Real Time Analytics

Livet På En Kant

Man ska aldrig ge mer av sig själv än man är beredd att förlora

Publicerad 2012-11-15 11:45:00 i Vanlig vardag,

Igår pratade jag med en person om det hon kallade energitjuvar. Jag vet att även jag har skrivit ett inlägg(Energislukare vs energigivare) om det förut.  Energitjuvar är sådana som bara genom sin blotta närvaro stjäl allt vad energi hos en själv är. Den liksom sugs bara ut och det bokstavligen känns som att den bara dras ut ur ens kropp. Jag kallade det för energislukare istället för energitjuv.
 
Jag tror att dessa energislukare lika gärna kan bli energigivare. Det handlar bara om att den personen inte löst någon konflikt i sitt eget liv och att den konflikten tar upp all personens egen energi. Energin hos personen tar alltså slut. Det här leder i sin tur till att personen behöver energi från en annan person, vilket naturligtvis blir den som den kan "stjäla" ifrån. En dag bestämde jag mig bara för att det inte längre gick att stjäla någon energi från mig. Det var stopp, finito, slut. Ingen mer energi gick åt till att föda den som inte kan lösa sina inre konflikter. Nu kanske ni tänker: Vilken snål jävel! Så är fallet inte. Jag ska berätta.
 
På ett sätt blir det fel att inte villja dela med sig. Det handlar lite om karma. Vad du ger, får du alltid tillbaka. Välj istället hur mycket energi du kan tänkas att ge till den här personen, eftersom du nu valt att den inte får stjäla. Det här är ett enkelt sätt att göra en negativ sak till något som faktiskt är positivt och som i slutändan kommer att ge dig mer än det kostar. Istället för att någon har ätit upp all din energi har du delat med dig av det du själv valt att avvara för bättre syfte. Karmalagen säger att du för eller senare kommer att få tillbaka tredubbelt med energi och detta leder till att du kan dela med dig till fler. Du har helt enkelt blivit en energigivare.  Något helt fantastiskt att vara om du tänker efter.
 
Allt du behöver göra är att ta den mentala kontrollen över situationen.
 
Steg 1: Personen som vill stjäla din energi har inte möjlighet att stjäla. Du tänker att personen har problem som berör annat i dens liv, men den försöker ta ut det på dig vilket är helt fel.
Steg 2: Du delar med dig av den energi du själv kan tänkas avvara utan att inkräkta på ditt eget energibehov i ditt liv.
Steg 3: Du får tillbaka energi, förr eller senare, du kan inte själv bestämma när den kommer. Bara vänta och låt den komma till dig.
Steg 4: Det blir en god spiral. Du har fått 3 ggr den energi du gav. Du får mer energi att ge bort och du får tillbaka den nya energin du nu gett bort tredubbelt.
 
Kom ihåg! Ingen kan bestämma hur mycket du kan avvara annat än dig själv. Träna för att hitta just din balans.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela