Real Time Analytics

Livet På En Kant

Enkel övning för att få bättre och stadigare skänkel

Publicerad 2013-05-15 22:23:57 i Vanlig vardag,

Vi börjar med en väldigt lätt övning som man kan göra varje dag. Många ryttare har problem med att hålla skänkeln stilla. Det här är en enkel övning som dessutom kan göras närsomhelst och varsomhelst. Perfekt med andra ord!


Jag brukar när jag känner att min skänkel inte är vad den borde vara inleda varje dags trav med den.
 
Simpel sa jag att den var!

Det fungerar helt enkelt så att du släpper båda stigbyglarna och rider lätt utan ett varv i varje varv, mer än så behövs inte.

Jag har, efter att ha gjort den x antal gånger kommit fram till att bästa resultatet får du om du lyckas hålla kvar skänkel i jämnhöjd med stigbygel och när ditt varv är slut bara stoppar in tån i stigbygeln och fortsätter rida lätt precis som du gjorde när du red utan. Känner du att skänkeln börjar fladdra, gör om samma sak ett varv till.
 
Den här övning kräver att du verkligen släpper knäet och inte håller dig fast med det. Att hålla sig fast med knäet innebär att du kommer att dra upp hälen. Att dra upp hälen betyder att du inte kan ha vaden spänd, prova ska du få se. Vad tror du själv händer om du rider med en vadmuskel som inte är spänd utan slapp? Pröva under ridpasset att spänna respektive slappna av i vaden och jämför. Du kan aldrig göra rätt om du inte vet skillnaden mellan hur rätt och fel känns. Hitta läget som är rätt och öva på att bibehålla det. =)
 
När det gått någon vecka kommer du att känna att skänkel blivit bättre och du kan börja hoppa över att göra övningen varje dag.

Kommentarer

Postat av: Fanny

Publicerad 2013-05-15 22:29:25

Perfekt! Det här måste jag testa i helgen. Underbart med lite inspiration.

Svar: Den är superbra och enkel. Jag går ofta tillbaka och gör den lite nu och då.Jag kommer med några till......
Livet På En Kant

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela