Real Time Analytics

Livet På En Kant

På mentalträningskurs - och jag relaterar till mina mansproblem...hmm

Publicerad 2012-01-18 22:30:00 i Vanlig vardag,

Nu har jag precis landat efter dagens lilla kurstillfälle. Tyvärr är det bara ett kvar. Jag önskar att de hade fortsatt i all evinnerlighet. Snacka om boost!

Förra gången pratade vi om självbild och jag skrev ett inlägg även då. Jag har sedan dess jobbat med den här biten. Min självbild alltså. I förrgår såg jag något tragiskt. I självbilden ingår sitt inre samtal. Här är ett inlägg från i somras och nu undrar jag: Vad tror ni det HÄR säger om mig? Inte ok liksom. Jag tänker också till när jag kallar mig själv störd, dum i huvudet etc inne i mitt huvud nu. Det kanske till och med är så att jag ska utveckla det ett snäpp till och byta ut det till ett för mig positivt ord.

Idag pratade vi om målbild. Jag kan erkänna: Jag har ingen! Inte någonstans i livet har jag det. Min enda målbild är att överleva. Här behövs en liten uppfräschning för mig.

 Vi pratade först om att ofta säger man vad INTE vill. På just den här kursen utgår vi från ett hästligt perspektiv. Exemplen var sådana som jag vill inte att min häst gör "slalom" när jag vänder över medellinjen, jag vill inte att min häst drar i höger tygel när jag rider i höger varv. Sammanfattningen av den delen var att hjärnar registrerar bort inte så det kroppen utför är jag vill - - - - att min häst gör slalom över medellinjen. Ni hajjar??
Det man istället skulle göra var att man skulle tänka: Jag vill rida rakt över medellinjen. Jag vill att min häst har jämt tryck över båda tyglarna i höger varv. Tänk själv. Du har säkert något i livet som känns som ett hinder där du tänker: Jag vill INTE..... Har du någon gång ställt dig frågan vad du vill?

Vi pratar mycket om känslor och hur de styr oss. Rädsla är tydligen överlägset den största och tränger sig igenom det mesta. Jag antar att det är "kampen för överlevnad" genom tiderna som gjort den till det.

Då till mina problem med män. Eftersom jag medans jag satt där fick upp konkreta exempel gällande en person tänker jag använda den nu i inlägg. Notera nu att det jag nu kommer att skriva endast är mina tankar och inget personen i fråga någonsin yttrat sig om.

Det börjar alltså med att jag träffar en person som är helt underbar. Andra dagen vi träffas säger jag till denne: Hur ska jag kunna uppväga alla dina tior? Vad säger då det om mig? Jag anser mig inte tillräckligt bra för denna person. Enkelt sammanfattat. Hur tror ni den ser på mig?

Nästa grej. Jag skickar sms: "Jag vill inte att han inte svarar". Vad tror ni händer? Hur tror ni att jag lägger upp det jag skriver? Vill jag att han ska svara?

Nästa grej. Han får typ damp och frågar: Vad har du för plan med mig? Plan är ju detsamma som mål typ. Jag svarar honom. "Inte vet jag. Jag har ingen plan." Då var vi där igen. Vad säger det om mig? Skulle du vilja vara med någon som inte ens har en plan eller ett mål med dig? Inte jag heller. Jag tyckte att han seriöst var en idiot för något inlägg sedan. Dock fick dagens kurs mig att inse min vikt i det hela. Mycket intressant.

Det här är helt klart något som jag kommer att bearbeta och för mig känns det som en av de viktigare sakerna att arbeta med utifrån kursens perspektiv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela