Real Time Analytics

Livet På En Kant

Jag tror jag är kär!

Publicerad 2015-04-10 20:47:23 i Vanlig vardag,

Ni anar inte hur länge jag har tänkt på att göra det här.Idag kom jag äntligen till skott. Det var någonstans på vägen hem från stallet som det slog mig att jag tänkt det här förut. Jag valde att strunta i allt vad både Uppsala och Stockholm heter. Istället har jag tagit mig hem till soffan. Ja, jag gjorde ett stopp på vägen, i köket, och tillagade min nya favoritmåltid. Det enda som fattas är ett glas vin (vinet har inte förflyttat sig in i kylsåpet än).
 
Min nya kärlek heter Jerusalem Artichokes. Om ni nu inte på en gång fattar vad det är ska jag berätta. Jordärtskockor på svenska. Varför har ingen talat om för mig vilka små guldklimpar det här är tidigare? Idag gjorde jag soppa på dem tillsammans med morötter. Det var så sagolikt gott! Och så enkelt.
 
Jag hackade två vitlöksklyftor och en rödlök, stekte lite lätt, lade sedan i min jordärtskockor och morötter. Lade i en Kung Markatta buljongtärning, den är ekologisk, och tillsatte sedan lite vatten. -kokade en liten stund, körde i mixern och kokade upp igen. Hur gott som helst! Egentligen tänkte jag ha i kokosmjölk också, men jag råkade ha i lite för mycket vatten innan. Smakade gudomligt ändå. Det här är en giver förrätt i alla sammanhang. Jag lovar att du kommer att bli kallad Mästerkock och kön till dina små bjudningar kommer att bli milslång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela