Real Time Analytics

Livet På En Kant

Tips till alla som har stall!

Publicerad 2013-06-18 21:42:51 i Hästägarnas bästa spartips,

Spartips till alla som har stall blir det idag. Det är väldigt lätt att mäta pengar som man kan spara in på, men idag vill jag att ni sparar in på er själva, era vänner, stallkompisar och personal.
 
Jag vet bara hur det är i mitt stall. Jag är en beräknande människa och vill ha det på ett sätt. Därför har jag fixat så att det är på det sättet. Det ska vara så lättjobbat som det går. Allt ska vara så enkelt som möjligt. Det är nog jobbigt att ha häst ändå. Därför har jag/vi gjort iordning tre uppställningsplatser för hösilagebalar utanför stallet. Till dessa tre platser har vi tre lastpallar som vi ställer höet på. Om jag ska vara ärlig var det bara för att det blir lättare att städa och hålla snyggt.
 
Nu under sommaren delar vi höbalar med grannstallet och har därför 5 platser helt plötsligt. Nu fattades det 2 pallar för att alla balar skulle kunna stå på pall. Idag råkade bottenlagret bli kvar till mig. Nu har jag ont i både axlar och framför allt rygg. De tio cm pallen gör i höjd kan jag säga gör en miljon ur lyft-ergonomiskt-perspektivet. Min uppmaning till er alla: Underlätta för alla era vänner. Ställ hösilaget på lämpligt ställe och skaffa pallar. Behöver man dubbla rader med balar som vi, dvs två staplade är en pall lagom, men jag skulle nästan rekommendera dubbla pallar om man kan ha dem en och en.
 
Tänk på att vi bara har en kropp och när den är slut är den slut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela