Real Time Analytics

Livet På En Kant

Jag blev j-vligt arg på Norton igår - vissa straffas snabbare än andra

Publicerad 2013-03-19 11:26:15 i Vanlig vardag,

Igår blev jag damp-arg på Norton. Hur kan en häst på 23 år bete sig så illa? Lärde den sig inte i tidig ålder att gå i grimma och grimskaft?
 
Varje dag de senaste veckorna, räkna de när isen legat på backen, har han gjort samma sak. Jag kommer med en barfota häst som måste gå bakom Norton pga den också beter sig lite illa (sparkar) och Norton måste gå framför. precis när vi rundar en container och stallväggen in mot gårdsplanen (vänstersväng) gör Norton en högervolt, början till den iaf, och parkerar mitt i vägen för både häst och mig. VARJE DAG, VARJE GÅNG. Jag blir irriterad, puttar till honom i magen så att han ska maka på sig. Det är ju liksom isgata och jag kan inte gå någon annanstans. Igår gjorde han det två gånger. Jag fick damp och blev riktigt, riktigt arg.
Problemet som uppstår är att den andra hästen får ännu mer damp börjar hoppa runt, vänder runt rumpan skuttar omkring och allt blir ett enda stort kaos.

Vi fortsätter gå. Norton dampar återigen ute på isen och är dum och ouppfostrad. Han är fortfarande 23(!!!!!) och SKA kunna gå snällt i grimma och grimskaft. Jag får psykbryt igen. Norton tar det och börjar gå. Jag försöker lugna den andra som nu är ännu mer upprörd än innan. Vänder mig om och börjar gå, enbart för att snubbla över Nortons ben som han sträckt fram eftersom han hittade några strån hö på backen som han skulle äta. Hur fan kan man snubbla över ett hästben?????? HUR?????
 
Måttet blev liksom här rågat och hjärnan fullkomligt överkokad. Hur kan en häst få sitt ben i vägen så pass mycket att en människa snubblar på det? Jag vill nog inte ens veta. Jag blev superduperjätte arg iaf.
 
I morse gick han snällare och lydigare än alla andra hästar och uppförde sig exemplariskt! Inga snubbelben eller andra mupp-påhitt.

Kommentarer

Postat av: Fanny

Publicerad 2013-03-19 19:51:06

Jag hyrde en häst på ridskolan som var väldigt speciell. Det var inte många som fick hans respekt och det visade han gärna och ofta. (Nästa gång du träffar Micke kan du väl fråga vad han och Focus höll på med när han var nybörjare)
Den här hästen var expert på att sätta krokben för folk i ridhuset och det MEDVETET. Det var ett antal som stöp varje vecka. Så jo hästar kan helt klart sätta krokben!

Svar: Förut hade Norton sina 101 nortiner som följde med honom och hittade på bus. Det kan tänkas att de hittat tillbaka till honom nu. Jag tycker han har många damp och knäppsaker för sig nuförtiden.Möjligt att han träffat Focus när vi tävlat för många år sedan på Sätra.
Livet På En Kant

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela