var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Sista dagen i stallet

Publicerad 2014-05-31 10:11:53 i Vanlig vardag,

Usch! Lite sorgligt känns det trots allt, men lättnaden är fortfarande större.

Idag står på listan över att göra följande


*mocka hagarna
*städa ur sista boxen
*köra sopor
*lämna iväg sista halmen som ligger i boxen som ska skrubbas

Det var nog typ allt. Den största vinnaren i det här med min flytt och gällande saker är nog min mamma. Hennes kolonilott lär vara full med blomkrukor, hon fick soptunnan, skottkärra, vattenslang, ja, jag kan inte för räkna upp allt.

Det skönaste för mig har varit att för första gången på snart 2,5 år att kunna sova utan att behöva kliva upp för att släppa ut hästar. Det har hänt ett fåtal gånger, men nu har jag kunnat göra det mer än en dag.

Lägenheten är nästa projekt, men jag har fått hjälp. Idag när jag öppnade skåpet där mina tallrikar stått var det tomt. Jag var lite less på mitt gråa porslin. Regeln gällande möbler och andra ting från hemmet är: Inget som är köpt på IKEA ska köras över halva jordklotet. Jag packar saker med affektionsvärde och det är det jag tar med mig.
Det känns som ett ordentligt avbrott, men ni förstår nog hur jag tänker. Jag tror på det här.

Hästarna såg lyckliga ut

Publicerad 2014-05-30 22:54:42 i Vanlig vardag,

Vi var upp med ett lass saker idag. Nästa lass blir imorgon. Det var sjukt mycket saker faktiskt. Man tycker man har lite och att man rensat, men........det blir MASSOR!!!
 
Hästarna såg iaf mer än lyckliga ut och det känns bara SÅÅÅÅÅ skönt att de får en riktig sommar med ett riktigt bete. Betet är mer än perfekt. De första veckorna går de i vinterhagarna, som är gigantiska mot vad hästarna är vana vid. De har dessutom vindskydd i hagarna. Det är bara toppen.
Idag när vi kom låg Ante och Simon och sov. Det är skönt att de redan är så trygga att de kan ligga ned och sova. Det märks tydligt att både stona och valackerna är en flock fast de alltid gått i olika hagar. För er som inte kan så mycket om hästar är det alltid någon som har vak medan de andra sov. Valackerna låg och sov där sto och valackhagen möts samtidigt som stona ston nära haggränsen och betade. De hjälps åt fast de går i olika hagar. Djur är fascinerande.
 
 

Det är nästan för bra för att vara sant

Publicerad 2014-05-30 11:00:59 i Vanlig vardag,

men vet ni vad? Det ÄR sant!

Det här är så sjukt. En av anledningarna till den kommande "stora" flytten är ju att jag insåg att jag vill rida och tävla igen och den bästa möjligheten är inte i Sverige. Alltså bestämde jag mig för att flytta. Det var liksom nu eller aldrig. Alternativet var att lägga ned helt med hästar och det var jag inte beredd att göra.
Något som jag sett som ett problem var att hitta tränare. Jag som är kräsen som attans och har två tränare jag kan säga duger insåg att det skulle bli svårt i ett nytt land. Det är här det sjuka kommer in i bilden. En av dessa två har tammetusan flyttat också. Jag kommer alltså att kunna träna för en av dessa två nära hem. Hur bra är inte det här? Ibland är det verkligen meningen att vissa saker ska ske. Jag säger då det. Livet tar en alltid åt rätt håll.
Det här är egentligen nummer två av dessa, MEN om jag ser till de tävlingsmässiga resultaten är han överlägset den bästa av alla jag tränat för. Förstår ni hur viktigt och stort det här är för mig?

Stallstädningen börjar lida mot sitt slut

Publicerad 2014-05-29 19:11:42 i Vanlig vardag,

Vi var verkligen ett bra team på att städa stall, jag och min mamma. Kan det vara så att vi gjort det förr???
Vi gjorde seriöst färdigt hälften på bara en dag. Det är sjukt bra. Vi pratar alltså att 3 av 7 boxar är HELT färdiga och då har vi även tömt dem.

Imorgon har vi mer tid så det ser bra ut.Jag kunde inte göra ett dåligt jobb så det blir städat som att jag själv skulle målat efteråt. Lite stolthet har man trots allt. :-)

På vägen till jobbet började jag nästan gråta. Tänk att den här tiden är på väg mot sitt slut nu. Det ska bli så skönt!!!! Jag har ett antal mål inför livet jag önskar leva från hösten.

En sak jag lärt mig senaste tiden är att allt blir precis som det ska.

Nu påbörjas städning av stallet

Publicerad 2014-05-29 09:04:00 i Vanlig vardag,

Nu ska det städas på 1 (!!!!) dag det som brukar städas på någon vecka under sommaren. Det gäller helt enkelt att tänka lite annorlunda. Isf vanliga grönsåpan som jag brukan använda i stall har det införskaffats lite starkare kemikalier. Det behövs liksom om jag ska lyckas hålla min tidsplan. Idag har jag iaf hjälp. Ni måste betänka att jag som vanligt står HELT SJÄLV, men idag har jag som sagt hjälp av en person.
En gång förut har jag använt sådana här starkare rengöringsmedel, men det var när jag skulle rengöra en del i stallet där ingen häst stod. Det här blir nog bra. Nu ska det städas. =D
 
PS. När jag började hyra stallet var det varken städat eller inflyttningsbart. Väggar var trasiga etc så jag känner väl kanske att jag inte kommer att lägga största manken till.

Nu är alla hästar på plats!

Publicerad 2014-05-28 20:59:39 i Vanlig vardag,

Det här med att köra häst tog verkligen hela dagen. Jag är glad att hästarna var så lättlastade. Ante och Simon tog väl totalt 2 minuter. Då vill jag tillägga att jag aldrig lastat Simon innan. Ante såg liiiite tjurig ut först, men han var rätt lättövertalad att gå in. Han har ju inte åkt sedan förra sommaren.
MB gick in som vanligt snällt och lätt. Hoppan hade jag i grimskaft bredvid samtidigt och hon gick raka vägen in hon också. Jag tycker att hon är fantastisk som har gått från att ha varit rädd bara av att det stått en transport på gårdsplanen till att gå in som om hon aldrig gjort annat.
Sist åkte Grålle-pålle och hon var lika lätt att lasta hon.
 
 
 
 

Snart är alla på plats!

Publicerad 2014-05-28 16:56:19 i Vanlig vardag,

Här är en bild efter runda två. Snart är det den avslutande rundan med bil och släp med häst. Sedan är det bara prylar kvar. Det här blir nog bra. Jag kom precis på att jag stått på samma ställe med precis samma fortsättningar för ganska exakt 9 år sedan. Den gången gick flyttlasset norrut. Nu bär det av längre söderut.Det blir bara bättre och bättre

Publicerad 2014-05-28 13:06:30 i Vanlig vardag,

Livet känns bara bättre och bättre. Beslutet att flytta blir bara mer och mer rätt.

Jag blev bitter för någon dag sedan. En person som jag gjorde en bra sak för har betett sig som en ren jävla skitstövel mot mig och jag började undra om mitt beslut var rätt. Det behöver jag inte fundera över mer. Livet framöver kommer bli tungt för vissa och mycket bättre för rätt personer.
Idag kom jag på att min innersta önskan är att ärligt vara genomgod och sann mot mina riktiga vänner. Det är precis jag nu tagit det. Jag är ärligt glad för alla som det blivit bättre för senaste tiden. För andra väntar en hård och tuff framtid. Det är synd att det inte är en följetong man kan följa live, men jag har andra viktigare saker att göra nu.
Snart går lass nummer två med hästar. De första var lyckligare än lyckligast över sin nya hage med gräs.

Ett avslut -> en början

Publicerad 2014-05-27 22:19:15 i Vanlig vardag,

Imorgon flyttar hästarna. Ni anar inte hur skönt det ska bli. Det känns som en enorm frihet. Nu är det liksom svart på vitt. Det är klart! Ett avslut som blir till en början. Jag har ingen aning om var jag hamnar i höst, men det gör sak samma. Jag har massor att hinna med innan det och jag har en känsla av att tiden under sommaren och förhösten kommer att gå snabbt. Imorgon ska jag skriva på hyreskontraktet på lägenheten jag ska bo i i Norge och den känns otroligt bra, bättre än jag kunnat ana. Vem önskar inte den här utsikten över havet?

Dessutom fattade jag det som att jag skulle få bo i takvåningen med två andra. Det kan ju nästan inte bli bättre.
Det här är första anhalt. Det här gör att Norge-trippen blir något längre än jag tänkt mig från början, men nu blir det så.

Min nya adress är klar!

Publicerad 2014-05-27 14:53:15 i Vanlig vardag,

Jag vet nu var jag ska spendera min sommar. Det här kommer bli toppen. Så jäkla kul kommer det att bli. Det lär säkert bli tufft periodvis, men jag behöver breaket från livet jag haft här.

Nu väntar nya tider och ny inriktning i livet. Jag kommer att leva i en del ovisshet om några framtida saker, men det får vara så.

Den nya adressen är allt vad man kan drömma om gällande plats. Precis the havet och inflyttning, ja, den sker snart. Spännande, spännande!!!!

Crazy Days!

Publicerad 2014-05-25 23:35:09 i Vanlig vardag,

Imorgon blir det ett inlägg om livet bakom kulisserna på ett event som Elitloppet. Jag är bokstavligen HELT slut! Mina ben värker som aldrig förr, och vi ska inte ens tala om mina fötter. Det sjuka är att mitt i allt kaos och ont är vi ett lika galet gäng som älskar de här dagarna. Man är så jävla nöjd när man sätter dag 3 med typ 12 timmar per dag. Känslan när man ligger här i sängen är obetalbar. Nu måste jag dock sova. När jag sitter vid en dator imorgon fixar jag inlägget om bakom kulisserna.

Alla passar inte som chef!

Publicerad 2014-05-24 22:13:58 i Vanlig vardag,

Jag är bokstavligen HELT SLUT!!!!! Detta var det jobbigaste jag gjort någon gång. Normalt sett har jag haft ansvar för ett VIP-tält, idag hade jag två+ett tält för allmänheten. En person är bortplockad från sin tjänst pga att den inte fungerade. En annan åker imorgon. En person fick utökat ansvar istället. Jag sprang som en toking och fixade med ALLT och lite till. Hit och dit och igen. Herregud säger jag.
Nu ligger jag här i min säng mer slut än någonsin och då är värsta dagen kvar. Jag måste dessutom samla mig för att prata med person nr två om att den inte får vara kvar om det inte blir skärpning.
Det här var nyttigt, lärorikt och framför allt otroligt roligt. Hemligheten ligger i att styra upp och ordna i förväg. Det har jag fixat och imorgon blir det mer fixande och planerande.
Jag förstår varför vissa inte passar som chef. Det svåraste idag var att ta beslut om att folk ska bort. Imorgon ska jag utveckla mitt eget ledarskap och ta tag i det mer själv än att flytta över på min chef.
Allt är alltid jobbigast förstå gången och det finns så många som inte vågar just den första gången.Jag missade värsta rushen, men här ser ni galningar som springer för att få bästa platserna. De hoppade över staket och bänkar och "paxade" platserna. Det var helt galet. Jag ska försöka filma imorgon.

Uppgraderad titel!

Publicerad 2014-05-23 22:44:10 i Vanlig vardag,

Jag jobbar mig verkligen uppåt på det här jobbet. Inför lördag och söndag har jag nu 8 st personal att ta hand om mot tidigare 3. Det är skitkul. Jag har också 3 enheter att ansvara över mot tidigare 1. Det känns skitroligt!
Idag var det också roligt då jag jobbade med en som jobbar på Operakällaren annars. Snacka om schysst kvalitet på arbetet. Det var verkligen snäppet vassare. Jag ser det som en ära att få jobba med en så duktig person.

En annan sak som är rolig är jag antagligen hittat jobbet jag letat. Jag har valt att se förra helgen som en lärdom. Jag har fått ett antal pikar om att det gått dåligt, misslyckande bla bla bla, MEN de åsikterna får stå för respektive person. För min del handlade det i slutändan mest om VAD JAG INTE VILL HA. Idag när jag blev uppringd av restaurangchefen var jag tydlig med vad JAG VILL. Det får liksom vara annars. Jag orkar inte anpassa mig efter något jag inte vill, orkar inte slicka röv och framför allt tänker jag inte ge avkall på mitt motto: Våga vägra ta skit! Nu ska man aldrig formulera sig med inte utan stället se vad man vill. Jag skrev det här för att ni ska förstå. Jag vet vad jag vill. Jag har sökt 2 jobb sedan jag kom hem i tisdags och jag har fått två svar. Det känns som att marknaden är till min fördel

Nu ska jag natta hästar och sedan sova. Det här är första natten hemma på över en vecka. Mycket har hänt, saker som jag inte vill skriva om här. Jag hoppas innerligt att jag bara kommer att göra saker jag är stolt över fram till den sista, men jag är väldigt rädd att det inte blir så. :-(

Många konstiga saker har hänt senaste tiden

Publicerad 2014-05-22 11:21:00 i Vanlig vardag,

Ibland är det så att äpplet helt plötsligt trillar från trädet och man förstår vem som är vem.

Senaste tiden, sedan jag bestämde mig för att flytta, har det hänt en massa saker som gör att man helt plötsligt förstår. Allt blir klart i sådant som tidigare har varit konstigt. Jag har egentligen inte lagt någon mer energi på dessa saker utan låtit saker bara vara. Nu förstår jag plötsligt allt och hur saker har kommit sig. Nåväl, snart är denna konstiga plats med underliga saker ett minne blott. Andra får jobba vidare och vem vet, kanske nästkommande lyckas med det jag önskade mig och det skulle ju vara mer än toppen. Jag letar annat i livet och vad som än har eller hade hänt hade jag valt att göra samma sak. Jag hade valt att flytta. Opåverkbara saker är det som har gjort mig att ta steget. Först kändes det vågat, men nu bara självklart och helt rätt.

Det här satte ju allt på sin spets!

Publicerad 2014-05-20 11:58:13 i Vanlig vardag,

Frågan är ju vad jag ska göra nu. Allt ser ju helt plötsligt annorlunda ut. Vad fan ska jag göra nu? Jag vet faktiskt inte. Jag har några dagar på mig att bestämma vad jag ska göra och sedan får jag se.
 
Nu har precis HELA livet förändrats. Vad ska jag göra?
 

Hittade en djävul som blottade sin penis

Publicerad 2014-05-18 22:18:41 i Vanlig vardag,

Jag var på en liten vandring genom "byn" som de kallar Oslo. Vi har också byar i Sverige. Nåväl. Tror ni inte jag stötte på självaste djävulen?
Här står han helt ståndaktigt. Behöver vi inte en djävul i Kungsträdgården också?
 
Jag undrar lite hur arkitekten tänkte när han satte ett extremt modernt hus bredvid det vackra gamla huset. 
 
'
Det här är Stortinget
 
 
Grand Hotel. Otroligt vacker byggnad som inte alls framhävs i den här bilden.
 
Här är en bild från Aker brygge. I bakgrunden ser ni Aker festning som jag besökte tidigare under dagen.
 
 
Rådhuset, en otroligt ful byggnad.
 
Nobels fredshus
 
 
 
 
Den juridiska fakulteten i Oslo.
 
 
Statyer bakom Nationaltheatret.
 
 
Djävulen igen. HAHAHAHA!!!!!

I en annan del av Oslo

Publicerad 2014-05-18 17:29:17 i Vanlig vardag,

Jag fick inte checka in på en gång närjag kom till hotellet så jag tog en liten vända på stan. Av någon outgrundlig anledning lyckades jag kliva rakt in i ett turistnäste. Akers festning heter det. Jag var bara ute på en liten promenad och det här var vad jag klev rakt in i. Snacka om läckert!
 
Nu ska jag iväg en sväng och titta på några ställen där jag kan söka jobb. Det ska bli intressant. På muppstället jag var på tidigare dagar saknade jag vita dukar och lite klass. Det är det jag kommer att leta efter nu, högre standard. Det är mer min stil än något halvsjaskigt. Tiden känns lite knapp, men om jag planerar ordentligt ska jag nog få ihop det här till något bra. Senare ikväll ska jag skicka in ansökningar till lämpliga ställen. Fler bilder utlovas.
 
 

Mot Oslo då

Publicerad 2014-05-18 09:30:26 i Vanlig vardag,

Jag ska snart checka ur från det här rummet. Sedan åker jag mot Oslo. Det blir nog bra. Jag ska passa på att söka lite andra jobb när jag ändå är där så hemresan blir som planerat imorgon. Stället här var verkligen kass. Jag ska säga att jag funderare LÄNGE innan jag gick och sa att det här inte passar mig. Om jag säger så här förstår jag att de har problem på restaurangen. Rimligtvis borde de ha kunnat vara några personer färre än det faktiskt är som jobbar där - om de vore lite mer effektiva. Nåväl, not my problem.
Nu blir det iaf till att titta på lite andra jobb. Jag känner mig rätt matt om jag ska vara ärlig, men det får gå. Det blir nog bättre när jag har ätit frukost och är på plats i Oslo.

Och då fick jag nog och gick hem!

Publicerad 2014-05-17 18:53:00 i On the road,

Nej, nu pallade jag inte mer. Jag tog mitt pick och pack. Sa: Detta passar inte mig och sedan gick jag.Nu känns det mycket bättre. Problemet är att de sa att jag inte får bo kvar i rummet - ens i natt. Vilket känns orimligt dåligt. Isf borde jag ha rätt till lön. Någonstans får man välja.
 
Jag kände bara hur jag bokstavligen HATADE att varenda minut jag jobbade. Det går liksom bara inte. Nu ska jag fundera över hur jag ska lösa resten. Jag förstår att de blev lite sura över att jag sa att det här inte passar den 17:e maj, men vad ska jag göra? Det gör ju liksom inte det. På mitt "skift" när jag är ansvarig händer det inte att någon sitter i 10 minuter och väntar på menyn, man behöver inte säga till 3 gånger att man vill betala. Att man sedan sitter med mellan 7-9 bord med max 4 personer vid varje gör väl att man borde kunna sköta allt jävligt snyggt???? Det är sjukt lite i mina ögon. Nåväl, jag fick ju varken ta beställningar, betalt eller göra i princip något idag, men något borde man väl fatta när hälften av borden då pratar vi 25 st ville betala eller beställa av mig. De tackade mig dessutom för den väldigt braiga servicen. Notera då att det var innan resterande personal talade om att jag inte behövde säga till att någon vid deras bord beställt eller ville betala. Nej, fy fan. Det är bara att inse att jag nog måste söka jobb där jag har lite högre ställning än vanlig arbetstagare. Jag är liksom ögat som har koll på allt och alla. Min service ligger dessutom högre än de andra som serverade här. 
Jag har så svårt för att ställa fram ett glas med flaska utan att hälla upp lite. Det sitter inprintat långt in i kroppen. Jag har sedan dag 1 här också saknat mina vita dukar. Var är dem? Att sedan servera maten "fel" gör mig också halvgalen, speciellt när kockarna lagt upp den superfint.
 
Ja, jag klev iaf upp och gick. Det här klarar jag liksom inte. De tyckte jag skulle ha varit bättre, men halvsjaskig servering och service är inte min grej.

17:e maj och Norgehistorierna stämmer verkligen

Publicerad 2014-05-17 12:54:00 i On the road,

Idag är det 17:e maj och jag vaknade av massor av folk och en massa kanoner som sköt i morse. Det var helt galet. Jag kände mig dessutom som att jag kommit till en fest där jag trott att jag skulle på maskerad och var den enda utklädda - när jag klev utanför ytterdörren i mina vanliga kläder. Nåväl, jag tog fram till lilla Babel´s cafe där jag köpte min morgoncappucino.
 
Här kom första chocken. På den här gatan utanför dörren brukar det inte gå en kotte. Förstår ni att jag var utbölingen big time?
 
Vyn utanför lunchrummet på jobbet,
 
Cappucino nr 2 på Babels café. Grymt gott! 
 
Grymmaste cappucinon!
 
Mitt residence för helgen. Fint va? Det här är när jag sitter vid Babels café. Var tror ni jag kommer att dricka kaffe hela sommaren?
 
Just det, glömde att jag skulle skriva den sjuka Norge-grejen. Kommer i ett senare inlägg. Då kanske jag även hunnit ta bild på det hela. Jag stod och funderade länge innan jag vågade gå där.

En vända i den lilla staden

Publicerad 2014-05-16 13:03:00 i Vanlig vardag,

Jag passerade ett antal städer med tåget på vägen hit. Det känns lite som en blandning mellan isländska städer och gamla svenska småstäder som de såg ut för några årtionden sedan. Själv har jag nog hamnat i Norges motsvarighet till Sigtuna. Faktum är att det är Norges äldsta stad så det finns nog anledning till likeheterna.
Jag fotade lite idag och det finns mer att upptäcka. 
 
Trappen på stället där jag bor just nu. Väljer jag att jobba här, vilket just för sekunden inte känns så troligt, är det antagligen här jag kommer att bo senare också.
 
Som ett gulligt litet skärgårdssamhälle, eller som en liten tur i Sigtuna stad.
 
 
Medans jag åt frukost fick jag sällskap och ett gäng pippifåglar åt gladeligen på en liten bananbit som jag tappat.
 
Lite dålig bild,men en typisk vy för en sommardag i den här staden.
 
Sorry för fingret! Går man bort längs med bryggan kommer man till stället där jag jobbar.
 
Några gamla byggnade med kyrkan bakom.
 
Känns bara som ett tvunget måste att besöka det här tornet/borgen. Jag får se om jag hinner och hittar på söndag.
 
Ja, det var väl allt. Jag kan säga att jag saknar mina fina vita dukar på borden vid arbete. Jag kontaktade faktiskt precis en annan restaurang i Oslo som jag tror passar mig bättre. Det är dock två dagar kvar här och jag får se om jag hinner ändra inställning innan dess. Det stora plusset här är att de jag jobbar med får massor med guldstjärnor. Det är bara det att den här typen av ställe inte riktigt är min grej.
 
 

På väg mot nästa anhalt

Publicerad 2014-05-15 14:52:27 i Vanlig vardag,

Nu har jag tagit mig från flyget till tåget. Vi har precis passerat Oslo och färden bär vidare ner söderut. Byggnadskonsten i Oslo får inte många poäng av mig.


Kan det bli fulare liksom?

Färden bär av vidare med tåget. Vi stannade precis i Lysaker och här är det betydligt vackrare.

Första anhalt Oslo-Gardemoen

Publicerad 2014-05-15 12:00:06 i Vanlig vardag,

Nu sitter jag här på Arlanda efter en sjukt strulig morgon. Planet lyfter 12.35 och jag lyckades boka min biljett kl 11.00 typ. Det var lite jobbigt en stund, men nu sitter jag här iaf och väntar vid gaten. Jag har en känsla av att det inte lär bli mycket uppdaterande förrän på söndag, men jag hoppas att jag ska få till lite under resan dit och bilder ska jag försöka ta.Det har liksom på ett sätt inte med pengarna att göra

Publicerad 2014-05-14 08:22:00 i Vanlig vardag,

Jag sitter och väntar på att kunna ringa Länsstyrelsen. Personen i fråga har ju inte tagit ut veterinär fast jag påpekat det x antal gånger sedan mitten på mars. Hästen kommer att se ut som ett lik inom några dagar när jag nu slutar med överutfodringen. Jag vet att det kanske inte är rätt, men det snabbar iaf på Länsstyrelsen att komma ut till den stackars hästen. Till saken hör: Den har en skadad tand och kan inte äta ordentligt. Han har fått massor med mat innan, men eftersom betalning endast skett för 1/4 av tiden häst har stått här får han nu bara normal mängd foder.
 
Länsstyrelsen öppnar iaf kl 9 och då blir det till att ringa omgående. Jag kommer sedan att göra en del av en anmälan och har jag inte pengar på kontot och en veterinärtid för att kolla hästen innan kl 12 gör jag färdigt anmälan. Jag tror på det sistnämnda. Mitt enda hopp är att han inte vill stå med i det offentliga register som länsstyrelsen har. ALLA anmälningar syns om man ringer in och frågar angående en person. ALLA anmälningar. Med största sannolikhet kommer pengarna att vara forever gone, men huvudsaken är väl ändå att hästen får den veterinärvård som den har rätt till? Personen i fråga som äger hästen har redan påtalat att han INTE har för avsikt att betala så vad har JAG att förlora? Ingenting faktiskt. Han har i princip dumpat sin häst här och dessutom haft mage att komma och klaga.
 
Det han inte vet är att jag har i princip en miljon gånger större kunskap om vad som gäller när det kommer till gällande lagstiftning för häst. Kul? Inte ett jävla dugg, men jag känner att det får vara nog. Det räcker med att ha suttit och tittat på ett gäng shetlandsponnyer som blivit ridna 2 timmar + nästintill varenda dag. Det hann gå så långt att personalen från grannstallet undrade vad det var för några som satt och piskade på "de stackars shetlandsponnyerna" i flera timmar varje dag. Det får vara nog. Den här hästen står i mitt stall och är mitt ansvar. De andra får ta ansvar för sitt och faktum är att jag inte sett de ponnyerna bli ridna flera timma per dag senaste veckan. De har fått normala ridpass.

När en hästägare inte betalar

Publicerad 2014-05-13 22:49:00 i Vanlig vardag,

Jag har för andra/tredje gången precis varit med om att en hästägare inte betalar för sin häst i stallet. Gång 1 fick jag pengar samma dag som jag påpekade detta. Gång 2 var det andra orsaker, som jag visste om och "problemet" gick att lösa på annat sätt. Den här gången har hästägaren helt enkelt ingen "lust" att betala. Och vet ni det värsta, efter samtalet hade han ännu "mindre lust" att betala.
 
FUCK MY ASS!!!!!!!!!!!!! JAG VÄGRAR BLI RÖVKNULLAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Imorgon kommer följande att hända. 1 jag kommer att påtala att jag ska ha pengar på mitt konto innan 12.00. Personen i fråga ska även komma att skriva på ett papper där han erlägger sig att ta ut veterinär till sin häst. Nu tror ni kanske att detta är ett omöjligt scenario. Icke sa nicke, inte för mig. Jag har en plan och har ni glömt att jag är jävligt smart?. Eftersom en blogg är ett allmänt forum väljer jag ikväll att inte säga exakt vad jag ska göra utan det kommer jag att göra under morgondagen. Jag har ett antal roliga samtal framför mig kan jag säga. Hihi! Hämnden är ljuv.......

BIG problems!

Publicerad 2014-05-13 16:18:40 i Vanlig vardag,

Jag ska typ åka till Norge och provjobba på torsdag. Problemt är bara att jag inte har någon som kan ta hand om stallet. Det är ett BIG BIG problem. L är också bortrest så det är inte bra ur något perspektiv att jag också åker.
 
Hur ska jag nu lösa detta? Någon snäll bloggläsare kanske kan ställa upp och hjälpa till? =P
 
 

Poppisnopp fyller år idag!!!!!

Publicerad 2014-05-13 11:07:00 i Pandoras Hope,

Poppisnopp aka Hoppan aka Flugan fyller 3 år idag. Sötaste lilla hästen börjar bli stor. Det blir till att fira i eftermiddag. Grattis säger vi alla!
 
Hon har verkligen utvecklats från det att hon var en liten fölbebbe till idag.
 
 
Sedan blev hon åring.....
 
 
...och två år.....
 
 
....för att till idag bli hela 3 år. Är hon inte fin?
 
 

Hej Norge!

Publicerad 2014-05-12 17:09:22 i Vanlig vardag,

Så jävla glad! Jag fick precis mail om att jag var perfekt för ett av jobben jag sökt tidigare idag i Norge. Det är verkligen bäst att köra på spontanansökningar. Antagligen hamnar man inte mitt bland tusen andra då, utan de kanske till och med läser ansökningen och öppnar cv:et.
Nu känns det iaf som steg ett på resan är färdigt. Jag blev faktiskt så glad att jag nästan började gråta. Jag hade lust att stanna bilen och kliva ut och skrika. Man kanske är knäpp, men då får det vara så.

Jag kan erkänna att jag höll på att tappa hoppet lite om att jag skulle klara det här. Hur ska jag kunna leva utan häst i tre månader? Det är nog värt det i slutändan. Jag får be om lite bilder på tottosar under tiden.

Time flies!

Publicerad 2014-05-12 14:31:59 i Vanlig vardag,

Tiden går undan nu. Idag har jag iaf lyckats skicka x antal ansökningar till Norge och jag hoppas få någon. Imorgon får jag fortsätta med listan. Det är väl bara att söka tills jag får ett jobb. Innan har jag skickat in en ansökan bara.
 
Nu ska jag ner och göra färdigt stallet för dagen sedan blir det arbete ikväll. Jag måste sätta mig ner och göra en plan på vad som ska göras den här veckan så jag hinner med allt till den sista. Hästarna åker från stallet lite tidigare så jag har några dagar helt ledigt utan häst. De kommer att behövas. Jag behöver ju samtidigt packa så jag kan åka till Norge sista helgen i maj. Jag hoppas hitta något jobb så jag kan börja då. Det här ska väl gå att få ihop på något vänster. Ibland önskar jag att jag vore mer svensk och bara lät livet flyta på i den svenska lite bittra lunken, men om vi ska vara ärlig: Hur många svenskar är lyckliga? Inte så många nej. Jag är iaf lycklig även om jag har alldeles för mycket att göra just nu.

När de här sista veckorna är slut

Publicerad 2014-05-10 17:57:38 i Vanlig vardag,

Jag bara längtar till de här sista veckorna är slut. Det är så sjukt mycket att göra. Jag har dessutom en arbetsvecka på typ 60 timmar som väntar. När hästarna har åkt ska jag sova i ett dygn innan jag gör något. Jag har inte varit ledig på snart 2,5 år. Det är väl på tiden att jag får vara lite ledig.

Multitasking gone bad!

Publicerad 2014-05-09 14:10:07 i Vanlig vardag,

Är du rädd för att köra bil i Stockholm bör du INTE läsa detta.
 
I morse var jag ut och skulle köra hästtransport in till Stockholm city. Jag har nu nytt rekord i hur många saker jag klarar av att göra samtidigt. Jag är fullt medveten om att "vissa" av dessa saker inte är helt ok. Mer än en faktiskt. Dock påverkade det inte min bilkörning.
 
Dessa saker klarade jag av samtidigt
 
*Framföra fordon med hästtransport i rusningstrafik på E4 mellan Stockholm och Arlanda.
*Hålla i en kopp kaffe utan att spilla.
*Ringa ett samtal.
*Under samtal ta fram en sida och läsa upp vad som står på sidan.
Samtidigt som jag utförde ALLA dessa saker klarade jag även av att
*Titta i höger backspegel
*Sätta på blinkers
*Ratta bilen
*Framföra fordonet i den nyuppkomna "högrigaste" filen.
 
Jag tycker personligen att detta var mycket bra utfört. Nog för att jag är kvinna, men alla dessa saker samtidigt tycker jag visar på extrema multitaskingegenskaper.
 

Leverans de luxe!

Publicerad 2014-05-08 17:01:00 i Vanlig vardag,

Idag har jag varit in och levererat hästgödsel till hötorgsgaraget. Fattar ni. Hästgödsel mitt i stan. Jag säger ju att det här är det sjukaste jag gjort någon gång. Det här är den överlägset största leveransen också. Imorgon blir det en ny vända och två på lördag. Fint passade pengarna i plånboken också.
 
Nu ska jag ner och packa lite till. Mina armar kommer inte ihåg vad fett är de består numer bara av muskler, skinn och ben. Det är helt sjukt. Det var länge sedan jag var så fit. Det här med försäljning av hästgödsel har bara fördelar. Imorgon ska jag ta lite bilder. Förutom att vi känner oss som Joakim von Anka tror jag också att vi känner oss som hovleverantörer av hästskit. På något sätt är det här bland det sjukaste och samtidigt det roligaste jag gjort någon gång. Det känns som ett bra avslut på tiden här.

Torsdag 8/5, som en dag när saker avslutas

Publicerad 2014-05-07 23:20:20 i Vanlig vardag,

Japp, torsdag den 8:e maj 2014 är lite som ett avslut på denna tid. Det kommer att hända något väldigt roligt och jag ska försöka ta lite foton från denna sjukt roliga dag. Det är helt stört det jag nu ska göra. Har ni tur kanske jag uppdaterar löpande under dagen. ALLA jag pratat med om detta har skrattat och tyckt att det är helt sjukt. Hahaha! Nu ska det iaf bli av.
 
Ni kommer att älska det som händer ni också.

Oinspiration!

Publicerad 2014-05-07 11:55:27 i Vanlig vardag,

Idag är ingen bra dag. Vädret suger. Det är kallare än kallast och jag har noll inspiration till att göra något. Både inne och ute.
 
Det kanske är så att man behöver ledighetsdagar ibland. Jag känner mig lite lat då jag borde, jag borde både ditten och datten, men jag orkar inte.
 
Lika bra att acceptera faktum och lägga sig och vila. Det känns faktiskt mest rätt när det väl kommer till knipan. Lite tvätt kan jag iaf styra upp. Det är mycket som ska sorteras och slängas eller ges bort.
 
Litet bagage var det..... på alla plan.

Checklista inför flytten

Publicerad 2014-05-06 21:44:46 i Vanlig vardag,

Jag har en liten checklista inför flytten. Vissa saker är ju färdiga, vissa håller jag på med och vissa ligger på att-göra-listan.
 

Några av de saker som är färdiga är:

 • Bete till hästarna är fixat.
 • (stallplats till hösten)

Ja, just nu kom jag faktiskt inte på mer. Det kändes ju lite ruttet att den här listan inte blev längre, men det är iaf viktiga saker. Jag borde kanske bli bättre på att skriva upp saker jag gjort så jag ser att den listan minskar.

Saker jag håller på med

 • Rensa ur och göra mig av med en massa saker.
 • Fixa flyttkartonger
 • Planera för hur allt ska fungera under sommaren när jag är borta.

Det är väl i princip sådant jag jobbat med de senaste dagarna. Det är ju ändå snart en vecka sedan allt var klart och det är ju ändå en del jag hunnit fixa med. Planerna för under sommaren är ju i princip färdiga, men det är en massa småsaker.

Att-göra-listan (desto längre)

 • Städa ur stallet
 • Fixa iordning det som är trasigt på hagarna (hästarna har rivit ner staketet inkl ett antal stolpar på ett ställe)
 • Mocka ur hagarna (rätt mycket jobb)
 • Hinna så mycket som möjligt i lägenheten
 • Fixa ett förråd att ha div saker i under sommaren.
 • Göra mig av med den gamla bilen som står här på gårdsplanen

Det finns mer på listan, men det här är de viktigaste sakerna att börja med. Så snart jag fått lite flyttkartonger ska jag börja packa. Jag får typ leva med en kastrull och en tallrik ett tag. Det måste bli lätt att packa ner det sista sedan. Jag har ju inte all tid i världen och jag måste både jobba och sköta stall medan jag har massor mer att göra.

 

 

Utökad gödselverksamhet till helgen

Publicerad 2014-05-06 14:09:57 i Vanlig vardag,

Nu har vi lyckats utöka verksamheten ännu mer. Till helgen har vi även lagt till jord på listan över saker vi kan sälja och det är värsta superjorden och plånboken ler och är nöjd. Hela 1800:- kan vi få in bara på jorden, men då får vi jobba lite. Det är ändå ett underpris för kvaliteten på jorden som vi har. Vi blir nöjda och kunden blir nöjd. Det är huvudsaken. Börjar man bli girig och vill ha mer blir kunden missnöjd och indirekt blir plånboken missnöjd. Tar man mindre betalt är man lite korkad och plånboken blir verkligen superledsen, men kunden, den har nog faktiskt lurat en. Då kan man känna sig blåst. =P
 
Nej, nu är det arbeta som gäller igen. Jag håller på med en äpplepaj till min höbonde och hur jag ska stå ut med att inte äta upp hela förrän jag är hos bonden det vette tusan. Jag smakade på smeten och den var oemotståndlig.

http://nillaskitchen.com/2012/09/07/applekaka-med-kokosmjol-recept-glutenfri-mjolkfri-sockerfri/

Flyttstäd med utrensning

Publicerad 2014-05-06 11:00:11 i Vanlig vardag,

Jag la precis ut ett antal saker som jag ska sälja på en facebooksida. Jag hoppas att de försvinner ganska snart. Det är skönt att rensa ur ibland. Jag har en del som jag kommer att skänka bort till Skopan i Väsby också. Det blir bra. Ibland är det bra att lätta på bagaget. Flera möbler tänkte jag köra på tippen. Det är tur jag har släp.

 

Nu blir det lite bak-dags för jag har lovat höbonden att han ska få äppelpaj idag.

Mycket att fixa och mycket planering

Publicerad 2014-05-05 17:27:23 i Vanlig vardag,

Det känns som att jag gör inget samtidigt som jag gör allt. Allt måste planeras och donas och fixas. Bit för bit börjar det falla på plats. Ju mer jag har fixat innan den sista maj desto lättare blir det sedan.
Idag började jag planera för min kommande verksamhet i Holland för det jag ska inleda behöver börja fixas redan nu. Det svåraste är att planera de närmaste, men det kommer väl eftersom här nu de sista veckorna jag har stallet. Lägenheten måste ju också fixas samt förvaring för lite hästsaker. Det blir en del som ni kanske förstår.

"...känner mig som Joakim von Anka."

Publicerad 2014-05-05 12:04:12 i Vanlig vardag,

Det var en annan person som sa det till mig igår. Jag måste dock erkänna att jag kände precis likadant. Det är INGEN som förstår känslan av att hålla "bajs-pengar" i sin hand. På något sjukt vänster känns pengarna så heliga och jag tror att det är det faktum att man tjänat pengarna på just bajs som är grejen. Alla borde få uppleva detta.

Kommentaren kom iaf efter att jag berättat om nästa helgs beställningen. Beställaren talade om tidigare att det var en liten beställning. Det är bara att konstatera att litet är olika för olika personer. Beställningen var gigantisk och likvärdig med helgens där vi slet röven av oss. Dock kommer den här beställningen helt PERFEKT! Containern kommer i princip att vara tom igen. Enda problemet är att det är svårt att få ihop den mängden säckar av välbrunnen gödsel. Även om det är skit jag säljer har jag stolthet och vill sälja finbajs.
 
Nåväl bara ut och skotta igen. Det blir asschysst pröjs för detta och mer är på väg in.
 
Plånboken kommer att vara full vid månadens slut. Det är bara att konstatera att pengarna ramlar in både från höger och vänster just nu.

Vem vill ha mina hästgödsel-köpare?

Publicerad 2014-05-04 19:54:16 i Vanlig vardag,

Idag levererade vi näst sista leveransen av gödsel. Nästa helg är det en superrolig leverans som väntar. Den är liten, men så sjukt jävla rolig att vi var tvungen att ta även den.
De som köpte idag var så besviken att vi kommer att lägga ned verksamheten. Vem vill ta över alla våra köpare? Ni kan tjäna turenlappar varje månad. Det känns nästan lite sorgligt. Det här senaste halvåret har varit så annorlunda. Jag har träffat massa nya roliga vänner. Jaja, nya äventyr väntar.

Äntligen!

Publicerad 2014-05-03 19:37:37 i Vanlig vardag,

Ni kanske har undrat varför ni inte hört något om Ante senaste tiden. Det beror helt enkelt på att han varit lite skadad. Hela vintern red jag i skogen och tränade. På två veckor på ridbanan hann han få ont och det blev vila. Underlaget är verkligen katastrof. Tyvärr har ju diverse ekipage från andra stalldelen ridit/kört sönder gräsbanan så den kommer antagligen aldrig att återhämta sig mer. Nu är iaf Ante fit for fight igen och ingen är gladare än mig.

Skönt ska det iaf bli att flytta. Jag har fått ett hästförsäljningsuppdrag också så här helt appropå ingenting. Imorgon kommer film på hästen. Den har väldigt bra stam.

Vad får människor ut av att göra andra ledsna?

Publicerad 2014-05-03 09:43:27 i Vanlig vardag,

Jag undrar faktiskt ganska ofta vad människor får ut på att göra andra ledsna. Personligen mår jag mer dåligt själv i slutändan vilket har lett till att jag aldrig gör sådana saker, inte medvetet iaf. Eftersom vi delar på denna värld blir det ändå så att vi ibland delar åsikt och det i sin tur kan leda till att man blir sårad eller ledsen på ett eller annat sätt.
Igår fick jag mig en riktig käftsmäll av någon som talade om hur jävla dum i huvudet jag var som nu sagt upp stallet och ska flytta. Jag blev seriöst ledsen, men detta ledde enbart till - bye bye fd vän! Jag bestämde mig för typ en vecka sedan att bara lägga energi och fokusera på de som är med i detta. Resten får stå på läktaren och titta på. Jag har liksom inget över just nu till de som inte lax stötta och blicka framåt.

När allt inte klaffar

Publicerad 2014-05-02 09:42:24 i Vanlig vardag,

Livet till sig inte exakt som det borde. Det är tiden som inte vill spela samma liga som mig. Jag antar att det bara är att sätta sig ner och göra det man kan och hinner och sedan lämna resten åt ödet. Haha! Kanske inte ödet, men man får ta allt eftersom. På ett sätt är jag även beroende av tiden och det är. Jag kommer att få tid för eftertanke.
Allt kommer att gå vägen. Jag har reservplan B, C, D osv längre än du antagligen kan räkna i alfabetet.
Plan A är rimlig, men det finns hål och osäkra kort.
Ett problem är jobb och inkomst i det tilltänkta framtida landet, men även för det har jag fallskärmar som kan fånga upp mig.
Nog ska jag väl klara även det här?

Det perfekta jobbet!

Publicerad 2014-05-01 12:16:45 i Målmedvetenhet,

Jag satt och pratade med min mamma precis. Jag berättade hur bra allting känns just nu. Hur jag håller på att göra slut med allt det dåliga. Jag pratade också om hur bra det känns med den här flytten. Överväldigad över allt detta som jag nu håller på att göra bad jag också om hjälp att fixa jobbet i Norge. För att övertala henne hur stor chans jag har att få ett jobb där gjorde jag en sökning bland de potientiella jobben och sa "Av 382 st borde jag väl för tusan kunn få åtminstone ett?" Samtidigt som jag säger det här läser jag den perfekta annonsen för just MIG. Jag bara VILL ha det jobbet. Omgående skickade jag mitt CV till henne så jag ska få lite hjälp att fixa till det bättre.


Världen bara väntar på mig. Jag vill att de ska bli höst NU! Det här hänt flera gånger den senaste tiden att jag nästan börjat gråta av lycka bara för att jag kan. Det är sådan känsla när man kliver upp och bara säger Jag KAN! När man vet att man är på väg mot något nytt. När man skiter i personen som har stått och hittat på lögner om en, när man vet att man kan vara ärlig mot sig själv. Jag bara längtar. Det finns inte ens den minsta tillstymmelse till att mina tankar tänker att det här skulle kunna vara fel.
 
Jag är så tacksam att livet har gett mig den här chansen. Det är nu eller aldrig!

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela