Real Time Analytics

Livet På En Kant

Psykologens budord nr 1

Publicerad 2012-10-20 10:20:00 i Vanlig vardag,

Jag fascineras ibland över andra människor. Igår träffade jag ju denna psykolog. Det var intressant. Han satte helt enkelt en ny standard för hur en annan människa ska vara. Jag hade lust att säga något till honom, men det går ju liksom inte så bra att prata just nu så för en gång skull är den hära här jag tyst. Intressant fenomen va!?
 
Vi satt och "pratade" ett tag. Han trodde nog att jag lider av någon form av depression pga mitt något apatiska tillstånd. Jag vill dock påstå att fallet inte är sådant. Jag är helt enkelt bara trött. Inte trött så till den grad att jag vill sova. Mer trött åt det hållet att jag blir apatisk och bara inte orkar delta. Jag bara liksom hör istället.
 
Nåväl. då till denna psykologs grunder på hur en människa ska vara. Han säger till mig: Titta på dina händer! Vänd på dem. Ser du vad jag tänker på? Jag tittar på mina händer och tänker funderar lite. Först trodde jag han ville säga något om färgen på huden eller liknande. Jag tittar en stund och inser sedan. Han säger igen: Förstår du vad jag menar? Personligen hade jag lust att säga Up yours! eller något i den stilen. Jag tittar igen på mina händer, känner något bitter sprida sig när jag återigen tänker Idiot! Jag fattar, men det är inte ett problem för mig. Det som är ett större problem är att jag i samma veva insåg att jag inte torkat händer efter jag varit på toaletten på morgonen. Never happend before. Vilken katastrof! Det värsta jag vet. Jag som har sådan toabakterieskräck att jag lyssnar om andra tvättar händerna efter sig när de varit på toan. Helt plötsligt är det jag och händerna i en egen värld. Jag och toahänderna....
 
-Ja, du förstår alltså vad jag menar, du är smutsig under naglarna. Jag tittar igen på mina händer. Tro fan att jag är smutsig under naglarna. Vad fan tror du gubbjävel? JAG ÅKTE FÖR HELVETE MEDVETSLÖS IN MED EN AMBULANS FRÅN ETT STALL IGÅR. ETT FUCKING SMUTSIGT LERIGT ÄCKLIGT JÄVLA STALL. LÅG MEDVETSLÖS I EN SÄNG OCH KUNDE INTE KLIVA UPP. HÖLL MIG IN I DET LÄNGSTA FÖR ATT SLIPPA KISSA I ETT FUCKING JÄVLA BÄCKEN. NÄR JAG SEDAN 16 TIMMAR SENARE GÅR(LÄS:ÅKER) PÅ TOALETTEN GLÖMMER JAG ATT TVÄTTA HÄNDERNA. VAD FAN TROR DU? DET ÄR KLART SÅ IN I HELVETE ATT JAG ÄR SMUTSIG UNDER NAGLARNA. SIST JAG KOLLADE STOD DET INTE ANNA ANKA PÅ MITT ARMBAND. VAD ÄR SMUTS MOT TOABAKTERIER? GE MIG TVÅL...........!!!!!!!!!!!!!!
 
Jag kunde inte säga något av det. Istället var jag tvungen att lyssna på hans predikan om att jag lider av en depression och har givit upp mitt liv för att jag är smutsig under naglarna. Hmm..... Hade jag varit smart hade jag sagt att: Oj, var det bara nageln som blev smutsig. Det kan inte finnas mycket skit i mig.
 
Det kändes som ett hån. Nåväl. Då har jag lärt mig något efter mitt första möte med en psykolog. Nämligen psykologens budord nr 1:
 
Du skall icke ha smuts under naglarna!

Kommentarer

Postat av: Sikki

Publicerad 2012-10-22 01:25:03

Min första psykolog var grym. Sedan dess har jag bara träffat massa psykiatriker

Svar: Det var en psykiatriker. Jag fattade inte skillnaden först.
Livet På En Kant

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela