Real Time Analytics

Livet På En Kant

Banbyggardag

Publicerad 2013-09-08 07:36:09 i Vanlig vardag,

Idag är det dags för banbyggeri igen. Jag var där redan igår och hjälpte till att bygga banan. Det är verkligen suveränt att gå med olika personer och göra praktik. ALLA har olika saker att tillföra och olika tips och idéer. 

Jag lärde mig nya saker redan igår. Den här banbyggaren påstod att det vanligaste hindret som rivs på en banan är det första efter utgången. Idag är det nummer tre. Han hade valt att ställa delicato-hindret där. Dvs hindret som är sponsrat av Delicato och som har två punschrullar som dekoration under. Det är regional nivå på den här klassen och han berättade att om det hade varit lokal nivå hade han inte satt delicatohindret som kan uppfattas som svårare av ryttarna där.

Gårdagens lärdom från honom var alltså att lättaste hindret på banan på lokal nivå gör han alltid till det första efter att man ridit förbi utgången. Man börjar nästan alltid att bygga så att banan startar mot utgången så att hästarna får lite mer bjudning. De är ju flockbenägna och vid utgången står ju kompisarna.
 
Bild på delicatohindret och banan kommer. Jag ska ta med laddaren till mobilen och uppdatera under dagen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela