Idag prövar jag att baka det glutenfria brödet jag gjorde för någon vecka sedan på majsmjöl istället för mandelmjöl. Mandelmjöl är sjukt dyrt om ni inte visste det redan. Jag tror dock att majsmjölet kan ersätta mandelmjölet.
Just nu är brödet inne i ugnen och jag hoppas på lyckat resultat. Grundreceptet ser ut så här och det är bara SÅÅÅÅÅ enkelt att göra.
- 2 ägg
- 50 G smör
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 nypa havssalt
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl pofiber
- 2 msk fiberhusk
Vispa ägg, rumsvarmt smör, yoghurt Salt & bakpulver. Rör sen i resten. Låt degen stå ca 10 min så den blir fast. Rulla som frukostbullar eller thekakor. Pensla med uppvispat ägg & strö på vallmofrö eller nåt annat om ni vill. In i ugnen på 175 grader i ca 15-20 min.
Som ni ser är det suuuuperenkelt att göra och det blir verkligen bara sååå gott.