Real Time Analytics

Livet På En Kant

Hoppade idag!

Publicerad 2013-05-17 22:18:38 i Ante,

Idag fick jag för mig att hoppa en sväng med Ante. Det var sjuuuuuukt länge sedan jag hoppade senast och jag kan inte säga annat än "Hjälp vad ringrostig jag är!". Det blir till att börja om lite från början.
 
Min taxeringsförmåga är totalt nere i botten. Dessutom blev det betydligt svårare med en häst som är hyfsat orutinerad. Han har ju dessutom inte hoppat sedan jag gjorde det sist så det som två hummelguttar ute på tur. Rytmen blev katastrofal då vi inte riktig är i fas med hjälperna i anridningen. Jag red ju som när jag rider Norton och där betyder lätt avslappning i axlarna läng galoppsprången 5-10 cm. På Ante betydde samma hjälp - Hay Ho Silver, nu kör vi! Var det inte häckar på Täby vi skulle hoppa? Jag tror att det krävs lite träning på det hela.
 
För första gången på länge önskade jag mig en hopptränare med roliga och trixiga övningar. Vi får nog ta och börja bara stallgänget. I samlad trupp kan vi nog få till smarta och praktiska övningar för alla.
 
Jag konstaterade följande efter dagens ridpass:

*Ante behöver bli starkare i galoppen (ingen nyhet förvisso). Jag har ju inte ridit honom så länge och han har stått medans jag varit dålig. Här grundar sig problemet med att länga galoppen 5-10 cm med bibehållen samling och styrka.
*Jag behöver arbeta på att lära mig göra en anridning och komma rätt på hindret. Här gäller det att nöta. 50 cm räcker för att kunna öva detta och det sliter inte nämnvärt på hästen att hoppa många sådana språng på ett och samma pass.
* Vi behöver lära oss att få till språngkurvan så att den är mitt över hindret. Många sådana övningar har jag och jag har redan börjat göra upp en plan.
 
När man börjar träna med sin häst och skapa en röd tråd för att nå målet gäller det att lägga rätt övning i rätt ordning. Fel övning i fel tid förstör mer än den tillför.
 
Eftersom det verkar populärt att dela med sig av övningar kommer ni naturligtvis att få ta del av även hoppövningarna och meningen med dessa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela