Real Time Analytics

Livet På En Kant

Dagens 2 ridpass - bettbyte på Ante?

Publicerad 2013-09-09 21:42:00 i Hästarna,

Jag vet inte vad som hände på eftermiddagen. Helt plötsligt fick jag för mig att rida båda hästarna. Jag hade tänkt rasta Hoppan också, men tiden räckte inte till. Det var ju läkarbesök tidigare. Helt värdelöst var det iaf så jag får leta mig vidare till någon ny läkare.
 
Jag började med Norton. Snacka om att den hästen är en drömhäst. Känslan jag fick på honom idag var perfekt. Han är så simpel att rida. Det är liksom bara att åka med. Han drar aldrig i handen, han ställer bara man tänker ställa och han är ja, helt enkelt perfekt. Det är få förunnat att få ha en sådan häst en gång i livet. I natt vaknade jag mitt i natten för jag fick för mig att hans ena gaffelband var slut igår. Då kunde jag inte sova. I morse var det dock inte varmt eller så. Han har en gammal ärrvävnad där så den är lite svullen hela tiden.
Det gäller att vara försiktig med honom. Ingen flängridning i skogen i full galopp. Det är typ döden för en sådan skada. Rätt som det är kliver hästen fel eller halkar till lite och ja, tyvärr. Finns inget att göra på en häst som är 23 om det händer. Tack och adjö liksom. Nej, jag är rädd. Ordning och reda på ridningen. Ute kan man skritta och ha trevliga ridturer med kompisar där man filosoferar över livet. Trav och galopp hör hemma på ridbanan där underlaget är anpassat för träning av hästen. Fast tyvärr är det inte alla som verkar förstå det. 
 
Ante har varit fett störig senaste gångerna jag ridit honom. Han hänger sig fast i bettet och bara kör på rakt framåt. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, men det känns faktiskt lite bettrelaterat om jag ska vara ärlig. Jag ska se vad jag har att pröva annars. Norton har ju ett vanligt tredelat och det är lite skarpare. Norton red jag förresten på Antes bett idag och han gick super även på det. Nu när jag tänker efter skulle nog Nortons bett passa bättre på Ante ett tag för man får igenom ställningen bättre på det. Bettet som jag har nu är väldigt milt.
Ridpasset överlag var katastrof, men det viktigaste med dagens ridpass var att jag kom på vad jag ska göra för att lösa ett av problemen med Ante. Jag ska göra en övning där man bara tar i innertygeln och överställer hästen lite, sedan ska man ur det läget få hästen att korsa bakbenen när man rider på en volt.
 
Jag ska försöka imorgon. Efter det avlägger jag ny rapport. Nu är jag bara så trött att det känns som att jag ska dö. Jo, och svaret på frågan ni kanske ställer er är: Ja, jag kom precis in från stallet efter att ha varit där sedan tidig morgon med endast ett litet upphåll för läkarbesöket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela