Real Time Analytics

Livet På En Kant

Hästägarnas bäst spartips! Del 2 Vad ströar du med i boxen?

Publicerad 2012-03-15 21:17:58 i Hästägarnas bästa spartips,

Jag har funderat lite ett tag på om jag ska byta strö till mina hästar. Jag tycker om torv. Helst skulle jag vilja ha halm, men kostnaden för containern skulle rusa iväg då jag betalar per tömning samt till den som kör varje gång. Halm tar väldigt mycket plats. Torv har varit en bra lösning och är fortfarande det. Nu var jag dock inne på att sänka mina kostnader. Ett ströbyte innebär i princip ingen skillnad för hästen. Naturligtvis finns det undantag som att hovarna inte kan stå på en viss sorts strö, hästen kanske behöver ha väldigt dammfritt osv. Då är det naturligtvis inte en kostnadsfråga.

Nu när jag räknat på det kom jag fram till att jag skulle spara 2000:- på en halvårsperiod. Kostnaden för att använda torv under de här veckorna skulle bli 4300:- medans spånets kostnad skulle bli ca 2200:-. Nu har jag räknat på två hästar och storsäck med värmepellets. Båda levererade till dörren. Nu har jag bara kollat på en leverantör av spånpellets och jag tänkte naturligtvis kolla med någon mer. Ev kan priset sänkas ytterligare.

Jag funderar seriöst på att byta, men jag är lite osäker. Det finns många likheter bla att pelletsarna tar samma plats i containern som torv.

*Jag är rädd att det ska regna in i storsäcken. Eventuella åtgärder och idéer för att åtgärda detta mottages glatt.
*Kommer Norton att hosta? Han har lite lätt för att hosta av dammigt hö och jag är orolig över att han ska damma även av spånet. Nu är det skillnad på det som stoppas in i munnen och äts och spånet går faktiskt att vattna. En fördel gentemot torven.
*Blir det tungt att hålla på med? Vi har samma säck på mitt jobb och arbetet för att fylla två boxar är helt klart värt att skotta lite pelletsar ner i en skottkärra och köra in i stallet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela