Real Time Analytics

Livet På En Kant

Hur kan jag göra för att må bättre?

Publicerad 2013-02-04 11:51:35 i Vanlig vardag,

Ni som läste mitt inlägg igår vet att det är MÅNENS fel att så många har det lite jobbigt just nu. Inkluderat mig själv. Att det är månens fel betyder att vi har all rätt i världen att må lite dåligt ett tag och att det inom kort kommer att bli bättre. Det var ju så att månen stod fel i förhållande till planeterna osv...
 
Jag läste precis en stallkompis blogginlägg och jag har precis arbetat med liknande saker jag också. http://fnozie.blogg.se/2013/february/sla-pa-sig-sjalv-2.html
 
Inlägget handlar om hur man ser ner på sig själv. Mitt problem är att jag har dålig självkänsla och faktiskt (oftast) ett ganska bra självförtroende. Det spelar ingen roll vad ens problem är. För varje individ är det dennes problem som är ett problem OCH problem är lika stora för alla oavsett vad de innebär. Vissa människor har problem med att de känner sig ensamma, andra har problem med pengar, någon har problem med relationer osv osv osv. Glöm inte: Den som har mycket pengar men känner sig ensam har lika stort PROBLEM som den som har lite pengar men har bra umgängeskrets. Problemen är bara av olika karaktär. Respektera varandras problem!
 
Den första delen i att lösa ett problem är inte att konstatera hur det uppstod. Tro mig, oavsett vad det är: Du är själv skyldig till det. Glöm det och gå vidare är mitt råd, men det fungerar inte riktigt så, det vet både du och jag. Se isället möjligheterna.
 
Vi börjar med steg 1
 
Du vet antagligen vad som får dig att må dåligt. Skriv ner det på en lista.
Jag tycker inte om när folk inte ser det jag gör.
Jag tycker inte om ..............
Jag tycker inte om ..............
 
Ta sedan listan och skriv om den till det du VILL HA istället. Du vänder alltså meningen till det motsatta.
 
Jag tycker om när folk uppskattar det jag gör.
Jag tycker om .................
Jag tycker om .................
 
Fyll sedan på den positiva listan i samma ordning.
 
Ha sedan den här listan med dig där du känner att du behöver den. När du börjar känna dig deppig, ta upp och läs igenom. Listan ska få dig att bli glad. Känner du att du är otillräcklig, skriv ner allt bra du gör.
 
Steg 2
 
Sluta irritera dig på sakerna andra gör eller inte gör. Du kommer inte att bli lyckligare av det.
Se istället de små sakerna som är bra som andra faktsikt gjort. Det kanske bara är att någon satt på kaffebryggaren så kaffet är färdigt när du kommer in. Var tacksam och TILLÅT dig själv att känna glädje över det.
Du måste börja dra till dig positivitet både inom dig och utanför. Ingen annan kommer att göra det åt dig.
Tillåt andra att fela. Livet kommer inte att gå under. Får du en "taskig" kommentar lovar jag dig att det INTE har med dig att göra. Personen i fråga kanske bråkade med sin sambo i morse, den kanske råkade tappa en tusenlapp ur plånboken, bilen kanske gick sönder på morgonen. Du kanske helt enkelt ska fråga: Har det hänt något? Det är ett enkelt sätt att vända något negativt till något positivt. Personen i fråga kanske blir glad över att någon bryr sig. Det innebär också att DU kan ta upp din lista och skriva dit en till sak.
Jag vill här tillägga: Att snacka skit om andra kommer garanterat att göra att du mår dåligt. Om du står med någon som är negativ och snackar skit om andra: Säg NEJ! Det här kommer att skapa ångest och negativitet.
 
Steg 3
 
Vi lever NU. Härifrån och framåt. Personligen har jag lagt allt negativt som hänt tidigare i mitt liv på hyllan/i mappen som jag döpt till: Nyttiga erfarenheter att använda senare i livet. Här är det också viktigt att tala om för sig själv att jag är tacksam över att ha fått ta emot kunskapen.
 
Många personer har blivit mobbade tidigare i livet, jag vet flera som läser här som blivit det. Var tacksam! Ni kanske tycker att det låter konstigt?
Om du inte hade blivit mobbad, hur skulle du då veta hur ont det gjorde när människor behandlar varandra illa? Det här har gett dig en möjlighet att med större respekt, kärlek och vänlighet behandla andra människor.
Det är ingen ide att älta eller känna bitterhet. Har du svårt att se det positiva? Skriv en ny lista med det negativa och gör som i steg 1. Vänd listan till något positivt.
 
Jag har en lista bredvid mig i sängen och när jag känner att jag får ångest eller börjar må dåligt läser jag min lista och sedan lägger jag mig med en ny känsla och somnar med ett leende.
 
Det är bara du som kan bestämma vad som kan få dig att le och skapa den positiva känslan!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela