var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Hur fan kommer man på var man vill åka?

Publicerad 2012-05-31 22:57:06 i Vanlig vardag,

Sitter här nu och ska försöka komma på var jag vill åka med min käre vän. Ni vet, han som jag inte skrivit om på ett tag och tänkt åka till imorgon. Nu blir det inte så att jag åker dit imorgon, men vi planerar att åka på en liten semester ihop.

Han säger att det inte spelar någon roll var han åker bara han får åka med mig och jag är ju född i Vågens tecken och kan inte bestämma mig.

Vi funderar lite på Dublin, Rhen/Moselområdet i Tyskland, funderade ett tag på en liten solsemester och nu är vi tillbaka på Dublin eller Alperna, dvs Tyskland. Hur ska man kunna bestämma sig? Alltså jag vet inte. Om jag åker ner till Rhenområdet vill jag gärna besöka stället vi bodde på när jag var 4. Hmmm....kom med lite förslag tack.

Liten tripp till en av mina män

Publicerad 2012-05-31 16:46:17 i Vanlig vardag,

Det funderar jag på att göra imorgon. Nu är det så att han bor en bit bort och jag jobbar igen på lördag. Lite krånligt känns det att åka och vi har inte sagt att det blir så. Det känns inte helt spikat. Jag har en del att göra hemma också.

Jag hade tänkt göra en hel del här hemma idag, men det är inte direkt så att man blir inspirerad av regnstormen utanför. Nåväl, jag kan göra det ikväll.

Projekt Olympia

Publicerad 2012-05-30 21:50:46 i Vanlig vardag,

Idag påbörjades Projekt:Olympia. Det kommer att ta några veckor och innebära en hel del arbete. Jag(och mina kompanjoner) hoppas att det ska vara värt mödan i slutändan. Nu tänker jag inte berätta idag vad projektet innebär utom att det är ganska roligt och jag tror att gemenskapen i gruppen kommer att bli bra. Trött är jag nu iaf. Imorgon tänkte jag såga lite för att göra lite till när det gäller projektet. Det kommer att bli superkul.

På mansfronten ser det bra ut. Jag har bra "napp" just nu och det är roligt. Jag tror att jag har "napp" på två andra ställen också, men att den ena inte vågar visa sig och den andra visar sig när den har tid och det lär vara snart. Hihi! Det är bra med många bollar i luften och med tanke på kvaliten jag brukar hitta får jag nog köra på kvantitet istället.

Det kanske finns någon rättvisa i världen ändå?

Publicerad 2012-05-30 05:43:49 i Vanlig vardag,

Ibland undrar jag det. Ni anar inte vad som finns bakom kulisserna. Ibland träffar man människor av en slump. Är det meningen att man ska träffa dem?

Jag undrar om det nu är dags för pay-back-time för min del. Tänk om det vore så. Tänk om jag kunde få en droppe upprättelse. Nu skulle droppen visserligen vara en piss i Mississippi, men det är fortfarande en början.

Jag tror att alla får vad dem förtjänar. Jag har försökt att vara en bra människa i flera år nu och göra bra saker hela tiden. Jag hoppas att den karman kommer tillbaka till mig nu.

Tips till ALLA ryttare!

Publicerad 2012-05-29 22:17:47 i Vanlig vardag,

Jag har lite tips här till ALLA ryttare oavsett disciplin, gren, ras, intelligensnivå på ryttare osv.

1. Lär dig av mitt misstag här.

* Kom inte på att du ska hoppa upp barbacka på din häst från gräshagen.

* Gör det definitivt inte när du bara har grimma och grimskaft på.

* Tänk på att enbart göra det om det är EN häst du ska ta från beteshagen. Dvs. ta inte den andra som handhäst, speciellt inte om den heter Anthrax.

* Viktigast av allt: Gör det definitivt inte utan hjälm!!!!!

Resultatet kan bli att din trogne gamle käre vän bockar och du ramlar av. Tacksamt nog var det sandstrandsand, men tro mig, det var fan inte mjukt att landa på. Pannan fick sig iaf en snygg peeling.

Idag känns det som en riktigt, riktigt bra dag

Publicerad 2012-05-29 06:13:36 i Vanlig vardag,

Jag hoppas ni får det likadant. Själv ska jag njuta så länge det varar. Just nu känns det som att jag har lite flyt. Det är lika bra att bara flyta med ett tag. Man vet aldrig när man får en smäll på käften igen och är tillbaka där nere. Det är väl helt enkelt så livet fungerar.

Bäbistillverkning pågår!!!!!!!!!!!!!!!!!

Publicerad 2012-05-28 16:12:41 i Vanlig vardag,

Jag säger bara: Snacka om magkänsla. Jag glömde anmäla min häst på sprangrulla.se igår och fick ringa och kolla att det var ok att jag fixade med det idag istället. Snacka om att magkänslan sa rätt när de nu på eftermiddagen skickade sms och meddelade att MB semineras idag. Fatta alltså! Hästen står 16 mil bort och jag har sådan känsla ända. =) Nu är det bäbistillverkning i hästfabriken. Ni får gissa hingst naturligtvis! Ni får fem frågor att ställa som ledtråd. Det är först till kvarn som gäller. Ni som vet får naturligtvis inte gissa.

Håll alla tummar nu!

Publicerad 2012-05-28 09:44:30 i Vanlig vardag,

MB kollas i seminspiltan första gången idag. Nu får alla hoppas på att hon har lagoma ägg att seminera. Isf kommer hon att seminerad ikväll eller imorgon. =)

Fix på uteplatsen *bildbomd*

Publicerad 2012-05-27 22:17:27 i Vanlig vardag,

Dagen har ägnats åt min uteplats. Jag kände att jag inte hade lust att rida idag så jag gjorde inte heller det. Det är skönt att vara ledig-ledig vissa dagar ibland. Känslan efter festen igår som var asanice ligger kvar och nu har jag dessutom känslan av att jag kan få det vackert ute i mig. Utöver det är det väldigt bra för själen att arbeta med blommor. Det är en form av befrielse på något sätt.

Iaf, här kommer bilder från mitt arbete idag.


Så här såg det ut i förmiddags när jag hade planterat lavendlarna i blomlådan och den lilla basilikan. Jag passade även på att hänga upp den lilla välkomstskylten.


Det här är krukorna nedanför blomlådan efter att jag varit på ICA och handlat lite mer blommor. I den stora blå krukan satte jag förutom penséerna som var där sedan innan en afrikansk marguerit. Den var vit med blått i mitten och blåa inslag på undersidan av bladen. Jag tror den kan bli snygg till den blå krukan.
I den lilla blå krukan sitter en nejlika. Jag tog en som inte börjat slå ut än. Jag vill gärna att den blommar hemma hos mig och inte i butiken.
I den terrakottafärgade stora krukan sitter det lite mer lila-aktiga penséer. Penséerna dog nästan strax efter jag köpt dem så jag är glad att de återhämtat sig.¨
Det här är min lilla kryddlåda med välkomstskylten hängandes bredvid.


Från vänster ser ni först en lavendel, sedan en timjan, efter det en basilika och den är väldigt liten och går nog inte att urskilja mot myntan som kommer efter. Jag hoppas basilikan ska ta sig ute. Lådan avslutas med ännu en lavendel.Här ser ni andra sidan av uteplatsen. På stolen har jag planterat en lavendel. I stora lådan är det smultron som jag hoppas ska överleva eftersom jag var upp och hämtade dem i skogen.


Här ser ni mina två tomatplantor. Jag tänkte att de kunde få börja i den här baljan om jag skulle behöva ta in dem någon natt. Senare tänkte jag sätta dem bakom smultronen med en spalje bakom.Här ser ni vägen upp till min uteplats. Den är väldigt överväxt med ogräs och jag vet inte riktigt hur jag ska få bort det, men jag har många trädgårdskunniga i närheten så någon kommer säkert med tips. Antar att det bara är att börja rensa. =(


Det här är den nedre av krukorna. Kommer inte ihåg vad jag satte i dem nu, men det är marktäckande perenner i båda.Det här är då perennen som står närmast uteplatsen. Jag tänkte sätta ut dem på backen när jag rensat bort allt ogräs, men antar att det tar ett tag.

Fest med irländare=en blandning mellan norrlandsfest och finfest

Publicerad 2012-05-27 14:27:17 i Vanlig vardag,

Efter min snygga entré gick jag hem till mig, drog i mig lite vin snabbt. Obs! Rekommenderas inte att snabbdricka vin i andra sammanhang. Man blir faktiskt lite kalas i pallet av det. Igår var det behövligt. Efter det knallade jag ner och sa: Are you having a party without me? Det räckte som inbjudan.

Fick omgående ett glas i handen och kunde börja dricka vidare. Jag är ingen bra drickare. Jag blir full, pratar för mycket, alldeles för mycket. Nu behöver vi inte gå in på detaljer.

De frågade var min pojkvän sa och jag svarade att han inte är min pojkvän. Alltså jag är fan hopplös. Nu har jag dejtat en som vistas i stallet, umgås alldeles för mycket med en som vistats på jobbet samt hånglat loss med en som bor 100m från jobbet som dessutom jobbar med den som vistas i stallet. Nåväl, jag låg ju iaf inte med han som bor vid stallet. Fast det kanske jag borde gjort. Han var en jävel på att kyssas. Kanske måste ta och lägga honom på listan över dem som jag ska ligga med. Kysser man så bra hamnar man automatiskt utan senvägar på den listan.

Så här första gången man är med i ett gäng kanske det är dumt att ligga med någon. Man kan ju få någon form av horrykte och det vill jag ju inte. Jag kan väl åtminstone vänta till gång nummer två.

Jag kan också berätta för er att jag fick äran att se en annan irländares bara rumpa då han i fyllan och villan först höll på att välta alla glas och burkar på bordet på väg upp från soffan. Sedan ställer sig mitt framför tvn när nästa lands låt i ESC inleds, jag antar att han tyckte de var dåliga för han böjde sig bara fram och drog ner shortsen och visade bara rumpan.

Jag fick också veta att jag har stora bröst. En lyfte också upp armen och sa: She has big boops, doesn´t she? Som en komplimang då och det kändes ju inte illa på något sätt.

En skulle cykla hem, men återkom efter 10 min med svaret: The cough seems better than the ditch to sleep in. Och jo, han kom nog 10 meter på de 10 minutrarna för cykeln ligger nedanför huset i slänten.

Svaret på frågan om det var en bra fest måste jag säga ja: Antagligen 5 av 5. Jag blev ju dessutom erbjuden ett ligg så det heter nog att den får sex av sex möjliga.


Det var tydligen inte så lockande att sova där nere.

Jag arbetar på det här med att vara pinsam. Det går faktiskt ganska bra!

Publicerad 2012-05-26 21:37:14 i Vanlig vardag,

Kommer ni ihåg det här inlägget med engelskan och mina nya grannar? Det var ju någon gång i januari-februari. Nåväl, det var lite pinsamt. Nu sitter jag här och de har fest. Min plan för kvällen var att bjuda in mig själv, men det går sådär. Jag är ju lite blyg av mig så det är inte så lätt. Med lite mer alkohol kan jag nog ta saken i egna händer och knalla över.

Faktum är att jag faktiskt redan har gjort entré för kvällen. Precis när jag kom från stallet alldeles nyss passerade jag deras dörr. I samma ögonblick som jag passerat öppnades dörren. De är hundvakt åt en annan hund just nu och Vson hatar andra hanhundar varpå jag i halvfyllan kastar mig efter hunden. Min lite utslitna foppatoffel viker sig åt andra hållet varpå jag snubblar åt vänster. I samma veva som hela min hydda rör sig åt det hållet glider toffeln åt andra, trots att den redan vikt sig åt ett håll, och jag på något sätt snubblar åt båda hållen samtidigt utan att lyckas fånga hunden.

Tack och lov är jag van vid pinsamheter så jag hittar snart fattningen får tag i hunden och lyckas utbringa ett Sorry! Om inte det kallas för entré då vet jag inte vad det är.

Vson struntar i vad polisen skulle ha sagt!

Publicerad 2012-05-26 19:50:59 i Vanlig vardag,

Vson uppskattade inte att dagens inköp av blomjord lades i hans skuff. Ibland har han bestämde åsikter. Idag var det att skuffen är hans och ingen annans. Sagt och gjort. Skuffen är Vsons=Vson ligger i skuffen. No mather what. Ibland är det inte lätt att ha en stor kropp.Visst missnöje kan anas i hans blick.


Sikten var väl sisådär.


Inte ens när vi kom fram tyckte han att han behövde flytta på sig.

Avbokning och hästcoach? =(

Publicerad 2012-05-26 09:43:04 i Vanlig vardag,

Han som skulle komma och pröva Ante avbokade idag. =( Han hade så mycket jobb och kände att han inte hann. Jaja, han sa från början att han hade mycket jobb just nu och det är inget att göra något åt. Jag visste det när jag ringde också att han jobbar mycket.


Igår var jag in på Horze och glodde lite. Jag hittade en uppsättning vita benlindor i acryl, samma som jag har tre av redan eftersom Ante ätit upp en på stallgången. Just igår hade de en hästcoach där. Jag pratade lite med honom och fick ett visitkort. Nu när jag titta efter på hans hemsida och på facebook så tycker jag nog att både ridningen och hästhanteringen följer min bana. Ingen mer än jag skulle bli överlycklig om jag hittade något som passade.

Har skickat ett mail och hört mig för var han har sin kurs i helgen så jag kanske kan åka och titta.

Varannandagsmänniskan är framme igen och jag har dessutom hittat nytt intressant mansbojekt

Publicerad 2012-05-25 11:14:41 i Vanlig vardag,

Fredag idag och det är toppenväder. Jag har en del att pyssla med hemma och det lär bli en del gjort. Funderar på att "stjäla" lite smultronplanor i skogen och platera på min uteplats. hihi! Det fanns ju massor i skogen. Tror inte trollen tar illa upp. Först måste jag skaffa lite blomjord. Jag har lite mer som ska sättas upp här ute med blommor också så jag tar nog en tur i bilen. Tomat har jag ju pratat om en del.

Jag behöver också lite till stallet så det blir en sväng förbi Citygross i Häggvik. Jag behöver nyttosaker till stallet. Staketprylar och sånt.

Bara för att ni vet att jag är en fram och tillbaka människa är jag idag tveksam till att jag tänker på den där förbannade festen.  Mycket tveksam faktiskt. Jag har däremot spanat in ett annat objekt. Idag är det fredag och jag hoppas på möjlighet att stöta på detta objekt. =)

Ni kan få en liten hint: Jag lär behöva öva på engelska!

Konversation mellan en man och en kvinna

Publicerad 2012-05-24 21:27:42 i Vanlig vardag,

Jag har en liten konversation på fb med en man. Här ser ni en äkta konversation.....

nähä, hur skulle jag skrivit då?
order 
om jag skriver. Om du är vaken kan du ringa vid 22?
mycket bättre
Eller, jag har tid att prata om 30 min då jag tagit in hästarna?
visst
jag skickade om du vill prata kan du ringa
diger det?
absolut
fast han verkar inte vilja ringa upp
fast han kanske gick in i duschen eller något
det har gått en minut!
ja, jag borde ha fått svar
det är så kvinnor fungerar
tydlingen inte alla...
Han ringer väl när han har tid
hahahaha
ja, för om man vilar har man inte tid?
han sover väl
eller äter
eller skiter
ge honom mer än två minuter
alltså, det är här kvinnor skiljer sig från männen vi kan skita och smsa samtidigt.
21:24
vi måste koncentrera oss

Känns som fredag

Publicerad 2012-05-24 19:49:47 i Vanlig vardag,

Alltså den här dagen känns helt underbar. Det känns som fredag. Äntligen kanske jag kan vila upp mig ordentligt. Nu är jag ledig i tre hela dagar. Woho!!!!

Nästa helg är ännu bättre för då är jag ledig 4 dagar och då kanske eventuellt att jag åker bort. Tjoho! Det lär bli asakul. Jag berättar lite närmre om det kanske blir så. Jag har ju en del planering att fixa med isf. Det går ju som inte bara att kliva upp och lämna stallet utan hästarna behöver tas in/ut, få mat, kolla vatten osv.

Nu ska jag dock ner till stallet. Idag blir det ingen ridning för jag pallar inte. Är helt slut sedan igår när jag jobbade 7-23. Puh! Jaja, jag överlever. huvudsaken är att jag hinner vila upp mig lite.

En liten fest piggar upp

Publicerad 2012-05-24 06:15:07 i Vanlig vardag,

Det verkar som att jag kanske ska på festen nästa helg nu ändå. Jag kanske inte har berättat det här. Först var jag lite tveksam till att det skulle bli av, men nu verkar det inte bättre än att jag kanske åker. Nu var det en bit bort så jag blir borta i mer än en dag isf.

Vi får se vad som händer. Roligt lär det bli iaf. Den här helgen blir det faktiskt lika roligt och händelserikt så ni har lite att se fram emot. Bland annat ska jag köra obrunnen hästbajs till min mammas kolonilott. Den ni! Hihi! Nej, skämt åsido. I helgen händer det spännande och roliga saker också. I promise you!

Det går framåt med Ante nu

Publicerad 2012-05-23 06:26:36 i Vanlig vardag,

Igår när jag red var han mycket bättre än han varit innan. Det går fortfarande knackigt och han slänger med huvudet emellanåt. Nu menar jag inte att han går knackigt som att han är halt utan han går knackigt bara för att han hittar på en massa andra saker under ridpasset.

Igår gick det iaf bättre än tidigare dagar den senaste tiden. Jag vet inte om jag kör på rätt linje, men innan när jag körde på en alternativ linje började han få ont i ryggen och då anser jag nog att den linjen är fel. Mina hästar har aldrig haft ont i ryggen och med tanke på att även Norton fick det kanske man ska ta sig en fundera. Nej, om det är så, då får hästarna gå "lite sämre" och inte ha ont. Så enkelt fungerar det hos mig.

Nu ska jag dra mig iväg. Idag har jag en del att göra. =)

Jaha, ska jag flytta nu, eller?

Publicerad 2012-05-22 11:08:28 i Vanlig vardag,

Det känns som att tiden, eller rättare sagt orken, att skriva inlägg den senaste tiden helt enkelt inte funnits. Det har ändå hänt en del roliga saker. Balnd annat så blev jag bjuden på fest nästa helg en bra bit bort. Får se om jag lyckas och orkar ta mig dit. Det skulle vara sjukt kul iaf.

Jag har också fått ett erbjudande om att flytta. Det skulle vara bra ur mer än ett perspektiv. Det hästmässiga perspektivet får en tia av tio möjliga. Jag skulle även kunna påbörja min butik till 100% och köra stenhårt på det. Problemet är ju bara: Vill jag verkligen bo där? Jag vet inte. Jag har inte den blekaste faktiskt. Festen är dock där så att åka på den skulle kunna vara en början. En annan aspekt som inte är positiv är att jag har värsta bästa boendet just nu och ett fullt funktionsdugligt stall. I förlängningen ser jag dock vissa begränsningar vilka inte finns på det andra stället. Suck! Livet är fullt av valmöjligheter och vad fan är det som avgör om det är rätt val man gör, eller inte?

Usch, ingen idé att tänka så långt, än. Idag är det stallarbete som gäller och först ut är lite ridning av Ante, nummer två är att fundera ut en bätrte lösning i hagen och nummer tre att göra andra saker som ligger på måste-listan.

Prövade lite nytt till Ante ikväll

Publicerad 2012-05-20 22:24:23 i Vanlig vardag,

Jag fick lite tips igår på saker man kunde pröva. Det ena var att byta nosrem. Jag har tidigare ridit på en remontnosgrimma på Ante och nu fick jag tipset att jag kunde byta och se om det blev bättre. Valet föll på en vanlig engelsk nosgrimma.

Tips nummer två var att pröva att sätta en rem från bettringen och under hakan på hästen.

Resultatet blev att jag inte kunde styra och att hästen hängde väldigt, väldigt mycket i handen. Han gick dessutom väldigt spänt överlag och jag hade ingen som helst känsla eller kontakt med honom. Det hela slutade med att jag efter två varv i trav klev av och gick in och bytte tillbaka.

Det jag istället prövade var att först spänna remontnosgrimman lite lösare, men då slängde han mer med huvuduet så det slutade med att det jag tyckte fungerade bäst var att ha den spänd ett hål hårdare än vanligt. Nu brukar jag ha den väldigt löst.

Ridpasset i övrigt gick bra. Jag red mest i galopp. Min dressyrguru K sa en gång till mig att det är helt ok att träna i den gångart som fungerar bäst. Sagt och gjort. Jag och Ante övar mest på galopp just nu. Förra sommaren var traven det som gick bäst och då travade vi. För stunden har vi hittat ett läge där han går i förhållandevis låg form och jag står upp och han bara rullar på i galoppen. Det är vråat "noll-läge" just nu. Idag smög jag in lite fler svängar där jag ville att han kortade upp med bibehållen form, takt och balans. Jag tycker att det gick bra. En del gånger bättre än andra.

När vi var färdiga var han helt slut. Jag har efter bara två veckors träning kunnat se att han har en tendens att falla ur istället för att bygga muskler så det blir till att ta en funderar på vilket kraftfoder jag ska köpa och ge. Jag vill helst ge under ett kilo totalt för jag vill bara ge vid intaget och inte på morgonen.

Spenderat eftermiddagen på hopptävling.

Publicerad 2012-05-20 19:10:50 i Vanlig vardag,

Jag hade lite tråkigt på eftermiddagen så jag tog och drog mig iväg på hopptävling. Det var roligt och lite inspirerande. Bland annat såg jag Antes blivande beridare och vi har preliminärbokat en provridning i veckan. Nu tänker jag inte tala om när med risk för att få "publik". Jag tror att det kan bli bra. Jag tycker att det är en sympatisk människa och ridstilen kan nog passa Ante. Dessutom behöver jag någon tuff som vågar hoppa fast han hoppar jättesprång ibland.
Bilder från dagens tävling på Märsta Ridklubb. Det var så mycket sol när jag skulle fota att jag inte ens kunde se hur bilderna blev.

 


Avancerad kamelgång? Dagens failure!

Publicerad 2012-05-18 22:44:01 i Vanlig vardag,

Nu på kvällskvisten red jag Ante. Idag var det en sådan här intressant ridtur. Vi övade många saker som ni andra inte gör med era hästar.

1. Vi inledde ridpasset i åsnestil. Det är väldigt otacksamt att ha en häst med öron som liknar Iors. När sedan personligheten känns liknande gör det inte saken bättre.

2. Liknelsen vid känguru är slående när man inleder galoppen, speciellt i höger varv.

3. Efter att vi hoppat ett hinder körde vi på lätt rodeokonst.

4. Kamelgången gick idag från klar tia på lätt nivå till att ta steget över till avancerad kamelgång. För er som inte vet vad det är kan ni se på kommande video. Videon kommer inte att läggas ut ikväll utan ni får hålla till godo.

5. Giraffhals är också nytt.

Alltså, jag bara undrar: Hur fan kunde jag säga att hästen var bra? Vi gör seriöst passgång flertalet tillfällen under ridpasset.

Hoppsan! Hästarna fick visst inte så lite mat ändå..... ;-)

Publicerad 2012-05-16 06:01:35 i Vanlig vardag,

Jobbet väntar och idag hoppas jag på en bra dag. Jag har slutat att ta emot skit. Det räckr med att jag jobbar med det varje dag. Att plocka upp skit alltså. Efter det vill jag inte ta emot någon extra. So don´t piss med off!

Nu ska jag först ner och släppa ut hästarna, laga hage och "göda" dem lite. Igår vägde jag kvällspåse nr 2(de hade redan fått varsin). Den ena vägde 9 kg och den andra vägde 7 kg. Hihihihi! Jag tror att de är mätta. =)
Jag trodde att det var 4 kg i varje påse jag gjorde och att hästarna åt 12 kg per dag. De brukar få tre påsar totalt under dagen. Nu får jag nog uppgradera antalet kilon. Påsarna är inte alltid så fulla som igår men de äter nog kanske närmre 18 kg varje dag iaf. Det är bra. Nu ska jag inte längre ha ångest de gånger jag bara lagt ut en påse och de får en senare på em.

Nu måste jag gå. En hage var lite trasig och måste lagas först. Ha det bäst allihopern!

Det är skillnad på att hoppa och att hoppa

Publicerad 2012-05-15 08:11:43 i Vanlig vardag,

När jag betäckte MB valde vi Looping för att han ger snälla avkommor. Haha, just det. Jo, snäll är han väl, oftast. Ante är bara lite knäpp.

Jag tänkte så här. Eftersom jag inte har några papper på henne kan jag åtminstone få en snäll ridskolehäst. Det finns det alltid behov av. En ridskolehäst är inte så dumt faktiskt. Man är i princip garanterad att den får mat och vatten och bra om vårdnand. Den får gå ut i hage, oftast, och har hyfsat kunniga människor omkring sig, personalen alltså. Vad fick jag då?

Jag fick en halvknäpp häst, som oftast är snäll men ibland skulle passa in på psykenheten. Han är påhittigare än allt annat. Han har en hel låda med temperament och är varken sto, valack eller hingst till temperamenten. Där vill jag nog passa på att inflika att han allra minst är en valack.

Alla drömmer ju om att få nästa Butterfly Flip när de betäcker hästen. Jag skulle sälja min. Jag ville bara ha kvar mamman. Jag orkade med nöd och näppe åka och kolla på honom när han var fölis. Alltid när jag pratade med dem där han stod berättade de hur fin han var. Jag tänkte jaja, halvmedioker. Hursomhelst blev han kvar. En bra häst går ändå att få en slant för i slutändan. Här står vi idag 6 år senare.

Jag funderar över om jag blivit feg och gammal. Jag vill inte hoppa hästen efter alla turer när jag ramlat av mamman. Helt enkelt för att hon hoppade mig ur sadeln. Ni som här tänker vafan, mamman var ju skit. Ja, det såg nog så ut, men det beror helt enkelt på att jag red den illa. När jag nu har en häst som är minst lika bra, men med många kvalitéer som har förbättrats vill jag ge hästen en chans att verkligen bli bra.

Jag har nog inte blivit så gammal ändå. Det är bara det att hästen hoppar något högre än de 80 cm bommen ligger på.

Min affärsidé börjar ta form, och det här var något du inte trodde om mig

Publicerad 2012-05-14 13:59:48 i Vanlig vardag,

Igår läste jag en facebookstatus om att det var en som jobbar på en kyrka som behövde kläder till sina barn. Hela och rena. Snäll som jag är skickade jag att jag tyvärr inte hade några barnkläder, men om det var någon som behövde bh/trosa/bikini/strumpor kunde jag givetvis dela med mig av lagret. Jag bad om ursäkt att jag inte kan ge bort allt, men jag har tillräckligt själv och om någon är i kris kan jag givetvis dela med mig. Jag passade också på att berätta att jag redan gett bort en hel radda med underkläder till hemlösa.

Hon tackade så mycket för erbjudandet och sa att det var tur att det fanns sådana som oss(jag nämnde en person till i mitt mail) som ger av det man kan. Man behöver inte ha en miljon att ge. Det räcker med att se till vad man själv kan avvara. Jag tror att det kallas medmänsklighet och jag hoppas att jag aldrig någonsin tappar den.

En del av min affärsidé blir nu att ge bort en del av det jag tjänar. Mitt första projekt blir nog att köpa hem jeans till barn och sälja för 70(!!!!!) kr st. När jag sålt 9 ger jag det 10:e paret till bättre behövande. Tro mig, det finns sådana. De som inte ens har 70:- kvar att köpa ett par jeans till sina barn även om du säger att det inte är så för vi bor i Sverige 2012. Sverige kan dra åt helvete. Det är ett ruttet jävla skitland om du frågar mig.

När jag väl satt och tänkte på det här tänkte jag att jag kanske skulle lägga till en tjänst där en person kan köpa något till någon annan. Den idén fastnade jag också för. Nu måste jag bara hitta bra ställen att hitta dessa bättre behövande.

Sedan undrar ju jag. Hur många är beredd att köpa jeansen för 70:- till sina egna barn och samtidigt dela med sig till andra?

Jag har skaffat en beridare till Ante

Publicerad 2012-05-13 17:10:35 i Vanlig vardag,

Idag gjorde jag slag i saken. Jag kan bara inte gå och se på när fina Ante är hagnötare. Det här fungerar inte. Det är inte rättvist att han inte ska få en ärlig chans. Hur jag än vänder och vrider på det hittar jag ingen inspiration till att få hästen till tävling. Det här är något jag har funderat på länge. Tills jag kommer på att jag vill tävla själv och är taggad och har inspiration och motivation så är det bättre att jag låter någon annan tävla hästen åt mig.

När jag väl kom fram till det här beslutet hade jag flera frågor. Vad är viktigt för mig när jag har någon som rider och tävlar hästen? Hur mycket får/kan det kosta? Vad vill jag ha ut av det hela? Det här var några av frågorna.

Igår kväll var jag till och med in och tittade på några sidor där det erbjöds utbildning och tävling av häst. Inget kändes rätt. Vad jag än tänkte på kändes det i magen mest rätt att låta den här killen rida. Hans ridstil passar helt enkelt Ante bäst. Det jag kom fram till igår var att den enda jag kan tänka mig är den här. Sedan fick jag bara infallet på lunchen att ringa honom. Det var fan inte lätt att hitta telefonnumret heller. Det är ju inte så att han bedriver beridarverksamhet i vanliga fall. Nu lyckades jag, tack vare google att hitta människans nummer.

Han var intresserad. Han vet nog sedan tidigare att jag inte har någon dålig häst i mitt stall och är det dessutom så att jag inte vill hoppa hästen för att den är för bra. Då fattar han att den hoppar riktigt, riktigt bra. Han skulle höra av sig nästa helg för en tid att komma och pröva om det fungerar att rida hästen. Allt vi pratade om idag kändes som att det skulle vara en perfekt lösning att han tävlar hästen, kommer och hoppar den hemma ibland och att jag rider i övrigt. Han har nämligen ett heltidsjobb+ annars och en hel del hästar själv naturligtvis. Jag vill ju ha hästen hemma och ha hjälp med att kunna få den att nå sin fulla potential. Jag tror på det här och om det kändes rätt innan vårat samtal idag känns det ännu bättre nu. Det jag även tycker om med den här killen är att han är trevlig och normal som person. Jag pallar inte med någon jävla stropp.

Nu hoppas vi och håller tummarna för att häst och ryttare passar ihop vid provridningen.

Jobbet blir tävlingsplats

Publicerad 2012-05-13 06:29:37 i Vanlig vardag,

Idag är det så. För den som jobbar känns det måttligt roande, men, men. Tävling är ju det jag gillar så det kanske inte blir så tokigt trots allt.

Nu måste jag gå. Det är 4 andra hästar som vill ut innan jag åker dit.

Möt mig respektlöst och jag trycker tillbaka skiten i käften på dig.

Publicerad 2012-05-12 22:43:19 i Vanlig vardag,

Jag är så jävla trött på att ta skit. Ni anar inte! Idag blev det dock ändring på det. En person blev assur, men det skiter jag i. Delen när jag kunde tala om för den här: Hur man än gör på det här stället får man ändå bara skit så det gör sak samma. En stund senare i diskussionen kunde jag även få säga: Vet du, jag skiter i vilket! Vet ni hur skönt det var? Det var det faktiskt. Det här är min nya stil. Möt mig respektlös och jag trycker in din skit i käften på dig.

Jag har några på listan över de som ska få äta skit. Den som står högst har jag en fråga till, eller flera faktiskt. Jag ska fråga personen om hon bemöter sina kunder på samma otrevliga och fittiga sätt som hon bemötte mig en morgon här i veckan. Nu är ju vi dennes leverantör och hon är kund, men sak samma. Det är själva principen. Jag tänker dessutom tala om för den här att om man bemöter MIG på det sättet tycker jag faktiskt att hon kan be om ursäkt. På en gång faktiskt.

Det finns inget som säger att bara för att man har en åsikt att framföra behöver göra det på ett otrevligt sätt.  Det säger ju mest om den personen som inte kan göra det på annat sätt. Nej, ät din skit är det som gäller om du ger mig någon från och med idag.

Tid för arbete

Publicerad 2012-05-11 05:31:21 i Vanlig vardag,

Arbetsdagen börjar nu, åtminstone i mitt eget stall. Är precis på väg ner till stallet för att göra iordning sista hagen. Eller, ja, det kommer ju inte att bli helt färdigt. Den nya hästen vill ha tråd runt sina stolpar. Igår regnade det som tusan när jag gick ner och jag bestämde mig för att det är bättre att kliva upp och göra färdigt idag istället. Vilken tur att jag börjar på mitt riktiga jobb kl 7. Hehe!

Nu känns det iaf bättreigen att kliva upp. Det var rätt jobbigt att inte vara vän med min vän. Han sa ju samma sak. Nog om det. Ikväll hoppas jag hinna och orka rida Ante. Det har ju varit två dagar FULLA med jobb där jag inte ens har kunnat tänka tanken att få till en liten snabbsväng. Nu blir det ju så för alla ibland. Jag hoppas bara att jag inte är så trött att jag inte alls orkar.

Och vad tror ni hände?

Publicerad 2012-05-10 22:11:35 i Vanlig vardag,

Det blev inte den totala förnedringen. Istället dök han upp som räddaren i nöden och jag fick hjälp med något som annars hade känts som ett mardrömsprojekt och nästintill omöjligt idag faktiskt. Snacka om ängel. Det är nästan så att han är den perfekta mannen. Som en man ska vara alltså.

Det blev ett litet missöde i hjälpen när det inte blev exakt som petimeter-Jenny vill ha det. Varpå han genast frågar om jag ville ha det på det perfekta sättet. Ja, svarade jag med ett leende. Syntes det på min blick? Mmm, var det jag fick till svar. Jag tror inte han vill att jag är sur igen, eller rättare sagt. Det sa han att han inte ville. Han sa att det blev så jobbigt då. Innan vi tog farväl för dagen frågade han: Är vi sams nu? Och vad ska man säga efter att ha fått hjälp med det som annars känts omöjligt? Han betalade dessutom, (precis som en man ska) och sa när vi skulle åka och handla. Det här är som det brukar vara frun bestämmer och mannen betalar. =) Vi kan sammanfatta: Han har förstått!

Den maximala förnedringen

Publicerad 2012-05-10 08:15:52 i Vanlig vardag,

Vet ni vad det är? Jo, det är när sjunker så lågt att man ändå hör av sig till denna som man i princip sagt upp bekantskapen med. När denna sedan inte ens orkar svara. Det är den maximala förnedringen.

Jaja, bara att inse att man är en korkad jävel.

Nu måste jag iaf ner och göra iordning för den nya hästen som kommer idag.

Ner till stallet

Publicerad 2012-05-09 05:38:21 i Vanlig vardag,

Nu ska jag alldeles strax ner till stallet. Först hade jag tänkt rida Ante, men jag inser att jag inte hinner. Jag kände inte för att stressa ner och rida innan jag börjar kl 7 för att sedan åka och jobba till kl 23. För det första insåg jag att jag skulle vara väldigt hungrig under dagen och för det andra skulle jag ha blivit väldigt trött innan dagen är slut. Lite ledsen är jag för att jag inte hinner, men han får väl helt enkelt stå ut. Annars är det nog praktiskt att börja rida en häst på morgonen nu för det börjar bli varmt på dagarna.

Nu ska jag iaf gå ner och göra resten av stallsysslorna. L hade lovat att hjälpa mig, men jag kan lika gärna göra dem själv när jag ändå är uppe.

Ny hyresgäst

Publicerad 2012-05-08 21:53:49 i Vanlig vardag,

Helt plötsligt, utan annons stod jag då här med fullt stall. Ja, så gick det med det. Lite dumt med dagen, men jag får jobba på bara. Imorgn är en sådan där dag när jag jobbar från morgonen till in på nattkvisten. Dagen efter kommer hästen. Den behöver dessutom att hagen fixas lite samt att boxen där den ska stå är FULL med prylar. Måste lösa även dessa saker.

Jaja, det löser sig. På torsdagen jobbar jag ju inte hela dagen, bara några timmar och dygnet har ju 24 som ni kanske vet. Puh! Det blir bra. Jag som klagat på att det varit sådant stiltje i mitt liv och att inget händer. Plötsligt kanske allt faller på plats.

Nu är det bara några små privata saker jag måste ta itu med. Det ordnar sig nog. Altt ordnar sig ju alltid på något sätt. Bra eller dåligt. Det beror bara på hur man väljer att se på saken. Det här med den som jag inte skulle umgås med har redan börjat dallra i kanten och styrkan i att säga nej försvagats. Vafan allstå. Jag blir arg på mig själv.

Varannandagsmänniska

Publicerad 2012-05-08 18:49:39 i Vanlig vardag,

Ja, jag fick höra att jag var det igår och jag är beredd att hålla med. Idag har jag talat om för denna Mr X att jag inte tror att det är bra att vi umågs mer. Det fortsatte med att jag talade om att jag kände mig utnyttjad och personen undrade hur då. Jag svarade att jag inte vill vara någon reserv som sätts in när denne känner sig ensam eller behöver något.

Det kändes bra. Det kändes bra att sätta ner en fot. Hit, men inte längre. Det finns andra som är värdigare mig. Om det här betyder att jag är en varannandagsmänniska så är jag det. Det stämmer nog lite att jag är det faktiskt. Nu ska jag strax ner och rida Ante och jag ser fram emot det. Jag älskar den lilla hästen. Han är världens bästa stora ponny och bara SÅÅÅÅ underbar. Ni anar inte. Igår tänkte jag på att redan första gången jag satt på den hästen älskade jag att rida honom och jag kan inte minnas ett enda pass som inte gett mig en tillfredställande lycka i hjärtat. Ni anar inte. Jag sa förut om hans mamma att det var något magiskt när man red henne. Det är samma med Ante. Så hur illa jag än tycker om andra människor ibland består lyckan i den hästen.

...en sådan här konstig dag.

Publicerad 2012-05-07 18:56:04 i Vanlig vardag,

Det här har varit en sådan här konstig dag. Ni vet en sådan där som dyker upp ibland. Jag vet inte om det har hänt något bra under hela dagen faktiskt. Förmiddagen passerades utan några större svårigheter. Det var inte förrän eftermiddagen gjorde sitt intågande som det började.

Lunchen avslutades med att jag fick ett telefonsamtal. Det var ett ganska tråkigt samtal, eller tråkigt är väl fel ord. Jag kan inte minnas att det någonsin varit tråkigt att prata med den som vi från och med nu kan kalla Mr X. Det tråkiga i det hela var väl att jag fick skriva ned mitt personliga omdöme om en annan person. Jag börjar faktiskt bli riktigt besviken och som Mr X sa, snart är ju valet inte så svårt. Jag håller med. Mitt val blir inte heller svårt då.

Resten av eftermiddagen gick åt till att fundera på det här och ja, jag vet inte, det känns helt enkelt som att framtiden visar sig i form av dis. Det känns som att vägen snart kommit till en T-korsning, men med många vägar åt sidan att välja. Ingen väg leder rakt fram utan alla beslut kommer på ett eller annat sätt att påverka stort på framtiden. Vi får se. Även om ni nu kanske tänker att ni har aningar om vad jag kan tänkas välja mellan kan jag säga att det har ni inte. Vissa av de här sakerna har jag nämligen bara pratat med denna Mr X om och det som visade sig vara våran gemensamme vän. Så om ni inte kan säga att ni känner er som Mr X eller vår gemensamme vän har ni alltså inte en clue om vad det kan handla om.

Nu ska jag ner till stallet och hoppas att det kommer att ge lite klarhet i dismolnet som ligger framför. I slutändan vet jag hur det kommer att se ut det är bara när och var som är kvar att välja mellan. Det här blev nog en sådan här dag som till sist kommer att avgöra det slutliga beslutet även om inget kommer att ske innan midnatt.

Idag har vi tur med vädret

Publicerad 2012-05-07 06:11:01 i Vanlig vardag,

Idag skiner solen. Det kommer att bli en toppendag. Det känner jag på mig. Visserligen jobbar jag, men att jobba i det här vädret känns inte som ett lidande.

Idag hoppas jag inte på några gnälliga kommentarer från någon utan att det bara flyter på. Även om jag skulle få någon så trist kommentar kan jag ju se lite korkad ut tillbaka.

Jag är så trött att jag har inget vettigt att skriva just nu. Ni får vänta till lite senare idag.

Långhelgen slut...

Publicerad 2012-05-06 22:23:03 i Vanlig vardag,

Imorgon är det arbete som väntar igen. Jag är måttligt sugen på det, men jag är väl så illa tvungen. Jag har ju sökt lite nya jobb och hoppas få något.

Det var ju min långhelg som var precis och det känns som att jag gjort ingenting. Nu är ju det inte sant, men det är så det känns. Alldeles strax är det sängen som gäller, men innan det ska jag göra en snabbröjning här.

Veckan är ändå rätt ok. Jag är ledig tisdag och torsdag. Eventuellt jobbar jag på annat håll på torsdag, men det återstår att se. Fint väder så livet blir lättare att leva hoppas vi iaf på.

Jag har märkt att det blivit lite lite häst senaste tiden. Igår red jag iaf på ridbanan och både Norton och Ante fick hoppa små kryss. Ha det kära vänner så hörs vi imorgon.

Helgen i bilder

Publicerad 2012-05-06 17:23:01 i Vanlig vardag,

De har varit lite glest mellan inläggen på sistone och om möjligt ännu glesare med inlägg med bilder. Här kommer därför ett inlägg med bilder från helgen.

Här är från i fredags när jag var ute och körde traktor. Just den här bilden var från när jag körde traktorn själv.


Lördagseftermiddagen bjöd på en liten regnbåge. Tyvärr han jag inte ta någon bättre bild för den försvann precis efter. Dock är jag mycket nöjd med att ha fått med en regnbåge på bild.

Lördagskvällen bjöd på fullmåne som speglade sig i sjön Fysingen. Visst är det väl vackert.

Söndag morgon när jag och Vson har frukost i stallet. Han har hittat leksak och är fullt nöjd med livet.

Liten häst äter gräset utanför hagen som faktiskt bokstavligen är grönare...

Catch the moment! Handsken flyger i luften efter att Vson kastat upp den i luften. =)

Ni ser själva hur mycket grönare gräset är...

Handsken har försvunnit ur bild och Vson ser lite missnöjd ut med det.

Vson och jag fikar på kolonilotten efter att ha varit och shoppat.

Jag är stolt över mig själv

Publicerad 2012-05-04 09:30:48 i Vanlig vardag,

Igår hann jag med massor. Idag har jag också en hel del att göra. Det är väl bara att börja bearbeta listan. Först ska jag ner till stallet. Snälla L ringde och sa att hon släppte ut mina hästar. Tack L!

Jag får väl bjuda på fika senare idag. =)

Jag ska berätta senare vad jag gjorde igår och vad jag gjort idag. Det bästa är att jag nu är vän med min vän igen. Det är huvudsaken. Ha en bra dag där ute i solen kära vänner.

Jag håller det jag lovar

Publicerad 2012-05-03 22:14:20 i Vanlig vardag,

Jo, jag blev lite sur på det här muppot, men även om det låter korkat. Jag håller det jag lovat. Säger jag att jag oavsett vad är hans vän så är jag det. Jag kan inte sätta min egen stolthet före det. Om vännen nu behöver en vän kan jag inte bete mig som skit även om vännen i fråga skulle ha betett sig som ett svin gentemot mig kan jag ju inte sjunka till samma nivå.

Dessutom är det så att jag inte vill vara ovän med någon. Tänk om det skulle hända den här personen något. Då kan man aldrig be om förlåtelse. Snacka om ångest resten av livet. Nej, jag vet att det är fel att vara snäll. Jag är korkad och naiv, men jag vill vara det om det betyder att det för mig personligen är en bra människa.

Jag betedde mig som ett svin för en stund sedan och jag ångrar mig lite nu. Jag var jävligt sur och otrevlig när han faktiskt behövde en vän. Jag har skickat ett sms nu där jag förklarade att jag var sur och otrevlig, men jag är fortfarande hans vän och om han behöver prata finns jag naturligtvis här.

Alla män är.....

Publicerad 2012-05-03 18:13:42 i Vanlig vardag,

....korkade utom Abbe där tillverkade Gud en tabbe. Så enkelt är det. Suck och stön säger jag bara. Det här muppot ansåg att jag skulle komma bort till honom idag. Grejen är att han glömde sin laddare hos mig igår vilket ju lett till att han inte har något batteri kvar i mobilen. Jag fick "jag är vid XXX och arbetar. Lite batteri". Mitt svar var kort och enkelt. "Laddaren hänger i stallet." Problemet som jag ser det nu är att smset inte gick fram eftersom det var lite batteri och laddaren ligger hemma hos mig. Det är dåligt. Det kan hända att det leder till att vi måste träffas och det vill jag inte. Steg två kommer att vara att jag meddelar att jag vill vara ifred och att jag vill att han håller sig borta. Han har sagt att han har ångest för att jag ska säga det igen, men det är ju hans problem. Jag vill inte ha med skit att göra. Jag undrar ju liksom: Antog han att jag bara skulle komma dit för att han meddelade mig det? Jävla pucko säger jag bara.

Nu ska jag iaf ner till stallet och ta hand om mina hästar. Smset har ju fortfarande inte gått fram och lär inte göra det heller så stallet lär vara lugnt att vistas i ändå. Tänkte motionera hästarna lite och en av dem får nog gå i sommarhagen med hunden. Det tycker V är roligt.

Det lär vara more to come så ni får hålla utkik efter vidare information. Det finns en lösning på det hela, men det känns som att det är en promille att det skulle kunna vara på det sättet.

Snipp snapp snut så var sagan slut

Publicerad 2012-05-02 21:09:27 i Vanlig vardag,

Imorgon lutar det mest åt att jag meddelar min käre vän att vi inte kan ha någon vidare kontakt och att jag vill vara ifred. Det känns enklast så. Jag har sagt både till honom och er att jag inte orkar bli sviken något mer just nu. Därför blir det så. Jag orkar helt enkelt inte. Om det nu skulle vara så. Det går bara inte.

Jag berättar senare om vad som hänt, just nu har jag ingen lust. Det beror lite på morgondagen också, men med 99% sannolikhet är det det som kommer att ske.

I´m happy now!

Publicerad 2012-05-02 06:06:15 i Vanlig vardag,

Nu ska jag iväg till jobbet för att arbeta ännu en dag. Livet är så lätt att leva just nu. Det blev ingen lasagne igår. Istället med blev lax med spenat fast det är inhandlat för att äta lasagne. Gött! Naturligtvis blir även lasagnen lagad a
åt mig. =)

Igår harvade jag en hel åker och eftersom jag inte behöver extraarbeta ikväll kanske jag ska så och då kan ni få en bild när jag kör. Jag har ju sällskap där i traktorn. Hejdå! Ha en lika bra dag som jag tänk ha kära vänner så hörs vi senare. =D

Förlorat oskulden idag

Publicerad 2012-05-01 19:32:26 i Vanlig vardag,

Bara för att rubriken klingar sexbetonat måste ni naturligtvis läsa nu. Ja, nu var det inte något sexuellt jag hade i åtanke annat än om man tänder på traktorer. Jag har faktiskt kört traktor och harvat. Nu snackar vi inte smågrejer utan en 10 m's harv. Hade någon sagt till mig för tio år sedan att jag skulle ha sjukt roligt skumpandes i en traktor harvandes hade jag skrattat åt det. Nu är det fan sanning. Kul har jag haft, någon lasagne hinns inte med, men annan mat blir det istället. Bra sällskap gjorde sitt till också.

Livet är fan lätt att leva idag

Publicerad 2012-05-01 13:03:38 i Vanlig vardag,

Idag är livet lätt att leva. Jag hade bästaste sällskapet igår. Vädret är toppen och ikväll har bästaste sällskapet lovat att laga mat till mig. Kan det bli bättre??? =D Tänk om ni också kunde få ha ett bästaste sällskap.

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela