Real Time Analytics

Livet På En Kant

Misslyckandet är lyckandet i sig

Publicerad 2015-04-28 22:00:00 i Attraktionslagen, Målmedvetenhet,

Livet är en lång resa. Jag kan garantera att du kommer att stöta på minst en sten genom din resa. Vi har alla olika tidigare erfarenheter, förväntningar på vad som skall komma och vad vi önskar i livet. 
 
En sak som är väldigt säker är att för att klara ett lyckande måste du genomlida flera misslyckanden. Jag har gjort många misslyckanden och jag gör dem igen, och igen och igen. Vissa misslyckanden är större än andra. Hur jag upplever de är min egen personliga åsikt om vad som är ett misslyckande. I många fall som jag skulle berätta för andra vad som jag ser som misslyckande skulle antagligen en hel bunt med människor skratta. De skulle uppfatta det som något helt annat. Antagligen något positivt.
 
Vi ska göra ett test: Tänk i tre sekunder.

1. Kom på något du är dålig på, där du misslyckas.
 
2. Kom på något du är bra på, där du lyckas.
 
Var var du tvungen att tänka till längst?  Jag skulle gissa på nummer 2. Du och många andra. Vi lägger alldeles för stor vikt vid vad vi anser oss vara dåliga på. Hur kände du dig när du läste fråga 1 och skulle tänka på dina misslyckanden? Jag gissar att du fick en negativ känsla genom hela kroppen. Den är väl ändå onödig? Nu går vi vidare till nästa övning:
 
Av dina misslyckanden, hur många misslyckanden skulle du kunna göra bättre? En hel del skulle jag kunna tänka mig. Om du nu vände på det och såg det som att misslyckanden var en lektion i livet. Du har fått en lektion. Vad gör man på lektioner? Just det, man lär sig saker. Ett misslyckande är bara en lektion i att du vill göra något annorlunda nästa gång, göra något som i din värld ses som lite bättre. 
 
När du vill lyckas kan du göra det lite enkelt. Leta upp ett gammalt misslyckande där du vill göra något bättre.
 
1. Vad var ditt misslyckande?

2. På vilket sätt blev det ett misslyckande för dig?
 
3. Hur vill du att det ska se ut/vara istället?
 
4. Vad skulle du kunna förbättra för att uppnå känslan av ett lyckande istället?
 
5. Hur ska du gå tillväga för att uppnå målet?
 
6. Pröva!
 
7. Vad kan du göra för att fortsätta banan mot det riktiga målet?
Om du inte uppnått exakt det resultat du velat, börja om på punkt 1. Sätt upp delmål.
 
I hela livet, oavsett vad det gäller. Relationer till andra människor, jobb, ekonomi, hem osv kan du alltid följa den lilla guiden till att lyckas med du önskar. 
 
Innan du nu börjar med ditt nästa mål tänk på senaste gången du kände dig riktigt, riktigt lyckad. Känslan som sprudlar genom hela kroppen, stoltheten som lyser ut till alla runtomkring. Se dig själv i den situationen med det du valt i övningen ovan. Jag lovar att det kommer att ge dig en extra kick-start. Känsla är a och o. Vi var väl dessutom rörande överens om att känslan som dyker upp när man ska tänka på sina misslyckanden som i första testen INTE är något vi vill ha som känsla över en dag.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela