Real Time Analytics

Livet På En Kant

Konsten att få dricks!

Publicerad 2014-06-12 14:38:45 i Vanlig vardag,

Dag 5 när jag jobbat här blev jag framskickad att ta betalt eftersom jag får mycket mer dricks än andra, uppenbarligen!
Det ligger inte i att jag har bättre service på något sätt utan att jag helt enkelt kan läsa av vad varje gäst vill ha. Jag ska ta ett exempel.
 
På dagen kom det ett gammalt pensionärspar. Farbror hade inga tänder kvar och gumman hade väl några. De pratade så att jag knappt förstod hälften, men jag försökte så gott jag kunde i att förstå. Vet ni varför ett gammalt pensionärspar går ut och äter? Det vet jag. De vill helt enkelt se något annat för en dag. Höra en ny historia. Uppleva lite av livet utanför pensionärslivet. Jag pratade om mig själv, varifrån i Stockholm jag kom och vi pratade om likheter. Han hade nämligen släktingar som bodde vid Mälaren (Mälaren är ju stort), men för honom var det något som kopplade oss samman.
De ville även ha små koppar med kaffe, tacka hemtjänsten för att jag jobbat där ett tag och lärt mig att pensionärer dricker kaffe ur gamla små kaffekoppar, inte muggar som dagens människor. De fick capppucino-kopparna istället för de vanliga kaffekopparna. De ville se dessertmenyn och i den fanns det bara stora desserter. En pensionär äter inte mycket och jag hittade att det fanns en glasskula som dessert. Upplevelsen blev total för dem och de gav den högsta procenten av dricks den dagen.
Jag lärde mig en gång en viktig sak och det var att den suraste och gnälligaste tanten ever var den som var mest tacksam av alla jag serverat och hon gav massor av dricks. Det är bara att bita ihop. Ju surare - desto mer välvillig service.
Det finns också de som bara vill sitta tillsammans en stund och äta utan att bli störda. Lär dig vem som är vem och vad varje person vill ha. Det är möjligt att få mer än de "normala" 10% likväl som du kan få någon enstaka procent bara. Jag har iaf redan höjt standarden här från de 2-5% som de fått till mina vanliga 10%+. Don´t ask me how! Jag bara får det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela