Real Time Analytics

Livet På En Kant

En av mina drömmar när det gäller hästbiten i mitt liv

Publicerad 2013-09-15 17:58:09 i Hästarna,

Jag har en dröm när det kommer till hästbiten i mitt liv. Jag har en sak som är viktig för mig innan jag dör. En av mina största idoler genom tiderna är Folke Stenbom. Min gissning är att hälften av er vet precis vem han är och hälften har inte den blekaste. För den förstnämnda delen är jag övertygad om att en hel del håller med.
 
Varje år finns det en klass på en tävling som är tillägnad honom. Jag vill vinnad den. Det skulle kännas som en ära och en inre vinst att få vinna hans minnespris. Jag tror det är så det kallas. Jag är redan inskriven i Skrefsta vandringspokal hos Botkyrka RS, men det är inte samma sak. Jag vill vinna Folke Stenboms pris. I dagsläget innebär det att jag måste ta mitt pick och pack och resa till staden som jag hatar mest. Jag vet att folk skulle snacka. Det gör ni alltid där uppe. De flesta av er ägnar er dessutom om skitsnack, men jag skiter högaktningsfullt i det. Spelar liksom ingen roll vad man gör så det är bara att tuta och köra sin linje ändå.
 
Jag ska klara det. Det som är det lite kruxiga med hästhoppning är att man ofta tävlar mot typ 100 st andra ekipage och ni inser ju omgående att det inte är så stor sannolikhet att vinna en klass, men alla har samma förutsättningar att vinna innan klassen börjar. Det är faktiskt så. Vi bara har olika inställning och det är en faktor som är avgörande. Även om du har den överlägset sämsta hästen, kan det hända att alla andra snubblar, ryttare ramlar av och de blir uteslutna. Den sannolikheten är ju extremt minimal, men det skulle kunna ske. Det kan du inte förneka. Nåväl, när jag startar i en hopptävling har jag alltid bra chanser att vinna. Jag är väldigt bra på själva tävlingsmomenten och jag rider ofta felfritt. Att jag sedan kan rida sjukt snabbt. Det är jag också medveten om. Mitt mentala övertag är redan satt och det ökar naturligtvis mina chanser till den där vinsten som bara är en 1%.
 
Nu ska jag ner och motionera hästarna så jag har en häst att starta. Kanske att det redan går till nästa år att delta i den klassen? Man kan alltid börja med att tro. =)

Kommentarer

Postat av: Titti

Publicerad 2015-03-03 07:11:50

Folke var även min idol samt låtsas morfar. När man var hos honom följde man order oavsett hur skraj man var. För berömmen man fick när man gjorde det bra var som en stjärna i kanten. De berömmen slösade han inte på :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela