Real Time Analytics

Livet På En Kant

När ska man ta bort sitt djur?

Publicerad 2013-04-07 11:04:00 i Vanlig vardag,

Jag funderar en del på det nu eftersom hunden uppenbarligen är sjuk/skadad på något sätt. Till 99% är jag (+ några andra) säker på att det inte är epileptiska anfall. Det är mer troligt att det är något som är relaterat till någon nerv.
 
Anfallen, om vi ska kalla det för det, är att han tappar hela bakdelen. Kramperna kommer när han får panik och börjar röra sig trots att han inte kan. Han lugnar sig när man kommer fram och slutar ha panik. "Anfallet" går då över och han kliver upp och är som normalt. Jag upptäckte nu på morgonen att han kommer fram till mig innan han får anfall så jag kan hålla i honom. Det är ju bra eftersom att han då inte ramlar in i något.

Det jag funderar över är att även om det skulle vara något ofarligt. Är det ett lidande för hunden? Ska man låta det gå så långt att den verkligen lider? Är det humant att låta hunden fortsätta leva?
 
Jag tycker det är fruktansvärt att se på och hunden behöver ju hjälp för att ta sig upp, han har ramlat in i saker 2 ggr. Visserligen kanske han anpassar sig och känner själv innan och kan lägga sig ner. Då slipper han ju ramla in i saker. Jag tycker att det är fruktansvärt att se på och lider själv.
 
Nu är det ju inte säkert att det är något farligt och veterinären kanske hittar något och hunden kan medicineras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela