del

Publicerad 2011-10-27 05:39:16 i Vanlig vardag,

Idag blir det ingen ridning för min del. Åker först med L&L och slänger lite sopor från stallet. Sedan blir det att åka dit fixa mat och mocka. Norton har inte fått sin sko fixad och Ante var väldigt trött igår så båda får vila idag. Istället blir det lite städning för att sedan sitta och ta det lugnt och bara softa i soffan.

Funderar på att skaffa tv4pla premium, då kan jag titta ikapp på alla House jag har missat den här säsongen. Mitt nya intresse är ju att se programmen på vägen till jobbet. Det var nice. Igår såg jag Anno 1790 på morgonen, eller sista delen iaf för resten hade jag sett kvällen innan.

Känns sjukt ensamt utan hunden alltså och nu har det bara gått en dag på hans semester. Jag har faktiskt lite mer än bara städning att ta tag i idag så jag får väl fixa det när jag ändå har tid.

Snyft, snyft

Publicerad 2011-10-26 22:11:19 i Vanlig vardag,

Nu ska jag lägga mig snart, eller jag ligger redan, mitt nya jag är ju att ta med datorn till sängen. Då kan jag youtuba innan jag lägger mig bla, roligt är det iaf att sällskapa med datorn. Hunden har åkt på semester i en vecka och jag saknade honom innan han ens åkt. Hmm.....inte lätt. Det är ju inte ens min hund liksom. Jaja, jag får väl bara lov att överleva.

Idag tänkte jag skriva ett roligt inlägg som jag filat lite på, men det gick åt pipsvängen istället har jag nu två halvkassa utkast som jag tänkte få ihop till ett.

Till imorgon då har jag ingen lunch färdig, men de e lugnt, blir väl till å köra riskokaren igen strax efter kl 5 och sedan gräva i frysen. Det brukar inte bli så delikata luncher såna dagar, men vafan. Det är ju inte direkt så att jag svälter. Nu ska jag iaf nana och hoppas att jag börjar tycka att det är roligare och roligare att skriva igen. Skulle behöva lite peppning med bloggen nu.

Hej! Jag har 35 cm och jag skulle behöva SpermBooster.

Publicerad 2011-10-26 21:54:27 i Vanlig vardag,

Nu kanske ni tycker 35 cm verkar stort, men det är det inte. Nu kanske ni också tror att det är J som skriver här, men det är det inte. Nu kanske ni undrar vem det är, och det får ni veta snart.

Jag är ganska råttfärgad, har ett stort ego och tycker om att äta, allt möjligt faktiskt. Jag tycker om det mesta i livet. Inte pisk och smisk dock. Jag är inte lagd åt det håller. Min bästa kompis är också bög och det är inte jag. Tack och lov har han aldrig försökt sätta på mig för han har typ lika stor som mig och den vill inte jag ha i mitt rövhål faktiskt.

Idag såg jag en snygg dam. Jag blev grymt kåt kan jag säga. Hon är svart med långt svart svallande hår. Sedan är hon väldigt fyllig och vältränad. En dam i min smak, men jag tänder på hennes kompis också. Det skulle kunna bli ett problem faktiskt.

Nu till mitt problem då. Jag är man och jag är kåt och någon har stulit mina kulor. Sedan har jag inget körkort för farbror blå sa att man inte kan styra bilen med hovar. Jag fattade ingenting. Det är här mitt problem dyker upp. Jag är stor kåt och villig, men han inga kulor. Nu har jag sett att man kan köpa SpermBooster och det vill jag ha. Skulle du kunna köpa ut åt mig?

Nu kanske ni vet vem jag är?

http://cavalor.se/thumb.php?image=/library/products/37/images/packshot.png&size

Den kanske helt enkelt självdör

Publicerad 2011-10-26 20:12:39 i Vanlig vardag,

Jag tänkte ju att jag skulle lägga ner den här bloggen snart för jag tycker helt enkelt inte att det är så roligt att skriva. Nu får jag väl se om den självdör, eller om den kommer in i en andra andning. I första hand skriver jag för att jag själv tycler om att skriva och det är det som är problemet, jag tycker helt enkelt inte att det är roligt att skriva här längre. Någonstans tror jag tyvärr att det till största del beror på "stalkern". Tack och lov är hon borta nu, men det har ändå tappat sin charm att skriva. Det är skillnad på att läsa för att man tycker det är kul och att man är ute efter att kolla någon annan. Jag vill inte bli kollad här så är det bara.

Idag red jag Ante och det gick väl inte riktigt lika bra som igår. Men, men, det går åtminstone framåt och det är huvudsaken. På slutet gick han väldigt bra och jag var jättenöjd. Ett problem idag var att jag tror att jag behöver öka Antes kraft. När han har vilat dagen innan är han betydligt mer samarbetsvillig. Idag var han lite trött-tjurig och det kändes som att det berodde på för lite mat. Jag ska fundera lite på det i några dagar om hur jag ska ändra.

Nu ska jag ta och softa lite framför tvn och vänta på att lite sällskap dyker upp. Kanske om jag får lite inspiration att det kommer upp ett inlägg senare ikväll.

Jag orkar inte idag

Publicerad 2011-10-25 21:49:08 i Vanlig vardag,

Idag orkar jag inte skriva något inlägg. Jag hade bra underlag för Ante var den underbaraste av hästar att rida och fan vad jag älskar den hästen. Norton hade trampat på en sko så den satt väldigt löst och jag tog kort och så, men jag orkar verkligen inte skriva något.

Istället ska jag ägna mig åt att chatta med min nya chatvän. Det är mitt nya kvällsnöje och han håller mig vaken länge, alldeles för länge, men det är nog ömsesidigt. Jag är egentligen inte chattypen, men jag liksom längtar hem till datorn bara för att få avhandla dagen med honom. Det är jätteroligt.

har lite att ta igen

Publicerad 2011-10-24 22:07:06 i Vanlig vardag,

Jag har en del bilder på lite nyinförskaffade saker jag ska fota. Mina nya ridbyxor som är rosa, lite andra hästgrejer och sedan har jag ett par nya Aprioribyxor. Kom på att mina vita Apriorijeans låg i tvätten med en djävvulsfläck som måste väck. Får ta tag i det till helgen.

Nu ska jag ta och lägga mig för imorgon är det tidig dag och jag vill vara pigg och alert. Har jag tur möter jag Roger på morgonen. Roger är våran stall/vaktråtta.

Så jävla kul när en hästägare ringde och frågade vad vi gjort åt "problemet" och tjejen som svarade sa: Jaa, vi döpte den till Roger. Haha, jag tror knappast att det var svaret som hästägaren önskat, men så jävla klockrent. Önskar jag kunde komma med sådana grejer ibland. Haha, nej, nu måste jag sova. Godnatt!

It´s a beautiful morning

Publicerad 2011-10-24 19:33:45 i Vanlig vardag,

Vissa dagar är livet lättare att leva. Min arbetsplats visar verkligen morgnar ur sitt rätta perspektiv. I morse var inget undantag. Nynnade på den här låten lite sedan under förmiddagen.
Den här bloggen håller på att dö och inte fick jag till någon söndagsfilm heller

Publicerad 2011-10-23 21:54:47 i Vanlig vardag,

Jag vet inte vad som hänt, troligtvis är det nya facebooks fel, men läsarna här på bloggen har försvunnit. De kommer nog tillbaka. Har sett att en del kör direktlänk nu till bloggen. Nåväl, jag skrev från början att jag skrev för min egen skull och att jag tycker det är roligt att skriva. Ett tag nu har jag tappat det lite, men jag tror att det kommer att komma tillbaka. L i stallet är så bra för henne blir man positiv av när man träffar henne.

Idag blev det varken foton eller söndagsfilm. Jag använde mobilen till att filma mig själv när jag sjöng youtub-karaoke igår kväll. Det skulle jag kunna lägga ut, men jag vet inte om ni vill höra det. Jag sjöng bla Hallelujah! Tjoho! Jag har ju inte något att skämmas över heller, så illa var det faktiskt inte. Däremot kan det nog vara bra om jag lär mig texten lite bättre innan för det låter faktiskt bättre i slutändan då.

Söndagsmiddag ikväll och jag undrar hur många aprikoser finns det i min mage?

Publicerad 2011-10-23 18:49:32 i Vanlig vardag,

Jag är på väg till söndagsmiddagen nu. Jag ska inte äta. Det har jag redan gjort. Först frukost imorse, sedan lunch och det var här någonstans det gick fel. Sedan åt jag middag och det gick inte så bra. Nu har jag ont i magen, men det är inte middagens fel. Det är lunchens fel. Den tvingade sig på mig.

Lunchen bestod nämligen av aprikoser, torkade, och jag fattar inte. Jag tycker inte ens att det är gott. Aprikoser alltså. Dessutom tycker jag bara om de supermjuka i påsen, fast riktigt goda är de inte. De är ludiga och man blir torr i munnen. Det var inte förrän jag åt middagen som smärtan i magen från dem kom fram. Middagen klarade jag inte ens att äta upp. Nu sitter jag och försöker dämpa smärtan med PepsiMax, muntorrheten av luddet kanske försvinner snart också.

Nästa gång jag får damp till lunch ska jag äta en chokladkaka istället. Då säger åtminstone magen till innan man får så förbannades ont. Det måste helt enkelt vara nyttgare med choklad.

Män är från Mars och kvinnor från Venus

Publicerad 2011-10-23 11:20:06 i Vanlig vardag,

Det är verkligen så. Egentligen har jag lust att skriva något annat i det här inlägget, men det tänker jag inte göra, tror jag. Det är något jag måste ta upp med min guru först. Han är klok och jag tror att jag redan vet svaret.

Däremot har den här veckan tappat all struktur och ordning gällande hästarna. Inga distraherande saker nästa vecka i form av män, tack! Nu är det inte ens något jag varit intresserad av. Bara det att de ändå varit distraherande. Jävla skit!

Nu ska jag iaf åka till stallet och idag är det fint fotoväder så någon fin bild idag blir det nog.

Hur många lingon finns det i världen?

Publicerad 2011-10-22 21:10:16 i Vanlig vardag,

Har precis sett Hur många lingon finns det i världen? och den är helt klart sevärd. En av de bättre filmerna som jag sett på senare tid. Inte för att jag sett så många den sista tiden, men jag är ju egentligen en filmoman och har svårt att hitta en film som jag inte sett.

Nu ska jag hitta på något annat och sedan blir det nog sängen. Gurun är ju borta idag så det blir till att vänta en stund kanske hinner vi med en snackis innan sängdags. Tycker om de ämnen vi avhandlat varje kväll i snart två månader. Shit, vad tiden går fort alltså. Oktober har bara försvunnit iväg.

Kurser för män

Publicerad 2011-10-22 19:10:57 i Vanlig vardag,

Alltså den här dök upp i morse på min Facebook och den är bara för underbar. Ni kan inte säga annat. Läs, njut och skratta säger jag bara!

 
KURSER FÖR MÄN !!!!
Folkhögskolan fristående kurser för män VT- 2011

Kurs 1 ... ... Hur man fyller på ispåsar Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder. 950:-

Kurs 2 WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren? Diskussionsgrupp 1500:-

Kurs 3 Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering? Och hur lägga ner den igen efter urinering? Mycket praktiska öv...ningar 2000:-

Kurs 4 Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon? Lösningar och exempel på videoband. 2500:-

Kurs 5 Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner. Öppet forum 1900:-

Kurs 6 Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa Bilder och ljudband 4000:- begränsade platser!!

Kurs 7 Våga fråga efter vägen när du inte hittar Berättelser ur verkliga livet. 1500:-

Kurs 8 Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen? Körsimulator 7500:- obegränsat antal.

Kurs 9 Lär dig skillnaden på fru och mamma Rollspel 1900:-

Kurs 10 Hur man lär sig att älska shopping? Andningsteknik, meditation samt mental träning. 500:- Alla anmälningar är bindande obegränsat antal.

Pyromanen var framme idag!

Publicerad 2011-10-22 19:04:33 i Vanlig vardag,

Med pyromanen menar jag naturligtvis pyromanen Jag. Hehe.....älskar eld! Visste ni det? Det är sjukt, men jag åker faktiskt och kollar om det brinner någonstans och jag har möjlighet. Jo, jag vet, det är min lilla perversa ådra. Idag fick jag iaf vara med och göra en egen brasa.

Anledningen till att vi skulle göra en brasa var att det stod en gammal rutten halmbal i det som ska bli hage till Tortellini och Musselini. Där växer en massa nyponbuskar just nu och de klippte jag i vild förtvivlan, men det är fortfarande massor kvar. Snart är det en fin hage. Självklart hjälpte Vson till. Han är så söt för helt plötsligt när jag stod och klippte kom han fram och började dra i en egen kvist. Helt på eget initiativ. Är han inte söt?

Här ligger V och kollar att jag gör mitt jobb ordentligt. Som ni ser får jag stå bakom buskarna och arbeta mig ut till friheten igen. Arbeit macht frei är Vs ledord när det gäller arbete.Ingen rök utan eld, eller hur var det nu igen? Vi hade vissa problem i brasan ett tag faktiskt.och en massa nyponbuskar.


V ger upp oss, vi kan uppenbarligen bara röka, inte elda.Brasan tar sig till slut


Har ni sett något så vackert som våran eld? Massor med nyponbuskar ligger i högen också.


V gjorde illa benet idag i stallet och jag hoppas att han är bättre till imorgon för på vägen hem nu hade han svårt att gå i trappor. Lite stel och sedan kan han inte vända runt riktigt. Hoppas snuffe är bättre till imorgon för då ska han på äventyr utan mig.

Mycket på schemat idag

Publicerad 2011-10-22 08:39:37 i Vanlig vardag,

Idag har jag och Vson mycket på schemat. Alldeles strax ska vi åka till stallet. Först ska jag rida och vid tolv har vi massa annat arbete som väntar. Ante tänkte jag rida på ridbanan och kanskek skritta iväg en svnäng längs med vägen. Norton får nog ett litet pass i sandgropen. Idag kan vi nog ta en vända till där. Innan har jag ridit tre eller fyra varv beroende på vilken väg jag valt. Idag ska jag nog lägga på ett och rida fem.

Ante fortsätter jag med samma arbete som jag gjort innan och honom kanske jag tar ut i skogen imorgon istället.

Det blir nog roligt i stallet med eldningen idag för det är roliga L-gänget som ska elda. De är alltid roligt och idag är alla tre L med så det kommer att bli kalasknas. =)

Vson igår när vi väntade på bussen.


Först måste jag titta efter inkräktaren som kom till stallet när vi väntade på bussen.

Sedan måste jag titta om bussen kommer. Sedan om UFOna på himlen ska attackera.


Sedan måste jag vakta och kolla vad stallinkräktaren gör igen. Stallet är alltid viktigast!

Idag är det nytt arbete som gäller, men alla dagars arbeten är lika viktiga.

Fan, nu kände jag mig som en dålig människa....

Publicerad 2011-10-21 21:27:50 i Vanlig vardag,

Imorgon var det inbokat eldning på stallet. Helt plötsligt kändes det lite ruttet när jag fick en förfrågan som jag glömt bort att vi pratat om tidigare. Nu var det inte samma datum som vi sa innan att vi skulle göra den här grejen, men jag fick dåligt samvete iaf. Ge och ta, heter det väl, och uppslutningen på eldningen i stallet på tre pers kändes helt plötsligt jävligt sur. Jaja, sånt som händer, men nu måste jag ju skicka sms till den som kom med förfrågan. om den andra grejen imorgon. Hmmm.....

Jag hade fastställt eldningen innan med datum och tid och så faktiskt och då kanske jag inte ska ha dåligt samvete. *Helvete vad illa det låter från kvällens Idol som är på tv samtidigt som jag skriver*

Nu ska jag fundera vidare på lite andra saker en stund innan jag skriver ett sista inlägg för kvällen för det tänker jag göra.

Min och hundens stil för kvällen, det enda som inte syns på bilden är vårat Baileysglas, men det är mest jag som dricker.

Tänkte ta en soft hemmakväll

Publicerad 2011-10-21 18:46:44 i Vanlig vardag,

Min plan var att ta en lugn hemmakväll, men jag är redan uttråkad och jag har varit hemma i fem minuter. Ikväll finns ju inte min guru tillgänglig heller och jag hoppas det går bra för honom. Faktiskt så gör jag verkligen det.

Funderar på om jag inte skulle hitta något fikasällskap till kvällen då har jag något att göra. Eller så sitter jag här och tar det lugnt. Imorgon blir det stallet en stund för vi ska elda lite tillsammans. Uppslutningen kanske inte var den bästa, men det är så det brukar vara. En del människor har aldrig tid för vissa tråkiga saker. Nu fick jag ett erbjudande om att göra något betydligt roligare imorgon, men vi står trots allt i ett KOLLEKTIVSTALL och har man inte tid och lust att göra de kollektiva sakerna kanske man ska leta något mindre kollektivt.

Nej, inget mer gnäll nu. Jag har lite att fundera över också. Först om jag ska ta och leta mig något fikasällskap. Ett litet inlägg om dagen kommer snart.

Hade lite bloggtorka idag faktiskt

Publicerad 2011-10-20 20:37:22 i Vanlig vardag,

Idag visste jag inte riktigt vad jag skulle skriva om. Det jag vanligtvis hade skrivit om kände jag inte passade riktigt. Sedan börjar jag vänja mig vid tanken på att jag inte längre har något stalker. Det är rätt skönt faktiskt. Samtidigt har jag ett tag senaste tiden funderat över lite saker som kanske skulle få lite ändring, men det är inget jag kommer att skriva om här.

Idag kan jag iaf berätta att Norton fick en tur ur i skogen med en som jag jobbar med. Han var glad och lycklig. Samtidigt var det skönt att komma till stallet och vatten och mockning var färdigt. Jag gjorde bara hö och kraft till hästarna. Ante fick en liten longering på ridbanan och hans trav kanske inte är så tokig som jag tycker att den är ändå. Den går nog att få till bättre. På lilla videon som jag gjorde springer han utan inspänning och allt. Jag ville bara att han skulle springa av sig lite idag.

Fick ett infall att jag skulle bjuda hem en person för typ en timme sedan, men det gjorde jag inte. Personen har inte fått komma till mig förut fastän den har frågat flera gånger, men ikväll hade det känts ok. Nu vågar inte jag ens fråga för risken att personen skulle säga nej känns som att den är 99% och då får det vara. =/

Här är iaf videon på Ante.
Samtidigt som jag skriver det här sitter jag och lyssnar på musik på Youtube. Idag är det det här som gäller:

Laddar upp en video

Publicerad 2011-10-20 19:03:39 i Vanlig vardag,

Sitter just nu och laddar upp en video från idag. Jag fick ju köra traktor! =) Och inte vilken traktor som helst. Jag fick ju äran att köra en väldigt ny traktor. Det var skitroligt. Om en liten stund ska jag lägga ut den, men nätet verkar ladda upp segt idag.

Det här med sovtiderna

Publicerad 2011-10-19 22:33:58 i Vanlig vardag,

Ligger i sängen och diskuterar mina livsproblem med min guru. Han är verkligen toppen. Våra problem är liknande och vi är på samma mentala plan. Egentligen borde jag igen ha lagt mig för ett tag sedan, men det har inte blivit så sedan jag lärde känna gurun. Han är helt suverän. Tänk om ni också kunde få ha en egen guru.

Imorgon får jag hjälp med Norton och det blir nog bra. Han kommer att bli lycklig av en liten utetur. Utetur blir det ju hos oss oavsett var man rider.

Nu ska jag nog ändå lägga mig. Jag hade ett roligt inlägg på G igen, men det försvann under dagen. Kör på att kommer på något till imorgon. V ska följa mig till jobbet och stallet så om inte annat blir det nog några fina bilder.

Ta bort så att jag ser vilka som läser bloggen?

Publicerad 2011-10-18 22:05:26 i Vanlig vardag,

Här kommer jag hem med förhoppningen om att den jag brukar vara upptagen med ska vara tillgänglig, men icke sa nicke. Eftersom jag inte kommer på något bättre att göra får jag väl helt enkelt ta och lägga mig. Jag saknar ju den som jag brukar vara upptagen med. =/ men även han har väl rätt att göra annat. Hmm....

Nu har jag iaf lagt mig i sängen. Mitt nya nöje innan jag somnar är att surfa runt lite. Lyssna på lite musik på youtube brukar jag också passa på att göra.

Idag är jag riktigt trött, men jag vet att jag kommer att vara sjukt pigg imorgon eftersom jag inte gjort så mycket idag.

Jag börjar också känna hur det känns att slippa vara förföljd på bloggen. Det är till och med så att jag funderar på att ta bort spårningskoden så jag inte längre ser vilka som varit in. Nu är det iofs ganska underhållande att se vad folk googlar för att hitta hit och jag kanske vill ha kvar den enbart för det, men inte kolla så mycket på om det är någon eller vilka som går in och läser. Jag bryr mig inte på det sättet egentligen  och jag vet vilka en tre-sex stycken är, det är allt, resten är anonyma ändå.

Nu när stalkern är borta är det nästan så att jag börjar känna att det kanske är roligt att skriva igen. Sista tiden har det bara känts jobbigt. Jag skriver för att jag tycker att det är roligt att skriva, men när någon börjar läsa enbart för att ha koll på vad man gör är det inte roligt längre.

Stor skillnad....eller vad tycker ni?

Publicerad 2011-10-18 21:25:35 i Ante,

Idag var det verkligen skitväder ute. Snacka om trist väder. Jag orkade faktiskt inte rida, eller rättare sagt, jag hade absolut ingen lust idag. Istället tog jag värsta borstningen av Ante och snabbklippte Norton lite. Nu kommer jag själv att ha världens överskottsenergi imorgon även om jag är jättetrött just nu.

När jag ändå hade lite tid över tog jag ett nytt kort på Ante på stallgången. Personligen tycker jag att det blivit stor skillnad bara på femton dagar. Vad tycker ni?

2011-10-032011-10-18

Tycker att han blivit mer musklad och ser bättre ut på bilderna från idag.

Kanonbra dag!

Publicerad 2011-10-17 21:29:49 i Vanlig vardag,

Idag har varit en bra dag igen. Jobbet flöt på bra och jag kände mig på ovanligt bra humör och hade bra med energi. Jag var inte ens särskilt trött när jag gick hem.

I stallet hade jag lovat att titta till Musselini och Tortelini för deras stormatte Duty Manager är bortrest och en lillmatte skulle kolla till och fixa till hästarna. Det blev ett litet missförstånd någonstans på vägen så jag fick rycka in och vara stand in på de sista grejerna som behövde göras till dem.

Idag tog jag först ut Ante. Han har blivit helt suverän att rida. Mitt största problem idag var att han blivit så känslig att jag var tvungen att fatta galopp enbart genom att lägga till skänkeln från normalläge och sedan bara flytta höften, men utan att spänna mig i ryggen för då går han bara emot istället. Om jag flyttade skänkeln lite bakåt eller framåt gjorde han bara sidvärtsrörelse.

När jag red Norton tränade jag bara på att andas och försöka hitta ett noll-läge där jag inte bromsar honom hela tiden. Jag lyckades idag sakta av enbart genom att spänna ryggen och det är ett stort framsteg mot för sist jag red honom. Jätteroligt!

Nu måste jag lägga mig för jag sov lite i helgen och jag sov lite hela förra veckan. Det är någon som uppehåller mig på kvällarna.... =) ....och jag tänker inte tala om vem.....

Hej! Det här är Vson, ni säger att jag bara leker.....

Publicerad 2011-10-16 17:09:20 i Vanlig vardag,

Ni säger att jag bara leker. Förstår ni inte mitt viktiga arbete? Jag arbetar jämt. Ni arbetar ibland och har sedan fritid, men inte jag. Jag utför bara arbeten. Viktiga arbeten dessutom. Se själv.

Vi kommer till stallet och jag börjar genast arbeta. Och Hon, vad gör Hon, jo hon sätter sig och äter. Vi har ju pratat om det här med att äta. Det räcker om man gör det en gång om dagen. Jag äter bara på kvällen och sparar tid som jag kan använda till annat. Hårt arbete till exempel. Ni äter jätteofta och klagar på att ni aldrig har tid. Dessutom klagar hälften av er på att ni är tjocka och feta. Är det konstigt? Ni äter ju konstant. Själv är jag slimmad, snygg och äter en gång om dagen.Va? Vad säger du? Leker? Nej, nej, måste vi komma in på det här med Män kommer från Mars, kvinnor kommer från Venus nu igen. Hundar kommer ju från Pluto! Du ser väl att jag påbörjar dräneringen av stallet. Vad trodde du jag grävde för? För skojs skull? Jag har inte tid med sånt. Jag måste arbeta eftersom ni äter hela tiden.

Kolla här och notera nu att jag arbetar, inte leker.Vad bra att ni fattar grejen nu.

Efter dräneringsarbetet gick vi vidare till ena hagen där jag kontrollerade hagstatus. Inte elen, dumskalle, så dum är jag inte.Jag tittar ut i hagen och ser att allt är i sin ordning. I hästvärlden fungerar det så att en vaktar medan den andra sover.Här ser vi att en häst vaktar den andra som sover. Jag skulle ju gärna se en lite grövre vakt kanske, om ni vill ha min personliga åsikt.Broder Houdini1: Ursäkta? Sa du något om mig?Vson: Förlåt, ers höghet Houdini, jag lägger mig. Räcker det?Broder Houdini1: (mutter, mutter) Återgår till arbete.

Bäst att vi går in och arbetar vidare. Vi har lite mer arbete där...
Här ser ni vilka risker jag utsätter mig för. Ni säger att jag leker igen, men det jag faktiskt gör är att jag provdricker vattnet till hästarna så vi säkert ska veta att det inte är giftigt på något sätt.Det är bra! Nu ska vi fylla kraftfoder i den svarta hinken. Vattnet duger och är kollat och klart! .Fixa kraften! Jag ska gå och vakta stallet mot UFOn.Ni förstår, UFOn är farliga saker. Det är därför jag ofta måste kolla efter saker i himlen. De där strecken man kan se ibland är när UFOna skickar ner paralyseringsgift på er människor så ni inte ska förstå att världen är på t patt invaderas. Vi hundar är ju från Pluto och vi har antikroppar mot paralyseringsgiftet.

Nej, nu måste jag sova. Måste vara utvilad inför morgondagens arbeten.
Stressigt, men jag hann

Publicerad 2011-10-16 14:07:10 i Vanlig vardag,

Idag hade jag lite bråttom, men jag hann med allt jag tänkt göra, nästan....

Det jag inte hann med var att mocka lite i hagen. Får ta igen det i veckan. Anledningen till att jag tänkt att det skulle ha varit gjort idag var enbart för att jag skulle han sluppit det i veckan, men nu får jag göra det ändå. Alternativet hade varit att skippa att rida en häst och då kändes det viktigare att rida. =)

Norton och jag tog en tur ut i skogen och det var roligt. Gladast av oss två var Norton. Han har nästan bara gått ut i skogen nu. Egentligen spelar det ingen roll om han går på banan eller i skogen. Han behöver bara komma igång och ridas. Det är nästan bättre att jag rider ut på honom för då blir han inte riden så hårt utan lite mer lagom till dagsformen.

Här är några bilder från ridturen. Som ni kan se är öronen spikrakt framåt (nästan) hela tiden. När öronen är åt sidan lyssnar han så inga skogstroll ska komma efter oss. Jag frågade nämligen. =P

Det är nästan så att man tror att jag är i de norrländska skogarna och rider när man ser bilderna.


Efter den ridturen som även bestod av lite busgalopp i full fart i sandgropen blev det till att speeda runt Ante på ridbanan. Han verkar ha trott att ett stressridpass bara innebär att man ska springa lite fortare för han var verkligen framåt idag. En liten videosnutt blev det såklart på det.

Solen skiner lycklig är jag....

Publicerad 2011-10-16 08:54:21 i Vanlig vardag,

Nu ska jag åka till stallet och jag är lite sen idag. Ska vara hemma innan kl ett och jag tänkte hinna svänga in och hämta ut ett par jobbskor också. Innan jag åker dit måste jag svänga in och köpa något att äta till frukost i stallet för här hemma ekar det tomt.

Jag får nog stressa lite i stallet idag om jag ska hinna för jag tänkte motionera båda hästarna. Det fanns en lista över lite fler saker jag tänkt göra i stallet, men jag får ta det någon dag senare. Nu ska jag speeda iväg. En sedvanlig söndagsfilm när jag rider Ante hoppas jag få till också. Ska bli roligt att se om det blir någon förändring om någon månad också.

Ha en bra dag ni också!

Ibland är det svårt att leva, ibland är det inte svårt att leva

Publicerad 2011-10-15 18:50:45 i Vanlig vardag,

Idag på vägen till jobbet fick jag avnjuta en fantastisk morgon. Jag fick till några helt suveräna bilder. Ännu har jag inte fått till det här med fokus riktigt bra. Kameran kör på autofokus och ibland blir det lite fel. Jag la ut de bilderna ändå. Vissa som jag fick till är jag sjukt nöjd med. Se och njut säger jag bara. 


Vson är knäckt!

Publicerad 2011-10-14 21:21:59 i Vanlig vardag,

V och jag har jobbat idag. Jag måste ha sugit totalt på min del av arbetet för V är utslagen i soffan nu och jag sitter uppe. Om jag känner efter kan jag lätt erkänna att jag är dödligt trött. Imorgon är det sjätte dagen i rad som jag jobbar, men plånboken tycker om det senare. Idag hann jag inte ens ta bilder på honom. Jag tog två och båda sög.

Nu på kvällen red jag Ante och han var superpigg. Har svårt att tro att det berodde på det 0,5 kg havre och 0,5 kg kraft han fått senaste dygnet ska ha slagit till redan. Jag tror mer på det faktum att han faktiskt blivit riden en del senaste tiden och att han nu fick tre vilodagar i rad. Han var inte dumpigg utan bara piggpigg och lite okoncentrerad. För att vara bara fem och så lite riden tycker jag ändå att han kom tillbaka hyfsat bra. Jag försökte att tänka på att han istället gick fram så som jag tränat på efter clinicen med hästgurun.

Nu är det bara lite jobb imorgon och sedan är det söndag=vilodag. Ska bli asskönt! Har en känsla av att det lär bli mycket jobb framöver, men jag överlever nog det.

Visningen är över

Publicerad 2011-10-13 18:07:14 i Vanlig vardag,

Nu är visningen över så efter dagens kommande inlägg kommer ni att få tillbaka den gamla vanliga bloggen igen. Nu har jag lite annat jag ska fixa med och sedan åka till stallet.

Jag har kommit till ett annat beslut också och det är att jag måste få en sak att sluta och det så snart det bara går, men det kräver ett samtal med en person och jag vet inte när jag träffar den nästa gång.

Jobbigt idag

Publicerad 2011-10-13 06:58:00 i Vanlig vardag,

Ja, idag är det jobb på schemat. För er som inte vet är det min lediga dag, men nu ska jag arbeta istället. Har en känsla av att intaget av hästarna kan bli spännande då visningen av traktorerna är idag.

Jag förstår om ni ledsnat på mina JD-inlägg redan...

Publicerad 2011-10-12 20:41:50 i Vanlig vardag,

..fast grejen är den att jag gjorde dem på beställning åt en vän. Ni vet, det var det där med man. Det tog både lite tid och kraft, men det är han faktiskt värd.

Även om klockan inte är så mycket måste jag nog lägga mig idag. Imorgon kommer jag att träffa massa bönder och jag har en stark känsla av att jag kommer att känna en del av dem. Bäst att piffa till sig lite kanske. Nog för att jag lär vara skitig och dann när jag jobbat, men vafan, de är ju likadana hemma.

Jag hade hoppats på att en person skulle komma dit som inte kan, men jag får väl leva utan helt enkelt även om jag blev lite besviken. Nåväl, life goes on liksom.

Imorgon blir det nog ett JD-inlägg till, men sedan är jag tillbaka på banan med mina vanliga inlägg igen.

This is for you, my Deere! ;-)

Publicerad 2011-10-12 18:59:48 i Vanlig vardag,

Här är lite nya bilder från dagen. Idag hade det kommit lite nya traktorer med tillbehör. Bla en ny 9350. Det är den med dubbelmontage på bilderna. Solen låg betydligt bättre idag så bilderna är mycket bättre. Jag har fler bilder som jag lägger ut i nytt inlägg alldeles strax.

Här var det någon som kom sent en kväll körandes alldeles för fort nerför backen till gården. Behöver jag säga att de var väldigt oroliga att släpet med 3 nya traktorer skulle välta?


Har fotat maskinerna inför John Deeres kommande visning

Publicerad 2011-10-11 21:44:20 i Vanlig vardag,

På torsdag ska de ha något jippo med John Deeres nya kollektion på mitt jobb. Jag passade på att fota några maskiner idag. Jag gjorde även några små videosnuttar när de lastar av två splitternya tröskor. Maskinerna var de överlägset mest shiny jag sett någonsin kan jag säga.

Ni får ett litet axplock här. Jag vet ju inte vad alla maskiner heter, men det finns det nördar till. Solen låg på lite konstigt när jag skulle fota så en den kort blev väl inte direkt perfekta, men jag ska försöka ta lite nya imorgon. Ni får gärna säga vad ni vill ha för bilder för jag brukar inte fota maskiner direkt. ;)

Filmen håller på att laddas upp och kommer ut om en halvtimme eller något.


Ett John Deere-inlägg väntar

Publicerad 2011-10-11 16:24:28 i Vanlig vardag,

Vi har en liten tillställning med John Deere på jobbet. Jag har ju förmånen att kunna fota och filma dessa maskiner och det har jag också gjort. Ikväll ska jag lägga upp filmerna som jag gjort och självklart lägger jag ut bilderna också. Imorgon kommer det fler maskiner. De talade om vilka, men jag fattade ingenting. Några maskiner var det iaf. Jag kom också på att istället för fota där maskinerna stå kan jag filma och då försvinner nog problemet med solen.

Jag får väl berätta mer senare

Publicerad 2011-10-11 06:37:10 i Vanlig vardag,

Det har blivit mycket bilder senaste tiden och lite mindre text. Jag kan bara konstatera att det beror på att jag inte orkar. Kroppen är fortfarande inte på topp och jag måste i första hand tänka på mig själv. Det blir nog bättre allt eftersom. I dagsläget orkar jag åtminstone med mitt jobb. Senaste veckan har det varit lite stressigt där också och det kände jag direkt av. Igår var jag helt slut och longerade bara Ante utan inspänning. Idag vet jag inte än vad jag ska hitta på med tottosarna. Efter jobbet ska jag först hämta ett par skor.

Vson beskriver sin arbetsdag

Publicerad 2011-10-10 22:05:40 i Vovven,

Jag tror inte ni har förstått hur mycket arbete Vson egentligen bidrar med. Vi ska gå igenom en dag på arbetet här nu. I helgen visade vi när han hjälpte till med hö och mockning, men han gör mycket annat också. Här beskriver han med egna ord.


Tidigt på morgonen medans det fortfarande är mörkt, i ottan, kliver vi upp. Senaste dagarna har jag börjat med att väcka matte kl 4. Jag tycker att det verkar vara lagom eftersom hon är så seg ur sängen. Varje dag har jag behövt väcka henne flera gånger. Hon är jätteseg.


Det är roligt att se var vi åker så jag tittar ofta ut och det här är min favorit när det är glas hela vägen på dörren.


Men jag måste också hålla kolla på övriga medpassagerare och som ni ser var bussen tom idag. Ingen annan än oss det är ordning på som är uppe i tid och börjar med dagens arbete. Antar att andras arbete inte är lika viktigt som vårat.


Så här ser det ut när jag åker buss på dagen mellan mina arbetsplatser, ibland går vi, det är toppenkul. Utsikten här var ju inte så rolig bara betongklumpar. Personligen tycker jag mer om stadsbygd eller när vi åker ute på landet.


Jag kan göra flera saker samtidigt här kontroller jag den som rider på ridbanan samtidigt som jag vaktar så att Norton inte går ut.


Det är viktigt att vi arbetar med Nortons hovar. Det gör vi varje dag just nu för han har ett hål vi måste rensa bort lera ur när han kommer in. Det är bra ju längre det hålet kan vara torrt.


Ni ser inte att hon slarvat idag, men det gör jag och Norton är faktiskt lite lerig i ansiktet.


Färdig??? Nej, nej, vi har viktiga saker kvar att göra. Ni är väl inte latarslen?


Här, det är Windys mat, jag vet nog att den hamnade hos Tvista förra gången, aja baja. Förstår ni att det här inte fungerar utan mig. Det blir massor med fel då.


Har du koll på alla nu? Jag har ju talat om vilken hink som ska var.


Inte det? Det här är Moses. Ska jag bokstavera? M-O-S-E-S.

Tänk att det ska behövas en hund till allt!

Lite sur är jag nog allt nu

Publicerad 2011-10-10 06:19:49 i Vanlig vardag,

I veckan började jag med en grej som generar lite pengar här på nätet. Igår gjorde jag lite extra jobb och tjänade 3 ggr mot var jag gjort resten av veckan. I morse var allt det jag tjänat igår borta. Gissa om jag är sur idag. Det var fan dåligt. Jag hoppas att det bara är något litet fel som gjort det så och att det är tillbaka i em igen eller imorgon. Trist, jag trodde det var en seriös sida. =(

Nåväl, dagen blir nog bra ändå. Händer säkert något annat bra idag.

Det blev hoppning idag

Publicerad 2011-10-09 16:04:21 i Ante,

Det blev hoppning ändå idag. Först trodde jag inte att det skulle komma någon som kunde hålla koll om jag skulle ramla av eller något annat, men vid lunch dykte stallchefen upp. Det var perfekt för hon kunde tänka sig att filma också Några små filmsnutter blev det och jag har lagt ut tre stycken. De jag tyckte var bäst. Några med riktigt dåligt ridning där Ante nästan sa upp bekantskapen finns också, men de lägger jag ut vid senare tillfälle. Här är filmerna. Den bästa kommer sist. Sjukt nöjd med det språnget.

Jag kände verkligen att vi inte hoppat på länge idag och vi behöver nog vara med på någon tisdagsträning vi också i ridhuset. Dumt av mig idag var att jag tänkte att vi skulle travhoppa när jag senast igår skrev här att jag jobbar hästen mer i galopp för han har lättare för det. Det var verkligen lite dumt tänkt. Hoppas jag kommer ihåg det till nästa gång jag tänker hoppa.

Lite hoppning tänkte jag mig idag

Publicerad 2011-10-09 07:57:34 i Hästarna,

Idag tänkte jag att Ante skulle få hoppa lite. En förutsättning för det är att det är någon annan i stallet. Jag är inte så sugen på att hoppa själv. Norton tänkte jag skulle få en skogstur. Han har fått ganska många skogsturer sista tiden, men det är bara bra. Han blir glad då.

Finns en som frågat efter Norton nu igen och jag tror att det är ett bra ställe och det är i Sthlmsområdet.

Nej, nu måste jag bege mig iväg. Hunden ska jag lämna ifrån mig på vägen. Han får inte följa med idag.

Kan bara inte låta bli

Publicerad 2011-10-09 07:54:09 i Vanlig vardag,

Egentligen nästan hatar jag bloggar som lägger in videos från youtube. Jag gjorde det igår och det var väl inte riktigt ok, men det var i brist på annat.

Idag gör jag det för jag kan bara inte sluta lyssna på låten. Första gången jag hörde den var på P4 Stockholm förra veckan och då trodde jag inte att jag skulle få höra den igen, men ack så fel jag hade. Jag har hört den flera gånger och det är inte så konstigt med tanke på hur sjukt bra låten är. Om någon vecka kommer den antagligen vara sönderspelad i radio, men nu - lyssna och njut!

Måste berätta om Ante idag också

Publicerad 2011-10-08 21:48:13 i Ante,

Idag red jag Ante och jag måste berätta om det. Han är så fantastisk. Jag älskar verkligen den hästen. Ja, ibland är han ett mongo och han gör allt som en häst inte ska, men det gör inget för han är bara han.

När jag satt på volten idag och red hade jag kunnat rida en miljon varv i galopp. Känslan han ger är obeskrivbar. Nu har vi också hittat ett läge där vi försöker samarbeta, även om det inte blir perfekt hela tiden är vi åtminstone vänner hela ridpasset. Han börjar också fatta när han ska öka, minska är inget problem för honom. Skillnaden idag jämfört med innan är att idag kunde jag galoppera och sedan samla mer utan att vi tappade allt fick djurkyrkogårdsläge gällande hastigheten. Han bibehöll tempo och energi och bara samlade. My kind of way!

Förra helgen lyssnade jag på clinic som de flesta av er vet och hon sa att man skulle köra på det som är enklast för hästen. Antes galopp är som tio gånger bättre än traven så vi kör mer galopp än trav. Formen i trav är just nu mycket bättre än i galoppen, men han väljer hellre galopp än trav fortfarande och det är det som gör att jag hellre rider i galopp.


Video på Norton

Publicerad 2011-10-08 18:17:33 i Vanlig vardag,

Igår gjorde jag en liten film när jag hade Norton på volten. Först longerade jag honom och sedan lät jag honom springa lös en stund på ridbanan. Han tyckte väl att det var sådär roligt och att det gröna runt volten var mer spännande.

Idag har jag och hunden arbetat

Publicerad 2011-10-08 17:46:44 i Vanlig vardag,

Det där med att jag och hunden har arbetat har olika definition beroende på om ni frågar mig eller hunden. Hunden anser att vi har arbetat och gjort allt tillsammans. Jag vill nog lite mer påstå att han springer runt med sin boll och leker medan jag arbetar, men då svarar han bara att han kontrollerar att jag utför arbetet som jag ska. Han är nämligen självutnämnd arbetsledare.

Idag var det värsta kaos när jag tog ut hästarna. Först när jag tog ut mina egna undrade jag vad det var när hästarna studsade runt och hunden skällde hela tiden. Det tog inte många sekunder innan jag insåg att hunden fått värsta tokdampanfallet och vallade hästarna som värsta galningen, Norton dampade loss på hunden och hoppade upp med alla fyra i luften samtidigt och gjorde en karatekid spark med ena frambenet mot hunden varpå den fick ännu mer vallningsdamp. Hunden fortsatte till Ante som lackade ur totalt på hunden och satte sin karatekidspark rakt på hunden. Ante tog de säkra före det osäkra och använde ett bakben istället. Den lilla incidenten var avklarad efter det. Hunden blev sur och ville åka hem så han sprang mot närmsta öppna bagagelucka för att hoppa in i en bil för hemfärd. Jag avfärdade hans initiativ.

Efter det tog jag ut trollen Bradstone Brothers och tänkte (väldigt korkat så här i efterhand) att de nog skulle stå kvar medan jag hämtade Kometen om jag bara stängde övre grindhandtaget. De gjorde de inte. Knoll och Tott, Knoll kan även kallas Musselini, knallade tacksamt ut ur hagen. Har ni någonsin tappat två (svarta) shetlandsponnyer? Inte? Jag kan tala om att de vill inte gå in igen. L hjälpte mig att ta ut Kometen medan jag gick med Blixt och Dunder till hagen. Väl vid hagen fick Blixt damp och blev komplett galen. Dunder blev rädd för Blixt och ett tag sprang en framåt och en bakåt. när väl båda tog sig framåt igen sprang de naturligtvis för kung och fosterland och jag var tvungen att släppa både. Samtidigt passade Musselini på att dyka upp. Behöver jag säga mer om circusen som blev.

Herregud säger jag bara. Musselini fick jag tag på men Tott hade ingen lust att bli fångad och jag blev arg och gick för att äta frukost istället.

Här är lite bilder från dagen. Hade tänkt ta en på Knoll och Tott, men det glömde jag bort.


Vson agerar våg när jag gör höpåsar. Just den här vägde 2,8 kg istället för 3 kg som den skulle. Han frågade om jag inte kan göra något rätt någon gång.

Jo, jag vet att det ser ut som en igelkott, men det är en bäver. Ante ansåg nämligen att Norton INTE skulle vara med på bild idag. Han sa att det var pinsamt och förnedrande vad Norton utsatte sig för.

Norton mockade nämligen hagen. Ante skämdes, men Norton kan ju inte rå för att han är bög och vill ha det renare än Ante i hagen.

Jag och Vson sorterade benskydd och vi kom (tyvärr) fram till att 10 framskydd och 8 bakskydd räcker till två hästar. Synd, för jag vill ju gärna ha fler.

Hunden börjar tycka att vi arbetat färdigt och undrar om det inte är dags att åka hem snart.

Sova kan man passa på att göra på vägen hem.

Tänk om!!!

Publicerad 2011-10-07 23:38:35 i Vanlig vardag,

Läste precis en sak på en sida och det har med en av mina "hemliga" saker att göra. Tänk om det verkligen händer och att det inte är så långt kvar. Mitt liv är verkligen bra. Det är bara vissa små saker som måste fixas. Tänk om, tänk om, ni fattar inte hur stort det är för mig då och ni kan omöjligen göra det eftersom jag inte berättat vad det är.

Jag kan till och med erkänna att jag inte vågade röra något på sidan utan stängde ner ganska omgående - i chock kanske. Nu ska jag lägga mig och jag har återigen suttit uppe alldeles för länge.

Kvällen och morgondagen

Publicerad 2011-10-07 23:05:34 i Vanlig vardag,

Idag blev jag kvar i stallet längre än jag tänkt, men det var ok för istället för att låta totto och lotto stå så longerade jag dem båda. De var väldigt pigga och glada. Norton var riktigt pigg och knäpp och börjar komma in i sitt gamla vanliga glada jag.

Imorgon har jag morgon och lunchfodring och det var därför jag var tvungen att gå till affären. Jag är ju en hungrig människa. På morgonen kommer jag att få sällskap också så det blir nog trevligt. Klockan står redan på 0600 och jag borde ha lagt mig för ett tag sedan, men jag sitter och avhandlar ännu ett ämne med gurun. Bla kärleksproblem. Kärleksproblem avhandlar vi nästan varje dag och om vi blir klokare vet jag inte, men intressant är det. Vi är inte överens så ofta heller och ändrar inte våra åsikter heller, men resultatet blir bra.

Egentligen borde jag inte sitta här och dösurfa med gurun. Jag har en video jag borde lägga in, eller flera egentligen. Ni kanske får två imorgon istället.Bloggen är inte värd att dö för

Publicerad 2011-10-07 21:10:30 i Vanlig vardag,

Jag ska snart göra en uppdatering på bloggen, men först måste jag upp på affären och handla lite frukost till imorgon. Alternativet är att jag får svälta imorgon och det är inget alternativ som är godtagbart. Efter det blir det en liten update från dagen.

Idag har vi avhandlat kärleksproblem och Bonde Söker Fru

Publicerad 2011-10-06 22:00:53 i Vanlig vardag,

Ja, idag har jag lagt in några inlägg. Jag bestämde mig för att vila från att rida då jag varit obeskrivligt trött tidigare i veckan så igår och idag hoppade jag över ridningen och pussade bara lite på mina hästar.

Kvällen har jag istället ägnat åt att prata med min guru om diverse saker. Kärleksproblem är något vi tycker om att avhandla. Jag har faktiskt aldrig träffat en man som så. För att vara en man är han faktiskt lite analyserande. Vi tittade också tillsammans på Bonde söker fru - femte bonden, men på varsin dator då. Det var lite underhållande faktiskt. Jag är ju inte direkt den tv-tittande typen. Tvn var faktiskt på för två veckor sedan. Då blev vi ju tvungen att avhandla även ämnet BSF, men det har vi gjort vid tidigare tillfällen också. Idag var dock första gången jag sett det på webben. Innan har jag sett det en och halv gång på tv. Andra gången somnade jag så jag vet inte om det räknas.

Nu ska jag lägga mig och imorgon är det fredag, men jag har redan bokat in även tidig lördagmorgon. Om det är sol borde jag kunna ta snygga bilder då. Här kommer en på MongoAnte och om ni undrar över grimman så var det enligt honom Norton som beställt hans tjänster. Jag kan ju tillägga att Norton bekräftade inte att han beställt någon tjänst av Ante.Dagens största failbild

Publicerad 2011-10-06 19:07:55 i Vovven,

Idag tog jag lite foton. Vson var med mig på jobbet och på vägen hem stannade vi på en äng och fotade lite. Han lekte mest medans jag fotade. Han blir nästan alltid bra på bild, men det blev en riktigt failbild och den var så sjukt söt.

Men visst är det väl världens vackraste hund?

Lite bilder från dagen

Publicerad 2011-10-05 21:46:54 i Vanlig vardag,

Idag bestämde jag mig för att inte rida eftersom jag var så trött igår och ännu tröttare idag. Hästarna får vila både idag och imorgon. Det är faktiskt inte så länge jag jobbat sedan jag var sjuk och jag tror att jag behöver lyssna på kroppen på en gång när jag känner mig minsta trött och sämre.

Lite bilder lyckades jag ta i dag iaf så här kommer det några.


Från i morse när jag började jobba.När jag var på väg hem. Ganska meningslös, men ändå en bild.

Filmen från ikväll

Publicerad 2011-10-04 22:51:41 i Vanlig vardag,

Jag satt precis och skulle ladda upp en film från ikväll, men det sket sig. Jag slant på en knapp och uppladdningen avbröts. Om jag hinner och orkar imorgon innan jobbet kan jag ladda upp en av dem då.

De två filmerna blev riktigt coola och jag blev riktigt nöjd med dem. Med lite mer träning på den typen av filmer kan det bli riktigt roligt.

Nu ska jag lägga mig. Vi hörs imorgon.

Ridit Ante nu

Publicerad 2011-10-04 19:26:10 i Vanlig vardag,

Så nu har jag ridit Ante och tittar på träningen i ridhuset. När jag kommer hem ska jag lägga ut två videor jag gjorde idag. Ni får en liten bild så länge.

Tisdag=träning

Publicerad 2011-10-04 06:46:57 i Vanlig vardag,

Idag är det tisdag och som vanligt ska jag titta på när Joy tränar hoppning. Första gången jag tittade på tänkte jag att jag kanske skulle vara med någon gång senare, men jag har ändrat mig. Det kändes inte så lockande ändå. Idag blir det kycklingsallad och fetaostsås till lunch.

Tisdag=träning

Publicerad 2011-10-04 06:44:17 i Vanlig vardag,

Idag är det tisdag och som vanligt ska jag titta på när Joy tränar hoppning. Första gången jag tittade på tänkte jag att jag kanske skulle vara med någon gång senare, men jag har ändrat mig. Det kändes inte så lockande ändå. Idag blir det kycklingsallad och fetaostsås till lunch.

Det var svårare än jag trodde

Publicerad 2011-10-03 21:42:26 i Hästarna,

Efter dressyrclinicen i lördags är jag lite taggad inför min kommande träning för henne. Idag gick Ante riktigt bra, eller det gör han ju varje gång nu. Där hittar jag mitt noll-läge och vi kommer till arbete efter en stund. Arbetet som blir nu är jag riktigt nöjd med.

Efter att jag ridit Ante idag tog jag även ut Norton en stund. Där var det betydligt svårare. Jag som trodde jag hade en välriden häst(det är vad de flesta andra säger), även om han för stunden är väldigt oriden och lite mindre välriden. Hjälp! Vad illa jag ridit honom innan. Vad fan har jag hållt på med egentligen? Nu fattar nog inte 90%(kanske 99%) av de som läser här skillnaden mellan välriden Norton och det jag nu upptäckte var katastrofalt. De flesta andra hästar jag ridit är ju typ helt skänkeldöda, åtminstone de jag ridit i Sverige och nu hittade jag ett sätt att förbättra min ridning ytterliggare.

Den här nya tränaren verkar spela i samma liga som min förra. De spelar en annan division. Ni fattar inte hur lycklig jag är. Om jag träffar henne imorgon måste jag fråga hur jag ska göra när noll-läget går i 190 för det var det som hände när jag red Norton. Ska bli intressant att se om jag får ett svar. Den avslutande formen Norton hade var kanon iaf så jag vill gärna fortsätta jobba med vårat noll-läge i lite långsammare fart.


Ante i stallet innan ridturenBilder på Fanny och Olke

Publicerad 2011-10-02 21:59:52 i Vanlig vardag,

Medans jag väntar på att ena filmen ska laddas upp passar jag på att lägga ut två bilder på Fanny och Olke som jag tog idag. Filmerna på Olke och Joy får vänta till imorgon för jag orkar inte sitta och vänta på att de ska laddas upp ikväll.

Bilder+film från dagen

Publicerad 2011-10-02 21:18:34 i Vanlig vardag,

Det blev både film och video från dagen. Sitter just nu och väntar på att filmen ska laddas upp så jag kan lägga ut den. Det blev tre filmer och en av dem är på mig och Ante. De andra två är från dressyrtävlingen.

Det blev ingen bild på någon av mina hästar idag, utan de var också från dressyrtävlingen. Om en liten stund ska jag börja lägga ut dem.

Fullspäckat schema idag också eller?

Publicerad 2011-10-02 08:16:09 i Vanlig vardag,

Jag vaknade naturligtvis tidigt idag, eller tidigt och tidigt. Jag kan rätta mig och skriva tidigare än jag behövde. Jaja, det verkar bli så när man är van att kliva upp tidigt. Schemat idag verkar vara lika späckat som vanligt. Jag vet inte hur ni ser på saken, men för mig känns det som att jag ALDRIG gör någonting. Det känns som att allt jag gör är att skriva på den här bloggen om saker jag  gör, ehh, någonting i den stilen iaf.

Om en halvtimme blir jag hämtad och då ska vi åka till stallet och jag ska hjälpa till med Joy innan tävling. Sedan åker jag med och hoppar av i Väsby centrum och köper ett telenorkontantkort så att jag kan använda min nya mobil med superkamera och video med HD-kvalité. Så jävla grymt! Nu ska ni få både bilder och videosar på mig och tottolotto, vovven och andra roliga saker.

När jag köpt det åker jag tillbaka och hjälper till att lasta Joy, sedan åker jag med till tävlingen och fotar och filmar. Jag gissar att jag sedan åker tillbaka till stallet och fixar det sista med mina hästar och avslutar dagen med en traditionell söndagsmiddag på Drop-In.

Om jag ska beskriva dagen med mina egna ord så var jag BARA i stallet, åkte med på tävlingen en stund och åt middag så jag har inte gjort så mycket.

Redan korkat upp inför kvällen!

Publicerad 2011-10-01 16:25:43 i Vanlig vardag,

Strax är det duschen som gäller. Nu är allt fixat inför kvällens kommande middagsgäster. Det är finfrämmande idag som gäller. Först ska vi ner på "Indien" och äta middag. Sedan blir det efterrrätt hemmavid. Jag är helt säker på att det kommer bli en toppenkväll. Sällskapet som är på väg är det bästa och då är det omöjligt att kvällen inte blir lyckad.

Hela söndagen är redan fullt uppbokad och då återgår jag till att bli hästnörd igen. Jag ska hjälpa till att grooma åt Joy, eller rättare sagt ska jag bara knoppa innan de ska till Väsby Ridklubb och rida en klubbdressyr. Jag kanske åker på någon dressyrtävling i framtiden själv också. Vi får väl se hur omvänd jag blir av dressyrträningen jag ska delta i. Jag kommer aldrig att svika hoppningen, men lite dressyr emellanåt kan inte skada.

Först står iaf middag och samkvämskväll med toppensällskapet, vin, god mat, efterrätt och bara allmänt skitsnack. Ni vet bara så där trevligt som det kan vara ibland. Nu ska jag duscha och det brukar bli lite halvdant när man redan börjat dricka alkohol innan.

Dressyr-clinic

Publicerad 2011-10-01 13:18:56 i Vanlig vardag,

Kom precis innanför dörren och jag känner mig nästan lyrisk. Har jag äntligen hittat tränaren jag letat efter? Kan jag äntligen få den typ av hjälp och hitta den ridning jag vill rida?

Jag skrev igår att jag skulle upp tidigt för att grooma en annans häst. Det var min blivande tränares häst. Förra fredagen stod jag och pratade lite med henne om ridning. Sedan i måndags gick jag fram och frågade om jag inte kunde få träna för henne och det kunde jag få. Hon frågade då om jag inte kunde hjälpa henne lite typ byta lite tjänster och så. Idag var jag då och borstade av hennes häst när hon gick iväg med sina kursdeltagare. I utbyte fick jag också sitta med hennes inledande miniclinic. Hon är helt amazing kan jag bara säga!

Hon pratade om att ridning är kommunikation, det som jag har skrivit om tidigare här i bloggen. Hon visade också på skillnaden när hon red avspänt och med spänning. Det var väldigt intressant att se skillnaden så tydligt som det var på hennes häst. Det hon ville visa på var hur viktig sitsen inverkan är.

Hon berättade också om balans när man rider och visade hur det blev när hästen föll ur balans. En viktig bit som hon visade på där var hur man ska göra när det händer.

Jag berättade i förrgår om att jag själv skapar problemet när Ante bara galopperar på stället och att jag själv skapar problemet. Hon tog upp det faktumet också och det här känns riktigt bra nu.
Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela