Real Time Analytics

Livet På En Kant

Du väljer: Hur vill du må? *min enkla guide*

Publicerad 2015-04-17 10:29:18 i Attraktionslagen, Målmedvetenhet,

Jag har haft några riktiga skitdagar. Ja, jag har faktiskt mått mentalt dåligt.  Det beror på flera saker. Jag tänkte efter lite. Först ville jag naturligtvis skylla på andra och jag letade och hittade en person att skylla på. Inte för att den egentligen hade gjort något utan helt enkelt för att den passade in rent mentalt att skylla på just nu. Mycket praktiskt faktiskt. Jag slipper ta allt ansvar för över hur jag mår. Personen i fråga vet ju absolut ingenting. Varför skulle jag berätta för den att den gjort att jag mått dåligt fast vi inte ens träffats på länge? Jag dör själv av skratt när jag inser vad skriver, men det här är ett vanligt fenomen hos många människor. Jag gissar att du känt och gjort något liknande någon gång i livet. 

För mig gäller följande vid att mentalt må dåligt. Det är mig det handlar om kärnan till problemet är jag. 

1. Har jag fuskat med det jag ätit?
Först tyckte jag att jag inte gjort det, men när jag rannsakade mig själv lite noggrannare så, ja, jag gjorde det. Jag har ätit McDonalds en gång när jag var så hungrig att jag trodde att jag skulle dö. Jag har ätit godis kanske 5 ggr på två veckor(förutom mörk choklad). Jag har ätit saker innehållande mjölkprotein. Big fucking no no!!! Det här lilla räcker för att jag ska hata mitt liv. Jag borde väl ha insett vid läget där jag köpte proteintillskott att jag var på väg utför. Nej, tillbaka till standardnivå igen. Här handlar det om att vårda sitt inre och yttre. Visa sig själv den respekt man förtjänar. 

2. Har jag gjort något jag inte är helt nöjd med?  Har jag gjort något som jag mår dåligt över? Ja, nu har jag ju det. Jag är nog känslig, men de negativa tankarna över den här "oskyldiga" personen gör att jag mår sämre. Lägg till på den här punkten om du även gjort något mot någon annan. Hur dåligt mår du inte då? Nej, fram med positivt tänkande igen om andra. 

Nästa steg för mig blir då att se till att åtgärda de här två punkterna. 
Maten är ju enkel. Jag vet vad jag kan äta. Jag vet vad jag mår bra av för mat. Vet du det?

Vad gäller tankebanorna om mina negativa tankar om denna oskyldiga är det enklaste att göra en lista med alla positiva saker om den och det förhållande som finns mellan oss. Alla människor du möter har du förhållande mellan. 
Jag vet att det finns massor med positiva saker mellan oss. Det var bara jag som VALDE att se den enda negativa saken. Dessutom berodde det på mig. Det är en skitgrej och på det stora hela ingenting.
Grejen är att i förhållande mellan andra människor krävs det 10 positiva saker för att kompensera 1 negativ. Balansskålen ser ut så. Det är bara att acceptera. Bara att rada upp 10 positiva saker. Vilken tur att jag gjort det här förr. Jag kan ta upp min gamla lista och läsa igenom. Vem är första personen du kommer på att du har negativa tankar om? Skriv ned 10 positiva. Du kommer höja dagens må bra ribba många gånger om. 

Några frågor du kan ställa dig idag. 

Vill du helst umgås med positiva eller negativa människor?

Vill du helst älska eller hata livet?

Vill du helst älska eller hata andra människor?

Vill du helst vakna positiv eller negativ på morgonen?

Vill du kunna påverka om du har en positiv eller negativ inställning till livet?


Allt handlar bara om dig. Det kan vara några trappsteg att kliva upp på stegen innan du mår riktigt bra, men det DITT VAL. Dig handlar om dig, inte andra! Idag är en bra dag att börja ditt nya tankesätt för imorgon vill du väl vakna positiv?


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela