var uri = 'http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20830474)a(1903395)' + new String (Math.random()).substring (2, 11); document.write(''); Real Time Analytics

Livet På En Kant

Arbetat med butiken idag

Publicerad 2012-06-30 12:41:23 i Vanlig vardag,

Jag känner mig faktiskt lite stressad. Ska ner till stallet nu och göra färdigt sjukhagen till den skadade hästen. Förutom Ante har vi en till i stallet som är skadad. Det var den veterinären tittade på igår. Den såg iaf bra ut i morse och vi hoppas att den är frisk när hon kommer tillbaka om tre veckor då även Ante ska kollas.

Idag har jag hunnit med att lägga ut lite bilder. Jag ska försöka hitta en skyltdocka att köpa så snart jag har möjlighet. Butiken har däremot fått fler besökare än jag kunnat ana och det gör mig glad. Jag hoppas att besökarna ska komma tillbaka och titta igen. Det känns som att arbetet just nu är ett mastodont-projekt, men jag börjar vänja mig nu. Jag hoppas att det i slutändan ska leda till någonting bra och det gör det säkert. Jag har finansiella mål uppsatta, men de kan jag naturligtvis inte presenterat offentligt. Eller, bara för att jag är jag kanske jag gör det en dag. Ha det gött! Nu ska jag ner och "arbeta" för att hinna vara i Väsby och färdig för fest om två(!!!) timmar. Hihi!

Butiken Up and Running! =D

Publicerad 2012-06-30 00:46:14 i Vanlig vardag,

Idag hade banken fixat med min kortbetalning på nätet och min butik är igång. Än så länge har jag bara hunnit lägga upp tre produkter, men jag lovar att fixa resterande snarast möjligt!

Det krävs lite räknande hit och dit och det vill jag inte göra mitt i natten. Nu ska jag lägga mig för som vanligt har jag MASSOR att göra imorgon. =( Nåväl, listan betas väl iaf av sakta men säkert.
 
http://underbaraunder.myshopify.com/

Veterinären var förbi i stallet idag. =(

Publicerad 2012-06-29 15:17:51 i Ante,

Hon skulle inte titta på min häst utan några andra. Jag kom på mitt när jag stod där att jag kanske skulle boka tid för Ante. Han har känts konstig under våren. Veterinären föreslog att hon kunde titta lite och se och sedan kunde vi avgöra när var och hur vi skulle göra.

Det jag har sett med Ante var att han har lyft vänster bak konstigt senaste tiden vid kratsning och även ibland när han gått. Nu sa veterinären att han var halt båda bak och att han var muskelfattig båda bakknäna. Sned i korset var han också, men det har jag sett innan.

Ordinationen blev: Kiropraktor för att fixa snedheten och sedan vidare koll med veterinären igen. Hovslagaren kom på eftermiddagen till Norton och jag frågade veterinären om det var bättre att Ante hade skor bak. Hon svarade ja, och de skulle även vara lite längre än vanligt.

Jag får rida i alla gångarter så han har inte vila, men jag skulle väl rida med hjärnan lite antar jag. Han är ju inte konstaterat halt på något ben än.

Väntar på mail från banken

Publicerad 2012-06-29 08:01:50 i Vanlig vardag,

De skulle maila så snart de fixat buggen som gjorde att jag inte kunde betala på nätet igår. Något hade ju hänt i samband med att jag fick mitt nya kort i mars. Det är inte så ofta som jag betalar online med kort så det har inte upptäckts förrän nu.

Jag kan knappt vänta med att komma igång och sälja mina prylar. =)

Imorgon har jag massor att göra.

Publicerad 2012-06-28 21:32:58 i Vanlig vardag,

Det känns verkligen som att morgondagen kommer att vara fullspäckad. Just nu sitter jag och har skickat några jobbansökningar. Jag känner ett större och större behov av att byta jobb.
Idag kom jag även på ett annat jobb som jag kan söka ganska omgående. Där fick jag jobb tidigare, men blev tvungen att tacka nej. Som det ser ut i mitt liv just nu skulle det passa ypperligt att jobba där.

Första steget till min butik

Publicerad 2012-06-28 17:30:53 i Vanlig vardag,

Ja, jag har nu tagit första steget till min butik. Jag har öppnat ett konto för betalningar. Satt innan här idag och tänkte att jag skulle betala för själva webshopen och då strulade banken med att betala dit. =( Det har blivit något kodfel när jag bytte kort i våras så jag kunde inte betala online med det nya.

Jaja, jag börjar ändå. Betalningslösningen för den sidan är nu färdigregistrerad och vet ni vad? Det fanns en donera-knapp som man kunde skapa. Sagt och gjort har jag nu gjort en.
 
Varsågoda! Min donera-knapp till bättre behövande. Valfritt belopp och jag lovar hederligt och innerligt att donerade pengar endast och för alltid går till behövande och då menar jag hela summan.


 

Tack alla ni som hjälpte till med insamlingen!

Publicerad 2012-06-28 16:37:00 i Vanlig vardag,

Jag har precis lämnat av våra gåvor. Tänk vad några få personer kan göra tillsammans. Kvinnan från kyrkan sa att hon direkt kunde se att ALLA våra saker skulle kunna komma till användning.

Vi har bidragit med nya underkläder, vanliga kläder, skjortor, jeans, tröjor, toppar. Vi var och köpte shampoo, balsam, duschcreme, deo, hudlotion, tandkräm, tandborstar, tvättmedel, sköljmedel och andra saker som behövs för att leva en stund.

Jag tror inte vi förstår hur det kan vara så om man inte någon gång varit helt utan pengar. Alltså helt, helt utan pengar. Tänk själv att inte ha råd att köpa en ny tandborste och sedan kunna få en ny. Jag tror inte vi förstår. De kanske inte har råd att köpa tandkräm och bara har kvar den gamla tandborsten och borstar tänderna med.
 
Jag hade tänkt ta bild och lägga ut, men jag hann inte. Förutom mig och en till som la ut 150:- var så har ingen gett mer än 100:- och pengarna har gått direkt till verkliga saker.

Alltså det här med mitt dejtande

Publicerad 2012-06-27 23:20:07 i Vanlig vardag,

Jag tror seriöst att jag måste lägga ner det helt nu. Vad är liksom sannolikheten att det dyker upp en som bor en halv kilometer ifrån en annan jag dejtade förra året. Alltså allvarligt. Jag trodde världen var stor. Inte orkar jag hålla på att åka dit heller. Erfarenheten från den staden ligger just nu på minus-skalan och det känns sådär att hålla till där. Ska vi knalla runt på samma gator som jag gjorde förut med den andra då? Nej, det fungerar inte.

Hörde av mig igen till den som jag "upprättade kontakten" med för någon dag sedan utan att få något svar. Suck och stön!

Bidragen snart i hamn

Publicerad 2012-06-27 16:43:03 i Vanlig vardag,

Efter en dag med lite spridning av behovet av hjälp till de behövande är vi snart i land med alltihop.
Imorgon ska det inhandlas lite extra till det två familjerna. Det var inte många som ville vara med och hjälpa till med en 10:a, bara de fattigaste jag känner. Ni andra kan fortsätta sitta på era feta arslen och bli ännu tjockare.
Min mamma fick ihop 7 par trosor till kvinnan som behövde det, men som inte jag hade rätt storlek i mitt lager.

Tänk vad lite som kan hjälpa en annan människa. Nu ska jag ner till stallet och ha lite stallmys.

Idag kommer mailsvaret hoppas jag

Publicerad 2012-06-27 06:06:23 i Vanlig vardag,

På vad den ena kvinnan hade för barn. Då ska jag meddela övriga som kunde tänka sig att bidra med något.

Själv ska jag åka och jobba. Sedan när jag är färdig blir det till att åka och köpa lite hagmaterial. Jag kom på en lösning på ett problem.
När jag jobbat färdigt idag har jag en sådan där bra helg där jag är ledig torsdag till söndag. Nice va! Eftersom JAG är ledig ska det faktsikt vara lite varmt och inte regna varje dag. Otroligt va, om det blir som det ser ut just nu.

Om du inte skyndar dig får du inte vara med!

Publicerad 2012-06-26 22:09:12 i Vanlig vardag,

Vad duktiga vi är på insamling. Mitt underklädes-lager räckte till kvinna 1 som behövde underkläder. Tyvärr hade jag inte till kvinna nummer 2 som hade stl 48 för mina underkläder är "kinastorlekar" dvs ganska små. Däremot lyckades min mamma skrapa ihop på bara några timmar till den kvinnan så hon nu är uppe i 5 st sponsrade av diverse personer som vill hjälpa till. Great va! Vi är så duktiga tillsammans.

Just nu väntar jag på svar om hur gamla barnen är till kvinna 1 så vi kan bidra även lite till dem. Förfrågan gällde underkläder till mamman. Det fanns en person som hade ett gäng bhar i hennes stl så hon kan få även dem om de passar. Kan det här bli annat än bra? Vet ni hur glad och faktiskt lycklig man blir av att kunna hjälpa en människa på ett ärligt sätt? Om inte rekommenderar jag er att pröva.

Nu ska jag tigga allmosor igen....

Publicerad 2012-06-26 17:16:06 i Vanlig vardag,

Fick nu förfrågan om mitt erbjudande om att skänka kläder från mitt lager av underkläder stod kvar som jag tidigare gav till kyrkan. Naturligtvis gör det det! Annars skulle jag aldrig ha erbjudit mig innan. Förfrågan gällde ett stycke bh till en asylsökande kvinna samt ett par trosor till en kvinna med stl 48.

Den asylsökande kvinnan får ersättning från migrationsverket som räcker till mat till henne och hennes barn. Nu till mina allmosor som jag tänkte be om från er. Snäll som jag är tänkte jag att jag kunde skicka med ett stycke presentkort från ICA(hittade bara att det var ICA som hade sådana presentkort). Då kan de ju handla vad som helst där. Smart va! I dagsläget lever de på följande(hämtat från Migrationsverkets hemsida)

"Ersättning
Om du inte kan få arbete eller av någon anledning saknar pengar kan du ansöka om dagersättning. På de anläggningar där fri mat ingår är ersättningen:
•24 kr/dag för vuxna ensamstående
•19 kr/dag per person för vuxna som delar hushåll
•12 kr/dag för barn t.o.m. 17 år (från och med tredje barnet halveras dagersättningen)

Ersättning som ska räcka till matinköp
•71 kr/dag för vuxna ensamstående
•61 kr/dag och person för vuxna som delar hushåll
•37 kr/dag för barn upp till 3 år
•43 kr/dag för barn 4-10 år
•50 kr/dag för barn 11-17 år (från och med tredje barnet halveras dagersättningen)

Förutom mat ska ersättningen räcka till kläder och skor, sjukvård och medicin, tandvård, hygien- artiklar, andra förbrukningsvaror och fritidsaktiviteter.
"

Så kan du tänka dig att ge en 10:a eller två till dessa? Vet inte vem kvinnan som behövde trosorna är, men jag kan ju dela summan rakt av och ge presentkort till dem båda. Vill tillägga att det här är människor som vänt sig till Svenska Kyrkan och bett om hjälp. Det finns alltså ingen baktanke eller egen vinning bakom det hela. Om du tycker det verkar som en rimlig summa pengar att leva på kan du pröva en månad själv.
Någon gång mellan torsdag och söndag kommer jag att åka och lämna kläderna.

Neandertalaner dvs mannen har gått till sin grotta

Publicerad 2012-06-26 16:38:29 i Tvåbenade problem,

Det är väl så det fungerar? Jag tror att han sitter och grubblar där just nu.Igår hörde jag av mig och bad om ursäkt för att jag betedde mig lite illa. Han erkände att han nog också varit "lite trög" aom han uttryckte det. Då känns det som att vi är på noll igen.

Jag tänkte att han kanske inte svarade för att han trodde att jag var sur, irriterad och ledsen och skulle skälla på honom. Jag fungerar inte så. Ibland gäller det att även se sin egen del i det hela. Jag erkänner, jag var jävligt otrevlig.

Det som är bra med honom är att det inte gör så mycket om vi inte hörs på ett tag. Han kan sitta i sin grotta och grubbla. Det är så män fungerar. Jag har också grubblerier och när han känner för att dyka upp kan han göra det. Det blir bra det här.

Upprättade kontakt till slut

Publicerad 2012-06-25 22:42:52 i Tvåbenade problem,

Skam den som ger sig! Jag fick tag på människan och nu känns det mycket bättre igen. Att kommunikation ska betyda så mycket? Nu kan jag sova med gott samvete och det tänker jag göra.
Det känns riktigt bra faktiskt. Han verkade ockå glad och det blir ju verkligen bra då. =)
Godnatt och ha det bra!

Semester slut =(

Publicerad 2012-06-25 06:01:20 i Vanlig vardag,

Ja, idag är det dags att återgå till arbete och det känns inte lockande. Jag måste ta tag i att söka nytt jobb. Det är inte roligt att ta skit från andra längre. Alla är inte sådana, det måste jag tillägga och det finns dem som jag tycker riktigt bra om och naturligtvis om något är fel ska man ha kritik, men nu är det mesta av den obefogad.

Suck och stön. Jag måste ta och komma igång med min shop också. Det har legat lite på is ett tag. Nåväl, allt löser sig nog på ett eller annat sätt i slutändan.

Det verkar inte särskilt lovande

Publicerad 2012-06-24 21:50:21 i Tvåbenade problem,

Jag ringde honom tidigare idag och fick inget svar. Det i sig är inte så konstigt för han jobbade antagligen. Han brukar inte svara på dagen. Dock känns det inte särskilt lovande att han inte ringt upp eller hört av sig ännu.

Han brukar visserligen inte ringa för kl 22, men ändå, någon form av svar borde jag väl kunnat få. Om han inte hör av sig idag skiter jag i det och jag vet faktiskt inte ens om jag orkar höra av mig senare någon gång. Varför? Det var ju inte direkt så att han visade något intresse under resans gång och jag undrar dessutom varför han bjöd med mig om han nu inte var intresserad.

Jag har tagit tjuren vid hornen nu

Publicerad 2012-06-24 16:44:07 i Tvåbenade problem,

Jag gjorde det idag och hörde av mig till honom. Nu fick jag inget svar, men han brukar jobba och ringa upp senare. Jag hoppas att han inte är någon fegis som inte vågar.
Om jag tänker efter vad han gjort för mig och vad han faktiskt är beredd att göra inser jag att han är intresserad. Jag vill bara veta vad det är som är problemet. Allt brukar ju gå att lösa och just i det här fallet känns det som en män är från mars och kvinnor är från venus-grej. Om jag tänker efter och är rimlig följer det helt och hållet mönstret i boken. I min värld är det bättre att fråga rakt ut då. Bara han vågar svara. Någon mes vill jag ändå inte ha.

Jag är fortfarande ledsen

Publicerad 2012-06-24 11:41:09 i Tvåbenade problem,

Jag är fortfarande ledsen över det som inte var så bra med resan. Det är synd för egentligen var den fantastisk. Jag antar att jag borde ta och ringa upp personen som jag åkte med och prata med honom, men jag vet inte om jag orkar. Alltihop känns bara jobbigt just nu. Sedan vet jag inte om det är värt det. Man ställer sig ju alltid frågan: Är det värt det? Kommer det att vara likadant en gång till?
 
Förra våren var jag ut med en person och den fick nog mig att förlora det sista hoppet om mänskligheten. Allt med den personen fick mig bara att känna mig så jävla fel. Hela tiden. Det tragiska är att varje gång jag träffade honom var det ändå värt allt lidande. Nu vill ju knappt den personen hälsa på mig så det får jag ju bara ta och glömma. Jag har dessutom märkt att han undviker mig till varje pris. Det är då man tänker: Jävla tönt!
 
Han som jag åkte med är inte alls på samma sätt, men jag litar ju inte alls på andra längre. Hur ska jag kunna göra det? När det dessutom blir fel flyr jag åt andra hållet och drar mig undan. De flesta gör nog likadant.
 
Jag kommer att ringa och göra upp med mitt resesällskap, men kanske inte just här och nu. Inom en snar framtid kommer jag ändå att göra det. Jag är inte som den här tönten som knappt kan hälsa och gör allt för att undvika mig. Jag har dessutom mage att be om ursäkt för att det blir fel. 

Lite ledsen idag

Publicerad 2012-06-22 17:14:22 i Vanlig vardag,

Jag vet att jag inte borde vara det eftersom jag kom hem från min semester precis. Nu var det lite andra saker som gjorde det. Det är fan inte lätt att leva alltså. Jag vet inte om jag ska skriva vad det är som gjort mig ledsen då det innefattar en annan person eller om jag ska hoppa över det. Vad ska man säga "my heart belongs to someone else"? Det är inte heller bra. Jag måste nog börja leta mig en ny typ av män om jag öht vill ha med dem att göra i fortsättningen.

Näst på schemat står iaf midsommarfirande och ta hand om hästar så det är väl bäst jag sätter fart. Jag grät en syndaflod en stund och det känns faktiskt lite bättre efter det.

Golfa för första gången i mitt liv

Publicerad 2012-06-21 17:27:57 i On the road,

Nu ska vi strax ut och golfa för första gången. Jag har inte långgolfat förut så det ska bli spännande.

Efter det ska vi äta med våra nya ukrainska vänner om vi hinner. Annars får vi äta själva. =)

Känns bra att inleda min golfkarriär halvvägs upp på en alptopp.

Bildbomb från dagens bergsbestigning *varning för höjdrädda att titta*

Publicerad 2012-06-21 15:42:38 i On the road, Vanlig vardag,

Idag bestämde vi oss för att vara lite lata och inte ta värsta promenaden. De här på hotellet tycker redan att vi är galna som gick till Örnnästet och igår till Wimbachschloss, ett jaktslott uppe i nationalparken. Bilder därifrån kommer senare.
Istället för promenad blev det linbana upp till Mount Jenner. Har jag nämnt hur höjdrädd jag är?
 
Linbanan som tog oss upp
 
Känns lite högt efter en stund
Det var värt att lida lite pga höjden när det här är vyn som väntar
Sjön som man ser nedan är Königssee.
Sjön igen med nationalparkstopparna bakom
En liten utsiktsplats
Vacker alpblomma av okänd sort
För nära kanten vill jag inte stå. Jag fascineras också över att tyskarna inte verkar tycka att det behövs staket.
Toppkorset
Jag masade mig upp och det var sjukt mentalt jobbigt. Vägen var väldigt knagglig och smal.
Framme vid toppen. 1874 m ö h.
Lite lätt sluttning =)
 
Dimman kommer sjukt snabbt och på mindre än tio minuter så det ut såhär.
Vi fick sällskap när vi åt av vad som antagligen motsvarar en mås, men det är en alpkaja tror jag.
Spännande nedfart.

Åska på väg in i byn

Publicerad 2012-06-20 17:47:38 i Vanlig vardag,

Hinner inte lägga ut bilder från dagens strapatser för vi ska ut och äta innan åskan kommer hit. Idag blev det iaf lite mer hiking och en tur på en sjö. Mycket trevligt och massor med bilder utlovas senare. Nu blir det halvvägsupppåtoppen-restaurangen för att titta på åskan  under kvällen. Känns spännande och trevligt.

Frukost i Alperna

Publicerad 2012-06-20 10:13:15 i On the road,

Sitter nu och äter frukost i närmre 30 graders värme och njuter av utsikten. Idag hade vi tänkt åka till Königssee, men det var så turistigt att vi har bestämt oss för att åka till närliggande Hintersee istället. Där får man även bada och det känns som ett bra alternativ idag.

Efter det blir det lite hiking i Nationalparken.

Hitlers sommarstuga-Örnnästet-Kehlsteinhaus-Eagle´s nest

Publicerad 2012-06-19 20:19:00 i On the road,

Vi kom ju på att vi skulle vara hurtiga och gå de ca 700m upp från parkeringen till hissen som leder upp till Örnnästet. Sagt och gjort parkerade vi bilen, köpte karta, fick reda på att det var ca 6,5 kms promenad.

Vi hade gått en liten bit när vi insåg att det var en bit att traska.


Efter bara en liten bit såg det ut såhär. Högsta toppen som man ser allra, allra längst bort till höger är stugan. Jag vågade inte säga något just då, men jag tänkte vafan har vi gett oss in på. Det är tammefan omöjligt att mina ben ska bära mig dit....

T erkände senare att han faktiskt tänkt exakt samma sak, men inte heller sagt något.


En bit på väg upp, dock inte ens halvvägs. T kollar kartan.Ännu en bit på vägen...Annorlunda känsla att möta snö i 28 graders värme.Högre och högre upp. Luften blir bra mycket tunnare kan jag säga.


På slutade sluttade det schysst kan jag säga.
Tunneln till Hitlers nästeT verkar tänd på iden att åka hiss. =)


Königssee

Ganska precis i mitten är Salzburg.
Från en alptopp mot Eagle´s nest - Hitlers sommarstuga

Publicerad 2012-06-19 11:14:19 i On the road,

Igår satt vi halvvägs upp på en alptopp och åt middag. Idag är planen att vi ska besöka Hitlers sommarstuga Örnnästet.

Jag lovar att det kommer en bildbomb från det senare ikväll.Så här ser det ut från hotellet när man tittar åt det hållet. Där jag satt pilen är dit vi ska. Bergen bakom heter Mount Jenner, eller rättare sagt berget bakom med högsta toppen heter det.

Det andra stora berget som ligger här är Mount Watzmann och det ser ut så följer.Bilder från Örnnästet kommer senare. Under dagen kommer ni att få inlägg från hur det såg ut på vägen hit. Bilder som jag tog igår.

Vägen till resmålet....

Publicerad 2012-06-18 09:20:00 i On the road,

Just som ni läser det här landar planet. Nästa steg för oss kommer att bli att hämta ut hyrbilen och sedan lyckas ta oss till destinationen. Anledningen till att vi inte åker tåg utan har valt att hyra en bil är nämligen att det var nästintill omöjligt att ta sig dit med tåg.


Inledningen på vägbeskrivningen till destinationen. Känns som "ett säkert kort", eller ska jag säga känns som att det kan bli spännande? =)


Lite åt vänster? Allt är ju en fråga om defintion


Känns jätte bra att det avslutningsvis på vägbeskrivningen fattas en punkt....Åtminstone skrivaren hade väl kunnat samarbeta.

Om ni inte hör något från oss ikväll hamnade vi nog på felaktig ort. Kommit på var vi ska förresten?

Ha det gött!

Just som det här publiceras lyfter planet

Publicerad 2012-06-18 07:00:00 i On the road,

Och vi sitter på väg mot för er fortfarande okänd destination. Det enda jag kan säga er är att vi lyfter från Skavsta och när vi landar på flygplatsen väntar ett stycke bil där på oss som ska ta oss vidare på våran lilla resa.

Det jag kan säga er är att det här känns lite spännande och att resvägen dit är helt och hållet i min stil. Jag tror att det här kan bli bra.

Kl 9.20 landar planet och då kommer nästa update. =)

På väg till flyget

Publicerad 2012-06-18 04:06:24 i On the road,

Sitter i bilen nu på väg till flyget. Klev upp för en timme sedan och jag är sjukt trött. Det är ett hårt liv att ha häst när vi kom från höbonden klockan 23. Puh! Men att åka iväg och att det inte finns en höreserv till hästarna känns inte ok.

Nu känns det iaf bra. Pass, pengar, resedokument och "humpf" vägbeskrivning är med i bagaget.

Nya updates kommer under morgonen.

Pirrigt väntande

Publicerad 2012-06-15 20:35:44 i Vanlig vardag,

Alltså jag sitter här hemma nu och väntar på att "han" ska komma. Känns sjukt roligt, men samtidigt lite pirrigt. Vi är ju liksom inte tillsammans, men vi ska åka på semester ihop och imorgon ska han med på min släkts lilla sammankomst. Puh! Ska nog torka av golven också. Det mesta andra har jag städat redan. Vill ju inte verka vara som den lortgris jag egentligen är. Hihi! Ja, som jag sagt tidigare har jag bara svart/vita sidor. Asskitigt eller pedantiskt rent.

Nej, om jag ska hinna känna mig färdig med allt, även mig själv alltså dusch osv innan han kommer får jag nog lov att sätta fart nu.

Fixar boardingpass och checkar in idag.....

Publicerad 2012-06-15 10:32:54 i Vanlig vardag,

....men avresan sker inte ännu. ;-)

Jag tänkte att jag ska skriva lite tidsinställda inlägg så ni får en liten "reseguide" under tiden vi reser till vårat resmål. =) Datorn kommer naturligtvis med på resan och telefonen med kamera likaså.

Nu ska jag dock ner till stallet och arbeta lite.

Imorgon kväll får jag besök....

Publicerad 2012-06-14 22:43:59 i Vanlig vardag,

...och inte av vem som helst. Det är nämligen mitt "resesällskap" som kommer. Det ska bli jätteroligt. Han kommer ganska sent för han skulle jobba lite på dagen. Jag pratade med honom igår och då sa han att han skulle ta sin fina bil. Han skulle försöka iaf. Det är bara en sak som är dålig med den och det är att hunden inte får plats. Antar att det är så om man ska åka liten sportbil. Hunden säger att det inte är han som inte får plats utan att jag kan köra och att han kan sitta på passagerarsätet. Fatta synen när Vson åker nedcabbat. Hahaha! Om han får chansen måste jag hämta hundens solbrillor. Ni vet väl att han har ett par?

Nä, nu ska jag vattna lite blommor och sedan lägga mig. Imorgon har jag MASSOR att göra. Städa det sista och sedan mocka hagen och göra sista rabatten. Jag måste också hämta mitt lager för jag behöver nya underkläder därifrån. Hihi! =)

Premiärdoppet! *bildBADbomb*

Publicerad 2012-06-14 22:20:30 i Vovven,

Idag blev det premiärbadet. Rosersbergsslott fick äran i år. Tidigare har vi åkt till Kairo, men i år kändes det bättre att köra på Slottsbadet. Vad annat passar väl den här Vovven! Se och njut.Sitter förväntansfull när han vet vad som komma skall.....

Igår blev det bara lite arbete i trädgården

Publicerad 2012-06-14 11:42:57 i MyTrädgård,

Igår passade jag på att ansa lite id uteplatsen. Louise var förbi och drack en kopp kaffe och kom med den briljanta iden att ansa lite i syrenen som växer precis utanför. Uteplatsen har varit väldigt skuggig och jag förstår inte att jag inte tänka på det innan. Sagt och gjort agerade jag skogshuggare och genast blev det mycket ljusare på min uteplats.


Spaljen som jag bara börjat på ännu. Ska snickra färdigt på den innan jag åker. I lådan har jag satt lite krasse, blev dock sent, men jag hoppas på lite växtlighet iaf. Kanske inte så hög som spaljen för den har jag tänkt kapa lite.


Jo, jag vet. Snöskyffeln känns ju lite overill just nu. Ska ställa in den i förrådet. =)

Jag satte även ner några aklejor i rabatten och förgätmigej. De sistnämnda såg inte särskilt krya ut i morse.

23.00 i MyTrädgårdsdagboken -dags för vattning

Publicerad 2012-06-13 23:03:17 i MyTrädgård,

Ja, inte bara hästar kräver upp-passning. Det är bara att bege sig ut och ge de små liven vätsketillförsell. Hoppas det åtminstone leder till att de blommar fint snart och växer på sig ordentligt.

Tur att jag har Bacardi Breezer att ta när jag ändå går ut. Några blommor måste ner i jorden och få lite mer vatten. Vet ni vad jag upptäckte idag? Mina aklejor är av flera sorter. En har mörk stjälk och den andra har grön. =)

Lite jobbigt just nu...

Publicerad 2012-06-13 19:52:06 i Tvåbenade problem,

...är att det två dagar i rad dykt upp en person i stallet som tidigare meddelat att den inte vill träffa mig. Det är som svårt att veta hur man ska bete sig, men jag antar att jag kör på den linje jag börjat på och helt enkelt bara låtsas som ingenting. Jag tänker ju iaf inte tränga mig på, hälsa gör jag naturligtvis, men mer än så blir det inte. Vill man inte träffa mig så vill man inte....

Förresten kan jag berätta något roligt. Häromdagen blev jag bjuden på middag av en man. Det har jag ju inte berättat. Det är lite spännande eftersom jag nu ska på semester med en och jag nog kan räkna det till 5 som visar någon form av intresse just nu. Haha! Spännande. Bara att välja och vraka, eller? Jag får väl se vad som händer helt enkelt. Nu har jag den jag ska semestra med och det känns verkligen som att han skulle göra precis allt för mig. Ni vet, det där med att ta ner månen i ett snöre, om ni kommer ihåg det jag skrev tidigare i våras. Faktum är att jag tror aldrig jag träffat någon som jag känt varit beredd att göra det innan, precis allt för mig alltså. Han och jag kan dessutom prata om (nästan) precis allt och det känns bra. Jag har dessutom kunnat "erkänna" alla mina tunga gamla bagage för honom och det är helt ok. Han som jag träffade förra sommaren blev jag mest bara rädd för att berätta då han kändes så perfekt. Det är svårt att ens komma en bråkdel dit då hela ens liv rasade samman något år innan, men ja ja. Shit happends! Det värsta var väl att jag tyckte sjukt mycket om honom och då blev det som ännu svårare att berätta.

Nu ska jag iaf på semester med han som än så länge visar mig den respekt som jag anser att jag förtjänar. Jag har däremot inte vågat lämna ut någon bloggadress med rädsla för att få något psykotiskt ex som förföljer mig här. Will never happen again! Det går ju inte att lita på andra. Det har vi ju lärt oss.

MyTrädgård i dagsljus

Publicerad 2012-06-13 09:50:40 i MyTrädgård,

Hinner inte skriva så mycket text nu, men här är iaf min trädgård nu på morgonen. Jag är sjukt stolt över vad jag åstadkommit. Nu får vi bara hoppas att blommorna tar sig. Hängblommorna av okänd sort ser fortfarande väldigt ledsna ut. Hoppas det återhämtar sig. Det är svårt att veta hur mycket vatten och så de vill ha när jag inte vet vad det är för sort. Salvian försvinner fortfarande i gräset bakom. När jag kommer hem ska jag försöka ta en bild till så ni får se även dem. Måste också flytta ut margueriten som bor i en kruka med penséer inne på uteplatsen.


Måste bara berätta en sak inför resan....

Publicerad 2012-06-13 00:15:47 i Vanlig vardag,

Alltså jag trodde jag skulle ramla av stolen igår när jag hörde att vi kommer att ha jacuzzi på rummet. Woho liksom. Fatta vilken lyx. Just nu efter allt hårt trädgårdsarbete längtar jag till att sitta i det varma vattnet. Happysmile redan nu. =)

Ja, vad ska man säga. Övriga spekulanter på offret LPEK(LivetPåEnKant) bör göra sin röst hörd innan iaf..... =)

Ha det gött! Nu ska jag sova.

Visste ni förresten att jag sa till honom att ett av de ställen jag måste resa till innan jag dör ligger i närheten och han är SÅÅÅ gullig och bokar resan hit! Jag vet faktiskt inte om någon varit så  gullig mot mig förut. Det sägs att om en man verkligen, verkligen tycker om en kvinna gör han allt för henne.

MyTrädgård börjar arta sig. Två monsterrabatter från scratch - check!

Publicerad 2012-06-12 23:43:57 i MyTrädgård,

Just för dagen kännes jag mig hyfsat nöjd med trädgården. Jag tror inte att jag innan min semster kommer att påbörja några fler trädgårdsprojekt faktiskt. Ikväll är jag så trött så ni anar inte. Snacka om att ta sig an ett monsterliknande projekt när jag påbörjade kullen. Den är ju inte riktigt färdig ännu. Den ser ut att ha tupé just nu med det långväxande gräset överst. Ni ska veta att jag är helnöjd med resultatet.


Så här såg det ut innan jag gick ner till stallet ikväll. Då hade jag fått ner mina Mäster Grön i den nedre rabatten. Jag googlade innan jag planterade dem och då läste jag att de kunde bli två meter breda, eller om det var hänga två meter. Lite osäker på det, men jag hoppas avståndet blir lagom när de växt på sig. En satte jag medvetet precis vid sprickan i muren i hopp om att den ska hänga ner där.


Det lite silvriga bryter av perfekt mot resten som är väldigt grönt just nu. Hoppas på lite blommor snart.


Jag var inte färdig förrän ganska sent och det hann skymma ordentligt. Visst ser det väl ändå väldigt inbjudande ut?


Min hängpetunia följer inte riktigt färgskalan och jag vet inte riktigt vad den ska hänga ner någonstans om jag ska vara ärlig. Tills jag kommer på något får den bo i krukan här som avslutning/början på nedre rabatten.


Här är pelargonerna i jorden på balkongen och nedanför dem sitter det nu en lavendel, längst till vänster och fyra grusnejlikor. På pelargonerna är det blandade färger. Blir spännande att se hur resultatet blir sedan.


Över kanten kommer det här att hänga en växt som just för tillfället är av okänd sort. Har lagt ut en förfrågan på om det är någon som kan tänkas veta vad det är.


Tycker om den här välkommenskylten. Lite extra rolig blev den när stenarna under ser ut som en pinne som håller upp den.


Det här är min för tillfället enda dahlia.


Det här är en cosmos, rosenskära. När den växt upp lite kommer den att bli ca 60 cm-1m. Just nu okänd färg på blomman. Spännande......

Jag har också satt två salvior, men datorn vill inte ta emot bilden just nu. Blir till att ta nya bilder i dagsljus imorgon.

Fyndat blommor till MyTrädgård idag! =)

Publicerad 2012-06-12 14:54:10 i MyTrädgård,

Nu ni! Idag har jag minsat fyndat. Har man inte fetaste pålnboken får man lov att vara smart och det visste vi ju sedan tidigare att jag är. Var iväg en sväng på förmiddagen och då råkade jag svänga förbi Blomsterriket i Rotebro. Där hade de kassar för 25:- innehållande lite skruttiga blommar.
Jag är numera stolt ägare till 1 st Dahlia, 2 till Pelargoner, 1 st hängpetunia, 1 st Cosmos, 4 grusnejlika, 5 st med silverfärgade blad samt 6 st sort okänd hängväxt med lila blommor. Allt till det ringa priset av 125:-. Möjligt att jag glömt att räkna upp någon växt.


Mina införskaffade blompåsar.


För att kunna fortsätta måste jag hämta mer inventarier till rabatten. Det är här är inget för den lata eller klena.


Blommorna tittar ut och är supernöjda med sitt nya hem och kan knappt bärga sig tills de får komma i jorden.


Istället för ett stenparti blev det en pelargonbalkong i slänten.


Visst blev det väl lite fint?


Så här ser det ut när man tittar ut just nu.


Mina blomfynd i väntan på ny bostad.


Den okända hängväxten. Du kanske vet vad det är?

Jag är SÅÅÅ nöjd med gårdagens arbete *behöver tips*

Publicerad 2012-06-12 10:04:37 i MyTrädgård,

När jag släppt ut hästarna nu på morgonen och kom tillbaka upp kändes det bara SÅÅÅ trevligt att komma till lägenheten. Känslan av att gå upp för den lilla sluttningen mot uteplatsen var helt annorlunda. I natt har det regnat och där jag igår drog bort massor med ogräs ser det faktiskt finare ut. Välkommen-skylten gör att det är ännu finare och känns naturligtvis välkomnande.

Jag har en stark känsla av att jag kommer behöva fortsätta arbetet med kullen idag. Kollade runt på lite trädgårdsbloggar och såg en som hade jättefint stenparti i sin trädgård. Då undrar ju jag nu: Tror ni det går att blanda ett stenpartiområde och ha några perenner vid sidan av? Ni som känner mig vet att jag älskar nattlysande junk i trädgården i stil med grodor, sköldpaddor, lampor osv. Det skulle passa perfekt in med ett stenparti.

Jag tänkte lägga ner tid på grundarbetet nu. Dvs om jag vill ha ett stenparti får jag lov att hämta stenarna under den här veckan för att senare kunna ägna mig åt blomeriet.


Ett litet stenparti mot öppningssidan av jordkällaren för att sedan övergå i hänglobelia över kanten ner mot dörren?

Projekt MyTrädgård fortsätter: Dagens resultat

Publicerad 2012-06-11 22:34:45 i MyTrädgård,

Jag vet inte om jag har någon form av ADHD eller någon annan bokstavskombination. Börjar jag med något blir jag iaf väldigt ihärdig. Projekt MyTrädgård fortsätter.

Ni kanske minns hur det såg ut i morse utanför min uteplats? Om inte så får ni en liten minnesbild av mig.


För 12 timmar sedan såg det alltså ut såhär.

Efter det har jag jobbat på. Förutom att jag hann en sväng till kolonilotterna borta vid Rotsunda för att titta på den runda rabatten min mamma gjort med en fallossymbol i mitten samt hämtat hö i Sigtuna har jag arbetat med "min kulle". Innan jag avslutade för kvällen såg det ut som följer.


Vyn från uteplatsen och nedåt. Man kan fortfarande se ogräsberget växa till vänster på toppen, men visst börjar det väl se trevligt ut? =)


Vyn lite mer åt höger där man även kan se lite av den snart färdiga rabatten.
Ni har väl inte glömt hur det såg ut för någon vecka sedan?


Lite skillnad kanske?


Så här ser det ut när man är på väg upp till uteplatsen och lägenheten just nu. Jag vet inte riktigt hur jag ska fortsätta. Jag vill fortfarande ha någon form av terass, men någon form av trappa upp genom rabatten vore väl lämpligt också?


Lite mer av en helhetsbild på projektet.


En söt skylt som jag hittade när jag höll på. Visst passar den väl in?


Något gult bland allt det lila? Jag fick en femtunga av min snälla mamma idag. Den breder tydligen ut sig och blir inte så hög. Passar ypperligt bland mina ganska högväxande perenner.


Till sist mitt nya lilla pelargonprojekt. Jag hoppas de tar sig. Hittade de billigt i en affär för att de hunnit bli skruttiga. Nu har jag planterat dem i hästbajsjord och hoppas att de ska ta sig snart.

Projekt MyTrädgård: Vill ha era idéer nu!

Publicerad 2012-06-11 14:20:30 i MyTrädgård,

Eftersom jag inte kan sluta med dessa blomarbeten är det väl lika bra att jag fortsätter. Idag kan jag ändå inte rida Ante och jag vågar inte ens longera. Om jag skulle göra det snurrar nog resten av jorden mer än vad han gjort under longeringen.

Nu på eftermiddagen fortsatte jag med höger sida. Stenläggningen mot gången på vänster sida är färdig och jag personligen tycker det blev råsnyggt!
(Det här är ju uppifrån varpå det jag kallar vänster hamnat på höger sida.)

När jag var färdig med det fortsatte jag direkt in på nästa projekt. Höger sida. Jag vet att det ser hopplöst ut i ett första skede. Ett ogräshav! =(


En hel del jobb, men kan inte ni, som jag, se potentialen och möjligheterna med "kullen"? Jag vet att det kanske är lite svårt i ett första skede.

Skam, den som ger sig. Här är resultatet efter en liten stunds arbete.


Visst börjar väl fantasin flöda? Jag tänker mig en liten gång ner till ingången av jordkällaren. Någon fin hängblomma som hänger ner längs med väggen. Stenkant även på den här sidan. Terass upp mot mot toppen av kullen. Idéerna är många. Kom gärna med förslag på blommor, hur terassen ska se ut. Har även lite funderingar på om det inte skulle vara fint med en kruka ungefär där ogräset börjar nu på höger sida innan det sluttar mer uppåt. Vad tror ni?

När man inte får anstränga sig arbetar man "bara" med trädgården

Publicerad 2012-06-11 11:53:07 i Vanlig vardag,

Ja, då leder det till att man måste fixa "trädgården". Nu är problemet att jag behöver mer blommor och jag har nog redan övertrasserat budgeten för min trädgård. I brist på annat idag har jag kollat olika trädgårdsbloggar. Det senaste jag kommit på är att jag behöver gula blommor till min lila rabatt. Lila och gult står mitt emot varandra i färgskalan och gör sig bra tillsammans. Nu har jag nästintill bara lila blommor här hemma och i  min rabatt på väg upp till huset tänkte jag mig nog något gult inslag. Det är inte så att jag valt lila blommor utan det har helt enkelt blivit så av en slump.


Lilla stigen upp till lägenheten är snart färdig på vänster sida. Jag tänkte bli färdig med den idag för att sedan påbörja höger sida. Blir det inte fint? Naturligtvis fattas det lite jord och blommor hela vägen ner. Jag tänkte mig en kant av vintergröna mot muren. Även om jag sett jättefina gula blommor som skulle göra sig perfekt där när de hänger ner över kanten.


Nävan verkar trivas bra i sitt "nya hem" och jag har två blommande blommor och flera knoppar på väg. Är dock lite orolig över att den inte verkar vilja stå utan faller ner. Behöver den hjälp att hålla sig uppe? Jag är ju bara nybörjare på det här med blommor än.Aklejorna verkar också tycka att de hamnat i paradiset. Blommar för fullt. =)

Jobbiga val i och med resan

Publicerad 2012-06-10 21:10:30 i Vanlig vardag,

Jag har kommit på att det dykt upp diverse jobbiga val i och med resan. Det blir ju så att vi är där tre hela dagar. Sedan kanske vi vill åka till en av de större närliggande städerna också. Här är iaf några svåra beslut.

*Besöka isgrottorna eller saltgruvorna?
Alltså valet är väldigt svårt. Båda grejerna är ju ascoola i sig. Isgrottsgrejen tycker jag om för det blir till lite av en grej runt om också. Jag hoppas resesällskapet tycker om den idén fast det tror jag. Han pratade om vandra, hyra cykel och så. Har jag nämnt att det ligger bredvid en nationalpark? Inte? Nä, men det gör det iaf.

*Besöka en historisk plats.
Den här historiska platsen måste vi bara besöka. Här tror jag dessutom att jag vill sitta och njuta av den härliga utsikten lääääänge. Jag måste nog fråga om han inte har en systemkamera. Det är nästan så att det bara är ett måste att ha med en sådan hit upp.

*Bada i den gröna sjön
Jag vet faktiskt inte om man får bada i den. De har varken bilvägar vid sjön och båtarna som går där är eldrivna för att inte släppa ut något i vattnet.

*Softa på hotellet
Det måste bli lite avspänt och lungt också. Om man bara hetsar runt för att hinna allt är det som att man inte hinner vara ledig något, men jag tror inte det är något problem för om det är så fint som det verkar på det här hotellet så vill man kanske inte ens lämna rummet. Och vad gör det. Utsikten kan nog avnjutas på balkongen vi har på rummet. =D

Det finns säkert fler saker som man bara måste göra, men vi får se vad vi hinner. Jag är säker på att vi kommer att ha tokroligt.

Veckans käftsmäll nr 2 för er som missade det+lite om resan

Publicerad 2012-06-09 12:06:13 i Vanlig vardag,

Jag känner att jag inte orkar skriva så mycket idag. Jag fick nog en ordentlig hjärnskakning ändå.

Jag trodde att det räckte med att få en hästsko i skallen en gång i sitt liv.Jag lovade ju att jag skulle berätta lite om resan. Just nu känner jag att jag inte orkar det, men ni ska iaf få en bild av var vi ska.
Kan ni gissa var vi ska åka? =)

WOHO! Semestern bokad

Publicerad 2012-06-08 22:25:04 i Vanlig vardag,

Nu är biljetterna och hotellet bokade. Tjoho säger jag bara. Snart blir det flyg mot varmare breddgrader. Nu måste jag dock lägga mig om jag ska orka upp imorgon. Berättar mer om var det blev.

Jag orkar inte åka på någon jävla semester

Publicerad 2012-06-08 17:36:53 i Vanlig vardag,

Jag tänker nog stanna hemma. Det är hopplöst att hitta biljett till tänkt ställe för under 6000:- och det känns inte värt ´et. Nu är det ju inte jag som betalar, men jag vill ändå inte åka och spendera så mycket pengar på bara biljetten när man sitter och nöter arslet i en jävla stol. Dessutom är det hopplöst att ta sig från hotellet och tillbaka till eventuell flygplats. När dessutom den som man tänkt åka med har extrema åsikter gällande avresedag samt hemresa att restiden dit knappt är värd semestern känns det meningslöst. Nej, jag tänker nog stanna hemma istället.

Nu vet jag var semestern blir =D

Publicerad 2012-06-07 19:30:02 i Vanlig vardag,

Igår fick jag reda på var vi ska åka. Det låter toppen. Jag ska delge även er när jag är färdig i stallet. Idag är en sådan här dag som jag inte har gjort någonting igen.

Jag har bara:

Morgon: Släppt ut hästarna på morgonen, gjort lite annat i stallet, skottat 120 liter hästbajsjord till mami.
Vid lunch: kört hästbajsjorden samtidigt som jag tänkt hämta hunden hos henne, fikat med henne på kolonilotten. Lastat in hennes skottkärra i bilen för att pumpa däcket på en mack. Kört henne till K-Rauta häggvik för att köpa kompostgaller till hennes tomater, kört ner till ICA eftersom K-Rauta inte hade några. Väntat på ICA, kört till Macken, pumpat däcket till skottkärran som STOD i bilen.
Eftermiddag: Tagit ner skottkärran från bilen. Kört hennes jord ner till hennes kolonilott. Lastat in de tomma backarna i bilen. Köpt presenning på rusta till höet. Kört till ICA Arlandastad för att se om de hade krukorna till min TipsyPot, men det hade de inte. Köpt lunch samt 3 paket grillkorv.
Senare Eftermiddag: Flyttat 350 kg hö från utanför stallet in i stallet. Stallgången är nu ockuperad för en vecka framåt av det här höet. Om ca en vecka måste vi bära in 350 kg till. Puh!

Jag har inte:

Mockat mina boxar, gjort iordning bambustängerna till tomaterna, mockat hagen, lagat hage och tagit bort den temporära lagningen, städat färdigt stallet(halva borde vara på andra listan), gjort lunch till imorgon, ridit mina hästar.
Kan nog fylla på med en hel del annat. Till exempel borde jag ha städat både inne och utanför min lägenhet, men det har inte hänt.

Suck! Tacka vet jag semester och den är NÄRA innestående. Till den har jag en LÅÅÅÅÅÅÅÅNG lista på saker som ska göras. =) Vem fan vill vara soffpotatis? Visste ni att jag nu har en tv, men ingen boxer. Jag närmar mig med myrsteg livet som soff-fläsk-liggare.

Bilder från min nya rabatt

Publicerad 2012-06-05 22:20:29 i Vanlig vardag,

Idag har jag och Vson gjort lite i våran kommande rabatt. Det blev inte jättemycket och det är långt ifrån färdigt, men nog syns det väl skillnad i slutet?=)


För några veckor sedan såg det ut så här och mina två införskaffade perenner bodde tillfälligt i kruka.Här har jag rensat bort det mest ogräset och funderar på hur det ska se ut i framtiden.Jag och Vson har hämtat lite superhästbajsjord från den urgamla gödselstacken och påbörjat arbetet.Lite jord på fd ogräsplätten.Några växter är utplacerade och Vson njuter av utsikten bredvid.Växterna på lite närmare håll.FunkiaAklejaEn av aklejorna. Är den inte vacker?
Färdigarbetat för den här gången!
Är det inte snyggare med en rabatt som nedan än ogräset på sista bilden? Visst har väl resultatet ändå blivit ok för en nybörjarblomnörd?


Här har det förutom de ovan nämnda perennerna kommit till näva och pioner. Näva är det som ser ut som persilja och pionerna är de höga i mitten.

Tror jag hittat den perfekta mannen faktiskt

Publicerad 2012-06-05 18:29:39 i Vanlig vardag,

Det verkar inte bättre. Idag har han hjälpt till både med höproblemet, som dock inte är helt färdigt än, samt våran gemensamma semester. Jag menar: Vad mer kan jag begära?

Nu måste jag dock hitta en lösning för höet inför morgondagen så jag får återkomma med beskrivning av resa och dylikt.

Lika bra att jag är förberedd

Publicerad 2012-06-05 08:11:09 i Norton,

Finns det något jag inte tycker om är det att köpa kraftfoder. Det är som att leta i en djungel. Det finns en miljon trehundratrettioelva olika fodermedel och enligt återförsäljarna är alltid deras bäst - såklart!

Igår och några dagar senaste tiden har jag sett att Norton tappat lite i vikt. Just nu är han egentligen perfekt, trots det alla säger "det är bara bra om en gammal häst är lite fet" så är det inte min åsikt. Jag bantade medvetet båda hästarna då de hade ett svall-lager med fett runt hela magen. Som sagt, just nu är Norton perfekt. Regeln gällande perfekt hull är känna revbenen, men inte se dem. Gränsen är hårfin! Sedan undrar ju jag: Vill du själv gå runt och vara en fläskpanna? Bära på x antal överkilon? Om du nu svarat ja på den här frågan skulle jag gissa att du är ganska unik.

Nåväl tillbaka till Norton och hans foder. En gammal häst behöver annan mat än en häst som tränas. När hästen blir gammal behöver den mer protein i förhållande till energi den äter. Till hästar beräknar man kvoten protein delat med energi. Många skickar in analys på höet och utgår från den. Om en häst inte äter tillräckligt med protein kommer den oavsett träning att inte sätta muskler och inte heller orka träna som den ska. Nästa vecka kommer han att ridas av tjejen som har hyrt honom och även om det inte är träning för tävling han ska utföra kommer han att motioneras och det är lika bra att jag är förberedd så han inte magrar ur.

Så förutom dagens höproblem jag ska lösa behöver jag även lösa Nortons kraftproblem. Första åtgärden kommer att bli att han får lite mer mat nattetid inne. Ute äter de inte riktigt allt ändå.

ALLTID är det något. Veckans käftsmäll - check!

Publicerad 2012-06-04 21:54:30 i Vanlig vardag,

Här går man och har det bra. Tror man. Det är bara tills veckans käftsmäll kommer. Mina kommer tack och lov inte så ofta som varje vecka. Jag vet inte om det är det att jag lärt mig parera eller att jag tidigare tagit så hårda smällar att smärttröskeln blivit högre. Det är nog lite mer så att smällarna som bara berör mig varken gör till eller från. Problemet i det här fallet var att det nu även inkluderade de som betalar hyra till mig för att ha sina hästar uppstallade. Då är det K-A-T-A-S-T-R-O-F! Fick nämligen rapport om att hö var slut hos leverantör när jag ringde för att få kommande leverans. Illa, mycket illa.

För er som är mindre hästkunniga ska jag säga att ett antal sjukdomar kan uppstå vid foderbyten, speciellt när det är hösilage man fodrar med. Imorgon kommer jag att fixa hö-hö, vanligt hederligt torr hö för övergången till det nya samt hitta leverantör som kan leverera under sommaren.

Det löser sig nog, men det var inte bra. Jag tycker inte om när andra köper tjänster av mig och det inte fungerar som det ska. Enligt den standard jag önskar av min hyresvärd alltså. Enligt mig är det här INTE ok, men nu var det ju inte ens vår leverantör utan hans leverantör som hade slut på det vi köpt innan. Shit happends! Bara att bita i det sura och lära sig av sitt misstag.

Check done by Safety Supervisor Vson! *bilder*

Publicerad 2012-06-03 19:34:00 i Vovven,

Ja, idag har jag arbetat hårt. Inte nog med att jag driver ett helt stall själv. Ja, ni kanske trodde att det var människan som drev stallet? Ack så fel ni har. Jag sköter allt där nere. Varje dag kontrollerar jag att hästarna kommer ut i rätt hage, får mat, vatten och sedan kommer in. Jag kontrollerar även att hästarna sköter sig samt står kvar i sina boxar när dörrarna är öppna, speciellt den där som heter Ante. Jag har fått en ny inackordering och den heter Jojje. Vi arbetar lite mer på den. Den har kläder som vi tar av och på varje morgon och kväll. Det ser ut som benvärmare. Just nu är de rosa. Det är bra för då känner jag igen den tydligt. Den är dessutom tvåfärgad vit och svart.

Idag var jag tvungen att lämna stallet och arbeta med tant. Det var blomarbete som gällde. Jag arbetade mest med att göra ett nytt vattenhål till henne i mitten av planteringarna.


Jag är faktiskt nöjd. Dock förstår jag inte varför hon envisas med att täcka över med ny jord när jag inte är här så jag måste göra om arbetet med vattenhålet varje gång jag kommer.

Sedan kom lilll-tant och vi åkte och gjorde andra sysslor med våran plåtlåda på hjul.


Med oss hem fick vi gröna säckar. Jag tror att det är som att jobba med torv i stallet när man öppnar de här. Jag har inte fått pröva tidigare, men jag ska ta mig för det någon dag.

Säckarna ska fyllas i lådor, som tant, trots utan hjälp av mig lyckats få ihop.


Fast iofs, lite snett och vint är det. Inget jag hade godkänt. Här ska det iaf bo jordgubbar. Personligen tycker jag inte det verkar som en bra idé. Blåbär eller tomat hade varit att föredra. Det är gott!

Hon har planterat andra saker också.


I masktunneln bor potatisen. Av vad jag kan se här kommer den att vara perfekt vid midsommar. Naturligtvis kan jag gräva. Grävning är en av mina specialitéer.

Lill-tant och tant skulle byta växter idag.


Jag och lill-tant har odlat den här. Nu har den flyttat till tant. Naturligtvis kommer jag att komma tillbaka för uppföljning hur det går med den.


Man blir ganska smutsig av trädgårdsarbete, men det är så roligt att det kvittar hur man ser ut när man är färdig.

När vi var färdiga hos tant åkte vi hem.


Blommorna hemma ser fina ut. Penséerna hade nästan dött. Vi satte dem i lite gammal hästbajsjord och nu "växer de som ogräs" och har mastodontblommor. Jag är mycket nöjd med återhämtningen.Det var allt för den här gången. Safety check för dagen nästan färdig. Nu är det bara stallet som återstår på listan idag.

Idag är det "after bröllop" som gäller

Publicerad 2012-06-03 13:04:06 i Vanlig vardag,

...och jag är trött och seg. Nu serverade jag bara och det var ingen alkohol för min del. Trött är jag iaf. Regnar ute gör det och det är pissväder på ren svenska. Kölden som råder håller dessutom på att ha ihjäl en. Det som är bra är väl att jag fick fingrarna ur arslet och städade lite. Vill ju kunna öppna dörren utan skämmas om jag säger så.

Dessutom sitter jag och hoppas att resan ska bli av. Det är bara två veckor kvar innan avfärd isf. Woho!

Provridning förra helgen och uppföljning igår

Publicerad 2012-06-02 10:58:24 i Norton,

Japp, så är det. Det var provridning av Norton. De kommande fem veckorna från och med nästa fredag har han en annan ryttare. Det blev en perfekt lösning för både mig och familjen vars dotter har hyrt honom.

Eventuellt fortsätter hon efter som medryttare om allt fungerar. Det här blev precis så som jag önskade att kungen skulle få ny person han kunde lära rida. Snäll som han är ställer han upp på det mesta och gör sitt bästa.

Härligt att se den gamle mannen komma till sin rätt och när jag tänker på det är det nästan så att jag börjar gråta. Att han kan få göra ännu en människa lycklig med sitt stora hjärta och kärlek till livet.

Unika saker till min kommande shop på väg in. =)

Publicerad 2012-06-01 21:43:23 i Vanlig vardag,

Helt plötsligt hände det lite med min shop igen. Det är ungefär som att det bara trillar på en ibland. Ni anar inte vad som kommer att komma i min lilla junkdjungel.

Här talar vi unika, snygga designsaker från USA som ännu inte finns i Europa.
Vi talar handsydda sandaler från Uganda.

Det kommer att vara ett axplock. Ni förstår väl att det här kommer att bli riktigt, riktigt bra? =)

Ett steg närmare avfärd.....

Publicerad 2012-06-01 13:04:00 i Vanlig vardag,

Eftersom vädret ser ut som följer, regn, grått och trist är det en innedags om gäller idag. Usch och fy! Sommaren försvann någonstans. Det är nog mer så att man på en gång solen kommer och det är varmt några dagar vänder en par blad i kalendern och tror att det är juli. Vi är inte där riktigt än!

Dagen ägnas alltså åt annat. Bland annat resan. =) Idag hittade jag ett nytt resmål med bra pris och bra boende. Det skulle kunna bli suveränt. Medresenären hakade på och vi ska planera lite närmre. Update to come.....Känns inte direkt omotiverand att boka en resa när det ser ut såhär utanför dörren. Tack och lov tar sig blommorna jag planterade förra helgen toksnabbt och har börjat blomma för fullt.
Gällande blommorna är nu den stora frågan: Vad fan ska jag göra av min borstnejlika? Den ska ju bo i sol och jag läste fel på etiketten och trodde den kunde bo i skugga. Hmmmm........

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela