Real Time Analytics

Livet På En Kant

När hästar ger en amazing känsla

Publicerad 2013-09-19 21:18:02 i Vanlig vardag,

Hästar är verkligen fascinerande. Idag skulle jag bara longera. För mig är det egentligen något som jag ser som ganska onödig motionsform. Idag kom jag ändå ihåg varför jag brukade göra det en gång i veckan. Det ger en verkligen en möjlighet att SE hästen. 
 
Jag började med Hoppan. Det blev ett ganska kort pass då hennes träning till 99% står i att i första hand träna kommunikationen mellan oss. Vi börjar hitta ett bra språk nu och iställlet för att en står i mitten och en springer runt jobbar vi tillsammans. Det som slog mig när jag longerade henne var kontrasten i hur hon har ett fantastiskt påskjut i trav och ett nästan katastrofalt (i jämförelse) när hon galopperar. Hur kan det vara sådan kontrast?
För mig innebär det nu att jag måste ta reda på varför det är så. Nästa steg blir att ta reda på hur jag ändrar så att hon även i galopp får samma påskjut. Det känns som en omöjlighet att motorn i bakdelen när hon travar skulle vara en 10:a och i galopp typ är en 3:a. Det här måste jag omgående ta en djupare fundering på. Någon som har några förslag eller idéer?

Ante får tummen upp han också. Han arbetade mycket bättre genom hela kroppen. Hela överlinjen såg väldigt bra ut när han rörde sig. Det jag kom på att jag behöver göra är att träna i sandgropen lite. Jag vill förbättra styrkan i galoppen och det bästa sättet är att köra pass i sandgropen. Det blir till att göra upp ett schema på den träningen. 
Det var så roligt för på slutet när jag longerade började han tugga vilket tyder på bra harmoni bla. Han började även att sträcka ut framåt. Jag tror aldrig att jag och Ante haft ett så bra longeringspass förut. Det var såååå roligt och jag fick sådan nöjd-känsla av det. 
 
Båda "passen" blev helt fenomenala. Jag är så nöjd. I fortsättningen ska jag lägga in longeringspass regelbundet för att kolla av hästarna och hur det utvecklas. Det är nog en bra grej. Oftast "ser" man ju inte sin egen häst och hur den rör sig och arbetar naturligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela