Real Time Analytics

Livet På En Kant

Nu ska jag ner och rida Ante - den halta hästen

Publicerad 2012-07-18 19:46:39 i Vanlig vardag,

Ja, enligt veterinärens ordination dåra. Jag funderar fortfarande på vad jag ska göra sedan. Sitter här med ett recpet på "butta" och det tänker jag nog hämta ut. Mer än så vet jag inte. En tanke har väl börjat komma fram och min plan nu.

Jag var inte riktigt nöjd med att veterinären ville börja bedöva lederna i benen när hästen hade markanta problem i hals och nacke. Vad hjälper det att konstatera att hästen är halt i kotled, eller knäled, eller hovled etc, när den knappt kan böja huvudet åt höger? Är det inte bättre att åtgärda det först? Ibland undrar jag om de inte bara är giriga och vill behandla på det sättet de alltid gjort för att det är lättförtjänta pengar och försäkringsbolagen ersätter utan frågor kring att behandla leder.

Jag vill nog att nacke/hals kollas först. Det värsta scenariot är väl att den skulle ha pålagringar i nacke eller hals, men det som talar emot det är att hästen är bättre efter uppvärmning. Pålagringar innebär i princip ett skott i nacken på kusen, men det hoppas vi ju inte på. Dessutom satt hästen fast sjukt mycket när kiropraktorn var ut. Att dra loss alla de sakerna ger givetvis muskelinflammationer.

Nu ska jag ner i stallet. Rida hästen såsom jag fick för veterinär och sedan kör jag på linje 1. Den har helt ofarliga biverkningar. Fungerar inte den fortsätter jag på linje 2. Sedan finns trehundratrettielva linjer till. Jag insåg bara att jag måste börja rota i min egen kunskapsbank och det är nu en massa töntar kommer att stänga dragkedjan när de inser hur kassa de egentligen är i förhållande till mig. Jag är så sjukt less på alla kommentarer från folk som knappt kan skilja på höger och vänster galopp, som tror att form är när hästen böjer in huvudet. Det finns ju även självutnämnda experter som tror att de rider i form(de har läst en bok om dressyr"på riktigt"), men i själva verket rider de katastrofalt illa jämförelse med dem de hånar.

Nej, jag rider på ett sätt, men har provat hundra och när inte mitt vanliga sätt räcker till för att "fixa" hästen rotar jag runt lite och hittar en bra lösning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela