Real Time Analytics

Livet På En Kant

Check done by Safety Supervisor Vson! *bilder*

Publicerad 2012-06-03 19:34:00 i Vovven,

Ja, idag har jag arbetat hårt. Inte nog med att jag driver ett helt stall själv. Ja, ni kanske trodde att det var människan som drev stallet? Ack så fel ni har. Jag sköter allt där nere. Varje dag kontrollerar jag att hästarna kommer ut i rätt hage, får mat, vatten och sedan kommer in. Jag kontrollerar även att hästarna sköter sig samt står kvar i sina boxar när dörrarna är öppna, speciellt den där som heter Ante. Jag har fått en ny inackordering och den heter Jojje. Vi arbetar lite mer på den. Den har kläder som vi tar av och på varje morgon och kväll. Det ser ut som benvärmare. Just nu är de rosa. Det är bra för då känner jag igen den tydligt. Den är dessutom tvåfärgad vit och svart.

Idag var jag tvungen att lämna stallet och arbeta med tant. Det var blomarbete som gällde. Jag arbetade mest med att göra ett nytt vattenhål till henne i mitten av planteringarna.


Jag är faktiskt nöjd. Dock förstår jag inte varför hon envisas med att täcka över med ny jord när jag inte är här så jag måste göra om arbetet med vattenhålet varje gång jag kommer.

Sedan kom lilll-tant och vi åkte och gjorde andra sysslor med våran plåtlåda på hjul.


Med oss hem fick vi gröna säckar. Jag tror att det är som att jobba med torv i stallet när man öppnar de här. Jag har inte fått pröva tidigare, men jag ska ta mig för det någon dag.

Säckarna ska fyllas i lådor, som tant, trots utan hjälp av mig lyckats få ihop.


Fast iofs, lite snett och vint är det. Inget jag hade godkänt. Här ska det iaf bo jordgubbar. Personligen tycker jag inte det verkar som en bra idé. Blåbär eller tomat hade varit att föredra. Det är gott!

Hon har planterat andra saker också.


I masktunneln bor potatisen. Av vad jag kan se här kommer den att vara perfekt vid midsommar. Naturligtvis kan jag gräva. Grävning är en av mina specialitéer.

Lill-tant och tant skulle byta växter idag.


Jag och lill-tant har odlat den här. Nu har den flyttat till tant. Naturligtvis kommer jag att komma tillbaka för uppföljning hur det går med den.


Man blir ganska smutsig av trädgårdsarbete, men det är så roligt att det kvittar hur man ser ut när man är färdig.

När vi var färdiga hos tant åkte vi hem.


Blommorna hemma ser fina ut. Penséerna hade nästan dött. Vi satte dem i lite gammal hästbajsjord och nu "växer de som ogräs" och har mastodontblommor. Jag är mycket nöjd med återhämtningen.



Det var allt för den här gången. Safety check för dagen nästan färdig. Nu är det bara stallet som återstår på listan idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela