Real Time Analytics

Livet På En Kant

Dålig råmjölk=blodplasma

Publicerad 2013-04-29 11:55:40 i Vanlig vardag,

Precis som sist hade MB dålig råmjölk. Lilleputt får blodplasma. Det är bra att ha med så proffesionella människor att göra. Ante blev ju väldigt sjuk när han föddes och fick medicin 3 gånger om dagen i 30 dagar. Det är helt sjukt mycket och länge egentligen. Hade de missat att han var dålig där han var hade han dött inom en vecka. Hoppan hade antagligen inte överlevt en vecka heller. Hon fick ju blodplasma hon också om ni minns?
http://livetpaenkant.blogg.se/2011/may/trakig-uppdatering-om-folisen.html
Nåväl, utgången verkar vara bra med blodplasma och ett nytt prov tas ju efter för att se att fölisen är ok. När råmjölken är så dålig betyder det att fölisen inte får de antikroppar i blodet den ska ha.
 
Tänk hur mycket som kan gå fel. Jag visste inte ens att det går att ta prov på stoets mjölk. Jag brukar ibland fundera över hur många som dör i onödan bara för att de som har hästen vid fölning gör fel. Nu tänkte jag inte bara på råmjölk utan alltihop. Det finns så mycket som kan gå fel vid en fölning.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela