Real Time Analytics

Livet På En Kant

Min affärsidé börjar ta form, och det här var något du inte trodde om mig

Publicerad 2012-05-14 13:59:48 i Vanlig vardag,

Igår läste jag en facebookstatus om att det var en som jobbar på en kyrka som behövde kläder till sina barn. Hela och rena. Snäll som jag är skickade jag att jag tyvärr inte hade några barnkläder, men om det var någon som behövde bh/trosa/bikini/strumpor kunde jag givetvis dela med mig av lagret. Jag bad om ursäkt att jag inte kan ge bort allt, men jag har tillräckligt själv och om någon är i kris kan jag givetvis dela med mig. Jag passade också på att berätta att jag redan gett bort en hel radda med underkläder till hemlösa.

Hon tackade så mycket för erbjudandet och sa att det var tur att det fanns sådana som oss(jag nämnde en person till i mitt mail) som ger av det man kan. Man behöver inte ha en miljon att ge. Det räcker med att se till vad man själv kan avvara. Jag tror att det kallas medmänsklighet och jag hoppas att jag aldrig någonsin tappar den.

En del av min affärsidé blir nu att ge bort en del av det jag tjänar. Mitt första projekt blir nog att köpa hem jeans till barn och sälja för 70(!!!!!) kr st. När jag sålt 9 ger jag det 10:e paret till bättre behövande. Tro mig, det finns sådana. De som inte ens har 70:- kvar att köpa ett par jeans till sina barn även om du säger att det inte är så för vi bor i Sverige 2012. Sverige kan dra åt helvete. Det är ett ruttet jävla skitland om du frågar mig.

När jag väl satt och tänkte på det här tänkte jag att jag kanske skulle lägga till en tjänst där en person kan köpa något till någon annan. Den idén fastnade jag också för. Nu måste jag bara hitta bra ställen att hitta dessa bättre behövande.

Sedan undrar ju jag. Hur många är beredd att köpa jeansen för 70:- till sina egna barn och samtidigt dela med sig till andra?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela