Real Time Analytics

Livet På En Kant

Hästmänniskor är konstiga

Publicerad 2012-11-15 08:50:00 i Vanlig vardag,

Jag la ju ut annons om medryttare för ett tag sedan. Nu har jag hittat en som ska komma och provrida Norton. En av hans medryttare slutade. Jag tror att jag har bestämt mig för att skriva kontrakt med mina medryttare i fortsättningen. I slutändan fungerar det liksom ändå inte. Jag hade en som fick rida 2-3 ggr i veckan mot en väldigt liten ersättning mot att hon mockade även till min andra häst som var där då. Sista två månaderna betalade hon inte alls. Annars är standarden att de inte dyker upp pga dåligt väder, hästen går inte att rida en dag, de kom på att de skulle på middag just den dagen, på morgonen innan faktiskt.
 
Vad är det för mening för mig att ha en medryttare som har den attityden? Alltså jag menar, det är ju precis lika dåligt väder för mig om det inte går att rida, jag kanske också har annat att planera just den dagen som medryttaren skulle komma. Jag orkar inte med sådan nonchalans och respektlöshet. Då finns det andra ställen att rida på, Det bästa är nog kanske att skaffa en medryttare som haft häst eller de som haft föräldrar som haft häst. Grundförståelsen för att hästen faktiskt blir utan mat, inte får mockat eller något annat om man inte orkar åka ut finns där då. Det här är inte så lätt att förklara för en som aldrig behövt ta den typen av ansvar.
 
Självklart finns det undantag. Människor kan bli sjuka och annat kan hända. Oförutsedda saker.
 
Nu har jag iaf hittat en som ska komma och prova Norton. Sedan har jag svarat ett antal andra, men hos dem har inte fått något svar ännu.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela