Real Time Analytics

Livet På En Kant

Jag har skaffat en beridare till Ante

Publicerad 2012-05-13 17:10:35 i Vanlig vardag,

Idag gjorde jag slag i saken. Jag kan bara inte gå och se på när fina Ante är hagnötare. Det här fungerar inte. Det är inte rättvist att han inte ska få en ärlig chans. Hur jag än vänder och vrider på det hittar jag ingen inspiration till att få hästen till tävling. Det här är något jag har funderat på länge. Tills jag kommer på att jag vill tävla själv och är taggad och har inspiration och motivation så är det bättre att jag låter någon annan tävla hästen åt mig.

När jag väl kom fram till det här beslutet hade jag flera frågor. Vad är viktigt för mig när jag har någon som rider och tävlar hästen? Hur mycket får/kan det kosta? Vad vill jag ha ut av det hela? Det här var några av frågorna.

Igår kväll var jag till och med in och tittade på några sidor där det erbjöds utbildning och tävling av häst. Inget kändes rätt. Vad jag än tänkte på kändes det i magen mest rätt att låta den här killen rida. Hans ridstil passar helt enkelt Ante bäst. Det jag kom fram till igår var att den enda jag kan tänka mig är den här. Sedan fick jag bara infallet på lunchen att ringa honom. Det var fan inte lätt att hitta telefonnumret heller. Det är ju inte så att han bedriver beridarverksamhet i vanliga fall. Nu lyckades jag, tack vare google att hitta människans nummer.

Han var intresserad. Han vet nog sedan tidigare att jag inte har någon dålig häst i mitt stall och är det dessutom så att jag inte vill hoppa hästen för att den är för bra. Då fattar han att den hoppar riktigt, riktigt bra. Han skulle höra av sig nästa helg för en tid att komma och pröva om det fungerar att rida hästen. Allt vi pratade om idag kändes som att det skulle vara en perfekt lösning att han tävlar hästen, kommer och hoppar den hemma ibland och att jag rider i övrigt. Han har nämligen ett heltidsjobb+ annars och en hel del hästar själv naturligtvis. Jag vill ju ha hästen hemma och ha hjälp med att kunna få den att nå sin fulla potential. Jag tror på det här och om det kändes rätt innan vårat samtal idag känns det ännu bättre nu. Det jag även tycker om med den här killen är att han är trevlig och normal som person. Jag pallar inte med någon jävla stropp.

Nu hoppas vi och håller tummarna för att häst och ryttare passar ihop vid provridningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela