var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Stallet uppsagt - check!

Publicerad 2014-04-30 16:06:51 i Vanlig vardag,

Nu har jag sagt upp mitt stall. Känslan efter var helt annorlunda än den bild jag föreställt mig. Nu är det iaf klart. Jag står här idag den 30/4 -14 och hela livet är framför mig. Jag kan välja att bo precis var jag vill, jag kan välja att göra precis vad jag vill. Det är nu eller aldrig och jag valde nu. Vad väljer du?

Självklart finns det massor av om i detta och jag har massor av svar på massor av om. Om ska iaf inte bestämma min framtid. Det ska jag!

Förklädd rädsla?

Publicerad 2014-04-29 14:49:10 i Vanlig vardag,

Det här mailet fick jag idag. Det kom verkligen precis rätt dag. Det är precis såhär jag känner just nu. Jag ska gå och säga upp mitt stall idag och med största sannolikhet kommer jag att sätta mig och gråta efteråt. Känslan kommer att vara en blandning av frihet, rädsla för det som kommer, lättnad och ja, massor med andra saker. Med största sannolikhet är det också en stor portion lycka jag kommer att känna. Det här är ett aktivt val jag gjort själv. Det är mitt val och det är det här jag vill. Jag har älskat att bo på den här platsen, men nu vill jag mer.
 
Texten ni kan läsa nedanför hade rubriken Förklädd rädsla och den kommer från Anders Haglunds nyhetsbrev. Jag rekommenderar att ni börjar prenumerera på nyhetsbrevet. Man kan verkligen få bra input helt gratis när man minst anar det.
 
 
 
 

Om jag skulle definiera det som allra tydligast hindrar dem jag träffar från att uppnå det de vill så är det rädsla. Rädsla för att misslyckas. Rädsla för att lyckas. Rädsla för vad andra ska tycka. Rädsla för vad man själv ska tycka om man försöker och misslyckas. Rädsla för vad man ska tycka om sig själv om man misslyckas med att ens försöka.

Listan kan som du förstår göras tämligen lång och det finns ingen av de sju miljarder människor som vandrar omkring på planeten som inte är rädda då och då. När det gäller verklig fara är det inga problem utan snarast en tillgång. Gå nära ett stup eller se några hotfulla personer i en mörk gränd och du får en varningssignal som talar om att du bör öka dina marginaler.

Riktigt destruktivt blir det först när man så att säga börjar bli rädd för att bli rädd. För det betyder att vi börjar tro på våra rädda tankar snarare än reagera på verklig fara i stunden. Logiken bakom det är att vi ser det som att det måste finnas något farligt eftersom vi kan känna rädslan. Sanningen är dock att rädsla enbart kommer från dina tankar och den förståelsen är förlösande.

Den gör nämligen att alla de lite ”förklädda” varianterna på rädsla som uppstår utanför verklig fara genast börjar minska i kraft. Jag tänker då kanske i första hand på stress och oro som många använder som omskrivning för det faktum att de går omkring och är rädda för sina tankar.

Nu skulle nog ingen stressad eller orolig person hålla med om den beskrivningen. De skulle naturligtvis säga att deras stress och oro är väl förankrad i verkligheten. Hade de inte haft mer att göra än någon kan förväntas hinna med så skulle de ju inte vara stressade. Hade inte världen erbjudit så många möjliga källor till smärta hade de ju inte varit oroliga.

Men det är ju det som är själva tricket. Vad vi än själva tänker kommer vårt medvetande att få att se verkligt ut för just oss. Sanningen är fortfarande att ingen kan göra mer än så gott man kan. Hur många saker man kan tänka på att man borde göra istället förändrar inget mer än upplevelsen av stress. Samma med oro. Hur mycket faror du kan fantisera ihop har inget att göra med hur trygg du är, utan gör dig bara orolig och mindre uppmärksam i nuet.

Ser man inte det så kan man lätt lägga tanke ovanpå tanke tills det till och med går så långt att man får till en panikattack. Men om man istället förstår hur naturligt det är att vara rädd ibland och att känslan kommer från dina tankar och inte från något på utsidan kortsluter det den nedåtgående tankespiralen med omedelbar verkan.

För varje gång en upplevelse ser ut som den absoluta tankekonstruktion som den är blir den svagare. När vi inte ser igenom det och börjar reagera på våra tankar och känslor som om de vore ”verklighet” blir den istället starkare. Det är lite som historien om kejsarens nya kläder. I samma stund som du ser att din rädsla enbart är tankar uppklädda med känslor som är synliga enbart för dig står den naken utan makt.

Det lämnar dig fri att med mental klarhet orädd välja jobb, projekt, partners och allt annat du funderar på. För att inte tala om hur den förståelsen gör att du inte blir skrämd av att vara rädd. Något som hjälper dig ut ur stress, oro och alla andra former av tankeattacker som förklätt sig till att se ut som din personliga verklighet. Det är i varje fall min förhoppning att den insikten kan vara dig till hjälp i lika många av livets situationer som den har varit för mig …

Allt arbetar framåt av sig själv just nu

Publicerad 2014-04-29 12:08:57 i Vanlig vardag,

Ni vet, när man hamnar i räkmacke-flytet i livet då är det som att man är på rätt väg. Allting löser sig, precis som man önskat och vill.
 
Just nu känns det så för mig. Det enda som inte löst sig är jobbet jag vill ha i Norge till den 1:a juni och att hyra ut lägenheten i andra hand. Jag tror att det löser sig också. Det känns som att det stora projektet med att flytta ner till kontinenten är löst på många fronter. Det är en del jag behöver ordna med, haha, eller ganska mycket, men sakerna verkar lösa sig eftersom. De sista sakerna jag ska lösa är ändå beroende av tiden och att allt som nu löst sig blivit löst. Det är som ett pussel där man börjar med ramen, eller i ett hörn och sedan bygger vidare.
 
Jag läste någon gång om en ryttare som planerade sin tävlingssäsong från slutet och sedan delade upp allt i delmål utifrån slutmålet. Jag tror att många ser det som att jag ska rida bla bla och bla och sedan ska rida bla bla bla. Jag kör på den förstnämnda varianten. När jag gick mentalkursen lärde jag mig att sätta upp ett ännu högre mål än det man ville nå, annars kom man inte vidare från sin egen topp.
 
Det är massor som säger om inte, om inte, om inte om den planerade flytten, men jag svara bara med jag SKA och det är omöjligt för någon annan bild än den att tränga igenom i mitt huvud idag. Jag HAR bestämt mig. Det här är det JAG vill. Jag har faktiskt funderat länge på det här. Det är ofta jag funderar på att skriva en bok, men det blir liksom inte av. Det får räcka med bloggen så länge. =)

Ibland måste man bara våga! *hitta det där omöjliga jobbet*

Publicerad 2014-04-28 12:14:00 i Attraktionslagen, Målmedvetenhet,

Jag gjorde en jag. Ni vet det där galna som inte andra klarar av. Jag vill vara förberedd. Ha mitt sinne att jag har back-up plan 1, 2, 3 osv till typ 10, eller 15 klar. Ofta gör det att plan 1 eller 2 går i lås. Du har redan skapat lösningen i det du vill tryggheten i att även om du inte får nummer ett har du nummer två eller tre, eller till och med 15 kvar. Det finns inga hål att trilla ner i. Det är mitt sätt att leva efter attraktionslagen. När du inte längre har några håll att trilla igenom. Du inte längre sitter och har ångest över den där saken som kanske, eventuellt, i fall att skulle kunna hända då har du släppt allt motstånd och det du önskar är redan på väg till dig. Vi har alla olika sätt att lösa sådan här saker på. Jag har mitt och du har ditt.
 
Nu har jag gjort det igen. På den omöjliga marknaden hittade jag en lösning till att få ett jobb. Jag vände nackdelen, som i mitt fall är tiden, och skapade en fördel för arbetsgivaren. Jag hittade hålet som gör att jag ligger bättre till än de flesta andra som säkert söker jobbet. Nu fick jag, på en nästintill död arbetsmarknad och där jag inte kan språket, detta:
 
"Thank you very much for your email. Most likely we will have a new job opening for the --------------- in September/October. So we are interested in your CV and application letter.
Hope to hear from you."
 
Ibland måste man bara våga chansa för att få det man vill. Vad önskar ni att ni vågade göra? Vad ångrar ni att ni inte gjort? Det är aldrig försent. I allt du gör har du 50% chans att få ett ja. Det är alltid lika stor chans att få ett ja som ett nej. Det finns bara två alternativ nämligen. Det har med sannolikhetslära att göra. Två alternativ är 50% chans. Säger du något annat är det du själv som har skapat de sämre eller bättre förutsättningarna inom dig.

Varför bor man i Sverige?

Publicerad 2014-04-28 10:23:22 i Vanlig vardag,

Den här frågan har jag ställt mig tidigare och den blir mer och mer relevant. Innan har jag alltid trott att världen var långt bort. Ni vet, man har skapat sig en bild och tror att allt är på andra sidan jordklotet typ. Nu vet jag att det inte är så. Det är faktiskt inte mer än ca 100 mil till Hamburg från Stockholm, och till Luleå från Stockholm är det 90 mil. Åt vilket håll skulle ni åka? Till Amsterdam är det ca 140 mil. Jag tänkte stanna till och bo någonstans där mittemellan. Vet ni varför?

Nu sa vi prata kostnader. För samma kostnad som jag har idag kan jag få all-inclusive på det här stället.
 
 
Vi pratar två ridhus, utebanor, fullservice etc etc etc.
 
Det här är bara ett exempel på vad man kan få för skit och ingenting. Jag orkar inte med att slita i den här förruttnade hålan längre. Där nere är det dessutom nära till tävlingar. Jag kan åka och se världen lite. Jag har redan hittat jobb jag ska söka och så. Allt är möjligt. Även det omöjliga. Det gäller bara att se de små hålen där lösningarna kan finnas och vara tacksamma för dem. Det är där allt börjar. När man kan se lösningen på det man önskar ska ske. Den finns. Det gäller bara för dig att lära dig se.
 
 
 

Falska, falska människor!

Publicerad 2014-04-27 20:29:29 i Vanlig vardag,

Jag förstår mig inte på hur människor kan ljuga så förbannat. Vissa människor. Tyvärr tror jag att det i vissa fall helt enkelt är så att de inte ens är medvetna om att de ljuger. Det är deras verklighet. Den riktiga värld de lever i. Jag har upplevt det här under en par gånger i mitt liv. Jag blir alltid lika förvånad, korkad och naiv som jag är. Det är faktiskt så att det stämmer: Som man känner sig själv känner man andra. För mig är det inte tänkbart att gå runt och hitta på lögner om andra, alltså tror jag inte heller det om andra. Jag mår dessutom extremt dåligt om jag pratar illa om andra. Jag kan erkänna, utan att blinka att jag gör det. Ibland helt enkelt för att jag bryr mig och ibland för att jag är så jävla spyless på någon. Jag är inte mer än människa! Det är inte du heller, men antagligen förstår du hur jag menar.
 
 
Några skrattade nog precis när de läste detta. För ni förstår. För er andra är det bara en sann verkligen. Vissa skulle vara billionaires.
 
Det sjukaste den här gången är att jag inte ens är ledsen. Jag känner mig likgiltig. Jag vet att människan, som ljugit om mig, nu har så många ovänner att jag bara behöver se på medan livet äter upp hen.
 
Jag vet att folk stör sig på mig. A lot! Jag skiter i det. Ni stör er på mig för att jag vågar gå min egen väg, göra det jag tror på, jag vågar både lyckas och misslyckas och framför allt jag är ALLTID ärlig mot mig själv. När jag ser mig själv i spegeln på morgonen ser jag en vacker människa som jag tycker om. Jag är vacker i spegelbilden för att jag har en vacker själ. Det kan ingen ta ifrån mig någonsin.
 

Tittat på bete idag

Publicerad 2014-04-26 19:35:51 i Vanlig vardag,

Idag har vi tittat på ännu ett bete. Det här kändes mer seriöst än det andra. Dessutom ligger det bättre till. Just nu känns det som att ett tacka ja till det här ligger närmast. Det är typ det enda alternativt just för tillfället.
 
 
Fint va? Den sista bilden var en liten sjö/tjärn på vägen ut.
 

För snäll för mitt eget bäst

Publicerad 2014-04-26 08:21:58 i Vanlig vardag,

Jag är egentligen för snäll för mitt eget bästa. Jag insåg det igår. Varför ha dåligt samvete? Ja, jag vet inte. Det kanske är en bit jag måste jobba med. Just fallet igår var nog det att jag inte anser att djur ska lida för människors dumhet. Nåväl. Idag känns det bättre. Det var iofs inte det jag precis nämnde. Jag är inte heller den person som tror på hämnd eller att lura folk. Hur jävla dum den andra personen än må ha varit. Jaja, nu är det överstökat.
 
Jag har faktiskt utökat jobbletandet i Norge. Just nu ser det dock ut som att jag kommer att behöva klona mig alternativa multitaska big time under sommaren.Varför är jag sådan här? Varför kan jag inte bara vara Svensson?
Det kanske är för att ni ska ha något att läsa om.
Nu blir det iaf stallet. Idag är det fint väder igen och jag hoppas att L kommer med glasspraliner så vi kan sitta ute i solen och fika.

Det nya helvetet!

Publicerad 2014-04-24 14:03:47 i Vanlig vardag,

Det här var typ det värsta jag har varit med om. Jag har faktiskt aldrig upplevt något liknande. Det är till och med så att jag inte ens vill gå utanför dörren något mer idag. Jävla skit att jag måste. =(

Jag har drabbats av någon jävla pollen allergi. Det suger!!!! Jag har svårt att andas och hjärtat slår som om jag skulle sprungit maraton fast jag knappt rört mig. Jag ser inte fram emot att ner till stallet och mocka.

Tacksamt tar jag emot alla tips för lindring av denna fruktansvärda åkomma. Jag funderar seriöst på att gå och skaffa munskydd. Tack och lov är det bättre kvällstid.

Livet börjar ta form

Publicerad 2014-04-23 12:02:30 i Vanlig vardag,

Det känns som att jag suttit och gjort ingenting den senaste tiden, men om sanningen ska fram har jag gjort MASSOR. En plan börjar ta form. Det är liksom lite som att jag nästan ställer mig själv frågan: Är det möjligt?

Jag har lust att sätta mig ner och skriva en bok om hur mitt liv ser ut just här och idag. Om det blir som jag önskar, som planen ser ut i huvudet, i teorin, då skulle det vara mer än toppen. Jag har verkligen en önskan och jag vet hur den kommer att se ut.

En sak till som har börjat gå upp för mig är varför jag mått så mentalt dåligt en längre period. Det är inte så att det har synts på utsidan, eller kanske märkts här i bloggen. Nu vet jag iaf vad det beror på och som jag sagt förut. Jag arbetar på att hålla mig själv uppe ur graven och låter er andra gräva ner er själva, om nu nu inte valt samma väg som mig och arbetar på att istället skotta igen erat eget hål. Det är så JAG fungerar. Idag vet jag att det finns en person i min närhet som har arbetat på att gräva ÅT mig. Det är slut med det nu. Gräver man åt andra glömmer man hur viktigt det är att skotta igen sina egna fotspår och gropar. Graven blir djup väldigt snabbt och snart ligger man där på botten och kravlar.
 
Jag är duktig, smart och målmedveten. Jag har full koll och framför allt är jag en kämpe in i det sista. För första gången i mitt liv har jag valt att göra ett aktivt val för något jag själv vill göra. Jag har fortfarande inte gått och sagt upp stallet. Det beror på en enda anledning. En del av mitt hjärta älskar den här platsen. Det är mitt hem och det känns som att jag sliter mig loss från något. För min egen skull måste jag. Jag har känt den senaste tiden hur det har börjat dala. Hur jag inte längre orkar gräva igen hålet och det beror på opåverkbara saker. Det ligger en stor skillnad där. Saker jag inte kan påverka måste bort. Därav detta val.
 
I morse fick jag en liten kick-ass. Det verkar som att saker börja komma till mig. Det känns som att en Norge-resa är långt bort just nu, men jag skulle dit av en anledning - att tjäna pengar för att finansiera min flytt. Finansierar jag den på annat sätt behöver jag kanske inte åka. Samtidigt känns det som att den resan skulle rena min själ.
 
Vi får helt enkelt se vad som händer! Resan har iaf börjat.

Äntligen en ledig dag!

Publicerad 2014-04-22 11:56:47 i Vanlig vardag,

Nu kom äntligen en ledig dag. Så jäkla skönt. Det känns som att jag jobbar konstant sedan vi gjorde om schemat på jobbet. Idag ska jag passa på att njuta. Jag tänkte även påbörja projektet att rensa ur. Jag har MASSOR med kläder jag behöver bli av med och ett gäng med tävlingskläder jag tänkte sälja bort. De passar inte längre. Jag har kommit på att det mest effektiva sättet att sälja är på facebook. Det enda man behöver passa sig för är strulputtar. Jag stötte på en för ett tag sedan. Hon strulade redan innan vi börjat diskutera betalning och skulle inte betala förrän jag skickat. Jävla idiot säger jag bara.
 
Nåväl, bara att lägga ut vara igen.
 
Nu ska jag iaf börja rensa i mitt liv.

Påbörjat utrensning

Publicerad 2014-04-19 17:17:16 i Vanlig vardag,

Nu är flytten på g på riktigt. Utrensningen har börjat och idag sålde jag bort lagret av underkläder. Det känns som en era av livet tar slut och en ny börjar. Jag tränat mig i livet de senaste åren och är redo för större uppgifter.

Bete - som en slump......

Publicerad 2014-04-18 22:12:45 i Hästarna, Vanlig vardag,

Alltså det här med betet blev bara för bra för att vara sant. Ni anar inte! Jag är så sjukt nöjd och det vet jag att ALLA inblandade parter är. Det enda jag känner är fel är att jag inte kommer att kunna vara och rida på den perfekta sommarplatsen av dem alla. Jag vill inte berätta för mycket av diverse olika anledningar, men hästarna kommer att ha det toppen, toppenbra.

Själva beteshagen är toppen, läget är toppen, hela grejen är toppen. Som sagt hur jag än vänder och vrider på det är det enda som är felet att det inte är här, eller att felet är att jag inte bor där. Nåväl, allt löser sig. Just nu är det bara toppenbra. Det sjuka är att jag satte in en annons och fick ETT svar. Den som har betet letade exakt efter en sådan som mig (och L) och vi letade exakt en sådan som den personen. Kan det bli bättre? På något sätt känns det som att det var meningen. Det är så livet fungerar. Jag tvingade ut både L och min mamma i morse till stället för jag kände att jag bara måste dit. Nu känns allt så jävla bra. Jag har lagt in en växel till i jobbsökandet i Norge och nog tusan ska jag väl kunna hitta något.
 
Sedan återstår bara att hitta någon som vill hyra min lgh i andra hand under sommaren, men även det ska väl lösa sig till det bästa. Det känns som ett smärre problem faktiskt.

Fått napp på bete

Publicerad 2014-04-17 12:42:55 i Vanlig vardag,

Igår la jag ut en annons om att jag letar bete. Jag fick ETT svar och det lät för bra för att vara sant. Nu har jag kört lite Google maps street view i området och jag har typ dött av den fantastiskt vackra miljön. Jag garanterar att det blir en titt i helgen. Det gör det hela lite mer klart. Jag är så jäkla nervös inför att säga upp stallet. Det är ungefär det samma som att hoppa rakt ut för ett stup och bara falla fritt. Låta livet ta en dit det ska.
 
Det här kan iaf bli toppenbra. Det kändes bra vid telefonsamtalen. Jo, det blev två. Personen i fråga ringde upp senare igen och jag fick sådan ångest att den hade ändrat sig angående bete. Puh! Så var det inte. Personen hade bara råkat trycka på uppringningsknappen igen.
 
Nu ska jag iaf åka och hämta hö. Jag vaknade som ett lik i morse. Det var nog all spänning över Vovvish som släppt. På något sätt har man nog ändå inte fattat att han inte finns mer. Den gladaste av alla glada. Tänk som jag har gråtit det senaste dygnet.

R.I.P Vson

Publicerad 2014-04-16 14:00:00 i Vovven,

Vi möts i himlen mitt älskade hjärta!

Efter en tid av sjukdom har han fått flytta till himlen. Det var inte längre rätt att låta honom vara kvar. Jag vet att han kommer att vara saknad av många.
Jag saknar fortfarande hans kalla näsa mot mitt ansikte varje natt när han gick runt och räknade "fåren".
Hans söta uppsyn när han ville något och man bad honom "visa!". Oftast var det att det stod mat kvar på spisen, som han ansåg att jag glömt och enligt honom gjorde sig bäst i hans mage nu när jag ätit färdigt.
Alla de gånger som han kommit med en leksak som han stoppat i en vattenbalja i stallet för att sedan titta på medan den flöt runt för att sedan plocka upp och leka med en stund igen.
Han lärde sig skall på kommandot Ante, antagligen för att jag skäller så ofta på Ante genom att höja rösten och säga just Ante. För Vovvish blev det ett kommando då han hjälpte till att just skälla på Ante han också.
 
Det var inte jobbigt att lämna bort honom i höstas när han skulle bo hos min mamma igen. Jag ska inte säga att jag inte saknade honom, för visst känns det tomt utan en hund som vandrar runt på nätterna, men nu när han inte finns där mer är hjärtesorgen stor. Han får det bättre dit han kommer.
 
00
 

Simons utveckling - hiss eller diss?

Publicerad 2014-04-16 11:47:25 i Simon,

Här är två filmer på SImon när han longeras. Den ena är från slutet på november och den andra är från idag. Vad tycker ni? Jag såg när jag laddat upp filmen att han har lite dålig energi i galoppen på den sista, men det är lite svårt att filma och longera samtidigt.
 
Vad tycker ni? Filmklippen är lite korta och jag hade för mig att han gick i höger galopp på den första, men det var vänster så ena filmen är i vänster galopp och den andra i höger.
 
 
 
 
 

Suttit på Bruno idag

Publicerad 2014-04-15 20:47:34 i Hästarna,

Idag satt jag på Bruno. Det gick bra. Han är ju här för inridning. Jag vet inte om jag har varit otydlig med det, men så är det iaf. Han var väldigt duktig. Det har blivit mycket arbete med att stå vid uppstigningspallen och att hänga på honom. Det märktes attt det hade givit resultat. Han skötte sig som i en skolbok. Förra gången blev det ju katastrof och total panik, men allt det berodde på missförstånd.
 
Jag diskuterade också framtida arbete med Simon och det blir nog så jag gör. Han behöver gå att rida och vara möjlig att få att gå framåt UTAN att använda skänkel särskilt mycket i början. Arbetet för att få honom att göra det kommer att bli tydligare smackningar och framåtdrivande hjälper från marken. Jag tror att det löser sig. Hans problem just nu vid ridning tycks vara just det - det går inte att få honom att öka farten och han gå verkligen som en snigel. Igår gick han dock som en dröm när jag tömkörde och han börjar verkligen hitta sin form.
 
Alla hästar har en egen form. Den utgår från hästens exteriör. Sedan kan man med arbete få dem att arbeta i en högre eller lägre form, men alla hästar har en individuell form utifrån deras exteriör. Igår fick Simon verkligen till den och bitvis var han riktig snygg. Hans kort hals gör också gärna att man vill få honom att ha lite längre hals och igår fick vi till även det.
 
Det blir nog bra det här. =)

Nu är det bara Hoppan kvar att sitta på så är årets alla hästar inridna. Mycket jobb har det varit den här våren med hästar men det är roligt när man ser resultatet. Kameran har sagt upp sig lite eftersom linsen har blivit lite suddig, men det kanske blir någon bild iaf.

Projekt e-bok!

Publicerad 2014-04-15 11:37:00 i Hästägarnas bästa spartips,

Jag har nu påbörjat projekt e-bok. Det kommer inte att bli en hel bok utan är mer tänkt som en enkel inspirationskälla som öppnar för idéer och tankar kring hur varje enskild individ eller stall kan tjäna extra pengar. Jag har också lagt upp det för möjligheten att tjäna utan större arbetsinsats. Visst arbete innefattar det naturligtvis alltid, men för minimalt med arbete, utan kostnad, är det faktiskt möjligt att spara flera tusenlappar åt sitt stall varje år.
Är det inte roligare att lägga undan dessa pengar till en ny hinderpark, nytt fikarum, uppfräschning av sadelkammaren, eller vad ni nu kan önska i erat stall?
Jag tror att på sikt kan sådana här lösningar skapa bättre stämning i stallet då det ekonomiska trycket för inblandade personer kan lättas. Det innebär givetvis att alla får vara med och dela på kakan.
 
Jag tror på det här och priset på min "bok" kommer att bli endast 25:-, eller manual om man nu hellre vill kalla det det.

Tjäna pengar på andras "skräp"

Publicerad 2014-04-14 23:39:14 i Vanlig vardag,

Jag insåg idag att det går att tjäna pengar på ALLT. Idag fick jag en förfrågan på en ny sak som för oss i stallet bara är skit, nu menar jag inte bajs utan skit som i värdelöst skräp. En sak som vi hatar och sedan slänger. Nu ville en person betala för denna skit. Fattar ni att det verkligen går att tjäna pengar på tammetusan ALLT.
 
Nu börjar då jakten på denna skit. Det sjuka är att ALLA suckar över denna onödiga biprodukt och nu har JAG hittat ett återanvändsområde. Jag kommer att få nobelpriset en dag. Nobelpriset i allt samtidigt. Jag kommer att få nobelpriset i ekonomi för att jag är så otroligt intelligent och skapar pengar i allt skråp, nobelpriset i litteratur för att jag kommer att skriva om det och nobelpriset i fred för att jag kommer att lyckas skapa fred i alla stall som finns. Sedan kommer jag att få nobelpriset i kemi eftersom bajset, och den nya produkten är så naturliga och skapar en kemisk process. Finns det fler nobelpris? Spelar ingen roll. jag kommer att tjäna miljoner på detta innan jag är färdig. 
Sedan ska jag bli lyxhustru någonstans och bara dricka drinkar. Hahaha! Eller kanske inte. Nu ska jag iaf sova. Ännu en intressant och lärorik dag är över. Det var ett intressant samtal nu på kvällen med personen jag diskuterade bajs med. Det är sjukt. Jag kände mig lite muppig när vi diskuterade bajs, ren och skär jävla skit.

45 dagar kvar

Publicerad 2014-04-14 10:08:02 i Vanlig vardag,

Det är i princip 45 dagar kvar nu. 45 dagar kvar innan jag ska börja jobba i Norge. Jag har inte hittat något jobb ännu, men det kan också bero på att jag inte skickat någon ansökan ännu.
Det är också 45 dagar kvar innan hästarna ska få ny bostad. Det är lite mer oklart och känns faktiskt lite som ett problem i dagsläget. Det löser sig, det gör det alltid.
Nu ska iaf passa på att njuta när solen är framme och lukten av vår ligger i luften.Skriva en e-bok?

Publicerad 2014-04-14 06:29:00 i Hästägarnas bästa spartips,

Jag har stora planer på att skriva en e-bok om hur man tjänar ihop extra-pengar i ett stall. Jag tror att den kan bli bra. Min stora fördel och talang här i livet är ju att jag kan skriva så att alla förstår. Min text och svenska är väldigt simpel och lättförstådd. Jag har också en talang i att vara pedagogisk.
 
Nu ska jag bara göra en bra plan. Jag hoppas att boken ska vara färdig till ännu nästa helg. Det skulle vara toppen.
Boken ska bli av och jag ska sälja den. VIll man tjäna pengar kanske man måste investera i kunskap ibland också.

Idag har jag tjänat 3000:- och jag var inte på arbetet

Publicerad 2014-04-13 23:50:17 i Vanlig vardag,

Idag var en bra dag. Jag tjänade 3000:-. Det var den bästa dagen på länge och vet ni vad? Jag satte inte min fot på mitt vanliga arbete. Det här var bara extrapengarna till semesterkassan. Har ni hört något så sjukt?
Nåväl, det artar sig iaf med affärerna och min nästa plan är att skriva en e-bok om hur man driver stall och tjänar pengar på det. Nu tänkte jag inte i form av arbete med hästarna utan hur man tjänar pengar runtomkring hästarna. Det är egentligen ganska enkelt, åtminstone för mig. Jag förstår att många är kvar i gammalt mönster och inte alls ser möjligheterna som finns då man alltid enbart räknar kostnader. För att få intäkter istället behövs det lite planering och kreativitet. Vad skulle ni vara beredd att betala för att lyckas tjäna runt 1000:- på en dag istället för att behöva betala för samma sak?

Transporten har fått sommarskor

Publicerad 2014-04-12 23:00:17 i Vanlig vardag,

Stackars hästtransporten får arbeta mycket. Imorgon är det 3:e eller 4:e vändan den här veckan. Den får rulla mycket. Om någon vecka är det dags för ännu mer rullande. Då blir det långtur. Däremelllan lär det bli fler turer. Jag vet inte, men jag tror att snittet måste ligga på att den rullar iaf 3 gånger / vecka.
Hur överlevde jag innan??? Lika bra att inte fundera över sådana saker. Det är tur släpet finns här nu när det behövs så mycket.

Här ser ni en anledning till att jag vill flytta

Publicerad 2014-04-12 09:25:15 i Vanlig vardag,

Det är inte konstigt att det blir konflikter i stall. Igår kväll när jag kom hem hade någon lånat uppstigningspallen. Hästen hade vid tillfället bajsat och man har helt enkelt struntat i att plocka bort efter sig. Utanför någon annans stall. För det var nämligen ingen härifrån.

Höjden av nonchalans och respektlöshet!Normalt sett skulle jag bara strunta i det och bara plocka upp det, men jag vill bara visa på ett exempel. En normalt funtad människa tar upp hästbajset efter sig. Det har hänt att mina hästar bajsat utanför andra stallets dörr och det har jag givetvis tagit bort omg.

Mycket tid vid datorn idag

Publicerad 2014-04-11 11:31:43 i Vanlig vardag,

Idag blev det mycket tid vid datorn. Jag behöver skriva om mitt cv som mer är anpassat efter att vara till ett jobb jag sökte någon gång i höstas till att passa att få jobb på finrestaurang på semsterort i Norge. Jag tror inte att ansökan som direkt ledde till intervju som PA passar till dagens ändåmål. Hihi! Det jobbet avböjde jag. Jag insåg under intervjun att jag inte alls vill jobba som assistent.
 
Nu är det istället, fart, fläkt och glada människor som väntar på mig. Efter det bär det av på annat håll. Hej livet! säger jag.

Förutom att skriva om hela cvet har jag också artiklar att skriva. Hela 5 stycken. Det är tur att jag skriver snabbare än snabast på datorn. Att bara skriva löpande text tar mig inte många sekunder.

Inför flytten efter Norge har jag kommit på en lösning plan Ö typ. Haha! Det är för jobb. En back-up plan är att föredra när det är till ett ställe det är aningens svårare att får jobb än i Stockholm.

Nu ska jag sätta igång jobbsökandet på allvar

Publicerad 2014-04-10 23:09:07 i Vanlig vardag,

Jag har nu fått båda min referenser och ska sätta igång jobbsökandet. Förutom det blev jag dessutom inbokad som VIP-ansvarig under elitloppet. Det i sig tycker jag är en värdefull merit. Jag är liksom självskriven på den platsen nu känns det som. =)
Schysst med bra lön i slutet på juni också. Då har jag redan åkt över till grannlandet för att jobba. På något sätt känns det som en semester att åka och jobba röven av sig för att tjäna ihop en del pengar. Det känns som semster bara för att kunna få sovmorgon emellanåt. Eller typ varje dag. Ett av de jobben jag kommer att söka är ett där man börjar senare på eftermiddagen. 
Jag tänkte lite på det. Efter att ha haft VIP-tältet borde jag snabbt bli förpassad till den finare avdelningen på ena restaurangen, den jag helst vill jobba på. Den andra känns dock som ett säkert kort då de hade 40 platser. Fördelen med att inte jobba i Oslo är bostadsmöjligheterna. De är betydligt bättre och definitvt billigare. 
 
Nu måste jag nog ändå sova. Imorgon har jag massa att göra. Bla lite extrajobb som ska betala min flygbiljett till mitt kommande boende. Hihi! Jag har väl fortfarande inte berättat var det ska bli????

Hästarna utvecklas

Publicerad 2014-04-10 14:41:17 i Vanlig vardag,

Simon och Bruno gör verkligen framsteg. I morse hade jag ut Bruno först på ridbanan. Vi körde tömkörning med sadel. Han fattade konceptet efter en stund och det gick bättre än förväntat. Det är dock en del jobb. Det roliga är att hästarna verkligen tar till sig beröm och försöker göra bättre efter berömet. Det gäller ju dock att man berömmer så snart hästen gör rätt.
 
Simon började med att försöka arbeta i rätt form även fast jag bara longerade helt fritt. Sedan började jag med tömkörningen som vanligt. Det är lite klurigt med honom för jag har det supersnälla bettet och ändå tycker jag att det blir aningens för skarpt. Jag vill gärna ha hästarna väldigt underbetslade, om ni förstår vad jag menar. Han gick sedan som en klocka. Det som slog mig idag var att han försökte jobba med längre hals. Antar att man vill det då han har väldigt kort hals. Formen var iaf super och han var väldigt positiv, glad och samarbetsvillig. Inget snack om saken att han börjar tycka det är skitroligt att jobba. Precis som jag vill ha det.
 
Frågan jag ställer mig med honom just nu är hur fasiken jag ska få honom att fatta att skänkel betyder framåtdrivande när jag rider, utan att jag rider på honom. Hmm.....någon som har en idé??

När allt bara löser sig!

Publicerad 2014-04-10 08:12:17 i Vanlig vardag,

Ibland, när det är meningen att saker ska ske, då liksom, bara löser sig allt eftersom. Jag ville flytta. För att flytten ska vara möjlig behöver jag jobba i Norge över sommaren, tjäna en slant extra. Sedan, för att jag ska kunna flytta behöver jag dessutom ny bostad, nytt jobb och plats för häst. Det är mycket och krångligt faktiskt. Speciellt när man inte kan vara på plats direkt och när man från dag 1 har nya utgifter som ska betalas med hyra etc. Nu är det så här, att när det är meningen att något ska ske då löser sig ALLA sådana här saker ändå.
 
Jag har reservplaner för att det ska fungera till en början. Jag behöver faktiskt flytta innan jag skaffar jobb och det kan bli lite klurigt, men, men. Problem solved. Jag kommer dessutom att kunna leva på min "norska" lön till en början utan att gråta ihjäl mig. Det är så här det ska gå till.
 
Det gäller att lita på attraktionslagen! På något sätt är det väldigt nära nu.

Första referensen klar

Publicerad 2014-04-09 23:20:06 i Vanlig vardag,

Nu ska jag bara fixa referens nummer två till jobbet jag ska söka i Norge, eller rättare sagt jobben. Jag har hittat staden jag vill jobba och bo i under sommaren. Det är Kristiansand, Den verkar mycket bättre än Oslo. Dessutom kan man ta båten över till Danmark och vara där över dagen. Det känns som ett toppenställe att spendera en sommar. Hösten och den planerade flytten verkar också arta sig bra. Jag har bostad och plats åt hästarna. Nu lär jag leta något annat eftersom, men eftersom det är lite av en "krångligare" flytt behöver jag börja enkelt. Sedan kan jag börja bygga och utgå från det.

Det här kommer att bli SÅÅÅÅ bra. Nu ska jag bara gå och säga upp stallet så att det inte finns någon återvändo. 

Dagens arbete

Publicerad 2014-04-09 11:21:48 i Vanlig vardag,

Jag har verkligen spenderat många timmar med research de senaste dagarna. Nu har jag iaf hittat stället jag ska söka jobb på under sommaren. Det kommer att bli så bra. Mycket research blev det. Nu ska jag bara få två referenser sedan ska jag tuta och köra med ansökningarna. Jag har ett jobb jag ska söka där det är 40 platser och sedan hittade jag ett på Blocket som verkar bra. Det hittade jag efter min lilla research.
 
Det känns verkligen som att jag tror på det här nu. Idag blir det dock långpass på mitt vanliga jobb just nu. Jag ska börja jobba redan kl 13 mot vanlig efter kl 16. Dessutom är det grisväder så man håller på att frysa ihjäl och blir blöt.

Lite av en fegis

Publicerad 2014-04-08 23:10:56 i Vanlig vardag,

Jag känner mig lite som en fegis. Jag har fortfarande inte vågat gå och säga upp stallet. Det är ungefär som att jag sitter och väntar på att någon ska komma och säga "Nu, nu är det klart. Allt är fixat. Det är bara å köra." Det fungerar inte så. Jag måste göra det själv. Det står flera och hänger på låset och vill hyra stallet. Det vet jag. Det är ju inte mitt problem egentligen. När jag sagt upp stallet är det som klart. Jag måste göra något annat. Herregud säger jag. Det känns som världens största kliv i livet. Jag har gjort det förut och jag tänker göra det igen. Vad är det jag tvekar om. Jag vet att jag löser allt. Jag kan allt. Även det omöjliga.
 
Nu måste jag sova. Snart börjar count down.

Söka jobb!

Publicerad 2014-04-08 13:28:10 i Vanlig vardag,

På något sätt börjar det kännas verkligt. Jag ska sätta mig och skicka min första ansökan nu. Jobbansökan alltså. Det är den för mitt norska sommarjobb. När jag jobbat där under sommaren vet jag inte var jag ska ta vägen. Jag har ringt på ett antal stall här i närheten och skulle väl titta på några. Jag tror att det löser sig på något bra sätt.

Hästarna står hos en vän och jag har fixat motionering för alla under tiden jag är borta. Jag tror att allt löser sig på bästa sätt. Det känns ju som att det är dags. Jag vet att det även finns en större anläggning som kommer att finnas för uthyrning. Där får man dessutom "ärva" alla kunder. Allt löser sig ska ni se. =D

Projekt - livet efter Norrsunda börjar ta form

Publicerad 2014-04-08 06:17:00 i Vanlig vardag,

Hjulet är liksom snurrat. Allt verkar bara ske. Jag vet att det blir lite mycket av en och samma sak här på bloggen under en kort tid, men jag måste berätta lite mer.
Det är så här va att planen är att flytta till en annan gård. Det är lite pyssel och stånk och massa saker som ska passa in och falla på plats på rätt tid. Är det meningen så är det och då kommer det att ske. Det bara är så.
 
Iaf så har två potentiella framtida hyresgäster, vill tillägga att det är FÅ personer som vet om vad det här handlar om, som vill komma. Med tanke på att det är max 10 som vet vad som skall ske är det bra statistik. Nu kanske ni får ett hum om HUR BRA den här möjligheten och chansen är. Det är verkligen sjukt. Jag frågar mig. Var är haken? Nåväl, som jag precis skrev är det här ett lite större projekt än att bara flytta över till grannen och det kommer att innebära att det tar lite tid. Jag gissar på att det ungefär kommer att ta minst ca 5 månader innan den faktiskt flytten kommer att ske och det mina vänner, kommer att bli ett större projekt, men 5 månader är väl lång tid för sådana saker, eller? Jaja, det löser sig. Vi funderar på bästa lösningen för ALLA inblandade parter.
 
Tänk att leva i en dröm och ett paradis. Det är värt all möda och slit. Jag har en plan C, en plan D och snart ska jag jobba på resten. Jag ska ha planer till Ö för att lyckas med det här. Är det någon jag kan är det att sälja. Om det nu är så att jag ska sälja in mig själv så ska jag lyckas med detta. Just nu arbetar min hjärna mest med förhandlingen. Vilka argument ska jag komma med? Varför är vi bättre? Varför ska någon ta oss, fast vi antagligen egentligen har lite sämre förutsättningar än eventuella andra spekulanter? Jag har några veckor på mig att bearbeta detta. Det kommer antagligen att ta lite tid innan vi kan titta på plats. Idag ska det iaf ställas ett helt gäng med frågor till mäklaren.

Kontakt med mäklaren -check!

Publicerad 2014-04-07 17:42:03 i Vanlig vardag,

Det här gick nästan lite för fort för min hjärna. Jag är typ livrädd även för att lyckas. Om jag ska vara ärlig är det lättare mentalt att misslyckas när det kommer till vad jag tänkt göra nu. Det här är så sjukt galet att det bara är ett fåtal människor som öht vågar tänka tanken.
För att ni ska få en liten hint om vad det är jag pysslar med ska jag dela med mig av en bild. Det här är stallet och jag vill samtidigt poängtera att det är det enda som är fint i dagsläget. Resten har stort renoveringsbehov.Förstår ni att man blir lite sugen?

Påbörjat packningen

Publicerad 2014-04-07 12:14:04 i Vanlig vardag,

Det känns så himla vemodigt på något sätt. Nu när jag äntligen bestämt mig är det lika bra att packa på en gång. Om ca 7 veckor ska stallet vara tomt. Det är inte så mycket och jag har MASSOR med saker. Både i lägenheten och i stallet.Jag kommer ju som sagt var inte att vistas här under en period, en kortare period, så det gäller att även fixa lägenheten på en gång.
Attraktionslagen säger ju att man ska göra det som känns bra och jag ställde mig precis frågan om varför jag känner sådant vemod. Känns det fel att göra det här? Svaret var nej. Det vemod som jag känner är allt roligt som faktiskt hänt under de här åren och att jag kommer att sakna det. Det är olika saker och som jag skrev tidigare "allt har sin tid". Det finns inte på världskartan att jag kan göra det jag vill här. Det kommer aldrig att hända. Inte inom rimlig tid iaf. En av anledningarna, och antagligen den största, är att det är en omöjlighet att träna sin häst på den här anläggningen. De underlag som finns att tillgå gör att hästarna går sönder. Alla som står här kommer att märka det förr eller senare. Jag vill mer nu. Jag är frisk för första gången på massor med år och jag vet vad jag vill.
De här åren har dessuom fått mig att inse att jag kan. Tidigare har jag alltid trott att jag inte varit tillräckligt bra. Min mentala status har också varit för svag. Idag är jag mycket starkare som person och jag är övertygad om att det här är möjligt.
Jag kommer inte att göra det själv. Jag hade kunnat gjort, men vi är två på det här och vi båda har stöttning från bra håll så jag tror att det kommer att gå vägen.
Jag tänker inte let it happen. Jag vill verkligen make it happen. Det är en bit att vandra, men den är inte så lång.
 
Första veckans packning kommer att bestå i att förbereda stallpackningen till det som ska magasineras under sommaren och det som inte ska magasineras. I hemmet kommer jag att börja med garderoben där jag verkligen måste sålla ut en massa gammal skit. Det är steg ett. Jag vill ha ett lätt bagage att bära med mig.

Pulled pork eller stek?

Publicerad 2014-04-07 07:45:21 i Vanlig vardag,

Det här är typ dagens största fråga. Jag tror att det blir det förstnämnda. Jag ska iaf pröva. Jag har en fläskkarré som jag måste komma på vad jag ska göra med och idag passar det perfekt att göra något sådant här. Det är grisväder ute. Det enda jag behöver göra är att springa upp och dra upp timern på ugnen en gång. 

Till det här tänkte jag baka majsbröd. Tror det blir suveränt gott alltså. =)

Ridit Simon idag

Publicerad 2014-04-06 16:24:47 i Vanlig vardag,

Idag blev det en tur på Simon. Han är typ lika slow som Ante och det var näst intill omöjligt att få hästen att öka tempot mer än snigelväxeln. Det gick inte om jag ska vara ärlig. Det jag reflekterade över var hur bra han mått av tömkörningen jag gjort. Trots det extremt långsamma tempot gick det att få honom att jobba i form. Nu ska jag bara komma på hur jag ska lära honom skänkelhjälper. Det blir nästa steg.Hur kan Simon och Ante vara bröder?

Publicerad 2014-04-06 07:50:32 i Vanlig vardag,

Nu får ni gissa. Hur kan både Ante och SImon ha släktrelaterade band med varandra?

Den ena av dem är efter Looping och mamman är MB. Den andra är efter Carte Dór- Cortez. Det finns inget som är gemensamt i dessa hästar. Hur kan de då vara släkt?

Ni ska få en ledtråd.
 
 

När rädslan byts ut till...

Publicerad 2014-04-05 23:55:27 i Vanlig vardag,

...ja, jag vet inte vad. Ett oändligt pirr. Just nu är det så sjukt jävla spännande. Snart ska jag boka en flygbiljett hoppas jag. Jag är pirrig bara av det att jag vet att jag kanske ska få boka denna biljett och vad det faktiskt kan leda till. Herregud alltså! Är det så enkelt? Tänk om allt bara, ja, löser sig. Vad fan gör jag då? Då måste jag ju köra. Det är ju en dröm liksom. 
 
Nej, herregud. Jag måste nog ta och sova. Det här blev nästan för mycket. Ibland i livet ska man ha en jädrans massa tur, näst efter det måste man ha modet att våga, både att våga göra det och att våga förlora.

Jag är rädd, men det är normalt!

Publicerad 2014-04-05 19:23:16 i Vanlig vardag,

Ni anar inte hur rädd jag är för att lämna in uppsägningen av stallet. Jag tror att det är naturligt. Alla människor är rädda för förändring. För mig innebär ju också uppsägningen att det inte finns någon återvändo. Då är jag på väg, vidare i livet. Det kanske är dags nu. Tidigare har jag aldrig varit mentalt redo. Nu är jag starkare som person. Dessutom har jag innan sett det som en omöjlighet. Nu har jag ju sett en öppning, en lösning på det som innan tett sig som problemet.
Jag är bara så jävla rädd. Jag kommer dessutom sakna alla galna och roliga kvällar och nätter som varit i stallet, men allt har sin tid och plats.

Om 26 dagar säger jag upp mitt stall

Publicerad 2014-04-04 21:47:48 i Målmedvetenhet,

Jag vet, nu undrar ni vilket stall jag ska hyra istället. Om jag vore ni skulle jag omgående undra över det och jag vet att det är en hel del som följer den här bloggen som är mest intresserad av hästbiten i mitt liv. Sanningen är den att jag ringde på ett stall idag. Ett stall som torde ha varit perfekt och hade det varit för något år sedan hade jag inte blinkat. Idag blinkade jag och blev väldans tveksam. Jag tänkte till. Är det här vad jag vill? Blir det verkligen bättre i slutändan. Svaret blev nej. Istället föddes en annan idé. En idé som antagligen hade skett på ett annorlunda sätt, om det inte vore för SImon och den hade antagligen redan skett. Ja, det är faktiskt så. Jag tänker inte gå in på detaljer. Lösningen som nu kommer att bli, kommer att bli så mycket bättre.
 
Om 26 dagar kommer jag alltså att säga upp mitt stall. Jag kommer att stå HELT UTAN. Ni undrar naturligtvis hur knäpp jag blivit och jag lovar. Jag är knäpp som fan. Det är så här jag fungerar. Innan den sista maj kommer alltså flyttlasset att gå - för hästarna. Ni undrar naturligtvis var och ja, alltså, det är inte riktigt klart än. Inte klart överhuvudtaget faktiskt. Jag har inte ens tittat på någon ny lösning, men det löser sig. Även om det skulle kunna te sig så lever jag inte helt planlöst så gör jag faktiskt inte det.
 
Den sista maj går även flyttlasset för mig. Till ett helt annat ställe. Nu antar jag att ni blir än mer förbryllade. Det här var ju en tokig lösning. Jo, jag skulle också tänka så, men det är HELT planenligt. Det är en fullständig omöjlighet för mig att ha något med häst att göra under en period om jag ska ha möjlighet att uppfylla min dröm.

Jag vet. Det här låter verkligen HELT SJUKT och det är det antagligen, men på något sätt känns det som nu eller aldrig. Jag väljer nu. Skulle du välja bort din dröm, när du för en gångs skull såg hela lösningen?
 
För någon dag sedan läste jag en text om vad som skiljer vinnare mot förlorare och jag fastnade för frasen
Winners make it happen, losers let it happen
Det här har min hjärna spelat upp för mig sedan jag läste frasen. Jag vill vara vinnaren alltså väljer jag att make it happen ska vara mitt val.
 
Det här är egentligen inget nytt. Jag har sedan länge bestämt mig för att händer inget kommer jag att säga upp mitt stall till den sista maj. Jag orkar inte kämpa i konstant motvind längre.
 

My precious love - Välriden eller bara känslig?

Publicerad 2014-04-04 12:53:31 i Vanlig vardag,

Det skulle aldrig komma på fråga vilken häst mitt hjärta tillhör. Från första dagen har jag älskat den här hästen. Hon har gett mig många omgånger med blod, svett och inte minst tårar. Hur många gånger har jag inte suttit på den här hästen och gråtit? Massor!

Den gången när jag satt i ridhus och hästen vägrade gå framåt, bakåt eller åt sidan. Allt hon gjorde var att resa sig. Jag var beredd att ge upp. Det var inte förrän jag läste boken "En bra häst har aldrig fel färg" som jag lärde mig förstå hästar. Det var i samma veva som jag lärde mig rida den här hästen. Jag vet inte hur många som har sagt åt mig att hon är värdelös. I mina ögon är hon fantastisk. Hon gör och ger allt för sin ryttare. Bara vi ber om det.
 
Idag red jag henne för första gången på någon vecka. Jag hade glömt vilken fantastisk häst hon är. Tänk att hon kan ge samma känsla som Norton kan. Känslan av att hon gör det man önskar bara man andas det man vill. För någon månad sedan sa veterinären att hon var så risig att hon borde tas bort. Idag börjar hon mer och mer likna det hon en gång var.
 
Det jag som slog mig idag var: vad är skillnaden mellan en känslig och en välriden häst? Jag skulle göra ett byte och glömde bort vem jag satt på - jag använde skänkel. Det blev genast en kraftig anspänning och ett hopp framåt. Visserligen bytte vi galopp, men det hela blev lite tokigt. Jag måste jobba mer med det. Komma ihåg hur det kändes. Normalt sett brukar det räcka med att jag flyttar höften, men som sagt. För någon månad sedan.....såg det ju helt annorlunda ut för hennes räkning.
 
 
 

Ska, ska inte? Funderar på att anmäla mig till....

Publicerad 2014-04-03 12:44:25 i Vanlig vardag,

Sitter och funderar på att anmäla mig till en Pay and Jump med Ante. Jag måste ju börja någonstans. Den är redan den 19:e april så det är lite kort om tid. Jag kan ju börja på någon bebishöjd typ 80 cm eller något. Det är nog lagom både för mig och hästen. Det skulle vara sjukt kul iaf. Han hoppar ju inte så tokigt. Sedan kan vi fortsätta med några minihoppningar på lokal nivå under sommaren. Vad tror ni? Hästen hoppar ju kalasbra. Det är bara jag som måste komma igång igen.
 
Vanligvis har vi fina språng, men ibland.......
......tappar vi lite fokus.
 

Making progress - 2!

Publicerad 2014-04-03 11:10:19 i Vanlig vardag,

Efter Bruno var det Simons tur. Vad fantastiskt han har gått framåt. Jag kände hur roligt det är att jobba med en häst ur ett positivt perspektiv. Samtidigt som jag hade Simon ute på ridbanan var det en annan som också tömkörde och in
hennes häst var hårt inspänd och pisken ven nästintill konstant. Själv använder jag sällan pisk. Den är ju egentligen en förlängning av armen, men mina hästar vet att en arm ut betyder framåt. Jag har helt enkelt bara skippat förlängningen. Simon har iaf lärt sig en massa och jag behövde inte tillrättavisa en enda gång utan kunde bara berömma. 10 guldstjärnor till Simon idag!Making progress!

Publicerad 2014-04-03 10:10:05 i Vanlig vardag,

Det går framåt för Bruno. Nu går det snart att rida på honom. Det tog längre tid än jag tänkt med honom, men det fanns lite andra saker att ta hänsyn till.
Han har många bra egenskaper och jag måste säga att det är en otroligt intelligent och lättlärd häst. Det mesta fattar han efter ett träningstillfälle. Å andra sidan är det så jag jobbar. Det går snabbast och hästarna tycker att det är roligast om man lär sig en sak i taget.Ridstövlar sålda - nu ska det beställas kavajer

Publicerad 2014-04-02 20:28:29 i Vanlig vardag,

Jag sålde ridstövlar idag och är sugen som tusan på att beställa hem tävlingskavajer nu. Jag kunde köpa samples av en modell med omgående leverans och det skulle vara toppen. OM de är vad jag vill ha för att sälja kommer jag köpa fler. Jag har tittat länge på kavajerna och bestämt mig för 3 modeller som jag tycker är passande.
 
Skjortorna har jag sålt en del av redan. Jag ska ta tag i det sedan. Ni vet ju iofs inte att jag ligger sjuk hemma idag, men så är det. Jag var till läkaren i morse, men de hittade inget. Det är bättre att ta det säkra för det osäkra har jag lärt mig.
 
Här är iaf skjortorna som jag har hemma för omg leverans.
De kostar bara 50;- för den som vill fynda. 100% bomull
 
 

Sjukligt trött!

Publicerad 2014-04-01 14:27:57 i Vanlig vardag,

Jag känner mig sjukligt trött och det är jag nog också. Jag funderade på det idag och jag har nog någon infektion i kroppen. I flera dagar har jag frusit som en tok och nu har jag blivit galet trött. Jaja, hästarna kallar ändå. Det är bara att ta sig ner till stallet och fixa. Idag är det tack och lov bara 4 hästar att fixa med. Först tänkte jag att det var den femte jag har under några veckor som slagit ut mig, men nu när jag tänker efter har jag nog en infektion i kroppen.
Imorgon blir det iaf vila från vanliga jobbet. Istället blir det till att packa 16 säckar exkluxivt hästbajs. Försäljningen går verkligen bra. Det här är ju merförsäljningen från i helgen. Jag hoppas på fler beställningar som ska köras på lördag.
 
Det som är bra just nu är att jag iaf motionerade 3 av 4 hästar i morse så det är bara lite stallarbete som väntar nere i stallet nu. På eftermiddagen satt jag och tittade på lite möjligheter att åka och träna med Ante. För er som inte vet så har ju våran gräsbana blivit helt förstörd och har man öht någon hjärna går man inte ut där. Det här ställer till en massa problem och är en av anledningarna till att jag tittat på annat stall. Träningsmöjligheterna är verkligen 0 nu.

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela