Real Time Analytics

Livet På En Kant

När man surfar på en våg genom livet

Publicerad 2013-04-11 06:04:00 i Vanlig vardag,

Alla måste någon gång ha sett en människa surfa på en våg. Det är lite som den känslan livet ska vara att leva.
 
Man ska liksom glida igenom det. För många år sedan beskrev jag det som att man ska följa sin röda tråd i livet. Då hade det inget med attraktionslagen att göra. Jag tänkte det mer som att det finns en röd tråd för varje persons liv. Det kändes så i mitt liv. Alltid när jag följde den röda tråden flöt livet på som en dröm. Började jag avvika, ja, då tornade problemen upp sig en efter en. På den tiden var jag väldigt duktig på att hitta tillbaka till min röda tråd. Jag flöt liksom bara med tills nästa våg kom.
 
Svårare än så är det inte. Varför har vi då "problem"?
 
Jag tror helt enkelt att vi försöker för mycket. Därför ska jag bara flyta med ett tag. När nästa våg dyker upp då ska jag ställa mig på min bräda och njuta av den perfekta vågen. När jag väl lärt mig surfa bra kommer jag att surfa över på nästa perfekta våg innan den jag surfar på nu tar slut.
 
Nu tänker du säkert: Hur gör jag det?
 
Det är inte så svårt faktiskt. Börja med att hitta glädje i livet. FOKUSERA på saker som är bra. Strunta i de du inte är nöjd med. Varför lägga tid och energi på något som du ändå inte är intresserad av? Rent logiskt är det bättre att fokusera på det du vill utveckla i ditt liv.
 
Gör det du finner glädje i. Allt du gör och känner drar till sig mer av det. Lika dras till lika. As simple as that! Dessutom kommer du att bli mer populär och intressant om du är positiv vilket kommer att leda till att du blir bemött med samma som du utstrålar.
 
Livet blir som en enda positiv spiral. Det gäller bara att våga rida med. Allt är upp till dig. Ditt liv är ditt eget ansvar.
 
Vad vill du minnas när du är 90 och bor på ett hem? Att du var en sur, bitter och negativ jävel, eller att du är nöjd med det liv du levt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela