Real Time Analytics

Livet På En Kant

A very special gift! Hur du ger och får mer tillbaka själv.

Publicerad 2013-11-02 10:39:08 i Vanlig vardag,

Har ni någon tänkt på vad som gör en present? Eller en julklapp eller vad man nu ger bort? 
 
Jag har fått dyra presenter, jag har fått fina presenter, jag har fått presenter jag egentigen inte ville ha.
Jag tror att jag är ganska bra på att köpa presenter åt andra. Ibland räcker det med något litet. Jag ska berätta en liten historia.
 
Min mormor berätta för mig för länge sedan hur hon och en av mina mostrar brukade skicka små chokladbitar till varandra i ett kuvert. Det kunde vara en liten dajm tex. Ni vet, den får ju plats i ett kuvert. De bodde nära varandra så det var inte det att det inte kunde träffas ofta. När min mormor berättade om det här och om känslan när hon fick ett litet paket hemskickat. Det är ungefär som att hon fick en liten bekräftelse på att hon finns till och att någon skänkt henne en tanke. Tänk att så lite räcker för att göra en annan människas dag. En liten tanke och en gest som inte kostar mer än 15:-. Tror ni att känslan över att få den stora julklappen för 1500:- ger en större känsla? Jämför själv i ditt inre och tänk efter.
 
Jag gav bort en sådan present igår, visserligen kostade den mer än 15:-, men jag kände direkt när jag såg det som blev presenten att den skulle uppfylla den önskan jag önskade med en present till den personen. Jag kände när jag tog i presenten känslan personen som fick den skulle känna varje gång han tog i det han fick. Det är så det ska vara. Man ska ge bort en bit av sin kärlek. Ge av kärlek. Det räcker med 15:- för att uppnå den känslan.
 
Vem har du som du vill skicka lite extra kärlek? Det är inte svårare än att du vet vem du vill ge, går in i affären, köper det som känns bra, stoppar det i ett kuvert, skriver adressen (gissar att du kan den utan att ens kolla efter till personen som ska få just den här presenten) och stoppar det på brevlådan.
 
Känslan du har den dagen du vet att personen kommer att få sin lilla överraskning kommer att ge dig så mycket positivt tillbaka att du sannolikt kommer att vara gladare än personen som får paketet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela