Real Time Analytics

Livet På En Kant

Hinder, problem eller saker som behöver lösas?

Publicerad 2013-03-07 13:31:00 i Vanlig vardag,

Du väljer själv hur du vill leva ditt liv. Jag anser att saker som inte är exakt som man vill att de ska vara kan vara tre saker: Hinder, Problem eller Saker som behöver lösas. Hur ser du på saker i ditt liv? Svaret du tänker säger ganska mycket om inställningen till ditt liv.
 

Ser du saker som hinder i din väg för det du vill har du redan talat om för omvärlden att det sitter en låst bom i väggen för det du vill och du har inte tillgång till nyckeln och lär aldrig få det heller.
 
Har du problem, ja, det säger väl säg själv, då har du problem för det du vill ska ske. Problem är säkerligen något som beror på andra. Eller? Tänk efter själv. Dina problem är säkert något du ser uppkommit från någon annan och BEROR på någon annan viket leder till att du själv inte ser dig som ansvarig.
 
Har du  saker som behöver lösas? Ja, då har du garanterat kommit en bit på din egen tankebana om hur vägen mot målet ska se ut. Jag kan tänka mig att du har något i ditt liv just nu som du behöver lösa. Livet är ju en väg vi vandrar och på vägen möter vi olika saker som förändrar vägen vi just gick på.

 
Om du hade något du tänkte dig som ett hinder när du läste ovan då tycker jag du ska ta dig en funderare över hur du ska kunna stoppa det i facket över saker som behöver lösas och inte se det som ett hinder. Om du inte omgående kan stoppa det i det facket, åtminsonte lägga det i problem-lådan. Problem går att lösa, det gör inte hinder. Hur du än resonerar kommer det du vill lösa inte att lösa sig så länge du ser det som ett hinder för det du vill. I vilken ände kan du börja. Om det så är en miljon du vill spara börjar du alltid med ett öre.
 
Kom du på att du hade problem när du läste ovan då kanske du ska tänka på att du själv alltid är ansvarig för det du gör och din inställning till det. Det har inte med andra att göra hur DU ser på något. Om du väljer att sluta se det som ett problem och något du behöver lösa är det bara att börja med att hitta vilka kompromisser du kan tänka dig. Har det med andra att göra? Se det även ur deras perspektiv och fråga vilka kompromisser de kan tänka sig och hur era kompromisser kan läggas ihop och bli till ett.
 
Har du saker att lösa? Ja, då är det bara att sätta dig ner och fundera över hur. Svårare än så är det inte. Vissa saker behöver man lite mer tid och tålamod för att lösa och andra kan lösas omgående.

 
Hur vill du leva ditt liv?
Med hinder, problem eller att kunna se målet framför dig?
Det är bara du som kan svara på frågan och det är bara din inställning till allt som avgör.
Om jag kan arbeta mig upp från avgrunden så kan även du. Tro mig, 99% av er har redan kommit halvvägs från avgrunden och ni har sannolikt aldrig varit där.
Jag har fått en del som jag vill ha och även om mitt liv är långt ifrån perfekt så är jag nöjd och har hittat glädjen i mig själv.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela