Real Time Analytics

Livet På En Kant

Antes problematik! - att tänka på som hästägare....

Publicerad 2013-03-31 21:42:19 i Vanlig vardag,

Ante har alltid haft problem med magen. Ända från vintern när han var 1-2 började han ha mindre kolikanfall. De avtog när han blev 3. Istället har han haft återkommande hudproblem, speciellt den här årstiden. Jag kan erkänna att jag är minimalt orolig över hans "hälta". Båda bakbenen ser ut som två stockar.
 
För någon vecka sedan började hans bajs att lukta äckligt, vilket betyder att hans tarmflora fått för lågt ph-värde. Jag noterade det, men gjorde uppenbarligen för lite för att hjälpa hästen att återställa balansen. Vi kan alltså konstatera att jag behöver vidta åtgärder nu. Benen har med största sannolikhet svullnat upp pga av någon svamp.
 
Problemet har ju redan uppstått vilket innebär att jag måste åtgärda symptom+grundorsak.
 
Vi kan börja med att ställa oss frågan: Vad ändrar ph-värde i hästens mage? Ett enkelt svar är: Kalcium. Jag visste det redan innan så sagt och gjort har hästen fått foderkrita som tillskott i sin foderstat idag.
Fibrer är också bra då de omvandlas till fettsyror i tarmen.
 
*Jag kommer from imorgon att ge honom mer mineraler. Han kommer att få mer än rekommenderad dos då han antagligen har tömt sina reserver nu när tarmfloran är ur balans.
*Jag kommer att införskaffa och ge betfor som både innehåller mycket fibrer och kalcium.
*Jag kommer att fortsätta med linfrö som ger vätska till tarmen som fattas när hästen äter hö. Hästen är gjord för att äta gräs med hög halt vätska vilket de inte får i höet/hösilaget vi ger.
 
Jag orkar inte skriva ner mer fakta just nu, men det kommer en spin på ämnet med mer faktarelaterad text. Det blir arbete för min del imorgon också så jag måste sova nu.

Kommentarer

Postat av: Theresatex

Publicerad 2021-07-31 13:56:52

You commit an error. I suggest it to discuss. Write to me in PM.

mindfulness
[url=https://kinkyporntubes.com]bdsm tinder[/url]

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela