Real Time Analytics

Livet På En Kant

Hästägarmuppar

Publicerad 2013-12-05 12:47:39 i Vanlig vardag,

Förstår inte hur vissa resonerar. Jag konstater: Oj, hästen har ont! Sedan gör jag en bedömning: Lämpligt att rida idag, eller inte? Naturligtvis är följdfrågan: Var kommer smärtan ifrån? Sedan försöker jag härleda till varifrån smärtan kommer. Det kan ju vara precis vad som helst. Det är självklart enklare när man står framför hästen, konstaterar var den har ont och kan göra en egen bedömning.
 
Idag fick jag svaret: Min häst har ont ibland, men jag rider ändå Hon ömmar bara lite.
Den här kommentaren får mig att tänka till. Är det inte här någonstans man borde börja fundera över varför förslitningsskador uppstår? En häst som har ont i ryggen kan naturligtvis inte utföra ett korrekt arbete. Det borde vilken ärthjärna som helst kunna lista ut. Nej, suck och stön. Tänk till istället! Hästen kanske kan vila en dag, utföra arbete som inte kräver ryttare på ryggen etc etc etc. Varför ska vi ha så bråttom?

Visste ni att hästar börjar inte tappa muskler förrän efter 2 veckor och kondition efter 4 veckor. Var inte så rädda för att låta era hästar vila och fräscha på sig däremellan. Vanligtvis beror de onda smärtorna hos hästarna ändå på våran överlag kassa ridning.
 
Nej, nu ska jag ut och mocka. Stallet ska vara färdigt snart och med Sven i antågande blir det till att ta in hästarna innan jag åker och jobbar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela