Real Time Analytics

Livet På En Kant

Dagens erkännande: Jag använder en rollkursövning!

Publicerad 2013-05-15 07:25:00 i Hästarna,

Jag måste erkänna det. En av mina favoritövningar kommer från en rollkursryttare. Den handlar inte alls om att på något sätt dra ihop hästen, ha huvudet i kloss med bogen eller något i den stilen. 
 
Anledningen till att jag tycker så bra om att rida den här övningen är att man har lätthet i handen. Man fick ABSOLUT inte ta i med minsta våld. Jag kan tillägga att övningen blir förstörd på en gång man tar minsta lilla för mycket i handen.
 
Det som är bra är att man kan se när man gör rätt och när man gör fel. Jag använder övningen för att lösgöra hästen och den fungerar väldigt bra. Jag tycker också om att rida den i början på varje pass för man använder en hjälp åt gången och kan lätt checka av att alla hjälper fungerar som de ska innan man börjar trava. Dessutom kräver den ingen samling.
 
Min filosofi är trots allt: Ta de bästa bitarna från alla och sätta ihop till en helhet för att få ett färdiglagt pussel.

Kommentarer

Postat av: fanny

Publicerad 2013-05-15 12:02:07

Du vill inte dela med dig av din övning?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela