Real Time Analytics

Livet På En Kant

Historien om den sötaste ponnyn av dem alla

Publicerad 2013-09-09 13:14:00 i Hästarna,

För många år sedan hade jag en ponny. Han var sällskap och kompis till Norton. Han var grymt söt. Nu har jag inga bilder kvar på honom, men när jag skulle visa Sabina i stallet hur han såg ut igår hittade jag en annons på Hästnet.
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=748526
Sötare ponny finns bara inte!

När han kom till mig var han inkörd. Den jag köpte honom av hade räddat honom från slakt. Han hade stått som 3-årig hingst med ston och gick inte att hantera. När han kom till de som jag köpte honom av var han helt galen. Han kastrerades omg och sedan var han som ombytt. De körde in honom när det körde in sina åringar. Där slutade deras historia och han flyttade till mig. Jag började med lite grundarbete och det var som att börja om på nytt varje gång jag skulle göra något. När han var hingst hade han antagligen fått en del stryk bara för att de skulle kunna hantera honom. Så enkla saker som att borsta och lägga på ett täcke innebar att hästen stod och skakade av rädsla.
 
Med tålamod och vänlig hand blev det bättre och bättre. Hade det gått någon dag mellan att man hade gjort något var man återigen på ruta ett. 
 
När han skulle börja ridas var det inte lättare. Han var galen och skenade. Jag åkte till den lokala ridskolan och frågade om de hade någon som de trodde kunde passade. Jag blev rekommenderad att titta på en lektion som var någon form av specialgrupp. Där hittade jag en ryttare med talang, balans och bra sits. Perfekt! De var intresserade och kom och provred. Av vad jag minns ramlade tjejen av efter att i princip ha hängt under magen i fullt sken. Jag tänkte att det var kört. Tjejen klev upp och var mest förbannad över att inte ha kunnat sitta kvar. Hon valde att fortsätta. Vi hade väldigt roligt och åkte och tränade med denna lilla ponny. Han visade en enorm hopptalang mellan skenturerna. 
 
När han såldes som 5-åring var han startklar LB, högsta höjden för den ponnyn. Han hade placering i LC och flera fina felfria rundor. Han var en stjärna helt enkelt. Min dröm hade varit att sälja honom till en familj med bättre resurser att träna, men han kunde fortfarande köra sina skenturer. Det blev de som helt enkelt klarade av att rida honom. Tiden fanns inte att leta upp någon bättre.
 
Nu är han iaf till salu och för den som letar en topp-ponny kan jag verkligen rekommendera den här. Priset är väl kanske i högsta laget mot hur den går idag och vad jag har sett honom prestera. Naturligtvis kollar jag ibland och jag har även tittat på deras videosar. Det måste man ju med sina gamla stjärnor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela